Muistot    |   Kuolleet

Tomi Korpisaari

Tomi Korpisaari 1968–2016

Kauppias Tomi Korpisaari s. 10.11.1968 k. 03.04.2016

K-kauppiasliiton hallituksen puheenjohtaja ja Olavi Korpisaari Oy:n toimitusjohtaja, diplomikauppias Tomi Korpisaari kuoli vakavaan sairauteen Hausjärvellä 3. huhtikuuta 2016. Hän oli 47-vuotias, syntynyt 10. marraskuuta 1968.

Tampereella syntynyt Korpisaari opiskeli Helsingin kauppakorkeakoulussa kansainvälistä rahoitusta. Nuori kauppatieteen maisteri valitsi yrittäjäuran.

Korpisaari aloitti työt isänsä maatalousyrityksessä 1992 ja ryhtyi itse kauppiaaksi, kun yritys kasvatti kauppaa Hämeenlinnaan ja Turenkiin 1995. K-ryhmässä siirryttiin ketjutoimintaan 1997 ja Korpisaaret laajensivat toimintaansa myös rautakauppaan. Tomi Korpisaaren johdossa Olavi Korpisaari Oy laajensi uusille paikkakunnille: Klaukkalan Rautia tuli mukaan 2007 ja Porvoon toimipiste 2013. Isä Olavin jäätyä eläkkeelle vuonna 2001 yhtiökumppaniksi tuli alusta pitäen rautakauppaa vetänyt Pasi-veli.

K-kauppiasuransa ohessa Korpisaari hoiti monia luottamustehtäviä, joista keskeisimpiä olivat K-kauppiasliiton puheenjohtajuus ja Keskon hallituksen jäsenyys.

Korpisaari korosti yrittäjyyden ja yritysten menestymisen merkitystä ja arvosti vastuullista toimintaa. Hän vaikutti myös Kaupan liiton hallituksessa ja Perheyritysten Liiton hallituksessa vuodesta 2012. Elinkeinoelämän keskusliiton yrittäjävaltuuskunnassa hän toimi 2008 –2015 ja edustajistossa vuodesta 2014.

Tomi Korpisaari oli vahva vaikuttaja myös paikallisissa Osuuspankeissa. Hän toimi Riihimäen Seudun Osuuspankin hallintoneuvoston jäsenenä 2006 ja nousi jo seuraavana vuonna hallintoneuvoston puheenjohtajaksi.

Tunsimme Tomin älykkäänä, luotettavana ja toiset huomioon ottavana ihmisenä, joka ei tehnyt itsestään tai tekemisistään numeroa. Hän katsoi kokonaisuuksia ja vei asioita eteenpäin johdonmukaisesti.

Puoliso Sanna ja viisi lasta olivat Tomille tärkeitä. Vapaa-aikansa hän vietti mieluiten perheensä kanssa lasten harrastuksissa, mökkeillen ja matkustellen.

Jaana Hertsberg
Kirjoittaja on K-kauppiasliiton toimitusjohtaja.

    Seuraa uutisia tästä aiheesta

  • Kuolleet