Marilene Mäkipää

Talousjohtaja s. 26.3.1950 k. 3.12.2015
Marilene Mäkipää
Marilene Mäkipää

TalousjohtajaAnne Marilene (Mira) Mäkipää kuoli pitkäaikaiseen sairauteen Helsingissä 3. joulukuuta 2015. Hän oli 65-vuotias, syntynyt Helsingissä 26. maaliskuuta 1950.

Valmistuttuaan Hankenilta 1974 Mäkipää hakeutui töihin tilintarkastustoimisto Widerille. Siihen aikaan ala oli miesvaltainen, ja Mäkipää teki uraauurtavaa työtä suorittamalla KHT-tutkinnon ensimmäisenä naisena Widerin palveluksessa. Vuonna 1985 Mäkipäästä tuli yhtiön osakas.

Widerin jälkeen Mäkipää siirtyi Lundian talousjohtajaksi ja perusti samoihin aikoihin oman tilintarkastustoimiston.

Mäkipää nousi 1993 Musiikki Fazerin talousjohtajaksi. Hänellä oli merkittävä osuus prosessissa, kun yhtiötä esiteltiin kansainvälisille jäteille, joista Time Warner lopulta osti yhtiön.

Vuonna 1996 Mäkipäästä tuli Amican talousjohtaja. Siellä hän silloista toimitusjohtajaa Soili Suonojaa lainaten “pisti yrityksen taloushallinnon kuntoon parissa vuodessa. Hän oli rautainen ammattilainen, vaati muilta paljon, mutta myös itseltään”.

Amican pesti jäi lyhyeksi, kun aviomies Juha nimitettiin 1998 sotilasasiamieheksi Saksaan, ja pariskunta asettui Berliiniin pariksi vuodeksi. He palasivat Suomeen vuonna 2001, ja seuraavana vuonna Mäkipää valittiin Veikkaukseen talousjohtajaksi tuoden Veikkaukseen huikean ammatillisen osaamisensa sekä valoisan persoonansa. Hän oli yksi Veikkauksen suuren muutoksen keskeisistä arkkitehdeistä ja toteuttajista.

Mira Mäkipää oli todellinen huippuammattilainen: vaativa, suorapuheinen, pelkäämätön, energinen, luotettava ja reilu. Hän oli aina valmis auttamaan kollegoitaan ja ystäviään. Mäkipää kuului naishallitusammattilaisten verkostoon Board Professionalsiin ja istui mm. Alkon ja Raskoneen hallituksissa.

Perhe oli keskeisessä roolissa. Mäkipää harrasti gourmetkokkailua ja järjesti mielellään illanistujaisia. Hän harrasti liikuntaa ja nautti luonnossa liikkumisesta. Viimeiset vuodet Mira ja Juha viettivät talvet Saksan Alpeilla ja kesät Suomessa Ähtärinjärven rannalla Lehtimäellä. Siellä pariskunta entisöi vanhaa hirsitaloaan kesäkodiksi koko perheen ympärivuotiseksi iloksi.

Ami Miettinen
Olli Sarekoski

Kirjoittajat ovat Mira Mäkipään ystäviä ja exkollegoita.

Kirjoita muistokirjoitus

Kirjoita ja lähetä muistokirjoitus julkaistavaksi Muistot-palvelussa.

Aloita tästä

Muistojen arkistosta