Valikko

Game of Thronesin uusi traileri on ilmestynyt – kävimme läpi ihan kaiken, mitä se kertoo seuraavasta kaudesta

Game of Thronesin kuudennen kauden traileri on ilmestynyt. Se kertoo paljon tulevasta kaudesta. Tarkalla katselulla ja sopivalla spekuloinnilla siitä saa vielä enemmän irti. Älä lue eteenpäin jos et ole katsonut edelliskautta tai halua arvailla, mitä tulevalla kaudella tapahtuu!

Game of Thronesin kuudennen kauden traileri on ilmestynyt. Traileri kertoo paljon tulevasta kaudesta. Tarkalla katselulla ja sopivalla spekuloinnilla siitä saa vielä enemmän irti.

Älä lue eteenpäin jos et ole katsonut edelliskautta tai halua arvailla, mitä tulevalla kaudella tapahtuu!

Jon Nietoksen haamu leijailee koko trailerin yllä, alusta loppuun asti.

Tietysti.

Käydään siis käsiksi kuudennen kauden traileriin, pysäytetään se kiinnostavimmissa kohdissa ja spekuloidaan. En viittaa spekulaatioissa kirjoihin. Kirjat lukeneet osaavat nähdä joissain näistä kuvista enemmän kuin sanon.

Pidetään se omana tietonamme.

Nyljetty, palava ruumis.

Veikkaisin, että tämä on Stannis Baratheon, joka kuoli edellisen kauden viimeisessä jaksossa. Kuvan päällä kuuluu Stannisin lähimmän neuvonantajan ja rakastajattaren, Melisandren sanat ”The great victory I saw in the flames.” Sen jälkeen kuva siirtyy Melisandreen itseensä. Hän itkee, ja jatkaa ”all of it was a lie”. Stannisin kuolema on saanut Melisandren menettämään uskonsa Punaiseen jumalaan.

Miten hänen uskonsa voisi palata? Jon Nietos?

Melisandre on yhdessä Ser Davosin kanssa. Ovatko he sopineet aiemmat erimielisyytensä, nyt kun Stannis on kuollut?

Daenerys Targaryen vangittuna.

Dothraki-heimo on viemässä vangittua Danya paikkaan, joka näyttäisi olevan Vaes Dothrak, dothrakien pääkaupunki. Daenerys tulee todennäköisesti viettämään usean jakson dothrakien kanssa, ennen kuin hän pääsee lopulta vapaaksi – jotenkin.

Greyjoyn liput liehuvat.

Greyjoyn liput kallioisilla saarilla tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että sarja palaa näiden yrmeiden merenkävijöiden pariin.

Sansa Stark, puhtaana ja hyvinvoivana.

Sansa näyttää tässä kuvassa puhtaalta ja siistiltä, mikä on merkittävää. Se tarkoittaa, että hän on päässyt pakomatkansa päätteeksi johonkin turvalliseen paikkaan.

Kuten jo edellisen kauden lopulla spekuloin, veikkaisin tämän olevan Umberien linnoitus Viimeinen kotiliesi. Samaan paikkaan Bran lähetti Rickonin villinainen Oshan kanssa neljännellä kaudella.

Kuvan päällä kuuluu Tyrionin repliikki “You’re in the great game now”. Sansan roolista valtaistuinpelissä olen kirjoittanut useita kertoja. Tällä kaudella hänen osansa pelissä kasvaa entisestään. Ehkä suuremmaksi kuin koskaan ennen.

Cersei Lannister päättäväisenä.

Viime kauden lopussa Cersei koki musertavan nöyryytyksen, kun hänen piti tehdä katumuksen kävelynsä.

Mutta heti sen jälkeen Qyburn esitteli Cerseille uuden Kuninkaanvartioston jäsenen. Tämä kelmeäihoinen vaitonainen jättiläinen voi olla vain ja ainoastaan Vuori Clegane, jota Qyburn oli usean jakson ajan herätellyt henkiin omituisilla menetelmillään.

Tämä ”zombi-Vuori” rinnallaan Cersei haastaa nyt avoimesti Uskon sotilaat, joita tässä edustaa Cersein entinen petikumppani, sukulaispoika Lansel Lannister.

Konflikti Kuninkaansatamassa tulee kärjistymään.

Arya Stark Mustan ja valkoisen talossa.

Tämän nopean kuvan merkitys on siinä, että jos katsoo hyvin tarkkaan, Aryan silmät näyttäisivät terveiltä. Toisin sanoen, Arya ei tule olemaan ainakaan koko kauden ajan sokea. Mahdollisesti jopa vain hyvin vähän aikaa.

Euron Greyjoy

Tässä näemme ensimmäistä kertaa yhden tärkeimmistä uusista hahmoista tulevalla kaudella. HBO on jo vahvistanut, että tämä hahmo, jota esittää tanskalainen Pilou Asbaek, on Euron Greyjoy, Balon Greyjoyn nuorempi veli, eli Theon Greyjoyn setä.

Mitä veljien välillä tulee tapahtumaan, se jää nähtäväksi.

Kannattaa muistaa, että aivan ensimmäisellä kaudella, kun Tyrion Lannister muisteli rautasaarelaisten hyökkäystä Lannisportiin, hän sanoi nimenomaan Theon Greyjoyn setien olleen vastuussa hyökkäyksestä.

Tarthin Brienne

Brienne taistelee ja ilmeisesti tappaa sotilaan, joka näyttää Boltonien mieheltä. Kuvasta voisi päätellä seuraavanlaisen tapahtumaketjun. Boltonit saavat kiinni pakoon lähteneet Sansan ja Theonin, mutta Brienne tulee ja vapauttaa heidät.

Melisandre riisuutumassa.

Melisandre on avaamassa pukuaan. Heti tämän jälkeen kuvassa on Jonin ruumis. Mitä on tapahtumassa?

Ensinnäkin, kannattaa muistaa, että tämä kuva ja seuraava kuva Jonin ruumiista eivät mitenkään välttämättä tule olemaan sarjassa peräkkäin. Tämä voi olla hämäävä leikkaus, joka on tehty traileria varten.

Elokuvien ja tv-sarjojen trailereissa usein tehdään leikkauksia, jotka johtavat katsojia harhaan. Näin katsojat saadaan spekuloimaan tapahtumilla – kuten minä tässä teen – ja sitten yllättymään, kun valmis versio ilmestyy.

Mutta, tässä taas vahvasti vihjataan Melisandren rooliin suhteessa kuolleeseen Jon Nietokseen. Kuten olen kirjoittanut aiemmin, on todennäköistä, että Melisandre herättää Jonin, mutta se ei ole ainoa vaihtoehto.

Toivotaan nyt sentään, että herättämismagia ei edellytä minkään tyyppistä nekrofiliaa. Toisaalta, se sopisi tämän tv-sarjan jatkuvasti kasvavaan brutaaliuteen.

Sotilaita taistelemassa

Tässä kohti pitää tehdä ylimääräinen spoilerivaroitus.

Viittaan nyt kirjoihin, mutta epäsuorasti. Selitän ensin. Viittaus koskee asiaa, jota ei ole kirjoissakaan kerrottu. Siihen on kyllä viitattu tv-sarjassa ja kirjoissa, laajemmin kirjoissa. Tässä on nyt kyse teoriasta, josta olen kirjoittanut edellisen kauden neljännen jakson arviossani hyvinkin laajalti.

Vielä yksi varoituksen rivi. Ehdit vielä siirtyä seuraavaan kuvaan.

Tämä kuva näyttää erittäin selkeältä vahvistukselta sille, että näemme tällä kaudella äärimmäisen keskeisen takauman.

Nahkapanssariin sonnustautuneet sotilaat ovat lähes varmasti Starkin miehiä. Kahta miekkaa käyttävän sotilaan panssarin rinnassa taas on selkeästi Targaryenin tunnus.

Starkit ja Targaryenit toki taistelivat Robertin kapinan aikana, mutta luulen, että tässä on kyse kapinaa edeltäneestä tapauksesta.

Kyseessä on Ilon tornin puolustus, joka lähes varmasti vahvistaa teorian R+L=J. Tämä olisi koko sarjan tähän asti merkittävin käänne, ylivoimaisesti.

En kirjoita siitä tässä sen enempää. Voit lukea teoriasta edellisen kauden neljännen jakson arviostani.

Sanon tässä vain sen, että tätä takaumaa ei olisi mitään järkeä esittää, jos Jon Nietos pysyisi kuolleena.

Kuka kuvassa ratsastaa?

Tämä hyvin nopeasti vilahtava kuva saattaa olla äärimmäisen tärkeä.

Nerdist Newsilla on kuvasta mielenkiintoinen teoria.

Se kuuluu yksinkertaisesti näin – kuvassa on Jon Nietos, elossa ja taistelemassa.

Bran Stark ja Yön kuningas

Bran Stark, omilla jaloillaan, kohtaa valkeiden kulkijoiden johtajan, Yön kuninkaan. Taustalla näkyy toinen valkea kulkija.

Koska Bran seisoo omilla jaloillaan – jotka siis ovat halvaantuneet – tämän täytyy olla näky, jonka Bran näkee. Mahdollisesti hän on edelleen suuren puun alla, jonne hän jäi neljännen kauden päätteeksi.

Mitä tämä tarkoittaa? Näky saattaa tapahtua Ikitalven maassa, jossa meidän on annettu ymmärtää valkeiden kulkijoiden jonkinlaisen asuinpaikan sijaitsevan.

Voiko Bran näkyjensä kautta vaikuttaa Yön kuninkaaseen ja muihin valkeisiin kulkijoihin?

Vai käykö niin, että hän näkymuodossaan saa selville jotain valkeista kulkijoista ja mahdollisesti Yön kuninkaan suunnitelmista? Välittääkö hän näkyvoimiensa kautta tämän tiedon Muurin eteläpuolelle? Ja kenelle? Todennäköisesti jollekin sukulaisistaan, jos näin ylipäätään siis tapahtuu.

Davos Merenverto tarttuu miekkaan

Davos näyttäisi tässä viimeisessä kuvassa tarttuvan Jonin miekkaan ja käyvän puolustamaan Jonin kuollutta ruumista.

Miksi?

Aiemmin trailerissa joukko Yövartion miehiä yritti murtaa ovea.

Voisi päätellä, että joukko yritti murtautua huoneeseen, jossa Jonin ruumista säilytettiin ja tässä kuvassa he ovat sinne päässeet.

Miksi he sitten murtautuisivat sinne?

Ehkä Melisandre on ollut huoneessa ja miehet ovat huolissaan taikuudesta. Ehkä he vain haluavat polttaa Jonin ruumiin, kuten perinne edellyttää. Ehkä he haluavat polttaa ruumiin, että valkeat kulkijat eivät herättäisi sitä.

Mutta miksi Davos sitä vartioi? Mitä hän tietää?

Olemme taas Jon Nietoksen henkiin herättämisen arvoituksen äärellä, jo vaikka kuinka monetta kertaa tässä trailerissa.

Jäämme odottamaan salaisuuksien paljastumista.

Game of Thronesin kuudes kausi 25.4. HBO Nordicilla.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Game of Thrones
 • Tv-sarjat
 • Televisio
Nyt.fi luetuimmat
 1. 1

  Kallion ydinbaareihin kuuluva Cafe Mascot suljettu toistaiseksi, asiasta ilmoitettiin maanantai-iltana Facebookissa: ”Sata tapahtumaa peruuntuu”

 2. 2

  Jaksoarvio: Game of Thronesin kakkosjaksossa koettiin koko sarjan kannalta käänteentekevä hetki

 3. 3

  Arviossa Vallilan venezuelalainen ravintola, joka tarjoaa isoja annoksia, onnistuneita kasvispihvejä ja todella herkullisia maissileipiä

 4. 4

  Nämä 17 Arnold Schwarzeneggerin upeaa giffiä auttavat selviämään elämän haasteista

 5. 5

  Jaksoarvio: Game of Thronesin seitsemäs kausi alkoi verisellä kostolla ja Ed Sheeranin laulavalla cameolla

 6. 6

  Ole oma juhannusheilasi: Näin masturboit jos sinulla on klitoris ja vagina

 7. 7

  Tämä nainen riisui Pete Parkkosen alasti, pisti naiset talutushihnaan Cheekin videolla ja aikoo nyt mullistaa tapamme katsoa naisia ja miehiä

 8. 8

  Ole oma kesäheilasi: Näin masturboit, jos sinulla on penis

 9. 9

  Helsingin yliopistoon pääsi opiskelemaan viestintää vain naisia – miksi viestintä ja journalismi ”naisistuvat” ja onko se ongelma? Kysyimme opiskelijoilta

 10. 10

  Game of Thronesin hartaasti odotettu avausjakso ei näkynyt maanantaiaamuna Elisa Viihteen asiakkaille, ongelma ratkesi iltapäivällä

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Kallion ydinbaareihin kuuluva Cafe Mascot suljettu toistaiseksi, asiasta ilmoitettiin maanantai-iltana Facebookissa: ”Sata tapahtumaa peruuntuu”

 2. 2

  Jaksoarvio: Game of Thronesin kakkosjaksossa koettiin koko sarjan kannalta käänteentekevä hetki

 3. 3

  Nämä 17 Arnold Schwarzeneggerin upeaa giffiä auttavat selviämään elämän haasteista

 4. 4

  Microsoft aikoo lopettaa legendaarisen Paint-piirrosohjelman 32 vuoden jälkeen – Kiitos yhteisistä vuosista!

 5. 5

  Arviossa Vallilan venezuelalainen ravintola, joka tarjoaa isoja annoksia, onnistuneita kasvispihvejä ja todella herkullisia maissileipiä

 6. 6

  Jaksoarvio: Game of Thronesin seitsemäs kausi alkoi verisellä kostolla ja Ed Sheeranin laulavalla cameolla

 7. 7

  Parasta tänään: näyttelijä Nicolas Cage esiintyi perinnetakissa ja karvahatussa Kazakstanissa, internet juhlii

 8. 8

  Peter Pan oli alun perin itsekäs ja väkivaltainen hahmo, joka halusi tappaa aikuisia ja vei lapsia mukanaan tuonelaan – Näin sanoo Sini Helminen, 30, joka teki hahmosta gradunsa

 9. 9

  Microsoft vastasi Paintin lopettamisesta seuranneeseen äläkkään: piirrosohjelma pidetäänkin hengissä ja se tulee ladattavaksi Windows Storeen

 10. 10

  Iso-Arska 70 vuotta! Näitä Arnold Schwarzeneggerin roolihahmoja ei saa unohtaa

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Ole oma kesäheilasi: Näin masturboit, jos sinulla on penis

 2. 2

  Keskiviikkona julkaistu sarjakuva oikeuttaa häirintää ja se ei ole ok – näistä syistä

 3. 3

  Kallion ydinbaareihin kuuluva Cafe Mascot suljettu toistaiseksi, asiasta ilmoitettiin maanantai-iltana Facebookissa: ”Sata tapahtumaa peruuntuu”

 4. 4

  Ole oma juhannusheilasi: Näin masturboit jos sinulla on klitoris ja vagina

 5. 5

  Despacito on maailman kaikkien aikojen striimatuin kappale – Näistä syistä espanjankielisestä biisistä tuli niin valtaisa megahitti, myös Suomessa

 6. 6

  Jaksoarvio: Game of Thronesin kakkosjaksossa koettiin koko sarjan kannalta käänteentekevä hetki

 7. 7

  Microsoft aikoo lopettaa legendaarisen Paint-piirrosohjelman 32 vuoden jälkeen – Kiitos yhteisistä vuosista!

 8. 8

  Mistä Helsingistä saa hyvännäköistä miestenmuotia? Tässä 16 erilaista kivaa kauppaa

 9. 9

  Jaksoarvio: Game of Thronesin seitsemäs kausi alkoi verisellä kostolla ja Ed Sheeranin laulavalla cameolla

 10. 10

  Torille! Monty Python -mies Michael Palin onnittelee 100-vuotiasta Suomea mahtavalla videoviestillä ja laulaa legendaarisen Finland, Finland, Finland -laulun

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 1. 1

  Tutkimus: Sperman laatu laskee hälyttävästi – länsimaissa miehillä on siittiöitä jo yli puolet vähemmän kuin 40 vuotta sitten

 2. 2

  Leipäjono kiemurteli Helsingissä yli kilometrin matkan Myllypurosta Kurkimäkeen

 3. 3

  Sompasaunassa on ahdasta, alastonta ja aitoa – ”Helsinki on paljon siistimpi kuin Tukholma”

 4. 4

  Pikkupojat surmasivat 4-vuotiaan leikkitoverinsa, väitti Ruotsin poliisi vuonna 1998 – ”Tapaus Kevinin” esitutkinta-aineisto tuli vihdoin julki, ja lähes kaikki siinä viittaa veljesten syyttömyyteen

 5. 5

  Kallion ydinbaareihin kuuluva Cafe Mascot suljettu toistaiseksi, asiasta ilmoitettiin maanantai-iltana Facebookissa: ”Sata tapahtumaa peruuntuu”

 6. 6

  Yhdysvaltain senaatti päätti täpärästi aloittaa poikkeusmenettelyn Obamacaren kumoamiseksi

 7. 7

  Kontulan koti­hälytykset työllistävät poliisia eniten: ”Päiväsaikaan on rauhallista, kun ne kovimmat jätkät nukkuu” – HS:n hakukone kertoo, mikä työllistää poliisia kotikulmillasi

 8. 8

  Adobe luopuu Flashista – ohjelmistoa käyttävillä kolme vuotta aikaa siirtää sisältönsä toiseen muotoon

 9. 9

  Ruokatoimittaja ja viestintäyrittäjä Elina Jyväs kuoli 40-vuotiaana

 10. 10

  Talonvaltaajien tukikohdakseen ottama saaristohuvila oli partiolaisten leiripaikka, kunnes Helsinki kaksinkertaisti vuokran – nyt sama huvila on vuokrattu rutkasti halvemmalla

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Sompasaunassa on ahdasta, alastonta ja aitoa – ”Helsinki on paljon siistimpi kuin Tukholma”

 2. 2

  Kontulan koti­hälytykset työllistävät poliisia eniten: ”Päiväsaikaan on rauhallista, kun ne kovimmat jätkät nukkuu” – HS:n hakukone kertoo, mikä työllistää poliisia kotikulmillasi

 3. 3

  Ruokatoimittaja ja viestintäyrittäjä Elina Jyväs kuoli 40-vuotiaana

 4. 4

  Kallion ydinbaareihin kuuluva Cafe Mascot suljettu toistaiseksi, asiasta ilmoitettiin maanantai-iltana Facebookissa: ”Sata tapahtumaa peruuntuu”

 5. 5

  Vanhat hääperinteet tuntuvat yhä useammista vaivaannuttavilta – Suvi Sahakarin häissä morsiamen sijaan ryöstettiin kakkulapiot

 6. 6

  Pikkupojat surmasivat 4-vuotiaan leikkitoverinsa, väitti Ruotsin poliisi vuonna 1998 – ”Tapaus Kevinin” esitutkinta-aineisto tuli vihdoin julki, ja lähes kaikki siinä viittaa veljesten syyttömyyteen

 7. 7

  Leipäjono kiemurteli Helsingissä yli kilometrin matkan Myllypurosta Kurkimäkeen

 8. 8

  Sylki paljastaa, että nykyihminen on joskus paritellut tuntemattoman ihmislajin kanssa

 9. 9

  Posti lopetti kirjeiden jakamisen tiistaisin – ”En näe, että tässä tulisi ongelmaa täyttää postilain asettamaa laatuvaatimusta”

 10. 10

  Alman hitti nostettiin jo Britannian suurimman radiokanavan A-listalle – merkitsee suurta näkyvyyttä

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Ole oma kesäheilasi: Näin masturboit, jos sinulla on penis

 2. 2

  Pikkupojat surmasivat 4-vuotiaan leikkitoverinsa, väitti Ruotsin poliisi vuonna 1998 – ”Tapaus Kevinin” esitutkinta-aineisto tuli vihdoin julki, ja lähes kaikki siinä viittaa veljesten syyttömyyteen

 3. 3

  Joka kolmas muistisairaus voitaisiin ehkäistä korjaamalla elintapoja – tutkijat tunnistivat yhdeksän vaaran paikkaa, jotka altistavat dementioille eri elämänvaiheissa

 4. 4

  Lilli Pukka, 28, on ollut ilman parisuhdetta 10 vuotta ja järjestää ”mää-juhlat” juhlistaakseen sitä – tyytyväiset sinkut voidaan kuitenkin kokea itsekkäinä tai jopa uhkana, sanoo asiantuntija

 5. 5

  Ruokatoimittaja ja viestintäyrittäjä Elina Jyväs kuoli 40-vuotiaana

 6. 6

  Sompasaunassa on ahdasta, alastonta ja aitoa – ”Helsinki on paljon siistimpi kuin Tukholma”

 7. 7

  ”Naamat” on kuin tuhannen ihmisen kotibileet – Tältä näyttää festivaalilla, joka suututti Sami Hedbergin managerin ja jonka liput myytiin loppuun ennen kuin esiintyjiä oli edes julkistettu

 8. 8

  Maistamaan pakottaminen vain pahentaa lapsen nirsoilua, ja sipulin piilottaminen ruokaan on epäreilua – lastenpsykiatri neuvoo, miten valikoivan lapsen voi saada syömään

 9. 9

  Jos alamme tuomita toisiamme kuvottavien mutta yksityisiksi tarkoitettujen sanomisten vuoksi, olemme matkalla takaisin keskiajalle

 10. 10

  Onko Helsinki kupla, jota muu Suomi ei ymmärrä? ”Osa muualla asuvien Helsinki-kritiikistä voi olla ihmettelyä sen äärellä, mihin ei itsellä ole mahdollisuutta”

 11. Näytä lisää