Eino Tammilehto

Työnjohtaja s. 17.11.1925 k. 26.8.2015
Eino Tammilehto
Eino Tammilehto

Työnjohtaja Eino Tammilehto kuoli pitkään sairastettuaan 26. elokuuta 2015 sairauskohtaukseen Puolarmetsän sairaalassa Espoossa. Hän oli 89-vuotias ja syntynyt Helsingissä 17. marraskuuta 1925.

Eino Tammilehto oli aito ”Stadin kundi”. Hän eli lapsuutensa ja poikavuodet Helsingin Sörnäisissä. Hän liittyi jo varhain sosiaalidemokraattiseen nuorisoliikkeeseen, mistä alkoi koko elämän pituinen ura liikkeen eri tehtävissä. Puolueen vapaajäseneksi hänet nimettiin vuonna 1985.

Tammilehto osallistui 17-vuotiaana jatkosotaan. Hänellä oli merkittävä pitkä työura Suomen Tupakka Oy:ssä jossa hän toimi eri tehtävissä mm. työnjohtajana. Hän toimi lähes alusta asti työpaikkansa työsuojeluvaltuutettuna ja luottamusmiehenä kunnes jäi eläkkeelle.

Tammilehto oli koko työelämänsä ajan ammattiyhdistysaktiivi. Hän toimi nykyisen Ammattiliitto Pron edeltäjässä Teknisten liitossa mm. liittovaltuuston jäsenenä ja eri tehtävissä liiton piirijärjestössä.

Teknisten liitto myönsi Tammilehdolle hopeisen ansiomerkin vuonna 1985. Poliittiseen toimintaan hän osallistui mm. TUL:ssa, ja lukuisissa muissa luottamustehtävissä.

Eläkevuosinaan Tammilehto osallistui aktiivisesti ammattiyhdistyksensä ja myös Vanhojen Tovereiden toimintaan. Oman yhdistyksensä Helsingin Teknisten johtokunnassa hän teki monivuotisen työuran mm. johtokunnan jäsenenä, varapuheenjohtajana ja johtokunnan puheenjohtajana.

Tammilehto oli urheilullinen, innostava ja mutkaton ihminen, mikä vei hänet toiseen rakkaaseen harrastukseen. Hän oli aktiivinen lentopallon ystävä ja harrastaja. Talvisin illat kuluivat myös rakkaan harrastuksen lukemisen merkeissä.

Sairauden myötä Tammilehto menetti näkökykynsä, mikä vaikutti ratkaisevasti hänen elämänsä laatuun ja elämänhaluun. Kesäisin Tammilehdon sydäntä lähellä oli kesämökki Hauholla, jossa vietettiin muistorikkaita hetkiä koko perheen kesken.

Eino oli iloinen, lämminhenkinen ja huumorintajuinen herrasmies, jolla oli laaja ystäväpiiri. Hän oli kohtelias ja toverillinen, ja hänellä oli aina kannustavaa sanottavaa sitä tarvitsevalle.

Juhani Mäntylä
Kirjoittaja on Eino Tammilehdon ystävä ja yhdistystoveri.

Muistojen arkistosta