Valikko

Jaksoarvio: Game of Thronesin kuudes kausi lähtee ensimmäisessä jaksossa vauhdilla käyntiin

Game of Thrones on täällä ja perinteiset jaksoarviot jatkuvat.

Game of Thrones on täällä ja perinteiset Nyt.fin jaksoarviot jatkuvat! Sairastumiseni takia tämä arvio ilmestyy vasta näin torstaina, jatkossa nopeammin.

Näiden arvioiden lisäksi päivitän Game of Thrones – pysy kartalla –sivua. Siitä voi näppärästi katsoa vaikka kännykällä sarjat viimeiset käänteet. Lisäksi teemme lyhyet videoarviot jaksoista.

Varoitus, tämä kirjoitus sisältää juonipaljastuksia kaikesta, mitä tv-sarjassa on tähän asti tapahtunut.

Näissä jaksoarvioissa voit osallistua keskusteluun. Luen kaikki kommentit ja pyrin vastaamaan kaikkiin kysymyksiin.

Tuttuun tapaan jakso alkoi heti siitä, mihin edellinen kausi jäi. Saimme heti vastauksen kysymykseen, jota on jo vuosi pyöritelty. Kyllä, Jon Nietos todella on kuollut.

Mutta tuleeko hän takaisin? Siihen voisi viitata jakson nimi Punainen nainen. Mutta, ainakin vielä ensimmäisen jakson jälkeen Jon makaa kylmänä Mustalinnassa.

Sarjan tekijät ovat luvanneet tälle kaudelle entistäkin enemmän vauhtia ja sitä riittikin. Verrattuna aiempien kausien aloituksiin, nyt käytettiin vähemmän aikaa katsojan muistuttamiselle siitä, missä mennään. Muutama tarpeeton muistutus kyllä nähtiin.

Punainen nainen viittaa ensisijaisesti Melisandreen, Valon herran papittareen. Mutta kuten Game of Thronesin jaksojen nimet aina, tämäkin nimi on monimerkityksellinen.

Jakso keskittyi ensisijaisesti sarjan naishahmoihin. Etelässä, jakson yllättävimpänä käänteenä, nähtiin Ellaria Hiedan ja Oberyn Martellin tyttärien nousu. Arya Stark ymmärsi, että hänen koulutuksensa jatkuu edelleen. Daenerys Targaryen joutui tavallaan aloittamaan alusta. Mutta jakson tärkein kohtaus tapahtui pohjoisessa, kun Sansa Stark ja Tarthin Brienne kohtasivat.

 

Sansa Stark ja Tarthin Brienne

Kohtaus Briennen ja Sansan välillä oli hyvin koskettava. Nämä kaksi naista, jotka ovat kärsineet niin paljon, menettäneet niin paljon, ymmärsivät siinä hetkessä, että heidän on seistävä yhdessä.

Gwendoline Christie (Brienne) näytti, kuinka hän osaa näytellä sekä taistelun fyysisyyttä että ritarimaisesti kurissa pidettyjä tunteita.

Hänen kasvoiltaan näki, ettei melkein uskonut, mitä tapahtui. Vihdoin hän löysi jonkun, jota palvella, joka ei ole hirviö. Kuten hän viime kauden alussa valitti eloon jääneistä lordeista.

Spekuloidaan.

Sanoisin, että tästä kohtaamisesta lopultakin alkoi Starkin suvun paluu ja pohjoisen uusi nousu. Talvi on tullut ja Briennen suojelemana Sansa Stark tulee nousemaan talven hallitsijaksi.

Näiden ensiaskelten haparoivuutta, symbolisesti, alleviivasi se että aseenkantaja Podrick Paynen täytyi muistuttaa Sansalle, millä sanoilla lordi tai lady hyväksyy ritarin miekan palvelukseensa.

 

Melisandre

Entä sitten itse Punainen nainen, Melisandre, Valon herraksi kutsutun jumalan palvelija? Se oli hätkähdyttävä käänne. Jakson lopuksi Melisandre riisuutui ja paljastui peilin edessä hyvin hyvin paljon vanhemmaksi, kuin mitä hän on tähän asti näyttänyt.

Spekuloidaan.

Sanoisin, että tämän verran on varmaa – näimme nyt sen, minkä ikäinen ja näköinen Melisandre todella on. Hän on vuosia huijannut kaikkia ympärillään.

Mutta mitä tästä seuraa? Se taas ei ole lainkaan itsestään selvää. Tämä voi mielestäni tarkoittaa kahta täsmälleen päinvastaista asiaa.

Ensinnäkin, se voi tarkoittaa, että Melisandrella on todellista voimaa hallita ajan kulkua, toisin sanoen, voimaa hallita elämää ja kuolemaa.

Hän voisi siis mahdollisesti herättää Jon Nietoksen eloon. Tässä kohtaamme heti kauden isoimman kysymyksen, jota tässä on hehkutettu melkein vuoden ajan. Jakso vilisi mainintoja erilaisista ruumiista ja mitä niille tapahtuu. Mennään kohta tarkemmin Jon Nietoksen kohtaloon.

Toinen vaihtoehto Melisandren paljastuksen merkityksestä, johon itse olen taipuvaisempi uskomaan on tämä. Se kertoo meille, että Melisandrella ei yksin ole voimaa muuttaa todellisia asioita. Hän vain saa ne näyttämään muulta. Hän voi vain luoda illuusioita, harhakuvia.

Mitä olemme nähneet Melisandren tekevän? Kaikkein selkein ja todellisin voimannäyttö häneltä oli varjo-olennon luominen, olennon joka murhasi Renly Baratheonin, toisen kauden neljännessä jaksossa. Mutta hän teki olennon yhdessä Stannis Baratheonin kanssa, jonka kuninkaallinen veri Melisandren mukaan tekee voimakkaan taikuuden mahdolliseksi. Muiden hänen taikojensa ja uhriensa toimivuudesta ei ole samanlaisia takeita.

Melisandre alkoi toisella kaudella kampanjan, jossa hän puolusti Stannis Baratheonia Valon herran sankarina. Nyt Stannis on kuollut, ja kysymys kuuluu, mitä hänellä on jäljellä?

No, tietysti Jon Nietos.

 

Jon Nietos, Yövartio ja Ser Davos

Pidän edelleen selvänä sitä, että Jon Nietos herätetään kuolleista.

Jon Nietoksen ruumiin äärellä Melisandre sanoi Ser Davosille: ”Näin hänet liekeissä taistelemassa Talvivaarassa.” Melisandre näytti siltä, että hän ei ymmärtänyt mitä oli tapahtunut. Miten hän on voinut nähdä Jonin Talvivaarassa, tulevaisuudessa, jos hän on kuollut.

Mutta, hän oli nähnyt jo aiemmin näkyjä Stannis Baratheonista, jotka hän tulkitsi väärin. Ehkä tämänkin näyn?

Spekuloidaan lisää. Kaikki näyttää nyt mielestäni jopa liian helpolta. Melisandre tulee sopivasti Mustalinnaan, Ser Davos vartioi ruumista ja sitten Melisandre herättää hänet. Jon Nietos tulee takaisin ja laittaa kaiken järjestykseen.

Kaiken odotuksen jälkeen se olisi antikliimaksi.

Pitäisin vielä oven auki muille vaihtoehdoille Jonin herättämiseksi. Esimerkiksi, että Yön kuninkaalla, Valkeiden kulkijoiden johtajalla, on kätensä pelissä. Tai sitten jollain tuntemattomalla, ehkä Kulkijoidenkin takana olevalla voimalla.

Ehkä jollain sellaisella, jonka kanssa Bran Stark mahdollisesti on tekemisissä.

Silti, melkein suurin selvästi esillä oleva arvoitus tässä jaksossa oli se itsestään selvyys, jolla Ser Davos ja kourallinen Yövartion miehiä, täysin tietoisena että he tulevat kuolemaan sen takia, haluavat vartioida Jon Nietoksen ruumista. Mitä he tietävät? Mitä he olettavat tapahtuvan?

Että Jonin ruumis häpäistäisiin samalla tavalla kuin hänen velipuolensa Robb Starkin ruumis Punaisten häiden jälkeen, kun hänen hurjasutensa pää kiinnitettiin hänen ruumiseensa? Ja he halusivat estää sen? En usko.

Loogisesti voi ajatella vain jotain seuraavankaltaista. Yövartion johdon ottanut Ser Alliser Thorne aikoo polttaa Jon Nietoksen ruumiin pian, kuten Vartiossa on ollut tapana. Ser Davos ja muut Jonille uskolliset odottavat, että jotain voi tapahtua ennen sitä. Millä perusteella, me emme tiedä. Ehkä heihin vaikuttaa joku voima, jota emme vielä tunne.

Saamme vain kuulla Ser Davosin sanovan, että aina on vaihtoehtona Punainen nainen ja ”Olen nähnyt hänen tekevän asioita, joita sinä et ole nähnyt.”

Tämä on viittaus varjo-olentoon, jonka Melisandre synnytti toisen kauden neljännessä jaksossa. Kukaan muu ei nähnyt sitä kuin Ser Davos. Kiinnostavalla tavalla tapahtuma on nyt lähes neljä vuotta myöhemmin merkityksellinen ihan uudella tavalla.

Ser Davos sanoo myös: ”Ette ole ainoita, jotka ovat elossa Jon Nietoksen takia.”

Tästä on helppo spekuloida. Ser Davos tarkoitti Villejä. Ketä muuta hän voisi tarkoittaa? Kenen muun apua tämä kourallinen Yövartion miehiä voisi edes olettaa saavansa?

Täytyy muistaa, että Ser Davos olisi voinut valita toisin. Ei hänen ollut mitenkään pakko asettua Jonin puolelle tässä kiistassa Ser Alliserin ja Jonin välillä. Hän teki sen luultavasti siksi, että Stannis kunnioitti Jonia.

Mutta Nyt Davos on merkitty mies. Hän tietää kuolevansa, jos Jonille uskollisten miesten kapina ei onnistu. Hän laittaa henkilökohtaisesti hyvin paljon peliin.

Jotain on meneillään, eikä meille ole kerrottu kaikkea.

 

Roose ja Ramsay Bolton

Ramsay Bolton on pulassa. Hänen isänsä Roose sanoi, että tilinteon hetki on tulossa ja he tarvitsevat Pohjoisen puolelleen. Pohjoisen, joka ei ole heidän puolellaan ilman Sansa Starkia.

Roose syytti Sansan paosta Ramsayta ja pisti peliin tämän perintöoikeuden. Roose sanoo suoraan Ramsaylle, että tämä tulee menettämään perintönsä, jos Sansaa ei saada takaisin. Boltonin suvun valta menisi hänen uuden vaimonsa Waldan syntymättömälle pojalle.

Spekuloidaan.

Mitä Boltoneille käy? Nousevatko he valtaan vai sortuvatko he sisäiseen riitaan? Ramsay on osoittanut olevansa niin häikäilemätön ja kunnianhimoinen, että hän voisi juonia vaikka Waldan syntymätöntä lasta vastaan. Se voi hajottaa Boltonit ja syöstä heidät tuhoon.

Ainutlaatuisilla tapahtumilla on yleensä merkitys. Roose Bolton laillisti oman äpäränsä Ramsay Nietoksen ja teki tästä Ramsay Boltonin.

Pitää muistaa, että kunniallinen Ned Stark, joka varmasti rakasti Jon Nietosta, ei koskaan laillistanut äpäräpoikaansa. Kyllä, Nedillä oli syy, ainakin hänen rakkautensa vaimoaan Catelynia kohtaan.

Mutta se ei poista sitä tosiasiaa, että Ramsayn laillistaminen oli ainutlaatuinen tapahtuma sarjassa. Se voi muodostua virheeksi, joka tulee koitumaan Roose Boltonin tuomioksi.

Äpärien laillistamisella ei ole hyvä historia Westerosissa.

Tulevan sodan rintamalinjat voivat asettua melkein miten vain. Pohjoisessa on kymmeniä sukuja, joista tv-sarjassa varmasti tullaan näkemään vain muutama.

Kysymys kuuluu, rakastavatko suvut enemmän Starkeja kuin he vihaavat Lannistereita? Eli asettuvatko he rintamaan Boltoneita vastaan, vapauttaakseen Talvivaaran takaisin Starkeille? Vai käyvätkö he Boltonien rinnalla sotaan Lannistereita kohtaan, jotka Viiden kuninkaan sodassa tekivät niin paljon tuhoa Pohjoisen suvuille?

 

Cersei ja Jaime Lannister

Etelämmässä, Kuninkaansatamassa, Lannisterit kärsivät. Jaime Lannister palasi Dornesta tyttärensä kuolleen ruumiin kanssa tämän äidin, oman kaksoissisarensa ja kuninkaan äidin Cersei Lannisterin luo.

Cersei, ilkeä ja itsekäs ihminen, joutuu nyt jo toisen kerran todistamaan lapsensa kuoleman. Joffrey Baratheon murhattiin omissa häissään neljännen kauden toisessa jaksossa.

Cersei ja Jaime olivat jo etääntyneet sarjan edetessä. Itsekäs ja ylimielinen Jaime on löytänyt uutta myötätuntoa ja Cersei vajonnut vain syvemmälle juoniinsa.

Cersei tunnustaa, että Myrcellan hyvyys ja puhtaus piti yllä hänen uskoaan siihen, ettei hän ole hirviö.

Spekuloidaan. Tässä jaetussa kärsimyksessä he löysivät toisensa uudelleen. Jaime sanoo tiivistettynä ”vitut kaikesta”, kenelläkään muulla kuin meillä ei ole väliä ja me otamme heiltä kaiken.

On helppo sanoa, että tästä ei hyvää seuraa. Lannisterien voimakaksikko käy synkkään kostotyöhönsä.

Jaime ja Cersei Lannisterin mutkikas suhde on Game of Thronesia parhaimmillaan – ristiriitaisten ihmisten vaikeiden tunteiden kuvausta. George R.R. Martin on itse sanonut – siteeraten William Faulkneria – että vain itsensä kanssa kamppaileva ihmissydän on kirjoittamisen arvoinen.

 

Martellit

Koko jakson yllättävin käänne oli eteläisessä Dornessa. Siellä tehtiin verinen vallankaappaus, heti kauden alkuun. Vauhti on kova.

Prinssi Doran Martell, Dornen hallitsija, on nyt kuollut. Kohtaus oli hyvin tehty, Doranin ja Ellaria Hiedan välillä oli luottamusta ja lämmin yhteys, kun he muistelivat Oberynia. Siksi isku oli vielä yllättävämpi.

Myös Doranin perillinen, prinssi Trystane murhattiin. Mitä tästä seuraa?

No, ainakin jos Ellaria saa päättää, niin ”heikot miehet eivät enää koskaan hallitse Dornessa”.

Kuka sitten? Spekuloidaan.

Mikäli ketään yllättäviä suvunjäseniä ei jostain ilmaannu, valtaistuimen pitäisi kaiken järjen mukaan siirtyä Oberynin tyttärille, Hietakyille.

Obara, Nymeria ja Tyene ovat kolme vanhinta kahdeksasta tyttärestä, ja ainoat, jotka sarjassa on nähty.

On huomionarvoista, että näistä kolmesta nuorin Tyene on kuitenkin samaan aikaan vanhin tyttäristä, jotka Oberynilla on Ellaria Hiedan kanssa. Muilla on eri äidit, joita ei sarjassa ole nähty.

Varmaankin juuri tämän takia Tyene oli Ellarian kanssa murhaamassa Dorania, kun Obara ja Nymeria murhasivat Trystanen.

Tämä saattaisi myös vihjata jotain tulevasta hallitsijasta. Ehkä että Ellaria käyttää ilmeistä valtaansa ja määrää Tyenen todelliseksi perilliseksi. Mitä muut Hietakyyt tästä ovat mieltä? Vaikea sanoa. He ovat kuitenkin enemmän taistelijoita kuin hallitsijoita.

Ainakin paikalla olleet dornelaiset sotilaat selvästi kannattivat Ellarian vallankaappausta.

Näyttää hyvin todennäköiseltä, että Dorne käy uuden johtajansa alaisuudessa jonkinlaiseen konfliktiin Lannisterin suvun kanssa. Heillä on nyt liikaa velkaa maksettavanaan, Elia Martell ja tämän lapset sekä Oberyn Martell.

Sanottakoon vain lyhyesti se, että Prinssi Doran Martellista on ollut kirjojen pohjalta vuosien ajan liikkeellä useita faniteorioita, kuinka hän pelaa ”pitkää peliä”. No, ainakaan tv-sarjassa nämä teoriat eivät enää tule toteutumaan. Peli jäi lyhyeksi.

Nyt peliin käytävät Ellaria Hieta ja Hietakyyt, toisella puolella lautaa Jaime ja Cersei Lannister.

 

Tyrion Lannister ja Varys

Tyrion ja Varys kulkivat Meereenin kaduilla kauppiaiksi naamioituneina ja keskustelivat epävakaan kaupungin tilanteesta.

Aiemmilta kausilta tuttu vapautuneiden orjien graffiti ”Tappakaa mestarit” oli saanut viereensä lisäyksen: ”Mhysa on mestari”. Mhysa, eli äiti, on vapautettujen orjien antama nimi Daenerys Targaryenille.

Kuka sen oli kirjoittanut?

Spekuloidaan.

Syypää voivat olla Harpyijan poijat, vastarintaliike, joka haluaa palauttaa orjanomistajien eli mestareiden vallan.

Daenerysin vallan kannalta huonompi vaihtoehto on, jos tekstin olisivat kirjoittaneet vapautetut orjat, jotka eivät enää tunnekaan olevansa niin vapaita.

He kohtasivat myös Punaisen papin, siis Melisandren kollegan. Pappi saarnasi, että Valon herra lähetti Lohikäärmeiden äidin meille, mutta pimeyden palvojat ajoivat hänet pois.

Hän kysyy – tartutteko itse soihtuihin nyt, kun Daenerys ei ole enää täällä taistelemassa puolestanne.

Ja heti tämän jälkeen laivat Meereenin satamassa palavat. Tilanne on sekava, eivätkä rintamalinjat ja liittolaisuudet ole täysin selkeitä. Tyrion Lannister tiivistää sen sanoessaan – ”olit kuka tahansa tässä kaupungissa, niin joku haluaa murhata sinut.”

Valon herran uskonto asettuu entistä voimakkaammin Daenerysin puolelle.

Mutta kuka sytytti laivat tuleen Meereenin satamassa ja mitä siitä seuraa?

Spekuloidaan.

Syyllinen voi olla lohikäärme Drogon, joka on edelleen vapaana. Luulisin, että sellainen valoshow olisi kuitenkin näytetty, jos näin olisi tapahtunut.

Syyllisiä voivat olla vapautetut orjat, jotka haluavat heikentää laivoilla kauppaa käyviä entisiä mestareita.

Harpyijan pojat voivat olla polttaneet laivat, jotta Daenerysin puolella olevat joukot olisivat ansassa kaupungissa.

Se on ainakin selkeä ja tuntuvin seuraus laivojen polttamisesta. Kukaan Meereenissä nyt ei pääse pois, ennen kuin joku muu tulee paikalle uusilla laivoilla. Daenerys Targaryen ei myöskään pääse laivoilla Westerosiin. Joutuuko hän marssimaan halki Dothrakinmeren?

Se jää nähtäväksi. Ellei jostain ilmesty uusia laivoja.

 

Daenerys Targaryen

Daenerys on nyt dothrakien vieraana sekä vankina. Häntä kohdellaan hyvin, mutta entisen khalin leskenä, hänen kohtalonsa on viettää loppuelämänsä Vayes Dothrakissa, dothrakien ainoassa kaupungissa.

Näin ei tietenkään tule tapahtumaan.

Spekuloidaan.

Luulen, että Daenerysin ratkaisu on Drogon. Tai Drogon tekee ratkaisun ja hakee Daenerysin.

Tuli nousee idässä.

Sanottakoon, että Daenerysin uhkaavasta kohtaamisesta dothrakien kanssa onnistuttiin ottamaan irti komiikkaa.

Näin siinä viittauksen Conan barbaari -elokuvan tunnettuun kohtaukseen, jossa Conanilta kysytään ”Mikä on parasta elämässä?” ja hän vastaa ”Murskata vihollisesi, nähdä heidän pakenevan edessäsi ja kuulla heidän naistensa valituksen.”

Dothrakit käyvät hyvin samantapaista keskustelua siitä, mikä elämässä on parasta. Vastaukset ovat yltiömachoja. Kauniin naisen näkeminen alasti ensi kertaa, julistaa Khal Moro.

Muut listaavat toisen khalin tappamisen, kaupungin valtaamisen ja asukkaiden ottamisen vangeiksi ja villin hevosen taltuttamisen.

Kkhal Moro korjaa kantaansa, no naisen näkeminen on yksi viidestä parhaasta asiasta.

Daario Naharis ja Jorah Mormont eivät vielä ehtineet pitkälle. He kävivät hyvin kirjoitettua dialogia, jossa he haastoivat toisiaan, mutta kunnioituksella. He tietävät nyt, että Daenerys on dothrakeilla.

Spekuloidaan.

Jos Daario ja Jorah palaavat Meereeniin ja kertovat Tyrionille ja Varysille Daenerysin joutuneen vangituksi, mitä he voivat tehdä?

Yksi ratkaisu voisi olla vapauttaa kaksi Meereenin alla kahlehdittuna odottavaa lohikäärmettä ja päästää ne vapaaksi etsimään Daenerysiä. Siihen sisältyy riskejä.

Toinen vaihtoehto on lähteä Tahrattomien armeijan kanssa sotimaan dothrakeja vastaan. Mutta siihen sisältyy vielä suurempia riskejä. Meereenin tilanne on niin tulenarka – kirjaimellisesti – että siellä on pakko pitää paljon sotilaita.

 

Arya Stark

Arya Starkilla ei mene nyt hyvin. Hän kerjää sokeana Braavosin kaduilla.

On kuitenkin tärkeä muistaa, että tämän jakson kovaotteinen keppiläksytys oli Aryalle positiivinen viesti. Häntä ei ole hylätty. Mustan ja valkoisen talon salamurhaajien koulutus jatkuu.

Kaksi pientä havaintoa kohtauksesta. Kun joku kulki Aryan ohi, he puhuivat ”siitä mitä sille Kuninkaanvartion miehelle tapahtui”. Aryan tekemä Meryn Trantin murha on siis puheenaihe Braavosissa.

Toiseksi, kohtauksen päätteeksi näimme lähikuvan Aryasta, jossa hänen takanaan näkyi Braavosin kuuluisa titaani, patsas, joka toivottaa laivat tervetulleeksi kaupunkiin.

Arya ei näe sitä kaikkea, minkä Braavos voi hänelle vielä tarjota.

Hyvin paljon on vielä edessäpäin.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Game of Thrones
 • keskustelu
 • Televisio
Nyt.fi luetuimmat
 1. 1

  Tänään tv:ssä: Olivia Oras ryhtyi instaamaan, sai tuhansia seuraajia ja vietti 16-vuotiaana vip-elämää – mutta alkoi pelätä ja palasi kotiin

 2. 2

  Juppihippipunkkari on nyt Normcoreprotohipsteri – Neljä ruusua päivitti hittibiisinsä

 3. 3

  Hittisarja Making a Murdererin ”sankarijuristit” vierailivat Suomessa, vastasivat kritiikkiin ja kysymyksiin – kävimme paikalla

 4. 4

  Nämä kaikki asiat ovat hyvin juuri nyt

 5. 5

  Ysäriviikko: Tällaista oli 90-luvun muoti – olkatoppauksia, grungea ja vyölaukkuja

 6. 6

  20 tänä vuonna ilmestynyttä sarjaa, jotka kannattaa katsoa

 1. 1

  Hampurilaistesti: Maistoimme juustohampurilaisia kuudesta helsinkiläisravintolasta – selkeä voittaja ja häviäjä löytyivät

 2. 2

  Suomi mainittu, Voguessa! Maailman kuuluisin muotilehti nosti Helsingin seuraavaksi cooliuden pääkaupungiksi

 3. 3

  Hittisarja Making a Murdererin ”sankarijuristit” vierailivat Suomessa, vastasivat kritiikkiin ja kysymyksiin – kävimme paikalla

 4. 4

  67 brunssia Helsingissä – kattava opas siihen, mitä syödä ja missä

 5. 5

  Viikonloppuna paistaa aurinko: näitä kivoja juttuja voi tehdä Helsingissä

 6. 6

  Lasipalatsin kahvilat ja ravintola avautuivat jälleen alkuviikosta, vuoden tauon jälkeen

 7. 7

  Trump leikki ajavansa rekkaa, tööttäili ja intoili kuin pikkulapsi, internet riemastui kuvista

 8. 8

  Näin syntyy täydellinen hampurilainen kotikeittiössä – huippukokki antaa vinkkejä jokaiseen vaiheeseen

 9. 9

  20 tänä vuonna ilmestynyttä sarjaa, jotka kannattaa katsoa

 10. 10

  16-vuotias Tuure Boelius nousi tähdeksi tubettajana, valittiin Vuoden homoksi – ja pettyi pahasti Suomen mediaan

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Hampurilaistesti: Maistoimme juustohampurilaisia kuudesta helsinkiläisravintolasta – selkeä voittaja ja häviäjä löytyivät

 2. 2

  Some villiintyi Angela Merkelin Trump-ilmeistä, esittelyssä johtajien supertapaamisen suosikkimeemit

 3. 3

  Trump leikki ajavansa rekkaa, tööttäili ja intoili kuin pikkulapsi, internet riemastui kuvista

 4. 4

  Popin supertähti sairastui syömishäiriöön ja lopetti nettikommenttien lukemisen, kertoo siitä nyt kaikille, koska haluaa tukea naisia samassa taistelussa

 5. 5

  Netissä kiertää nyt ”maailman epätyydyttävin” video, jolla tehdään harmittomia juttuja väärin ja katsojia inhottaa – psykologi selittää, mistä vastenmielisyys johtuu

 6. 6

  Maailman huonoimmasta elokuvasta tehtiin Hollywood-leffa, jota ylistetään ja jolle povataan jo Oscaria

 7. 7

  Suomi mainittu, Voguessa! Maailman kuuluisin muotilehti nosti Helsingin seuraavaksi cooliuden pääkaupungiksi

 8. 8

  Pelit-lehden ansiosta suomalaisista tuli juuri tällainen pelaajakansa: päätoimittajana 25 vuotta toiminut Tuija Lindén kertoo nyt, miten se kävi

 9. 9

  Näin syntyy täydellinen hampurilainen kotikeittiössä – huippukokki antaa vinkkejä jokaiseen vaiheeseen

 10. 10

  Saksan internet keksi Angela Merkel -hymiön

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 1. 1

  Onko saunassa oikeasti pakko olla alasti?

 2. 2

  Maailmanselitysten uusi supertähti povaa, että ihmislaji on tulossa tiensä päähän

 3. 3

  Alhainen syntyvyys johtuu köyhyydestä – mieheni on yhden lapsen ja yhden aikuisen yksinhuoltaja

 4. 4

  Kananmuna on nyt trendiruokaa – tutkimukset korostavat terveellisyyttä, ja suomalaisia vaivaavan kolesteroli­herkkyyden voi testata helposti

 5. 5

  Sunday Times: Trump ojensi Merkelille 350 miljardin euron laskun Nato-puolustuksesta

 6. 6

  George W. Bush vangitsi tauluihinsa Irakissa vammautuneen sotilaan katseen – näin suomalaisgalleristi arvioi maailmalla kehutun presidentin kyvyt

 7. 7

  Kesäaikaprotesti leviää – kansalaisaloite kerännyt jo yli 33 000 allekirjoitusta

 8. 8

  Donald Trump on hylännyt vallan kolmijako-opin ja haluaa hallita kuin Aurinkokuningas tai Mussolini, sanoo professori Martti Koskenniemi

 9. 9

  ”Palkat eivät ratkaise, jos liiketoiminta on selkeää”

 10. 10

  Helsingin Jätkäsaari on tyylikäs, mutta värien kanssa riehuminen ärsyttää niin naapureita kuin arkkitehtuuri­kriitikoitakin

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Mätä brassiliha järkyttää, mutta Suomessakin kuluttajaa sumutetaan – ihan joka päivä

 2. 2

  George W. Bush vangitsi tauluihinsa Irakissa vammautuneen sotilaan katseen – näin suomalaisgalleristi arvioi maailmalla kehutun presidentin kyvyt

 3. 3

  Kalliolaiskaksion hinnalla ostaisi Tallinnasta lukaalin, Lontoosta rahalla ei saisi yksiötäkään – HS vertaili, mitä saa 250 000 eurolla viiden eurooppalaisen pääkaupungin ”Kalliosta”

 4. 4

  Donald Trump on hylännyt vallan kolmijako-opin ja haluaa hallita kuin Aurinkokuningas tai Mussolini, sanoo professori Martti Koskenniemi

 5. 5

  Maailmanselitysten uusi supertähti povaa, että ihmislaji on tulossa tiensä päähän

 6. 6

  Sunday Times: Trump ojensi Merkelille 350 miljardin euron laskun Nato-puolustuksesta

 7. 7

  Rekkojen ulosajot ovat päivittäinen ongelma valtatiellä 21 – Taksikuski: ”Tie on aivan katastrofaalinen, aina joku auto penkkaan pyllähtäneenä”

 8. 8

  Helsingin Jätkäsaari on tyylikäs, mutta värien kanssa riehuminen ärsyttää niin naapureita kuin arkkitehtuuri­kriitikoitakin

 9. 9

  Suomi on kaukana tasa-arvosta, sanoo tutkija – ”Rakenteellisia esteitä on vaikea nähdä, jos niitä ei itse kohtaa”

 10. 10

  Alko harppaa ajassa taaksepäin Töölössä – pullot pyydettävä syksystä lähtien myyjien selän takaa palvelutiskiltä

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Tuhansia suomalaisia ryöstettiin orjiksi, mutta sitä hädin tuskin muistetaan – moni kansa ei unohtaisi moista vääryyttä ikinä

 2. 2

  Vanha hinnasto saattaa olla arvokkaampi kuin romaani eivätkä Myrna-kupit kiinnosta ketään – asiantuntijat kertovat, mitkä käytetyt tavarat nyt käyvät kaupaksi

 3. 3

  Jopa puolet liikunnan harrastajista treenaa liian lujaa, sanoo asiantuntija – Iltakävely voi usein olla hikilenkkiä parempi

 4. 4

  En halua olla sukupuoli­neutraali, haluan olla nainen – kotona pesen mielelläni mieheni pyykit

 5. 5

  Hampurilaistesti: Maistoimme juustohampurilaisia kuudesta helsinkiläisravintolasta – selkeä voittaja ja häviäjä löytyivät

 6. 6

  Toni Kitin kova flunssa olikin aids – Nyt hän toivoo, että muut eivät uskoisi netin valesivuja

 7. 7

  Ottelun parhaaksi pelaajaksi valitun hyökkääjän tunteellinen emämoka: kiitti haastattelussa vaimoaan – ja tyttöystäväänsä

 8. 8

  Finnair perui koko kesän Miamin-lennot – mitä lentoyhtiössä oikein tapahtuu?

 9. 9

  Vanhuksia on jäänyt ilman ruokaa Helsingissä, eikä edes kaupunki tavoita uutta lähettiyritystä – lopulta kotihoito tilasi ruokaa Helvi Ukkola-Saariselle, 91

 10. 10

  Sanna Stellanin talo paljastui homepommiksi – Vakuutus ei korvaa totaalisesta remontista senttiäkään

 11. Näytä lisää