Valikko

Tällaista on, kun saa ensimmäiset oikeat ystävät vasta aikuisena – 88-vuotias Aira Samulin kertoo

Aira Samulin, Stig ja Essi Hellén tietävät, ettei hyvä ystävä ole itsestäänselvyys. Ystävänpäivän kynnyksellä he kertovat, millaista on olla lähellä.

”Melkein kaikki ystäväni ovat miehiä”

Aira Samulin, 88: ”Ystävyys ei yrittämällä synny. Joidenkin kanssa niin vain tapahtuu, mutta molemmilla pitää sykähtää. Silloin melkein näkee, kuinka kahden ihmisen välillä kulkee ilmassa jotain erityistä, sellaisia pikkusäteitä.

Arvostan ystävyyttä todella paljon. Se johtuu varmasti siitä, että sain ensimmäiset oikeat ystäväni vasta aikuisiällä. Kun olin lapsi, perheemme muutti isän työn perässä kolmetoista kertaa. Siinä ei ollut mahdollisuuksia luoda ystävyyssuhteita, kun kohta taas vaihdettiin paikkakuntaa.

En silloin lapsena ajatellut, että se olisi huono juttu. Sitä yritti vain pärjätä koulussa.

Myöhemmin olen miettinyt, että sen on täytynyt rikkoa aika paljon. Kävin joskus jossain luokkakokouksessa ja koin itseni vierailijaksi, sillä muilla oli pitkä yhteinen historia ja siitä kumpuavat jutut. En kuulunut sinne.

Isäni kaatui sodassa ollessani 14-vuotias. Meillä oli hänen kanssaan erityinen yhteys. Ei tarvinnut kuin vaihtaa katseita, ja kumpikin tiesi, mitä toinen ajatteli. Tuota yhteyttä ja turvaa olen varmaan tiedostamattani hakenut ystävyyssuhteissani, sillä kaikki ystäväni ovat miehiä, pitkäaikaista työkumppaniani psykologi Pirkko Lahtea lukuun ottamatta.

Ehkä se johtuu siitäkin, että työskentelin pitkään tekstiilialalla, jossa olin ainoa nainen. Koin, että miehet kannustivat minua ja sain onnistua täysillä. He eivät kadehtineet tai vehkeilleet. Kai siinä oli sellaista ystävyydentuntua.

Vuonna 1970 olin järjestämässä Vatevan messujen yhteydessä muotinäytöstä, jota Yhdysvalloissa asuva vaatealan yrittäjä Peter Nygård saapui katsomaan. Hän nappasi minut sivuun ja ehdotti, että menisimme näytöksen jälkeen porukalla syömään.

Pian istuimmekin samassa pöydässä vierekkäin. Koska olimme molemmat tekstiilialalla, löysimme oitis yhteisen sävelen. Ystävyys syntyi heti. Se oli sellaista sielujen sympatiaa. Olemme kuin veli ja sisar. Ehkä siitä olisi voinut tulla jotain muutakin, mutta ei sitten kuitenkaan. Syvä ystävyys riittää meille.

Peter on vanhin ystäväni, joka on edelleen mukana elämässäni. Olemme viettäneet kymmenen jouluakin yhdessä.

Emme nykyään pidä kovin paljon yhteyttä, sillä olemme kumpikin niin kiireisiä. Tiedän, ettei Peter ota puheluita, mutta minulle hän kyllä vastaisi. Sen takia en viitsi soittaa hänelle suoraan. Ties minkä miljoonien dollareiden palaverin keskeyttäisin. Siksi soitankin hänen siskolleen ja kyselen sitä kautta kuulumiset.

Peter on luvannut tulla hakemaan minut joskus luokseen omalla lentokoneellaan. Kun kerroin Peterille, että Jorma Uotinen on paras ystäväni, Peter älähti. Kiiruhdin lisäämään, niin siis Suomessa. Sinä olet koko maailmassa.

Jorman taas näin ensimmäistä kertaa Aleksanterin teatterissa tanssimassa 80-luvun alkupuolella. Olin aivan hurmioitunut! Mikä karisma!

Yllättäen muusikko Pirjo Bergström sitten toi Jorman järjestämiini juhliin. Siitä se sitten alkoi.

Jorma on käyttänyt meistä sanaa sydänystävät. Sitä me olemme, sillä tämä on kestänyt ja tämä kestää. Muut kyllä huomaavat, että meillä on oma juttumme, aivan erityinen yhteys.

Ystävien välinen katse kertoo niin paljon. Se on niin hienosäkeistä, että sitä on vaikea pukea sanoiksi. Helpottavaa, lohduttavaa ja kannustavaa se ainakin on.

Kuljemme käsikynkkää niin, että toinen vie toista.

Tutustuessani Peteriin ja Jormaan, ystävyys ei jäänyt vain kahdenkeskiseksi. Sain elämääni myös heidän ystäväpiirinsä ja perheensä. Se on suuri onni ja rikkaus!

On näitä ystäviä toki muitakin. Esimerkiksi ratsastaja Marko Björs ja toimittaja Veli Kojonen. Vaikka meillä on suuri ikäero, he viihtyvät seurassani. Sanon, että he ovat bailukavereitani, joiden kanssa lähdetään juhlimaan tuosta noin vaan – ei elämässä erityistä syytä juhlaan tarvita. Olen aina viimeisenä tanssilat­tialla.

Täytyy muistaa, että ystävällisyys ja ystävyys ovat eri asioita. Olen onnellinen, että tämä kansa kohtelee minua ystävällisesti, sillä ystävällisyys tuottaa molemminpuolisen ilahtumisen.

Ystävyys puolestaan on jotain syvempää. Se on ilo itsessään – ja iloa, jos jotain, elämässä tarvitaan.”

Aira Samulin juhlii 89-vuotissyntymäpäiväänsä Night Fever goes Aira 89 -diskossa 26. 2. ravintola Bottalla (Museokatu 10) klo 20. Liput

15 e.

 

”Ystävilleni olen Pasi enkä Stig”

Muusikko Stig, 37: ”Varhaisimmat lapsuusmuistoni liittyvät itse asiassa ystävyyteen. Muistan parhaan puistokaverini ja sen, kuinka olin hänen luonaan päivähoidossa.

Tiemme erkanivat, kun menimme eri tarhoihin. Aina joskus mietin, mitäköhän sille kuuluu. Olen ylipäänsä vähän huono pitämään yhteyttä ystäviini. Välillä minulle soitetaan ja kuumotellaan, että hei, miksei sinusta ole kuulunut aikoihin.

Ehkä tässä pitäisi ryhdistäytyä. Muuten voi käydä niin, että vanhemmiten erakoidun ihan kokonaan.

Minulla on laaja kaveripiiri, ja kaikki kaverini tuntevat toisensa jotain kautta.

Yleensä istumme iltaa baarissa, tai jos on jotain isoja kisoja, niin joku saattaa järjestää kotonaan kisakatsomon.

Viime vuonna teimme lähiömatkan itähelsinkiläiseen olutravintolaan. Baari-ilta on meidän porukassamme yleensä se helpoin ratkaisu viettää aikaa yhdessä.

Porukkaamme kuuluu myös naisia. En ole huomannut, että keskustelunaiheet olisivat naisten ja miesten kanssa erilaisia. Naispuolisten ystävien kanssa asioista vaan ylipäänsä puhutaan enemmän kuin miesten.

Joskus kun tulen kotiin tavattuani vanhoja kavereita, avovaimo saattaa kysyä, mitä sille ja sille kuuluu. Monesti vastaan, että en tiedä. Ei kai sitten tullut vain kysyttyä.

Olin vanhojen bändikavereiden kanssa viime syksynä keikalla Tartossa. Kuvasimme omaksi iloksemme matkapäiväkirjan, jonka sitten katsoimme pari viikkoa sitten. Huomasimme siitä, että jokainen meistä puhui seurassa omia asioitaan eikä tarttunut toisen sanoihin siten, että olisi syntynyt keskustelua.

Ei kai se siinä hetkessä haitannut, mutta näin jälkeenpäin siihen kiinnitti huomiota, että tuotako se meidän kanssakäymisemme aina on.

Pärjätäkseen tällä alalla on oltava vähän narsisti ja innoissaan omista tekemisistään. Välillä havahdun siihen, että en kai ole vain puhunut omista kuulumisistani liian pitkään. Koska olen ystävilleni Pasi enkä Stig, on varottava, etten suolla liikaa työhön liittyviä Stig-juttuja. Olen tsempannut myös sen suhteen, että olisin parempi kuuntelija.

Mutta toisaalta tykkään siitä, että otetaan oma tila, puhutaan välillä päälle eikä olla liian kohteliaita. Minulla alkaa heti hälytyskellot soida, jos joku on liian kiinnostunut ja kohtelias.

Voikohan tuo olla aitoa, mietin. Aitous on todella tärkeää ystävyydessä. Se tarkoittaa myös sitä, että välillä voi riidellä.

Tuottajani DJPP on tästä hyvä esimerkki. Olemme tunteneet teini-ikäisestä ja tehneet töitä kimpassa kohta vuosikymmenen. Voisin sanoa, että hän on minun bestikseni. Ainakin jos se mitataan sillä, kuinka paljon viettää aikaa yhdessä.

Olemme kokeneet valtavasti hienoja asioita, mutta totta kai jos viettää paljon aikaa yhdessä, toisen naama voi alkaa jossain vaiheessa kyllästyttää. Silloin jännitteet saattavat purkautua.

Joskus kun olemme palanneet ruotsinlaivakeikalta, olemme ottaneet terminaalissa yhteen niin näyttävästi, että tuliaiskarkit ovat lennelleet ympäriinsä.

Pitäisi muistaa, ettei anna työasioiden vaikuttaa ystävyyteen, mutta vaikuttavathan ne, jos tekee ystävän kanssa töitä yhdessä. Siinä kun sitten on tehty sovintoa, kummallakin aikuisella miehellä on ollut kyynel silmässä. Oikea ystävyys kestää muutaman välikohtauksenkin.”

Muusikko Stigin kappale Roy Orbison kilpailee Emma-gaalassa Vuoden biisi -kategoriassa. Uusi sinkku IT-mies ilmestyi 5. 2. 

”En halua olla se tyypillinen ainoa lapsi”

Essi Hellén, 27: ”Olin pitkään ainoa lapsi ja siksi lähtökohtaisesti aina ilman leikkiseuraa, ellen itse sellaista hankkinut. Missä olimmekaan, bongasin sieltä aina jonkun, jolle esittelin itseni ja sitten leikittiin.

Uskon, että tämä on vaikuttanut minuun paljon. Olen kasvanut sosiaaliseksi: tahdon ihmisiä ympärilleni, haluan jakaa asioitani ja autan mielelläni muita.

Lapsuudenystäväni Saara, jonka olen tuntenut 20 vuotta, sanoi minulle kerran, että minusta näkee hänen tuntemistaan kaikista vähiten, että olen ainoa lapsi. Se oli niin ihanasti sanottu, että haluan pitää siitä kiinni näissä välillä vähän narsistisissakin näyttelijäpiireissä.

En halua olla se niin sanotusti tyypillinen ainoa lapsi.

Monista työporukoista on tullut läheisiä, ja pidämme yhteyttä. En aina edes tajua olevani töissä, koska ympärilläni on niin paljon ihmisiä, joiden kanssa synkkaa.

Joskus olen miettinyt, onko siinä jotain huonoa, että menee ja tutustuu helposti ihmisiin. Onko haitallista, että kerron liikaa itsestäni ja jos meistä ei sitten tulekaan läheisiä?

Ainakaan tähän mennessä en ole havainnut, että sosiaalisuuteni olisi haitaksi tai että joku olisi halunnut kaveerata siksi, että olen julkisuudessa – tilanne voisi olla toinen, jos heiluisin tuolla baareissa ja kekkereillä.

En ole ollenkaan erakkoluonne, mutta tarvitsen myös omat rauhalliset hetkeni, sillä työni on nimenomaan ihmisten välistä vuorovaikutusta. Tästä syystä ajattelen, että sosiaalisuutta on aina vähän enemmän toisessa kupissa kuin toisessa. Molemmat kupit eivät vain voi olla samaan aikaan täysiä.

Viime aikoina minulla on ollut niin paljon töitä ja kiire, ettei aikaa ole riittänyt mielestäni riittävästi ystävyydelle, siihen toiseen kuppiin. Tunnen välillä huonoa omaatuntoa, etten ole nyt ehtinyt panostaa ystävyyssuhteisiin.

Oikeiden ystävien kanssa ystävyys ei onneksi katoa, vaikkei hetkeen tai pidempään aikaan näkisikään. Oikealle ystävälle voi myös sanoa suoraan ja kiertelemättä, jos ei jaksakaan tavata. Mutta tärkeää olisi muistuttaa kaiken kiireenkin keskellä tärkeille ihmisille, että olen olemassa ja ystäviäni varten, vaikkei minusta välillä kuuluisikaan.

Olin vanhan ystäväporukkamme ensimmäinen, joka sai lapsen, ja olen sitä edelleen. Ulkopuolinen on liian vahva sana kuvaamaan fiiliksiäni, mutta huomaan monesti olevani erilaisessa elämäntilanteessa kuin moni hyvä ystäväni. Voisin kai sanoa eläväni niitä ruuhkavuosia.

Myös ammattini epäsäännöllisyys ja vaikeat työajat hankaloittavat ystävien tapaamista.

Olen myös huomannut olevani aika perhekeskeinen, sillä se on kiireessä kai helpointa. Sen sijaan, että lähtisin matkalle mieheni kanssa, voisin ihan yhtä hyvin mennä välillä ystävä­porukalla.

Olen lähdössä pian hyvän ystäväni Niina Koposen kanssa Berliiniin. Siitä tulee mahtava ystävyysmatka!

Yhteisistä asioista innostuminen ja tulevan suunnitteleminen on todella tärkeää ystävyyssuhteissa.”

Putous-ohjelmastakin tuttu näyttelijä Essi Hellén on mukana TV2:n Villi Kortti -urheilupaneelissa tiistaisin klo 21.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Kotimaa
Nyt.fi luetuimmat
 1. 1

  Kallion ydinbaareihin kuuluva Cafe Mascot suljettu toistaiseksi, asiasta ilmoitettiin maanantai-iltana Facebookissa: ”Sata tapahtumaa peruuntuu”

 2. 2

  Jaksoarvio: Game of Thronesin kakkosjaksossa koettiin koko sarjan kannalta käänteentekevä hetki

 3. 3

  Arviossa Vallilan venezuelalainen ravintola, joka tarjoaa isoja annoksia, onnistuneita kasvispihvejä ja todella herkullisia maissileipiä

 4. 4

  Nämä 17 Arnold Schwarzeneggerin upeaa giffiä auttavat selviämään elämän haasteista

 5. 5

  Jaksoarvio: Game of Thronesin seitsemäs kausi alkoi verisellä kostolla ja Ed Sheeranin laulavalla cameolla

 6. 6

  Microsoft vastasi Paintin lopettamisesta seuranneeseen äläkkään: piirrosohjelma pidetäänkin hengissä ja se tulee ladattavaksi Windows Storeen

 7. 7

  Tämä nainen riisui Pete Parkkosen alasti, pisti naiset talutushihnaan Cheekin videolla ja aikoo nyt mullistaa tapamme katsoa naisia ja miehiä

 8. 8

  Nytin Game of Thrones -teoria: Näin sarja päättyy ja näin suosikkihahmoille käy

 9. 9

  Peter Pan oli alun perin itsekäs ja väkivaltainen hahmo, joka halusi tappaa aikuisia ja vei lapsia mukanaan tuonelaan – Näin sanoo Sini Helminen, 30, joka teki hahmosta gradunsa

 10. 10

  Ole oma juhannusheilasi: Näin masturboit jos sinulla on klitoris ja vagina

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Kallion ydinbaareihin kuuluva Cafe Mascot suljettu toistaiseksi, asiasta ilmoitettiin maanantai-iltana Facebookissa: ”Sata tapahtumaa peruuntuu”

 2. 2

  Jaksoarvio: Game of Thronesin kakkosjaksossa koettiin koko sarjan kannalta käänteentekevä hetki

 3. 3

  Nämä 17 Arnold Schwarzeneggerin upeaa giffiä auttavat selviämään elämän haasteista

 4. 4

  Microsoft aikoo lopettaa legendaarisen Paint-piirrosohjelman 32 vuoden jälkeen – Kiitos yhteisistä vuosista!

 5. 5

  Arviossa Vallilan venezuelalainen ravintola, joka tarjoaa isoja annoksia, onnistuneita kasvispihvejä ja todella herkullisia maissileipiä

 6. 6

  Jaksoarvio: Game of Thronesin seitsemäs kausi alkoi verisellä kostolla ja Ed Sheeranin laulavalla cameolla

 7. 7

  Parasta tänään: näyttelijä Nicolas Cage esiintyi perinnetakissa ja karvahatussa Kazakstanissa, internet juhlii

 8. 8

  Peter Pan oli alun perin itsekäs ja väkivaltainen hahmo, joka halusi tappaa aikuisia ja vei lapsia mukanaan tuonelaan – Näin sanoo Sini Helminen, 30, joka teki hahmosta gradunsa

 9. 9

  Microsoft vastasi Paintin lopettamisesta seuranneeseen äläkkään: piirrosohjelma pidetäänkin hengissä ja se tulee ladattavaksi Windows Storeen

 10. 10

  Iso-Arska 70 vuotta! Näitä Arnold Schwarzeneggerin roolihahmoja ei saa unohtaa

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Ole oma kesäheilasi: Näin masturboit, jos sinulla on penis

 2. 2

  Keskiviikkona julkaistu sarjakuva oikeuttaa häirintää ja se ei ole ok – näistä syistä

 3. 3

  Kallion ydinbaareihin kuuluva Cafe Mascot suljettu toistaiseksi, asiasta ilmoitettiin maanantai-iltana Facebookissa: ”Sata tapahtumaa peruuntuu”

 4. 4

  Ole oma juhannusheilasi: Näin masturboit jos sinulla on klitoris ja vagina

 5. 5

  Despacito on maailman kaikkien aikojen striimatuin kappale – Näistä syistä espanjankielisestä biisistä tuli niin valtaisa megahitti, myös Suomessa

 6. 6

  Jaksoarvio: Game of Thronesin kakkosjaksossa koettiin koko sarjan kannalta käänteentekevä hetki

 7. 7

  Microsoft aikoo lopettaa legendaarisen Paint-piirrosohjelman 32 vuoden jälkeen – Kiitos yhteisistä vuosista!

 8. 8

  Mistä Helsingistä saa hyvännäköistä miestenmuotia? Tässä 16 erilaista kivaa kauppaa

 9. 9

  Jaksoarvio: Game of Thronesin seitsemäs kausi alkoi verisellä kostolla ja Ed Sheeranin laulavalla cameolla

 10. 10

  Torille! Monty Python -mies Michael Palin onnittelee 100-vuotiasta Suomea mahtavalla videoviestillä ja laulaa legendaarisen Finland, Finland, Finland -laulun

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 1. 1

  Tutkimus: Sperman laatu laskee hälyttävästi – länsimaissa miehillä on siittiöitä jo yli puolet vähemmän kuin 40 vuotta sitten

 2. 2

  Leipäjono kiemurteli Helsingissä yli kilometrin matkan Myllypurosta Kurkimäkeen

 3. 3

  Sompasaunassa on ahdasta, alastonta ja aitoa – ”Helsinki on paljon siistimpi kuin Tukholma”

 4. 4

  Kallion ydinbaareihin kuuluva Cafe Mascot suljettu toistaiseksi, asiasta ilmoitettiin maanantai-iltana Facebookissa: ”Sata tapahtumaa peruuntuu”

 5. 5

  Yhdysvaltain senaatti päätti täpärästi aloittaa poikkeusmenettelyn Obamacaren kumoamiseksi

 6. 6

  Pikkupojat surmasivat 4-vuotiaan leikkitoverinsa, väitti Ruotsin poliisi vuonna 1998 – ”Tapaus Kevinin” esitutkinta-aineisto tuli vihdoin julki, ja lähes kaikki siinä viittaa veljesten syyttömyyteen

 7. 7

  Kontulan koti­hälytykset työllistävät poliisia eniten: ”Päiväsaikaan on rauhallista, kun ne kovimmat jätkät nukkuu” – HS:n hakukone kertoo, mikä työllistää poliisia kotikulmillasi

 8. 8

  Obamacare on jälleen USA:n ykkösuutinen: miksi se luotiin ja miksi se ei kelpaa republikaaneille? – ”Julkista terveydenhuoltoa pidetään sosialismina”

 9. 9

  Adobe luopuu Flashista – ohjelmistoa käyttävillä kolme vuotta aikaa siirtää sisältönsä toiseen muotoon

 10. 10

  Ruokatoimittaja ja viestintäyrittäjä Elina Jyväs kuoli 40-vuotiaana

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Sompasaunassa on ahdasta, alastonta ja aitoa – ”Helsinki on paljon siistimpi kuin Tukholma”

 2. 2

  Kontulan koti­hälytykset työllistävät poliisia eniten: ”Päiväsaikaan on rauhallista, kun ne kovimmat jätkät nukkuu” – HS:n hakukone kertoo, mikä työllistää poliisia kotikulmillasi

 3. 3

  Ruokatoimittaja ja viestintäyrittäjä Elina Jyväs kuoli 40-vuotiaana

 4. 4

  Kallion ydinbaareihin kuuluva Cafe Mascot suljettu toistaiseksi, asiasta ilmoitettiin maanantai-iltana Facebookissa: ”Sata tapahtumaa peruuntuu”

 5. 5

  Vanhat hääperinteet tuntuvat yhä useammista vaivaannuttavilta – Suvi Sahakarin häissä morsiamen sijaan ryöstettiin kakkulapiot

 6. 6

  Pikkupojat surmasivat 4-vuotiaan leikkitoverinsa, väitti Ruotsin poliisi vuonna 1998 – ”Tapaus Kevinin” esitutkinta-aineisto tuli vihdoin julki, ja lähes kaikki siinä viittaa veljesten syyttömyyteen

 7. 7

  Leipäjono kiemurteli Helsingissä yli kilometrin matkan Myllypurosta Kurkimäkeen

 8. 8

  Sylki paljastaa, että nykyihminen on joskus paritellut tuntemattoman ihmislajin kanssa

 9. 9

  Posti lopetti kirjeiden jakamisen tiistaisin – ”En näe, että tässä tulisi ongelmaa täyttää postilain asettamaa laatuvaatimusta”

 10. 10

  Alman hitti nostettiin jo Britannian suurimman radiokanavan A-listalle – merkitsee suurta näkyvyyttä

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Ole oma kesäheilasi: Näin masturboit, jos sinulla on penis

 2. 2

  Pikkupojat surmasivat 4-vuotiaan leikkitoverinsa, väitti Ruotsin poliisi vuonna 1998 – ”Tapaus Kevinin” esitutkinta-aineisto tuli vihdoin julki, ja lähes kaikki siinä viittaa veljesten syyttömyyteen

 3. 3

  Joka kolmas muistisairaus voitaisiin ehkäistä korjaamalla elintapoja – tutkijat tunnistivat yhdeksän vaaran paikkaa, jotka altistavat dementioille eri elämänvaiheissa

 4. 4

  Lilli Pukka, 28, on ollut ilman parisuhdetta 10 vuotta ja järjestää ”mää-juhlat” juhlistaakseen sitä – tyytyväiset sinkut voidaan kuitenkin kokea itsekkäinä tai jopa uhkana, sanoo asiantuntija

 5. 5

  Ruokatoimittaja ja viestintäyrittäjä Elina Jyväs kuoli 40-vuotiaana

 6. 6

  Sompasaunassa on ahdasta, alastonta ja aitoa – ”Helsinki on paljon siistimpi kuin Tukholma”

 7. 7

  ”Naamat” on kuin tuhannen ihmisen kotibileet – Tältä näyttää festivaalilla, joka suututti Sami Hedbergin managerin ja jonka liput myytiin loppuun ennen kuin esiintyjiä oli edes julkistettu

 8. 8

  Maistamaan pakottaminen vain pahentaa lapsen nirsoilua, ja sipulin piilottaminen ruokaan on epäreilua – lastenpsykiatri neuvoo, miten valikoivan lapsen voi saada syömään

 9. 9

  Jos alamme tuomita toisiamme kuvottavien mutta yksityisiksi tarkoitettujen sanomisten vuoksi, olemme matkalla takaisin keskiajalle

 10. 10

  Onko Helsinki kupla, jota muu Suomi ei ymmärrä? ”Osa muualla asuvien Helsinki-kritiikistä voi olla ihmettelyä sen äärellä, mihin ei itsellä ole mahdollisuutta”

 11. Näytä lisää