Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Vaasan keskussairaalaa pitää vahvistaa

Sairaala takaa noin 100 000 ruotsinkielisen perustuslailliset oikeudet.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Kaikkia poliittisia päätöksiä tulisi peilata suhteessa tärkeimpään, eli kasvaville markkinoille suuntautuvan korkean jalostusasteen vientiteollisuuden toimintaedellytyksiin. On aloja ja alueita, jotka pärjäävät globaalissa kilpailussa erinomaisesti takoen koko Suomen hyvinvointipalveluiden rahoittamiseksi useita miljardeja euroja enemmän kuin mitä itse ”kuluttavat”. Esimerkiksi Vaasan seudulla asuu kaksi prosenttia väestöstä, mutta alueelta lähtee lähes 40 prosenttia Suomen energiateknologian viennistä.

Valitettavan usein Suomessa tyydytään prosenttiyksikön kymmenysten kompromissikikkailuun tai sektorikohtaisiin poliittisiin lehmänkauppoihin analysoimatta aidosti päätösten dynaamisia vaikutuksia.

Kun Pohjanmaan maakunta tuo viennin kautta enemmän uusia euroja Suomeen kuin viisi vähiten vievää maakuntaa yhteensä, olisi Suomen edun mukaista vahvistaa alueen julkista infrastruktuuria, kuten muun muassa keskussairaalaa.

Eri mittauksissa Vaasan keskussairaala on parhaimpien sairaaloiden joukossa. Alueen väestö kasvaa. Kansainvälinen lento- ja laivaliikenne lisäävät suuronnettomuuden riskiä.

Matka yliopistosairaalaan on maan pisin. Sairaala takaa noin 100 000 ruotsinkielisen perustuslailliset oikeudet.

Wärtsilä Finland Oy:n toimitusjohtaja Stefan Damlin totesi hiljattain julkisesti: ”Keskussairaalalla on merkittävä rooli tässä ekosysteemissä, eikä sen asemaa pidä heikentää, vaan päinvastoin sitä on vahvistettava tulevien vuosien kasvuodotusta silmällä pitäen.”

Kun maailmanennätysmoottoreita myyvät toimijat puhuvat kasvuodotuksesta, kannattaa pienen maan päättäjien kuunnella.

Joakim Strand

kansanedustaja (r)

Vaasan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja

Pohjanmaan Liiton hallituksen puheenjohtaja

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat