Muistot

Kristiina Laiho 1961–2017

Toimitusjohtaja

Toimitusjohtaja Kristiina Laiho kuoli Hyvinkäällä 4. elokuuta 2017. Hän oli 56-vuotias, syntynyt 27. helmikuuta 1961.

Laiho työskenteli määrätietoisesti, uutterasti ja yhteistyötä luovasti tärkeäksi kokemiensa asioiden eteen. Itseään esille nostamatta hän sai aikaan tahdolla tuloksia sosiaalialan ja lastensuojelun kehittämisen parissa. Vuosituhannen alussa hän lähti kehittämään Kanta-Hämeen lastensuojelua yhdessä Tampereen yliopiston ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kanssa. Osaava lastensuojelu -verkostosta tuli vahva ja se kantaa edelleen.

Sosiaali- ja terveysministeriö kutsui Laihon valmistelemaan lastensuojeluohjelmaa osana koko sosiaalialan kansallista kehittämistä. Hän kokosi keskeiset ihmiset työhön ja hänen vahvuutensa verkostojen rakentajana tuli esiin. Lastensuojeluohjelma loi pohjaa lastensuojelulain uudistukselle, jonka valmistelussa Laiho oli kiinteästi mukana.

Laiho jatkoi valtakunnallisissa tehtävissä laatien itse ideoimansa lastensuojelun sähköisen käsikirjan. Siinä hänen systemaattinen otteensa pääsi oikeuksiinsa.
MAINOS (TEKSTI JATKUU ALLA)
MAINOS PÄÄTTYY

Valtakunnallisten tehtävien lisäksi Laiho työskenteli viimeiset 17 vuotta sosiaalialan osaamiskeskus Pikassoksessa, aluksi asiantuntijana ja vuodesta 2008 toimitusjohtajana. Osaamiskeskuksen johtaminen edellyttää maakuntien erilaisten toimintakulttuurien tuntemusta ja uusien käytäntöjen kehittämistä kuntien, oppilaitosten, järjestöjen ja yritysten kesken. Tässä työssä Laihon sosiaaliset johtamistaidot ja päätöksentekokyky tulivat hyvin esiin.

Laiho oli monissa asioissa taustavaikuttaja, ei isoilla areenoilla esiintyvä. Muistamme hänet sillanrakentajana terveydenhuollon suuntaan. Hän osallistui Pirkanmaan ja Kanta-Hämeen ­sote-valmisteluun monissa työryhmissä. Viimeisessä viestissään kollegoille hän totesikin: ”Olisi kyllä sormia edelleen syyhyttänyt olla mukana tekemässä uutta sotea, sen voitte arvata.”

Hyvää kokemusta Laiho oli hankkinut jo 90-luvulla ammattikorkeakoulun opettajana ja sosiaalityöntekijänä.

Laiholla oli puoliso ja kolme lasta, joista nuorin pääsi ylioppilaaksi tänä keväänä. Kristiina jaksoi järjestää vielä nuorimmaisen ylioppilasjuhlat, mutta joutui jäämään sairaalahoitoon pian juhlien jälkeen.

Vapaa-ajallaan hän viihtyi merellä ja sienimetsässä. Hän arvosti aikaa läheisten kanssa ja oli lämmin ja hyvä äiti lapsilleen. Kristiinan tunteneet muistavat hänet luotettavana, huumorintajuisena, viisaana, myötätuntoisena ja aikaansaavana ihmisenä. Hän oli rauhallinen rakentaja, joka oli aina valmis auttamaan muita.

Kristiina Laiho oli arjen kehittämisen realisti ja vahva tuki niin omalle työyhteisölleen kuin sosiaalialan yhteiselle kehittämistyölle.

Marja Heikkilä

Pirjo Marjamäki


Kirjoittajat ovat Kristiina Laihon kollegoita.

    Seuraa uutisia tästä aiheesta

  • Kuolleet