Valikko

Jaksoarvio: Game of Thronesin kuudes kausi lähtee ensimmäisessä jaksossa vauhdilla käyntiin

Game of Thrones on täällä ja perinteiset jaksoarviot jatkuvat.

Game of Thrones on täällä ja perinteiset Nyt.fin jaksoarviot jatkuvat! Sairastumiseni takia tämä arvio ilmestyy vasta näin torstaina, jatkossa nopeammin.

Näiden arvioiden lisäksi päivitän Game of Thrones – pysy kartalla –sivua. Siitä voi näppärästi katsoa vaikka kännykällä sarjat viimeiset käänteet. Lisäksi teemme lyhyet videoarviot jaksoista.

Varoitus, tämä kirjoitus sisältää juonipaljastuksia kaikesta, mitä tv-sarjassa on tähän asti tapahtunut.

Näissä jaksoarvioissa voit osallistua keskusteluun. Luen kaikki kommentit ja pyrin vastaamaan kaikkiin kysymyksiin.

Tuttuun tapaan jakso alkoi heti siitä, mihin edellinen kausi jäi. Saimme heti vastauksen kysymykseen, jota on jo vuosi pyöritelty. Kyllä, Jon Nietos todella on kuollut.

Mutta tuleeko hän takaisin? Siihen voisi viitata jakson nimi Punainen nainen. Mutta, ainakin vielä ensimmäisen jakson jälkeen Jon makaa kylmänä Mustalinnassa.

Sarjan tekijät ovat luvanneet tälle kaudelle entistäkin enemmän vauhtia ja sitä riittikin. Verrattuna aiempien kausien aloituksiin, nyt käytettiin vähemmän aikaa katsojan muistuttamiselle siitä, missä mennään. Muutama tarpeeton muistutus kyllä nähtiin.

Punainen nainen viittaa ensisijaisesti Melisandreen, Valon herran papittareen. Mutta kuten Game of Thronesin jaksojen nimet aina, tämäkin nimi on monimerkityksellinen.

Jakso keskittyi ensisijaisesti sarjan naishahmoihin. Etelässä, jakson yllättävimpänä käänteenä, nähtiin Ellaria Hiedan ja Oberyn Martellin tyttärien nousu. Arya Stark ymmärsi, että hänen koulutuksensa jatkuu edelleen. Daenerys Targaryen joutui tavallaan aloittamaan alusta. Mutta jakson tärkein kohtaus tapahtui pohjoisessa, kun Sansa Stark ja Tarthin Brienne kohtasivat.

 

Sansa Stark ja Tarthin Brienne

Kohtaus Briennen ja Sansan välillä oli hyvin koskettava. Nämä kaksi naista, jotka ovat kärsineet niin paljon, menettäneet niin paljon, ymmärsivät siinä hetkessä, että heidän on seistävä yhdessä.

Gwendoline Christie (Brienne) näytti, kuinka hän osaa näytellä sekä taistelun fyysisyyttä että ritarimaisesti kurissa pidettyjä tunteita.

Hänen kasvoiltaan näki, ettei melkein uskonut, mitä tapahtui. Vihdoin hän löysi jonkun, jota palvella, joka ei ole hirviö. Kuten hän viime kauden alussa valitti eloon jääneistä lordeista.

Spekuloidaan.

Sanoisin, että tästä kohtaamisesta lopultakin alkoi Starkin suvun paluu ja pohjoisen uusi nousu. Talvi on tullut ja Briennen suojelemana Sansa Stark tulee nousemaan talven hallitsijaksi.

Näiden ensiaskelten haparoivuutta, symbolisesti, alleviivasi se että aseenkantaja Podrick Paynen täytyi muistuttaa Sansalle, millä sanoilla lordi tai lady hyväksyy ritarin miekan palvelukseensa.

 

Melisandre

Entä sitten itse Punainen nainen, Melisandre, Valon herraksi kutsutun jumalan palvelija? Se oli hätkähdyttävä käänne. Jakson lopuksi Melisandre riisuutui ja paljastui peilin edessä hyvin hyvin paljon vanhemmaksi, kuin mitä hän on tähän asti näyttänyt.

Spekuloidaan.

Sanoisin, että tämän verran on varmaa – näimme nyt sen, minkä ikäinen ja näköinen Melisandre todella on. Hän on vuosia huijannut kaikkia ympärillään.

Mutta mitä tästä seuraa? Se taas ei ole lainkaan itsestään selvää. Tämä voi mielestäni tarkoittaa kahta täsmälleen päinvastaista asiaa.

Ensinnäkin, se voi tarkoittaa, että Melisandrella on todellista voimaa hallita ajan kulkua, toisin sanoen, voimaa hallita elämää ja kuolemaa.

Hän voisi siis mahdollisesti herättää Jon Nietoksen eloon. Tässä kohtaamme heti kauden isoimman kysymyksen, jota tässä on hehkutettu melkein vuoden ajan. Jakso vilisi mainintoja erilaisista ruumiista ja mitä niille tapahtuu. Mennään kohta tarkemmin Jon Nietoksen kohtaloon.

Toinen vaihtoehto Melisandren paljastuksen merkityksestä, johon itse olen taipuvaisempi uskomaan on tämä. Se kertoo meille, että Melisandrella ei yksin ole voimaa muuttaa todellisia asioita. Hän vain saa ne näyttämään muulta. Hän voi vain luoda illuusioita, harhakuvia.

Mitä olemme nähneet Melisandren tekevän? Kaikkein selkein ja todellisin voimannäyttö häneltä oli varjo-olennon luominen, olennon joka murhasi Renly Baratheonin, toisen kauden neljännessä jaksossa. Mutta hän teki olennon yhdessä Stannis Baratheonin kanssa, jonka kuninkaallinen veri Melisandren mukaan tekee voimakkaan taikuuden mahdolliseksi. Muiden hänen taikojensa ja uhriensa toimivuudesta ei ole samanlaisia takeita.

Melisandre alkoi toisella kaudella kampanjan, jossa hän puolusti Stannis Baratheonia Valon herran sankarina. Nyt Stannis on kuollut, ja kysymys kuuluu, mitä hänellä on jäljellä?

No, tietysti Jon Nietos.

 

Jon Nietos, Yövartio ja Ser Davos

Pidän edelleen selvänä sitä, että Jon Nietos herätetään kuolleista.

Jon Nietoksen ruumiin äärellä Melisandre sanoi Ser Davosille: ”Näin hänet liekeissä taistelemassa Talvivaarassa.” Melisandre näytti siltä, että hän ei ymmärtänyt mitä oli tapahtunut. Miten hän on voinut nähdä Jonin Talvivaarassa, tulevaisuudessa, jos hän on kuollut.

Mutta, hän oli nähnyt jo aiemmin näkyjä Stannis Baratheonista, jotka hän tulkitsi väärin. Ehkä tämänkin näyn?

Spekuloidaan lisää. Kaikki näyttää nyt mielestäni jopa liian helpolta. Melisandre tulee sopivasti Mustalinnaan, Ser Davos vartioi ruumista ja sitten Melisandre herättää hänet. Jon Nietos tulee takaisin ja laittaa kaiken järjestykseen.

Kaiken odotuksen jälkeen se olisi antikliimaksi.

Pitäisin vielä oven auki muille vaihtoehdoille Jonin herättämiseksi. Esimerkiksi, että Yön kuninkaalla, Valkeiden kulkijoiden johtajalla, on kätensä pelissä. Tai sitten jollain tuntemattomalla, ehkä Kulkijoidenkin takana olevalla voimalla.

Ehkä jollain sellaisella, jonka kanssa Bran Stark mahdollisesti on tekemisissä.

Silti, melkein suurin selvästi esillä oleva arvoitus tässä jaksossa oli se itsestään selvyys, jolla Ser Davos ja kourallinen Yövartion miehiä, täysin tietoisena että he tulevat kuolemaan sen takia, haluavat vartioida Jon Nietoksen ruumista. Mitä he tietävät? Mitä he olettavat tapahtuvan?

Että Jonin ruumis häpäistäisiin samalla tavalla kuin hänen velipuolensa Robb Starkin ruumis Punaisten häiden jälkeen, kun hänen hurjasutensa pää kiinnitettiin hänen ruumiseensa? Ja he halusivat estää sen? En usko.

Loogisesti voi ajatella vain jotain seuraavankaltaista. Yövartion johdon ottanut Ser Alliser Thorne aikoo polttaa Jon Nietoksen ruumiin pian, kuten Vartiossa on ollut tapana. Ser Davos ja muut Jonille uskolliset odottavat, että jotain voi tapahtua ennen sitä. Millä perusteella, me emme tiedä. Ehkä heihin vaikuttaa joku voima, jota emme vielä tunne.

Saamme vain kuulla Ser Davosin sanovan, että aina on vaihtoehtona Punainen nainen ja ”Olen nähnyt hänen tekevän asioita, joita sinä et ole nähnyt.”

Tämä on viittaus varjo-olentoon, jonka Melisandre synnytti toisen kauden neljännessä jaksossa. Kukaan muu ei nähnyt sitä kuin Ser Davos. Kiinnostavalla tavalla tapahtuma on nyt lähes neljä vuotta myöhemmin merkityksellinen ihan uudella tavalla.

Ser Davos sanoo myös: ”Ette ole ainoita, jotka ovat elossa Jon Nietoksen takia.”

Tästä on helppo spekuloida. Ser Davos tarkoitti Villejä. Ketä muuta hän voisi tarkoittaa? Kenen muun apua tämä kourallinen Yövartion miehiä voisi edes olettaa saavansa?

Täytyy muistaa, että Ser Davos olisi voinut valita toisin. Ei hänen ollut mitenkään pakko asettua Jonin puolelle tässä kiistassa Ser Alliserin ja Jonin välillä. Hän teki sen luultavasti siksi, että Stannis kunnioitti Jonia.

Mutta Nyt Davos on merkitty mies. Hän tietää kuolevansa, jos Jonille uskollisten miesten kapina ei onnistu. Hän laittaa henkilökohtaisesti hyvin paljon peliin.

Jotain on meneillään, eikä meille ole kerrottu kaikkea.

 

Roose ja Ramsay Bolton

Ramsay Bolton on pulassa. Hänen isänsä Roose sanoi, että tilinteon hetki on tulossa ja he tarvitsevat Pohjoisen puolelleen. Pohjoisen, joka ei ole heidän puolellaan ilman Sansa Starkia.

Roose syytti Sansan paosta Ramsayta ja pisti peliin tämän perintöoikeuden. Roose sanoo suoraan Ramsaylle, että tämä tulee menettämään perintönsä, jos Sansaa ei saada takaisin. Boltonin suvun valta menisi hänen uuden vaimonsa Waldan syntymättömälle pojalle.

Spekuloidaan.

Mitä Boltoneille käy? Nousevatko he valtaan vai sortuvatko he sisäiseen riitaan? Ramsay on osoittanut olevansa niin häikäilemätön ja kunnianhimoinen, että hän voisi juonia vaikka Waldan syntymätöntä lasta vastaan. Se voi hajottaa Boltonit ja syöstä heidät tuhoon.

Ainutlaatuisilla tapahtumilla on yleensä merkitys. Roose Bolton laillisti oman äpäränsä Ramsay Nietoksen ja teki tästä Ramsay Boltonin.

Pitää muistaa, että kunniallinen Ned Stark, joka varmasti rakasti Jon Nietosta, ei koskaan laillistanut äpäräpoikaansa. Kyllä, Nedillä oli syy, ainakin hänen rakkautensa vaimoaan Catelynia kohtaan.

Mutta se ei poista sitä tosiasiaa, että Ramsayn laillistaminen oli ainutlaatuinen tapahtuma sarjassa. Se voi muodostua virheeksi, joka tulee koitumaan Roose Boltonin tuomioksi.

Äpärien laillistamisella ei ole hyvä historia Westerosissa.

Tulevan sodan rintamalinjat voivat asettua melkein miten vain. Pohjoisessa on kymmeniä sukuja, joista tv-sarjassa varmasti tullaan näkemään vain muutama.

Kysymys kuuluu, rakastavatko suvut enemmän Starkeja kuin he vihaavat Lannistereita? Eli asettuvatko he rintamaan Boltoneita vastaan, vapauttaakseen Talvivaaran takaisin Starkeille? Vai käyvätkö he Boltonien rinnalla sotaan Lannistereita kohtaan, jotka Viiden kuninkaan sodassa tekivät niin paljon tuhoa Pohjoisen suvuille?

 

Cersei ja Jaime Lannister

Etelämmässä, Kuninkaansatamassa, Lannisterit kärsivät. Jaime Lannister palasi Dornesta tyttärensä kuolleen ruumiin kanssa tämän äidin, oman kaksoissisarensa ja kuninkaan äidin Cersei Lannisterin luo.

Cersei, ilkeä ja itsekäs ihminen, joutuu nyt jo toisen kerran todistamaan lapsensa kuoleman. Joffrey Baratheon murhattiin omissa häissään neljännen kauden toisessa jaksossa.

Cersei ja Jaime olivat jo etääntyneet sarjan edetessä. Itsekäs ja ylimielinen Jaime on löytänyt uutta myötätuntoa ja Cersei vajonnut vain syvemmälle juoniinsa.

Cersei tunnustaa, että Myrcellan hyvyys ja puhtaus piti yllä hänen uskoaan siihen, ettei hän ole hirviö.

Spekuloidaan. Tässä jaetussa kärsimyksessä he löysivät toisensa uudelleen. Jaime sanoo tiivistettynä ”vitut kaikesta”, kenelläkään muulla kuin meillä ei ole väliä ja me otamme heiltä kaiken.

On helppo sanoa, että tästä ei hyvää seuraa. Lannisterien voimakaksikko käy synkkään kostotyöhönsä.

Jaime ja Cersei Lannisterin mutkikas suhde on Game of Thronesia parhaimmillaan – ristiriitaisten ihmisten vaikeiden tunteiden kuvausta. George R.R. Martin on itse sanonut – siteeraten William Faulkneria – että vain itsensä kanssa kamppaileva ihmissydän on kirjoittamisen arvoinen.

 

Martellit

Koko jakson yllättävin käänne oli eteläisessä Dornessa. Siellä tehtiin verinen vallankaappaus, heti kauden alkuun. Vauhti on kova.

Prinssi Doran Martell, Dornen hallitsija, on nyt kuollut. Kohtaus oli hyvin tehty, Doranin ja Ellaria Hiedan välillä oli luottamusta ja lämmin yhteys, kun he muistelivat Oberynia. Siksi isku oli vielä yllättävämpi.

Myös Doranin perillinen, prinssi Trystane murhattiin. Mitä tästä seuraa?

No, ainakin jos Ellaria saa päättää, niin ”heikot miehet eivät enää koskaan hallitse Dornessa”.

Kuka sitten? Spekuloidaan.

Mikäli ketään yllättäviä suvunjäseniä ei jostain ilmaannu, valtaistuimen pitäisi kaiken järjen mukaan siirtyä Oberynin tyttärille, Hietakyille.

Obara, Nymeria ja Tyene ovat kolme vanhinta kahdeksasta tyttärestä, ja ainoat, jotka sarjassa on nähty.

On huomionarvoista, että näistä kolmesta nuorin Tyene on kuitenkin samaan aikaan vanhin tyttäristä, jotka Oberynilla on Ellaria Hiedan kanssa. Muilla on eri äidit, joita ei sarjassa ole nähty.

Varmaankin juuri tämän takia Tyene oli Ellarian kanssa murhaamassa Dorania, kun Obara ja Nymeria murhasivat Trystanen.

Tämä saattaisi myös vihjata jotain tulevasta hallitsijasta. Ehkä että Ellaria käyttää ilmeistä valtaansa ja määrää Tyenen todelliseksi perilliseksi. Mitä muut Hietakyyt tästä ovat mieltä? Vaikea sanoa. He ovat kuitenkin enemmän taistelijoita kuin hallitsijoita.

Ainakin paikalla olleet dornelaiset sotilaat selvästi kannattivat Ellarian vallankaappausta.

Näyttää hyvin todennäköiseltä, että Dorne käy uuden johtajansa alaisuudessa jonkinlaiseen konfliktiin Lannisterin suvun kanssa. Heillä on nyt liikaa velkaa maksettavanaan, Elia Martell ja tämän lapset sekä Oberyn Martell.

Sanottakoon vain lyhyesti se, että Prinssi Doran Martellista on ollut kirjojen pohjalta vuosien ajan liikkeellä useita faniteorioita, kuinka hän pelaa ”pitkää peliä”. No, ainakaan tv-sarjassa nämä teoriat eivät enää tule toteutumaan. Peli jäi lyhyeksi.

Nyt peliin käytävät Ellaria Hieta ja Hietakyyt, toisella puolella lautaa Jaime ja Cersei Lannister.

 

Tyrion Lannister ja Varys

Tyrion ja Varys kulkivat Meereenin kaduilla kauppiaiksi naamioituneina ja keskustelivat epävakaan kaupungin tilanteesta.

Aiemmilta kausilta tuttu vapautuneiden orjien graffiti ”Tappakaa mestarit” oli saanut viereensä lisäyksen: ”Mhysa on mestari”. Mhysa, eli äiti, on vapautettujen orjien antama nimi Daenerys Targaryenille.

Kuka sen oli kirjoittanut?

Spekuloidaan.

Syypää voivat olla Harpyijan poijat, vastarintaliike, joka haluaa palauttaa orjanomistajien eli mestareiden vallan.

Daenerysin vallan kannalta huonompi vaihtoehto on, jos tekstin olisivat kirjoittaneet vapautetut orjat, jotka eivät enää tunnekaan olevansa niin vapaita.

He kohtasivat myös Punaisen papin, siis Melisandren kollegan. Pappi saarnasi, että Valon herra lähetti Lohikäärmeiden äidin meille, mutta pimeyden palvojat ajoivat hänet pois.

Hän kysyy – tartutteko itse soihtuihin nyt, kun Daenerys ei ole enää täällä taistelemassa puolestanne.

Ja heti tämän jälkeen laivat Meereenin satamassa palavat. Tilanne on sekava, eivätkä rintamalinjat ja liittolaisuudet ole täysin selkeitä. Tyrion Lannister tiivistää sen sanoessaan – ”olit kuka tahansa tässä kaupungissa, niin joku haluaa murhata sinut.”

Valon herran uskonto asettuu entistä voimakkaammin Daenerysin puolelle.

Mutta kuka sytytti laivat tuleen Meereenin satamassa ja mitä siitä seuraa?

Spekuloidaan.

Syyllinen voi olla lohikäärme Drogon, joka on edelleen vapaana. Luulisin, että sellainen valoshow olisi kuitenkin näytetty, jos näin olisi tapahtunut.

Syyllisiä voivat olla vapautetut orjat, jotka haluavat heikentää laivoilla kauppaa käyviä entisiä mestareita.

Harpyijan pojat voivat olla polttaneet laivat, jotta Daenerysin puolella olevat joukot olisivat ansassa kaupungissa.

Se on ainakin selkeä ja tuntuvin seuraus laivojen polttamisesta. Kukaan Meereenissä nyt ei pääse pois, ennen kuin joku muu tulee paikalle uusilla laivoilla. Daenerys Targaryen ei myöskään pääse laivoilla Westerosiin. Joutuuko hän marssimaan halki Dothrakinmeren?

Se jää nähtäväksi. Ellei jostain ilmesty uusia laivoja.

 

Daenerys Targaryen

Daenerys on nyt dothrakien vieraana sekä vankina. Häntä kohdellaan hyvin, mutta entisen khalin leskenä, hänen kohtalonsa on viettää loppuelämänsä Vayes Dothrakissa, dothrakien ainoassa kaupungissa.

Näin ei tietenkään tule tapahtumaan.

Spekuloidaan.

Luulen, että Daenerysin ratkaisu on Drogon. Tai Drogon tekee ratkaisun ja hakee Daenerysin.

Tuli nousee idässä.

Sanottakoon, että Daenerysin uhkaavasta kohtaamisesta dothrakien kanssa onnistuttiin ottamaan irti komiikkaa.

Näin siinä viittauksen Conan barbaari -elokuvan tunnettuun kohtaukseen, jossa Conanilta kysytään ”Mikä on parasta elämässä?” ja hän vastaa ”Murskata vihollisesi, nähdä heidän pakenevan edessäsi ja kuulla heidän naistensa valituksen.”

Dothrakit käyvät hyvin samantapaista keskustelua siitä, mikä elämässä on parasta. Vastaukset ovat yltiömachoja. Kauniin naisen näkeminen alasti ensi kertaa, julistaa Khal Moro.

Muut listaavat toisen khalin tappamisen, kaupungin valtaamisen ja asukkaiden ottamisen vangeiksi ja villin hevosen taltuttamisen.

Kkhal Moro korjaa kantaansa, no naisen näkeminen on yksi viidestä parhaasta asiasta.

Daario Naharis ja Jorah Mormont eivät vielä ehtineet pitkälle. He kävivät hyvin kirjoitettua dialogia, jossa he haastoivat toisiaan, mutta kunnioituksella. He tietävät nyt, että Daenerys on dothrakeilla.

Spekuloidaan.

Jos Daario ja Jorah palaavat Meereeniin ja kertovat Tyrionille ja Varysille Daenerysin joutuneen vangituksi, mitä he voivat tehdä?

Yksi ratkaisu voisi olla vapauttaa kaksi Meereenin alla kahlehdittuna odottavaa lohikäärmettä ja päästää ne vapaaksi etsimään Daenerysiä. Siihen sisältyy riskejä.

Toinen vaihtoehto on lähteä Tahrattomien armeijan kanssa sotimaan dothrakeja vastaan. Mutta siihen sisältyy vielä suurempia riskejä. Meereenin tilanne on niin tulenarka – kirjaimellisesti – että siellä on pakko pitää paljon sotilaita.

 

Arya Stark

Arya Starkilla ei mene nyt hyvin. Hän kerjää sokeana Braavosin kaduilla.

On kuitenkin tärkeä muistaa, että tämän jakson kovaotteinen keppiläksytys oli Aryalle positiivinen viesti. Häntä ei ole hylätty. Mustan ja valkoisen talon salamurhaajien koulutus jatkuu.

Kaksi pientä havaintoa kohtauksesta. Kun joku kulki Aryan ohi, he puhuivat ”siitä mitä sille Kuninkaanvartion miehelle tapahtui”. Aryan tekemä Meryn Trantin murha on siis puheenaihe Braavosissa.

Toiseksi, kohtauksen päätteeksi näimme lähikuvan Aryasta, jossa hänen takanaan näkyi Braavosin kuuluisa titaani, patsas, joka toivottaa laivat tervetulleeksi kaupunkiin.

Arya ei näe sitä kaikkea, minkä Braavos voi hänelle vielä tarjota.

Hyvin paljon on vielä edessäpäin.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Game of Thrones
 • keskustelu
 • Televisio
Nyt.fi luetuimmat
 1. 1

  Jaksoarvio: Game of Thronesin seitsemäs kausi alkoi verisellä kostolla ja Ed Sheeranin laulavalla cameolla

 2. 2

  Despacito on maailman kaikkien aikojen striimatuin kappale – Näistä syistä espanjankielisestä biisistä tuli niin valtaisa megahitti, myös Suomessa

 3. 3

  Antti Tuisku, Haloo Helsinki, JVG, Sanni ja Profeetat esiintyvät kaikki viikonloppuna Tikkurila-festivaaleilla: ”Ei tarvitse miettiä, että mikä tuo örzingörzin-bändi on”

 4. 4

  8 ihanaa espoolaista kahvilaa, joihin kannattaa tehdä kesäretki

 5. 5

  Suomalaismuoti kiinnostaa maailmalla! Palkitun suunnittelijan mukaan pukeutumiskulttuurissamme on tekemistä, mutta: ”On ihan ok, että olemme käytännöllisempi kansa”

 6. 6

  Mistä Helsingistä saa hyvännäköistä miestenmuotia? Tässä 16 erilaista kivaa kauppaa

 7. 7

  ”Käänteistä rasismia” tai ”käänteistä syrjintää” ei ole olemassa, filosofi ja yhdenvertaisuusvaltuutettu kertovat miksi

 8. 8

  Aloita uusi vuosi uudella kalenterisysteemillä: Pidimme kaksi viikkoa uutta bullet journalia, jota hehkutetaan maailmalla – näin se toimii

 9. 9

  Aamiaistesti: Kokeilimme viiden helsinkiläishotellin aamiaisia, tällaisia ne olivat

 10. 10

  Liekkipipo ja nopeet lasit – tällainenkin penkkariasu nähtiin tänään Helsingissä

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Ole oma kesäheilasi: Näin masturboit, jos sinulla on penis

 2. 2

  Jaksoarvio: Game of Thronesin seitsemäs kausi alkoi verisellä kostolla ja Ed Sheeranin laulavalla cameolla

 3. 3

  Despacito on maailman kaikkien aikojen striimatuin kappale – Näistä syistä espanjankielisestä biisistä tuli niin valtaisa megahitti, myös Suomessa

 4. 4

  Game of Thronesin uutta psykopaattipahista esittää tanskalaistähti Pilou Asbaek, ja nyt hän kertoo, miten sai roolin

 5. 5

  Teinielokuvaklassikko The Breakfast Clubin paras hahmo oli ”friikki”, joka ei vielä 1980-luvulla kelvannut pojille

 6. 6

  Torille! Monty Python -mies Michael Palin onnittelee 100-vuotiasta Suomea mahtavalla videoviestillä ja laulaa legendaarisen Finland, Finland, Finland -laulun

 7. 7

  Mistä Helsingistä saa hyvännäköistä miestenmuotia? Tässä 16 erilaista kivaa kauppaa

 8. 8

  Ole oma juhannusheilasi: Näin masturboit jos sinulla on klitoris ja vagina

 9. 9

  Keskiviikkona julkaistu sarjakuva oikeuttaa häirintää ja se ei ole ok – näistä syistä

 10. 10

  Antti Tuisku, Haloo Helsinki, JVG, Sanni ja Profeetat esiintyvät kaikki viikonloppuna Tikkurila-festivaaleilla: ”Ei tarvitse miettiä, että mikä tuo örzingörzin-bändi on”

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Ole oma kesäheilasi: Näin masturboit, jos sinulla on penis

 2. 2

  Keskiviikkona julkaistu sarjakuva oikeuttaa häirintää ja se ei ole ok – näistä syistä

 3. 3

  Ole oma juhannusheilasi: Näin masturboit jos sinulla on klitoris ja vagina

 4. 4

  Jaksoarvio: Game of Thronesin seitsemäs kausi alkoi verisellä kostolla ja Ed Sheeranin laulavalla cameolla

 5. 5

  Despacito on maailman kaikkien aikojen striimatuin kappale – Näistä syistä espanjankielisestä biisistä tuli niin valtaisa megahitti, myös Suomessa

 6. 6

  Laulajatähti R. Kellyä syytetään nuorten naisten aivopesusta ja oudon seksuaalisen kultin johtamisesta, Kelly kiistää itse kaiken – tästä on kyse

 7. 7

  Mistä Helsingistä saa hyvännäköistä miestenmuotia? Tässä 16 erilaista kivaa kauppaa

 8. 8

  Game of Thronesin uutta psykopaattipahista esittää tanskalaistähti Pilou Asbaek, ja nyt hän kertoo, miten sai roolin

 9. 9

  Torille! Monty Python -mies Michael Palin onnittelee 100-vuotiasta Suomea mahtavalla videoviestillä ja laulaa legendaarisen Finland, Finland, Finland -laulun

 10. 10

  Video irlantilaisista maistelemassa suomalaisia ruokia trendaa netissä, karjalanpiirakoiden ulkomuoto kuohuttaa: ”Tuon piirakan tekijän ei kannattaisi tulla Suomeen ikinä”

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 1. 1

  Jos alamme tuomita toisiamme kuvottavien mutta yksityisiksi tarkoitettujen sanomisten vuoksi, olemme matkalla takaisin keskiajalle

 2. 2

  ”Naamat” on kuin tuhannen ihmisen kotibileet – Tältä näyttää festivaalilla, joka suututti Sami Hedbergin managerin ja jonka liput myytiin loppuun ennen kuin esiintyjiä oli edes julkistettu

 3. 3

  Suunnitteletko budjettimatkaa? Hintavertailu kertoo, missä on nyt edullista lomailla

 4. 4

  Pikkupojat surmasivat 4-vuotiaan leikkitoverinsa, väitti Ruotsin poliisi vuonna 1998 – ”Tapaus Kevinin” esitutkinta-aineisto tuli vihdoin julki, ja lähes kaikki siinä viittaa veljesten syyttömyyteen

 5. 5

  ”Boksi” esti nukkumisen ja kuulustelijan sylki lensi – Ageeda Paavel muistaa tarkkaan, mitä KGB:n edeltäjä teki hänelle teinityttönä Tallinnan synkimmässä kellarissa kesällä 1946

 6. 6

  Kehäradan lipunmyynti on ajoittain ruuhkautunut Helsinki-Vantaalla – ”Oli säälittävää nähdä turhautuneet ulkomaalaiset ja kärsimättömät suomalaiset yhden lippuautomaatin edessä”

 7. 7

  Dna-testi voi paljastaa sukusalaisuuksia satojen vuosien takaa – Laurin jälkeläisille selvisi, että he eivät polveudukaan Laurista

 8. 8

  Trump: Minulla on tarvittaessa ”täydelliset armahdusvaltuudet” – tutkijat kyseenalaistavat

 9. 9

  Kolmen päivän katkaisuhoito ei riitä koko kesän jatkuneen tissuttelun lopettamiseen – tuntuu, että puolisoni on jätetty heitteille

 10. 10

  Heikki Kovalainen juhli kauden ensimmäistä voittoaan: ”Jes!”

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Pikkupojat surmasivat 4-vuotiaan leikkitoverinsa, väitti Ruotsin poliisi vuonna 1998 – ”Tapaus Kevinin” esitutkinta-aineisto tuli vihdoin julki, ja lähes kaikki siinä viittaa veljesten syyttömyyteen

 2. 2

  Dna-testi voi paljastaa sukusalaisuuksia satojen vuosien takaa – Laurin jälkeläisille selvisi, että he eivät polveudukaan Laurista

 3. 3

  Jos alamme tuomita toisiamme kuvottavien mutta yksityisiksi tarkoitettujen sanomisten vuoksi, olemme matkalla takaisin keskiajalle

 4. 4

  Taiteilija Miina Äkkijyrkkä syytti norjalaistaiteilijaa kopioinnista ja vaati 118 000 euron korvauksia – Tekijänoikeusneuvosto katsoi teokset parodioiksi

 5. 5

  Merkillinen välikohtaus Itämerellä ihmetyttää – se liittynee Venäjän lisääntyneeseen uhoon

 6. 6

  Rintasyövästä kertaalleen parantuneen Astrid Swanin syöpä on uusiutunut

 7. 7

  Kolmen päivän katkaisuhoito ei riitä koko kesän jatkuneen tissuttelun lopettamiseen – tuntuu, että puolisoni on jätetty heitteille

 8. 8

  Erin Dillon menetti kaksi lastaan huumeiden takia, mutta haaveilee silti yhä huumeista – HS:n reportaasi valkoisten kerjäläisten kaupungista, jossa huumepussit toimitetaan kotioven eteen

 9. 9

  Onko Helsinki kupla, jota muu Suomi ei ymmärrä? ”Osa muualla asuvien Helsinki-kritiikistä voi olla ihmettelyä sen äärellä, mihin ei itsellä ole mahdollisuutta”

 10. 10

  ”Boksi” esti nukkumisen ja kuulustelijan sylki lensi – Ageeda Paavel muistaa tarkkaan, mitä KGB:n edeltäjä teki hänelle teinityttönä Tallinnan synkimmässä kellarissa kesällä 1946

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Elävien kuolleiden kaupungilta näyttävän Daytonin ruumishuoneelta on tila loppu – Yhdysvaltoja riivaa historian pahin huume-epidemia, ja yliannostuksia ottavat niin eläkeläiset kuin lapsetkin

 2. 2

  Ole oma kesäheilasi: Näin masturboit, jos sinulla on penis

 3. 3

  Asuntopula ajaa nuoria aikuisia Inarin metsiin – Kaisa Tikka peseytyy purossa ja käyttää jääkaappinaan kivenkoloa

 4. 4

  Joka kolmas muistisairaus voitaisiin ehkäistä korjaamalla elintapoja – tutkijat tunnistivat yhdeksän vaaran paikkaa, jotka altistavat dementioille eri elämänvaiheissa

 5. 5

  Australialaisnainen soitti hätänumeroon Yhdysvalloissa, paikalle tullut poliisi ampui hänet – omaiset vaativat vastauksia surmasta

 6. 6

  Lilli Pukka, 28, on ollut ilman parisuhdetta 10 vuotta ja järjestää ”mää-juhlat” juhlistaakseen sitä – tyytyväiset sinkut voidaan kuitenkin kokea itsekkäinä tai jopa uhkana, sanoo asiantuntija

 7. 7

  Maistamaan pakottaminen vain pahentaa lapsen nirsoilua, ja sipulin piilottaminen ruokaan on epäreilua – lastenpsykiatri neuvoo, miten valikoivan lapsen voi saada syömään

 8. 8

  Onko Helsinki kupla, jota muu Suomi ei ymmärrä? ”Osa muualla asuvien Helsinki-kritiikistä voi olla ihmettelyä sen äärellä, mihin ei itsellä ole mahdollisuutta”

 9. 9

  Tällainen on Helsingin kallein vuokrakämppä: huoneita 11, neliöitä 500, vuokra 25 000 euroa kuussa

 10. 10

  Lipunmyynti lähijunissa loppui aikoja sitten, mutta 22 asemaa on edelleen ilman automaattia – Mitä tekee konduktööri, joka ei saa enää myydä lippuja?

 11. Näytä lisää