Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mikä on yritysten rooli koulujen digiloikan toteutuksessa?

Yllättäen tänä syksynä helsinkiläisille kouluille tuli tieto, että tableteista luovutaan, sillä ne eivät toimikaan opiskeluvälineinä parhaalla mahdollisella tavalla.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Koulutuksen digiloikan eteneminen on lyhytjänteistä ja tempoilevaa. Jo vuosien ajan tabletit on nähty keskeisenä opiskeluvälineenä siirryttäessä kohti uudenlaista oppimista ja opetusta. Kouluille on hankittu tabletteja, ja opettajia on täydennyskoulutettu kalliilla rahalla laitteiden opetuskäyttöön.

Yllättäen tänä syksynä helsinkiläisille kouluille tuli tieto, että tableteista luovutaan, sillä ne eivät toimikaan opiskeluvälineinä parhaalla mahdollisella tavalla. Vastedes kouluille hankitaan kannettavia tietokoneita. Mielenkiintoiseksi tilanteen tekee se, että Vantaan ja Espoon kouluissa tabletit ovat edelleen koulujen keskeisiä työskentelyvälineitä.

Onko mahdollista, että yritysten kanssa tehdyt sopimukset ovat vaikuttamassa pedagogista tietoa enemmän opetuksessa käytettävien opetusmenetelmien ja -välineiden valintaan?

Osallistuin perjantaina 7. lokakuuta kaikille Etelä-Helsingin opettajille järjestettyyn koulutusiltapäivään. Tilaisuuden toinen puhuja Saku Tuominen keskittyi opetuksen digiloikan tarpeellisuuteen, mutta totesi monta kertaa tablettien olevan huonoja opiskeluvälineitä. Kannettavat tietokoneet ja oppilaiden omat älypuhelimet sen sijaan ovat Tuomisen mukaan suositeltavia digikoulun työkaluja.

Tuominen esitteli tilaisuudessa myös suomalaisen koulutusalan yrityksen Scoolin toteuttaman HundrED 100 -hankkeen, jonka vastaavana tuottajana hän itse toimii. Tuomisen puheen painotukset selittyivät, kun näin hankkeen yhteistyökumppanit: niitä ovat muiden muassa DNA ja Supercell.

Suomalaisen koululaitoksen digitalisaatiota toteutetaan näköjään vanhan periaatteen mukaisesti: kenen leipää syöt, sen lauluja laulat.

Tiina Halttunen

opettaja Helsingissä, Espoo

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat