Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tukipalveluita on tarjolla myös miehille

Liian usein ajattelutapa on edelleen se, että miehet kyllä pärjäävät ”kovanahkaisuutensa” vuoksi, vaikka olisivat kokeneet törkeää väkivaltaa tai joutuneet muun rikoksen uhriksi.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Kaupunkisivujen kirjoituksessa (HS 16.10.) nostettiin esille tärkeä teema: väkivaltaa kohdanneiden miesten tarvitsemat tukitoimet.

On hienoa, että palveluita kehitetään. Rikosuhripäivystyksessä hämmästelemme jatkuvasti sitä, että palveluihimme ohjautuu melko vähän miehiä. Heitä on vain alle viidennes kaikista asiakkaistamme.

Kehitämme ja markkinoimme palveluita myös miehille. Esimerkiksi miehille suunnattuja vertaisryhmiä on pidetty erittäin hyödyllisinä.

Kysymys on myös rikoksella loukatun ihmisen oikeusturvan toteutumisesta. Kuinka moni esimerkiksi tietää, että vahingonkorvauksia voi hakea myös silloin, kun tekijää ei saada kiinni?

Tärkeää olisi, että väkivallan tai muiden rikosten uhreiksi joutuneet miehet osattaisiin ohjata rikosuhripalveluihin. Näin voidaan varmistaa, että rikoksen uhri tuntee oikeutensa, hän saa apua kokemustensa käsittelemiseen ja hänet ohjataan tarvittaessa jatkopalveluihin.

Liian usein ajattelutapa on edelleen se, että miehet kyllä pärjäävät ”kovanahkaisuutensa” vuoksi vaikka olisivat kokeneet törkeääkin väkivaltaa tai joutuneet muun rikoksen uhriksi.

Toivomme, että uhreja kohtaavat ammattilaiset kertoisivat aina tukipalveluista ja antaisivat asiakkaan itse arvioida, tarvitseeko hän niitä.

Leena-Kaisa Åberg

toiminnanjohtaja

Rikosuhripäivystys

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat