Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Länsimetron rakentamisesta on tehtävä julkinen selvitys

Länsimetrosta 85 prosenttia omistavassa Espoossa on tyydytty voivotteluun.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Suuren julkisen rakennusprojektin toteutus onnistuneesti ei ole mahdotonta. Tuorein esimerkki on Tampereelta. Ei ole kuitenkaan aivan tavatonta, että rakennusprojektissa pettää osittain laatu, hinta tai aikataulu. Länsimetron kohdalla nämä kaikki kolme pettivät, mikä on poikkeuksellista.

Helsingissä asiaan on jo havahduttu. Helsingin kaupunki tilasikin selvityksen Länsimetro Oy:n toiminnasta, mutta sitä tehnyt yritys joutui äskettäin luopumaan hankkeesta eturistiriitaepäilyn vuoksi.

Helsingin omistus Länsimetrosta on vain 15 prosenttia. Länsimetrosta 85 prosenttia omistavassa Espoossa on tyydytty voivotteluun ja Länsimetron itsensä tilaamaan selvitykseen. Kuinka töpeksineen Länsimetron voidaan luottaa onnistuvan tälläkään kertaa, paljastamaan omat sotkunsa?

Espoon kaupungin tulisikin kiireesti teettää riippumaton ja kattava selvitys tehdyistä virheistä. Selvitystä tekevän tulee olla vastuullinen riippumattomalle taholle, esimerkiksi luottamushenkilöistä koostuvalle Espoon tarkastuslautakunnalle.

Meidän espoolaisten veronmaksajien ymmärtämys alkaa olla lopussa: peruspalveluista tulisi säästää ja samanaikaisesti rahareikä on kohta jo triplannut kustannuksensa. Espoon pitää viimeistään nyt suurimpana osakkeenomistajana reagoida yhtiön toimintaan normaalilla vastuullisella omistajaohjauksella ja riittävillä toimenpiteillä.

Asso Erävuoma

rakennuslautakunnan jäsen (kok)

Janne Tähtikunnas

rakennuslautakunnan

puheenjohtaja (kok), Espoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat