Cilla Black

poplaulaja ja tv-juontaja s. 27.5.1943 k. 1.8.2015
Cilla Black
Cilla Black

Brittiläinen poplaulaja ja tv-juontaja Cilla Black kuoli kotonaan Espanjassa 1. elokuuta 2015. Hän oli 72-vuotias, syntynyt 27. toukokuuta 1943 Liverpoolissa. Hän kuoli kaaduttuaan ja lyötyään päänsä asuntonsa terassilla.

Cilla Black, oikealta nimeltään Priscilla Maria Veronica White, tuli tunnetuksi 1960-luvulla, kun hän levytti Britanniassa joukon samoja Burt Bacharachin lauluja, joista Dionne Warwick teki hittejä Yhdysvalloissa.

Black oli aito Liverpoolin niin sanotun Merseybeat-musiikkityylin kasvatti. Hän toimi vaatesäilytyksen hoitajana maineikkaassa Cavern Clubissa sekä tarjoilijana toisessa kuuluisassa liverpoolilaisessa yöpaikassa Zodiacissa. Uransa laulajana hän aloitti Beatles-yhtyeen tuolloisen managerin Brian Epsteinin kautta, jolle John Lennon hänet esitteli.

Cilla Blackilla oli urallaan kaikkiaan 19 Top 40 -hittiä Britanniassa. Niihin kuuluivat muun muassa Anyone Who Had A Heart ja You're My World, jotka olivat ykköshittejä 1964.

Kuusikymmenluvun lopulla Black aloitti tv-uransa oman BBC-shown juontajana. Hän kokeili siipiään myös näyttelijänä, mutta myönsi itsekin, ettei ollut siinä kovin hyvä.

Seuraavalla vuosikymmenellä Blackin tv-ura lähti todella käyntiin. Hän juonsi Surprise, Surprise- ja Blind Date -ohjelmia ja tuli tavattoman suosituksi. Deittishow Blind Datea Black juonsi 18 vuotta, ja hänestä tuli Britannian tv-historian parhaiten palkattu nainen.

Silti Black piti itseään ennen kaikkea laulajana. Blackin suurin harmi oli se, ettei hän koskaan lyönyt läpi Yhdysvalloissa, vaikka esiintyikin Ed Sullivan Showssa Beatlesien tapaan.

Black oli katolinen, ja 1969 hän avioitui protestanttisen Bobby Willsin kanssa, mikä aiheutti närää uskontokiistojen riivaamassa Liverpoolissa. Pari oli kuitenkin yhdessä aina Willsin kuolemaan 1999 asti. Wills toimi myös Blackin managerina.

Blackilla ja Willsillä oli kolme poikaa, joista Robert oli äitinsä manageri isänsä kuoleman jälkeen.

Kirjoita muistokirjoitus

Kirjoita ja lähetä muistokirjoitus julkaistavaksi Muistot-palvelussa.

Aloita tästä

Muistojen arkistosta