Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Työttömien aktivointisuunnitelma on mielivaltainen

Hallitus on tietoisesti valinnut linjan, jolla työttömiä rangaistaan työpaikkojen vähenemisestä, kirjoittaa Outi Eskelinen.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Hallituksen suunnitelma työttömien aktivoimisesta on syvästi epäoikeudenmukainen ja mielivaltainen.

Suunnitteilla on 4,7 prosentin vähennys niin ansiosidonnaiseen kuin työmarkkinatukeenkin, jos työtön ei viimeisten kolmen kuukauden aikana ole ollut töissä 5 päivää/18 tuntia.

Työttömiä on yli 340 000 ja avoimia työpaikkoja vajaat 40 000. Aktivoimistoimenpiteillä on tarkoitus täyttää 8 000 vapaana olevaa työpaikkaa eikä siis luoda yhtäkään uutta paikkaa.

Jos kaikki avoimet työpaikat täyttyisivät, jäljelle jäisi yli 300 000 ihmistä, joilla ei olisi mahdollisuutta saada töitä ja kuitenkin he joutuisivat karenssin kohteeksi.

Etsiessään syyllisiä pahenevaan työttömyyteen hallitus voisi kääntää katseensa kokopäivätyötä tekeviin. Hallitus voisi yrittää leikata palkkoja nuo samaiset 5 prosenttia mielivaltaisesti yli 90 prosentilta palkan- ja osingonsaajilta.

Samaan aikaan kun hallitus vähentää sosiaalietuuksia, se antaa yritystukia vuosittain yli viiden miljardin euron arvosta, säätää verovähennyksiä muun muassa päästökaupan menojen kompensoimiseksi ja ylläpitää taloudellisesti ja ekologisesti kestämätöntä kaivostoimintaa.

Julkisen talouden tasapainottamiseen ei tarvita sosiaalimenojen leikkaamista, vaan verorahojen siirtäminen yrityksille on lopetettava.

Hallitus on tietoisesti valinnut linjan, jolla työttömiä rangaistaan työpaikkojen vähenemisestä. Samalla se yhtä tietoisesti tukee eriarvoisuuden lisääntymistä. Hallituksen tavoitteena lienee saavuttaa vuoteen 2018 mennessä yhteiskunnallisen eriarvoisuuden taso, jotta voimme muistella sisällissodan tapahtumia aidon epäoikeudenmukaisessa Suomessa.

Outi Eskelinen

Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat