Valikko

Huippukokit kertovat, missä Helsingin ravintoloissa käyvät syömässä ja juomassa

Yhdeksän huippuammattilaista paljastaa, missä Helsingin ravintoloissa aterioi harvoina vapaahetkinään.

Ravintola-alan ammattilaisten suosikkiravintolat kiinnostavat. Vuonna 2013 ilmestyi Where Chefs Eat -opas, jota on myyty yli 100 000 kappaletta. Viime vuonna siitä julkaistiin toinen, tarkastettu painos, jossa yli 600 kokkia ympäri maailman vinkkaavat omat lempiravintolansa. Suomesta mukana on muun muassa Tomi Björck ja Sami Tallberg.

Teoksen innoittamana Nyt selvitti yhdeksältä muulta suomalaiskokilta heidän suosikkipaikkansa Helsingissä.

Mainintoja sai yli 40 eri ravintolaa ja anniskeluliikettä.

Vinkkejä kerättiin kolmesta kategoriasta. Ensimmäinen on rennot ravintolat, joihin voi kävellä sisään arkivaatteissa, jopa ilman pöytävarausta. Konstailematonta ruokaa ja mutkaton ilmapiiri.

Toinen kategoria ovat fine dining -ravintolat, pieniin ja isoihin juhlahetkiin. Pukukoodi: ykköset päälle.

Kolmanneksi ammattilaiset vinkkaavat, missä tykkäävät käydä istuskelemassa juomilla ystävien kanssa. Baareja, pubeja ja cocktailpaikkoja siis.

Henri Alén

Keittiömestari ja ravintoloitsija, ravintola Muru. Avaamassa huhtikuussa Finnjävel-ravintolaa.

1. Rennot

”Kotossa (Lönnrotinkatu 22) käyn vähintään 30 kertaa vuodessa. Se on hinta-laatusuhteeltaan Suomen paras japanilainen ravintola. Sushi on monesti liian kuivaa ja kylmää, mutta Koton sushit ovat lämpötilaltaan täydellisiä ja vastavalmistettuja. Raaka-aineetkin ovat priimaa.

Ravintolan nabeyaki udon -nuudelipata on käsittämättömän hyvää. Sisustus ei ole trendikäs, ja valaistus on jopa koulumaisen kalsea, mutta tänne mennäänkin ruoan vuoksi. Syömässä on myös usein japanilaisia.”

2. Fine dining

”Demo (Uudenmaankatu 9–11) on pysynyt freesinä kymmenen vuotta. Ruoka on raaka-ainekeskeistä ja varsin old schoolia. Huomionhakuista kikkailua ei harrasteta. Ei ole havuja lautasella siksi, että kaikki ravintolat Tanskassa käyttää nyt havunneulasia. Demon Tommi Tuominen on nykyään yhtiökumppanini ravintola Finnjävelissä, mutta valinta ei johdu siitä. Olen ollut ravintolan asiakas alusta asti, ja tämä on rehti mielipiteeni.”

3. Istuskelu

”Ihmiset varmaan ampuvat minut, kun mainitsen S-etukorttipaikan, mutta sanon silti Angleterren (Fredrikinkatu 47). Suomen vanhin englantilainen pubi on sopivan nuhjuinen, ja sadattuhannet kaatuneet tuopit haisevat. Sohvat ovat upottavia, ja nurkassa heitetään pubitikkaa. Sitä tunnelmaa ei voi ostaa rahalla. On ajan patinaa ja röökin tuoksua ilmassa, vaikka sisällä ei ole saanut polttaa vuosiin. Palvelu on asiantuntevaa ja olutvalikoima laadukas.”

Richard McCormick

Kokki ja ravintoloitsija, muun muassa The Cock, Sandro ja Ahorita.

1. Rennot

”Rakastan japanilaisia makuja. Ne muistuttavat lapsuudestani, jolloin asuimme eri Aasian maissa. Hoku (Merimiehenkatu 18) on japanilainen, jossa ruoan laatu on täydellinen.

Maxill (Korkeavuorenkatu 4) on mukava kortteliravintola, ja heidän lohisalaattinsa on klassikko. Putte’sissa (Kalevankatu 6) yhdistyvät loistavat pizzat, taide, hyvä henkilökunta ja musiikki.

Kolmos3n (Kolmas linja 11) hinta-laatusuhde on uskomattoman hyvä. Henkilökunta ja omistajat suhtautuvat työhönsä intohimolla.

Pastorista (Erottajankatu 4) saa maistuvaa perulaista ruokaa ja mahtavia cocktaileja.

Patrona (Annankatu 20) tarjoaa aitoa meksikolaista ruokaa, loistavan tunnelman ja hauskoja cocktaileja.”

2. Fine dining

”Basbasin (Tehtaankatu 27–29) tunnelma on loistava ja sisustus tyylikäs. Ruoka ja sen maut ovat yksinkertaisen elegantteja. Plussaa alkuviineistä.

Savoyssa (Eteläesplanadi 14) on tyyliä ja historiaa, mutta kodikas tunnelma. Ruoka, palvelu ja viinit ovat myös loistavia. Kuten Hokun myös Farangin (Ainonkatu 3) maut tuovat mieleen muistoja lapsuudestani. Chef & Sommelierin (Huvilakatu 28) keittiömestari Sasu Laukkonen on luova visionääri, joka hallitsee pohjoismaisen keittiön. Heidän sommelierinsa Johan Borgar tuntee alkuviinit paremmin kuin kukaan tässä kaupungissa.

Nokasta (Kanavaranta 7 C) saa erinomaista palvelua ja keittiössä käytetään lähiraaka-aineita.”

3. Istuskelu

”100 Dogsissa (Malminrinne 1) yhdistyvät cocktailit ja hodarit. Miten sellaista ei voisi rakastaa?

Bier Bierin (Erottajankatu 13) liiketila on uskomattoman hieno ja olutvalikoima täydellinen.

Latva (Korkeavuorenkatu 25) on lähibaarini, jossa käyn juomassa viinejä ja maistelemassa juustoja sekä muuta pikkusyötävää. Soil Wine Roomiin (Fredrikinkatu 37) on helppo poiketa syömään ihania tapaksia ja juomaan täydellisiä viinejä. Siltasen (Hämeentie 13 B) tunnelma on kaupungin viilein ja musiikki hyvää.”

Pipsa Hurmerinta

Kokki, ruokakirjailija ja Top Chef Suomi -ohjelman juontaja.

1. Rennot

”Basbas (Tehtaankatu 27–29) on ihana. Vaikka se on uusi, tuntuu kuin ravintola olisi ollut aina siinä. Tila on kotoisa, ja tiesin saman tien, että tulen viettämään siellä vielä paljon aikaa.”

2. Fine dining

”Savoy (Eteläesplanadi 14) on klassikko, joka ei petä koskaan. Ruoka on tasalaatuista, ja vaikka ei olisi mitään juhlistettavaa, siellä tuntuu heti juhlavalta. Sellaista hienostuneisuutta ja historiaa on vaikea löytää muualta. Savoy oli isoäitinikin mielestä hieno ravintola aikoinaan.”

3. Istuskelu

”Corona (Eerikinkatu 11) on helppo ja luotettava. Sinne sitä tulee aina mentyä. Eihän sieltä saa edes mitään drinkkejä, mutta siellä juodaankin Coronaa.”

Kari Aihinen

Ravintola Savoyn keittiöpäällikkö. Avaamassa uutta ravintolaa Kauppatorin laidalle.

1. Rennot

”Olin perheeni kanssa Farangissa (Ainonkatu 3) ja pidän sitä aika rentona ravintolana. Kolme- ja kuusivuotiaat lapsemme nukkuivat sohvan kulmauksessa.

Strindberg (Pohjoisesplanadi 33) kuuluu Royal-ravintoloihin kuten Savoykin. Sanon sen silti, sillä se on pomminvarma. Kun ottaa bissen ja Bellmannin pannun, se on aina happy end.”

2. Fine dining

”Demo (Uudenmaankatu 9–11) pitää edelleen pintansa.

Ask (Vironkatu 8) on aika kiva ravintola myös. Palvelu on lämmintä, ja keittiömestari Filip Langhof on sydämellinen jätkä.”

3. Istuskelu

”Soil Wine Room (Fredrikinkatu 37) on mukava. Sinne voi mennä istumaan iltaa tietäen, että homma toimii.”

Kira Weckman

Catering-yrittäjä, ruokakirjailija ja Top Chef Suomi -voittaja 2013.

1. Rennot

”Pidän BW:n [Tomi Björckin ja Matti Wikbergin] paikoista. Boulevard Social (Bulevardi 6) on suosikkini, ja kakkossijalla tulee Farang (Ainonkatu 3). Annokset ovat yleensä jaettavia, mikä tekee kokemuksesta rennon ja sosiaalisen. Palvelukin on rentoa ja ammattitaitoista.

Lounaslempparini on Kolmon3n (Kolmas linja 11). Tunnelma on rento ja ruoka maukasta. Siellä on myös tuttuja töissä.”

2. Fine dining

”Tällaisissa paikoissa tulee käytyä harvoin, sillä olen juhlapyhinä ja merkkipäivinä yleensä töissä. Kävimme kuitenkin mieheni kanssa juhlimassa vuosipäiväämme Askissa (Vironkatu 8), ja pidin siitä paljon.

Passio (Kalevankatu 13) soveltuu myös hyvin juhlistamiseen, vaikka onkin rennon ja fine diningin välimaastosta.”

3. Istuskelu

”Emossa (Kasarmikatu 44) on paitsi hyvät ruoat, myös erinomaiset juomat. Henkilökunta tuntee viinien lisäksi oluet ja muut panimotuotteet.”

Pertti Kallioinen

Street Gastron omistajia, työskennellyt myös fine dining -paikoissa.

1. Rennot

”Tyttöystäväni on kotoisin Kiinan Sechuanista, ja käymme paljon kiinalaisissa ravintoloissa, muun muassa China Tigerissa (Korkeavuorenkatu 20) ja Mei Linissä (Lönnrotinkatu 33–35). Ruoka on hyvää, mutta pitää tietää, mitä tilaa. China Tigerista saa esimerkiksi mielettömän hyvää nuudelipataa, jossa on pikkelöityä kiinankaalia.

Jos menen jonnekin eurooppalaiseen paikkaan, se on Basbas (Tehtaankatu 27–29). Söin siellä mielettömän hyvän risoton.

Uusista paikoista Penny (Uudenmaankatu 13) on lupaava – simppeli ja edullinen bistro.”

2. Fine dining

”Emo (Kasarmikatu 44) on tällä hetkellä suosikkini. Söin siellä taannoin, ja se oli pirun hyvä. Kaikki ruoka oli hyvää ja muutama annos jopa todella hyvä.

Kävin vähän sen jälkeen Olossa [saman omistajan fiinimpi ravintola], mutta mielestäni Emo on parempi.

Mainitsemisen arvoinen uutuus on Grön (Albertinkatu 36). Kasvispainotteinen konsepti toimii, ja pikkelöinnin kaltaiset perinteiset menetelmät tuodaan uudella tavalla esille.”

3. Istuskelu

”Käyn paikoissa, joissa on hyvä olutvalikoima. Esimerkiksi Brewdogissa (Tarkk’ampujankatu 20), Black Doorissa (Iso Roobertinkatu 1) ja Solmussa (Vaasankatu 8). Stadin panimobaari (Kaasutehtaankatu 1) Suvilahdessa on myös makea mesta, josta saa hyviä oluita. He ovat tehneet nimikko-oluemme, mutta se ei ole valinnan syy.”

Ari Ruoho

Keittiömestari, ravintola Nokka.

1. Rennot

”Pyrin käymään lasteni kanssa paikoissa, joissa kenenkään ilta ei mene pilalle, jos he alkavat tehdä kuperkeikkoja ja kärrynpyöriä ja jonkun päähän lentää lihapulla. Olemme käyneet esimerkiksi Pizzariumissa (Aleksanterinkatu 9), Salutorgetissa (Pohjoisesplanadi 15) ja Hodari & Hummerissa (Urho Kekkosenkatu 1). Kavereiden kanssa käymme Kosmoksessa (Kalevankatu 3) ja muissa klassikkoravintoloissa.”

2. Fine dining

”Ehdin käydä tosi vähän fine dining -paikoissa vapaa-ajallani, mutta olen nyt skarpannut. Viimeksi kävin Grönissä (Albertinkatu 36) ja Lyonissa (Mannerheimintie 56).

Lyon oli ihan hyvä. Ruoka oli maistuvaa, eikä siinä ollut liikaa kikkailua.”

3. Istuskelu

”Viimeksi kävin kaverien kanssa Ølhus Københavnissa (Kalevankatu 3). Siellä oli hyviä bissejä, ja paikka on mukava.

Cocktailpaikoista kävin viimeksi hotelli Lilla Robertsin baarissa Lilla e:ssä (Pieni Roobertinkatu 1–3). Paikan juomat ovat erikoisia ja esillepano tyylikäs.”

Antto Melasniemi

Kokki ja ravintoloitsija, muun muassa Ateljé Finne, Kuurna ja Putte’s.

1. Rennot

”Cafe Yrjö Yrjönkadun uimahallissa (Yrjönkatu 21) on parhaita paikkoja rentoon syömiseen. Tarjonta on persoonallinen ja ruoat sekä viinit hyviä. Se on myös Helsingin ainoa ravintola, jossa voi syödä alasti.”

2. Fine dining

”Yritän välttää paikkoja, joihin pitää erikseen pukeutua. Fine dining -paikoista suosikkini on Carelia (Mannerheimintie 56), sillä en ole niinkään kiinnostunut ruoasta, vaan viineistä.

Mieletön paikka, jos haluaa seikkailla viinien parissa. On omaa maahantuontia ja hyvät varastot. Sommelierit etsivät aktiivisesti viinejä ja ovat lähes mustasukkaisia pulloista, joihin ovat kiintyneet. Ruokakin on hyvää, eikä häiritse liikaa viiniseikkailuja.

Kosmos (Kalevankatu 3) on myös hieno klassikkoravintola, jossa on mahdollisuus saada hyviä viinejä.”

3. Istuskelu

”Coronassa (Eerikinkatu 11) on loistava palvelu ja makuuni sopiva juomavalikoima.”

Tommi Tuominen

Demon keittiömestari ja ravintoloitsija. Avaamassa huhtikuussa Finnjävel-ravintolaa.

1. Rennot

”Sea Horse (Kapteeninkatu 11) on korttelikapakkani. Minulla on tietyt vakiolohturuoat, joita syön siellä, esimerkiksi sipulipihvi ja lohikeitto.

Käyn paljon myös Sushibar + Wine -ravintoloissa (mm. Fredrikinkatu 42). Laatusushia on vaikea löytää, mutta näihin paikkoihin voi yleensä luottaa.

Pizzalla käyn Alfons’ Pizzassa (Vuorimiehenkatu 35). He tekevät itse käsityönä hapanjuuritaikinan ja siellä pohjakin on maukas, ei pelkästään täytteet.”

2. Fine dining

”Ask (Vironkatu 8) on tällä hetkellä suosikkini. Mukavan rento ravintola, jossa on kiva tunnelma. En pidä liian hienoista ja jäykistä paikoista.”

3. Istuskelu

”Olen rauhallisten ja laadukkaiden cocktailpaikkojen ystävä. Pidän Son of a Punch -yrityksen paikoista, kuten Trillby & Chadwickista (Katariinankatu), Liberty or Deathista (Erottajankatu 5) ja 100 Dogsista (Malminrinne 1).

Cocktailit ovat ensiluokkaisen laadukkaita, palvelu hyvää ja fiilis kohdallaan. Osasta saa myös pikkusyötävää, mikä auttaa viihtymään.”

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Ravintolat
 • Helsinki
 • Kotimaa
Nyt.fi luetuimmat
 1. 1

  Kallion ydinbaareihin kuuluva Cafe Mascot suljettu toistaiseksi, asiasta ilmoitettiin maanantai-iltana Facebookissa: ”Sata tapahtumaa peruuntuu”

 2. 2

  Jaksoarvio: Game of Thronesin kakkosjaksossa koettiin koko sarjan kannalta käänteentekevä hetki

 3. 3

  Nämä 17 Arnold Schwarzeneggerin upeaa giffiä auttavat selviämään elämän haasteista

 4. 4

  Arviossa Vallilan venezuelalainen ravintola, joka tarjoaa isoja annoksia, onnistuneita kasvispihvejä ja todella herkullisia maissileipiä

 5. 5

  Microsoft aikoo lopettaa legendaarisen Paint-piirrosohjelman 32 vuoden jälkeen – Kiitos yhteisistä vuosista!

 6. 6

  Ole oma kesäheilasi: Näin masturboit, jos sinulla on penis

 7. 7

  Jaksoarvio: Game of Thronesin seitsemäs kausi alkoi verisellä kostolla ja Ed Sheeranin laulavalla cameolla

 8. 8

  Peter Pan oli alun perin itsekäs ja väkivaltainen hahmo, joka halusi tappaa aikuisia ja vei lapsia mukanaan tuonelaan – Näin sanoo Sini Helminen, 30, joka teki hahmosta gradunsa

 9. 9

  Tänne Tallinnassa oikeasti kannattaa mennä: 37 vinkkiä urbaaniin reissuun

 10. 10

  Iso-Arska 70 vuotta! Näitä Arnold Schwarzeneggerin roolihahmoja ei saa unohtaa

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Kallion ydinbaareihin kuuluva Cafe Mascot suljettu toistaiseksi, asiasta ilmoitettiin maanantai-iltana Facebookissa: ”Sata tapahtumaa peruuntuu”

 2. 2

  Jaksoarvio: Game of Thronesin kakkosjaksossa koettiin koko sarjan kannalta käänteentekevä hetki

 3. 3

  Microsoft aikoo lopettaa legendaarisen Paint-piirrosohjelman 32 vuoden jälkeen – Kiitos yhteisistä vuosista!

 4. 4

  Nämä 17 Arnold Schwarzeneggerin upeaa giffiä auttavat selviämään elämän haasteista

 5. 5

  Parasta tänään: näyttelijä Nicolas Cage esiintyi perinnetakissa ja karvahatussa Kazakstanissa, internet juhlii

 6. 6

  Arviossa Vallilan venezuelalainen ravintola, joka tarjoaa isoja annoksia, onnistuneita kasvispihvejä ja todella herkullisia maissileipiä

 7. 7

  Jaksoarvio: Game of Thronesin seitsemäs kausi alkoi verisellä kostolla ja Ed Sheeranin laulavalla cameolla

 8. 8

  Iso-Arska 70 vuotta! Näitä Arnold Schwarzeneggerin roolihahmoja ei saa unohtaa

 9. 9

  Peter Pan oli alun perin itsekäs ja väkivaltainen hahmo, joka halusi tappaa aikuisia ja vei lapsia mukanaan tuonelaan – Näin sanoo Sini Helminen, 30, joka teki hahmosta gradunsa

 10. 10

  Helsinkiin avautui jälleen uusi italialaistyylinen pizzeria: Daddy Greens Pizzabar tarjoilee napolilais-newyorkilaista pizzaa Töölössä

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Ole oma kesäheilasi: Näin masturboit, jos sinulla on penis

 2. 2

  Keskiviikkona julkaistu sarjakuva oikeuttaa häirintää ja se ei ole ok – näistä syistä

 3. 3

  Ole oma juhannusheilasi: Näin masturboit jos sinulla on klitoris ja vagina

 4. 4

  Kallion ydinbaareihin kuuluva Cafe Mascot suljettu toistaiseksi, asiasta ilmoitettiin maanantai-iltana Facebookissa: ”Sata tapahtumaa peruuntuu”

 5. 5

  Jaksoarvio: Game of Thronesin seitsemäs kausi alkoi verisellä kostolla ja Ed Sheeranin laulavalla cameolla

 6. 6

  Despacito on maailman kaikkien aikojen striimatuin kappale – Näistä syistä espanjankielisestä biisistä tuli niin valtaisa megahitti, myös Suomessa

 7. 7

  Laulajatähti R. Kellyä syytetään nuorten naisten aivopesusta ja oudon seksuaalisen kultin johtamisesta, Kelly kiistää itse kaiken – tästä on kyse

 8. 8

  Microsoft aikoo lopettaa legendaarisen Paint-piirrosohjelman 32 vuoden jälkeen – Kiitos yhteisistä vuosista!

 9. 9

  Jaksoarvio: Game of Thronesin kakkosjaksossa koettiin koko sarjan kannalta käänteentekevä hetki

 10. 10

  Mistä Helsingistä saa hyvännäköistä miestenmuotia? Tässä 16 erilaista kivaa kauppaa

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 1. 1

  Kallion ydinbaareihin kuuluva Cafe Mascot suljettu toistaiseksi, asiasta ilmoitettiin maanantai-iltana Facebookissa: ”Sata tapahtumaa peruuntuu”

 2. 2

  Talonvaltaajien tukikohdakseen ottama saaristohuvila oli partiolaisten leiripaikka, kunnes Helsinki kaksinkertaisti vuokran – nyt sama huvila on vuokrattu rutkasti halvemmalla

 3. 3

  Sompasaunassa on ahdasta, alastonta ja aitoa – ”Helsinki on paljon siistimpi kuin Tukholma”

 4. 4

  Leipäjono kiemurteli Helsingissä yli kilometrin matkan Myllypurosta Kurkimäkeen

 5. 5

  Ruokatoimittaja ja viestintäyrittäjä Elina Jyväs kuoli 40-vuotiaana

 6. 6

  Käpylän lonkerovarkauksille saattoi löytyä selitys: greippi vahvistaa huumaavien lääkkeiden vaikutusta – kolesterolilääkkeiden kanssa voi syntyä jopa hengenvaara

 7. 7

  Obamacare on jälleen USA:n ykkösuutinen: miksi se luotiin ja miksi se ei kelpaa republikaaneille? – ”Julkista terveydenhuoltoa pidetään sosialismina”

 8. 8

  Alman hitti nostettiin jo Britannian suurimman radiokanavan A-listalle – merkitsee suurta näkyvyyttä

 9. 9

  Pikkupojat surmasivat 4-vuotiaan leikkitoverinsa, väitti Ruotsin poliisi vuonna 1998 – ”Tapaus Kevinin” esitutkinta-aineisto tuli vihdoin julki, ja lähes kaikki siinä viittaa veljesten syyttömyyteen

 10. 10

  It-yhtiön johtaja Sami Karkkila: Tekoälyn ja robottien kehitys tuo osan Intiaan menetetyistä työpaikoista pian takaisin Suomeen

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Ruokatoimittaja ja viestintäyrittäjä Elina Jyväs kuoli 40-vuotiaana

 2. 2

  Sompasaunassa on ahdasta, alastonta ja aitoa – ”Helsinki on paljon siistimpi kuin Tukholma”

 3. 3

  Sylki paljastaa, että nykyihminen on joskus paritellut tuntemattoman ihmislajin kanssa

 4. 4

  Kontulan koti­hälytykset työllistävät poliisia eniten: ”Päiväsaikaan on rauhallista, kun ne kovimmat jätkät nukkuu” – HS:n hakukone kertoo, mikä työllistää poliisia kotikulmillasi

 5. 5

  Pikkupojat surmasivat 4-vuotiaan leikkitoverinsa, väitti Ruotsin poliisi vuonna 1998 – ”Tapaus Kevinin” esitutkinta-aineisto tuli vihdoin julki, ja lähes kaikki siinä viittaa veljesten syyttömyyteen

 6. 6

  Kallion ydinbaareihin kuuluva Cafe Mascot suljettu toistaiseksi, asiasta ilmoitettiin maanantai-iltana Facebookissa: ”Sata tapahtumaa peruuntuu”

 7. 7

  Kookosrapua ei kannata kutsua juhliin – jättimäinen otus tyhjentää pöydän ja vie kissankin

 8. 8

  Kohukenkä myytiin loppuun saman tien verkkokaupassa – suomalaisissa urheilukaupoissa Niken uutta juoksutossua ei ole ollut tarjolla

 9. 9

  Vanhat hääperinteet tuntuvat yhä useammista vaivaannuttavilta – Suvi Sahakarin häissä morsiamen sijaan ryöstettiin kakkulapiot

 10. 10

  Posti lopetti kirjeiden jakamisen tiistaisin – ”En näe, että tässä tulisi ongelmaa täyttää postilain asettamaa laatuvaatimusta”

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Ole oma kesäheilasi: Näin masturboit, jos sinulla on penis

 2. 2

  Pikkupojat surmasivat 4-vuotiaan leikkitoverinsa, väitti Ruotsin poliisi vuonna 1998 – ”Tapaus Kevinin” esitutkinta-aineisto tuli vihdoin julki, ja lähes kaikki siinä viittaa veljesten syyttömyyteen

 3. 3

  Joka kolmas muistisairaus voitaisiin ehkäistä korjaamalla elintapoja – tutkijat tunnistivat yhdeksän vaaran paikkaa, jotka altistavat dementioille eri elämänvaiheissa

 4. 4

  Lilli Pukka, 28, on ollut ilman parisuhdetta 10 vuotta ja järjestää ”mää-juhlat” juhlistaakseen sitä – tyytyväiset sinkut voidaan kuitenkin kokea itsekkäinä tai jopa uhkana, sanoo asiantuntija

 5. 5

  Australialaisnainen soitti hätänumeroon Yhdysvalloissa, paikalle tullut poliisi ampui hänet – omaiset vaativat vastauksia surmasta

 6. 6

  Ruokatoimittaja ja viestintäyrittäjä Elina Jyväs kuoli 40-vuotiaana

 7. 7

  ”Naamat” on kuin tuhannen ihmisen kotibileet – Tältä näyttää festivaalilla, joka suututti Sami Hedbergin managerin ja jonka liput myytiin loppuun ennen kuin esiintyjiä oli edes julkistettu

 8. 8

  Asuntopula ajaa nuoria aikuisia Inarin metsiin – Kaisa Tikka peseytyy purossa ja käyttää jääkaappinaan kivenkoloa

 9. 9

  Maistamaan pakottaminen vain pahentaa lapsen nirsoilua, ja sipulin piilottaminen ruokaan on epäreilua – lastenpsykiatri neuvoo, miten valikoivan lapsen voi saada syömään

 10. 10

  Jos alamme tuomita toisiamme kuvottavien mutta yksityisiksi tarkoitettujen sanomisten vuoksi, olemme matkalla takaisin keskiajalle

 11. Näytä lisää