Miina Maasola

Näyttelijä s. 6.7.1978 k. 8.2.2014
Miina Maasola
Miina Maasola

Näyttelijä Miina Maasola kuoli 8. helmikuuta 2014 Pirkanmaan hoitokodissa Tampereella. Hän oli 35-vuotias, syntynyt 6. heinäkuuta 1978 Nastolassa. Maasola kuoli auto-onnettomuudessa saamiinsa vammoihin.

Onnettomuus sattui 27. marraskuuta Kurussa Ylöjärvellä, kun Maasola oli palaamassa työmatkalta. Maasolan puoliso Antti Mikkola kertoi STT:lle, ettei tämä tullut enää tajuihinsa onnettomuuden jälkeen.

Maasola näytteli muun muassa televisiosarjoissa Tukka auki ja Vastaparit. Aleksi Bardy ohjasi vuonna 2008 valmistuneen Tukka auki -sarjan ensimmäiset jaksot.

"Käsittämätöntä, että hän on kuollut, koska hän oli poikkeuksellisen eloisa ja valoisa työtoveri. Hän oli aina täynnä intoa, joka säteili myös hänen töissään", Bardy sanoo.

Maasola esitti MTV3:lla esitetyn sarjan päähenkilöä, 32-vuotiasta Annaa, joka päätyy kymmenen vuoden avioliiton jälkeen taas sinkuksi.

"Sama hymy, joka näkyy hänen kaikissa kuvissaan – se sama iloisuus ja valoisuus oli myös hänen näyttelijälaatunsa ydin", Bardy kuvailee.

Vuonna 2009 kuvatussa Vastaparit-sarjassa Maasola jatkoi yhteistyötä ohjaaja Toni Laineen kanssa. Laine ohjasi myös osan Tukka auki -sarjan jaksoista.

"Hänestä loisti poikkeuksellinen positiivisuus ja hän toi valoa raskaisiinkin päiviin ihan omalla olemuksellaan", Laine kertoo.

Maasola muistetaan myös elokuvista Käsky, Rakkauden rasvaprosentti ja Vuonna 85. Vuonna 2012 valmistuneessa Rakkauden rasvaprosentissa Maasola oli ensi kertaa pitkän elokuvan pääosassa.

"Hän oli ihan vasta alussa. Hänellä oli selvästi edessään noususuhdanteinen ura – se mikä nyt jäi kesken", Laine sanoo.

Maasola nähdään tänä vuonna Ylen uudessa Toisen kanssa -televisiosarjassa, jonka roolin hän ehti yhtä kuvauspäivää lukuun ottamatta näytellä.

Maasola valmistui teatterikorkeakoulusta taiteen maisteriksi vuonna 2003. Vuodet 2003–2006 hän oli kiinnitettynä Vaasan kaupunginteatteriin. Hän oli myös perustamassa Teatteri Siperiaa Tampereella vuonna 2005. Televisio- ja elokuvaroolien ohessa hän jatkoi työtään teatterissa.

Maasolalla oli kaksi lasta.

"Miina oli todellakin tunneihminen. Vaikka häntä näki pitkänkin ajan jälkeen, niin hän oli aina aidosti kiinnostunut kuulumisista", kertoo teatterin hallituksen puheenjohtaja Anna Rouhu.

Kimmo Norokorpi

Kirjoita muistokirjoitus

Kirjoita ja lähetä muistokirjoitus julkaistavaksi Muistot-palvelussa.

Aloita tästä

Muistojen arkistosta