Rauno Selenius

Lakimies s. 30.4.1951 k. 5.10.2015
Rauno Selenius
Rauno Selenius

Oikeustieteen kandidaatti, pääluottamusmies Rauno Selenius kuoli lyhyen sairauden seurauksena 5. lokakuuta 2015 Helsingissä. Hän oli syntynyt 30. huhtikuuta 1951 Porvoossa.

Selenius työskenteli oikeusministeriössä Juko ry:hyn (Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö) järjestäytyneiden oikeusministeriön hallinnonalan virastojen lakimiesten ja muita Akavalaisia edustavana pääluottamusmiehenä elokuusta 2001 alkaen.

Selenius valmistui oikeustieteen kandidaatiksi Helsingin yliopistosta 1979. Suomen Lakimiesliiton palveluksessa hän oli 1982–2001 aluksi asiamiehenä ja vuodesta 1990 vuoteen 2001 asti liiton toiminnanjohtajana.

Selenius oli järjestö- ja edunvalvontamies sanan varsinaisessa merkityksessä. Hän oli aktiivisesti mukana Hallintolakimiehet ry:ssä, jonka puheenjohtajana hän oli vuodesta 2006, Akavan hallituksen jäsenenä 1990–2001, Hallintounionin puheenjohtajana vuodesta 2002 sekä Lakimiesliiton valtuuskunnan jäsenenä vuodesta 2003.

Pääluottamusmiehenä Selenius oli lukuisissa palvelussuhteen ehtoja ja henkilöstön asemaa käsittelevissä työryhmissä. Koulutuksensa, noin 35 vuotta kestäneen työkokemuksensa sekä henkilökohtaisten luonteenpiirteidensä ansiosta Selenius nautti hallinnonalan juristien laajaa luottamusta.

Seleniusta oli helppo lähestyä. Hän tuli pääluottamusmiehenäkin hyvin toimeen virastojen päälliköiden ja muiden hänen kanssaan asioivien kesken.

Rauno, Rane ja myös Ministeriön Kauhuksi kutsuttu Selenius oli uupumaton lakimiesten etujen ajaja päätyössään ja hallintolakimiesten puheenjohtajana. Hän solmi työuransa aikana lukuisia läheisiä ystävyyssuhteita. Kaikkialla missä hän liikkui löytyi aina useita tuttavia ja ystäviä, joiden kanssa saattoi käydä keskusteluja ajankohtaisista oikeushallintoon liittyvistä kysymyksistä tai muistella tapahtumia menneiltä vuosilta.

Vuosittain tutussa tuomariporukassa tehdyt hiihtoretket Lapin maisemissa olivat hänelle mieluisia. Seleniukselle lukeminen, lenkkeily, Rotarytoiminta ja varsinkin hiihto olivat tärkeitä harrastuksia.

Heikki Liljeroos
Ahti Penttinen

Kirjoittajat ovat Rauno Seleniuksen ystäviä ja työtovereita.

Kirjoita muistokirjoitus

Kirjoita ja lähetä muistokirjoitus julkaistavaksi Muistot-palvelussa.

Aloita tästä

Muistojen arkistosta