Muistot    |   Kuolleet

Kerttu Hietikko

Pastori Kerttu Helena Hietikko (o.s. Aho) kuoli 28. elokuuta 2016. Hän oli 64-vuotias, syntynyt 14. helmikuuta 1952 Jalasjärvellä. Hietikko vihittiin papiksi Helsingin tuomiokirkossa 1990. Samana vuonna hän aloitti työnsä Rekolan seurakunnan virallisena apulaisena. Jo seuraavana vuonna hänet valittiin sairaalapapin virkaan Vantaalla, ja hän työskenteli Peijaksen sairaalassa vuodet 1991–2000.

Pastori Kerttu Hietikko s. 14.02.1952 k. 28.08.2016

Pastori Kerttu Helena Hietikko (o.s. Aho) kuoli 28. elokuuta 2016. Hän oli 64-vuotias, syntynyt 14. helmikuuta 1952 Jalasjärvellä.

Hietikko vihittiin papiksi Helsingin tuomiokirkossa 1990. Samana vuonna hän aloitti työnsä Rekolan seurakunnan virallisena apulaisena. Jo seuraavana vuonna hänet valittiin sairaalapapin virkaan Vantaalla, ja hän työskenteli Peijaksen sairaalassa vuodet 1991–2000.

Hän oli kiinnostunut kärsivän ihmisen auttamisesta. Niinpä hän suoritti sairaalasielunhoitajan erikoistumiskoulutuksen vuonna 1995.

Vuosina 1996–98 hän oli Sairaalateologit ry:n hallituksen rahastonhoitaja.

Helsingin Diakonissalaitoksen sairaalapappina Hietikko työskenteli lyhyen ajan 2000–01. Silloin hänen terveytensä alkoi heikentyä, ja vähitellen hän joutui luopumaan itselleen kovin rakkaaksi tulleesta työstä. Hän jäi eläkkeelle vuonna 2003.

Kerttu oli taitava sanankäyttäjä. Hänen huumorintajunsa säilyi kaikki vuodet. Se oli pohjalaista, suoraa puhetta.

Sairaudesta tuli Kerttu Hietikolle tuttava. Hänen sairauden aikansa oli pitkä ja hoidot raskaita, mutta aikaa valaisi uusi, tärkeä harrastus: ikonimaalaus. Hän opiskeli ikonimaalausta Kalajoen Kristillisellä Opistolla ja Valamossa järjestetyillä kursseilla ja paneutui harrastukseensa suurella taidolla.

Vuonna 2008, maalattuaan käsittätehdyn Kristus-ikonin hän kirjoitti:

”Minulle tämä ikoni on saarnannut: Tulkaa minun tyköni kaikki työtätekevät ja raskautetut, niin minä annan teille levon. Olen saanut levon ja rauhan tämän ikonin alla. Se katsoo minua kodissani olohuoneen nurkkahyllystä. Tämä ikonin alla olen kokenut parantumisen, vaikka olen umpisairas diagnostisesti!”

Sunnuntaina, elokuun 28. päivänä Kertun sairauden aika päättyi.

Hän sai olla kotisaattohoidon turvin kotona loppuun asti. Hänen miehensä oli hänen paras omahoitajansa.

Kirsti Aalto
Kirjoittaja on eläkkeellä oleva sairaalasielunhoidon johtaja.

    Seuraa uutisia tästä aiheesta

  • Kuolleet