Valikko

Tällainen on Marian sairaalaan rakennettu K-18-kauhutalo – testasimme

Hylättyyn sairaalaan avataan tänään tiistaina aikuisten kauhukokemus, After Dark Helsinki: Hysteria.

Helsingin Marian sairaala lopetti toimintansa kokonaan kaksi vuotta sitten. Siitä lähtien 1800-luvulla rakennettu kompleksi on ollut tyhjillään.

Sunnuntaina 17. huhtikuuta yhden sisäänkäynnin edessä kuitenkin parveilee joukko ihmisiä.

He ovat menossa sairaalaan säikyteltäviksi, peloteltaviksi, riepoteltaviksi – mitä kaikkea nyt onkaan luvassa, etukäteen sitä ei nimittäin kerrota.

Osallistujia on varoitettu ennakkoon sen verran, että kierroksella saattaa tulla vastaan voimakkaita ääniä, ahtaita tiloja ja täydellistä pimeyttä, koskemista, ”voimakkaita väkivaltakohtauksia ja seksuaalisia viittauksia.”

Marian sairaalaan avataan tänään aikuisten kauhukokemus, After Dark Helsinki: Hysteria.

Kauhukierros on avoinna yleisölle tästä tiistaista sunnuntaihin. 17.4. pidettynä lehdistöpäivänä paikkaa pääsivät testaamaan muutamat toimittajat ja bloggarit.

Aikuisten kauhutalot ovat suosittuja etenkin Yhdysvalloissa. Niihin mennään yksin tai ryhmissä, pelottelusta huolehtivat maskeeratut näyttelijät ja eri huoneiden ”kohtaukset” saatetaan nivoa yhteen juonella tai teemalla.

Kauhuelämystä voi verrata pakohuonepeleihin, joita on viime aikoina tullut Suomeenkin useita. Kauhukierroksella ei kuitenkaan ratkota ongelmia, pelottelu on pääosassa.

Huvipuiston kummitusjuniin ja -taloihin verrattuna kauhukierrokset ovat joka tapauksessa paljon rajumpia. Marian sairaalan kierroskin on tiukasti K-18.

Ensimmäinen After Dark Helsinki järjestettiin viime syksynä halloween-viikonloppuna. Kierros oli avoinna yhden päivän ajan Meri-Rastilan hylätyssä hotelli Vuorannassa.

Siellä kävijä joutui muun muassa kohtaamaan hirven irtojalkaa hivelevän hullun teurastajan, kuolleen narkkarinaisen ja klovninaamaripäisiä psykopaatteja. Yhdessä kohtaa joutui ryömimään pilkkopimeässä ja ahtaassa tunnelissa kourivien käsien läpi. Reportaasi kokemuksesta löytyy täältä.

Mitä onkaan luvassa tällä kertaa?

After Dark Helsinki: Hysteria Marian sairaalassa 19.4.–24.4. Arkisin klo 17–22, lauantaina klo 12–22 ja sunnuntaina klo 12–18. Torstai ja viikonloppu ovat loppuunmyytyjä. Lisätiedot ja liput tapahtuman nettisivuilta.

Huomio: jos olet osallistumassa Marian sairaalan kauhukierrokselle, älä missään nimessä jatka tätä pidemmälle!

Olennainen osa After Dark Helsinkiä on se, ettei kävijä tiedä, mitä kaikkea tulee vastaan. Allaolevan kuvan jälkeen alkavan tekstin lukeminen voi siis pilata koko elämyksen etukäteen.

Eli ISO SPOILERIVAROITUS!!

Marian sairaalan ovella After Darkin edustaja jakaa osallistujat viiden hengen ryhmiin. Tässä on ensimmäinen iso ero viimesyksyiseen kokemukseen, silloin kierrokselle mentiin yksin.

Omassa ryhmästäni kolme, Roope, Jenna ja Sofia, ovat tuttuja naamoja jo edelliseltä kerralta. Viides on nuori vaalea nainen, jonka nimi menee itseltäni ohi.

Pääsemme kierrokselle ensimmäisinä.

Heti portaiden alapäässä meidät ottaa vastaan hermostuneesti käyttäytyvä hoitajanainen. Lähdemme hänen perässään ylös ja huoneeseen, jossa odottaa lääkärinasuinen nainen.

Hän käskyttää meidät lattialle riviin polvilleen, muistuttaa turvasanasta (jolla kokemuksen voi keskeyttää, mikäli se käy liian ahdistavaksi) ja kehottaa meitä tekemään jatkossa kaiken mitä käsketään, omaksi parhaaksemme. Tästedes nimittäin ”kuulumme sairaalalle.”

Tiukan oloinen nainen tutkailee meitä hetken ja hoitaja antaa jokaiselle pillerin ja vesilasin.

Seuraavassa huoneessa kyltti kehottaa pukemaan sairaalakaavun sekä kengänsuojukset. Laskuri näyttää aikaa, jota on neljä minuuttia. Ehdimme rupatella hetken keskenämme ja muistella edellistä kierrosta.

Vitsaillessamme mietin, kuinka ryhmässä olo vaikuttaa kokemuksen tehokkuuteen. Luoko se ehkä liikaakin turvallisuuden tunnetta?

Toisaalta ryhmä tuo myös uudenlaisia mahdollisuuksia osallistujien mielellä leikkimiseen. Arvaan, että jossain vaiheessa meidät erotetaan toisistamme väkisin.

Roope pohtii, kuinka siistiä olisi, jos ryhmään soluttautuisikin joku näyttelijä säikäyttämään muut, kun sitä vähiten odottaa – toivottavasti tällaista hyödynnetään jollain tulevilla kierroksilla, jahka järjestäjillä on sellaiseen resursseja.

Laskuri pyörähtää nollaan ja ovi aukeaa.

Hämärän käytävän lattialla lojuu rikkinäisiä vauvanukkeja, taustalla kuuluu painostava äänimatto. Pimeässä näkyy liikkuva hahmo. Ei auta kuin mennä kohti – silloin koriseva "potilas" nappaa joidenkin ryhmäläisten vaatteista kiinni. Ensimmäinen säikäytys, muttei todellakaan viimeinen.

Käytävä jatkuu ja kävelemme pyörätuolissa istuvan kuolaavan, liikkumattoman miehen ohi. Odotan jatkuvasti tämänkin hyppäävän yllättäen pystyyn.

Niin ei tapahdu, mutta seuraava säpsähdys on jo nurkan takana. Nahkaiseen BDSM-naamariin sonnustautunut, muuten puolialaston mies syöksähtää pimeydestä kimppuumme. Hän alkaa töniä meitä toista käytävää eteenpäin.

Välillä oudosti ääntelevä ja hypähtelevä tyyppi nuuhkii jokaisen naamaa vuorotellen.

Käytävän päässä meihin selin istuu hahmo, joka paljastuu domina-asuiseksi naiseksi. Hän käskyttää meidät orjamiehen avustuksella huoneeseen, jonka lattialla on rivissä viisi koiran ruokakuppia. Niistä jokaisessa on läjä ikävän näköistä möhnää.

”Polvilleen!” Kätemme sidotaan selän taakse ja ruoskaa läiskyttelevä nainen käskee meitä alhaisia olentoja syömään kupeista. Harmaa mössö ei onneksi ole koiranruokaa vaan jotain mautonta myslimäistä seosta. Nöyryytys on silti kunnollista, nyt aletaan selvästi ottaa luuloja pois.

BDSM-sessio on hetken päästä ohi, kun domina kyllästyy ja passittaa meidät ulos. Ryhmämme ympärille pelmahtaa lauma häiritsevillä nukkenaamareilla ja hupuilla kasvonsa peittäneitä hahmoja, joiden läpi luovimme raollaan olevalle ovelle. Kurkkaamme arasti sisään.

Siellä näkyy olevan hämärä leikkaussali. Operointipöydän ääressä häärii kirurginasuinen mies ja hoitajanainen.

"Ai te pääsitte sittenkin paikalle! Tulkaa sisään", mies kehottaa.

Hän kutsuu meidät istumaan riviin leikkauspöydän eteen. Osa istuimista on alusastioita, ne ja koko lattia ovat täynnä verisiä paperituppoja. Kirurgi pitää monologin jossa muun muassa kaipailee vanhoja Neuvostoliiton aikoja, kun sai kunnolla toteuttaa itseään työssään.

Seuraavaksi yksi meistä tarvittaisiin avuksi operaatiota varten. Kirurgi tulee luoksemme valitsemaan ja päätyy minun eteeni. "Sinä! Ei, ei sittenkään, liian pitkä..."

Lopulta hän valitsee riveistämme sen vaalean naisen, jonka nimeä en muista. Hänet sidotaan leikkauspöydälle, vatsa paljastetaan paidan alta ja ylävartalon päälle laitetaan leikkauspeite. Nainen hymyilee hermostuneesti ja mietin, miten hänet mahdetaan pelästyttää. Ehkä paljaalle mahalle laitetaan jotain kylmää?

Kirurgi menee skalpellin kanssa naisen viereen, pistää... Ja yhtäkkiä veri alkaa suihkuta ja nainen leikkauspöydällä kirkua tuskasta.

Pisteet After Dark Helsingille, joka onnistui yllättämään. Tuntematon nainen olikin ryhmäämme ujutettu näyttelijä. Temppu osoitti myös, että järjestäjät ovat tosissaan hyödyntäneet ryhmäkokemusta eivätkä vain yrittäneet kerätä enemmän lipputuloja.

Paettuamme leikkaussalista – yhtä jäsentä vailla – päädymme juoksemaan karkuun mustia, raakkuvia ihmislintuolentoja. Sitten ollaan matalan tunnelin suulla.

Tämä on tuttua edelliseltä kerralta. Eli alas nelinkontin ja peräkanaa pimeyteen. Tunneli tuntuu viime kertaa ahtaammalta, itse joudun konttaamisen sijaan ryömimään. Ei tosin kauaa, sillä tunneli on myös edellistä lyhyempi.

Syksyn kierroksen jälkeen järjestäjät kertoivat, että suurin osa kierroksen keskeytyksistä tapahtui juuri tunnelissa. Pelkkä pimeys ja ahtaus oli monille liikaa.

Kun tunnelista on selvitty, tavallisesti pukeutunut keski-ikäinen nainen kutsuu meidät normaalisti valaistuun huoneeseen.

Hän esittäytyy psykiatriksi, kertoo että kauhukokemus on nyt ohi ja tiedustelee ystävällisesti, mitä olemme siitä ajatelleet.

Seuraa kierroksen tavallaan paras kohta. Arvaan kyllä, ettei kierros tähän lopu, vaikka psykiatrinaisen esittäjä on kaiken lisäksi erittäin uskottava.

Normaalilta ja rauhoittavalta vaikuttava tilanne, joka rikotaan yllättäen, on erinomainen tehokeino. Vastaavanlaisia kohtauksia After Dark Helsinki toivottavasti hyödyntää tulevissa tuotannoissaankin.

Nyt kysymys on vain se, milloin rauha rikotaan.

Huoneessa on myös kamera, jolle nainen pyytää jotakuta meistä kertomaan ajatuksiaan. Roope suostuu ja menee kameran eteen seisomaan.

"No, tämä on ollut oikein..." hän aloittaa.

PAM! Ovi paiskataan auki ja poliisin karhuryhmältä näyttävä kommandopipoinen porukka syöksyy sisään. Kohta meitä raahataan kovakouraisesti eteenpäin ja heitetään lopuksi hämäriin huoneisiin - yksitellen. Nyt on siis se odotettu kohta, jossa ryhmä hajotetaan.

Suljetussa huoneessa saa odotella muutaman minuutin. Välillä ulkoa kuuluu kolinaa ja oven raapimista.

Toisin kuin syksyllä, tällä kertaa kierros ei ole yhtäjaksoista paniikkitunnelmaa, vaan sisältää myös hiljaisia odotteluhetkiä. Parhaimmillaan ne nostavatkin tunnelmaa, kun joutuu odottamaan, mitä karmeaa seuraavaksi tapahtuu.

Vankihuoneessa yksin seisoskelu kestää silti aavistuksen liian pitkään: jotain lisäkuumotusta tähänkin olisi voinut keksiä.

Vihdoin sellin ovi narahtaa auki. Kauempana käytävällä mustana siluettina näkyvä mieshahmo huikkaa ja käskee minut tylysti luokseen.

”Kuka vittu sä olet ja mitä sä teet täällä”, kaljuksi ja lihaksikkaaksi vartijaksi osoittautuva tyyppi tivaa. Hän raahaa minut DDR-henkiseen toimistoon. Siellä odottaa niin ikään tyly kuulustelija. Kuka sut lähetti tänne, hän kyselee.

Kun en keksi vastausta, laitetaan käsi väkisin pöydälle ja kuulustelija ottaa naulapyssyn tai nitojan esiin.

Koska tietää, ettei kierroksella oikeasti satuteta, ei tilannetta varsinaisesti osaa pelätä. Eikä pyssyn piipusta iskeydykään käteen naulaa vaan pelkkää ilmaa. Kohtaus on joka tapauksessa toimiva ja yksinolo lisää tunnelmaa – huomaamattaan miettii jo, mitä muille ryhmäläisille mahtaa kuulua.

Kalju heittää minut matkoihini ja etsiydyn seuraavaan koitokseen. Se on kierroksen huipennus, pornohuone.

Eli punertavasti valaistu pieni loukko, jonka lattialla pyörii seksileluja, paperituppoja ja kondomeja, seinät on vuorattu vanhojen miestenlehtien leikkeillä ja matkatelkkarissa pyörii kova pornofilmi. Rähjäisellä sohvalla istuu porukkani jäsen Roope. Lattialla olevalla patjalla kiemurtelee myös ex-ryhmäläisemme, kirurgin pöydälle aiemmin joutunut nainen.

Paikalla on myös huoneen isäntä, erittäin epämiellyttävän oloinen verkkariasuinen mies, joka kutsuu astumaan peremmälle.

Minut istutetaan sohvalle Roopen viereen, samalla kun epämiellyttävä jätkä tekee tuttavuutta kanssamme. Hän kyselee muun muassa, poltammeko ruohoa ja kommentoi tv-ruudulla pyörivää pornoleffaa, ängeten välillä iholle hivelemään hiuksia tai hieromaan niskoja.

Kohta Jenna ja Sofiakin päätyvät samalle sohvalle ja kuumottava tunnelma jatkuu. Mies lähentelee myös heitä ja näyttää välillä tyydyttävän itseään. Välillä hän ärjähtelee patjalla tuskailevalle naiselle. Näyttelijä on erittäin hyvä, mikä tehostaa tunnelmaa entisestään.

Käy selväksi, että After Dark Helsingin järjestäjät eivät epäröi mennä yllättävänkin pitkälle epämukavuusalueille. Omasta mielestäni se on vain ja ainoastaan positiivista, tosin pornohuonekohtauksen voi myös veikata olevan liikaa joillekin. Viime syksynä kauhukierroksen keskeytti kymmenen prosenttia kävijöistä – saa nähdä, millainen luku on nyt.

Takaisin pornoluolaan. Siellä mies alkaa käyttäytyä hyvin aggressiivisesti makaavaa naista kohtaan ja harppoo viereiseen huoneeseen. Sohvan takaa yllättäen nouseva toinen nainen käskee meitä pakenemaan, kun vielä voimme.

Teemme työtä käskettyä ja jätämme pornohuoneen taaksemme. Sieltä kuuluu huutoa, pauketta ja laukauksia.

Nyt on edessä enää tavaroiden etsintä ahtaasta tuulikaapista ja tervetullut pääsy harmaaseen ulkoilmaan – vapauteen.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Tapahtumat
 • Kotimaa
 • Yleinen
Nyt.fi luetuimmat
 1. 1

  Tällainen on poptähti Ariana Grande, jonka Manchesterin keikasta tuli murhenäytelmä

 2. 2

  Pikatestissä munaan keskittyvä pikaruokaravintola, josta saa myös vegaanisia munakkaita – ja jälkiruoaksi pavlovaa

 3. 3

  Konepajan Bruno ei saa avata terassia tänä kesänä – VR:n mukaan yksi syy viime vuotiset meluvalitukset: ”Terassia ei tule”

 4. 4

  Donald Trump ja Saudi-Arabian kuningas koskettivat hehkuvaa palloa, näytti Sormusten herran taikapallolta – internet riemastui

 5. 5

  Kun Salkkarit-tähti Sara Parikka, 26, julkaisee kuvan vauvamahastaan, siitä tehdään heti uutinen – Näin Parikka tekee elämästään Instagramissa ”kivaa ja kaunista”

 6. 6

  Helsinkiin tulee uusi baari, jossa voi lyödä vetoa urheilusta

 7. 7

  Chelsea Manning pääsi vapaaksi, liittyi heti Instagramiin ja julkaisi ihan parhaan selfien: ”Tässä minä nyt olen”

 8. 8

  Suomalainen jätkätrio alkoi tehdä itse biisejä, nousi suosioon rälläysvideoillaan ja jyrää nyt listoilla

 9. 9

  Käpylän pieni kahvila-kasvisravintola hurmaa lähiruoallaan ja tunnelmallaan

 10. 10

  Aloita uusi vuosi uudella kalenterisysteemillä: Pidimme kaksi viikkoa uutta bullet journalia, jota hehkutetaan maailmalla – näin se toimii

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Konepajan Bruno ei saa avata terassia tänä kesänä – VR:n mukaan yksi syy viime vuotiset meluvalitukset: ”Terassia ei tule”

 2. 2

  Kun Salkkarit-tähti Sara Parikka, 26, julkaisee kuvan vauvamahastaan, siitä tehdään heti uutinen – Näin Parikka tekee elämästään Instagramissa ”kivaa ja kaunista”

 3. 3

  Donald Trump ja Saudi-Arabian kuningas koskettivat hehkuvaa palloa, näytti Sormusten herran taikapallolta – internet riemastui

 4. 4

  Helsinkiin tulee uusi baari, jossa voi lyödä vetoa urheilusta

 5. 5

  Tällainen on poptähti Ariana Grande, jonka Manchesterin keikasta tuli murhenäytelmä

 6. 6

  Naiset alistetaan synnytyskoneiksi, homoja silvotaan ja tapetaan: HBO:n The Handmaid’s Tale on pelottavin ja vaikuttavin tv-sarja juuri nyt, koska se voisi olla täyttä totta

 7. 7

  Sometähti Sini Laitinen, 25, otti ensin animesöpöselfieitä, sitten muotifiilisteli – ja tekee nyt ”viiden euron räkäistä herutusta”

 8. 8

  McDonald’s-mainoksessa isän kuolemaa sureva poika löytää lohdun hampurilaisesta, katsojat tyrmistyivät – mainos hyllytettiin

 9. 9

  44 vuotta vanhan elokuvaklassikon raiskauskohtaus järkyttää maailmaa – Miksi vasta nyt?

 10. 10

  Trump leikki ajavansa rekkaa, tööttäili ja intoili kuin pikkulapsi, internet riemastui kuvista

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Netissä on kiertänyt vuosia salaliittoteoria, jonka mukaan laulaja Avril Lavigne on kuollut ja häntä esittää näyttelijä – Nyt huhut lähtivät taas leviämään vauhdilla, tästä on kyse

 2. 2

  Some repesi taas BBC:n haastattelusta: Toimittaja työnsi naisen rinnasta pidellen syrjään, sai läimäytyksen, kaikki nähtiin suorana televisiossa

 3. 3

  Naiset alistetaan synnytyskoneiksi, homoja silvotaan ja tapetaan: HBO:n The Handmaid’s Tale on pelottavin ja vaikuttavin tv-sarja juuri nyt, koska se voisi olla täyttä totta

 4. 4

  Vaihdoin poikatukan polkkatukkaan ja ihmisten suhtautuminen muuttui hetkessä: Ulkonäkö panee ihmiset naurettavan ahtaisiin rooleihin

 5. 5

  Sometähti Sini Laitinen, 25, otti ensin animesöpöselfieitä, sitten muotifiilisteli – ja tekee nyt ”viiden euron räkäistä herutusta”

 6. 6

  Conan O’Brien joutuu oikeuteen, suosikkijuontajaa syytetään vitsien varastamisesta toisen koomikon blogista – tästä on kyse

 7. 7

  Chelsea Manning pääsi vapaaksi, liittyi heti Instagramiin ja julkaisi ihan parhaan selfien: ”Tässä minä nyt olen”

 8. 8

  Konepajan Bruno ei saa avata terassia tänä kesänä – VR:n mukaan yksi syy viime vuotiset meluvalitukset: ”Terassia ei tule”

 9. 9

  McDonald’s-mainoksessa isän kuolemaa sureva poika löytää lohdun hampurilaisesta, katsojat tyrmistyivät – mainos hyllytettiin

 10. 10

  Prometheus tuhosi Alienin – Nyt kysymys on, voiko Alien: Covenant enää pelastaa kaikkien aikojen parhaan leffahirviön

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 1. 1

  Tämä tiedetään Manchesterin iskusta – HS:n yhteenveto popkonserttiin tehdystä hyökkäyksestä, jonka uhreista osa on lapsia

 2. 2

  Paljonko rahaa on sopiva lahja? Tapakouluttaja kannustaa kohtuuteen ja ihmettelee työikäisten matkakassoja

 3. 3

  Tällainen on poptähti Ariana Grande, jonka Manchesterin keikasta tuli murhenäytelmä

 4. 4

  Stubb lipsautti paneelissa: ”Luotin johonkuhun liikaa, ja se kostautui”

 5. 5

  Pahantekijät tietävät, miten kauhun ruuvia väännetään yhä kireämmälle

 6. 6

  Jos olisin amerikkalainen äänestäjä, alkaisin olla epätoivoinen

 7. 7

  Raitiovaunun kuljettajat eivät kohta enää myy lippuja – HSL piiskaa raitiovaunuliikenteeseen lisää vauhtia

 8. 8

  Oslolainen Noah, 20, tunsi olevansa väärässä kehossa jo viisivuotiaana – Norja vapautti translakiaan, ja Suomesta tuli ainoa sterilointia vaativa Pohjoismaa

 9. 9

  Nokia ja Apple sopivat suuren patenttiriitansa, aloittavat entistä syvemmän yhteistyön – Nokian osake heti kovassa nousussa

 10. 10

  Kemikaalein puhdistettu järvi nousi supersuosituksi, video veden alta todistaa häkellyttävän hyvän näkyvyyden: ”Norjan meret jäävät toiseksi”

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Tämä tiedetään Manchesterin iskusta – HS:n yhteenveto popkonserttiin tehdystä hyökkäyksestä, jonka uhreista osa on lapsia

 2. 2

  Suomalaisen tunnistaa ulkomailla jo kaukaa

 3. 3

  Stubb lipsautti paneelissa: ”Luotin johonkuhun liikaa, ja se kostautui”

 4. 4

  Totta se on: Pohjois-Korean ohjus kohosi syvälle avaruuteen peräti yli 2 000 kilometrin korkeuteen – Kansainvälinen avaruus­asema kiertää Maata ”vain” 400 kilo­metrissä

 5. 5

  Helsinkiläismies kuoli, mutta kotihoitaja ei ilmoittanut kuolemasta läheisille – sitten ruumistakaan ei löytynyt

 6. 6

  Molemmat mielenosoitukset jatkavat sittenkin Rautatientorilla – leirit joutuvat kuitenkin siirtymään pois Maailma kylässä -festivaalin alueelta

 7. 7

  Sähköautojen 400 kilometrin toimintasäde on tuhlausta, sanoo VTT:n johtava tutkija – syynä suomalaisten ajotavat ja autojen hinnat

 8. 8

  Michelle Obama lomailee suomalaisen muotisuunnittelijan pinkissä luomuksessa – Teija Eilolan suunnittelema paita nousi uutiskuviin: ”Todella iso kunnia”

 9. 9

  ”Käypäs tyttö keittämässä kahvit” – Meillä keski-ikäisillä miehillä on valta ja vastuu muuttaa asenteemme

 10. 10

  Näin kehut lastasi oikein: Taitava kannustus motivoi, mutta huono kehu saa lapsen häpeämään

 11. Näytä lisää
 1. 1

  200 tonnia kemikaaleja muutti rehevöityneen suomalais­järven turkoosin­kirkkaaksi kuin Välimeri – ”Muutos on aivan uskomaton”

 2. 2

  Tutkimus: Uusi tapa synnyttää vähentää selvästi repeämiä – tekniikka olisi myös vauvan kannalta parempi ja parantaisi seksielämää synnytyksen jälkeen, sanoo asiantuntija

 3. 3

  Keskustelutilaisuus päättyi riitaan: Taloustieteen huippuprofessori kyllästyi Suomeen, irtisanoutui ja palaa takaisin Ruotsiin – ”Tutkimustiedolla ei ole täällä juuri mitään merkitystä”

 4. 4

  Luokkahyppy voi myös kaduttaa – yliopistoon päätynyt duunarin lapsi ikävöi takaisin työväenluokkaan

 5. 5

  Luokkajako lentokoneessa näkyy ilmaraivona

 6. 6

  Netissä on kiertänyt vuosia salaliittoteoria, jonka mukaan laulaja Avril Lavigne on kuollut ja häntä esittää näyttelijä – Nyt huhut lähtivät taas leviämään vauhdilla, tästä on kyse

 7. 7

  Suomalaisen tunnistaa ulkomailla jo kaukaa

 8. 8

  Kemikaalein puhdistettu järvi nousi supersuosituksi, video veden alta todistaa häkellyttävän hyvän näkyvyyden: ”Norjan meret jäävät toiseksi”

 9. 9

  Tämä tiedetään Manchesterin iskusta – HS:n yhteenveto popkonserttiin tehdystä hyökkäyksestä, jonka uhreista osa on lapsia

 10. 10

  Ihon kunto kertoo koko elimistön vanhenemisesta – Runsas sokerinkäyttö voi veltostuttaa ihoa, sanoo professori

 11. Näytä lisää