Muistot    |   Kuolleet

Matti Korkeela

Matti Korkeela 1946–2016

Kehittämisjohtaja Matti Korkeela s. 21.06.1946 k. 02.08.2016

KehittämisjohtajaMatti Korkeelakuoli sairauden seurauksena Helsingissä 2. elokuuta 2016. Hän oli syntynyt Kuhmoisissa 21. kesäkuuta 1946.

Matti Korkeelan työura finanssisektorin ja erityisesti OP Ryhmän palveluksessa jätti jälkeensä monia pysyviä edistysaskeleita, joiden varassa koko toimiala edelleen kehittyy.

Korkeela tullaan muistamaan yhtenä suomalaisen finanssialan digitalisaation uranuurtajista ja edelläkävijöistä alalla, joka oli pitkään hitaasti uudistuva.

Korkeela oli visionääri, jonka jalat kuitenkin olivat tukevasti maassa hänen toimiessaan ansioituneesti myös liikkeenjohtajana lähellä asiakasrajapintaa.

Korkeelalla oli erityinen kyky nähdä uusissa teknologioissa mahdollisuuksia ihmisten arkea helpottaviksi sovelluksiksi.

Hän oli 1980-luvulla perustamassa aivan uudenlaista puhelinpalveluihin perustuvaa suorapankkia, jonka toimitusjohtajana hän myös pitkään toimi.

Korkeela vaikutti yksittäisenä ihmisenä kaikkein eniten siihen, että OP Ryhmä jo vuonna 1996 avasi ensimmäisenä Euroopassa ja toisena koko maailmassa verkkopankin asiakkaidensa käyttöön.

Korkeela oli myös tekemässä suomalaisesta maksujärjestelmästä ja käteisautomaattipalveluista maailman turvallisimpia ja edistyksellisimpiä. Niiden oleellinen osa oli muovirahan eli maksukorttien tuominen laajasti asiakaskunnan käyttöön.

Korkeela jätti pitkät jäljet digitaalisten pankkipalveluiden kehitykseen. Harva meistä osaa enää edes kuvitella pankkipalveluita ilman pankkikortteja ja verkkopankkia.

Korkeelaa ohjasi synnynnäinen palo tutkia ja aistia maailmaa ja paikata siitä löytämiään epäkohtia uusilla ratkaisuilla.

Korkeela onnistui luomaan tuotteita ja palveluita, joita asiakkaat eivät osanneet vielä vaatia, mutta jotka pian muuttuivat suosituiksi ja alan yleisiksi standardeiksi.

Pankkipalveluiden turvallisuus ja luottamuksen rakentuminen pankin ja asiakkaan välille otti monta harppausta eteenpäin Korkeelan uran aikana.

Matti Korkeela oli laajasti verkostoitunut ja arvostettu niin OP Ryhmän sisällä kuin yhteiskunnassa laajemmin.

Hän ei hakeutunut parrasvaloihin, mutta vaikutti asioiden kulkuun niiden taustalla vakuuttamalla ihmiset oman ja muiden organisaatioiden päättävissä asemissa. Korkeelan asiantuntemus ja edistyksen eturintamassa kulkeminen jatkui aivan uran viimeisiin vaiheisiin saakka ja vielä niiden jälkeenkin.

Vielä kuolinvuotensa keväänä Korkeela oli mukana kirjoittamassa laajaa artikkelia suomalaisen pankkisektorin edelläkävijyydestä digitalisaatiossa.

Korkeelan kanssa työskennelleet muistavat hänet huippuasiantuntijana ja vaikuttavana henkilönä, jonka nauru kuului usein siellä missä mies liikkui. Korkeelan ura palkittiin OP Ryhmässä arvokkaimmalla mahdollisella kunnianosoituksella, Gebhardmitalilla vuonna 2002.

Korkeela piti terveydestään ja kunnostaan huolta pitkillä, lähes päivittäisillä kävelylenkeillään.

Hän oli äärimmäisen omistautunut työlleen, mutta tärkeintä hänen elämässään tiedettiin kuitenkin olleen hänen perheensä sekä ympärivuotisessa käytössä ollut mökki synnyinseudulla Kuhmoisissa.

Reijo Karhinen
Tony Vepäsäläinen
Seppo Kylmänen

Kirjoittajat ovat Matti Korkeelan työtovereita.

    Seuraa uutisia tästä aiheesta

  • Kuolleet