Valikko

Maailman kallein olut pakattiin kuolleeseen eläimeen, ja pullo löytyy Helsingistä – kierros kalleimpien juomien Helsingissä

Kävimme harvinaisen kuivaksi jääneellä juomakierroksella.

Ravintolatyöntekijä Atte Erkkilä ki­puaa tikkaille ja nostaa kylmäkaapin päältä mustan puulaatikon. Sen päällä on pölykerros. On perjantai-iltapäivä ja olemme Puotilan ostoskeskuksessa sijaitsevassa Olutravintola Pikkulinnussa.

Kun Erkkilä on päässyt alas, hän putsaa laatikon ja avaa pakkauksen. Sisältä paljastuu lasinen laatikko, jossa on sameanvihreä viskipullo.

Se näyttää olevan tyhjä. Erkkilä ottaa pullon käteensä ja kallistaa sitä. Pohjalla on pieni tilkka, joka näkyy kellertävänä valoa vasten. ”Kyllä tästä vielä kaksi senttilitraa saa”, hän toteaa.

Luulisi, että moista lirua ei kannata säilöä, mutta kyllä kannattaa. Viimeisten kahden senttilitran hinta on 175 euroa. Ja jos pullosta saisi lirutettua normaalit neljä senttilitraa viskiä, kassakoneeseen kilahtaisi 350 euroa.

Sen verran suolainen hinta on, että tällä kertaa kauppoja ei synny. Voi kuitenkin olla, että tämän jutun ilmestyessä juoma on jo kadonnut parempiin suihin. Kallisarvoiset viskit tekevät nimittäin nyt kauppansa.

”Viskit on niin booming, että jengi on ymmärrettävästi ihan näkemiin”, viskiasiantuntija Jarkko Nikkanen kommentoi.

Nikkanen tahtoo tällä sanoa, että viski on nyt nouseva trendijuoma. Sen vuoksi kuluttajien suhteellisuudentaju katoaa välillä ja parista senttilitrasta tislattua mallasjuomaa ollaan valmiita maksamaan saman verran kuin edestakaisista lentolipuista Keski-Eurooppaan.

”Toisaalta pitää ymmärtää, että viskiin liittyy vahva harrastuneisuus. Ihmisillä on bucket list [unelmalista] viskeistä, joita he haluavat maistaa edes kerran elämässään. He menevät palkkapäivänä baariin ja tilaavat juoman, josta ovat haaveilleet vuosia.”

Hintoja nostaa muun muassa harvinaisuus. Pub Pikkulinnun arvoviskin on valmistanut skotlantilainen Ardberg-tislaamo vuonna 1965 ja sitä on tehty 261 pulloa. Kun viimeinen pullo on tyhjä, samanlaista juomaa ei enää koskaan saa.

”Kun ihminen juo lasin tällaista viskiä, hän pääsee todentamaan palan katoavaa historiaa.”

Viskinjuomisesta on siis tullut eräänlainen extreme-elämys, jota voi muistella vanhana kiikkutuolissa. 350 euroa neljästä senttilitrasta voi kuulostaa paljolta, mutta se ei ole edes kaupungin kallein viski.

Jarkko Nikkasen tietojen mukaan Helsingin huippuhinnat löytyvät Kaivokadun Milliklubilta. Siellä myydään samaa Ardbegin vuoden 1965 pullotetta kuin Pikkulinnussa, mutta hinta on 1 500 euroa neljästä senttilitrasta!

Nyt ei mennä kuitenkaan Milliklubille, vaan Punavuoren Ahveneen, joka on yksi suomalaisen viskiharrastuksen pääpaikoista. Kyseisessä baarissa perustettiin neljä vuotta sitten Viskin Ystävien Seura, jossa on nykyään kahdeksansataa jäsentä.

Talon kallein viski on Glenmorangie-tislaamon Pride vuodelta 1978. Hinta on 232 euroa per neljä senttilitraa. Edellisiin esimerkkeihin verrattuna se kuulostaa jo kohtuulliselta, mutta lompakko ei tähän silti veny.

Ottajia kuitenkin on. Arvopullo on ollut auki noin yhdeksän kuukautta ja on puolessa välissä. Menekki oli suurin heti alussa. Arvoviskejä myydään varsinkin niin sanotuissa avajaistastingeissa, joissa pullo avataan, ja juomaa maistellaan yhdessä, usein asiantuntijan johdolla.

”Niihin tullaan aina Rovaniemeltä asti”, kertoo baarimikko Juha Kauppinen.

Hän kertoo, että edellisenä päivänä Glenmorangieta meni kaupaksi peräti kahdeksan senttilitraa. ”Yhdellä meidän kanta-asiakkaalla oli huono päivä. Hän oli saanut ikäviä uutisia terveydentilastaan. Toinen kantis päätti sitten piristää häntä ja tilasi molemmille neljä senttilitraa”, Kauppinen kertoo.

Liian humalassa oleville näin arvokkaita tuotteita ei kuulemma myydä, eikä viskikolan raaka-aineeksi. Menisi hukkaan.

Harvinaisten viskien maistelu on kallista, mutta se on silti monien ulottuvilla. Jos tyytyy yhteen senttilitraan, juomia pääsee yleensä maistamaan alle satasella.

Toista on arvoviinien nautiskelu.

Ravintola Savoyn sommelier Aleksi Mehtonen on asetellut pöydälle kolme pulloa. Ensimmäisessä on Krugin Clos d ́ Ambonnay -samppanjaa. Se on listan kallein juoma ja maksaa 7 549 euroa per pullo.

Samalla rahalla voisi ostaa vaikkapa vuosimallin 2006 Opel Vectran, jolla on ajettu 138 000 kilometriä.

Krugin vieressä on ranskalaisen Domaine de la Romanée-Conti -viinitilan La Tâche -punaviini. Se kustantaa 5 990 euroa pullo. Lisäksi Mehtonen on ottanut mukaan Pomerolin alueella sijaitsevan Château Pétrus -tilan nimikkoviinin vuodelta 1989. Sitä pääsisi juomaan 3 800 eurolla.

Ymmärrettävistä syistä Mehtonen ei tarjoaa vieraille maistiaisia. 12 senttilitran lasillinen pöydän halvinta viiniä maksaisi 608 euroa. Näitä viinejä ei tosin myydä laseittain. Se on koko pullo tai ei mitään.

Mehtonen on itse maistanut näistä vain La Tâchea. Se on ainoa, jota on myyty hänen puolentoista vuoden työhistoriansa aikana. ”Minulla on sellainen ikävä asema, että joudun maistamaan kaikki viinit ennen kuin ne tarjoillaan”, sommelier sanoo ja hymyilee.

Arvopullot ovat metrin päässä, mutta niihin ei tee mieli koskea pitkällä tikullakaan. Mitä jos pullo putoaisi lattialle ja hajoaisi? Pitäisi jäädä tiskaamaan useaksi kuukaudeksi, ennen kuin vahinko olisi korvattu.

Mehtonen pitelee itsekin arvopulloja aina kaksin käsin. Kuka niitä sitten juo? Usein kuulemma merkkipäivää viettävä seurue.

”Mutta meillä on myös hyvin toimeentulevia asiakkaita, joille tällainen hinta ei ole iso.”

Pyydetäänkö 6 000 euron viinin tilaajalta luottokortti pantiksi?

”Ei missään nimessä! Meillä on Suomen paras asiakaskunta.”

Arvoviinien ystävät tuntevat usein tuotteet jo ennestään. Pullojen etiketeissä ei edes lue rypälelajikkeita, sillä viinisivistyneet tietävät ne muutenkin.

”La Tâche on tietysti Pinot Noir.”

Tuhansien eurojen punaviinipulloissa onkin kovin tavanomainen etiketti. Ne voisi hyvin piilottaa Alkon hyllyyn eikä alaan vihkiytymätön erottaisi niitä ikinä muiden pullojen joukosta.

Mehtonen toteaa, että näiden viinien ympärille ei tarvitse rakentaa ylimääräistä hypeä. Valmistajilla on vuosisatojen historia ja pelkkä tuottajan nimi saa asiakaskunnan ihokarvat nousemaan pystyyn.

”Se on laadun tae ja lupaus siitä, että sisältö on jotakin maagista.”

Toinen asia jota tuijotetaan on vuosiluku. Tiettyinä huippuvuosina säätila oli optimaalinen ja viineistä tuli erityisen hyviä. Siksi vuoden 2005 La Tâche maksaa Savoyssa 2 000 euroa enemmän kuin kaksi vuotta myöhempi vuosikerta.

Viinivasaraa Savoysta ei kuitenkaan löydy. Eli mitä? Aasian metropolien ravintoloissa on joskus tapana rikkoa pullo vasaralla sen jälkeen kun viini on juotu.

Näin pyritään estämään tyhjän pullon päätyminen jälleenmyyntiin. Niistä saatetaan pyytää nettihuutokaupoissa useita satasia, eikä syynä ole se, että joku ha­luaa putelin koristeeksi ikkunalaudalleen. Tyhjiä pulloja käytetään viiniväärennöksiin.

Viiniasiantuntija Arto Koskelo kertoo, että väärentäjät saattavat täyttää pullon esimerkiksi saman tuottajan halvemmalla vuosikerralla. Voittoa kertyy näin tuhansia euroja.

Tai sitten voidaan sekoittaa tuoretta viiniä keskinkertaiseen vanhaan viiniin, jotta lopputulos muistuttaisi etäisesti vanhaa klassikkoviiniä.

”Kukaan ei voi sanoa, onko sinua petetty, sillä homma on niin täynnä muuttujia. Pullokohtainen vaihtelu on suurta, ja lopputulos riippuu paljon siitä, miten pulloa on säilytetty.”

Huijarit jäävät usein kiinni asia­virheiden vuoksi.

Savoyn sommelier Mehtonen kertoo väärentäjistä, jotka olivat myyneet japanilaiselle keräilijälle 12 pulloa arvokasta burgundilaista punaviiniä. Etikettiin he olivat kuitenkin painaneet ­alueen nimen, jossa kasvaa vain valkoviiniin käytettäviä rypäleitä.

Viinikeräilijöiden tarpeisiin on myös kehitelty luksustuotteita.

Koskelo kertoo australialaisen Penfolds-viinitalon Ampoule-viinistä. Se tuli markkinoille vuonna 2012 ja maksoi noin 113 000 euroa pullolta. Ilmatiiviin kapselin sisään oli pakattu 0,75 litraa Cabernet Sauvignon -punaviiniä.

”Se on hyper-eksklusiivinen tuote, jonka hintaan kuuluu, että valmistajan pääviinuri lentää dekantoimaan viinin sinulle.”

Koskelo arvelee, että kyseinen viini on myös julkisuustemppu, jonka avulla pääsee lehtijuttuihin.

”Voin luvata, että se viini ei ole hintansa arvoinen.”

Onko mikään arvoviini ylipäänsä tuhansien eurojen väärti?

”Aika harvoin se on järkevä investointi. Viinin herkullisuus kun ei yleensä kasva lineaarisesti. Kyse on toisaalta myös sosiaalisesta pelistä.”

Koskelo nimittää ökykalliita viinejä Veblenin hyödykkeiksi. Ekonomisti Thorstein Veblenin mukaan nimetty termi tarkoittaa tavaroita, joiden kysyntä nousee niiden hinnan noustessa. Mitä kalliimpi tuote on, sitä haluttavampi se on.

5 000 euron viini ei ole maultaan sata kertaa parempaa kuin 50 euroa maksava viini, mutta sen juominen kuuluu menestyvään elämäntyyliin. Arvoviinit nostavat myös ravintolan mielikuvaa.

”Hienojen ravintoloiden kulttuuri tulee Ranskasta. Jotta paikka voi olla klassisella tavalla uskottava, listalla pitää olla tosi kallista ranskalaista viiniä. Se kuuluu imagoon”, Arto Koskelo sanoo.

Hän arvioi, että ravintolat eivät saa tuhansien eurojen pulloista kovinkaan merkittäviä tuloja. Myyntiajatkin ovat usein pitkiä.

Nyt on jano. Olemme kiertäneet kolme ravintolaa kuivin suin. Mennään siis kaljalle. Olut on sentään halpaa.

Vai onko? Nykyisen pienpanimokulttuurin lieveilmiö on naurettavuuksiin yltävä oluthifistely. Sen myötä baareihin ovat tulleet myös ennätyskalliit oluet.

Kympin tuoppi ei ole enää mitään. Helsingin olutravintoloista löytyy useita oluita, joiden pullohinnat pyörivät 20–50 euron välillä.

Mutta missä on kaikkein kallein kalja? Mitä todennäköisimmin Viiskulman Brewdogissa.

Ravintolapäällikkö Rasmus Suikki avaa pullon Brewdogin omaa Sink the Bismarck -olutta. Sitä myydään kahden senttilitran annoksissa, hintaan 10 euroa. Koko pullo maksaa 187,50 euroa.

On se kyllä vahvaakin. Kyseisessä oluessa on nimittäin 41 prosenttia alkoholia. Suikki ­kertoo, että se valmistetaan ­Eisbock-menetelmällä. Ensin olut jäädytetään, jolloin alkoholi painuu pohjalle. Sitten pinnalta kaavitaan vesi pois. Tällöin ­jäljelle jääneen oluen vesi­pitoisuus vähenee ja alkoholi­pitoisuus kasvaa.

Vahvempiakin oluita on kyllä tehty – ja kalliimpia.

Suikki nostaa tiskille täytetyn oravan, jonka sisällä on tyhjä pullo. Aikoinaan se sisälsi Brewdogin End of History -olutta. 55-prosenttista juomaa tehtiin 12 pulloa ja ne kaikki tungettiin auton alle jääneiden oravien ja kärppien nahkojen sisään.

End of History maksoi eläimestä riippuen 500–700 puntaa, eli noin 635–888 euroa per pullo, ja jäi historiaan maailman kalleimpana oluena.

Kaikki eivät tosin pidä yli 30-prosenttisia juomia oluina, sillä normaalin käymisen avulla ei saavuteta näin suuria prosenttimääriä. Ennätysyrityksiä kritisoi esimerkiksi olutasiantuntija Santtu Korpinen.

”Yli 50 euroa olutpullosta on mielestäni törkeä hinta. On vaikea nähdä mikä sen arvo on. Eläimen nahkaan pakattu lähes 900 euron olut on jo ylilyönti.”

Olut ei myöskään ole hyvä sijoituskohde. Toisin kuin viski ja viini, se ei yleensä parane ajan myötä.

”Olut on tehty juotavaksi eikä säilytettäväksi.”

Kaikesta huolimatta on arvo-oluesta onnistuttu tekemään haluttu statustuote. Brewdogista kerrotaan, että 72 pullon erä Sink the Bismarckia hupenee hyvää tahtia. Moni haluaisi myös ostaa pullon kokoelmiinsa.

”Se on niin harvinainen. Tätä on valmistettu vain 800 pulloa”, Suikki toteaa ja kaataa parin sentin lirauksen lasiin.

Talo kuulemma tarjoaa.

Jutun lähdeteoksena on käytetty Santtu Korpisen, Arto Koskelon ja Jarkko Nikkasen teosta Olut, viini, viski – yhdessä (Readme.fi 2015).

Olutravintola Pikkulintu (Klaavuntie 11), ma–to 15–24, pe 15–02, la 12–02, su 12–24. pikkulintu.fi Milliklubi (Kaivokatu 12), ma–su 22–04. milliklubi.fi Punavuoren Ahven (Punavuorenkatu 12), ma–to 14–02, pe 14–03 la 12–03, su 12–24. kalaravintolat.fi/punavuorenahven Ravintola Savoy (Eteläesplanadi 14), ma–pe 11.30–15 ja 18–24, la 18–24. ravintolasavoy.fi Brewdog (Tarkk'ampujankatu 20), ma–ti 14–24, ke–to 14–01, pe 14–02, la 12–02, su 15–23. brewdog.com

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • ravintola
 • Ravintolat
 • alkoholijuomat
 • Olut
 • Helsinki
Nyt.fi luetuimmat
 1. 1

  Instagram alkoi sumentaa ”arkaluontoista sisältöä” – esimerkiksi eläinsuojelujärjestöjen kuvia tai videoita

 2. 2

  Helsingin uusissa K-18-pakohuoneissa on kauhua, kannibalismia ja oikeita näyttelijöitä pelottelemassa – tällaisia pelit ovat

 3. 3

  Anoreksiaan yllyttävät kuvat saavat rehottaa, koska Instagram tekee niillä rahaa

 4. 4

  Nyt Netflix epäonnistui pahasti – menestykseksi odotettu sarja Iron Fist on täysi floppi, selitämme miksi

 5. 5

  Äärioikeiston trollit voittivat taas Shia LaBeoufin: Trumpia vastustava, jo kolme kertaa eri paikkaan siirretty taideprojekti keskeytyi jälleen

 6. 6

  Instagramin seuratuin ihminen poisti Instagramin puhelimestaan eikä halua enää seurata sitä, koska väsyi turhia asioita tursuavaan someen

 7. 7

  Tiisun uudella videolla nettimöyhääjät saavat viimein mitä halusivat ja ihan kaikki viedään saunan taakse – Erkki Tuomiojaa myöten

 8. 8

  Lasipalatsin kahvilat ja ravintola avautuivat jälleen alkuviikosta, vuoden tauon jälkeen

 9. 9

  Feminismi selitettynä: Tästä on kyse aatteessa, josta tuli kirosana

 10. 10

  Tällainen on Helsingin K-18-kauhukierros, jonka poliisi kielsi toisesta kaupungista – rääkkäys ja nöyryytys kesti kaksi tuntia

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Nyt Netflix epäonnistui pahasti – menestykseksi odotettu sarja Iron Fist on täysi floppi, selitämme miksi

 2. 2

  Helsingin uusissa K-18-pakohuoneissa on kauhua, kannibalismia ja oikeita näyttelijöitä pelottelemassa – tällaisia pelit ovat

 3. 3

  Äärioikeiston trollit voittivat taas Shia LaBeoufin: Trumpia vastustava, jo kolme kertaa eri paikkaan siirretty taideprojekti keskeytyi jälleen

 4. 4

  Hampurilaistesti: Maistoimme juustohampurilaisia kuudesta helsinkiläisravintolasta – selkeä voittaja ja häviäjä löytyivät

 5. 5

  Hittisarja Making a Murdererin ”sankarijuristit” vierailivat Suomessa, vastasivat kritiikkiin ja kysymyksiin – kävimme paikalla

 6. 6

  JVG:n Jare ja VilleGalle täyttävät 30 vuotta – ”synttäribileet” syksyllä Hartwall-areenalla

 7. 7

  Suomi mainittu, Voguessa! Maailman kuuluisin muotilehti nosti Helsingin seuraavaksi cooliuden pääkaupungiksi

 8. 8

  Ympäri maailmaa levinnyt Buddha-Bar vierailee Helsingissä huhtikuussa

 9. 9

  Instagram alkoi sumentaa ”arkaluontoista sisältöä” – esimerkiksi eläinsuojelujärjestöjen kuvia tai videoita

 10. 10

  Kun Hollywood-tähti huutaa oudolla videolla "Just do it!", taustalla on tämä suomalaisnainen

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Hampurilaistesti: Maistoimme juustohampurilaisia kuudesta helsinkiläisravintolasta – selkeä voittaja ja häviäjä löytyivät

 2. 2

  Nyt Netflix epäonnistui pahasti – menestykseksi odotettu sarja Iron Fist on täysi floppi, selitämme miksi

 3. 3

  Trump leikki ajavansa rekkaa, tööttäili ja intoili kuin pikkulapsi, internet riemastui kuvista

 4. 4

  Netissä kiertää nyt ”maailman epätyydyttävin” video, jolla tehdään harmittomia juttuja väärin ja katsojia inhottaa – psykologi selittää, mistä vastenmielisyys johtuu

 5. 5

  Some villiintyi Angela Merkelin Trump-ilmeistä, esittelyssä johtajien supertapaamisen suosikkimeemit

 6. 6

  Suomi mainittu, Voguessa! Maailman kuuluisin muotilehti nosti Helsingin seuraavaksi cooliuden pääkaupungiksi

 7. 7

  Pelit-lehden ansiosta suomalaisista tuli juuri tällainen pelaajakansa: päätoimittajana 25 vuotta toiminut Tuija Lindén kertoo nyt, miten se kävi

 8. 8

  Näin syntyy täydellinen hampurilainen kotikeittiössä – huippukokki antaa vinkkejä jokaiseen vaiheeseen

 9. 9

  Menin epäillen katsomaan uutta Kaunotarta ja hirviötä ja yllätyin: Se on alkuperäistä parempi, olennainen päivitys klassikkoon

 10. 10

  Pikatestissä Ison Roobertinkadun ylistetty ravintola, josta saa Lähi-idän ruokaa – salaatti oli raikasta ja lammas mehevää

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 1. 1

  Syyte: Lihayritys myi ulkomaista lihaa kotimaisena ja kierrätti myymättömät tuotteet takaisin raaka-aineeksi

 2. 2

  Vuorilta löytyi maailman vanhin ja harvinaisin koiralaji – Uudenguinean ylämaakoiran uskottiin jo kuolleen sukupuuttoon

 3. 3

  Lääkkeillä laihtumisesta on saatu lupaavia tuloksia – näistä syistä me lihomme rajummin kuin koskaan

 4. 4

  Rajan yli salakuljetetut liuskat paljastavat Pohjois-Korean arjen – Maailmalla kerää huomiota kirja, jonka tekijä on mysteeri

 5. 5

  Opetan lukiossa asioita, joita en ole opiskellut päivääkään

 6. 6

  ”Ahne”, ”ikävä tapaus”, ”nuoria naisia lähentelevä outolintu” – tv-pomo Jorma Sairasen muistelmissa Spede, Petelius ja muut tv:n kultakauden suosikit saavat huutia

 7. 7

  Kelan pääjohtaja julkaisi poikkeuksellisen anteeksipyynnön toimeentulotuen ruuhkautumisesta: ”Tilanne on ollut asiakkaille kohtuuton”

 8. 8

  Tiedoksi niille, jotka surevat pakolaisten aiheuttamia kustannuksia: Leirittämällä ja eristämällä he vasta kalliiksi tulevatkin

 9. 9

  Sukupuolten välillä on meneillään kilpailu lisääntymismenestyksessä, eikä kumpikaan voi voittaa

 10. 10

  Huono omatunto treenaamisesta ja jatkuva aikapula – Lue asiantuntijoiden täsmävinkit siihen, miten liikunta onnistuu ruuhkavuosien keskellä

 11. Näytä lisää
 1. 1

  ”Ahne”, ”ikävä tapaus”, ”nuoria naisia lähentelevä outolintu” – tv-pomo Jorma Sairasen muistelmissa Spede, Petelius ja muut tv:n kultakauden suosikit saavat huutia

 2. 2

  Koulun sisäilma tuhosi työntekijän terveyden – nyt vantaalaiskoulun lattian alta on löytynyt silkkaa vettä

 3. 3

  Lääkkeillä laihtumisesta on saatu lupaavia tuloksia – näistä syistä me lihomme rajummin kuin koskaan

 4. 4

  Nainen ei saanut avioeroa Britanniassa – miljonääripariskunnan vaimon on pakko pysyä avioliitossa, vaikka mies valitti vanhasta syrjähypystä ja haukkui vaimoa julkisilla paikoilla

 5. 5

  Opetan lukiossa asioita, joita en ole opiskellut päivääkään

 6. 6

  Uimahallivastaava: ”Perimmäinen syy saunojen uima-asukieltoon on vain suomalainen saunakulttuuri”

 7. 7

  Lapsettomuus on karu yllätys vanhemmaksi haluaville – ”Anna anteeksi ettei sinusta tullutkaan äitiä”

 8. 8

  Vuorilta löytyi maailman vanhin ja harvinaisin koiralaji – Uudenguinean ylämaakoiran uskottiin jo kuolleen sukupuuttoon

 9. 9

  Tutkijat selvittivät, millaisia puolueiden jäsenet ovat ja paljonko he ansaitsevat – punavihreästä kuplastakin löytyi havainto

 10. 10

  Nyt Netflix epäonnistui pahasti – menestykseksi odotettu sarja Iron Fist on täysi floppi, selitämme miksi

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Tuhansia suomalaisia ryöstettiin orjiksi, mutta sitä hädin tuskin muistetaan – moni kansa ei unohtaisi moista vääryyttä ikinä

 2. 2

  Vanha hinnasto saattaa olla arvokkaampi kuin romaani eivätkä Myrna-kupit kiinnosta ketään – asiantuntijat kertovat, mitkä käytetyt tavarat nyt käyvät kaupaksi

 3. 3

  Jopa puolet liikunnan harrastajista treenaa liian lujaa, sanoo asiantuntija – Iltakävely voi usein olla hikilenkkiä parempi

 4. 4

  Hampurilaistesti: Maistoimme juustohampurilaisia kuudesta helsinkiläisravintolasta – selkeä voittaja ja häviäjä löytyivät

 5. 5

  En halua olla sukupuoli­neutraali, haluan olla nainen – kotona pesen mielelläni mieheni pyykit

 6. 6

  Toni Kitin kova flunssa olikin aids – Nyt hän toivoo, että muut eivät uskoisi netin valesivuja

 7. 7

  ”Ahne”, ”ikävä tapaus”, ”nuoria naisia lähentelevä outolintu” – tv-pomo Jorma Sairasen muistelmissa Spede, Petelius ja muut tv:n kultakauden suosikit saavat huutia

 8. 8

  Finnair perui koko kesän Miamin-lennot – mitä lentoyhtiössä oikein tapahtuu?

 9. 9

  Sanna Stellanin talo paljastui homepommiksi – Vakuutus ei korvaa totaalisesta remontista senttiäkään

 10. 10

  Mätä brassiliha järkyttää, mutta Suomessakin kuluttajaa sumutetaan – ihan joka päivä

 11. Näytä lisää