Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kova melu luokassa nostaa lapsen stressitasoa

On lapsia, joilla on erilaisia aistiherkkyyksiä ja jotka saattavat olla räjähdysherkässä tilassa siksi, että luokan melu nostaa stressitason jatkuvasti liian korkealle.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Nimimerkki Luokanopettaja kirjoitti (HS.fi/mielipide 14.10.) ongelmista, joita hän on kohdannut luokassa. Kirjoitus oli tärkeä muistutus siitä, että moni lapsi tarvitsee koulussa erityistä tukea.

On lapsia, joilla on tarkkaavaisuus- ja ylivilkkaushäiriö, ja joiden aivot eivät ole vielä kehittyneet kontrolloimaan impulsseja. Siksi tällainen lapsi tarvitsee jonkun, joka tukee häntä toiminnassa ja auttaa keskittymisessä. Lapsi saattaa toimia ennen kuin ehtii ajatella tekonsa seurauksia.

On lapsia, joilla on erilaisia aistiherkkyyksiä ja jotka saattavat olla räjähdysherkässä tilassa siksi, että luokan melu nostaa stressitason jatkuvasti liian korkealle. On lapsia, jotka aistivat liian herkästi toisten mielialat ja joutuvat siksi jatkuvasti ikään kuin kävelemään lasinsirpaleiden päällä.

Harva aikuinen kestää sellaista. Miksi odotamme, että vielä kehittymässä oleva lapsi kykenisi siihen, mihin aikuinenkaan ei kykene?

On lapsia, joiden vanhemmat eivät ole kykeneviä tarjoamaan sitä tukea ja oppia, jonka lapsi tarvitsee oppiakseen selviämään koulussa. On lapsia, joiden kohtalo saisi jokaisen meistä kyyneliin, jos vain kuulisimme kaiken sen, mitä lapsi on joutunut kärsimään.

Onneksi meillä Suomessa on maailman parhaat opettajat, jotka ovat valmiita auttamaan ihan jokaista lasta. Meillä tavoitteena on se, että jokainen lapsi saa mahdollisuuden kasvaa ja elää hyvän onnellisen elämän.

Valitettavasti tämä mahdollisuus ei nykyään toteudu. Kaikki lapset eivät saa sitä tukea, jonka tarvitsevat selvitäkseen koulussa.

Opettajille ja kouluille pitää antaa välineet siihen, että kaikki lapset saisivat mahdollisuuden hyvään elämään. Siksi erityislasten tukeen kouluissa pitää panostaa.

Meillä ei ole varaa siihen, että yksikään lapsi jätetään heitteille. Jokainen on tärkeä ja kaikki tarvitsevat joskus apua. Erityisesti lapset.

Mikko Särelä

tekniikan tohtori, Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat