Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Avustus menee tarpeeseen

Hallitus teki käytännönläheisen panostuksen ruoka-aputyöstä.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Ruoka-aputyöhön myönnettiin ensi kertaa valtionapua, 765 000 euroa 20:lle järjestölle (HS 15.10.). Kritiikkiä avun kohdistamisesta esitti erityisesti köyhyystutkija, vihreiden varapuheenjohtaja Maria Ohisalo.

Olen tehnyt kymmenen vuotta ruoka-aputyötä, joten ei ole ihme, että tunnen osan nyt annetun avustuksen saajista, kuten Heikki Hurstin. Tämä ei saa estää heitä hakemasta avustusta ministeriöltä.

Suurempi määrä on kuitenkin niitä tuntemiani toimijoita, jotka eivät saaneet avustusta. Yksi niistä on Sininauhaliitto, jonka hallituksen varajäsenenä olen ollut. Olisin olettanut tutkijan olevan huolissaan niistä kansanedustajista, jotka eivät tunne leipäjonon arkea.

Olen ollut päättämässä avun reunaehdoista eduskunnassa mutta en tekemässä kohdistamispäätöstä ministeriössä. Ministeriön päätös priorisoida työn jatkuvuuden ja laajentamisen näkökohdat ovat linjassa eduskunnan tahtotilan kanssa.

Saajajärjestöiden asenteesta kertoo, että 99 prosenttia työntekijöistä on vapaaehtoisia. Heidän työnsä jatkuvuuden turvaaminen kylmäkalustolla on valtion rahojen järkikäyttöä.

Ohisalo olisi mieluummin palkannut rahoilla 20 sosiaalityöntekijää vuodeksi. Hallitus teki käytännönläheisemmän panostuksen. Keskustelukin on tärkeää, mutta puhe ei lievitä nälkää.

Mikäli perussuomalaisista riippuu, tämä hallitus tulee vastedeskin turvaamaan eri ruoka-aputoimijoiden toimintaedellytykset mahdollisimman laajasti ja näin lievittämään eriarvoisuutta.

Mika Niikko

kansanedustaja (ps)

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat