Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Luokassa salaa kuvattujen videoiden lataaminen nettiin ei voi olla oikein

Opettajaksi hakeutuessani en kuvitellutkaan, että työssäni asetan itseni joka päivä alttiiksi sille, että kuka tahansa saa arvioida minua omalta kotisohvaltaan lyhyen videopätkän perusteella.

Mielipide
 
Helsingin Sanomat

Helsingin Sanomat kysyi jutussaan (18.10.) asiantuntijoiden näkemyksiä siitä, voiko opettajasta julkaistun videon laittaa nettiin.

Opettajien ammattijärjestön OAJ:n kehittämispäällikkö Nina Lahtinen toi esille koulun järjestyssääntöjen merkityksen videoiden julkaisussa. Rikosoikeuden professori Jussi Tapani puolestaan muistutti, että opettajan ammatti on julkinen, eivätkä yksityiselämään sovellettavat lait esimerkiksi kotirauhasta päde.

Tulkitsen asiantuntijoiden kommentteja siten, että joissain tapauksissa opettajasta kuvatun videon lataaminen nettiin on sallittua.

Luokanopettajana koen syvää turvattomuutta siitä, että oppilailla on oikeus ladata koulussa kuvattuja videoita nettiin. En koe turvattomuutta vain itseni puolesta, vaan myös niiden alaikäisten lasten, jotka videolla sattuvat näkymään. Onko lapsilta tai heidän huoltajiltaan kysytty lupaa videon julkaisuun? Väitän, että esimerkiksi Lahden tapauksessa myös videolla näkyvät nuoret joutuvat kärsimään siitä, että tallenteet ovat kaikkien nähtävissä.

Ymmärrän olevani julkisessa ammatissa. En kuitenkaan kymmenisen vuotta sitten alalle hakeutuessani kuvitellutkaan, että tulen työssäni asettamaan itseni joka päivä alttiiksi sille, että kuka tahansa saa arvioida minua omalta kotisohvaltaan lyhyen videopätkän perusteella – tietämättä minusta tai opetusmenetelmistäni yhtään mitään.

Eikö minun tulisi itse saada päättää, julkaistaanko minusta netissä videoita, olipa ne sitten neutraaleja tai eivät? Onko laki jäänyt tässä asiassa ajastaan jälkeen ja pitäisikö sitä muuttaa?

Luokanopettaja Uudeltamaalta

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat