Valikko

Huippukokit kertovat, missä Helsingin ravintoloissa käyvät syömässä ja juomassa

Yhdeksän huippuammattilaista paljastaa, missä Helsingin ravintoloissa aterioi harvoina vapaahetkinään.

Ravintola-alan ammattilaisten suosikkiravintolat kiinnostavat. Vuonna 2013 ilmestyi Where Chefs Eat -opas, jota on myyty yli 100 000 kappaletta. Viime vuonna siitä julkaistiin toinen, tarkastettu painos, jossa yli 600 kokkia ympäri maailman vinkkaavat omat lempiravintolansa. Suomesta mukana on muun muassa Tomi Björck ja Sami Tallberg.

Teoksen innoittamana Nyt selvitti yhdeksältä muulta suomalaiskokilta heidän suosikkipaikkansa Helsingissä.

Mainintoja sai yli 40 eri ravintolaa ja anniskeluliikettä.

Vinkkejä kerättiin kolmesta kategoriasta. Ensimmäinen on rennot ravintolat, joihin voi kävellä sisään arkivaatteissa, jopa ilman pöytävarausta. Konstailematonta ruokaa ja mutkaton ilmapiiri.

Toinen kategoria ovat fine dining -ravintolat, pieniin ja isoihin juhlahetkiin. Pukukoodi: ykköset päälle.

Kolmanneksi ammattilaiset vinkkaavat, missä tykkäävät käydä istuskelemassa juomilla ystävien kanssa. Baareja, pubeja ja cocktailpaikkoja siis.

Henri Alén

Keittiömestari ja ravintoloitsija, ravintola Muru. Avaamassa huhtikuussa Finnjävel-ravintolaa.

1. Rennot

”Kotossa (Lönnrotinkatu 22) käyn vähintään 30 kertaa vuodessa. Se on hinta-laatusuhteeltaan Suomen paras japanilainen ravintola. Sushi on monesti liian kuivaa ja kylmää, mutta Koton sushit ovat lämpötilaltaan täydellisiä ja vastavalmistettuja. Raaka-aineetkin ovat priimaa.

Ravintolan nabeyaki udon -nuudelipata on käsittämättömän hyvää. Sisustus ei ole trendikäs, ja valaistus on jopa koulumaisen kalsea, mutta tänne mennäänkin ruoan vuoksi. Syömässä on myös usein japanilaisia.”

2. Fine dining

”Demo (Uudenmaankatu 9–11) on pysynyt freesinä kymmenen vuotta. Ruoka on raaka-ainekeskeistä ja varsin old schoolia. Huomionhakuista kikkailua ei harrasteta. Ei ole havuja lautasella siksi, että kaikki ravintolat Tanskassa käyttää nyt havunneulasia. Demon Tommi Tuominen on nykyään yhtiökumppanini ravintola Finnjävelissä, mutta valinta ei johdu siitä. Olen ollut ravintolan asiakas alusta asti, ja tämä on rehti mielipiteeni.”

3. Istuskelu

”Ihmiset varmaan ampuvat minut, kun mainitsen S-etukorttipaikan, mutta sanon silti Angleterren (Fredrikinkatu 47). Suomen vanhin englantilainen pubi on sopivan nuhjuinen, ja sadattuhannet kaatuneet tuopit haisevat. Sohvat ovat upottavia, ja nurkassa heitetään pubitikkaa. Sitä tunnelmaa ei voi ostaa rahalla. On ajan patinaa ja röökin tuoksua ilmassa, vaikka sisällä ei ole saanut polttaa vuosiin. Palvelu on asiantuntevaa ja olutvalikoima laadukas.”

Richard McCormick

Kokki ja ravintoloitsija, muun muassa The Cock, Sandro ja Ahorita.

1. Rennot

”Rakastan japanilaisia makuja. Ne muistuttavat lapsuudestani, jolloin asuimme eri Aasian maissa. Hoku (Merimiehenkatu 18) on japanilainen, jossa ruoan laatu on täydellinen.

Maxill (Korkeavuorenkatu 4) on mukava kortteliravintola, ja heidän lohisalaattinsa on klassikko. Putte’sissa (Kalevankatu 6) yhdistyvät loistavat pizzat, taide, hyvä henkilökunta ja musiikki.

Kolmos3n (Kolmas linja 11) hinta-laatusuhde on uskomattoman hyvä. Henkilökunta ja omistajat suhtautuvat työhönsä intohimolla.

Pastorista (Erottajankatu 4) saa maistuvaa perulaista ruokaa ja mahtavia cocktaileja.

Patrona (Annankatu 20) tarjoaa aitoa meksikolaista ruokaa, loistavan tunnelman ja hauskoja cocktaileja.”

2. Fine dining

”Basbasin (Tehtaankatu 27–29) tunnelma on loistava ja sisustus tyylikäs. Ruoka ja sen maut ovat yksinkertaisen elegantteja. Plussaa alkuviineistä.

Savoyssa (Eteläesplanadi 14) on tyyliä ja historiaa, mutta kodikas tunnelma. Ruoka, palvelu ja viinit ovat myös loistavia. Kuten Hokun myös Farangin (Ainonkatu 3) maut tuovat mieleen muistoja lapsuudestani. Chef & Sommelierin (Huvilakatu 28) keittiömestari Sasu Laukkonen on luova visionääri, joka hallitsee pohjoismaisen keittiön. Heidän sommelierinsa Johan Borgar tuntee alkuviinit paremmin kuin kukaan tässä kaupungissa.

Nokasta (Kanavaranta 7 C) saa erinomaista palvelua ja keittiössä käytetään lähiraaka-aineita.”

3. Istuskelu

”100 Dogsissa (Malminrinne 1) yhdistyvät cocktailit ja hodarit. Miten sellaista ei voisi rakastaa?

Bier Bierin (Erottajankatu 13) liiketila on uskomattoman hieno ja olutvalikoima täydellinen.

Latva (Korkeavuorenkatu 25) on lähibaarini, jossa käyn juomassa viinejä ja maistelemassa juustoja sekä muuta pikkusyötävää. Soil Wine Roomiin (Fredrikinkatu 37) on helppo poiketa syömään ihania tapaksia ja juomaan täydellisiä viinejä. Siltasen (Hämeentie 13 B) tunnelma on kaupungin viilein ja musiikki hyvää.”

Pipsa Hurmerinta

Kokki, ruokakirjailija ja Top Chef Suomi -ohjelman juontaja.

1. Rennot

”Basbas (Tehtaankatu 27–29) on ihana. Vaikka se on uusi, tuntuu kuin ravintola olisi ollut aina siinä. Tila on kotoisa, ja tiesin saman tien, että tulen viettämään siellä vielä paljon aikaa.”

2. Fine dining

”Savoy (Eteläesplanadi 14) on klassikko, joka ei petä koskaan. Ruoka on tasalaatuista, ja vaikka ei olisi mitään juhlistettavaa, siellä tuntuu heti juhlavalta. Sellaista hienostuneisuutta ja historiaa on vaikea löytää muualta. Savoy oli isoäitinikin mielestä hieno ravintola aikoinaan.”

3. Istuskelu

”Corona (Eerikinkatu 11) on helppo ja luotettava. Sinne sitä tulee aina mentyä. Eihän sieltä saa edes mitään drinkkejä, mutta siellä juodaankin Coronaa.”

Kari Aihinen

Ravintola Savoyn keittiöpäällikkö. Avaamassa uutta ravintolaa Kauppatorin laidalle.

1. Rennot

”Olin perheeni kanssa Farangissa (Ainonkatu 3) ja pidän sitä aika rentona ravintolana. Kolme- ja kuusivuotiaat lapsemme nukkuivat sohvan kulmauksessa.

Strindberg (Pohjoisesplanadi 33) kuuluu Royal-ravintoloihin kuten Savoykin. Sanon sen silti, sillä se on pomminvarma. Kun ottaa bissen ja Bellmannin pannun, se on aina happy end.”

2. Fine dining

”Demo (Uudenmaankatu 9–11) pitää edelleen pintansa.

Ask (Vironkatu 8) on aika kiva ravintola myös. Palvelu on lämmintä, ja keittiömestari Filip Langhof on sydämellinen jätkä.”

3. Istuskelu

”Soil Wine Room (Fredrikinkatu 37) on mukava. Sinne voi mennä istumaan iltaa tietäen, että homma toimii.”

Kira Weckman

Catering-yrittäjä, ruokakirjailija ja Top Chef Suomi -voittaja 2013.

1. Rennot

”Pidän BW:n [Tomi Björckin ja Matti Wikbergin] paikoista. Boulevard Social (Bulevardi 6) on suosikkini, ja kakkossijalla tulee Farang (Ainonkatu 3). Annokset ovat yleensä jaettavia, mikä tekee kokemuksesta rennon ja sosiaalisen. Palvelukin on rentoa ja ammattitaitoista.

Lounaslempparini on Kolmon3n (Kolmas linja 11). Tunnelma on rento ja ruoka maukasta. Siellä on myös tuttuja töissä.”

2. Fine dining

”Tällaisissa paikoissa tulee käytyä harvoin, sillä olen juhlapyhinä ja merkkipäivinä yleensä töissä. Kävimme kuitenkin mieheni kanssa juhlimassa vuosipäiväämme Askissa (Vironkatu 8), ja pidin siitä paljon.

Passio (Kalevankatu 13) soveltuu myös hyvin juhlistamiseen, vaikka onkin rennon ja fine diningin välimaastosta.”

3. Istuskelu

”Emossa (Kasarmikatu 44) on paitsi hyvät ruoat, myös erinomaiset juomat. Henkilökunta tuntee viinien lisäksi oluet ja muut panimotuotteet.”

Pertti Kallioinen

Street Gastron omistajia, työskennellyt myös fine dining -paikoissa.

1. Rennot

”Tyttöystäväni on kotoisin Kiinan Sechuanista, ja käymme paljon kiinalaisissa ravintoloissa, muun muassa China Tigerissa (Korkeavuorenkatu 20) ja Mei Linissä (Lönnrotinkatu 33–35). Ruoka on hyvää, mutta pitää tietää, mitä tilaa. China Tigerista saa esimerkiksi mielettömän hyvää nuudelipataa, jossa on pikkelöityä kiinankaalia.

Jos menen jonnekin eurooppalaiseen paikkaan, se on Basbas (Tehtaankatu 27–29). Söin siellä mielettömän hyvän risoton.

Uusista paikoista Penny (Uudenmaankatu 13) on lupaava – simppeli ja edullinen bistro.”

2. Fine dining

”Emo (Kasarmikatu 44) on tällä hetkellä suosikkini. Söin siellä taannoin, ja se oli pirun hyvä. Kaikki ruoka oli hyvää ja muutama annos jopa todella hyvä.

Kävin vähän sen jälkeen Olossa [saman omistajan fiinimpi ravintola], mutta mielestäni Emo on parempi.

Mainitsemisen arvoinen uutuus on Grön (Albertinkatu 36). Kasvispainotteinen konsepti toimii, ja pikkelöinnin kaltaiset perinteiset menetelmät tuodaan uudella tavalla esille.”

3. Istuskelu

”Käyn paikoissa, joissa on hyvä olutvalikoima. Esimerkiksi Brewdogissa (Tarkk’ampujankatu 20), Black Doorissa (Iso Roobertinkatu 1) ja Solmussa (Vaasankatu 8). Stadin panimobaari (Kaasutehtaankatu 1) Suvilahdessa on myös makea mesta, josta saa hyviä oluita. He ovat tehneet nimikko-oluemme, mutta se ei ole valinnan syy.”

Ari Ruoho

Keittiömestari, ravintola Nokka.

1. Rennot

”Pyrin käymään lasteni kanssa paikoissa, joissa kenenkään ilta ei mene pilalle, jos he alkavat tehdä kuperkeikkoja ja kärrynpyöriä ja jonkun päähän lentää lihapulla. Olemme käyneet esimerkiksi Pizzariumissa (Aleksanterinkatu 9), Salutorgetissa (Pohjoisesplanadi 15) ja Hodari & Hummerissa (Urho Kekkosenkatu 1). Kavereiden kanssa käymme Kosmoksessa (Kalevankatu 3) ja muissa klassikkoravintoloissa.”

2. Fine dining

”Ehdin käydä tosi vähän fine dining -paikoissa vapaa-ajallani, mutta olen nyt skarpannut. Viimeksi kävin Grönissä (Albertinkatu 36) ja Lyonissa (Mannerheimintie 56).

Lyon oli ihan hyvä. Ruoka oli maistuvaa, eikä siinä ollut liikaa kikkailua.”

3. Istuskelu

”Viimeksi kävin kaverien kanssa Ølhus Københavnissa (Kalevankatu 3). Siellä oli hyviä bissejä, ja paikka on mukava.

Cocktailpaikoista kävin viimeksi hotelli Lilla Robertsin baarissa Lilla e:ssä (Pieni Roobertinkatu 1–3). Paikan juomat ovat erikoisia ja esillepano tyylikäs.”

Antto Melasniemi

Kokki ja ravintoloitsija, muun muassa Ateljé Finne, Kuurna ja Putte’s.

1. Rennot

”Cafe Yrjö Yrjönkadun uimahallissa (Yrjönkatu 21) on parhaita paikkoja rentoon syömiseen. Tarjonta on persoonallinen ja ruoat sekä viinit hyviä. Se on myös Helsingin ainoa ravintola, jossa voi syödä alasti.”

2. Fine dining

”Yritän välttää paikkoja, joihin pitää erikseen pukeutua. Fine dining -paikoista suosikkini on Carelia (Mannerheimintie 56), sillä en ole niinkään kiinnostunut ruoasta, vaan viineistä.

Mieletön paikka, jos haluaa seikkailla viinien parissa. On omaa maahantuontia ja hyvät varastot. Sommelierit etsivät aktiivisesti viinejä ja ovat lähes mustasukkaisia pulloista, joihin ovat kiintyneet. Ruokakin on hyvää, eikä häiritse liikaa viiniseikkailuja.

Kosmos (Kalevankatu 3) on myös hieno klassikkoravintola, jossa on mahdollisuus saada hyviä viinejä.”

3. Istuskelu

”Coronassa (Eerikinkatu 11) on loistava palvelu ja makuuni sopiva juomavalikoima.”

Tommi Tuominen

Demon keittiömestari ja ravintoloitsija. Avaamassa huhtikuussa Finnjävel-ravintolaa.

1. Rennot

”Sea Horse (Kapteeninkatu 11) on korttelikapakkani. Minulla on tietyt vakiolohturuoat, joita syön siellä, esimerkiksi sipulipihvi ja lohikeitto.

Käyn paljon myös Sushibar + Wine -ravintoloissa (mm. Fredrikinkatu 42). Laatusushia on vaikea löytää, mutta näihin paikkoihin voi yleensä luottaa.

Pizzalla käyn Alfons’ Pizzassa (Vuorimiehenkatu 35). He tekevät itse käsityönä hapanjuuritaikinan ja siellä pohjakin on maukas, ei pelkästään täytteet.”

2. Fine dining

”Ask (Vironkatu 8) on tällä hetkellä suosikkini. Mukavan rento ravintola, jossa on kiva tunnelma. En pidä liian hienoista ja jäykistä paikoista.”

3. Istuskelu

”Olen rauhallisten ja laadukkaiden cocktailpaikkojen ystävä. Pidän Son of a Punch -yrityksen paikoista, kuten Trillby & Chadwickista (Katariinankatu), Liberty or Deathista (Erottajankatu 5) ja 100 Dogsista (Malminrinne 1).

Cocktailit ovat ensiluokkaisen laadukkaita, palvelu hyvää ja fiilis kohdallaan. Osasta saa myös pikkusyötävää, mikä auttaa viihtymään.”

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Ravintolat
 • Helsinki
 • Kotimaa
Nyt.fi luetuimmat
 1. 1

  Juhlarahakohu meemeinä: Rahapajan versiossa teloitetaan vankeja, internet kehitteli heti vaihtoehtoisia ”juhlavuoden” aiheita

 2. 2

  Tässä on yksi parhaista Lähi-idän ruokia tarjoavista ravintoloista Suomessa – Kirkukissa rohkeille on tarjolla myös lampaanpäätä

 3. 3

  Jenkkitavaratalo myy nettisivuillaan valemudattuja ”työmiesfarkkuja” reilulla 400 dollarilla, internet tietysti riemastui

 4. 4

  Muistattehan hittivideon, jossa lapset häiriköivät isäänsä kesken BBC:n haastattelun? Tietysti lapset saivat oman animaatiosarjan

 5. 5

  Tämä norjalainen laulajasensaatio etenee urallaan kuin Alma – ja esiintyi myös Skamissa

 6. 6

  Youtube-supertähti Casey Neistat esiintyy Suomessa keväällä – tällaisista tempuista hänet tunnetaan

 7. 7

  Hollywood-näyttelijä Tom Hardy juoksi kiinni mopovarkaan, ja tästä syystä se on niin täydellistä

 8. 8

  Tällainen on ollut uusi Iholla-kausi: täynnä yllätyksiä ja draamaa, tällä jutulla pääset vielä kärryille

 9. 9

  Tällainen on Helsingin uusi K–18-kauhukierros, jonka edeltäjästä tehtiin rikosilmoitus – nyt paikkana on teatterimainen ”motelli”, joka pitää ensin löytää

 10. 10

  Onko naisen huivi aina alistamisen merkki? 18-vuotias huivinkäyttäjä kertoo, että ei ole – tästä kamppaillaan juuri nyt Euroopan maissa

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Juhlarahakohu meemeinä: Rahapajan versiossa teloitetaan vankeja, internet kehitteli heti vaihtoehtoisia ”juhlavuoden” aiheita

 2. 2

  Jenkkitavaratalo myy nettisivuillaan valemudattuja ”työmiesfarkkuja” reilulla 400 dollarilla, internet tietysti riemastui

 3. 3

  Hollywood-näyttelijä Tom Hardy juoksi kiinni mopovarkaan, ja tästä syystä se on niin täydellistä

 4. 4

  Tällainen on ollut uusi Iholla-kausi: täynnä yllätyksiä ja draamaa, tällä jutulla pääset vielä kärryille

 5. 5

  Brittibändi Oasiksen legendaarinen nokkamies Liam Gallagher ja The Cardigans kesällä Suomeen

 6. 6

  Tämä norjalainen laulajasensaatio etenee urallaan kuin Alma – ja esiintyi myös Skamissa

 7. 7

  Tässä on yksi parhaista Lähi-idän ruokia tarjoavista ravintoloista Suomessa – Kirkukissa rohkeille on tarjolla myös lampaanpäätä

 8. 8

  Onko naisen huivi aina alistamisen merkki? 18-vuotias huivinkäyttäjä kertoo, että ei ole – tästä kamppaillaan juuri nyt Euroopan maissa

 9. 9

  Startupin hype meni pieleen: 400 dollarin ”älymehupuristin” keräsi sadan miljoonan sijoitukset mutta antaa nyt rahoja takaisin, koska paljailla käsillä sai aikaan saman

 10. 10

  Jenkkiopettaja kirjoitti hittijutun suomalaisten tavoista – ja suututti maanmiehensä

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Stella Sironen, 19, loi vahingossa valtavan netti-ilmiön kulmakarvakuvallaan, isot ulkomaiset mediat ottavat jatkuvasti yhteyttä – ”Kyllähän tämä tuntuu ihan absurdilta”

 2. 2

  ”Jos uteliaisuus kumppaniin lopahtaa, eikä tavallinen arki milloinkaan maistu” – eroasiantuntija kertoo, milloin suhteesta kannattaa huolestua

 3. 3

  Juhlarahakohu meemeinä: Rahapajan versiossa teloitetaan vankeja, internet kehitteli heti vaihtoehtoisia ”juhlavuoden” aiheita

 4. 4

  Trumpia tukevat trollit kiusaavat Hollywood-tähteä Kiasmassa, vartijat joutuneet poistamaan häiriköitä museosta – Näin Shia LaBeouf kommentoi Nytille itse

 5. 5

  Onko naisen huivi aina alistamisen merkki? 18-vuotias huivinkäyttäjä kertoo, että ei ole – tästä kamppaillaan juuri nyt Euroopan maissa

 6. 6

  Muistatko ihmemekon, joka sai internetin sekaisin? Tiede selvitti vihdoin, miksi näemme sen niin erivärisenä – vastaus liittyy aamuvirkkuuteen

 7. 7

  Tällainen on Helsingin uusi K–18-kauhukierros, jonka edeltäjästä tehtiin rikosilmoitus – nyt paikkana on teatterimainen ”motelli”, joka pitää ensin löytää

 8. 8

  Adidas onnitteli Bostonin maratonin juoksijoita tavalla, joka toi mieleen vuoden 2013 pommi-iskun – joutui pyytämään anteeksi

 9. 9

  Hollywood-näyttelijä Tom Hardy juoksi kiinni mopovarkaan, ja tästä syystä se on niin täydellistä

 10. 10

  Game of Thronesin seitsemännen kauden ensimmäiset kuvat julkaistiin – analysoimme, mitä ne kertovat

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 1. 1

  Mausteista löytyi syöpää aiheuttavaa maaliväriä pääkaupunkiseudulla – viranomaiset takavarikoivat chiliä, currya ja kurkumaa

 2. 2

  Tutkijat ovat yksimielisiä siitä, että juhlarahan teloituskuva on lavastettu – mutta onko kuvassa valkoisia vai punaisia?

 3. 3

  Välipohjissa mikrobikasvua, ullakolla linnunraatoja – Kätilöopiston sairaala suljetaan puolen vuoden kuluessa laajojen homevaurioiden takia

 4. 4

  Halla-aho: Perussuomalaisten uutta salkkua vaikea nähdä yhtä painavana kuin pois annettua oikeusministerin tehtävää

 5. 5

  Kun kollega irtisanoutuu, työyhteisö voi tuntea surua ja stressiä – Lähtemisestä voi tulla myös tarttuva tauti, sanovat asiantuntijat

 6. 6

  Asuntotukileikkuri rankaisee pääkaupunkiseudun köyhiä, Helsinki pelkää – ”Kuvitteleeko joku, että asuminen tämän seurauksena halpenee?”

 7. 7

  Salaperäinen ”rouva P” kuoli ilman perillisiä – kaupunki saa tililleen mittavan omaisuuden

 8. 8

  Hankalia nuoria ei ole olemassa – on vain kesken­eräisyyttä ja kyvyttömiä aikuisia

 9. 9

  Aiheuttavatko heräilevät vauvat todella kärsimystä vanhemmilleen?

 10. 10

  Hallitus piti tiedotus­tilaisuuden siitä, että se päätti ostaa kahdet farkut ja paidan

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Kela rankaisi ystävääni vanhemman menettämisestä

 2. 2

  Juhlarahakohu meemeinä: Rahapajan versiossa teloitetaan vankeja, internet kehitteli heti vaihtoehtoisia ”juhlavuoden” aiheita

 3. 3

  Salaperäinen ”rouva P” kuoli ilman perillisiä – kaupunki saa tililleen mittavan omaisuuden

 4. 4

  Kun pienten tyttöjen isä nukkui viiden tunnin päiväunia, se ei ollut merkki väsymyksestä vaan aivosyövästä – Kirsi Karhusen mies sai Suomen parasta saattohoitoa, mutta moni muu ei saa

 5. 5

  Kolmen tunnin juhlarahakohu – suomalaisten päivittäisen pöyristymisen tarve synnyttää merkityksettömiä mikroskandaaleja

 6. 6

  Näin upeina et ole koskaan nähnyt Signe Branderin ja muiden Helsinki-kuvaajien otoksia – tästä päivästä lähtien huippulaatuisia kuvia saa käyttää vapaasti

 7. 7

  Kielletyn sisällissotakolikon suunnittelija ja tilaaja puolustavat työtä: ”Kansakunnan sivistyneisyys punnitaan sillä, kuinka se pystyy käsittelemään omaa historiaansa”

 8. 8

  Hallitus jakaa lisää rahaa tutkimukseen, mutta ei saanut leikattua yritystukia – työttömyystuki heikkenee, jos ei käy töissä tai työllistämis­ohjelmissa

 9. 9

  Asumistukeen leikkauksia, ministereitä kolme lisää – HSTV:n suora lähetys hallituksen tiedotustilaisuudesta juuri nyt

 10. 10

  Ministeriö vetää takaisin punavankien teloitusta esittävän juhlarahan – Orpo pahoittelee: ”En kiinnittänyt riittävää huomiota asetuksen visuaaliseen suunnitelmaan”

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Ammattikoulutuksen tila on kelvoton – poikani lukujärjestys on tyhjä ja hän joutuu lorvimaan kotona

 2. 2

  Oudot tuntemukset juoksulenkillä paljastuivat syöväksi – Entinen huippu-urheilija Kirsi Valasti uskoo, että liikunnan tuoma kehotietoisuus pelasti hänet

 3. 3

  ”Se on kuin jokin uskonto: usein kun suomalainen lähtee töistä, hän ei enää vastaa puhelimeen” – USA:ssa uraa tehnyt Tero Kuittinen hämmästelee suomalaista keskustelua työuupumuksesta

 4. 4

  Bostonin maratonin voittajan uurteiset reisilihakset hämmästyttävät: ”En ole nähnyt koskaan mitään vastaavaa”

 5. 5

  Kun pienten tyttöjen isä nukkui viiden tunnin päiväunia, se ei ollut merkki väsymyksestä vaan aivosyövästä – Kirsi Karhusen mies sai Suomen parasta saattohoitoa, mutta moni muu ei saa

 6. 6

  Kolmentuhannen euron lasku kuoleman jälkeen yllätti omaiset

 7. 7

  Selvitys: Lähes kolmannes pohjoiskorealaisista käyttää huumeita – metamfetamiini on monille jo arkipäiväistä

 8. 8

  Ravitsemusterapeutti kärsi vuosia kipeästä vatsasta ja ilmavaivoista – Sitten ystävä kertoi ruokavaliosta, joka toi helpotuksen

 9. 9

  Onko tässä Helsingin pienin ja kallein vuokrayksiö? 10 neliömetriä, 1 941 euroa kuukaudessa

 10. 10

  Nyt on hyvä aika päivittää televisio – alle kuukauden päästä kanavasi voivat pimentyä

 11. Näytä lisää