Valikko

Nuorten jätkien sketsiryhmät jyräävät Youtubessa – kolme tekijää kertoo nyt, miksi

Youtubessa suosiossa on jo vuosia ollut kotimainen, kotikutoinen sketsihuumori. Jututimme Justimusfilmsin, Kroupin ja Blokessin tekijöitä ja kysyimme, mikä on menestyksen salaisuus.

Youtubessa suosiossa on jo vuosia ollut kotimainen, kotikutoinen sketsihuumori. Sitä tekevät nuoret kaveriporukat ympäri maata – ja nimenomaan jätkäporukat, tyttöjen tai naisten sketsiryhmiä ei Suomi-tubettajien joukossa juuri näy.

Nuorten miesten Youtube-sketseissä luotetaan perinteiseen jätkämäiseen meininkiin, jossa ei turhia hienostella: tekoviikset, peruukit, hassut vaatteet, hölmöillä äänillä puhuminen, kaatuilu ja sähläily ovat huumorin peruskiviä.

Joitain eroja television huumoriohjelmiin on – nuoret tubettajat esimerkiksi tekevät esimerkiksi netti-ilmiöistä luontevammin pilaa kuin tv:n veteraanikoomikot.

Yleisesti ottaen Youtube-porukoiden sketsi-ideat ovat sellaisia, joiden voisi kuvitella syntyvät kosteissa illanvietoissa kavereiden kesken.

Ja kyllä tuotokset usein naurattavatkin. Monia: Suomen kuuluisimman Tube-sketsiporukan Justimusfilmsin tilillä on jo yli 400 000 tilaajaa ja niin ikään suositulla Biisonimafiallakin yli 140 000. Suosiota keränneitä jätkähuumorijengejä löytyy monta muutakin.

Jututimme kolmen kotimaisen sketsiporukan edustajat ja selvitimme, missä piilee netin jätkähuumorin suosion salaisuus.

KROUPPI

Sastamalassa syntynyt Krouppi on Youtube-sketsien teossa jo pieni pioneeri. Yläasteikäiset Ville Kankare ja Iiro Kulmala alkoivat tehdä sketsejä Youtubeen jo vuonna 2006, kolmas jäsen Emppu Koivula tuli mukaan 2009. Nyt kanavalla on yli 83 000 tilaajaa ja suosituimmalla sketsillä Tehomiehellä yli puoli miljoonaa katselua.

Kroupin sketseissä ollaan netin jätkähuumorin ytimessä. Failman tyrii arkiset peruspuuhat esimerkiksi leikkaamalla kätensä irti melonia pilkkoessaan, yksityisetsivä Max Boner yrittää selvittää rikosta ja maitoholistit Åke Lolmo ja Masa Roflmao kertovat addiktiostaan terapiaryhmässä.

Lissu vlogaa -sarjassa parodioidaan videobloggaajia. Humoristisia räppibiisejäkin ryhmä tekee Mazafakas-nimellä.

Krouppilaisilla on myös Groupblog- ja Groupgames-nimiset kanavat, joille he tekevät muun muassa matka-aiheisia vlogeja sekä pelivideoita.

24-vuotias Iiro Kulmala kertoo, että sketsit ovat viime aikoina olleet tauolla, sillä kaikki jäsenet asuvat tällä hetkellä eri puolilla Suomea – mutta niiden tekeminen ei ole suinkaan loppunut.

Miten Kroupin sketsit syntyvät?

”Porukassa joku saa jonkun idean, joka voi olla joku ajankohtainen juttu tai ihan tuulesta temmattu, ja siitä yritetään keksiä jotain hauskaa. Ei siinä sen kummempaa. Koska viimeiset pari vuotta ollaan asuttu aika kaukana toisistamme, ideoidaan kaikki etukäteen niin pitkälle kuin mahdollista, että tavatessa päästään suoraan kuvaamaan.”

Millaiset sketsit toimivat parhaiten -kysymykseen Kankare ei osaa vastata – mistä pätkästä tulee milloinkin hitti, on etukäteen arvoitus.

Mitkä sketsisarjat tai viihdyttäjät ovat esikuvianne?

”Ainakin silloin, kun lähdettiin tekemään omia sketsejä, tykkäsin seurata Youtubesta amerikkalaista Smosh-nimistä ryhmää. Itselle se oli esikuva ainakin nuorempana, mutta en tiedä miten noiden muiden kavereiden kanssa on.”

Ian Andrew Hecoxin ja Antony Padillan Smosh on tällä hetkellä koko Youtuben neljänneksi suosituin kanava 21 miljoonalla tilaajallaan. Komediaduon elokuva Smosh The Movie ilmestyi viime vuonna.

Voisitteko tehdä sketsejä muuten kuin tällä kaverijengillä?

”Ei kai se mahdottomuus ole. Mutta ollaan tällä porukalla se on vaan niin helppoa: ollaan tehty yhdessä niin kauan ja tekemisessä on tietyt rutiinit. Siinä mielessä kaveriporukassa tekeminen on helppoa.”

Valitkaa joku sketseistänne, joka kuvaa teitä parhaiten, ja kertokaa, miksi.

”Noin vuosi sitten kuvattiin sellainen kuin Mitä telkusta tulee, jossa parodioidaan tv-ohjelmia. Se tulee ekana mieleen: siinä on ajankohtaisia juttuja joista on koitettu vääntää jotain hauskaa, ja se on kaiken kaikkiaan aika ’meitä.’”

Miksi nimenomaan jätkäsketsiryhmät on niin suosittuja?

”Tämäkin on aika paha kysymys. Vaikea sanoa, miksi tällaisia perustavat vain pojat. Mutta ylipäätään sketsien suosio Youtubessa saattaa liittyä siihen, että nykyään videobloggaajia on niin paljon – kun tekee jotain, joka se ei kuulu siihen vlogausmassaan, voi lyödä helposti läpi.”

BLOKESS

Kolmen kaveruksen – Martin Kalliolan, 25, Jussi Pulkkisen, 22, ja Matti Rothin, 22 – Instagram-sketsiryhmä repii huumoria arkisista tilanteista: kun koulussa tai kotona tapahtuu jotain noloa, faija lainaa autoa tai tyttöystävä palaa kotiin viikonloppureissulta ja koti on vinksin vonksin.

Blokessin syntytarinassa on draamaa: koko elämänsä lumilautaillut Martin Kalliola oli juuri kirjoittamassa ensimmäistä ammattilaissopimustaan kun hän teloi polvensa syksyllä 2014.

Sopimus jäi. Kuukauden päiviksi makuuasentoon määrätty Kalliola tutustui aikansa kuluksi Amerikassa suosittuun Vine-videopalveluun ja siellä tehtyihin sketseihin., ja tajusi haluavansa tehdä itsekin jotain samanlaista.

Opiskelupaikasta Kuopion kauppakorkeasta löytyi samanhenkinen Jussi Pulkkinen ja yhdessä kaverukset tekivät ensimmäiset sketsit. Samassa paikassa opiskellut Matti Roth ilmoitti halustaan tulla mukaan ja niin trio Blokess oli syntynyt. Viikko sitten Blokessin Instagram-tykkääjämäärä ylitti 50 000 ja ryhmä toimii Facebookissa ja Youtubessa.

Miten sketsinne syntyvät, Martin Kalliola?

”Me tehdään videoita siitä, mistä me itse tykätään: jos keksitään joku hyvä läppä, yritetään löytää näkökulma, miten mahdollisimman moni voisi samastua siihen. Tehdään semmoinen kolmen tai kuuden ruudun sarjakuva, että kaikki pystyy hahmottamaan, miltä sen pitäisi näyttää. Sitten kuvataan se ja leikataan puhelimessa.”

”Musta tuntuu, että meidän sketsit kertoo eniten meistä. Kaikki ideat tulevat suoraan omasta elämästä, me ei olla esimerkiksi mietitty mitään hahmoja, ainoat toistuvat hahmot ovat isä ja äiti.”

Millaiset sketsit toimivat kokemuksenne mukaan parhaiten ja ovat suosituimpia?

”Arjesta kertovat. Esimerkiksi tehtiin sketsi Kaveri vs. Paras Kaveri, jossa näytetään, millaista on, jos menee käymään tutulla, jossa ei uskalla olla niin kuin kotonaan ja sitten menee hyvälle kaverille, jonka luona voi mennä suoraan jääkaapille. Siihen voi tosi moni samastua helposti.”

Mitkä sketsisarjat tai viihdyttäjät ovat esikuvianne?

”Kyllä Kummeli on ollut aina hyvä, oon ollut kyllä aina hullu Kummeli-fani. Sit tietysti jenkkisarjat ja elokuvat, Super-Bad on on yksi mun lempileffoista. Mankelin Ämpyilijä-sketsi on kova ja Kummeli Jackpot, se on all-time favourite. Olin junnuna Rukalla ja sen repliikkejä pyöri taustalla kun tein ruokaa joka päivä. Muistin varmaan kaikki vuorosanat ulkoa.”

Voisitteko tehdä sketsejä muuten kuin tällä kaverijengillä?

”Ollaan me tehtykin: mukana on ollut Seksikäs-Suklaa, Hanad ja Kuopiosta Karoliina Tuominen. Se on varmaan ainoita naisia Suomessa, jotka tätä tekee.”

Valitse joku sketseistänne, joka kuvaa teitä parhaiten, ja kerro, miksi.

”Se on varmaan kesällä tehty Kämmäri, missä Jussi istuu autossa ja katsoo, kun mä tulen ostoskärryjen kanssa parkkipaikalle. Kärryissä on kaljaa, mä seison niiden kärryjen takana ja Jussi näkee kun kaadun.”

”Se kaatumiskohtaus oli napattu jostain Facebookista. Hain H&M:ltä samanlaisen kokonaan sinisen t-paidan, että se näyttäisi oikeesti siltä, että mä olisin siinä. Se on tyyliin seitsemän sekuntia pitkä, joten pitää oikeasti katsoa, että huomaa. Se on yksi meidän suosituimpia videoita Facebookissa, varmaan siksi kun koko ajan tapahtuu jotain.”

”Meidän huumori on ehkä muuttunut tuosta. Aiemmin siinä ei ollut mitään järkeä, voi vain heittää aivot narikkaan ja nauraa. Nykyään me yritetään tehdä vähän johdonmukaisempaa.”

Miksi nimenomaan jätkäsketsiryhmät ovat nyt niin suosittuja?

”En tiedä, ehkä mimmit ei uskalla tai onko niillä riittävää kiinnostusta lähteä tekemään tällaista. Äijät tekee enemmän fiiliksen kannalta eikä mieti, onko se sijoitus tulevaisuuteen. Tässä pitää olla jonkun verran tietotaitoa. Mulla on sitä lumilautailun kautta alun perin, osasin leikata tietokoneella videoita.”

JUSTIMUSFILMS

Haapaveteläislähtöinen, vuonna 2009 perustettu Justimusfilms on kotimaisista Youtube-sketsiporukoista tunnetuin. Justimusfilmsin Tube-suosio nousi parissa vuodessa niin suureksi, että se sai oman tv-sketsisarjankin TV5-kanavalle. Kolmikko tekee lisäksi suomiräppiä, ja Justimuksen debyyttialbumi Wunderboy nousi 2014 Suomen albumilistan ykköseksi.

Tänä vuonna 22 täyttävistä Sami Harmaalasta, Joose Kääriäisestä ja Juho Nummelasta on siis tullut julkkiksia netin ulkopuolellakin, ja heitä saattaa nähdä niin tv-ohjelmien vieraina kuin animaatioleffan ääninä – esimerkiksi kesän korvilla ensi-iltansa saavassa Angry Birds -elokuvassa.

Sami Harmaala kertoo, että musiikki, elokuvat ja muu oheistoiminta rullaa omalla painollaan eteenpäin, mutta eniten ryhmä panostaa ”kotikenttäänsä” Youtubeen. Justimusfilms-kanavalle tulee kuukaudessa vähintään 2–3 uutta sketsiä.

<

Miten sketsinne syntyvät?

”Yleisin tapa on ihan miettimällä miettiä: mennä johonkin istuskelemaan ja heittelemään ideoita. Jostain hyvästä aletaan sitten kehittelemään kokonaista pläjäystä. Idea saattaa perustua johonkin arjessa vastaantulleeseen tai ajankohtaiseen asiaan. Esimerkiksi kun kaikki tekevät nyt faceswappeja Snapchatilla, niin siitä keksittiin sketsi, jossa että jätkillä jää toistensa naamat pysyvästi.”

”Usein sketsejä syntyy yhteisissä illanvietoissakin. Ideointi jää monesti päälle, kun ei tämä mitään kahdeksasta neljään -duunia ole.”

Millaiset sketsit toimivat kokemuksenne mukaan parhaiten ja ovat suosituimpia?

”Sellaiset, jotka ovat tavalla tai toisella samaistuttavia. Silloin niitä jaetaan enemmän, niihin tägätään kavereita ja niin edelleen. Meillä ei ole lähtökohtana tehdä nimenomaan samaistuttavia juttuja, mutta tuollaiset lähtevät lentoon lujempaa kuin muut.”

Mitkä sketsisarjat tai viihdyttäjät ovat teidän esikuvianne?

Ketonen ja Myllyrinne on ollut meidän kaikkien lemppari-sketsisarja lähivuosilta, sieltä ollaan ammennettu joskus ehkä liikaakin. Ja kyllähän vanhoista klassikoista kuten Pulttiboisista ja Kummelista saa inspiraatiota myös.”

”Jotkut Youtuben yhdysvaltalaiset sketsikanavat ovat innoittaneet jopa enemmän kuin suomalaiset. Niistä ensimmäisenä tulee mieleen FND Films, joka ei ole kaikkein tunnetuimmasta päästä, mutta joka on vaan jotenkin meidän näköinen.”

Voisitteko tehdä sketsejä muuten kuin tällä kaverijengillä?

”Jos porukka jostain syystä hajoaisi, niin luulen että kaikki jäisivät samalle alalle, oli se sitten käsikirjoittamista, näyttelemistä tai tuottamista. Mutta luontevinta se on näin, kun meidän tiimissä kaikilla on vielä omat vahvuutensa. Kukaan ei ole timanttinen kouluja käynyt pro, mutta yhdessä meistä tulee yksi kova ammattilainen.”

Valitkaa joku sketseistänne, joka kuvaa teitä parhaiten, ja kertokaa, miksi.

”Yleensä valitaan noita uusimpia, koska ollaan sellainen porukka, joka koko ajan kokeilee jotain uutta. Sellaista kuin muutaman kuukauden takainen Telttaretki, joka on 18-minuuttinen lyhytelokuva. Se oli iso projekti, joka tehtiin kuitenkin alusta loppuun itse.”

Miksi nimenomaan jätkäsketsiryhmät on niin suosittuja?

”Ehkä se johtuu vaan siitä, että jätkien ryhmiä on niin superpaljon enemmän. Siihen, miksi tytöt eivät tee niin paljon sketsiviihdettä, en tiedä tarkkaa syytä. Vaikka esimerkiksi tv:n puolella Siskonpeti on suorastaan valopilkku koko Suomen komediakentässä.”

”Jos tytöt tekisivät Youtube-sketsejä yhtä paljon kuin pojat, suosittuja ryhmiä olisi heiltäkin varmasti yhtä monta. Ehkä jätkillä on vaan pienempi kynnys lähteä tekemään porukassa tällaista yhteistä perseilyharrastusta.”

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Internet
 • Huumori
 • Sketsiviihde
 • YouTube
Nyt.fi luetuimmat
 1. 1

  Juhlarahakohu meemeinä: Rahapajan versiossa teloitetaan vankeja, internet kehitteli heti vaihtoehtoisia ”juhlavuoden” aiheita

 2. 2

  Tässä on yksi parhaista Lähi-idän ruokia tarjoavista ravintoloista Suomessa – Kirkukissa rohkeille on tarjolla myös lampaanpäätä

 3. 3

  Jenkkitavaratalo myy nettisivuillaan valemudattuja ”työmiesfarkkuja” reilulla 400 dollarilla, internet tietysti riemastui

 4. 4

  Muistattehan hittivideon, jossa lapset häiriköivät isäänsä kesken BBC:n haastattelun? Tietysti lapset saivat oman animaatiosarjan

 5. 5

  Tämä norjalainen laulajasensaatio etenee urallaan kuin Alma – ja esiintyi myös Skamissa

 6. 6

  Brittibändi Oasiksen legendaarinen nokkamies Liam Gallagher ja The Cardigans kesällä Suomeen

 7. 7

  Tällainen on ollut uusi Iholla-kausi: täynnä yllätyksiä ja draamaa, tällä jutulla pääset vielä kärryille

 8. 8

  Onko naisen huivi aina alistamisen merkki? 18-vuotias huivinkäyttäjä kertoo, että ei ole – tästä kamppaillaan juuri nyt Euroopan maissa

 9. 9

  Hollywood-näyttelijä Tom Hardy juoksi kiinni mopovarkaan, ja tästä syystä se on niin täydellistä

 10. 10

  Suomalainen jätkätrio alkoi tehdä itse biisejä, nousi suosioon rälläysvideoillaan ja jyrää nyt listoilla

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Juhlarahakohu meemeinä: Rahapajan versiossa teloitetaan vankeja, internet kehitteli heti vaihtoehtoisia ”juhlavuoden” aiheita

 2. 2

  Jenkkitavaratalo myy nettisivuillaan valemudattuja ”työmiesfarkkuja” reilulla 400 dollarilla, internet tietysti riemastui

 3. 3

  Hollywood-näyttelijä Tom Hardy juoksi kiinni mopovarkaan, ja tästä syystä se on niin täydellistä

 4. 4

  Tällainen on ollut uusi Iholla-kausi: täynnä yllätyksiä ja draamaa, tällä jutulla pääset vielä kärryille

 5. 5

  Brittibändi Oasiksen legendaarinen nokkamies Liam Gallagher ja The Cardigans kesällä Suomeen

 6. 6

  Tämä norjalainen laulajasensaatio etenee urallaan kuin Alma – ja esiintyi myös Skamissa

 7. 7

  Tässä on yksi parhaista Lähi-idän ruokia tarjoavista ravintoloista Suomessa – Kirkukissa rohkeille on tarjolla myös lampaanpäätä

 8. 8

  Onko naisen huivi aina alistamisen merkki? 18-vuotias huivinkäyttäjä kertoo, että ei ole – tästä kamppaillaan juuri nyt Euroopan maissa

 9. 9

  Startupin hype meni pieleen: 400 dollarin ”älymehupuristin” keräsi sadan miljoonan sijoitukset mutta antaa nyt rahoja takaisin, koska paljailla käsillä sai aikaan saman

 10. 10

  Jenkkiopettaja kirjoitti hittijutun suomalaisten tavoista – ja suututti maanmiehensä

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Stella Sironen, 19, loi vahingossa valtavan netti-ilmiön kulmakarvakuvallaan, isot ulkomaiset mediat ottavat jatkuvasti yhteyttä – ”Kyllähän tämä tuntuu ihan absurdilta”

 2. 2

  ”Jos uteliaisuus kumppaniin lopahtaa, eikä tavallinen arki milloinkaan maistu” – eroasiantuntija kertoo, milloin suhteesta kannattaa huolestua

 3. 3

  Juhlarahakohu meemeinä: Rahapajan versiossa teloitetaan vankeja, internet kehitteli heti vaihtoehtoisia ”juhlavuoden” aiheita

 4. 4

  Trumpia tukevat trollit kiusaavat Hollywood-tähteä Kiasmassa, vartijat joutuneet poistamaan häiriköitä museosta – Näin Shia LaBeouf kommentoi Nytille itse

 5. 5

  Onko naisen huivi aina alistamisen merkki? 18-vuotias huivinkäyttäjä kertoo, että ei ole – tästä kamppaillaan juuri nyt Euroopan maissa

 6. 6

  Muistatko ihmemekon, joka sai internetin sekaisin? Tiede selvitti vihdoin, miksi näemme sen niin erivärisenä – vastaus liittyy aamuvirkkuuteen

 7. 7

  Tällainen on Helsingin uusi K–18-kauhukierros, jonka edeltäjästä tehtiin rikosilmoitus – nyt paikkana on teatterimainen ”motelli”, joka pitää ensin löytää

 8. 8

  Adidas onnitteli Bostonin maratonin juoksijoita tavalla, joka toi mieleen vuoden 2013 pommi-iskun – joutui pyytämään anteeksi

 9. 9

  Hollywood-näyttelijä Tom Hardy juoksi kiinni mopovarkaan, ja tästä syystä se on niin täydellistä

 10. 10

  Game of Thronesin seitsemännen kauden ensimmäiset kuvat julkaistiin – analysoimme, mitä ne kertovat

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 1. 1

  Mausteista löytyi syöpää aiheuttavaa maaliväriä pääkaupunkiseudulla – viranomaiset takavarikoivat chiliä, currya ja kurkumaa

 2. 2

  Hus: Kätilöopiston sairaala suljetaan puolen vuoden sisällä laajojen homevaurioiden takia

 3. 3

  Halla-aho: Perussuomalaisten uutta salkkua vaikea nähdä yhtä painavana kuin pois annettua oikeusministerin tehtävää

 4. 4

  Kun kollega irtisanoutuu, työyhteisö voi tuntea surua ja stressiä – Lähtemisestä voi tulla myös tarttuva tauti, sanovat asiantuntijat

 5. 5

  Asuntotukileikkuri rankaisee pääkaupunkiseudun köyhiä, Helsinki pelkää – ”Kuvitteleeko joku, että asuminen tämän seurauksena halpenee?”

 6. 6

  Salaperäinen ”rouva P” kuoli ilman perillisiä – kaupunki saa tililleen mittavan omaisuuden

 7. 7

  Hankalia nuoria ei ole olemassa – on vain kesken­eräisyyttä ja kyvyttömiä aikuisia

 8. 8

  Aiheuttavatko heräilevät vauvat todella kärsimystä vanhemmilleen?

 9. 9

  Hallitus piti tiedotus­tilaisuuden siitä, että se päätti ostaa kahdet farkut ja paidan

 10. 10

  Näin upeina et ole koskaan nähnyt Signe Branderin ja muiden Helsinki-kuvaajien otoksia – tästä päivästä lähtien huippulaatuisia kuvia saa käyttää vapaasti

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Kela rankaisi ystävääni vanhemman menettämisestä

 2. 2

  Juhlarahakohu meemeinä: Rahapajan versiossa teloitetaan vankeja, internet kehitteli heti vaihtoehtoisia ”juhlavuoden” aiheita

 3. 3

  Salaperäinen ”rouva P” kuoli ilman perillisiä – kaupunki saa tililleen mittavan omaisuuden

 4. 4

  Kun pienten tyttöjen isä nukkui viiden tunnin päiväunia, se ei ollut merkki väsymyksestä vaan aivosyövästä – Kirsi Karhusen mies sai Suomen parasta saattohoitoa, mutta moni muu ei saa

 5. 5

  Kolmen tunnin juhlarahakohu – suomalaisten päivittäisen pöyristymisen tarve synnyttää merkityksettömiä mikroskandaaleja

 6. 6

  Näin upeina et ole koskaan nähnyt Signe Branderin ja muiden Helsinki-kuvaajien otoksia – tästä päivästä lähtien huippulaatuisia kuvia saa käyttää vapaasti

 7. 7

  Kielletyn sisällissotakolikon suunnittelija ja tilaaja puolustavat työtä: ”Kansakunnan sivistyneisyys punnitaan sillä, kuinka se pystyy käsittelemään omaa historiaansa”

 8. 8

  Hallitus jakaa lisää rahaa tutkimukseen, mutta ei saanut leikattua yritystukia – työttömyystuki heikkenee, jos ei käy töissä tai työllistämis­ohjelmissa

 9. 9

  Asumistukeen leikkauksia, ministereitä kolme lisää – HSTV:n suora lähetys hallituksen tiedotustilaisuudesta juuri nyt

 10. 10

  Ministeriö vetää takaisin punavankien teloitusta esittävän juhlarahan – Orpo pahoittelee: ”En kiinnittänyt riittävää huomiota asetuksen visuaaliseen suunnitelmaan”

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Ammattikoulutuksen tila on kelvoton – poikani lukujärjestys on tyhjä ja hän joutuu lorvimaan kotona

 2. 2

  Oudot tuntemukset juoksulenkillä paljastuivat syöväksi – Entinen huippu-urheilija Kirsi Valasti uskoo, että liikunnan tuoma kehotietoisuus pelasti hänet

 3. 3

  ”Se on kuin jokin uskonto: usein kun suomalainen lähtee töistä, hän ei enää vastaa puhelimeen” – USA:ssa uraa tehnyt Tero Kuittinen hämmästelee suomalaista keskustelua työuupumuksesta

 4. 4

  Bostonin maratonin voittajan uurteiset reisilihakset hämmästyttävät: ”En ole nähnyt koskaan mitään vastaavaa”

 5. 5

  Kun pienten tyttöjen isä nukkui viiden tunnin päiväunia, se ei ollut merkki väsymyksestä vaan aivosyövästä – Kirsi Karhusen mies sai Suomen parasta saattohoitoa, mutta moni muu ei saa

 6. 6

  Kolmentuhannen euron lasku kuoleman jälkeen yllätti omaiset

 7. 7

  Selvitys: Lähes kolmannes pohjoiskorealaisista käyttää huumeita – metamfetamiini on monille jo arkipäiväistä

 8. 8

  Ravitsemusterapeutti kärsi vuosia kipeästä vatsasta ja ilmavaivoista – Sitten ystävä kertoi ruokavaliosta, joka toi helpotuksen

 9. 9

  Onko tässä Helsingin pienin ja kallein vuokrayksiö? 10 neliömetriä, 1 941 euroa kuukaudessa

 10. 10

  Nyt on hyvä aika päivittää televisio – alle kuukauden päästä kanavasi voivat pimentyä

 11. Näytä lisää