Valikko

Game of Thronesin uusi traileri on ilmestynyt – kävimme läpi ihan kaiken, mitä se kertoo seuraavasta kaudesta

Game of Thronesin kuudennen kauden traileri on ilmestynyt. Se kertoo paljon tulevasta kaudesta. Tarkalla katselulla ja sopivalla spekuloinnilla siitä saa vielä enemmän irti. Älä lue eteenpäin jos et ole katsonut edelliskautta tai halua arvailla, mitä tulevalla kaudella tapahtuu!

Game of Thronesin kuudennen kauden traileri on ilmestynyt. Traileri kertoo paljon tulevasta kaudesta. Tarkalla katselulla ja sopivalla spekuloinnilla siitä saa vielä enemmän irti.

Älä lue eteenpäin jos et ole katsonut edelliskautta tai halua arvailla, mitä tulevalla kaudella tapahtuu!

Jon Nietoksen haamu leijailee koko trailerin yllä, alusta loppuun asti.

Tietysti.

Käydään siis käsiksi kuudennen kauden traileriin, pysäytetään se kiinnostavimmissa kohdissa ja spekuloidaan. En viittaa spekulaatioissa kirjoihin. Kirjat lukeneet osaavat nähdä joissain näistä kuvista enemmän kuin sanon.

Pidetään se omana tietonamme.

Nyljetty, palava ruumis.

Veikkaisin, että tämä on Stannis Baratheon, joka kuoli edellisen kauden viimeisessä jaksossa. Kuvan päällä kuuluu Stannisin lähimmän neuvonantajan ja rakastajattaren, Melisandren sanat ”The great victory I saw in the flames.” Sen jälkeen kuva siirtyy Melisandreen itseensä. Hän itkee, ja jatkaa ”all of it was a lie”. Stannisin kuolema on saanut Melisandren menettämään uskonsa Punaiseen jumalaan.

Miten hänen uskonsa voisi palata? Jon Nietos?

Melisandre on yhdessä Ser Davosin kanssa. Ovatko he sopineet aiemmat erimielisyytensä, nyt kun Stannis on kuollut?

Daenerys Targaryen vangittuna.

Dothraki-heimo on viemässä vangittua Danya paikkaan, joka näyttäisi olevan Vaes Dothrak, dothrakien pääkaupunki. Daenerys tulee todennäköisesti viettämään usean jakson dothrakien kanssa, ennen kuin hän pääsee lopulta vapaaksi – jotenkin.

Greyjoyn liput liehuvat.

Greyjoyn liput kallioisilla saarilla tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että sarja palaa näiden yrmeiden merenkävijöiden pariin.

Sansa Stark, puhtaana ja hyvinvoivana.

Sansa näyttää tässä kuvassa puhtaalta ja siistiltä, mikä on merkittävää. Se tarkoittaa, että hän on päässyt pakomatkansa päätteeksi johonkin turvalliseen paikkaan.

Kuten jo edellisen kauden lopulla spekuloin, veikkaisin tämän olevan Umberien linnoitus Viimeinen kotiliesi. Samaan paikkaan Bran lähetti Rickonin villinainen Oshan kanssa neljännellä kaudella.

Kuvan päällä kuuluu Tyrionin repliikki “You’re in the great game now”. Sansan roolista valtaistuinpelissä olen kirjoittanut useita kertoja. Tällä kaudella hänen osansa pelissä kasvaa entisestään. Ehkä suuremmaksi kuin koskaan ennen.

Cersei Lannister päättäväisenä.

Viime kauden lopussa Cersei koki musertavan nöyryytyksen, kun hänen piti tehdä katumuksen kävelynsä.

Mutta heti sen jälkeen Qyburn esitteli Cerseille uuden Kuninkaanvartioston jäsenen. Tämä kelmeäihoinen vaitonainen jättiläinen voi olla vain ja ainoastaan Vuori Clegane, jota Qyburn oli usean jakson ajan herätellyt henkiin omituisilla menetelmillään.

Tämä ”zombi-Vuori” rinnallaan Cersei haastaa nyt avoimesti Uskon sotilaat, joita tässä edustaa Cersein entinen petikumppani, sukulaispoika Lansel Lannister.

Konflikti Kuninkaansatamassa tulee kärjistymään.

Arya Stark Mustan ja valkoisen talossa.

Tämän nopean kuvan merkitys on siinä, että jos katsoo hyvin tarkkaan, Aryan silmät näyttäisivät terveiltä. Toisin sanoen, Arya ei tule olemaan ainakaan koko kauden ajan sokea. Mahdollisesti jopa vain hyvin vähän aikaa.

Euron Greyjoy

Tässä näemme ensimmäistä kertaa yhden tärkeimmistä uusista hahmoista tulevalla kaudella. HBO on jo vahvistanut, että tämä hahmo, jota esittää tanskalainen Pilou Asbaek, on Euron Greyjoy, Balon Greyjoyn nuorempi veli, eli Theon Greyjoyn setä.

Mitä veljien välillä tulee tapahtumaan, se jää nähtäväksi.

Kannattaa muistaa, että aivan ensimmäisellä kaudella, kun Tyrion Lannister muisteli rautasaarelaisten hyökkäystä Lannisportiin, hän sanoi nimenomaan Theon Greyjoyn setien olleen vastuussa hyökkäyksestä.

Tarthin Brienne

Brienne taistelee ja ilmeisesti tappaa sotilaan, joka näyttää Boltonien mieheltä. Kuvasta voisi päätellä seuraavanlaisen tapahtumaketjun. Boltonit saavat kiinni pakoon lähteneet Sansan ja Theonin, mutta Brienne tulee ja vapauttaa heidät.

Melisandre riisuutumassa.

Melisandre on avaamassa pukuaan. Heti tämän jälkeen kuvassa on Jonin ruumis. Mitä on tapahtumassa?

Ensinnäkin, kannattaa muistaa, että tämä kuva ja seuraava kuva Jonin ruumiista eivät mitenkään välttämättä tule olemaan sarjassa peräkkäin. Tämä voi olla hämäävä leikkaus, joka on tehty traileria varten.

Elokuvien ja tv-sarjojen trailereissa usein tehdään leikkauksia, jotka johtavat katsojia harhaan. Näin katsojat saadaan spekuloimaan tapahtumilla – kuten minä tässä teen – ja sitten yllättymään, kun valmis versio ilmestyy.

Mutta, tässä taas vahvasti vihjataan Melisandren rooliin suhteessa kuolleeseen Jon Nietokseen. Kuten olen kirjoittanut aiemmin, on todennäköistä, että Melisandre herättää Jonin, mutta se ei ole ainoa vaihtoehto.

Toivotaan nyt sentään, että herättämismagia ei edellytä minkään tyyppistä nekrofiliaa. Toisaalta, se sopisi tämän tv-sarjan jatkuvasti kasvavaan brutaaliuteen.

Sotilaita taistelemassa

Tässä kohti pitää tehdä ylimääräinen spoilerivaroitus.

Viittaan nyt kirjoihin, mutta epäsuorasti. Selitän ensin. Viittaus koskee asiaa, jota ei ole kirjoissakaan kerrottu. Siihen on kyllä viitattu tv-sarjassa ja kirjoissa, laajemmin kirjoissa. Tässä on nyt kyse teoriasta, josta olen kirjoittanut edellisen kauden neljännen jakson arviossani hyvinkin laajalti.

Vielä yksi varoituksen rivi. Ehdit vielä siirtyä seuraavaan kuvaan.

Tämä kuva näyttää erittäin selkeältä vahvistukselta sille, että näemme tällä kaudella äärimmäisen keskeisen takauman.

Nahkapanssariin sonnustautuneet sotilaat ovat lähes varmasti Starkin miehiä. Kahta miekkaa käyttävän sotilaan panssarin rinnassa taas on selkeästi Targaryenin tunnus.

Starkit ja Targaryenit toki taistelivat Robertin kapinan aikana, mutta luulen, että tässä on kyse kapinaa edeltäneestä tapauksesta.

Kyseessä on Ilon tornin puolustus, joka lähes varmasti vahvistaa teorian R+L=J. Tämä olisi koko sarjan tähän asti merkittävin käänne, ylivoimaisesti.

En kirjoita siitä tässä sen enempää. Voit lukea teoriasta edellisen kauden neljännen jakson arviostani.

Sanon tässä vain sen, että tätä takaumaa ei olisi mitään järkeä esittää, jos Jon Nietos pysyisi kuolleena.

Kuka kuvassa ratsastaa?

Tämä hyvin nopeasti vilahtava kuva saattaa olla äärimmäisen tärkeä.

Nerdist Newsilla on kuvasta mielenkiintoinen teoria.

Se kuuluu yksinkertaisesti näin – kuvassa on Jon Nietos, elossa ja taistelemassa.

Bran Stark ja Yön kuningas

Bran Stark, omilla jaloillaan, kohtaa valkeiden kulkijoiden johtajan, Yön kuninkaan. Taustalla näkyy toinen valkea kulkija.

Koska Bran seisoo omilla jaloillaan – jotka siis ovat halvaantuneet – tämän täytyy olla näky, jonka Bran näkee. Mahdollisesti hän on edelleen suuren puun alla, jonne hän jäi neljännen kauden päätteeksi.

Mitä tämä tarkoittaa? Näky saattaa tapahtua Ikitalven maassa, jossa meidän on annettu ymmärtää valkeiden kulkijoiden jonkinlaisen asuinpaikan sijaitsevan.

Voiko Bran näkyjensä kautta vaikuttaa Yön kuninkaaseen ja muihin valkeisiin kulkijoihin?

Vai käykö niin, että hän näkymuodossaan saa selville jotain valkeista kulkijoista ja mahdollisesti Yön kuninkaan suunnitelmista? Välittääkö hän näkyvoimiensa kautta tämän tiedon Muurin eteläpuolelle? Ja kenelle? Todennäköisesti jollekin sukulaisistaan, jos näin ylipäätään siis tapahtuu.

Davos Merenverto tarttuu miekkaan

Davos näyttäisi tässä viimeisessä kuvassa tarttuvan Jonin miekkaan ja käyvän puolustamaan Jonin kuollutta ruumista.

Miksi?

Aiemmin trailerissa joukko Yövartion miehiä yritti murtaa ovea.

Voisi päätellä, että joukko yritti murtautua huoneeseen, jossa Jonin ruumista säilytettiin ja tässä kuvassa he ovat sinne päässeet.

Miksi he sitten murtautuisivat sinne?

Ehkä Melisandre on ollut huoneessa ja miehet ovat huolissaan taikuudesta. Ehkä he vain haluavat polttaa Jonin ruumiin, kuten perinne edellyttää. Ehkä he haluavat polttaa ruumiin, että valkeat kulkijat eivät herättäisi sitä.

Mutta miksi Davos sitä vartioi? Mitä hän tietää?

Olemme taas Jon Nietoksen henkiin herättämisen arvoituksen äärellä, jo vaikka kuinka monetta kertaa tässä trailerissa.

Jäämme odottamaan salaisuuksien paljastumista.

Game of Thronesin kuudes kausi 25.4. HBO Nordicilla.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Game of Thrones
 • Tv-sarjat
 • Televisio

Nyt.fi luetuimmat

 1. 1

  Nauroin työkaverin lähettämälle rivolle viestille, mutta jälkikäteen inhotti

 2. 2

  Asiantuntija: Meitu ei ole sen pahempi sovellus kuin muutkaan, kohussa kyse jopa ”rasismista”

 3. 3

  & Other Stories avaa helmikuun alussa Helsinkiin – Näistä syistä muotiliikettä on odotettu ja nämä meiltä vielä puuttuvat

 4. 4

  Pikatestissa sympaattinen korttelikahvila Buongiorno caffe, joka henkii italialaista tunnelmaa Töölössä

 5. 5

  Lapset viihtyvät näissä ravintoloissa ja kahviloissa: Esittelyssä 7 Helsingissä sijaitsevaa paikkaa – sekä HopLopin pop-up-rafla, joka avataan pian

 6. 6

  Ruokatrendit, kuten sushi, veganismi ja pienoluet, ovat esittämistä, jolla hyväosaiset tekevät eroa muihin, sanoo tutkija – ja hänellä on lukuja todisteeksi

 7. 7

  Erika Vikman on tv-tähti, suosikkilaulaja – ja Dannyn kumppani, mutta miten hän oikein on 23-vuotiaana tullut tähän?

 8. 8

  Kansanedustajat saavat pian 200 t-paitaa, joilla nuoret vaativat tasa-arvoa ja kunnioitusta kaikille

 9. 9

  Rakastettu trendipizzapaikka joutuu sulkemaan ovensa – Linko Pizzabar etsii uutta tilaa

 10. 10

  Matkamessut alkoivat – Turkki on yhä suomalaisten suosituimpia matkakohteita, levottomuuksista huolimatta

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Nauroin työkaverin lähettämälle rivolle viestille, mutta jälkikäteen inhotti

 2. 2

  Erika Vikman on tv-tähti, suosikkilaulaja – ja Dannyn kumppani, mutta miten hän oikein on 23-vuotiaana tullut tähän?

 3. 3

  Ruokatrendit, kuten sushi, veganismi ja pienoluet, ovat esittämistä, jolla hyväosaiset tekevät eroa muihin, sanoo tutkija – ja hänellä on lukuja todisteeksi

 4. 4

  & Other Stories avaa helmikuun alussa Helsinkiin – Näistä syistä muotiliikettä on odotettu ja nämä meiltä vielä puuttuvat

 5. 5

  Lapset viihtyvät näissä ravintoloissa ja kahviloissa: Esittelyssä 7 Helsingissä sijaitsevaa paikkaa – sekä HopLopin pop-up-rafla, joka avataan pian

 6. 6

  Rakastettu trendipizzapaikka joutuu sulkemaan ovensa – Linko Pizzabar etsii uutta tilaa

 7. 7

  Nyt trendaa kännykkäsovellus, jolla voi muuttaa selfiensä ultrasöpöksi animetyyliin – tietysti testasimme

 8. 8

  Asiantuntija: Meitu ei ole sen pahempi sovellus kuin muutkaan, kohussa kyse jopa ”rasismista”

 9. 9

  Master Chef -voittaja avaa hampurilaisravintolan Kurvissa tällä viikolla

 10. 10

  Putous jatkuu huomenna: Tällainen on sarjan uusi tähti Ernest Lawson, joka on näyttelijänä itseoppinut – ja jonka ihonväristä vitsaillaan jo sarjan trailerissa

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Olivia Oras ryhtyi instaamaan, sai tuhansia seuraajia ja vietti 16-vuotiaana vip-elämää – mutta alkoi pelätä imeytymistä someen ja palasi kotiin

 2. 2

  Ruokatrendit, kuten sushi, veganismi ja pienoluet, ovat esittämistä, jolla hyväosaiset tekevät eroa muihin, sanoo tutkija – ja hänellä on lukuja todisteeksi

 3. 3

  Kukaan ei tunne 25-vuotiasta Axel Thesleffiä, mutta hänen biisinsä oli viime vuoden suurin Suomi-hitti, jota on kuunneltu yli 130 miljoonaa kertaa – Miten se on mahdollista?

 4. 4

  Nyt puhuu kääntäjä, joka suomensi Mötley Crüe -konsertin upeasti Ylelle: ”Tein käännökset vähän ilkeyksissäni, koska genre ansaitsee näpäytystä”

 5. 5

  ”Posti mulle helvettiin toimittakaa” – Yle esitti Mötley Crüen jäähyväiskonsertin mahtavilla käännöksillä

 6. 6

  20 vuotta sitten oli niin huikea musiikkivuosi, ettemme voi käsittää sitä, myös Suomessa – tässä todisteet

 7. 7

  Nauroin työkaverin lähettämälle rivolle viestille, mutta jälkikäteen inhotti

 8. 8

  Poliisi julkaisi vihapuheen vastaisen videon, jolla suomalaislapset lukevat netin tappouhkauksia ja vihakommentteja

 9. 9

  Erika Vikman on tv-tähti, suosikkilaulaja – ja Dannyn kumppani, mutta miten hän oikein on 23-vuotiaana tullut tähän?

 10. 10

  Se hetki, kun bestiksesi kehuu sinua yllättäen kaikkien edessä ja alkaa itkettää: tässä on Obaman ja Bidenin ihana bromance kuvina ja hetkinä

 11. Näytä lisää

Luetuimmat

 1. 1

  Trumpin kannattaja: ”Te siellä Suomessa puhutte enää islamia”

 2. 2

  Nauroin työkaverin lähettämälle rivolle viestille, mutta jälkikäteen inhotti

 3. 3

  Putinin tiedottaja: ”Trump ei ole meidän miehemme” – HS seuraa Trumpin virkaanastujaisia hetki hetkeltä

 4. 4

  Emmi Salminen, 99, synnytti 20-vuotiaana aviottoman lapsen: ”Kätilö haukkui minua koko yön”

 5. 5

  Ministeri Bernerin pelottelutaktiikassa on eräs perin tuttu, mutta holtiton piirre

 6. 6

  Mies kuristi 12-vuotiaan tytön liki hengiltä Espoossa keskellä päivää ja soitti samalla hätäkeskukseen – passitettiin mielisairaalaan

 7. 7

  Juristit vaativat sarjoja ja elokuvia ladanneilta rahaa uhkauskirjeillä – ”Lakimieheltä on turha kysyä moraalista”

 8. 8

  Trumpin virkaanastujaisissa soivat Sibeliuksen Finlandian sävelet

 9. 9

  Ministeriö tekijänoikeuksiin liittyvistä uhkauskirjeistä: ”Ei ole tarkoitus, että laki mahdollistaa lypsämistä”

 10. 10

  Perussuomalaiset tekevät rasismirikoksistaan vaalimainoksia

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Trumpin kannattaja: ”Te siellä Suomessa puhutte enää islamia”

 2. 2

  Juristit vaativat sarjoja ja elokuvia ladanneilta rahaa uhkauskirjeillä – ”Lakimieheltä on turha kysyä moraalista”

 3. 3

  Vuosikymmeniä autoveron poistamiseksi työskennellyt juristi tyrmää Bernerin toiminnan – ”Autokaupan kannalta tilanne on hirveä”

 4. 4

  Sinisilmäiset vanhemmat uskoivat sadun koulun järjestämästä laivaristeilystä – valvojia olikin hankittu Tinderistä

 5. 5

  Selkäkipu ei estä seksiä – katso kuvat kahdeksasta asennosta, joissa petipuuhat asiantuntijoiden mukaan onnistuvat

 6. 6

  15-vuotiaan julma joukkopahoinpitely kuohuttaa Sipoossa – kuntalaiset puuhaavat mielenosoitusta lauantaiksi

 7. 7

  Nauroin työkaverin lähettämälle rivolle viestille, mutta jälkikäteen inhotti

 8. 8

  Ministeri Bernerin pelottelutaktiikassa on eräs perin tuttu, mutta holtiton piirre

 9. 9

  Emmi Salminen, 99, synnytti 20-vuotiaana aviottoman lapsen: ”Kätilö haukkui minua koko yön”

 10. 10

  Opettajat osallistuivat tietämättään Helsingin korruptioepäilyn selvittämiseen – ”Kukaan ei tiennyt miksi, mutta käsky oli painava”

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Parisuhteissa mies ei päätä juuri mistään, sanoo asiantuntija – ”Tasa-arvoisesta suhteesta on ajauduttu hyvin kauas”

 2. 2

  Poliisi epäilee Helsingissä ”kaikkien aikojen korruptiotapausta” – Helsingin opetusviraston turvallisuuspäällikkö vangittu

 3. 3

  Olivia Oras ryhtyi instaamaan, sai tuhansia seuraajia ja vietti 16-vuotiaana vip-elämää – mutta alkoi pelätä imeytymistä someen ja palasi kotiin

 4. 4

  Trumpin kannattaja: ”Te siellä Suomessa puhutte enää islamia”

 5. 5

  Joukko Munkkiniemen yhteiskoulun lukion oppilaita karkasi bileristeilylle Ruotsiin – Rehtori: ”Viitteitä suuresta salajuonesta”

 6. 6

  Heli Kurjanen kehitti maailman myydyimmän kuukautiskupin – suorasukainen markkinointi on järkyttänyt Yhdysvalloissa

 7. 7

  Ruokatrendit, kuten sushi, veganismi ja pienoluet, ovat esittämistä, jolla hyväosaiset tekevät eroa muihin, sanoo tutkija – ja hänellä on lukuja todisteeksi

 8. 8

  Muutin 41-vuotiaana vanhempieni luokse ja toivon, että oma lapseni voi keski-ikäisenä kivuta syliini itkemään

 9. 9

  Kukaan ei tunne 25-vuotiasta Axel Thesleffiä, mutta hänen biisinsä oli viime vuoden suurin Suomi-hitti, jota on kuunneltu yli 130 miljoonaa kertaa – Miten se on mahdollista?

 10. 10

  Viranomaiset hakivat espoolaispojan kesken koulupäivän – vakavasti sairas äiti ei pääse tapaamaan satojen kilometrien päähän vietyä lastaan

 11. Näytä lisää