Muistot    |   Kuolleet

Eero Waronen

Eero Waronen 1956–2016

Valtiotieteiden maisteri Eero Waronen s. 12.01.1956 k. 22.06.2016

Erityisasiantuntija, valtiotieteen maisteri Eero Waronen kuoli sairauskohtaukseen hänelle rakkaalla kesämökillään Asikkalan Kalkkisissa 22. kesäkuuta 2016 60-vuotiaana. Hän oli syntynyt 12. tammikuuta 1956 Helsingissä.

Ystävät muistavat Warosen tiedonjanoisena humanistina, joka oli erityisen hyvin perehtynyt saksalaiseen kulttuuriin.

Waronen teki pitkän työuran Helsingin kaupungin viestintäpäällikkönä 2001–2013. Helsinkiläisyys ja kaupungin asiat olivat hänellä verissä, sillä hänen isoisänsä Eino Waronen toimi aikoinaan Helsingin rahoitustoimesta vastaavana apulaiskaupunginjohtajana. Hänen isänsä Jorma Waronen työskenteli muun muassa Helsinki-seuran puheenjohtajana ja historian opettajana.

Ennen kaupungin palvelukseen siirtymistään Waronen toi viestintäjohtajana Postipankkiin ja sen seuraajaan Leonia Pankkiin modernin viestinnän periaatteet.

Kauppalehden toimittajana hän oli oppinut, miten tärkeää on taustoittaa juttujen aiheita ja pitää aktiivisesti yllä suhteita tiedotusvälineisiin. Myös pankin sisäisen viestinnän Waronen uudisti perusteellisesti. Herroittelua ja pokkurointia hän ei voinut sietää.

Kaupungin viestintäpäällikön tehtävistä Waronen siirtyi Forum Viriumin erityisasiantuntijaksi, missä hän ennätti jättää jälkensä digitaalisten sisältöjen innostuneena kehittäjänä.

Isänsätavoin Waronen oli suunnattoman kiinnostunut historiasta. Jos ystävä sattui saamaan hänet kiinni siitä, ettei hän muistanut jotain yksityiskohtaa, niin saattoi olla varma, että oikea tieto ilmestyi ystävän sähköpostiin pikimmiten.

Waronen oli yksi lukiossa käytetyn historian oppikirjan, Napoleonista Nykyaikaan -kirjan, kirjoittajista.

Paitsi helsinkiläinen, Waronen oli sielultaan syvästi eurooppalainen. Hän toimi 1990-luvun alussa usean vuoden ajan kokoomuksen Eurooppa-jaoston puheenjohtajana.

Hänen kynänjälkensä näkyi kokoomuksen Eurooppa-poliittisissa linjauksissa, jotka johtivat puolueen varhaiseen siirtymiseen EU-jäsenyyden kannalle.

Waronen toimi kokoomuksen opiskelijaliitto Tuhatkunnan puheenjohtajana peräti neljä vuotta 1980–1983. Ajan hengen mukaisesti Waronen oli Popperinsa ja Palosensa lukenut. Hänen ajattelussaan ja toiminnassaan näitä täydensi ripaus vanhasuomalaisuutta.

Kirjojen lisäksi Eero Waronen rakasti musiikkia, erityisesti Gustav Mahlerin sinfonioita ja Richard Wagnerin oopperoita. Hekin olivat aikakautensa uudistajia.

Tapani Mäkinen
Kirjoittaja on Eero Warosen ystävä.

    Seuraa uutisia tästä aiheesta

  • Kuolleet
  • Viestintä
  • Kokoomus
  • Historia