Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Työrauhan vieminen on koulukiusaamista

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Keskivertokuppilakin pystyy huolehtimaan asiakkaistaan paremmin kuin peruskoulu. Suomessa oikeus juoda rauhassa on turvattu paremmin kuin oikeus opiskelurauhaan. Öykkäröijä lentää ulos baarista, mutta luokkahuoneessa hänellä on oikeus häiritä muiden koululaisten opiskelua ja opettajan työtä.

Ahtaaseen luokkahuoneeseen sullotaan kaikenlaiset oppijat, myös erityistä tukea tarvitsevat. Kenen etu tämä oikeasti on? Työpaikoilla väkivaltaista käytöstä ja häirintää ei kauaa katseltaisi. Miksi lasten tai opettajien pitäisi sietää tällaista?

Opiskelu- ja opetusrauhan vieminen on yksi koulukiusaamisen muoto. Siihen pitää puuttua järeämmin. Nyt peruskoulu näyttäytyy lahoavana homekouluna, joka hampaattomuudessaan on itse luomiensa käytäntöjen vanki. En kaipaa niitä vanhoja aikoja, jolloin opettaja oli puolijumala. Silti nykyään vaaka on heilahtanut ääripäästä toiseen: kovasti puhutaan lapsen oikeuksista, mutta velvollisuudet unohtuvat. Missä vaiheessa lapsen oikeus muuttui oikeudeksi väkivaltaan ja kiusaamiseen?

Anna Katariina Mäenpää

Helsinki

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat