Kari Siiki

Kenraalimajuri s. 16.12.1949 k. 27.12.2014
Kari Siiki
Kari Siiki

Kenraalimajuri Kari Siiki kuoli vaikeaan sairauteen Helsingissä 27. joulukuuta 2014. Hän oli syntynyt Tampereella 16. joulukuuta 1949.

Siiki aloitti opiskelun Kadettikoulussa 57. kadettikurssilla ja valmistui ilmatorjuntaupseeriksi luutnantiksi ylennettynä 1973 kurssinsa priimuksena. Yleisesikuntaupseerin tutkinnon Siiki suoritti Sotakorkeakoulussa ilmasotalinjalla 1981–83. Hänet palkittiin kenraali Lauri Sutelan miekalla. Se myönnetään upseerille, joka täyttää parhaiten komentajalle asetetut vaatimukset.

Sotakorkeakoulun jälkeen Siiki toimi ensin Merivoimien esikunnassa osallistuen vahvasti merivoimien ilmatorjunnan kehittämiseen. Vuonna 1993 Siiki siirtyi Helsingin Ilmatorjuntarykmentin esikuntapäälliköksi ja toimi sitten komentajana vuodet 1994–96. Tämän jälkeen oli vuorossa Maanpuolustuskurssin johtajan tehtävät 1996–2000. Sitä seurasi jakso Pääesikunnassa ensin ilmatorjunnan tarkastajana ja sitten Puolustusvoimien apulaishenkilöstöpäällikkönä.

Viimeiset palvelusvuotensa 2007–09 Siiki oli ensin Läntisen maanpuolustusalueen ja sitten Länsi-Suomen sotilasläänin komentajana. Kenraalimajuriksi hänet ylennettiin 2004.

Siiki oli edustuskelpoinen ja kielitaitoinen upseeri. Hän kävi yleisesikuntaupseerikurssin Saksassa ja 2004–06 hän toimi Brysselissä ensin Suomen apulaissotilasedustajana Natossa ja sitten sotilasedustajana EU:ssa ja Natossa.

Siikin rakas harrastus lapsuudesta asti oli sirkus. Jo 1980-luvulla hän liittyi Sirkus- ja Varieteetaiteen Ystävät CiVa ry:hyn toimien puheenjohtajanakin 1986–87. Yleisen sirkustaiteen lisäksi häntä kiinnostivat myös sirkuseläimet ja sirkuksen tekninen kalusto. Lähes 60 vuotta kestäneen keräilyharrastuksen tuloksena on syntynyt erittäin laaja kokoelma sirkusaiheisia kirjoja, sirkusten ohjelmalehtisiä ja ulkomaalaisia alan lehtiä.

Siikin elämän keskipisteenä oli koti ja perhe: vaimo ja tytär. Vaikka tytär on asunut jo vuosia ulkomailla, yhteyttä pidettiin jatkuvasti ja vierailut olivat hyvin tärkeitä.

Kari Siiki palkittiin lukuisilla kunniamerkeillä ja ansiomitaleilla. Kunniaa tehden me kaikki muistamme hänet esimerkillisenä upseerina ja ihmisenä.

Hans Holmström
Kirjoittaja on Kari Siikin ystävä.

Kirjoita muistokirjoitus

Kirjoita ja lähetä muistokirjoitus julkaistavaksi Muistot-palvelussa.

Aloita tästä

Muistojen arkistosta