Valikko

Suomalaisnainen räjäyttää teinisarja Beverly Hills 90210:n, koska se sai pelkäämään seksiä

Piia Peltola teki näytelmän fanittamastaan tv-sarjasta, joka opetti, että aidsin saa ensimmäisestä kerrasta ja pojilla ei ole monimutkaisia tunteita.

Valtavassa hallissa lojuu ruohomattoja, pyörätuoleja, skeittilautoja, potkulautoja, nyrkkeilykypäriä, reppuja, huiveja, kesämekkoja, golfpalloja.

Kaksi pyöräilyshortseihin ja pastellinvärisiin trikoisiin pukeutunutta miestä ja kaksi naista hymyilee ja tuijottaa maanisesti.

He toistelevat: ”Hei, nimeni on Brandon Walsh!”

Kohta kaikki loikovat ympäri lattiaa tyydyttäen itseään.

Tervetuloa Beverly Hills 90210 -näytelmään, aikamatkaan 1990-luvun hittisarjan puhtoiseen maailmaan!

Piia Peltola, 32, on ohjannut ja käsikirjoittanut Teatterikorkeakoulun lopputyönään yli kaksituntisen spektaakkelin, joka saa ensi-iltansa tänään tiistaina. Siinä yleisö pääsee leikkimään mukana Beverly Hills 90210 -sarjan tapahtumia.

Erikoisesti näytelmässä ei ole katsomoa lainkaan. Katsojat vain heitetään keskelle tapahtumia ja he joutuvat valitsemaan, keiden päähenkilöiden näkökulmasta he tarinaa seuraavat.

Peltola kävi läpi lempijaksojensa repliikit, käänsi ja dramatisoi ne näyttämölle. Rooleja esitetään yli sukupuolirajojen. Keskiössä on seksi ja seksuaalisuus, koska ne jättivät niin lähtemättömän jäljen nuoreen Peltolaan.

”Olen yrittänyt tavoittaa sen sävyn, jolla hahmot aina puhuivat”, Peltola kertoo.

Siis Brandon, Brenda, Kelly, Steve, Donna, David, Andrea ja Dylan.

Nuo ihanan pikkuvanhat, reippaat ja aina niin rakentavat kalifornialaisteinit.

Piia Peltolan Beverly Hills 90210 -fanitus alkoi ala-asteella, kun perhe muutti äkisti Helsingistä maalle.

Pieni Askolan kunta Porvoon lähellä oli kulttuurishokki lähiöiden kasvatille. Koulukaverit olivat lestadiolaisia, jotka eivät saaneet katsoa tunneilla edes opetustelevisiota. Televisio oli syntiä, samoin esiaviollinen seksi.

”Ne tiukat säännöt näyttivät lapsen silmään jopa tavoiteltavilta”, Peltola sanoo.

Sattumoisin MTV3-kanava alkoi näyttää samoihin aikoihin uutta nuortensarjaa, jossa moraali oli samalla tavalla selkeää ja yksiselitteistä:

Jos harrastat suojaamatonta seksiä, voit saada heti ensimmäisellä kerralla aidsin, kuten Stacy Sloanille käy.

Jos edes haaveilet seksistä, treffikumppanisi voi yli-innostua humalassa ja raiskata sinut, niin kuin Kelly Taylorille käy.

Tai sitten vain tulet raskaaksi, kuten Andrea Zuckerman.

Koko maailma oli siinä, valmiiksi selitettynä.

”Jokainen jakso oli kuin pieni opetusnäytelmä”, Peltola sanoo.

”Tulin kai lopulta siihen johtopäätökseen, ettei kannata harrastaa seksiä lainkaan.”

Muistinvirkistykseksi: Beverly Hills 90210:n (eli LA Beatin, kuten sarja ekalla kaudella tunnettiin) tapahtumat alkavat kun Walshien ydinperhe muuttaa kylmästä Minnesotasta isän työn perässä aurinkoiseen Kaliforniaan ja kaksoset Brandon (Jason Priestley) ja Brenda Walsh (Shannen Doherty) menevät uuteen kouluun.

Länsi-Beverlyn yläkoulu on hyväosaisten ja pilalle hemmoteltujen lasten paikka – postinumero 90210 viittaa alueeseen, jossa asuu vain rikkaita.

Samaa on varioitu useaan otteeseen myöhemmissä nuorten sarjoissa, esimerkiksi saman kanavan O.C:ssa (2003–2007), jossa köyhä Ryan Atwood adoptoidaan rikkaalla Orange Countyn alueella asuvaan perheeseen, mutta Beverly Hills teki sen ensin.

Beverly Hillsistä tehtiin sittemmin uudelleenkäynnistys nimellä 90210 (2008-2013) sekä paljastusdokumentti, jossa paneuduttiin sarjan kulisseissa tapahtuneisiin skandaaleihin.

Sarjan takana oli television kultasormi Aaron Spelling, joka tunnettiin Charlien Enkeleiden, Lemmenlaivan ja Dynastian tuottajana. Spelling halusi tehdä sarjan teineistä, jossa teinejä esittäisivät oikeasti teinit.

Beverly Hillsissä tässä miltei onnistuttiin, tosin esimerkiksi köyhää taustaansa piilottelevaa Andrea Zuckermania esittänyt Gabrielle Carteris oli Beverly Hillsin alkaessa jo 28-vuotias.

”Nyt se on jollain tavalla tosi koskettavaa, että osaa hahmoista esitti siltikin niin vanhat ihmiset. Eihän kukaan teini enää katsoisi tollaista”, Piia Peltola sanoo.

Mikä Beverly Hillsistä teki sitten niin ihanan?

1990-luvun alussa Peltola katsoi kavereidensa kanssa Beverly Hills 90210:aa, sen spin-offia Melrose Placea ja Kauniita ja rohkeita. Näistä Melrose Placessa ja ”Kaunareissa” oli äkkivääriä juonenkäänteitä, joissa tavallisilta ja sympaattisilta aluksi vaikuttaneet henkilöhahmot paljastuivatkin yksiselitteisen pahoiksi tai hulluiksi.

Yleensä nämä hahmot olivat naisia, kuten Kauniiden ja rohkeiden ikimuistettavan luihu Sheila Carter.

Beverly Hillsin maailma oli toisenlainen. Kaikkien tekojen taustalta löytyi aina jokin selittävä tekijä, jolla jännite purettiin. Kaikki olivat perimmiltään hyviä ja pahuus oli vain syntiä, josta voi pysytellä loitolla.

Lopussa kaikki kokoontuivat Walsheille syömään jäätelöä.

”Se oli mustavalkoisuudessaan kauhean turvallinen maailma. Vasta sen jälkeen on tullut kaikki terrorismi ja muu epävarmuus”, Peltola sanoo.

Tällä puhtoisuudella oli kääntöpuolensa, jota Peltolan näytelmä myös tarkastelee: Beverly Hillsin maailma oli niin vitivalkoinen, ettei kukaan sarjan päänäyttelijöistä edustanut muuta kuin valkoista, keskiluokkaista amerikkalaista.

2. kauden 9. jaksossa Brandon toki ystävystyy naapuriin muuttavan mustan perheen kanssa.

”Brandonin hahmo oli sarjan hyväntekijä, joka aina löysi haavoittuneita yksilöitä ja pyrki auttamaan heitä”, Peltola selittää. Nykynäkökulmasta Walshien perheen hyväntekeväisyystoiminnan voi nähdä alentavana.

Beverly Hills 90210:ssa oli peräti kaksi homoseksuaalista sivuhahmoa koko sarjan kymmenen vuoden aikana.

”Toinen oli tyyppi, johon Kelly oli vähän ihastunut. He kävivät treffeillä ja mies paljasti Kellylle olevansa homo. Kelly esitti muille, että heillä olisi ollut sutinaa”, Peltola kuvailee.

”Se oli suurin sankariteko, mitä homoseksuaalille ihmiselle voi sarjan tekijöiden mukaan tehdä.”

Viidennen tuotantokauden alussa sarjassa esiintyi myös naispuolinen homohahmo Allison, jälleen Kellyn hahmon kautta. Tosin sarjan tekijät eivät pitäneet lesboutta kauhean vakavasti otettavana.

”Kelly oli bileissä kun koko bilepaikka syttyi palamaan. Vessassa samaan aikaan sattui olemaan Allison, jonka kiinnostus Kellyyn saattoi olla myös sitä, että parka oli kalauttanut päänsä ja oli riippuvainen kohtalontoverista.”

Kaikki palaa Kelly Taylorin (Jennie Garth) hahmoon, yksinhuoltajaäidin raisuun biletyttäreen.

Kellyllä on heti alussa arveluttava maine, Peltola muistelee. Se perustelee sen, miksi hahmon kontolle sälytetään kaikista raskaimmat kokemukset: hänet raiskataann, hän haavoittuu tulipalossa. Kun poikaystävällä on huumeongelma, Kellykin jää koukkuun.

”Muistan kun oli keskusteluja koulussa siitä, kuka olisi kukakin. Kaikki muut halusivat olla Brenda, mutta mulla oli vaaleahiuksisena hirveä tarve sympatiseerata Kellyä. Sen kokema kohtelu tuntui jo silloin kohtuuttomalta”, Peltola sanoo.

Toinen haavoittava muisto liittyy Donna Martiniin, jota esitti tuottaja-Spellingin oma tytär Tori Spelling. Ekojen kausien jälkeen näyttelijä kävi rintojensuurennusleikkauksessa.

Samaan aikaan Donna kävi sarjassa läpi ”tuskaisaa neitsyysvaiheilua”.

”Se harkitsi panevansa poikaystävänsä Davidin kanssa ja alkoi nähdä painajaisia. Se kuitenkin halusi debytantiksi ja hyväksi vaimoksi”, Peltola sanoo.

”Se oli neitsythahmo, joka kuitenkin pukeutui koko ajan hirveän seksikkäisiin vaatteisiin, ja sitten tulivat ne hillittömät silarit. Se ristiriitaisuus jäi vahvana mieleen.”

Yllättäen kaikista traagisin hahmo on Peltolan mielestä Luke Perryn esittämä Dylan McKay, se kaikista hyvännäköisin poika. Perryn tyyli muistutti James Deania Nuoresta kapinallisesta.

Hahmon sisäinen elämäkin oli kuin 50-luvun leffoista.

”Dylanin hahmo näyttäytyy täytenä sosiopaattina: eräässäkin vaiheessa sillä on juttua sekä Kellyn että Brendan kanssa, mutta tytöt vievät kaikki tunteet ja Dylanilla ei vaikuta olevan mitään sisäistä elämää. Se vaan heittää onelinereita ja kismailee kenen kanssa tahansa.”

Peltolan tulkinnassa Dylan McKaysta rakennetaan seksisymbolia, kylmää mysteeriä, minka seurausta on sisäinen tyhjyys.

”Se tuntuu tosi vanhanaikaiselta. Ikään kuin pojilla ei olisi mitään monimutkaisia tunteita.”

Peltolan Beverly Hills 90210 -näytelmässä nämä kaikki hahmot saavat toisen mahdollisuuden.

Koko työryhmän tiedot löytyvät täältä. Beverly Hills 90210 -näytelmän ensi-ilta ti 26.4. klo 18, muut esitykset ke 27.4. klo 18.30, to 28.4. klo 18.30, pe 29.4. klo 17.30, ti 3.5. klo 18.30, ke 4.5. klo 12, pe 6.5. klo 18.30, la 7.5. klo 15, ma 9.5. klo 19.30. Näytökset Teatterikorkeakoulun Teatterisalissa (Haapaniemenkatu 6).

Beverly Hills 90210 -jengi – missä he ovat nyt?

Jason Priestley (Brandon Walsh)

90210-porukan moraalista keskipistettä Brandon Walshia esittänyt Jason Priestley, 46, sai uutta nostetta uralleen vuonna 2010 alkaneesta Call Me Fitz -sarjasta. Priestley esittää komediasarjan päähenkilöä, moraalitonta käytettyjen autojen kauppiasta Richard "Fitz" Fitzpatrickia.

Shannen Doherty (Brenda Walsh)

Brandonin siskoa Brendaa esittänyt Shannen Doherty, 45, on esiintynyt muun muassa tositv-sarja Breaking Up With Shannen Dohertyssa, Yhdysvaltojen Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa sekä tappajanahkiaisista kertovassa elokuvassa Blood Lake: Attack of the Killer Lampreys. Vunna 2015 hän esiintyi realityshow Off The Map with Shannen & Hollyssa.

Jennie Garth (Kelly Taylor)

Kellyä esittäneen Jennie Garthin, 44, tv- ja elokuvaura on ollut Beverly Hills 90210:n jälkeen melko vähäpätöinen. Yksi mainittava rooli oli ääniosa Family Guy -piirrossarjan erikoisjaksossa Stewie Griffin: The Untold Story, missä Garth teki pilaa 90210-hahmostaan. Vuonna 2012 hän sai myös oman realitysarjan nimeltä Jennie Garth: A Little Bit Country.

Luke Perry (Dylan McKay)

Hämärähommiin sotkeutunut paha poika Dylan eli Luke Perry, 49, näytteli sarjan jälkeen jopa parissa teatterilevitykseen päässeessä elokuvassa, kuten Fifth Elementissä (1997). Suurin osa Perryn urasta on kuitenkin kulunut tv-tuotantojen parissa. Viimeisin rooli oli vierailu Rikoksista pahin -sarjassa tänä vuonna.

Gabrielle Carteris (Andrea Zuckerman)

Ujoa ja Brandoniin ihastunutta Andreaa näytellyt Carteris, 55, juonsi 90-luvun puolivälissä omaa keskusteluohjelmaansa. Sen jälkeen hänet on nähty vierailijana muun muassa Criminal Minds- ja Middle-sarjoissa. Carteriksesta tuli tässä kuussa Amerikan näyttelijäkillan eli Screen Actor’s Guildin presidentti.

Brian Austin Green (David Silver)

Brian Austin Green, 42, pyrki 90210:n jälkeen rap-artistiksi, mutta musiikkiura jäi yhden levyn mittaiseksi. Sittemmin Green on näytellyt keskeisissä osissa useammassakin tunnetussa tv-sarjassa, kuten Terminator: Sarah Connorin aikakirjoissa sekä Smallvillessä. Vuonna 2010 Green kohautti menemällä naimisiin näyttelijä-seksisymboli Megan Foxin kanssa, mutta pari haki eroa vuonna 2015. Huhtikuussa 2016 pari ilmoitti kuitenkin odottavansa kolmatta lastaan.

Tori Spelling (Donna Martin)

Tori Spellingin, 42, 90210:n jälkeinen ura on kulunut tasaiseen tahtiin b-luokan elokuvien ja tv-tuotosten parissa. Realitysarja True Tori alkoi Yhdysvalloissa vuonna 2014, samoin kuin Spellingin sekä Jennie "Kelly" Garthin tähdittämä Mystery Girls. Spellingin omaelämäkerta Stori Telling nousi ilmestymisvuonnaan 2008 The New York Timesin myydyimpien kirjojen listan kärkeen.

Ian Ziering (Steve Sanders)

Avoautolla ajelevaa hauskuuttajaa Steve Sandersia esittänyt Ian Ziering, 52, on tehnyt sittemmin uraa Haihurrikaani (Sharknado) -katastrofileffojen parissa. Haastattelimme Zieringiä kun hän kävi Suomessa markkinoimassa elokuvaa vuonna 2014.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Televisio
 • Teatteri
Nyt.fi luetuimmat
 1. 1

  Melania Trump piti harvinaisen julkisen puheen rohkeista naisista, ja Suomi oli näyttävästi esillä (tai ainakin yksi suomen kielen sana oli)

 2. 2

  Futistähti Ronaldon käsittämättömästä näköispatsaasta tuli somehitti, tässä parhaat reaktiot

 3. 3

  Räppäri Kevin Tandun elämästä oli suunta kadoksissa, nyt se on taas löytynyt – ja siitä hän kiittää Suomen armeijaa

 4. 4

  Sörnäisten rantatien kupeeseen tulossa ravintola- ja vapaa-ajan keskittymä – Tarkoitus avata jo tänä kesänä

 5. 5

  Helsinkiläinen rakennusalan opiskelija kuvaa kerrostaloja Instagramiin, brittien The Guardian -lehti ihastui

 6. 6

  Facebookiin tuli suurin muutos vuosikausiin, nyt Suomessakin: Ruutuun ilmestyivät Snapchatista kopioidut tarinapylpyrät – Tästä on kyse

 7. 7

  Naisen kanssa: Seksi parisuhteessa pelottaa miestä, ja pelko on aiheellinen

 8. 8

  Forumin katolle avautuu kaksikerroksinen baari, joka on suunnattu "avarakatseisille ja monimuotoisuutta tasavertaisesti kunnioittaville"

 9. 9

  Käpylän pieni kahvila-kasvisravintola hurmaa lähiruoallaan ja tunnelmallaan

 10. 10

  Leijonan luolan rahanahne ilkimys ”Mr. Wonderful” tulee syksyllä Suomeen – sitä ennen nähdään, nouseeko hän kotimaassaan myös politiikan huipulle Trumpin tavoin

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Melania Trump piti harvinaisen julkisen puheen rohkeista naisista, ja Suomi oli näyttävästi esillä (tai ainakin yksi suomen kielen sana oli)

 2. 2

  Sörnäisten rantatien kupeeseen tulossa ravintola- ja vapaa-ajan keskittymä – Tarkoitus avata jo tänä kesänä

 3. 3

  Helsinkiläinen rakennusalan opiskelija kuvaa kerrostaloja Instagramiin, brittien The Guardian -lehti ihastui

 4. 4

  Facebookiin tuli suurin muutos vuosikausiin, nyt Suomessakin: Ruutuun ilmestyivät Snapchatista kopioidut tarinapylpyrät – Tästä on kyse

 5. 5

  Räppäri Kevin Tandun elämästä oli suunta kadoksissa, nyt se on taas löytynyt – ja siitä hän kiittää Suomen armeijaa

 6. 6

  Futistähti Ronaldon käsittämättömästä näköispatsaasta tuli somehitti, tässä parhaat reaktiot

 7. 7

  Pelottavan pellen paluu: Stephen Kingin Se-kirjasta tulee uusi elokuva, ensimmäinen traileri nyt julki

 8. 8

  New York Times vieraili Helsingin Teurastamossa ja innostui suomalaisesta viskistä ja shampoosta

 9. 9

  Nämä asiat voisimme oppia keppihevosia harrastavilta tytöiltä, jotka tsemppaavat toisiaan ja taistelevat latistamista vastaan, psykologi kertoo

 10. 10

  Kieli kertoo maailmasta ja muokkaa sitä samalla, miksi siis vain naista sanotaan ”huoraksi”?

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Hampurilaistesti: Maistoimme juustohampurilaisia kuudesta helsinkiläisravintolasta – selkeä voittaja ja häviäjä löytyivät

 2. 2

  Nyt Netflix epäonnistui pahasti – menestykseksi odotettu sarja Iron Fist on täysi floppi, selitämme miksi

 3. 3

  Trump leikki ajavansa rekkaa, tööttäili ja intoili kuin pikkulapsi, internet riemastui kuvista

 4. 4

  Melania Trump piti harvinaisen julkisen puheen rohkeista naisista, ja Suomi oli näyttävästi esillä (tai ainakin yksi suomen kielen sana oli)

 5. 5

  Facebookiin tuli suurin muutos vuosikausiin, nyt Suomessakin: Ruutuun ilmestyivät Snapchatista kopioidut tarinapylpyrät – Tästä on kyse

 6. 6

  Helsingin uusissa K-18-pakohuoneissa on kauhua, kannibalismia ja oikeita näyttelijöitä pelottelemassa – tällaisia pelit ovat

 7. 7

  Sörnäisten rantatien kupeeseen tulossa ravintola- ja vapaa-ajan keskittymä – Tarkoitus avata jo tänä kesänä

 8. 8

  Suomi mainittu, Voguessa! Maailman kuuluisin muotilehti nosti Helsingin seuraavaksi cooliuden pääkaupungiksi

 9. 9

  Helsinkiläinen rakennusalan opiskelija kuvaa kerrostaloja Instagramiin, brittien The Guardian -lehti ihastui

 10. 10

  Räppäri Kevin Tandun elämästä oli suunta kadoksissa, nyt se on taas löytynyt – ja siitä hän kiittää Suomen armeijaa

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 1. 1

  Nuukan aviomiehen kuolema paljasti leskirouvalle jättiomaisuuden – Nordea tarjosi neuvojaan ja yhtäkkiä rahat hupenivat

 2. 2

  Pahoinpitelyn silminnäkijänä minut haastettiin todistajaksi – oikeus kertoi nimeni syytetyille, ja pelkään nyt kostoa

 3. 3

  Suuren urheilusponsorin perijä välttelee oikeudenkäyntiä kuolonkolarista – ja viettää yhä ylellistä elämää

 4. 4

  Palkittu kerrostalo osoittautui seulaksi Helsingin Jätkäsaaressa – kukaan ei tiedä, mistä vesi vuotaa ihmisten koteihin

 5. 5

  Sara Forsbergin piti esiintyä Katy Perryn kanssa, mutta Pietarsaaren Halpa-Hallin lavalle nousi uransa kadottanut lupaus – voiko tubetähti vielä nousta menestykseen?

 6. 6

  Kelan maksujen takkuaminen aiheuttaa jo ongelmia vuokrien maksamisessa – ”Moni on kertonut, että nyt on häätöuhka päällä”

 7. 7

  Henri Karvinen jätti lukion väliin, työskenteli 10 vuotta rakennuksilla ja pääsi lääkikseen – Nyt hän kertoo, mikä oli onnistumisen salaisuus

 8. 8

  ”Mikä Juha Sipilää vaivaa?” – Hallituskumppanit kummastelevat pääministerin outoja ja arvaamattomia avauksia

 9. 9

  Tanskan maahanmuutto­ministeri: Jos pizzeriassa ei puhuta tanskaa, ilmiantakaa se viranomaisille

 10. 10

  Timo Soini ei kannata maksutonta varhaiskasvatusta: ”Miksi vuorineuvosten mukuloille pitäisi olla maksuton päivähoito?”

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Henri Karvinen jätti lukion väliin, työskenteli 10 vuotta rakennuksilla ja pääsi lääkikseen – Nyt hän kertoo, mikä oli onnistumisen salaisuus

 2. 2

  Sara Forsbergin piti esiintyä Katy Perryn kanssa, mutta Pietarsaaren Halpa-Hallin lavalle nousi uransa kadottanut lupaus – voiko tubetähti vielä nousta menestykseen?

 3. 3

  ”Mikä Juha Sipilää vaivaa?” – Hallituskumppanit kummastelevat pääministerin outoja ja arvaamattomia avauksia

 4. 4

  Poliisin mukaan moni käännytettävä uhkailee itsemurhalla – Mitä afganistanilaiselle Rezalle tapahtui sen jälkeen, kun hän oli kiivennyt köysi kädessä Rautatientorin puuhun?

 5. 5

  Melania Trump piti harvinaisen julkisen puheen rohkeista naisista, ja Suomi oli näyttävästi esillä (tai ainakin yksi suomen kielen sana oli)

 6. 6

  Radikaali rehellisyys voi muuttaa elämäsi ja tuhota parisuhteesi, mutta on sen arvoista, sanoo Tuuli Syvänen: ”Vaihtoehto on elää feikkaamalla”

 7. 7

  Huumevalistus vie lapsilta lelut saksalaisissa päiväkodeissa – Suomalaistutkija: ”Kannattaa kokeilla kotonakin”

 8. 8

  Jättimäinen pyton söi miehen Indonesiassa

 9. 9

  Tukiopetusta jäi pitämättä Lauttasaaressa – rehtori antoi rahat opettajille joululahjaksi

 10. 10

  Putin on valmis tapaamaan Trumpin Suomessa – Niinistö: ”Isännöimme ilomielin, mutta pitää olla myös jotain sanottavaa”

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Sara Forsbergin piti esiintyä Katy Perryn kanssa, mutta Pietarsaaren Halpa-Hallin lavalle nousi uransa kadottanut lupaus – voiko tubetähti vielä nousta menestykseen?

 2. 2

  Hampurilaistesti: Maistoimme juustohampurilaisia kuudesta helsinkiläisravintolasta – selkeä voittaja ja häviäjä löytyivät

 3. 3

  ”Ahne”, ”ikävä tapaus”, ”nuoria naisia lähentelevä outolintu” – tv-pomo Jorma Sairasen muistelmissa Spede, Petelius ja muut tv:n kultakauden suosikit saavat huutia

 4. 4

  Synnytyssaleihin tulee ympärileikattuja naisia jo viikoittain – ”Vaikeuttaa monin tavoin synnytystä”

 5. 5

  Henri Karvinen jätti lukion väliin, työskenteli 10 vuotta rakennuksilla ja pääsi lääkikseen – Nyt hän kertoo, mikä oli onnistumisen salaisuus

 6. 6

  Lääkkeillä laihtumisesta on saatu lupaavia tuloksia – näistä syistä me lihomme rajummin kuin koskaan

 7. 7

  Mätä brassiliha järkyttää, mutta Suomessakin kuluttajaa sumutetaan – ihan joka päivä

 8. 8

  Amatöörin voittama Jussi-palkinto on märkä rätti ammatti­näyttelijöiden kasvoille – Yleisön suosikit on Jusseissa unohdettu

 9. 9

  Vantaan Koivuhaassa on Jehovan todistajien päämaja, jossa valikoitu joukko odottaa pääsyä paratiisiin – lapset on kielletty ja raamatuntulkinta ainoaa oikeaa

 10. 10

  Jättimäinen pyton söi miehen Indonesiassa

 11. Näytä lisää