Muistot

Gaius Gyllenbögel 1933–2017

Filosofian maisteri

Indonesian kunniapääkonsuli sekä toimitusjohtaja Gaius David Gyllenbögel kuoli äkilliseen sairauskohtaukseen 6. maaliskuuta 2017. Hän oli 83-vuotias, syntynyt 23. kesäkuuta 1933 Helsingissä.

Gyllenbögelin työura oli pitkä, kansainvälinen ja monipuolinen. Valmistuttuaan filosofian maisteriksi ja avioiduttuaan 1957 Gyllenbögel aloitti työuransa toimittajana BBC:n suomenkielisellä osastolla Lontoossa.

Suomeen palattuaan hän toimi vienti- ja yritysjohtajan tehtävissä, muun muassa vuodet 1960–1972 Winthrop Oy:n toimitusjohtajana ja Sterling Winthrop Group Ltd:n Skandinavian aluejohtajana sekä vuosina 1974–77 Tillander Oy:n toimitusjohtajana.

Hän oli myös pitkäaikainen Paperinkeräys Oy:n toimitusjohtaja ja hallituksen jäsen. Gyllenbögel oli aktiivisesti mukana monissa kansainvälisissä järjestöissä sekä puheenjohtajana Suomi–Asea Kauppayhdistyksessä ja Suomen Uusioraaka-aineliitossa ja varapuheenjohtajana Suomen Lääketieteellisessä Säätiössä.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
MAINOS PÄÄTTYY

Gyllenbögel oli yksi Suomessa pisimpään toimineista pääkonsuleista. Kun hänet vuonna 1975 nimitettiin Indonesian kunniapääkonsuliksi, hän paneutui innolla uuteen kulttuuriin ja tehtävän mukanaan tuomiin haasteisiin. Helsingin konsulikunnan vanhimmaksi hänet valittiin vuonna 2009.

Konsulikunnan johtotehtävässä Gyllebögel aktivoi merkittävästi Suomen kunniakonsuleiden yhteistoimintaa ja jatkoi myös Pohjoismaiden välisen konsuliyhteistyön pitämistä vi­reänä sekä edisti Baltian maista etenkin Viron osallistumista.

Pääkonsuli Gyllenbögelille myönnettiin useita kunniamerkkejä, mm. Suomen Leijonan Ritarikunnan Komentajamerkki ja Indonesian Order of Merit sekä Rotaryn Paul Harris -ansiomerkki.

Gaius Gyllenbögel oli tunnettu sinnikkyydestään ja peräänantamattomuudestaan. Siitä kertoo mm. se, että hän väitteli tohtoriksi 79-vuotiaana. Hän oli myös hyvin kielitaitoinen. Hän oli opetellut jonkun verran puhumaan jopa edustamansa Indonesian omaa kieltä, bahasa indonesiaa.

Gyllenbögelin rakkaisiin harrastuksiin kuuluivat veneily, antiikkiesineet, mitalitaide, kielet ja kulttuurit ja aivan erityisesti matkustelu lastenlasten kanssa sekä kesänvietto perhepiirissä Porkkalan kesäpaikassa. Gaius Gyllenbögelille vaimo Eija ja muu perhe olivatkin tärkeintä kaikesta.

Harry Blässar

Christian Borenius

Marja-Liisa Rosberg


Kirjoittajat ovat Gaius Gyllenbögelin konsulikollegoja.

    Seuraa uutisia tästä aiheesta

  • Kuolleet