Maailman kallein olut pakattiin kuolleeseen eläimeen, ja pullo löytyy Helsingistä – kierros kalleimpien juomien Helsingissä

Kävimme harvinaisen kuivaksi jääneellä juomakierroksella.

Ravintolatyöntekijä Atte Erkkilä ki­puaa tikkaille ja nostaa kylmäkaapin päältä mustan puulaatikon. Sen päällä on pölykerros. On perjantai-iltapäivä ja olemme Puotilan ostoskeskuksessa sijaitsevassa Olutravintola Pikkulinnussa.

Kun Erkkilä on päässyt alas, hän putsaa laatikon ja avaa pakkauksen. Sisältä paljastuu lasinen laatikko, jossa on sameanvihreä viskipullo.

Se näyttää olevan tyhjä. Erkkilä ottaa pullon käteensä ja kallistaa sitä. Pohjalla on pieni tilkka, joka näkyy kellertävänä valoa vasten. ”Kyllä tästä vielä kaksi senttilitraa saa”, hän toteaa.

Luulisi, että moista lirua ei kannata säilöä, mutta kyllä kannattaa. Viimeisten kahden senttilitran hinta on 175 euroa. Ja jos pullosta saisi lirutettua normaalit neljä senttilitraa viskiä, kassakoneeseen kilahtaisi 350 euroa.

Sen verran suolainen hinta on, että tällä kertaa kauppoja ei synny. Voi kuitenkin olla, että tämän jutun ilmestyessä juoma on jo kadonnut parempiin suihin. Kallisarvoiset viskit tekevät nimittäin nyt kauppansa.

”Viskit on niin booming, että jengi on ymmärrettävästi ihan näkemiin”, viskiasiantuntija Jarkko Nikkanen kommentoi.

Nikkanen tahtoo tällä sanoa, että viski on nyt nouseva trendijuoma. Sen vuoksi kuluttajien suhteellisuudentaju katoaa välillä ja parista senttilitrasta tislattua mallasjuomaa ollaan valmiita maksamaan saman verran kuin edestakaisista lentolipuista Keski-Eurooppaan.

”Toisaalta pitää ymmärtää, että viskiin liittyy vahva harrastuneisuus. Ihmisillä on bucket list [unelmalista] viskeistä, joita he haluavat maistaa edes kerran elämässään. He menevät palkkapäivänä baariin ja tilaavat juoman, josta ovat haaveilleet vuosia.”

Hintoja nostaa muun muassa harvinaisuus. Pub Pikkulinnun arvoviskin on valmistanut skotlantilainen Ardberg-tislaamo vuonna 1965 ja sitä on tehty 261 pulloa. Kun viimeinen pullo on tyhjä, samanlaista juomaa ei enää koskaan saa.

”Kun ihminen juo lasin tällaista viskiä, hän pääsee todentamaan palan katoavaa historiaa.”

Viskinjuomisesta on siis tullut eräänlainen extreme-elämys, jota voi muistella vanhana kiikkutuolissa. 350 euroa neljästä senttilitrasta voi kuulostaa paljolta, mutta se ei ole edes kaupungin kallein viski.

Jarkko Nikkasen tietojen mukaan Helsingin huippuhinnat löytyvät Kaivokadun Milliklubilta. Siellä myydään samaa Ardbegin vuoden 1965 pullotetta kuin Pikkulinnussa, mutta hinta on 1 500 euroa neljästä senttilitrasta!

Nyt ei mennä kuitenkaan Milliklubille, vaan Punavuoren Ahveneen, joka on yksi suomalaisen viskiharrastuksen pääpaikoista. Kyseisessä baarissa perustettiin neljä vuotta sitten Viskin Ystävien Seura, jossa on nykyään kahdeksansataa jäsentä.

Talon kallein viski on Glenmorangie-tislaamon Pride vuodelta 1978. Hinta on 232 euroa per neljä senttilitraa. Edellisiin esimerkkeihin verrattuna se kuulostaa jo kohtuulliselta, mutta lompakko ei tähän silti veny.

Ottajia kuitenkin on. Arvopullo on ollut auki noin yhdeksän kuukautta ja on puolessa välissä. Menekki oli suurin heti alussa. Arvoviskejä myydään varsinkin niin sanotuissa avajaistastingeissa, joissa pullo avataan, ja juomaa maistellaan yhdessä, usein asiantuntijan johdolla.

”Niihin tullaan aina Rovaniemeltä asti”, kertoo baarimikko Juha Kauppinen.

Hän kertoo, että edellisenä päivänä Glenmorangieta meni kaupaksi peräti kahdeksan senttilitraa. ”Yhdellä meidän kanta-asiakkaalla oli huono päivä. Hän oli saanut ikäviä uutisia terveydentilastaan. Toinen kantis päätti sitten piristää häntä ja tilasi molemmille neljä senttilitraa”, Kauppinen kertoo.

Liian humalassa oleville näin arvokkaita tuotteita ei kuulemma myydä, eikä viskikolan raaka-aineeksi. Menisi hukkaan.

Harvinaisten viskien maistelu on kallista, mutta se on silti monien ulottuvilla. Jos tyytyy yhteen senttilitraan, juomia pääsee yleensä maistamaan alle satasella.

Toista on arvoviinien nautiskelu.

Ravintola Savoyn sommelier Aleksi Mehtonen on asetellut pöydälle kolme pulloa. Ensimmäisessä on Krugin Clos d ́ Ambonnay -samppanjaa. Se on listan kallein juoma ja maksaa 7 549 euroa per pullo.

Samalla rahalla voisi ostaa vaikkapa vuosimallin 2006 Opel Vectran, jolla on ajettu 138 000 kilometriä.

Krugin vieressä on ranskalaisen Domaine de la Romanée-Conti -viinitilan La Tâche -punaviini. Se kustantaa 5 990 euroa pullo. Lisäksi Mehtonen on ottanut mukaan Pomerolin alueella sijaitsevan Château Pétrus -tilan nimikkoviinin vuodelta 1989. Sitä pääsisi juomaan 3 800 eurolla.

Ymmärrettävistä syistä Mehtonen ei tarjoaa vieraille maistiaisia. 12 senttilitran lasillinen pöydän halvinta viiniä maksaisi 608 euroa. Näitä viinejä ei tosin myydä laseittain. Se on koko pullo tai ei mitään.

Mehtonen on itse maistanut näistä vain La Tâchea. Se on ainoa, jota on myyty hänen puolentoista vuoden työhistoriansa aikana. ”Minulla on sellainen ikävä asema, että joudun maistamaan kaikki viinit ennen kuin ne tarjoillaan”, sommelier sanoo ja hymyilee.

Arvopullot ovat metrin päässä, mutta niihin ei tee mieli koskea pitkällä tikullakaan. Mitä jos pullo putoaisi lattialle ja hajoaisi? Pitäisi jäädä tiskaamaan useaksi kuukaudeksi, ennen kuin vahinko olisi korvattu.

Mehtonen pitelee itsekin arvopulloja aina kaksin käsin. Kuka niitä sitten juo? Usein kuulemma merkkipäivää viettävä seurue.

”Mutta meillä on myös hyvin toimeentulevia asiakkaita, joille tällainen hinta ei ole iso.”

Pyydetäänkö 6 000 euron viinin tilaajalta luottokortti pantiksi?

”Ei missään nimessä! Meillä on Suomen paras asiakaskunta.”

Arvoviinien ystävät tuntevat usein tuotteet jo ennestään. Pullojen etiketeissä ei edes lue rypälelajikkeita, sillä viinisivistyneet tietävät ne muutenkin.

”La Tâche on tietysti Pinot Noir.”

Tuhansien eurojen punaviinipulloissa onkin kovin tavanomainen etiketti. Ne voisi hyvin piilottaa Alkon hyllyyn eikä alaan vihkiytymätön erottaisi niitä ikinä muiden pullojen joukosta.

Mehtonen toteaa, että näiden viinien ympärille ei tarvitse rakentaa ylimääräistä hypeä. Valmistajilla on vuosisatojen historia ja pelkkä tuottajan nimi saa asiakaskunnan ihokarvat nousemaan pystyyn.

”Se on laadun tae ja lupaus siitä, että sisältö on jotakin maagista.”

Toinen asia jota tuijotetaan on vuosiluku. Tiettyinä huippuvuosina säätila oli optimaalinen ja viineistä tuli erityisen hyviä. Siksi vuoden 2005 La Tâche maksaa Savoyssa 2 000 euroa enemmän kuin kaksi vuotta myöhempi vuosikerta.

Viinivasaraa Savoysta ei kuitenkaan löydy. Eli mitä? Aasian metropolien ravintoloissa on joskus tapana rikkoa pullo vasaralla sen jälkeen kun viini on juotu.

Näin pyritään estämään tyhjän pullon päätyminen jälleenmyyntiin. Niistä saatetaan pyytää nettihuutokaupoissa useita satasia, eikä syynä ole se, että joku ha­luaa putelin koristeeksi ikkunalaudalleen. Tyhjiä pulloja käytetään viiniväärennöksiin.

Viiniasiantuntija Arto Koskelo kertoo, että väärentäjät saattavat täyttää pullon esimerkiksi saman tuottajan halvemmalla vuosikerralla. Voittoa kertyy näin tuhansia euroja.

Tai sitten voidaan sekoittaa tuoretta viiniä keskinkertaiseen vanhaan viiniin, jotta lopputulos muistuttaisi etäisesti vanhaa klassikkoviiniä.

”Kukaan ei voi sanoa, onko sinua petetty, sillä homma on niin täynnä muuttujia. Pullokohtainen vaihtelu on suurta, ja lopputulos riippuu paljon siitä, miten pulloa on säilytetty.”

Huijarit jäävät usein kiinni asia­virheiden vuoksi.

Savoyn sommelier Mehtonen kertoo väärentäjistä, jotka olivat myyneet japanilaiselle keräilijälle 12 pulloa arvokasta burgundilaista punaviiniä. Etikettiin he olivat kuitenkin painaneet ­alueen nimen, jossa kasvaa vain valkoviiniin käytettäviä rypäleitä.

Viinikeräilijöiden tarpeisiin on myös kehitelty luksustuotteita.

Koskelo kertoo australialaisen Penfolds-viinitalon Ampoule-viinistä. Se tuli markkinoille vuonna 2012 ja maksoi noin 113 000 euroa pullolta. Ilmatiiviin kapselin sisään oli pakattu 0,75 litraa Cabernet Sauvignon -punaviiniä.

”Se on hyper-eksklusiivinen tuote, jonka hintaan kuuluu, että valmistajan pääviinuri lentää dekantoimaan viinin sinulle.”

Koskelo arvelee, että kyseinen viini on myös julkisuustemppu, jonka avulla pääsee lehtijuttuihin.

”Voin luvata, että se viini ei ole hintansa arvoinen.”

Onko mikään arvoviini ylipäänsä tuhansien eurojen väärti?

”Aika harvoin se on järkevä investointi. Viinin herkullisuus kun ei yleensä kasva lineaarisesti. Kyse on toisaalta myös sosiaalisesta pelistä.”

Koskelo nimittää ökykalliita viinejä Veblenin hyödykkeiksi. Ekonomisti Thorstein Veblenin mukaan nimetty termi tarkoittaa tavaroita, joiden kysyntä nousee niiden hinnan noustessa. Mitä kalliimpi tuote on, sitä haluttavampi se on.

5 000 euron viini ei ole maultaan sata kertaa parempaa kuin 50 euroa maksava viini, mutta sen juominen kuuluu menestyvään elämäntyyliin. Arvoviinit nostavat myös ravintolan mielikuvaa.

”Hienojen ravintoloiden kulttuuri tulee Ranskasta. Jotta paikka voi olla klassisella tavalla uskottava, listalla pitää olla tosi kallista ranskalaista viiniä. Se kuuluu imagoon”, Arto Koskelo sanoo.

Hän arvioi, että ravintolat eivät saa tuhansien eurojen pulloista kovinkaan merkittäviä tuloja. Myyntiajatkin ovat usein pitkiä.

Nyt on jano. Olemme kiertäneet kolme ravintolaa kuivin suin. Mennään siis kaljalle. Olut on sentään halpaa.

Vai onko? Nykyisen pienpanimokulttuurin lieveilmiö on naurettavuuksiin yltävä oluthifistely. Sen myötä baareihin ovat tulleet myös ennätyskalliit oluet.

Kympin tuoppi ei ole enää mitään. Helsingin olutravintoloista löytyy useita oluita, joiden pullohinnat pyörivät 20–50 euron välillä.

Mutta missä on kaikkein kallein kalja? Mitä todennäköisimmin Viiskulman Brewdogissa.

Ravintolapäällikkö Rasmus Suikki avaa pullon Brewdogin omaa Sink the Bismarck -olutta. Sitä myydään kahden senttilitran annoksissa, hintaan 10 euroa. Koko pullo maksaa 187,50 euroa.

On se kyllä vahvaakin. Kyseisessä oluessa on nimittäin 41 prosenttia alkoholia. Suikki ­kertoo, että se valmistetaan ­Eisbock-menetelmällä. Ensin olut jäädytetään, jolloin alkoholi painuu pohjalle. Sitten pinnalta kaavitaan vesi pois. Tällöin ­jäljelle jääneen oluen vesi­pitoisuus vähenee ja alkoholi­pitoisuus kasvaa.

Vahvempiakin oluita on kyllä tehty – ja kalliimpia.

Suikki nostaa tiskille täytetyn oravan, jonka sisällä on tyhjä pullo. Aikoinaan se sisälsi Brewdogin End of History -olutta. 55-prosenttista juomaa tehtiin 12 pulloa ja ne kaikki tungettiin auton alle jääneiden oravien ja kärppien nahkojen sisään.

End of History maksoi eläimestä riippuen 500–700 puntaa, eli noin 635–888 euroa per pullo, ja jäi historiaan maailman kalleimpana oluena.

Kaikki eivät tosin pidä yli 30-prosenttisia juomia oluina, sillä normaalin käymisen avulla ei saavuteta näin suuria prosenttimääriä. Ennätysyrityksiä kritisoi esimerkiksi olutasiantuntija Santtu Korpinen.

”Yli 50 euroa olutpullosta on mielestäni törkeä hinta. On vaikea nähdä mikä sen arvo on. Eläimen nahkaan pakattu lähes 900 euron olut on jo ylilyönti.”

Olut ei myöskään ole hyvä sijoituskohde. Toisin kuin viski ja viini, se ei yleensä parane ajan myötä.

”Olut on tehty juotavaksi eikä säilytettäväksi.”

Kaikesta huolimatta on arvo-oluesta onnistuttu tekemään haluttu statustuote. Brewdogista kerrotaan, että 72 pullon erä Sink the Bismarckia hupenee hyvää tahtia. Moni haluaisi myös ostaa pullon kokoelmiinsa.

”Se on niin harvinainen. Tätä on valmistettu vain 800 pulloa”, Suikki toteaa ja kaataa parin sentin lirauksen lasiin.

Talo kuulemma tarjoaa.

Jutun lähdeteoksena on käytetty Santtu Korpisen, Arto Koskelon ja Jarkko Nikkasen teosta Olut, viini, viski – yhdessä (Readme.fi 2015).

Olutravintola Pikkulintu (Klaavuntie 11), ma–to 15–24, pe 15–02, la 12–02, su 12–24. pikkulintu.fi Milliklubi (Kaivokatu 12), ma–su 22–04. milliklubi.fi Punavuoren Ahven (Punavuorenkatu 12), ma–to 14–02, pe 14–03 la 12–03, su 12–24. kalaravintolat.fi/punavuorenahven Ravintola Savoy (Eteläesplanadi 14), ma–pe 11.30–15 ja 18–24, la 18–24. ravintolasavoy.fi Brewdog (Tarkk'ampujankatu 20), ma–ti 14–24, ke–to 14–01, pe 14–02, la 12–02, su 15–23. brewdog.com

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • ravintola
 • Ravintolat
 • alkoholijuomat
 • Olut
 • Helsinki
Nyt.fi luetuimmat
 1. 1

  Jaksoarvio: Game of Thronesin kakkosjaksossa koettiin koko sarjan kannalta käänteentekevä hetki

 2. 2

  Game of Thronesin neljäs kausi on nousemassa sarjan parhaaksi: ”The Mountain and the Viper”

 3. 3

  Foo Fighters tulee Suomeen

 4. 4

  11 uutta helsinkiläiskahvilaa, joissa kannattaa käydä

 5. 5

  Ole oma kesäheilasi: Näin masturboit, jos sinulla on penis

 6. 6

  Espresso Housen kahviloita nousee Helsingin ydinkeskustaan kuin sieniä sateella, ja loppuvuoden aikana uusia paikkoja avautuu vielä viisi – Näin ketjukahvilat hallitsevat nyt Helsinkiä

 7. 7

  Emma Watson petti feminismin paljastamalla rintansa, syyttävät kriitikot – tästä on kyse Kaunotar ja hirviö -tähden kohussa

 8. 8

  Miksi ero tuntuu niin pahalta? Sydänlääkäri ja psykiatrian professori kertovat

 9. 9

  Näin treenaat kuin Iso-Arska: ”Suomen lihaksikkain nainen” näyttää, miten teet oikeaoppisesti tehokkaat liikkeet rinnan, selän ja haban kasvattamiseen

 10. 10

  Arnold Schwarzenegger ei olisi mitään ilman hänen elokuvissaan esiintyviä lukemattomia naisia – Testaa, montako heistä tunnistat

 1. 1

  Arviossa kaupungin kuumin pizzeria Via Tribunali, johon voi joutua jonottamaan tunninkin – mutta se on sen arvoista

 2. 2

  Suomalaisen tv-historian kenties kömpelöin ja vilpittömin juontaja Riitta Väisänen aloitti tubettamisen, ja tästä syystä se on niin täydellistä

 3. 3

  Arnold Schwarzenegger ei olisi mitään ilman hänen elokuvissaan esiintyviä lukemattomia naisia – Testaa, montako heistä tunnistat

 4. 4

  Kuka voittaa Game of Thronesin ja saa Rautavaltaistuimen? Äänestä suosikkiasi

 5. 5

  Jaksoarvio: Game of Thronesin kakkosjaksossa koettiin koko sarjan kannalta käänteentekevä hetki

 6. 6

  Näin treenaat kuin Iso-Arska: ”Suomen lihaksikkain nainen” näyttää, miten teet oikeaoppisesti tehokkaat liikkeet rinnan, selän ja haban kasvattamiseen

 7. 7

  Espresso Housen kahviloita nousee Helsingin ydinkeskustaan kuin sieniä sateella, ja loppuvuoden aikana uusia paikkoja avautuu vielä viisi – Näin ketjukahvilat hallitsevat nyt Helsinkiä

 8. 8

  Kallion ydinbaareihin kuuluva Cafe Mascot suljettu toistaiseksi, asiasta ilmoitettiin maanantai-iltana Facebookissa: ”Sata tapahtumaa peruuntuu”

 9. 9

  Ensi viikolla Helsingissä nähdään esitys, jonka yleisöltä kerätään heidän Facebook-päivityksiään ja niitä käytetään osana show’ta – tästä on kyse

 10. 10

  Nämä 17 Arnold Schwarzeneggerin upeaa giffiä auttavat selviämään elämän haasteista

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Kallion ydinbaareihin kuuluva Cafe Mascot suljettu toistaiseksi, asiasta ilmoitettiin maanantai-iltana Facebookissa: ”Sata tapahtumaa peruuntuu”

 2. 2

  Jaksoarvio: Game of Thronesin kakkosjaksossa koettiin koko sarjan kannalta käänteentekevä hetki

 3. 3

  Ole oma kesäheilasi: Näin masturboit, jos sinulla on penis

 4. 4

  Microsoft aikoo lopettaa legendaarisen Paint-piirrosohjelman 32 vuoden jälkeen – Kiitos yhteisistä vuosista!

 5. 5

  Näin treenaat kuin Iso-Arska: ”Suomen lihaksikkain nainen” näyttää, miten teet oikeaoppisesti tehokkaat liikkeet rinnan, selän ja haban kasvattamiseen

 6. 6

  Mistä Helsingistä saa hyvännäköistä miestenmuotia? Tässä 16 erilaista kivaa kauppaa

 7. 7

  Arviossa kaupungin kuumin pizzeria Via Tribunali, johon voi joutua jonottamaan tunninkin – mutta se on sen arvoista

 8. 8

  Nämä 17 Arnold Schwarzeneggerin upeaa giffiä auttavat selviämään elämän haasteista

 9. 9

  Torille! Monty Python -mies Michael Palin onnittelee 100-vuotiasta Suomea mahtavalla videoviestillä ja laulaa legendaarisen Finland, Finland, Finland -laulun

 10. 10

  Teinielokuvaklassikko The Breakfast Clubin paras hahmo oli ”friikki”, joka ei vielä 1980-luvulla kelvannut pojille

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 1. 1

  Professori Markku Kivinen: Putin lähetti lehdistötilaisuudessa piiloviestin Suomelle

 2. 2

  Seksuaaliseen häirintään törmää Helsingissä kaikkialla

 3. 3

  23-vuotiaalla Jami Särkisellä on kaksi tyttöystävää ja hän nauttii siitä niin, ettei yksiavioisuuteen ole paluuta – Polyamoria eli monisuhteisuus yleistyy

 4. 4

  Treffailussa on edelleen yksi kammottavan vanhanaikainen piirre: Deiteillä nainen odottaa miehen hoitavan kaiken

 5. 5

  ”Lapsena silvottu nainen ei välttämättä tiedä, miltä sukuelimien tulisi näyttää” – Britanniassa silpomisesta saa kovan rangaistuksen, Suomessa ei ole edes silpomisen kieltävää lakia

 6. 6

  Helsingillä on kymmeniä rapistuvia arvohuviloita, joita ei saada järkevään käyttöön – Villingin mökkivaltaus kertoo kaupungin hitaudesta

 7. 7

  Presidentti Niinistö esitti onnistuneesti jäyhää länsisuomalaista äijää – samalla hän viestitti Putinille, että Suomi kuuluu länteen

 8. 8

  Putin arvosteli USA:ta Punkaharjulla: ”On mahdotonta sietää loputtomiin häikäilemättömyyttä maatamme kohtaan” – Niinistö sanoi vastaan venäläistoimittajalle

 9. 9

  Näin suomalaiset yrittävät petkuttaa Kelaa – viime vuonna kiinni jäi lähes pari tuhatta huijaria, keskimääräinen vedätys 4 200 euroa

 10. 10

  Britannian prinssi William lopettaa työnsä ambulanssilentäjänä – keskittyy nyt kokonaan kuninkaallisiin tehtäviin

 11. Näytä lisää
 1. 1

  23-vuotiaalla Jami Särkisellä on kaksi tyttöystävää ja hän nauttii siitä niin, ettei yksiavioisuuteen ole paluuta – Polyamoria eli monisuhteisuus yleistyy

 2. 2

  Treffailussa on edelleen yksi kammottavan vanhanaikainen piirre: Deiteillä nainen odottaa miehen hoitavan kaiken

 3. 3

  Professori Markku Kivinen: Putin lähetti lehdistötilaisuudessa piiloviestin Suomelle

 4. 4

  Huumeita myydään avoimesti Helsingin Torkkelinmäellä – HS vieraili puistossa, jossa huumekauppa asukkaiden mukaan rehottaa

 5. 5

  Lappiin matkalla oleva kaupunkifillari hämmensi Hämeenlinnassa – ”Mies otti valokuvia ja uhkasi lähettää ne poliisille”

 6. 6

  Näin suomalaiset yrittävät petkuttaa Kelaa – viime vuonna kiinni jäi lähes pari tuhatta huijaria, keskimääräinen vedätys 4 200 euroa

 7. 7

  Olen nähnyt miehiä tyydyttämässä itseään metron penkillä ja uimahalleissa – ei ole Sompasaunan vika, jos lauteilla irstaillaan

 8. 8

  Finland, dit borde man åka – ruotsalaisten tietämättömyys Suomesta onnistuu yhä välillä hätkäyttämään

 9. 9

  Niinistö ja Putin kävivät oopperassa Putinin Suomen-vierailun päätteeksi – faniseurue kiljahteli ja heilutti Venäjän lippua, kun he näkivät vilauksen Putinista katsomossa

 10. 10

  Poliisilta erikoinen kirje savonlinnalaisille – Miksi kaupunkilaisten pitäisi välttää parvekkeilla oloa Putinin vierailun aikana?

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Pikkupojat surmasivat 4-vuotiaan leikkitoverinsa, väitti Ruotsin poliisi vuonna 1998 – ”Tapaus Kevinin” esitutkinta-aineisto tuli vihdoin julki, ja lähes kaikki siinä viittaa veljesten syyttömyyteen

 2. 2

  23-vuotiaalla Jami Särkisellä on kaksi tyttöystävää ja hän nauttii siitä niin, ettei yksiavioisuuteen ole paluuta – Polyamoria eli monisuhteisuus yleistyy

 3. 3

  Lilli Pukka, 28, on ollut ilman parisuhdetta 10 vuotta ja järjestää ”mää-juhlat” juhlistaakseen sitä – tyytyväiset sinkut voidaan kuitenkin kokea itsekkäinä tai jopa uhkana, sanoo asiantuntija

 4. 4

  Sompasaunassa on ahdasta, alastonta ja aitoa – ”Helsinki on paljon siistimpi kuin Tukholma”

 5. 5

  Ruokatoimittaja ja viestintäyrittäjä Elina Jyväs kuoli 40-vuotiaana

 6. 6

  Lappiin matkalla oleva kaupunkifillari hämmensi Hämeenlinnassa – ”Mies otti valokuvia ja uhkasi lähettää ne poliisille”

 7. 7

  Mies tyydytti itseään sekasaunassa, toinen kommentoi naisten vartaloita – seksuaalinen häirintä varjostaa Sompasaunaa

 8. 8

  ”Naamat” on kuin tuhannen ihmisen kotibileet – Tältä näyttää festivaalilla, joka suututti Sami Hedbergin managerin ja jonka liput myytiin loppuun ennen kuin esiintyjiä oli edes julkistettu

 9. 9

  Jos alamme tuomita toisiamme kuvottavien mutta yksityisiksi tarkoitettujen sanomisten vuoksi, olemme matkalla takaisin keskiajalle

 10. 10

  Shanghaissa mitattiin korkein lämpötila 145 vuoteen – Kiinassa on niin kuuma, että ihmiset ovat alkaneet tapella ja panda vaipui transsiin

 11. Näytä lisää