Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ensin kirkonkellot turmelivat kuuloni, ja nyt alati yleistyvä epäselvä puhetapa tekee elämästä tympeää

Joskus tuntuu, että puuroutuneella esityksellä suorastaan kalastellaan joidenkin kuulijaryhmien suosiota, kirjoittaa Erkki Pekola HS:n mielipidesivulla.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Veli Hyvärinen kiinnitti huomiota (HS Mielipide 16.10.) alati yleistyvään ilmiöön, jossa puheen selkeyteen ei paneuduta. Joskus tuntuu, että puuroutuneella esityksellä kalastellaan joidenkin kuulijaryhmien suosiota. Vai halutaanko tuottaa vain äänimaisemaa kuin tapettia peräseinälle?

Oma kohtaloni kuuloni alentumaan on, että jouduin nuorena kloppina silloin tällöin tuuraamaan isääni kirkonkellojen soitossa. Tämä tapahtui siis aikana, jolloin kuulonsuojelusta ei puhunut vielä kukaan.

Talviaikaan karvalakki oli vedettävissä korville, mutta kesällä pipo ei yltänyt korville asti. Ensimmäiset merkit vaurioista tulivat jatkuvana tinnituksena, eivätkä vaivat ole hellittäneet. Muistan tilanteita, jolloin muut seuralaiset ovat ihailleet kesäillan hiljaisuutta, mutta minun on ollut pakko saada jotain äänellistä sekoitusta tinnitukseen.

Nyt olen kyllästynyt tv- ja radio-ohjelmiin pesiytyneeseen tapaan sallia vierailevan tähden yritykset koettaa tehdä maailmanennätys puhenopeudessa ja samalla jättää puheesta pois olennaisia tavuja tai äänteitä.

Hyvärinen viittasi myös musiikkiesityksiin. Kuuntelen niitä mielelläni ja väitän, että alentunut kuuloni ei ole tuhonnut synnynnäistä ominaisuuttani tunnistaa mitä merkillisimpien esitysten joukosta niihin usein lipsahtanutta falskiutta.

Erkki Pekola

eläkeläinen, Vantaa

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat