Valikko

Game of Thronesin uusi traileri on ilmestynyt – kävimme läpi ihan kaiken, mitä se kertoo seuraavasta kaudesta

Game of Thronesin kuudennen kauden traileri on ilmestynyt. Se kertoo paljon tulevasta kaudesta. Tarkalla katselulla ja sopivalla spekuloinnilla siitä saa vielä enemmän irti. Älä lue eteenpäin jos et ole katsonut edelliskautta tai halua arvailla, mitä tulevalla kaudella tapahtuu!

Game of Thronesin kuudennen kauden traileri on ilmestynyt. Traileri kertoo paljon tulevasta kaudesta. Tarkalla katselulla ja sopivalla spekuloinnilla siitä saa vielä enemmän irti.

Älä lue eteenpäin jos et ole katsonut edelliskautta tai halua arvailla, mitä tulevalla kaudella tapahtuu!

Jon Nietoksen haamu leijailee koko trailerin yllä, alusta loppuun asti.

Tietysti.

Käydään siis käsiksi kuudennen kauden traileriin, pysäytetään se kiinnostavimmissa kohdissa ja spekuloidaan. En viittaa spekulaatioissa kirjoihin. Kirjat lukeneet osaavat nähdä joissain näistä kuvista enemmän kuin sanon.

Pidetään se omana tietonamme.

Nyljetty, palava ruumis.

Veikkaisin, että tämä on Stannis Baratheon, joka kuoli edellisen kauden viimeisessä jaksossa. Kuvan päällä kuuluu Stannisin lähimmän neuvonantajan ja rakastajattaren, Melisandren sanat ”The great victory I saw in the flames.” Sen jälkeen kuva siirtyy Melisandreen itseensä. Hän itkee, ja jatkaa ”all of it was a lie”. Stannisin kuolema on saanut Melisandren menettämään uskonsa Punaiseen jumalaan.

Miten hänen uskonsa voisi palata? Jon Nietos?

Melisandre on yhdessä Ser Davosin kanssa. Ovatko he sopineet aiemmat erimielisyytensä, nyt kun Stannis on kuollut?

Daenerys Targaryen vangittuna.

Dothraki-heimo on viemässä vangittua Danya paikkaan, joka näyttäisi olevan Vaes Dothrak, dothrakien pääkaupunki. Daenerys tulee todennäköisesti viettämään usean jakson dothrakien kanssa, ennen kuin hän pääsee lopulta vapaaksi – jotenkin.

Greyjoyn liput liehuvat.

Greyjoyn liput kallioisilla saarilla tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että sarja palaa näiden yrmeiden merenkävijöiden pariin.

Sansa Stark, puhtaana ja hyvinvoivana.

Sansa näyttää tässä kuvassa puhtaalta ja siistiltä, mikä on merkittävää. Se tarkoittaa, että hän on päässyt pakomatkansa päätteeksi johonkin turvalliseen paikkaan.

Kuten jo edellisen kauden lopulla spekuloin, veikkaisin tämän olevan Umberien linnoitus Viimeinen kotiliesi. Samaan paikkaan Bran lähetti Rickonin villinainen Oshan kanssa neljännellä kaudella.

Kuvan päällä kuuluu Tyrionin repliikki “You’re in the great game now”. Sansan roolista valtaistuinpelissä olen kirjoittanut useita kertoja. Tällä kaudella hänen osansa pelissä kasvaa entisestään. Ehkä suuremmaksi kuin koskaan ennen.

Cersei Lannister päättäväisenä.

Viime kauden lopussa Cersei koki musertavan nöyryytyksen, kun hänen piti tehdä katumuksen kävelynsä.

Mutta heti sen jälkeen Qyburn esitteli Cerseille uuden Kuninkaanvartioston jäsenen. Tämä kelmeäihoinen vaitonainen jättiläinen voi olla vain ja ainoastaan Vuori Clegane, jota Qyburn oli usean jakson ajan herätellyt henkiin omituisilla menetelmillään.

Tämä ”zombi-Vuori” rinnallaan Cersei haastaa nyt avoimesti Uskon sotilaat, joita tässä edustaa Cersein entinen petikumppani, sukulaispoika Lansel Lannister.

Konflikti Kuninkaansatamassa tulee kärjistymään.

Arya Stark Mustan ja valkoisen talossa.

Tämän nopean kuvan merkitys on siinä, että jos katsoo hyvin tarkkaan, Aryan silmät näyttäisivät terveiltä. Toisin sanoen, Arya ei tule olemaan ainakaan koko kauden ajan sokea. Mahdollisesti jopa vain hyvin vähän aikaa.

Euron Greyjoy

Tässä näemme ensimmäistä kertaa yhden tärkeimmistä uusista hahmoista tulevalla kaudella. HBO on jo vahvistanut, että tämä hahmo, jota esittää tanskalainen Pilou Asbaek, on Euron Greyjoy, Balon Greyjoyn nuorempi veli, eli Theon Greyjoyn setä.

Mitä veljien välillä tulee tapahtumaan, se jää nähtäväksi.

Kannattaa muistaa, että aivan ensimmäisellä kaudella, kun Tyrion Lannister muisteli rautasaarelaisten hyökkäystä Lannisportiin, hän sanoi nimenomaan Theon Greyjoyn setien olleen vastuussa hyökkäyksestä.

Tarthin Brienne

Brienne taistelee ja ilmeisesti tappaa sotilaan, joka näyttää Boltonien mieheltä. Kuvasta voisi päätellä seuraavanlaisen tapahtumaketjun. Boltonit saavat kiinni pakoon lähteneet Sansan ja Theonin, mutta Brienne tulee ja vapauttaa heidät.

Melisandre riisuutumassa.

Melisandre on avaamassa pukuaan. Heti tämän jälkeen kuvassa on Jonin ruumis. Mitä on tapahtumassa?

Ensinnäkin, kannattaa muistaa, että tämä kuva ja seuraava kuva Jonin ruumiista eivät mitenkään välttämättä tule olemaan sarjassa peräkkäin. Tämä voi olla hämäävä leikkaus, joka on tehty traileria varten.

Elokuvien ja tv-sarjojen trailereissa usein tehdään leikkauksia, jotka johtavat katsojia harhaan. Näin katsojat saadaan spekuloimaan tapahtumilla – kuten minä tässä teen – ja sitten yllättymään, kun valmis versio ilmestyy.

Mutta, tässä taas vahvasti vihjataan Melisandren rooliin suhteessa kuolleeseen Jon Nietokseen. Kuten olen kirjoittanut aiemmin, on todennäköistä, että Melisandre herättää Jonin, mutta se ei ole ainoa vaihtoehto.

Toivotaan nyt sentään, että herättämismagia ei edellytä minkään tyyppistä nekrofiliaa. Toisaalta, se sopisi tämän tv-sarjan jatkuvasti kasvavaan brutaaliuteen.

Sotilaita taistelemassa

Tässä kohti pitää tehdä ylimääräinen spoilerivaroitus.

Viittaan nyt kirjoihin, mutta epäsuorasti. Selitän ensin. Viittaus koskee asiaa, jota ei ole kirjoissakaan kerrottu. Siihen on kyllä viitattu tv-sarjassa ja kirjoissa, laajemmin kirjoissa. Tässä on nyt kyse teoriasta, josta olen kirjoittanut edellisen kauden neljännen jakson arviossani hyvinkin laajalti.

Vielä yksi varoituksen rivi. Ehdit vielä siirtyä seuraavaan kuvaan.

Tämä kuva näyttää erittäin selkeältä vahvistukselta sille, että näemme tällä kaudella äärimmäisen keskeisen takauman.

Nahkapanssariin sonnustautuneet sotilaat ovat lähes varmasti Starkin miehiä. Kahta miekkaa käyttävän sotilaan panssarin rinnassa taas on selkeästi Targaryenin tunnus.

Starkit ja Targaryenit toki taistelivat Robertin kapinan aikana, mutta luulen, että tässä on kyse kapinaa edeltäneestä tapauksesta.

Kyseessä on Ilon tornin puolustus, joka lähes varmasti vahvistaa teorian R+L=J. Tämä olisi koko sarjan tähän asti merkittävin käänne, ylivoimaisesti.

En kirjoita siitä tässä sen enempää. Voit lukea teoriasta edellisen kauden neljännen jakson arviostani.

Sanon tässä vain sen, että tätä takaumaa ei olisi mitään järkeä esittää, jos Jon Nietos pysyisi kuolleena.

Kuka kuvassa ratsastaa?

Tämä hyvin nopeasti vilahtava kuva saattaa olla äärimmäisen tärkeä.

Nerdist Newsilla on kuvasta mielenkiintoinen teoria.

Se kuuluu yksinkertaisesti näin – kuvassa on Jon Nietos, elossa ja taistelemassa.

Bran Stark ja Yön kuningas

Bran Stark, omilla jaloillaan, kohtaa valkeiden kulkijoiden johtajan, Yön kuninkaan. Taustalla näkyy toinen valkea kulkija.

Koska Bran seisoo omilla jaloillaan – jotka siis ovat halvaantuneet – tämän täytyy olla näky, jonka Bran näkee. Mahdollisesti hän on edelleen suuren puun alla, jonne hän jäi neljännen kauden päätteeksi.

Mitä tämä tarkoittaa? Näky saattaa tapahtua Ikitalven maassa, jossa meidän on annettu ymmärtää valkeiden kulkijoiden jonkinlaisen asuinpaikan sijaitsevan.

Voiko Bran näkyjensä kautta vaikuttaa Yön kuninkaaseen ja muihin valkeisiin kulkijoihin?

Vai käykö niin, että hän näkymuodossaan saa selville jotain valkeista kulkijoista ja mahdollisesti Yön kuninkaan suunnitelmista? Välittääkö hän näkyvoimiensa kautta tämän tiedon Muurin eteläpuolelle? Ja kenelle? Todennäköisesti jollekin sukulaisistaan, jos näin ylipäätään siis tapahtuu.

Davos Merenverto tarttuu miekkaan

Davos näyttäisi tässä viimeisessä kuvassa tarttuvan Jonin miekkaan ja käyvän puolustamaan Jonin kuollutta ruumista.

Miksi?

Aiemmin trailerissa joukko Yövartion miehiä yritti murtaa ovea.

Voisi päätellä, että joukko yritti murtautua huoneeseen, jossa Jonin ruumista säilytettiin ja tässä kuvassa he ovat sinne päässeet.

Miksi he sitten murtautuisivat sinne?

Ehkä Melisandre on ollut huoneessa ja miehet ovat huolissaan taikuudesta. Ehkä he vain haluavat polttaa Jonin ruumiin, kuten perinne edellyttää. Ehkä he haluavat polttaa ruumiin, että valkeat kulkijat eivät herättäisi sitä.

Mutta miksi Davos sitä vartioi? Mitä hän tietää?

Olemme taas Jon Nietoksen henkiin herättämisen arvoituksen äärellä, jo vaikka kuinka monetta kertaa tässä trailerissa.

Jäämme odottamaan salaisuuksien paljastumista.

Game of Thronesin kuudes kausi 25.4. HBO Nordicilla.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Game of Thrones
 • Tv-sarjat
 • Televisio
Nyt.fi luetuimmat
 1. 1

  Pikatestissä Kampin pieni salaattiravintola, jossa annoksista saa selville kaiken mahdollisen

 2. 2

  Trump leikki ajavansa rekkaa, tööttäili ja intoili kuin pikkulapsi, internet riemastui kuvista

 3. 3

  ”Jos uteliaisuus kumppaniin lopahtaa, eikä tavallinen arki milloinkaan maistu” – eroasiantuntija kertoo, milloin suhteesta kannattaa huolestua

 4. 4

  Analysoimme uuden Star Wars -trailerin – luvassa saattaa olla Voiman uskonpuhdistus

 5. 5

  Nolo Irc-Galleria-kuvasi saattaa nyt löytyä tästä suositusta blogista – soitimme tekijälle

 6. 6

  Tämä mies korjaa blogissaan rasistien huutelut – ja nyt Saku Timosen Uuninpankkopoika on tähti

 7. 7

  11 Helsingin brunssia: Näin valitset itsellesi sopivimman

 8. 8

  Supertähdet ja muoti-ikonit käyttävät nyt upeasti Uuno Turhapuro -aurinkolaseja, joista on tulossa kesän ilmiö

 9. 9

  Nämä hahmot ovat loukanneet saamelaisten kulttuuria vuosikymmeniä ja tulivat nyt Yle Areenaan – Yle lisäsi nettisivuille varoituksen nunnuka-sketsien rasistisuudesta

 10. 10

  Making A Murderer selitettynä: Tästä on kyse oudossa murhassa, joka kuohuttaa ympäri maailmaa

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Stella Sironen, 19, loi vahingossa valtavan netti-ilmiön kulmakarvakuvallaan, isot ulkomaiset mediat ottavat jatkuvasti yhteyttä – ”Kyllähän tämä tuntuu ihan absurdilta”

 2. 2

  ”Jos uteliaisuus kumppaniin lopahtaa, eikä tavallinen arki milloinkaan maistu” – eroasiantuntija kertoo, milloin suhteesta kannattaa huolestua

 3. 3

  Tällainen on Helsingin uusi K–18-kauhukierros, jonka edeltäjästä tehtiin rikosilmoitus – nyt paikkana on teatterimainen ”motelli”, joka pitää ensin löytää

 4. 4

  67 brunssia Helsingissä – kattava opas siihen, mitä syödä ja missä

 5. 5

  Ihastuttavasti hellivä viiniravintola Wino on parasta uutta Kalliossa

 6. 6

  Muistatko ihmemekon, joka sai internetin sekaisin? Tiede selvitti vihdoin, miksi näemme sen niin erivärisenä – vastaus liittyy aamuvirkkuuteen

 7. 7

  20 tänä vuonna ilmestynyttä sarjaa, jotka kannattaa katsoa

 8. 8

  Game of Thronesin seitsemännen kauden ensimmäiset kuvat julkaistiin – analysoimme, mitä ne kertovat

 9. 9

  Maistuisiko vapaan kissan kakkakahvi tai viskikahvi? Tässä 3 maisteluvinkkiä viikonlopun kahvifestivaalille

 10. 10

  Menovinkkejä Helsingin vappuun – valitse tästä

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Stella Sironen, 19, loi vahingossa valtavan netti-ilmiön kulmakarvakuvallaan, isot ulkomaiset mediat ottavat jatkuvasti yhteyttä – ”Kyllähän tämä tuntuu ihan absurdilta”

 2. 2

  ”Jos uteliaisuus kumppaniin lopahtaa, eikä tavallinen arki milloinkaan maistu” – eroasiantuntija kertoo, milloin suhteesta kannattaa huolestua

 3. 3

  Trumpia tukevat trollit kiusaavat Hollywood-tähteä Kiasmassa, vartijat joutuneet poistamaan häiriköitä museosta – Näin Shia LaBeouf kommentoi Nytille itse

 4. 4

  Muistatko ihmemekon, joka sai internetin sekaisin? Tiede selvitti vihdoin, miksi näemme sen niin erivärisenä – vastaus liittyy aamuvirkkuuteen

 5. 5

  Sotatanner – raportti Malmön monikulttuurisesta helvetistä

 6. 6

  Adidas onnitteli Bostonin maratonin juoksijoita tavalla, joka toi mieleen vuoden 2013 pommi-iskun – joutui pyytämään anteeksi

 7. 7

  Tällainen on Helsingin uusi K–18-kauhukierros, jonka edeltäjästä tehtiin rikosilmoitus – nyt paikkana on teatterimainen ”motelli”, joka pitää ensin löytää

 8. 8

  Game of Thronesin seitsemännen kauden ensimmäiset kuvat julkaistiin – analysoimme, mitä ne kertovat

 9. 9

  Trumpin poika twiittasi selfien valeuutiset-paidassa ja tuplapeukuttaen, internet rakastui ja muutti meemeiksi

 10. 10

  Norjan Huippuvuorille avattiin ydintuhon kestävä ”ikuinen” holvi ihmiskunnan tietoaarteille – tällainen se on

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 1. 1

  Köyhät, rikkaat ja maahanmuuttajat asuvat yhä useammin omilla alueillaan – asuinalueet eriarvoistuvat erityisesti Turussa

 2. 2

  Suomi maksaa naapureihin verrattuna asiantuntijoille pientä palkkaa – ”Tukholmassa maksetaan joistain tehtävistä Suomeen verrattuna tuplasti”

 3. 3

  Ranskan vaaleissa toiselle kierrokselle menevät EU-myönteinen Macron ja oikeistopopulisti Le Pen – perinteisille puolueille rökäletappio

 4. 4

  Tieteelliset tosiasiat hylätään humpuukina, jos ne horjuttavat omaa maailmankuvaa – ”Ihmiset kyseenalaistavat tutkijoiden motiivit ja sitoumukset”

 5. 5

  Kristityiksi kääntyneitä turvapaikanhakijoita ei pidä palauttaa

 6. 6

  Sydänsairaudesta, aivokasvaimesta, keuhkosyövästä ja murtuneesta lonkasta kärsivälle yli 90-vuotiaalle toitotetaan, että ”kotona on paras”

 7. 7

  ”Se on kuin jokin uskonto: usein kun suomalainen lähtee töistä, hän ei enää vastaa puhelimeen” – USA:ssa uraa tehnyt Tero Kuittinen hämmästelee suomalaista keskustelua työuupumuksesta

 8. 8

  Sunnuntaina lyötiin murskaksi Ranskan vanha valta – murtuuko tässä myös brexitin ja Trumpin käynnistämä hyökyaalto?

 9. 9

  Onko Emmanuel Macron Ranskan tuleva presidentti? 39-vuotias vaalien outolintu on naimisissa lukioaikaisen ranskanopettajansa kanssa ja kertoo hyviä asioita Euroopasta

 10. 10

  Kieltäytyikö isoisä puhumasta sodasta? Vanhemman sukulaisen vaiheista talvi- ja jatkosodassa saa selville yllättävän paljon netissä

 11. Näytä lisää
 1. 1

  ”Se on kuin jokin uskonto: usein kun suomalainen lähtee töistä, hän ei enää vastaa puhelimeen” – USA:ssa uraa tehnyt Tero Kuittinen hämmästelee suomalaista keskustelua työuupumuksesta

 2. 2

  Kieltäytyikö isoisä puhumasta sodasta? Vanhemman sukulaisen vaiheista talvi- ja jatkosodassa saa selville yllättävän paljon netissä

 3. 3

  Facebook valtasi Suomen 10 vuotta sitten ja muutti meitä ihmisinä – vaikutus on tutkijan mukaan ”järisyttävän iso”

 4. 4

  Lapsitähden jäähyväiset – ”Oli pakko antaa periksi, jouduin tekemään kuntoliikkujan treenejä”

 5. 5

  Ranskan vaaleissa toiselle kierrokselle menevät EU-myönteinen Macron ja oikeistopopulisti Le Pen – perinteisille puolueille rökäletappio

 6. 6

  Köyhät, rikkaat ja maahanmuuttajat asuvat yhä useammin omilla alueillaan – asuinalueet eriarvoistuvat erityisesti Turussa

 7. 7

  Kela ja VR noudattivat Antti Tuiskun ohjetta – mutta jokin tässä tökkii

 8. 8

  Onnen päivät -sarjan ”pikkuriiviö” kuoli – Erin Moran oli lapsitähti, jonka tragediaksi koitui rooleitta jääminen aikuisena

 9. 9

  Sekä kuljettaja että matkustaja simahtivat ”Haagan jättiläiseen” – sekavat miehet oli Helsingin poliisin mukaan pakko pitää sidottuina vielä sairaalassakin

 10. 10

  Munkkiniemessä odotettiin postia kaksi viikkoa, tärkeä lasku maksamatta – jakeluongelmat jatkuvat Helsingissä

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Nämä tuotteet katoavat kauppojen hyllyistä varkaiden taskuun – kauppa päätyi piilottamaan jopa 1,30 euron kurkumapurkit palvelutiskin taakse

 2. 2

  Maailman vaarallisin tulivuori oireilee uhkaavasti – Kun Campi Flegrei taas räjähtää, vaarassa on miljoonia ihmisiä

 3. 3

  Ammattikoulutuksen tila on kelvoton – poikani lukujärjestys on tyhjä ja hän joutuu lorvimaan kotona

 4. 4

  Oudot tuntemukset juoksulenkillä paljastuivat syöväksi – Entinen huippu-urheilija Kirsi Valasti uskoo, että liikunnan tuoma kehotietoisuus pelasti hänet

 5. 5

  Bostonin maratonin voittajan uurteiset reisilihakset hämmästyttävät: ”En ole nähnyt koskaan mitään vastaavaa”

 6. 6

  Gynekologian ohittaminen on kultakaivos työterveyshuollon palveluita tuottavalle yritykselle

 7. 7

  Kolmentuhannen euron lasku kuoleman jälkeen yllätti omaiset

 8. 8

  ”Se on kuin jokin uskonto: usein kun suomalainen lähtee töistä, hän ei enää vastaa puhelimeen” – USA:ssa uraa tehnyt Tero Kuittinen hämmästelee suomalaista keskustelua työuupumuksesta

 9. 9

  Selvitys: Lähes kolmannes pohjoiskorealaisista käyttää huumeita – metamfetamiini on monille jo arkipäiväistä

 10. 10

  Ravitsemusterapeutti kärsi vuosia kipeästä vatsasta ja ilmavaivoista – Sitten ystävä kertoi ruokavaliosta, joka toi helpotuksen

 11. Näytä lisää