Valikko

Huippukokit kertovat, missä Helsingin ravintoloissa käyvät syömässä ja juomassa

Yhdeksän huippuammattilaista paljastaa, missä Helsingin ravintoloissa aterioi harvoina vapaahetkinään.

Ravintola-alan ammattilaisten suosikkiravintolat kiinnostavat. Vuonna 2013 ilmestyi Where Chefs Eat -opas, jota on myyty yli 100 000 kappaletta. Viime vuonna siitä julkaistiin toinen, tarkastettu painos, jossa yli 600 kokkia ympäri maailman vinkkaavat omat lempiravintolansa. Suomesta mukana on muun muassa Tomi Björck ja Sami Tallberg.

Teoksen innoittamana Nyt selvitti yhdeksältä muulta suomalaiskokilta heidän suosikkipaikkansa Helsingissä.

Mainintoja sai yli 40 eri ravintolaa ja anniskeluliikettä.

Vinkkejä kerättiin kolmesta kategoriasta. Ensimmäinen on rennot ravintolat, joihin voi kävellä sisään arkivaatteissa, jopa ilman pöytävarausta. Konstailematonta ruokaa ja mutkaton ilmapiiri.

Toinen kategoria ovat fine dining -ravintolat, pieniin ja isoihin juhlahetkiin. Pukukoodi: ykköset päälle.

Kolmanneksi ammattilaiset vinkkaavat, missä tykkäävät käydä istuskelemassa juomilla ystävien kanssa. Baareja, pubeja ja cocktailpaikkoja siis.

Henri Alén

Keittiömestari ja ravintoloitsija, ravintola Muru. Avaamassa huhtikuussa Finnjävel-ravintolaa.

1. Rennot

”Kotossa (Lönnrotinkatu 22) käyn vähintään 30 kertaa vuodessa. Se on hinta-laatusuhteeltaan Suomen paras japanilainen ravintola. Sushi on monesti liian kuivaa ja kylmää, mutta Koton sushit ovat lämpötilaltaan täydellisiä ja vastavalmistettuja. Raaka-aineetkin ovat priimaa.

Ravintolan nabeyaki udon -nuudelipata on käsittämättömän hyvää. Sisustus ei ole trendikäs, ja valaistus on jopa koulumaisen kalsea, mutta tänne mennäänkin ruoan vuoksi. Syömässä on myös usein japanilaisia.”

2. Fine dining

”Demo (Uudenmaankatu 9–11) on pysynyt freesinä kymmenen vuotta. Ruoka on raaka-ainekeskeistä ja varsin old schoolia. Huomionhakuista kikkailua ei harrasteta. Ei ole havuja lautasella siksi, että kaikki ravintolat Tanskassa käyttää nyt havunneulasia. Demon Tommi Tuominen on nykyään yhtiökumppanini ravintola Finnjävelissä, mutta valinta ei johdu siitä. Olen ollut ravintolan asiakas alusta asti, ja tämä on rehti mielipiteeni.”

3. Istuskelu

”Ihmiset varmaan ampuvat minut, kun mainitsen S-etukorttipaikan, mutta sanon silti Angleterren (Fredrikinkatu 47). Suomen vanhin englantilainen pubi on sopivan nuhjuinen, ja sadattuhannet kaatuneet tuopit haisevat. Sohvat ovat upottavia, ja nurkassa heitetään pubitikkaa. Sitä tunnelmaa ei voi ostaa rahalla. On ajan patinaa ja röökin tuoksua ilmassa, vaikka sisällä ei ole saanut polttaa vuosiin. Palvelu on asiantuntevaa ja olutvalikoima laadukas.”

Richard McCormick

Kokki ja ravintoloitsija, muun muassa The Cock, Sandro ja Ahorita.

1. Rennot

”Rakastan japanilaisia makuja. Ne muistuttavat lapsuudestani, jolloin asuimme eri Aasian maissa. Hoku (Merimiehenkatu 18) on japanilainen, jossa ruoan laatu on täydellinen.

Maxill (Korkeavuorenkatu 4) on mukava kortteliravintola, ja heidän lohisalaattinsa on klassikko. Putte’sissa (Kalevankatu 6) yhdistyvät loistavat pizzat, taide, hyvä henkilökunta ja musiikki.

Kolmos3n (Kolmas linja 11) hinta-laatusuhde on uskomattoman hyvä. Henkilökunta ja omistajat suhtautuvat työhönsä intohimolla.

Pastorista (Erottajankatu 4) saa maistuvaa perulaista ruokaa ja mahtavia cocktaileja.

Patrona (Annankatu 20) tarjoaa aitoa meksikolaista ruokaa, loistavan tunnelman ja hauskoja cocktaileja.”

2. Fine dining

”Basbasin (Tehtaankatu 27–29) tunnelma on loistava ja sisustus tyylikäs. Ruoka ja sen maut ovat yksinkertaisen elegantteja. Plussaa alkuviineistä.

Savoyssa (Eteläesplanadi 14) on tyyliä ja historiaa, mutta kodikas tunnelma. Ruoka, palvelu ja viinit ovat myös loistavia. Kuten Hokun myös Farangin (Ainonkatu 3) maut tuovat mieleen muistoja lapsuudestani. Chef & Sommelierin (Huvilakatu 28) keittiömestari Sasu Laukkonen on luova visionääri, joka hallitsee pohjoismaisen keittiön. Heidän sommelierinsa Johan Borgar tuntee alkuviinit paremmin kuin kukaan tässä kaupungissa.

Nokasta (Kanavaranta 7 C) saa erinomaista palvelua ja keittiössä käytetään lähiraaka-aineita.”

3. Istuskelu

”100 Dogsissa (Malminrinne 1) yhdistyvät cocktailit ja hodarit. Miten sellaista ei voisi rakastaa?

Bier Bierin (Erottajankatu 13) liiketila on uskomattoman hieno ja olutvalikoima täydellinen.

Latva (Korkeavuorenkatu 25) on lähibaarini, jossa käyn juomassa viinejä ja maistelemassa juustoja sekä muuta pikkusyötävää. Soil Wine Roomiin (Fredrikinkatu 37) on helppo poiketa syömään ihania tapaksia ja juomaan täydellisiä viinejä. Siltasen (Hämeentie 13 B) tunnelma on kaupungin viilein ja musiikki hyvää.”

Pipsa Hurmerinta

Kokki, ruokakirjailija ja Top Chef Suomi -ohjelman juontaja.

1. Rennot

”Basbas (Tehtaankatu 27–29) on ihana. Vaikka se on uusi, tuntuu kuin ravintola olisi ollut aina siinä. Tila on kotoisa, ja tiesin saman tien, että tulen viettämään siellä vielä paljon aikaa.”

2. Fine dining

”Savoy (Eteläesplanadi 14) on klassikko, joka ei petä koskaan. Ruoka on tasalaatuista, ja vaikka ei olisi mitään juhlistettavaa, siellä tuntuu heti juhlavalta. Sellaista hienostuneisuutta ja historiaa on vaikea löytää muualta. Savoy oli isoäitinikin mielestä hieno ravintola aikoinaan.”

3. Istuskelu

”Corona (Eerikinkatu 11) on helppo ja luotettava. Sinne sitä tulee aina mentyä. Eihän sieltä saa edes mitään drinkkejä, mutta siellä juodaankin Coronaa.”

Kari Aihinen

Ravintola Savoyn keittiöpäällikkö. Avaamassa uutta ravintolaa Kauppatorin laidalle.

1. Rennot

”Olin perheeni kanssa Farangissa (Ainonkatu 3) ja pidän sitä aika rentona ravintolana. Kolme- ja kuusivuotiaat lapsemme nukkuivat sohvan kulmauksessa.

Strindberg (Pohjoisesplanadi 33) kuuluu Royal-ravintoloihin kuten Savoykin. Sanon sen silti, sillä se on pomminvarma. Kun ottaa bissen ja Bellmannin pannun, se on aina happy end.”

2. Fine dining

”Demo (Uudenmaankatu 9–11) pitää edelleen pintansa.

Ask (Vironkatu 8) on aika kiva ravintola myös. Palvelu on lämmintä, ja keittiömestari Filip Langhof on sydämellinen jätkä.”

3. Istuskelu

”Soil Wine Room (Fredrikinkatu 37) on mukava. Sinne voi mennä istumaan iltaa tietäen, että homma toimii.”

Kira Weckman

Catering-yrittäjä, ruokakirjailija ja Top Chef Suomi -voittaja 2013.

1. Rennot

”Pidän BW:n [Tomi Björckin ja Matti Wikbergin] paikoista. Boulevard Social (Bulevardi 6) on suosikkini, ja kakkossijalla tulee Farang (Ainonkatu 3). Annokset ovat yleensä jaettavia, mikä tekee kokemuksesta rennon ja sosiaalisen. Palvelukin on rentoa ja ammattitaitoista.

Lounaslempparini on Kolmon3n (Kolmas linja 11). Tunnelma on rento ja ruoka maukasta. Siellä on myös tuttuja töissä.”

2. Fine dining

”Tällaisissa paikoissa tulee käytyä harvoin, sillä olen juhlapyhinä ja merkkipäivinä yleensä töissä. Kävimme kuitenkin mieheni kanssa juhlimassa vuosipäiväämme Askissa (Vironkatu 8), ja pidin siitä paljon.

Passio (Kalevankatu 13) soveltuu myös hyvin juhlistamiseen, vaikka onkin rennon ja fine diningin välimaastosta.”

3. Istuskelu

”Emossa (Kasarmikatu 44) on paitsi hyvät ruoat, myös erinomaiset juomat. Henkilökunta tuntee viinien lisäksi oluet ja muut panimotuotteet.”

Pertti Kallioinen

Street Gastron omistajia, työskennellyt myös fine dining -paikoissa.

1. Rennot

”Tyttöystäväni on kotoisin Kiinan Sechuanista, ja käymme paljon kiinalaisissa ravintoloissa, muun muassa China Tigerissa (Korkeavuorenkatu 20) ja Mei Linissä (Lönnrotinkatu 33–35). Ruoka on hyvää, mutta pitää tietää, mitä tilaa. China Tigerista saa esimerkiksi mielettömän hyvää nuudelipataa, jossa on pikkelöityä kiinankaalia.

Jos menen jonnekin eurooppalaiseen paikkaan, se on Basbas (Tehtaankatu 27–29). Söin siellä mielettömän hyvän risoton.

Uusista paikoista Penny (Uudenmaankatu 13) on lupaava – simppeli ja edullinen bistro.”

2. Fine dining

”Emo (Kasarmikatu 44) on tällä hetkellä suosikkini. Söin siellä taannoin, ja se oli pirun hyvä. Kaikki ruoka oli hyvää ja muutama annos jopa todella hyvä.

Kävin vähän sen jälkeen Olossa [saman omistajan fiinimpi ravintola], mutta mielestäni Emo on parempi.

Mainitsemisen arvoinen uutuus on Grön (Albertinkatu 36). Kasvispainotteinen konsepti toimii, ja pikkelöinnin kaltaiset perinteiset menetelmät tuodaan uudella tavalla esille.”

3. Istuskelu

”Käyn paikoissa, joissa on hyvä olutvalikoima. Esimerkiksi Brewdogissa (Tarkk’ampujankatu 20), Black Doorissa (Iso Roobertinkatu 1) ja Solmussa (Vaasankatu 8). Stadin panimobaari (Kaasutehtaankatu 1) Suvilahdessa on myös makea mesta, josta saa hyviä oluita. He ovat tehneet nimikko-oluemme, mutta se ei ole valinnan syy.”

Ari Ruoho

Keittiömestari, ravintola Nokka.

1. Rennot

”Pyrin käymään lasteni kanssa paikoissa, joissa kenenkään ilta ei mene pilalle, jos he alkavat tehdä kuperkeikkoja ja kärrynpyöriä ja jonkun päähän lentää lihapulla. Olemme käyneet esimerkiksi Pizzariumissa (Aleksanterinkatu 9), Salutorgetissa (Pohjoisesplanadi 15) ja Hodari & Hummerissa (Urho Kekkosenkatu 1). Kavereiden kanssa käymme Kosmoksessa (Kalevankatu 3) ja muissa klassikkoravintoloissa.”

2. Fine dining

”Ehdin käydä tosi vähän fine dining -paikoissa vapaa-ajallani, mutta olen nyt skarpannut. Viimeksi kävin Grönissä (Albertinkatu 36) ja Lyonissa (Mannerheimintie 56).

Lyon oli ihan hyvä. Ruoka oli maistuvaa, eikä siinä ollut liikaa kikkailua.”

3. Istuskelu

”Viimeksi kävin kaverien kanssa Ølhus Københavnissa (Kalevankatu 3). Siellä oli hyviä bissejä, ja paikka on mukava.

Cocktailpaikoista kävin viimeksi hotelli Lilla Robertsin baarissa Lilla e:ssä (Pieni Roobertinkatu 1–3). Paikan juomat ovat erikoisia ja esillepano tyylikäs.”

Antto Melasniemi

Kokki ja ravintoloitsija, muun muassa Ateljé Finne, Kuurna ja Putte’s.

1. Rennot

”Cafe Yrjö Yrjönkadun uimahallissa (Yrjönkatu 21) on parhaita paikkoja rentoon syömiseen. Tarjonta on persoonallinen ja ruoat sekä viinit hyviä. Se on myös Helsingin ainoa ravintola, jossa voi syödä alasti.”

2. Fine dining

”Yritän välttää paikkoja, joihin pitää erikseen pukeutua. Fine dining -paikoista suosikkini on Carelia (Mannerheimintie 56), sillä en ole niinkään kiinnostunut ruoasta, vaan viineistä.

Mieletön paikka, jos haluaa seikkailla viinien parissa. On omaa maahantuontia ja hyvät varastot. Sommelierit etsivät aktiivisesti viinejä ja ovat lähes mustasukkaisia pulloista, joihin ovat kiintyneet. Ruokakin on hyvää, eikä häiritse liikaa viiniseikkailuja.

Kosmos (Kalevankatu 3) on myös hieno klassikkoravintola, jossa on mahdollisuus saada hyviä viinejä.”

3. Istuskelu

”Coronassa (Eerikinkatu 11) on loistava palvelu ja makuuni sopiva juomavalikoima.”

Tommi Tuominen

Demon keittiömestari ja ravintoloitsija. Avaamassa huhtikuussa Finnjävel-ravintolaa.

1. Rennot

”Sea Horse (Kapteeninkatu 11) on korttelikapakkani. Minulla on tietyt vakiolohturuoat, joita syön siellä, esimerkiksi sipulipihvi ja lohikeitto.

Käyn paljon myös Sushibar + Wine -ravintoloissa (mm. Fredrikinkatu 42). Laatusushia on vaikea löytää, mutta näihin paikkoihin voi yleensä luottaa.

Pizzalla käyn Alfons’ Pizzassa (Vuorimiehenkatu 35). He tekevät itse käsityönä hapanjuuritaikinan ja siellä pohjakin on maukas, ei pelkästään täytteet.”

2. Fine dining

”Ask (Vironkatu 8) on tällä hetkellä suosikkini. Mukavan rento ravintola, jossa on kiva tunnelma. En pidä liian hienoista ja jäykistä paikoista.”

3. Istuskelu

”Olen rauhallisten ja laadukkaiden cocktailpaikkojen ystävä. Pidän Son of a Punch -yrityksen paikoista, kuten Trillby & Chadwickista (Katariinankatu), Liberty or Deathista (Erottajankatu 5) ja 100 Dogsista (Malminrinne 1).

Cocktailit ovat ensiluokkaisen laadukkaita, palvelu hyvää ja fiilis kohdallaan. Osasta saa myös pikkusyötävää, mikä auttaa viihtymään.”

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Ravintolat
 • Helsinki
 • Kotimaa

Nyt.fi luetuimmat

 1. 1

  Nauroin työkaverin lähettämälle rivolle viestille, mutta jälkikäteen inhotti

 2. 2

  Asiantuntija: Meitu ei ole sen pahempi sovellus kuin muutkaan, kohussa kyse jopa ”rasismista”

 3. 3

  Meryl Streep vaati puheessa kunnioitusta ihmisille ja haukkui Donald Trumpin – Trump haukkui Twitterissä Streepin takaisin

 4. 4

  Päivän trendi: Metsuriseksuaali on seksikäs ulkoilmamies

 5. 5

  Ruokatrendit, kuten sushi, veganismi ja pienoluet, ovat esittämistä, jolla hyväosaiset tekevät eroa muihin, sanoo tutkija – ja hänellä on lukuja todisteeksi

 6. 6

  Viisi annosta, joita pitää syödä Munkkiniemessä

 7. 7

  Suomalainen jätkätrio alkoi tehdä itse biisejä, nousi suosioon rälläysvideoillaan ja jyrää nyt listoilla

 8. 8

  Olivia Oras ryhtyi instaamaan, sai tuhansia seuraajia ja vietti 16-vuotiaana vip-elämää – mutta alkoi pelätä imeytymistä someen ja palasi kotiin

 9. 9

  Nämä 17 kirjaa muuttavat mielipiteesi ja auttavat ymmärtämään ihan eri tavalla ajattelevia

 10. 10

  Sarkasmia ei ymmärretä netissä eikä juuri muuallakaan – tutkija selittää, miksi

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Nauroin työkaverin lähettämälle rivolle viestille, mutta jälkikäteen inhotti

 2. 2

  Lapset viihtyvät näissä ravintoloissa ja kahviloissa: Esittelyssä 7 Helsingissä sijaitsevaa paikkaa – sekä HopLopin pop-up-rafla, joka avataan pian

 3. 3

  & Other Stories avaa helmikuun alussa Helsinkiin – Näistä syistä muotiliikettä on odotettu ja nämä meiltä vielä puuttuvat

 4. 4

  Asiantuntija: Meitu ei ole sen pahempi sovellus kuin muutkaan, kohussa kyse jopa ”rasismista”

 5. 5

  Ruokatrendit, kuten sushi, veganismi ja pienoluet, ovat esittämistä, jolla hyväosaiset tekevät eroa muihin, sanoo tutkija – ja hänellä on lukuja todisteeksi

 6. 6

  Erika Vikman on tv-tähti, suosikkilaulaja – ja Dannyn kumppani, mutta miten hän oikein on 23-vuotiaana tullut tähän?

 7. 7

  Putous jatkuu huomenna: Tällainen on sarjan uusi tähti Ernest Lawson, joka on näyttelijänä itseoppinut – ja jonka ihonväristä vitsaillaan jo sarjan trailerissa

 8. 8

  Pikatestissa sympaattinen korttelikahvila Buongiorno caffe, joka henkii italialaista tunnelmaa Töölössä

 9. 9

  Tunnetut ravintolat tarjoavat viikonloppuna hienoa ruokaa lapsille – Lapsiraati testasi ennakkoon yhden illallismenun, näin se sujui

 10. 10

  Kansanedustajat saavat pian 200 t-paitaa, joilla nuoret vaativat tasa-arvoa ja kunnioitusta kaikille

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Olivia Oras ryhtyi instaamaan, sai tuhansia seuraajia ja vietti 16-vuotiaana vip-elämää – mutta alkoi pelätä imeytymistä someen ja palasi kotiin

 2. 2

  Ruokatrendit, kuten sushi, veganismi ja pienoluet, ovat esittämistä, jolla hyväosaiset tekevät eroa muihin, sanoo tutkija – ja hänellä on lukuja todisteeksi

 3. 3

  Nyt puhuu kääntäjä, joka suomensi Mötley Crüe -konsertin upeasti Ylelle: ”Tein käännökset vähän ilkeyksissäni, koska genre ansaitsee näpäytystä”

 4. 4

  Nauroin työkaverin lähettämälle rivolle viestille, mutta jälkikäteen inhotti

 5. 5

  ”Posti mulle helvettiin toimittakaa” – Yle esitti Mötley Crüen jäähyväiskonsertin mahtavilla käännöksillä

 6. 6

  20 vuotta sitten oli niin huikea musiikkivuosi, ettemme voi käsittää sitä, myös Suomessa – tässä todisteet

 7. 7

  Erika Vikman on tv-tähti, suosikkilaulaja – ja Dannyn kumppani, mutta miten hän oikein on 23-vuotiaana tullut tähän?

 8. 8

  Kukaan ei tunne 25-vuotiasta Axel Thesleffiä, mutta hänen biisinsä oli viime vuoden suurin Suomi-hitti, jota on kuunneltu yli 130 miljoonaa kertaa – Miten se on mahdollista?

 9. 9

  Master Chef -voittaja avaa hampurilaisravintolan Kurvissa tällä viikolla

 10. 10

  Poliisi julkaisi vihapuheen vastaisen videon, jolla suomalaislapset lukevat netin tappouhkauksia ja vihakommentteja

 11. Näytä lisää

Luetuimmat

 1. 1

  Helsinkiä riivaa huutava pula nuorista miehistä – katso HS:n koneesta, puuttuuko kotikulmiltasi naisia vai miehiä

 2. 2

  Trump ei tarjonnut sovinnon eleitä – ensimmäinen puhe presidenttinä oli raju populistinen julistus, suoranainen sodanjulistus

 3. 3

  Perussuomalaisten kannatus laskee taas – Näin sitä selittävät ex-puolueaktiivit, tutkija ja Halla-aho

 4. 4

  Trumpin kannattaja: ”Te siellä Suomessa puhutte enää islamia”

 5. 5

  Opas miehen hankintaan

 6. 6

  Sandstorm teki 17 vuotta sitten Darudesta tähden, ja nyt hän on selviämässä siitä

 7. 7

  Trumpin virkaanastujaisissa soivat Sibeliuksen Finlandian sävelet

 8. 8

  Asiantuntija: Trumpin puhe oli harvinaisen jyrkkä – ”Paistoi uho, että hän on pomo, ja nyt te muut kuuntelette”

 9. 9

  Kansanedustaja Mikko Kärnä vieraili Utsjoella saamelaiskoululla – osa oppilaista jäi vierailun takia kotiin

 10. 10

  Nauroin työkaverin lähettämälle rivolle viestille, mutta jälkikäteen inhotti

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Trumpin kannattaja: ”Te siellä Suomessa puhutte enää islamia”

 2. 2

  Nauroin työkaverin lähettämälle rivolle viestille, mutta jälkikäteen inhotti

 3. 3

  Emmi Salminen, 99, synnytti 20-vuotiaana aviottoman lapsen: ”Kätilö haukkui minua koko yön”

 4. 4

  Juristit vaativat sarjoja ja elokuvia ladanneilta rahaa uhkauskirjeillä – ”Lakimieheltä on turha kysyä moraalista”

 5. 5

  Ministeri Bernerin pelottelutaktiikassa on eräs perin tuttu, mutta holtiton piirre

 6. 6

  Trumpin virkaanastujaisissa soivat Sibeliuksen Finlandian sävelet

 7. 7

  Trump ei tarjonnut sovinnon eleitä – ensimmäinen puhe presidenttinä oli raju populistinen julistus, suoranainen sodanjulistus

 8. 8

  Sinisilmäiset vanhemmat uskoivat sadun koulun järjestämästä laivaristeilystä – valvojia olikin hankittu Tinderistä

 9. 9

  Perussuomalaiset tekevät rasismirikoksistaan vaalimainoksia

 10. 10

  Trump nousi valtaan, Obama jätti hyvästit – näin virkaanastujaispäivä eteni

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Parisuhteissa mies ei päätä juuri mistään, sanoo asiantuntija – ”Tasa-arvoisesta suhteesta on ajauduttu hyvin kauas”

 2. 2

  Trumpin kannattaja: ”Te siellä Suomessa puhutte enää islamia”

 3. 3

  Poliisi epäilee Helsingissä ”kaikkien aikojen korruptiotapausta” – Helsingin opetusviraston turvallisuuspäällikkö vangittu

 4. 4

  Olivia Oras ryhtyi instaamaan, sai tuhansia seuraajia ja vietti 16-vuotiaana vip-elämää – mutta alkoi pelätä imeytymistä someen ja palasi kotiin

 5. 5

  Heli Kurjanen kehitti maailman myydyimmän kuukautiskupin – suorasukainen markkinointi on järkyttänyt Yhdysvalloissa

 6. 6

  Ruokatrendit, kuten sushi, veganismi ja pienoluet, ovat esittämistä, jolla hyväosaiset tekevät eroa muihin, sanoo tutkija – ja hänellä on lukuja todisteeksi

 7. 7

  Muutin 41-vuotiaana vanhempieni luokse ja toivon, että oma lapseni voi keski-ikäisenä kivuta syliini itkemään

 8. 8

  Viranomaiset hakivat espoolaispojan kesken koulupäivän – vakavasti sairas äiti ei pääse tapaamaan satojen kilometrien päähän vietyä lastaan

 9. 9

  Huonossa parisuhteessa on turha roikkua – olen suomalainen nainen 2010-luvulla ja voin tehdä mitä haluan

 10. 10

  Autoetu ja 200 000 euron vuosipalkka eivät tehneet onnelliseksi – mainostoimistopomo halusi vain joogata

 11. Näytä lisää