Valikko
Muistot

Heikki Mäki-Pesola

Ekonomi, julistustyöntekijä Heikki Juhani Mäki-Pesola kuoli äkilliseen sairauskohtaukseen kotonaan Porissa 7. joulukuuta 2015. Hän oli syntynyt Kannuksessa 3. helmikuuta 1945.

Ekonomi Heikki Mäki-Pesola s. 03.02.1945 k. 07.12.2015

Ekonomi, julistustyöntekijä Heikki Juhani Mäki-Pesola kuoli äkilliseen sairauskohtaukseen kotonaan Porissa 7. joulukuuta 2015. Hän oli syntynyt Kannuksessa 3. helmikuuta 1945.

Mäki-Pesola teki merkittävän uran vakuutusyhtiö Pohjolassa, jossa hän aloitti työt vuonna 1965. Hän työskenteli Pohjolassa eri tehtävissä edeten yhtiön Länsi-Suomen aluejohtajaksi. Tätä tehtävää hän hoiti eläkkeelle jäämiseensä asti. Eläkkeelle Mäki-Pesola jäi 2000-luvun alussa.

Kuorma-autoilijan poikana Mäki-Pesola ajoi nuoruusvuosinaan rahtia Kannuksesta päin ympäri maata. Kaikki opintonsa hän suoritti työn ohessa.
Armeijan jälkeen Mäki-Pesola pääsi ylioppilaaksi Seinäjoelta vuonna 1968. Samana vuonna hän pääsi Turun Kauppakorkeakouluun. Mäki-Pesola valmistui ekonomiksi vuonna 1972, jolloin hänet myös nimitettiin Pohjolan Länsi-Suomen alueen markkinointipäälliköksi Turkuun.

Vuonna 1978 Heikki Mäki-Pesola nimitettiin Satakunnan aluejohtajaksi. Sen jälkeen hän muutti perheineen Poriin, ja Satakunnasta tuli Keski-Pohjanmaan ohella Mäki-Pesolan toinen kotimaakunta.

Eläkkeelle jäätyään ja koettuaan hengellisen herätyksen Heikki Mäki-Pesola toimi Suomen Raamattu-Opiston julistustyöntekijänä Länsi-Suomen alueella, mutta oli tunnettu ja pidetty puhuja kautta maan. Hän on muun muassa saarnannut lukuisissa Länsi-Suomen kirkoissa Turun Tuomiokirkosta Pohjois-Pohjanmaalle. Viimeisen saarnansa hän piti Itsenäisyyspäivänä Alajärven kirkossa, päivää ennen kuolemaansa.

Mäki-Pesoloilla on toinen koti Kannuksessa. Kannus ja Keski-Pohjanmaa sekä isänmaallisuus olivat Heikille Porin ohella tärkeitä.

Erkki Kujala
Kirjoittaja on Heikki Mäki-Pesolan ystävä.