Paavo Seppänen

Päätoimittaja s. 1.4.1949 k. 4.1.2016
Paavo Seppänen
Paavo Seppänen

Metsälehden pitkäaikainen päätoimittaja Paavo (Pasi) Seppänen menehtyi vaikeaan sairauteen 4. tammikuuta 2016 Helsingissä. Hän oli kuollessaan 66-vuotias.

Paavo Seppänen syntyi 1. huhtikuuta 1949 Virtasalmella ja kirjoitti ylioppilaaksi Pieksämäen yhteislyseosta. Hän opiskeli toimittajatutkintoa Tampereen yliopistossa, mutta työelämä veti hänet – kuten tuohon aikaan monen muunkin – mukaansa kesken opintojen.

Hän työskenteli Savon Sanomissa, Uudenkaupungin Sanomissa, Helsingin Sanomissa ja Länsi-Uusimaassa sekä free-toimittajana.

Metsälehteen Seppänen palkattiin 1979 toimitussihteeriksi. Vuonna 1983 hänet nimitettiin päätoimittajaksi ja 1995 Kustannusosakeyhtiö Metsälehden toimitusjohtajaksi.

Toimitusjohtajan tehtävän ohella hän jatkoi päätoimittajana aina eläkkeelle siirtymiseensä saakka vuonna 2010.

Seppänen oli määrätietoinen ja innostava. Tavoite oli aina kirkas: lehti on metsänomistajan asialla ja sen tulee tarjota tilaajilleen rahanarvoista hyötyä.

Hän osasi ennakoida ilmiöitä ja kehitellä uusia väyliä metsätiedon välittämiseen.

Joskus päätösten syntyminen otti aikaa, mutta kun ratkaisu oli tehty, hänellä oli taito saada muut mukaansa ja toteutus eteni nopeasti.

Metsälehden rinnalle syntyi uusia kustanteita, metsäaiheisia kirjoja, verkkopalveluja ja aikakauslehti Metsälehti Makasiini. Toimitus kasvoi Seppäsen yli 30 vuotta kestäneen työrupeaman aikana 22 henkeä työllistäväksi kustantamoksi.

Läksiäishaastattelussaan Seppänen korosti journalismin arvoa median murroksessa.

Kun asiat muuttuvat yhä monimutkaisemmiksi, tarvitaan toimittajia, jotka pystyvät jäsentämään niitä lukijoille.

Paavo Seppänen arvosti elämän nautintoja kuten purjehdusta, kulinarismia ja hyviä keskusteluja. Kiireen keskelläkin hänellä oli aina aikaa syvällisille pohdinnoille metsästä, yhteiskunnasta ja elämästä yleensä.

Hän harrasti myös metsästystä ja metsänhoitoa. Sairauden oireet yllättivät Kerimäellä kesken viime kevään istutustöiden.

Eliisa Kallioniemi
Kirjoittaja on Paavo Seppäsen työtoveri.

Kirjoita muistokirjoitus

Kirjoita ja lähetä muistokirjoitus julkaistavaksi Muistot-palvelussa.

Aloita tästä

Muistojen arkistosta