Muistot

Göran Palmgren 1943-2017

Maisteri

Kauppatieteiden maisteri Göran Palmgren kuoli kotonaan Kapkaupungissa 5. helmikuuta 2017 74-vuotiaana. Hän oli syntynyt Helsingissä 7. tammikuuta 1943.

Palmgren vietti lapsuutensa ja nuoruutensa Kulosaaressa. Hän kuului Kulosaaressa kiin­teään kaveripiiriin, jonka jäsenet olivat innokkaita partiolaisia, aktiivisia kilpapurjehtijoita ja tenniksenpelaajia. Ystävyyssuhteet, jotka silloin luotiin olivat kiinteät ja kestivät hänen kuolemaansa asti. Varhaisessa nuoruudessaan Palmgren sai kimmokkeen lasketteluun ja kuului FK-37-seuran parhaimmistoon.

Palmgren kirjoitti ylioppilaaksi Brändö Svenska Samskolanista ja aloitti vuonna 1963 opinnot Ruotsalaisessa kauppakorkeakoulussa. Hän valmistui diplomiekonomiksi 1966 ja kauppatieteiden maisteriksi 1971. Vuonna 1974 hän meni naimisiin Carola Gahmbergin kanssa. Esteettisyys ja sosiaalinen kanssakäyminen muodostivat heidän yhteisen nimittäjänsä.

Palmgren aloitti ja lopetti työuransa paperiteollisuudessa. 1968 hän työskenteli Finnpapissa. 1971–1973 hän oli Finnpapin palveluksessa Etelä-Afrikassa. Ura jatkui Yhtyneillä Jämsänkoskella ja Kymin Voikkaan tehtaalla. Kymin ja Kaukaan fuusion jälkeen työ jatkui Kymmenen palveluksessa eri markkinoinnin johtotehtävissä.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
MAINOS PÄÄTTYY

Vuonna 1994 Palmgren palasi Etelä-Afrikkaan, kun Kymmene rakensi oman maailmanlaajuisen myyntiverkostonsa ja hänelle tarjottiin mahdollisuus perustaa oma agentuuri Kapkaupunkiin. Viime vuodet hän toimi agentuurin hallituksen puheenjohtajana ja hänen poikansa Philip tuli agentuurin toimitusjohtajaksi. Hän toimi myös Suomen kunniakonsulina.

Palmgren oli nuoruudessaan menestyksekäs kilpapurjehtija Vikla-luokassa. Sen ohella hän purjehti useat kesät perheen kanssa Suomen saaristossa. Golf oli yksi lempiharrastuksista.

Jo nuoruudessa Palmgren kiinnostui jazzmusiikista ja tunsi kaikki alan virtuoosit. Rakennusprojektit kodeissaan Danskarbyssa ja Etelä-Afrikan Constantiassa sekä kesäpaikassa Sipoon Norkullassa toteutettiin suurella innolla.

Göranin menestyksen salaisuudet olivat peräänantamattomuus, erinomainen kielitaito, hyvä tuotetuntemus, ystävällisyys ja asiakasläheisyys. Panoksestaan Suomelle ja Suomen talouselämälle hänelle luovutettiin Suomen Leijonan Ritarikunnan 1. luokan ritarimerkki.

Martin Uunila

Hannu Schildt

Kirjoittajat ovat Göran Palmgrenin ystävä ja pitkäaikainen esimies.

    Seuraa uutisia tästä aiheesta

  • Kuolleet
  • Paperiteollisuus