Valikko

11 uutta helsinkiläiskahvilaa, joissa kannattaa käydä

Mitä jos kävisi kahvilla kerrankin jossain uudessa paikassa? Tässä valikoima Helsinkiin vuoden sisään avanneita kahviloita.

Mitä jos kävisi kahvilla kerrankin jossain uudessa paikassa? Tässä valikoima Helsinkiin vuoden sisään avanneita kahviloita.

1. Mad Possum: pieni laatukahvila

Maalis-huhtikuun vaihteessa Kruununhakaan avautunut kahvila on pieni yhden huoneen liiketila: sisään mahtuu kymmenisen asiakasta.

Nimi tarkoittaa ”hullua opossumia”. Paikan perustajat asuivat aiemmin Australiassa ja halusivat nimen, joka viittaisi heidän entiseen kotimaahansa. Sisustus ei ole kuitenkaan aussimainen: bumerangeja tai koalan kuvia ei näy, vaan kahvila on tyyliltään skandinaavisen minimalistinen. On paljon vaaleaa puuta ja pieniä viherkasveja siellä täällä.

Mad Possumilla ei ole omaa paahtimoa, vaan valikoimaan pyritään poimimaan parhaat kahvit sieltä täältä. Tarjolla on ainakin niin suomalaisten kuin brittiläistenkin paahtimoiden tuotteita.

Mad Possum (Vironkatu 11, Kruununhaka) ti–la 10–18. madpossum.co

2. El Fant: parempi kuin museokahvila

Torikortteleiden uusin kahvilatulokas El Fant avasi helmikuun lopussa ja palvelee toukokuun puolivälistä alkaen myös uuden Helsingin kaupunginmuseon kahvilana.

Kahvit tulevat pääasiassa helsinkiläisen Good Life Coffeen paahtimosta, mutta tarjolla on myös ulkomaisten pienpaahtimoiden tuotteita. Sivuseinällä on minikauppa, josta voi ostaa kahvia ja tarvikkeita kotiin. El Fant on myös lounaspaikka, ja iltaisin se muuttuu viiniravintolaksi, joka tarjoaa tapastyylistä syötävää.

El Fant (Katariinankatu 3) ti 8.30–18, ke–to 8.30–22, pe 8.30–23, la 10–23, su 12–16. elfant.fi

3. Mood Coffee Roastery: Tattarisuon kahviaarteita

Mood Coffee Roastery on Tattarisuolla toimiva pienpaahtimo. Tammikuussa Korkeavuorenkadulle, kympin ratikan päätepysäkkiä vastapäätä avautui kahvila, jossa pääsee maistelemaan yrityksen tuotteita.

Noin kymmenen henkeä vetävän liiketilan sisustus on modernin minimalistinen ja kelpaisi vaikka designlehtien sivuille. Kahvia on tarjolla muutama eri paahto, ja pikkusyötävääkin saa. Moodin omia tuotteita voi ostaa myös kotiin. Myyntipakkaukset ovat yhtä tyylikkäitä kuin paikan sisustus.

Mood Coffee Roastery (Tarkk’ampujankatu 4) ma–pe 8–16, la 10–16. moodcoffee.fi

4. Cafe Pequeño: kahvia ja kampauksia

Vaasankadulle heinäkuussa 2015 avautuneessa kahvilassa on eläväinen tunnelma, sillä samassa tilassa toimii myös kampaamo ja hierojan vastaanotto.

Paikan omistajan argentiinalais-espanjalaiset juuret näkyvät tuotevalikoimassa. Torstaisin saa empanadoja eli täytettyjä piiraita, jotka ovat suosittuja erityisesti Espanjassa, Portugalissa ja Latinalaisessa Amerikassa. Myös kahviin suhtaudutaan intohimolla. Kuppiin pannaan muun muassa Lohjalla toimivan Cafetoria-paahtimon tuotteita.

Cafe Pequeño (Vaasankatu 11) ma–ti 9–18, ke–pe 9–19, la–su 11–18. uritos.fi

5. Frangipani: punaista espressoa

Vallilassa toimivan pikkuleipomon suloisen kodikas kahvila avautui lokakuussa 2015 Kruununhakaan. Luomukahvi tulee Hondurasista, ja sen paahtaa pienpaahtimo Papu Jyväskylässä. Talon erikoisuus on rooibos-haudutteesta tehty kofeiiniton ”punainen espresso”.

Kahvin kera löytyy herkkuja joka lähtöön, muun muassa brittityylisiä skonsseja ja amerikkalaisia kuppikakkuja. Ne ovat tietysti leipomon omaa tuotantoa.

Frangipani Bakery Boutique (Maneesikatu 1–3) ti–pe 10–18, la 10–15, su 11–17. frangipaniboutique.fi

6. IPI Kulmakuppila: hyvä meininki

Elokuussa 2015 Kallion kirjaston lähelle avautuneessa kahvilassa on valoisan tyylikäs sisustus ja muutenkin hyvä meininki. IPI:n yhteydessä järjestetään kehitysvammaisten työpajatoimintaa, ja he auttavat kahvilan henkilökuntaa päivittäisissä toimissa. Kahvipuolella on tarjolla Helsingin kahvipaahtimon tuotteita.

IPI  kulmakuppila (Porthaninkatu 13) ma–pe 8–20, la 10–17. ipikulmakuppila.fi

7. Papu Cafe: kahvia vietnamilaisittain

Kruununhaka on nyt Helsingin virallinen kahvilakaupunginosa, sillä suurin osa uusista kiinnostavista paikoista on auennut juuri sinne. Joulukuussa 2015 avattu Papu Cafe on viihtyisä suomalais-vietnamilainen kahvila, josta saa muun muassa vietnamilaistyylistä kahvia.

Vahva tummapaahtoinen kahvi tarjotaan kondensoidun maidon kanssa. Näin syntyy punertavan ruskea ja makea kahvijuoma, joka toimii vaikka jälkiruokana. Papun kahvit tulevat helsinkiläiseltä Kaffa Roastery -paahtimolta.

Vietnamilaista kahvia tarjoaa myös esimerkiksi Riisi Cafe Töölössä (Eteläinen Hesperiankatu 12).

Papu Cafe (Mariankatu 24) ma–pe 8–20, la 10–18, su 11–16. papucafe.fi

8. Makers: etenkin ruokarajoitteisille

Lauttasaareen elokuussa 2015 avautunut Makers-kahvila on erikoistunut erikoisruokavalioihin. Tarjolla on vegaanista, gluteenitonta ja raakaruokaa.

Kaikki tuotteet tehdään itse kahvilassa, ja luomukahviakin saa. Jos sumpin sekaan haluaa maitoa, valikoimasta löytyvät täys-, kevyt-, kaura-, manteli- ja soijamaidot.

Makers Kahvila (Heikkiläntie 10) ma–pe 7.30–19.30, la–su 10–17. facebook.com/makerskahvila

9. Cargo Coffee: kasviskeidas

Baanan päähän toukokuussa 2015 avautunut konttikahvila Cargo Coffee & Kitchen on nykyään nimeltään Cargo Coffee + Vegetarian Food. Se on siis muuttunut kasvisravintolaksi, jonka ruokalistan on suunnitellut villiyrttikokkinakin tunnettu Sami Tallberg.

Cargo Coffeessa voi silti yhä käydä myös vain kahvilla. Kesän tullessa kontin katto onkin miellyttävän aurinkoinen kahvittelupaikka. Tuotteet tulevat ruotsalaispaahtimo Johan & Nyströmiltä, joka pyörittää omaa kahvilaansa Katajanokan kärjessä.

Cargo Coffee + Vegetarian Food (Ruoholahdenranta 8) ma–ke 7.30–18, to–pe 7.30–22, la 10–22 su 10–16. cargohelsinki.fi

10. Siili: kesäkahvila

Vappuna avaa taas kautensa kesäkahvila Siili, joka toimii omakotitalon kellarissa, Puu-Käpylässä. Kesäkuussa 2015 aloittaneen paikan takana ovat Jyri Engeström ja hänen vaimonsa Caterina Fake. Engeström tunnetaan some-pioneerina ja it-yrittäjänä. Fake taas on muun muassa Flickr-kuvanjakopalvelun perustaja.

Kahvivalikoimasta vastaa Kalle Freese, joka on edustanut Suomea baristojen MM-kisoissa ja valittu useasti vuoden baristaksi. Parhaillaan hän puuhaa pikakahvin vallankumousta San Franciscossa. Siilin käyttämä kahvi tulee Lontoosta ja San Franciscosta.

Kahvila Siili (Ilmattarentie 8 C) avautuu vappuna. kahvilasiili.com

11. Hima: joogaa ja kahvia

Hima-joogasalin yhteyteen kesällä 2015 avattu kahvila tarjoaa kattavan listan ja harmoniaa. Tarjolla raakakakkuja ja usein myös gluteenittomia herkkuja. Hyllystä voi napata luettavaksi self help -kirjan.

Hima Organic Café (Siltavuorenranta 16) ma–pe 11–19. himahappiness.com

 

Lähteet: Mm. Nyt-liitteessä aiemmin ilmestyneet pikatestit.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Kahvilat
 • Kotimaa
 • Helsinki
 • Yleinen
Nyt.fi luetuimmat
 1. 1

  Hampurilaistesti: Maistoimme juustohampurilaisia kuudesta helsinkiläisravintolasta – selkeä voittaja ja häviäjä löytyivät

 2. 2

  Suomi mainittu, Voguessa! Maailman kuuluisin muotilehti nosti Helsingin seuraavaksi cooliuden pääkaupungiksi

 3. 3

  Tässä ovat Helsingin parhaat hampurilaiset

 4. 4

  ”Monen miehen mielestä unelmakroppa naiselle” – uusi suomalaisdokumentti näyttää bikini fitness -lajin arjen, jossa naiset treenaavat miehisen katseen alla

 5. 5

  11 uutta helsinkiläiskahvilaa, joissa kannattaa käydä

 6. 6

  Tällainen on HBO:n ylistetty uusi suursarja Westworld, josta toivotaan ”scifin Game of Thronesia”

 7. 7

  Viikonloppuna paistaa aurinko: näitä kivoja juttuja voi tehdä Helsingissä

 8. 8

  Aloita uusi vuosi uudella kalenterisysteemillä: Pidimme kaksi viikkoa uutta bullet journalia, jota hehkutetaan maailmalla – näin se toimii

 9. 9

  Tässä 20 kivaa paikkaa Kalliossa ja yksi uutinen: On The Rocks laajentaa Fleminginkadulle, luvassa keikkojakin

 10. 10

  Nettisivu paljastaa, onko tuttusi Tinderissä – käyttäjät järkyttyivät

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Hampurilaistesti: Maistoimme juustohampurilaisia kuudesta helsinkiläisravintolasta – selkeä voittaja ja häviäjä löytyivät

 2. 2

  Suomi mainittu, Voguessa! Maailman kuuluisin muotilehti nosti Helsingin seuraavaksi cooliuden pääkaupungiksi

 3. 3

  Hittisarja Making a Murdererin ”sankarijuristit” vierailivat Suomessa, vastasivat kritiikkiin ja kysymyksiin – kävimme paikalla

 4. 4

  Viikonloppuna paistaa aurinko: näitä kivoja juttuja voi tehdä Helsingissä

 5. 5

  67 brunssia Helsingissä – kattava opas siihen, mitä syödä ja missä

 6. 6

  Trump leikki ajavansa rekkaa, tööttäili ja intoili kuin pikkulapsi, internet riemastui kuvista

 7. 7

  Pikatestissä Ison Roobertinkadun ylistetty ravintola, josta saa Lähi-idän ruokaa – salaatti oli raikasta ja lammas mehevää

 8. 8

  Lasipalatsin kahvilat ja ravintola avautuivat jälleen alkuviikosta, vuoden tauon jälkeen

 9. 9

  Näin syntyy täydellinen hampurilainen kotikeittiössä – huippukokki antaa vinkkejä jokaiseen vaiheeseen

 10. 10

  Netissä kiertää nyt ”maailman epätyydyttävin” video, jolla tehdään harmittomia juttuja väärin ja katsojia inhottaa – psykologi selittää, mistä vastenmielisyys johtuu

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Hampurilaistesti: Maistoimme juustohampurilaisia kuudesta helsinkiläisravintolasta – selkeä voittaja ja häviäjä löytyivät

 2. 2

  Some villiintyi Angela Merkelin Trump-ilmeistä, esittelyssä johtajien supertapaamisen suosikkimeemit

 3. 3

  Trump leikki ajavansa rekkaa, tööttäili ja intoili kuin pikkulapsi, internet riemastui kuvista

 4. 4

  Popin supertähti sairastui syömishäiriöön ja lopetti nettikommenttien lukemisen, kertoo siitä nyt kaikille, koska haluaa tukea naisia samassa taistelussa

 5. 5

  Netissä kiertää nyt ”maailman epätyydyttävin” video, jolla tehdään harmittomia juttuja väärin ja katsojia inhottaa – psykologi selittää, mistä vastenmielisyys johtuu

 6. 6

  Maailman huonoimmasta elokuvasta tehtiin Hollywood-leffa, jota ylistetään ja jolle povataan jo Oscaria

 7. 7

  Suomi mainittu, Voguessa! Maailman kuuluisin muotilehti nosti Helsingin seuraavaksi cooliuden pääkaupungiksi

 8. 8

  Pelit-lehden ansiosta suomalaisista tuli juuri tällainen pelaajakansa: päätoimittajana 25 vuotta toiminut Tuija Lindén kertoo nyt, miten se kävi

 9. 9

  Näin syntyy täydellinen hampurilainen kotikeittiössä – huippukokki antaa vinkkejä jokaiseen vaiheeseen

 10. 10

  Saksan internet keksi Angela Merkel -hymiön

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 1. 1

  Helsingin Jätkäsaari on tyylikäs, mutta värien kanssa riehuminen ärsyttää niin naapureita kuin arkkitehtuuri­kriitikoitakin

 2. 2

  George W. Bush vangitsi tauluihinsa Irakissa vammautuneen sotilaan katseen – näin suomalaisgalleristi arvioi maailmalla kehutun presidentin kyvyt

 3. 3

  Mätä brassiliha järkyttää, mutta Suomessakin kuluttajaa sumutetaan – ihan joka päivä

 4. 4

  Maailmanselitysten uusi supertähti povaa, että ihmislaji on tulossa tiensä päähän

 5. 5

  Nopeuslaskun uranuurtaja Kalevi ”Häkä” Häkkinen kuollut –”Mitään en jättäisi elämässäni tekemättä”

 6. 6

  Donald Trump on hylännyt vallan kolmijako-opin ja haluaa hallita kuin Aurinkokuningas tai Mussolini, sanoo professori Martti Koskenniemi

 7. 7

  Suomi on kaukana tasa-arvosta, sanoo tutkija – ”Rakenteellisia esteitä on vaikea nähdä, jos niitä ei itse kohtaa”

 8. 8

  Kalliolaiskaksion hinnalla ostaisi Tallinnasta lukaalin, Lontoosta rahalla ei saisi yksiötäkään – HS vertaili, mitä saa 250 000 eurolla viiden eurooppalaisen pääkaupungin ”Kalliosta”

 9. 9

  Rekkojen ulosajot ovat päivittäinen ongelma valtatiellä 21 – Taksikuski: ”Tie on aivan katastrofaalinen, aina joku auto penkkaan pyllähtäneenä”

 10. 10

  Yritysten pitää julkistaa naiskiintiö­tavoitteensa tänä keväänä – ilmoitukset olleet ylimalkaisia ja epämääräisiä

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Mätä brassiliha järkyttää, mutta Suomessakin kuluttajaa sumutetaan – ihan joka päivä

 2. 2

  Tampereella myydään marmorista miljoonataloa, jota on tirkistelty hakupalveluissa jo satatuhatta kertaa – HS kävi katsomassa Kruunukalusteen perustajien elämäntyötä

 3. 3

  Suomi on kaukana tasa-arvosta, sanoo tutkija – ”Rakenteellisia esteitä on vaikea nähdä, jos niitä ei itse kohtaa”

 4. 4

  Alko harppaa ajassa taaksepäin Töölössä – pullot pyydettävä syksystä lähtien myyjien selän takaa palvelutiskiltä

 5. 5

  Kalliolaiskaksion hinnalla ostaisi Tallinnasta lukaalin, Lontoosta rahalla ei saisi yksiötäkään – HS vertaili, mitä saa 250 000 eurolla viiden eurooppalaisen pääkaupungin ”Kalliosta”

 6. 6

  Donald Trump on hylännyt vallan kolmijako-opin ja haluaa hallita kuin Aurinkokuningas tai Mussolini, sanoo professori Martti Koskenniemi

 7. 7

  Rekkojen ulosajot ovat päivittäinen ongelma valtatiellä 21 – Taksikuski: ”Tie on aivan katastrofaalinen, aina joku auto penkkaan pyllähtäneenä”

 8. 8

  George W. Bush vangitsi tauluihinsa Irakissa vammautuneen sotilaan katseen – näin suomalaisgalleristi arvioi maailmalla kehutun presidentin kyvyt

 9. 9

  Maailmanselitysten uusi supertähti povaa, että ihmislaji on tulossa tiensä päähän

 10. 10

  Suomi on jo riittävän tasa-arvoinen, sanoo BMW:n ex-johtaja Mia Miettinen – ”Minulle ei ole koskaan ollut ongelma tehdä uraa ja samalla silittää mieheni paidat”

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Tuhansia suomalaisia ryöstettiin orjiksi, mutta sitä hädin tuskin muistetaan – moni kansa ei unohtaisi moista vääryyttä ikinä

 2. 2

  Vanha hinnasto saattaa olla arvokkaampi kuin romaani eivätkä Myrna-kupit kiinnosta ketään – asiantuntijat kertovat, mitkä käytetyt tavarat nyt käyvät kaupaksi

 3. 3

  Jopa puolet liikunnan harrastajista treenaa liian lujaa, sanoo asiantuntija – Iltakävely voi usein olla hikilenkkiä parempi

 4. 4

  En halua olla sukupuoli­neutraali, haluan olla nainen – kotona pesen mielelläni mieheni pyykit

 5. 5

  Hampurilaistesti: Maistoimme juustohampurilaisia kuudesta helsinkiläisravintolasta – selkeä voittaja ja häviäjä löytyivät

 6. 6

  Lenkille lähtenyt helsinkiläisnainen huomasi itkevän autoilijan tien poskessa – kuljetti satamaan ja juoksi takaisin

 7. 7

  Toni Kitin kova flunssa olikin aids – Nyt hän toivoo, että muut eivät uskoisi netin valesivuja

 8. 8

  Ottelun parhaaksi pelaajaksi valitun hyökkääjän tunteellinen emämoka: kiitti haastattelussa vaimoaan – ja tyttöystäväänsä

 9. 9

  Finnair perui koko kesän Miamin-lennot – mitä lentoyhtiössä oikein tapahtuu?

 10. 10

  Vanhuksia on jäänyt ilman ruokaa Helsingissä, eikä edes kaupunki tavoita uutta lähettiyritystä – lopulta kotihoito tilasi ruokaa Helvi Ukkola-Saariselle, 91

 11. Näytä lisää