Valikko

Tacotesti: Raati kokeili seitsemän Helsingin tacopaikkaa, tällaisia ne olivat

Elämme keskellä tacobuumia! Helsingissä on meksikolaisia ravintoloita vaikka kuinka. Raati testasi seitsemän ja rankkasi niiden tacot remmuusjärjestykseen.

Elämme keskellä tacobuumia! Helsingissä on meksikolaisia ravintoloita vaikka kuinka. Raati testasi seitsemän ja rankkasi niiden tacot remmuusjärjestykseen.

Sanoiko joku taco? Mistä Helsingistä saa hyviä sellaisia?

Kokeilimme tacoja seitsemässä paikassa, jotka kaikki ovat avanneet 2010-luvulla.

Mukaan valittiin kattava valikoima ravintoloita, mutta toki testattavia paikkoja olisi tarjolla enemmänkin. Saman omistajan pyörittämistä Cholosta, Lucha Locosta ja Patronasta testiin otettiin Cholo, joka on näistä selkeimmin klassinen tacopaikka eli taqueria.

Testiravintolat keskittyvät autenttiseen meksikolaiseen ruokaan ja tacoihin. Texmexravintolat ja eri ruokakulttuureja yhdistelevät fuusiopaikat jäivät pois. 1990-luvun laman aikoihin Suomen valloittanut texmexruoka on yhdysvaltalais-meksikolainen ruokafuusio ja poikkeaa aidosta meksikolaisesta muun muassa raaka-aineissa.

Texmexravintoloissa tortillat on tehty vehnäjauhoista, kun taas autenttisissa meksikolaisissa ne ovat pelkistä maissijauhoista. Texmexiin kuuluva erikoisuus on myös cheddarjuustokastike.

Oikeaoppisen tacon perus­elementit ovat maissista tehty tortilla ja sen sisään tulevat täytteet, joista tärkeimmät ovat liha ja salsakastike.

Testissä keskityttiin neljään osa-alueeseen: tortillaan, lihaan, salsakastikkeisiin ja niiden muodostamaan kokonaisuuteen. Kolmihenkisen raadin jokainen jäsen antoi kaikista neljästä osa-alueesta pisteitä yhdestä kymmeneen. Näin ollen kunkin tacon enimmäispistemääräksi tuli 120 pistettä.

Vertailukelpoisuuden vuoksi kaikissa paikoissa syötiin possutäytteinen taco, paitsi Suburritos-ravintolassa, jossa tällaista vaihtoehtoa ei ollut saatavilla.

Raati teki testin viime vuoden lopulla yhden päivän aikana, ja kaikki testatut tacot kuuluvat edelleen ravintoloiden valikoimaan.

Ja ketkä kuuluivat raatiin? Nytin ravintolakriitikon Valtteri Väkevän lisäksi mukana oli Adriana López, turkulaisen ravintola Taco-Nito -ravintolan toinen omistaja ja ruokavastaava. Etelä-Meksikon Oaxacasta kotoisin oleva López on asunut Suomessa vuodesta 2010.

Kolmas jäsen Timo Santala on yksi Ravintolapäivän perustajista ja Helsingin kaupungin entinen ruokakulttuuristrategi. Santala on perehtynyt tacokulttuuriin myös Meksikossa.

 

1. Cochinita pibil -taco, ravintola El Rey

Paljonko? 16,50 e / 4 tacoa

Pisteet? 101/120

Voittajaksi selviytyi täpärällä yhden pisteen erolla Laivurinkadun El Rey -ravintolan taco. Se saa kiitosta muun muassa yksinkertaisesta kokonaisuudesta: täytteenä on vain pitkään haudutettua porsaanlihaa, jonka päällä on tuoretta punasipulia. Tortillan sisään ei ole tungettu mitään ylimääräistä.

Raati arvostaa myös kolmea viereen tuotua erilaista salsakastiketta, joissa on hapokkuutta ja riittävästi potkua. Tacot tarjoillaan oikeaoppisesti limeviipaleen kanssa, josta asiakas voi itse puristaa limemehua.

Liha on mehukasta ja hyvää, mutta sitä on ripaus liikaa, mikä hankaloittaa sormin syömistä. Kaukana ollaan silti useiden muiden paikkojen ylipursuavista mättöversioista.

El Reyn tortillat ovat kierroksen tuoreimmasta päästä ja hieman pienempiä kuin muissa paikoissa. Sen ansiosta paikan taco on muutaman suupalan kokoinen herkkupala, aivan kuten Meksikossa.

El Rey (Vuorimiehenkatu 12) ti–la klo 17–23. elrey.fi

 

2. Possutaco, ravintola Ahorita

Paljonko? 10,50 e / 3 tacoa

Pisteet? 100/120

Ahoritan tacot ovat kaukana puhdaslinjaisesta meksikolaisesta. Lihan lisäksi valittavana on kolme täytevaihtoehtoa: punajuurta ja kvinoaa, lehtikaalia ja kurpitsaa tai valkopapuja ja kanelia. Niihin ei Meksikossa törmäisi.

Kokeilemme kaikkia kolmea porsaanlihan kanssa ja yllätymme. Makuyhdistelmät ovat erittäin toimivia, eikä täytteitä ole liikaa. Tacon syöminen sormin onnistuu hyvin. Liha on koostumukseltaan kuivempaa kuin kierroksen paikoissa keskimäärin, mutta se toimii silti osana kokonaisuutta.

Tacon päälle tulee vielä ripaus guacamolea ja hillottua punasipulia. Salsakastikkeita saa neljää eri tulisuusvaihtoehtoa. Ne ovat mukavan raikkaita, mutta tulisimmat ovat raadin makuun lähinnä keskitulisia.

Ahoritan tortilla on koko kierroksen tuorein. Selitys löytyy keittiöstä. Kluuvin toimipisteessä on nimittäin tortillakone, jolla tehdään päivittäin tuoreita tortilloja.

Tacojen makumaailmaa on muokattu suomalaiseen makuun ja lopputuote edustaa enemmän fuusiokeittiötä kuin autenttista meksikolaista.

Se ei silti haittaa, kun kokonaisuus on näin maistuva.

Ahorita Kluuvi (Aleksanterinkatu 9) ma–pe klo 11–21, la 11–18, su 12–17. Ahorita Jumbo (Vantaanportinkatu 3) ma–pe 11–21, su 11–18. ahorita.fi

 

3. Carnitas, ravintola Pueblo

Paljonko? 12,30 e / 3 tacoa

Pisteet? 92/120

Vuonna 2011 avautunut Pueblo on Helsingin meksikolaisten ravintoloiden joukossa jo vanha tekijä.

Tacot täällä osataan. Syötävyys on kierroksen parhaita, sillä ­täytteiden määrä on optimaalinen tortillan kokoon nähden. Kokonaisuuden pystyy nostamaan lautaselta kahden sormen rapuotteella.

Ylimääräisiä, asiaan kuulumattomia lisukkeitakaan ei tästä tacosta löydy. Pitkään haudutetun porsaanniskan lisäksi täytteenä on vain sipulia ja korianteria.

Lautaselle kasattu riisilisuke aiheuttaa kummastusta, kuten monessa muussakin paikassa. Pelkät tacot riittäisivät mainiosti.

Viereen tuodaan kahta erilaista salsakastiketta. Punaisessa on makea, ketsuppimainen sivumaku. Vihreä on autenttisempi.

Pueblo Bar y Taqueria (Eerikinkatu 27), keittiö auki ma–la klo 17–21.30. pueblobar.fi

4. Carnitas, ravintola Cholo

Paljonko? 9,80 e / 3 tacoa

Pisteet? 85/120

Cholon versio carnitas-tyylisestä tacosta on täytteiltään runsaampi kuin esimerkiksi Pueblossa. Tortillan sisään on pantu porsaanlihan lisäksi muun muassa punasipulia, tomaattia, korianteria ja ripaus guacamolea.

Täytettä on vähän liikaa tortillan kokoon nähden, mikä vaikeuttaa syömistä. Tavara ei meinaa pysyä tacon sisällä.

Liha on mehukasta, mutta mautonta. Se kaipaa rohkeampaa maustamista. Yksi raatilaisista tarttuu jopa pöydällä olevaan suolasirottimeen, mihin ei ole tarvetta muissa kierroksen paikoissa. Salsakastike voisi maistua rohkeammin. Muuten makumaailma on raikas ja tortilla tuoretta tavaraa.

Pienistä puutteista huolimatta kyse on perushyvästä tacosta.

Cholo (Lönnrotinkatu 9) ma–pe klo 11–20, la 12–21. cholo.fi

5. Carnitas, ravintola Eatos

Paljonko? 14,90 e / 3 tacoa

Pisteet? 65/120

Eatos-ravintolan tacoon on tungettu jostain syystä vihreää salaattia, joka saa täystyrmäyksen raadilta. Lisäksi tortillan sisällä on muun muassa porsaanlihaa, punasipulia, tomaattia ja korianteria.

Täytteitä on kaiken kaikkiaan liikaa ja lihaakin todella paljon. Syöminen on jälleen kerran hankalaa ja makumaailma sekava.

Lautaselle tungettua riisi-herne-maissilisuketta ihmetellään myös.

Moitittavaa on myös tarjoilussa: annoksen kylkeen ei tuoda salsakastikkeita eikä edes limeviipaletta. Tacolle olennaiset maut, eli raikkaus, happamuus ja tulisuus jäävät sen myötä ­uupumaan.

Kiitoksen aiheitakin kuitenkin löytyy.

Tortilla on tuore ja liha koko kierroksen mehukkainta ja maistuvinta. Tällaisella possulla moni kierroksen muista paikoista olisi nostanut pisteitään tuntuvasti.

Eatos (Töölönlahdenkatu 3) ma–to klo 11–22, pe 11–23, la 16–23. eatos.fi

6. Sweet carnitas, Chalupa

Paljonko? 9,20 e / 3 tacoa

Pisteet? 40/120

Chalupan konsepti poikkeaa muista paikoista, sillä täällä asiakas valitsee itse kaikki täytteet tacoonsa.

Tarjolla on erilaisia papuja, salaatteja, salsoja, juustoa, korianteria, chimichurria, chiliä, kolmea eri kastiketta… Myyjä kasaa tacon asiakkaan silmien edessä, ja joka osastolla pitää valita useista vaihtoehdoista.

Runsaudenpula on periaatteessa hyvä juttu: asiakas saa valita ja tilata juuri sellaisen tacon kuin haluaa.

Ikävä kyllä taco on jo puolessa välissä tiskiä aivan liian täynnä. Ääriään myöten tursuavan maissiletun syöminen käsin on mahdotonta ja makumaailmasta muodostuu ristiriitainen sillisalaatti.

Jos Chalupassa haluaa saada syömäkelpoisen tacon, pitää tuntea paikan konsepti ja tietää, mitkä ainesosat sopivat yhteen. Ja pitää kieltäytyä usean kipon kohdalla.

Raadissa huomataan, että paikan tortilla on tehty vehnästä, ei maissista. Liha on myös kuivaa.

Chalupa Punavuori (Pursimiehenkatu 8) ma–su klo 11–20. Chalupa Kallio (Porthaninkatu 3) ma–su klo 11–23. chalupa.fi

7. Nautataco, ravintola Suburritos

Paljonko? 9,50 e / 3 tacoa

Mitä? 21/120 p

Forumin Kukontorin paikka mainostaa olevansa meksikolainen ravintola, mutta raadin testaaman tacon tyyli on pikemminkin texmexhenkinen.

Muista kierroksen paikoista poiketen täältä ei saa lainkaan porsaanlihatacoja, joten tilaamme naudanlihaversion.

Se sisältää yllättäen jauhelihaa, joka on Meksikossa hyvin harvinainen tacojen täyte. Se tekee kokonaisuudesta kotiruokamaisen ja vie ajatukset texmexiin.

Samaan suuntaan viittaa myös tacon pohjalla oleva juustoraaste. Autenttiseen meksikolaiseen tacoon ei kuulu myöskään vihreä salaatti. Salsakin maistuu purkkitavaralta. Tortilla on kuiva, ja siinä tuntuu olevan muutakin kuin maissia.

Kaiken kaikkiaan Suburritosin taco tuntuu joutuneen väärään sarjaan.

Suburritos (Yrjönkatu 29) ma–to 11–21, pe–la 11–22, su 12–19. suburritos.fi

Taco, Meksikon sushi

Helsinkiin on avautunut neljän viime vuoden aikana yli kymmenen meksikolaista ravintolaa, ketjujen kaikki toimipisteet mukaan lukien. Niistä suurin osa tarjoaa kuitenkin samaa ruokaa: tacoja.

”Tacosta on tullut Meksikon sushi. Luullaan, että siellä syödään vain niitä. Meksikossa on kuitenkin valtavan rikas ruokakulttuuri, josta meillä näkyy vain pieni osa”, sanoo Timo Santala, yksi Ravintolapäivän perustajista.

Tämä on vähän sama kuin suomalaista ruokaa edustaisi maailmalla vain karjalanpiirakka. Mutta miksi juuri taco on niin suosittu? Syy on osin ainakin helppous, Santala arvelee.
”Nopea tehdä, helppo syödä ja erilaisia täytevaihtoehtoja on lukemattomia. Ja onhan se myös maukasta tämän kaiken lisäksi.”

Kenties heikko taloustilannekin vaikuttaa asiaan. Jo kympillä saa autenttista meksikolaista ruokaa.
Tacoistakin on tosin Suomessa edustettuna vain murto-osa. Vuonna 2015 englanniksi ilmestynyt, alun perin meksikolainen Tacopedia-kirja jakaa tacot valmistustapojen perusteella 16:een eri kategoriaan ja niiden eri variaatioihin.

Suurinta osaa näistä ei Suomesta saa. Variaatioiden vähäisyyttä ihmettelee myös ruokatoimittaja Mikko Takala, jonka katuruokakeittokirja Street Food julkaistiin viime vuonna.

”Meillä pelataan varman päälle. Sisäelimet puuttuvat esimerkiksi kokonaan. Meksikossahan saa kielitacoja hirveän usein. Se on maukasta ja rasvaista lihaa, mutta on toki eri asia suostuisivatko suomalaiset syömään sitä”, Takala sanoo.

Myös hyönteistacojen tuloa joudutaan todennäköisesti vielä odottamaan. Ehkä autenttisuuden tavoittelua kannattaa harjoitella ensin perusraaka-aineilla.

Tacoille on täällä käynyt kuten muualta tulleille ruokalajeille Suomessa usein käy: annoskokoa ja täytteiden määrää kasvatetaan maun ja laadun kustannuksella. Saman kohtalon ovat kokeneet tätä ennen ainakin pizza, pasta ja hampurilaiset.

Kuitenkin pienet, mutta laadukkaat tacot toimivat parhaiten.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Ravintolat
 • Helsinki
Nyt.fi luetuimmat
 1. 1

  Juhlarahakohu meemeinä: Rahapajan versiossa teloitetaan vankeja, internet kehitteli heti vaihtoehtoisia ”juhlavuoden” aiheita

 2. 2

  Tässä on yksi parhaista Lähi-idän ruokia tarjoavista ravintoloista Suomessa – Kirkukissa rohkeille on tarjolla myös lampaanpäätä

 3. 3

  Jenkkitavaratalo myy nettisivuillaan valemudattuja ”työmiesfarkkuja” reilulla 400 dollarilla, internet tietysti riemastui

 4. 4

  Muistattehan hittivideon, jossa lapset häiriköivät isäänsä kesken BBC:n haastattelun? Tietysti lapset saivat oman animaatiosarjan

 5. 5

  Tämä norjalainen laulajasensaatio etenee urallaan kuin Alma – ja esiintyi myös Skamissa

 6. 6

  Youtube-supertähti Casey Neistat esiintyy Suomessa keväällä – tällaisista tempuista hänet tunnetaan

 7. 7

  Hollywood-näyttelijä Tom Hardy juoksi kiinni mopovarkaan, ja tästä syystä se on niin täydellistä

 8. 8

  Tällainen on ollut uusi Iholla-kausi: täynnä yllätyksiä ja draamaa, tällä jutulla pääset vielä kärryille

 9. 9

  Tällainen on Helsingin uusi K–18-kauhukierros, jonka edeltäjästä tehtiin rikosilmoitus – nyt paikkana on teatterimainen ”motelli”, joka pitää ensin löytää

 10. 10

  Onko naisen huivi aina alistamisen merkki? 18-vuotias huivinkäyttäjä kertoo, että ei ole – tästä kamppaillaan juuri nyt Euroopan maissa

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Juhlarahakohu meemeinä: Rahapajan versiossa teloitetaan vankeja, internet kehitteli heti vaihtoehtoisia ”juhlavuoden” aiheita

 2. 2

  Jenkkitavaratalo myy nettisivuillaan valemudattuja ”työmiesfarkkuja” reilulla 400 dollarilla, internet tietysti riemastui

 3. 3

  Hollywood-näyttelijä Tom Hardy juoksi kiinni mopovarkaan, ja tästä syystä se on niin täydellistä

 4. 4

  Tällainen on ollut uusi Iholla-kausi: täynnä yllätyksiä ja draamaa, tällä jutulla pääset vielä kärryille

 5. 5

  Brittibändi Oasiksen legendaarinen nokkamies Liam Gallagher ja The Cardigans kesällä Suomeen

 6. 6

  Tämä norjalainen laulajasensaatio etenee urallaan kuin Alma – ja esiintyi myös Skamissa

 7. 7

  Tässä on yksi parhaista Lähi-idän ruokia tarjoavista ravintoloista Suomessa – Kirkukissa rohkeille on tarjolla myös lampaanpäätä

 8. 8

  Onko naisen huivi aina alistamisen merkki? 18-vuotias huivinkäyttäjä kertoo, että ei ole – tästä kamppaillaan juuri nyt Euroopan maissa

 9. 9

  Startupin hype meni pieleen: 400 dollarin ”älymehupuristin” keräsi sadan miljoonan sijoitukset mutta antaa nyt rahoja takaisin, koska paljailla käsillä sai aikaan saman

 10. 10

  Jenkkiopettaja kirjoitti hittijutun suomalaisten tavoista – ja suututti maanmiehensä

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Stella Sironen, 19, loi vahingossa valtavan netti-ilmiön kulmakarvakuvallaan, isot ulkomaiset mediat ottavat jatkuvasti yhteyttä – ”Kyllähän tämä tuntuu ihan absurdilta”

 2. 2

  ”Jos uteliaisuus kumppaniin lopahtaa, eikä tavallinen arki milloinkaan maistu” – eroasiantuntija kertoo, milloin suhteesta kannattaa huolestua

 3. 3

  Juhlarahakohu meemeinä: Rahapajan versiossa teloitetaan vankeja, internet kehitteli heti vaihtoehtoisia ”juhlavuoden” aiheita

 4. 4

  Trumpia tukevat trollit kiusaavat Hollywood-tähteä Kiasmassa, vartijat joutuneet poistamaan häiriköitä museosta – Näin Shia LaBeouf kommentoi Nytille itse

 5. 5

  Onko naisen huivi aina alistamisen merkki? 18-vuotias huivinkäyttäjä kertoo, että ei ole – tästä kamppaillaan juuri nyt Euroopan maissa

 6. 6

  Muistatko ihmemekon, joka sai internetin sekaisin? Tiede selvitti vihdoin, miksi näemme sen niin erivärisenä – vastaus liittyy aamuvirkkuuteen

 7. 7

  Tällainen on Helsingin uusi K–18-kauhukierros, jonka edeltäjästä tehtiin rikosilmoitus – nyt paikkana on teatterimainen ”motelli”, joka pitää ensin löytää

 8. 8

  Adidas onnitteli Bostonin maratonin juoksijoita tavalla, joka toi mieleen vuoden 2013 pommi-iskun – joutui pyytämään anteeksi

 9. 9

  Hollywood-näyttelijä Tom Hardy juoksi kiinni mopovarkaan, ja tästä syystä se on niin täydellistä

 10. 10

  Game of Thronesin seitsemännen kauden ensimmäiset kuvat julkaistiin – analysoimme, mitä ne kertovat

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 1. 1

  Mausteista löytyi syöpää aiheuttavaa maaliväriä pääkaupunkiseudulla – viranomaiset takavarikoivat chiliä, currya ja kurkumaa

 2. 2

  Tutkijat ovat yksimielisiä siitä, että juhlarahan teloituskuva on lavastettu – mutta onko kuvassa valkoisia vai punaisia?

 3. 3

  Välipohjissa mikrobikasvua, ullakolla linnunraatoja – Kätilöopiston sairaala suljetaan puolen vuoden kuluessa laajojen homevaurioiden takia

 4. 4

  Kun kollega irtisanoutuu, työyhteisö voi tuntea surua ja stressiä – Lähtemisestä voi tulla myös tarttuva tauti, sanovat asiantuntijat

 5. 5

  Halla-aho: Perussuomalaisten uutta salkkua vaikea nähdä yhtä painavana kuin pois annettua oikeusministerin tehtävää

 6. 6

  Asuntotukileikkuri rankaisee pääkaupunkiseudun köyhiä, Helsinki pelkää – ”Kuvitteleeko joku, että asuminen tämän seurauksena halpenee?”

 7. 7

  Salaperäinen ”rouva P” kuoli ilman perillisiä – kaupunki saa tililleen mittavan omaisuuden

 8. 8

  Hankalia nuoria ei ole olemassa – on vain kesken­eräisyyttä ja kyvyttömiä aikuisia

 9. 9

  Aiheuttavatko heräilevät vauvat todella kärsimystä vanhemmilleen?

 10. 10

  Hallitus piti tiedotus­tilaisuuden siitä, että se päätti ostaa kahdet farkut ja paidan

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Kela rankaisi ystävääni vanhemman menettämisestä

 2. 2

  Juhlarahakohu meemeinä: Rahapajan versiossa teloitetaan vankeja, internet kehitteli heti vaihtoehtoisia ”juhlavuoden” aiheita

 3. 3

  Salaperäinen ”rouva P” kuoli ilman perillisiä – kaupunki saa tililleen mittavan omaisuuden

 4. 4

  Kun pienten tyttöjen isä nukkui viiden tunnin päiväunia, se ei ollut merkki väsymyksestä vaan aivosyövästä – Kirsi Karhusen mies sai Suomen parasta saattohoitoa, mutta moni muu ei saa

 5. 5

  Kolmen tunnin juhlarahakohu – suomalaisten päivittäisen pöyristymisen tarve synnyttää merkityksettömiä mikroskandaaleja

 6. 6

  Näin upeina et ole koskaan nähnyt Signe Branderin ja muiden Helsinki-kuvaajien otoksia – tästä päivästä lähtien huippulaatuisia kuvia saa käyttää vapaasti

 7. 7

  Kielletyn sisällissotakolikon suunnittelija ja tilaaja puolustavat työtä: ”Kansakunnan sivistyneisyys punnitaan sillä, kuinka se pystyy käsittelemään omaa historiaansa”

 8. 8

  Hallitus jakaa lisää rahaa tutkimukseen, mutta ei saanut leikattua yritystukia – työttömyystuki heikkenee, jos ei käy töissä tai työllistämis­ohjelmissa

 9. 9

  Asumistukeen leikkauksia, ministereitä kolme lisää – HSTV:n suora lähetys hallituksen tiedotustilaisuudesta juuri nyt

 10. 10

  Ministeriö vetää takaisin punavankien teloitusta esittävän juhlarahan – Orpo pahoittelee: ”En kiinnittänyt riittävää huomiota asetuksen visuaaliseen suunnitelmaan”

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Ammattikoulutuksen tila on kelvoton – poikani lukujärjestys on tyhjä ja hän joutuu lorvimaan kotona

 2. 2

  Oudot tuntemukset juoksulenkillä paljastuivat syöväksi – Entinen huippu-urheilija Kirsi Valasti uskoo, että liikunnan tuoma kehotietoisuus pelasti hänet

 3. 3

  ”Se on kuin jokin uskonto: usein kun suomalainen lähtee töistä, hän ei enää vastaa puhelimeen” – USA:ssa uraa tehnyt Tero Kuittinen hämmästelee suomalaista keskustelua työuupumuksesta

 4. 4

  Bostonin maratonin voittajan uurteiset reisilihakset hämmästyttävät: ”En ole nähnyt koskaan mitään vastaavaa”

 5. 5

  Kun pienten tyttöjen isä nukkui viiden tunnin päiväunia, se ei ollut merkki väsymyksestä vaan aivosyövästä – Kirsi Karhusen mies sai Suomen parasta saattohoitoa, mutta moni muu ei saa

 6. 6

  Kolmentuhannen euron lasku kuoleman jälkeen yllätti omaiset

 7. 7

  Selvitys: Lähes kolmannes pohjoiskorealaisista käyttää huumeita – metamfetamiini on monille jo arkipäiväistä

 8. 8

  Ravitsemusterapeutti kärsi vuosia kipeästä vatsasta ja ilmavaivoista – Sitten ystävä kertoi ruokavaliosta, joka toi helpotuksen

 9. 9

  Onko tässä Helsingin pienin ja kallein vuokrayksiö? 10 neliömetriä, 1 941 euroa kuukaudessa

 10. 10

  Nyt on hyvä aika päivittää televisio – alle kuukauden päästä kanavasi voivat pimentyä

 11. Näytä lisää