Muistot

Annamari Raikkola 1953–2017

Lehtori

Terveydenhuollon lehtori Annamari Raikkola (o.s. Varemäki) kuoli nopeasti edenneeseen sairauteen Lemillä 1. tammikuuta 2017. Hän oli 63-vuotias. Raikkola oli syntynyt maanviljelijäperheeseen 19. toukokuuta 1953 Per­niössä.

Elämä maatilalla vaati osallistumista rankkoihin töihin ja antoi valmiudet sisukkaaseen asenteeseen. Se näkyi läpi koko Raikkolan työuran. Ylioppilastutkinnon jälkeen hän kävi Salon naiskotiteollisuuskoulun, opiskeli sairaanhoitajaksi, terveydenhoitajaksi, sairaanhoidon opettajaksi ja terveystieteiden maisteriksi.

Koulutus, työ sairaan- ja terveydenhoitajana, terveydenhuollon opettajana sekä työskentely kansainvälisissä järjestöissä tekivät Raikkolasta arvostetun sekä monipuolisen hoitotyön ja terveyden edistämisen asiantuntijan.

Opettajan työnsä Raikkola teki Lappeenrannassa. Hän tuli opettajaksi vuonna 1994 silloiseen terveydenhuolto-oppilaitokseen, nykyiseen Saimaan ammattikorkeakouluun. Raikkola toimi hoitotyön opettajana, koulutuspäällikkönä sekä kansainvälisen opiskelija- ja opettajavaihdon koordinoijana.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
MAINOS PÄÄTTYY

Työ Punaisessa ristissä ja Punaisessa puolikuussa vei Raikkolan kriisityötehtäviin mm. Kambodzaan, Keniaan, Sudaniin ja Pohjois-Koreaan. Hänen humaani elämäntyönsä tunnustettiin myös valtiovallan taholta. Raikkolalle myönnettiin viime vuonna Suomen Valkoisen Ruusun ansioristi.

Laajan osaamisen ja joustavan luonteensa vuoksi Raikkola oli pidetty henkilö opiskelijoiden ja työtovereiden keskuudessa. Hänen huumorinsa ja omintakeiset sanontansa herättivät hilpeyttä, ja ne ovat jääneet elämään tarinoissamme.

Maailmanmatkailun vastapainona koti luonnonhelmassa Kivijärven rannalla oli Raikkolalle hyvin tärkeä. Annamari matkusti vapaa-ajallaan paljon. Yhdessä puolisonsa Markun kanssa he tapasivat ystäviä ja sukulaisia ympäri maailman.

Anneli Pirttilä

Pirjo Vaittinen

Iida Varemäki


Anneli Pirttilä ja Pirjo Vaittinen ovat Annamari Raikkolan kollegoita. Iida Varemäki on Annamari Raikkolan kummitytär.

    Seuraa uutisia tästä aiheesta

  • Kuolleet