Asko Liimatainen

Kunnallisneuvos s. 7.10.1941 k. 7.12.2014
Asko Liimatainen
Asko Liimatainen

Kunnallisneuvos Asko Liimatainen kuoli 7. joulukuuta 2014 sairauskohtaukseen Viitasaarella. Hän oli 73-vuotias, syntynyt 7. lokakuuta 1941 Viitasaarella.

Liimatainen oli Viitasaaren kunnan, myöhemmin kaupungin, johtajana 26 vuotta. Hänet valittiin tehtävään 1977 ja eläkkeelle hän siirtyi 2003.

Ennen johtajakautta hän oli ollut kunnansihteerinä kahdeksan vuotta.

Vielä eläkkeelle siirryttyään Asko Liimatainen jatkoi vaikuttamista, sillä hänet valittiin kaksi kertaa kotikaupunkinsa valtuustoon. Kunnallismiehen uralle kertyi mittaa lähes viisikymmentä vuotta.

Pitkän uran aikana Liimataisesta ennätti tulla paikkakunnan voimahahmo. Hän piti langat käsissään ja ajoi yhteisiä hankkeita hellittämättä. Liimatainen ei säästellyt itseään. Häneltä löytyi aina aikaa keskusteluihin, ja hän oli aina valmis lähtemään.

Nelostie Viitasaarelta Jyväskylään tuli tutuksi, sillä hän hoiti myös kymmeniä maakunnallisia luottamustoimia. Kun Viitasaaren mies tuli Helsinkiin, hän ei suotta arastellut, vaan paineli suoraan päättäjien luo. Hän halusi puhua kasvotusten eikä tyytynyt lähettämään kirjelmiä.

Kotipitäjänsä historian tallentaminen oli Liimataiselle suoranainen intohimo. Tapasin hänet kerran paikkakunnan sankarihautausmaalla kävelemässä sanelukone kädessään. Silloin hän kertoi valmistelevansa kirjoitusta viitasaarelaisista kaatuneista, joista yksi oli hänen isänsä Matti.

Viimeisenä elinpäivänään Asko Liimatainen osallistui Viitasaaren kaupungin ja seurakunnan yhteiseen itsenäisyyspäiväjuhlaan, kuten oli tehnyt kymmeniä kertoja aikaisemminkin.

Unto Hämäläinen

Kirjoita muistokirjoitus

Kirjoita ja lähetä muistokirjoitus julkaistavaksi Muistot-palvelussa.

Aloita tästä

Muistojen arkistosta