Kaj Christensen

Pankinjohtaja s. 30.6.1943 k. 29.10.2015
Kaj Christensen
Kaj Christensen

Pitkän pankkiuran tehnyt johtaja Kaj Christensen kuoli 29. lokakuuta 2015 Helsingissä pitkäaikaiseen sairauteen. Christensen oli 72-vuotias, syntynyt 30. kesäkuuta 1943 Helsingissä.

Christensen kuului ikäpolveen, jolle yksi työantaja – alun perin Postisäästöpankki – tarjosi näköalapaikan muuttuvassa pankkimaailmassa. Hän oli uransa aikana sekä toimihenkilöiden että työnantajan edustaja.

Christensen tuli pankin palvelukseen 23-vuotiaana esimiesharjoittelijaksi. Työura alkoi lainaosastolta. Pankin alkaessa 1980-luvulla laajentaa konttoriverkostoa Christensen sai tehtäväkseen konttorin perustamisen Vantaalle Tikkurilaan. Tikkurilan konttorinjohtajana vierähtivät vuodet 1984–1992. Tikkurilasta tie vei Helsingin Hakaniemeen ja sieltä Porvoon konttoriin. Porvoosta matka jatkui julkisen sektorin asiakkaiden pariin Helsinkiin.

Viimeisen työrupeamansa 2001–2005 hän toimi julkisyhteisötoiminnossa asiakasvastuullisena johtajana asiakkaiden ja työtovereiden suuresti arvostamana. Sairaseläkkeelle Christensen jäi 62-vuotiaana.

Nykytermein Christensen oli koko työuransa tiimityöskentelijä. Hän teki sekä johtajana että työntekijänä enemmän kuin osansa. Hän ymmärsi käytännössä kuluneen fraasin, että joukkue on yhtä hyvä kuin sen heikoin lenkki.

Aina ei ollut suinkaan helppoa. Uran ensimmäisellä vuosikymmenellä eteneminen kariutui useammin kuin kerran akateemisen tutkinnon puuttumiseen. Pari vakavaa sairastumista, jotka hän onnistui selättämään, osuivat vaikeimpiin työvuosiin. Valoisa luonne ja usko tulevaan auttoivat.

Pankkiuraan sisältyi myös järjestöura. Christensen oli muun muassa Postisäästöpankin toimihenkilöyhdistyksen puheenjohtaja 1971–1977 ja Valtion laitosten ja yhtiöiden toimihenkilöliiton (VLTL) puheenjohtaja 1977–1983. Hänen puheenjohtajakaudellaan postisäästöpankkilaiset saivat oman sopimuksen vuonna 1972.

Christensen jatkoi eläkkeellä aktiivista toimintaa voimiensa mukaan. Hän piti säännöllistä yhteyttä entisiin työkavereihin. Tapaamisiin hän liitti viime vuosina varauman ”riippuu Herra Parkinsonista”.

Marja-Riitta Mäkinen
Markku Hiekkamies

Kirjoittajat ovat Kaj Christensenin työtovereita ja ystäviä.

Kirjoita muistokirjoitus

Kirjoita ja lähetä muistokirjoitus julkaistavaksi Muistot-palvelussa.

Aloita tästä

Muistojen arkistosta