Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Digitalisaatio helpottaa ikäihmisen arkea

Varallisuus, ikä ja vammaisuus eivät saa olla poissulkevia tekijöitä nauttia digitalisaation hyödyistä.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Anneli Iltanen nosti esille (HS Mielipide 10.10.) digitalisaation mukanaan tuomia haasteita ja eriarvoistumista.

On tärkeää, että digitalisaation hyödyt ovat kaikkien kansalaisten saavutettavissa. Viime vuonna 65 prosenttia 75–89-vuotiaista ei ollut koskaan käyttänyt internetiä. Kaikilla ikääntyvillä ei ole tietokoneita tai mobiililaitteita. Lisäksi kaikkialla maaseudulla ei vielä ole toimivia verkkoyhteyksiä, eikä kaikilla ole varaa uusimpaan teknologiaan.

Parhaassa tapauksessa teknologia sujuvoittaa ikäihmisten arkea, mahdollistaa yhteydenpidon muihin ihmisiin ja tuo turvaa. Digitalisaation edetessä on kuitenkin huolehdittava siitä, että jokainen kansalainen pystyy osallistumaan siihen.

Varallisuus, ikä ja vammaisuus eivät saa olla poissulkevia tekijöitä nauttia digitalisaation hyödyistä.

Suomella on hyvät mahdollisuudet ennaltaehkäistä digitaalista syrjäytymistä. Digitalisaatio tuo paljon hyviä asioita: parempia terveys- ja kotihoitopalveluita, saavutettavuutta ja halvempia hintoja. Kaikki oppivat käyttämään palveluita, kun ne on tehty käyttäjälähtöisesti ja kun palveluiden käyttämiseen tarjotaan riittävästi tukea ja kannustusta. Me europarlamentaarikot teemme työtä, jotta kaikki saisivat nauttia digitalisaation hyödyistä.

Euroopan unionin digitaalistrategia edistää digitalisaatiota ja yhteismarkkinoita. Tällä digitaalistrategialla Euroopasta on tarkoitus tehdä keskus älykkäälle, kestävälle ja osallistavalle kasvulle koko maailmassa. Tavoitteena on vakiinnuttaa nopeita ilmaisia langattomia verkkoja koko Euroopassa sekä tarjota kattava, edullinen peruslaajakaista sadalle prosentille EU:n kansalaisista.

Liisa Jaakonsaari

Miapetra Kumpula-Natri

europarlamentaarikkoja (sd)

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat