Muistot    |   Kuolleet

Antti Lehtinen

Toimitusjohtaja, kauppatieteen maisteri Antti Lehtinen kuoli pitkäaikaiseen sairauteen 76-vuotiaana Helsingissä 18. huhtikuuta 2016. Hän oli syntynyt Porissa 15. tammikuuta 1940, mutta oli slangia taitava stadin kundi. Valmistuttuaan 1967 Lehtisen johtajaominaisuudet, määrätietoisuus ja kyky päätöksentekoon veivät hänet työelämässä jatkuvalle nousu-uralle, yritystutkijaksi Kansallis-Osake-Pankkiin, edelleen Suomen Pankin sihteeristöön, rahoituksen ja ulkomaisten pääomaliikkeiden osastopäälliköksi ja johtajaksi.

Toimitusjohtaja Antti Lehtinen s. 15.01.1940 k. 18.04.2016

Toimitusjohtaja, kauppatieteen maisteri Antti Lehtinen kuoli pitkäaikaiseen sairauteen 76-vuotiaana Helsingissä 18. huhtikuuta 2016. Hän oli syntynyt Porissa 15. tammikuuta 1940, mutta oli slangia taitava stadin kundi.

Valmistuttuaan 1967 Lehtisen johtajaominaisuudet, määrätietoisuus ja kyky päätöksentekoon veivät hänet työelämässä jatkuvalle nousu-uralle, yritystutkijaksi Kansallis-Osake-Pankkiin, edelleen Suomen Pankin sihteeristöön, rahoituksen ja ulkomaisten pääomaliikkeiden osastopäälliköksi ja johtajaksi.

Suomen Vientiluotto Oy:n toimitusjohtaja hän oli vuosina 1983–1998, jolloin hän jäi eläkkeelle.

Lehtinen oli keskeisesti mukana suurten suomalaisten metalli- ja konepajayritysten sekä telakkateollisuuden rahoittamisessa. Luotonantoon liittyvät, kuten vientiä edistävät liikemiesvaltuuskuntien matkat veivät hänet rahoitusneuvotteluihin eri puolille maailmaa.

Suomen Vientiluotto oli Lehtisen johtajavuosina Suomen suurimpia toimijoita kansainvälisillä pääomamarkkinoilla ja luotonannon määrä kasvoi voimakkaasti. Luottoasiakkaina olivat monet merkittävimmät yritykset.

Lehtinen oli työteliäs, aikaansaava ja seurasi yhteiskunnan tapahtumia aktiivisesti. Hän perehtyi asioihin ja osasi nopeasti löytää niistä oleellisen. Lehtinen vei asioita tarmokkaasti eteenpäin. Suoraviivaiseen luonteeseen ei sopinut asioiden vatvominen eikä jahkailu.

Hänen asiantuntemustaan hyödynnettiin lukuisissa luottamustoimissa. Lehtinen oli johtokunnan jäsen mm. Kaukomarkkinat Oy:ssä, Valmet Oy:ssä ja Tampella Oy:ssä.

Urheiluharrastusten kirjo oli laaja. Lehtinen aloitti säännöllisen lenkkeilyn nuorena ja kuului Sporttiklubi Pumppuun yli 40-vuotta. Hiihtäminen oli Lehtiselle intohimo. Hän osallistui Finlandia-hiihtoihin ja 17 kertaa 60 kilometrin pituiseen Vaskoolihiihtoon Saariselällä.

Lehtinen innostui myös pyöräilystä ja golfista.

Seuramiehenä Lehtinen oli verraton. Sosiaalisuus ja sarkasmiin taipuva huumorintaju vetivät hänet mukaan lukemattomiin saunomista ja asioiden pohdintaa harrastaviin kaveriporukoihin ja yhdistyksiin. Hän ei kuitenkaan välittänyt järjestöjen ja yhdistysten johtopaikoista. Olipa tilaisuus mikä tahansa, hyvä tunnelma oli taattu, kun Lehtinen oli mukana.

Lehtinen oli ystävänä lojaali ja huomaavainen sekä erittäin vieraanvarainen. Perhe oli hänelle tärkeä. Neljä lastenlasta olivat hänelle ilon ja ylpeyden aihe. Antti Lehtisen merkitys ystävilleen näkyi muun muassa siinä, miten paljon häntä käytiin parin viime vuoden aikana tervehtimässä hoitokodissa.

Kai Westman
Kati Paavolainen
Outi Kamula

Kirjoittajat ovat Antti Lehtisen ystäviä ja tytär.

    Seuraa uutisia tästä aiheesta

  • Kuolleet