Evelina tekee ihan kaiken mitä nyt pitää tehdä, että hänestä tulee tähti

Evelina on kovassa nousussa oleva poptähti. Hän tietää, miten tähdet some-Suomessa syntyvät – ja millaista elämää he viettävät.

Evelina on kovassa nousussa oleva poptähti. Hän tietää, miten tähdet some-Suomessa syntyvät – ja millaista elämää he viettävät.

Eletään nollaria, 2000-luvun alkuvuosia, Turussa.

Huoneessa soi naisen esittämä pop-laulu: Anastasiaa, Britney Spearsia tai Shakiraa.

Sängyssä makoilee tyttö, joka tietää, että hänestä tulee poptähti.

Hänen nimensä on Eveliina Tammenlaakso.

Nyt Tammenlaakso tunnetaan nimellä Evelina. Tuossa hän istuu, levy-yhtiön neuvottelutilassa Helsingissä ja odottaa haastattelun alkua.

Kaikki on mennyt kuten hän lapsena päätti.

”Jotkut halusi olla pienenä eläinlääkäreitä ja jotkut astronautteja. Mä en ole ikinä halunnut mitään muuta kuin tätä”, Tammenlaakso sanoo.

”Kun kuuli ensimmäisen kerran omaa laulua radiosta, tuli olo, että juuri näin sen pitikin mennä.”

Ja se on mennyt juuri sillä tavalla, jolla tähtiä nykyisin tehdään.

Evelina ei vielä ole tähti, mutta hänestä voi tulla sellainen.

Viime vuonna Honey-single kävi lähellä listakärkeä. Huhtikuun alussa julkaistu Sireenit nousi lataus- ja singlelistoilla ykköseksi. Suunta on lupaava.

Niin ei ollut vielä vuonna 2012.

Tammenlaakson ensimmäinen mahdollisuus tulla tähdeksi oli epäonnistunut. Hän oli hakeutunut sinne, missä tähtiä unelmissa tehdään, television laulukilpailuun. Tammenlaakso putosi Voice of Finlandin ensimmäiseltä tuotantokaudelta.

Siitä hän ei halua juuri enää puhua.

”Jos nyt näkisin sen 16-vuotiaan Evelinan, niin läppäisin sitä naamaan.”

Tammenlaakson sukupolvi kasvoi Suomeen, jossa laulukilpailujen piti olla tähtitehtaita. 2000-luvun puolivälin jälkeen tähän oli helppo uskoa: Antti Tuisku, Hanna Pakarinen ja Anna Abreu nousivat tähdiksi Suomen Idolsista.

Nyt unelma on jo osin hiipunut: genren luonut American Idol loppui tänä vuonna, eikä sarjan voittajista oikeastaan muisteta kuin ensimmäinen, Kelly Clarkson.

Tammenlaakso on iloinen, että ei menestynyt kilpailussa.

”Olin silloin 16. Näytin tosi erilaiselta. Hirveä oli se stailaus. Eikä se edes ollut mun idea, vaan mun kummitädin! En koe, että olen sille formaatille velkaa. Mulla ei ollut silloin mitään identiteettiä. Olen iloinen, että tätä kaikkea ei tapahtunut silloin.”

Kisan jälkeen Tammenlaakso kävi lukion (psykologia, kielet ja taideaineet kiinnostivat, kemia meni läpi rimaa hipoen).

Oli 2010-luku, ja laulukilpailujen tilalle oli tullut toinen väylä tähdeksi. Youtube.

Väline oli erilainen, mutta unelma sama. Toivotaan, että joku huomaa lahjakkuuden, jakaa videon ja tähti syntyy sosiaalisesta mediasta. Näin nousi Suomesta Hollywoodiin Sara Forsberg, maailmalla taas Soundcloud synnytti Grimesin kaltaisia menestyksiä.

Turussa lukiosta päässyt Tammenlaakso haaveili samasta. Hän oli samaan aikaan lastenhoitaja, vartiointifirman narikka ja baarien lipunmyyjä.

Yöt menivät töissä. Kun hän ei ollut siellä, hän istui tietokoneella ja latasi Youtubeen cover-versioita esimerkiksi Amy Whinehousen ja Chisun kappaleista.

Kävi, kuten sosiaalisen median unelmassa useimmille käy.

Tammenlaakson coverit eivät kiinnostaneet ketään.

Tammenlaakso päätti, että hänellä olisi vielä yksi yritys. Suora toiminta.

”Olin, että nyt pitää pistää itseään likoon ja mennä epämukavuusalueelle. Tiesin, että [räppäri] Asteella on siistejä juttuja. Laitoin ihan pokkana sille Twitterissä viestiä, että jos hän haluaisi minut feattaamaan jollekin biisille, niin lähden. Ja se vastasikin heti!”

Aste eli Jani Sutelainen kertoo, mikä Tammenlaaksossa vetosi.

”Siitä tyypistä näki vaan heti, että se on spesiaali. Se heräsi siinä lavalla eloon, vaikka olikin tosi nuori ja jännittynyt.”

Hän puhuu nimenomaan Tammenlaakson Voice of Finland -vedosta.

Laulukilpailu kääntyi voitoksi.

Aste ja Tammenlaakso tekivät Himalaja-nimisen kappaleen. Se oli Tammenlaakson totuuden hetki, luultavasti viimeinen mahdollisuus kurottaa tähdeksi.

”Ensimmäisen kerran studiolla jännitti ihan vitusti. Mietin, että mokaa nyt tämä, ja uutta mahdollisuutta ei tule”, Tammenlaakso sanoo.

Himalaja menestyi hyvin. Spotify-streamauksia on kolme miljoonaa. Tammenlaakso ei mokannut.

Sitten yhteyttä otti nimekäs tuottaja MGI, Asteen hyvä ystävä, jonka Tammenlaakso oli tavannut vuotta ennen Himalajaa.

”Tsekkailin Even Youtube-covereita. Evellä on äänessään tietty tone, josta mä diggaan tosi paljon. Se on tunnistettava. Lisäksi niin kutsuttu swag on aivan jotain muuta kuin monilla muilla. Parasta Evessä on asenne, sellainen tietty urbaani ruffius.”

Huipputuottajan avulla tie tähdeksi oli yhtäkkiä auki.

Youtube kääntyi sittenkin voitoksi.

Ensin piti ottaa selvää, mistä 18-vuotiaassa Tammenlaaksossa oli kysymys.

Levy-yhtiön kanssa oli sovittu, että sopimus tehtäisiin, mutta vasta sitten, kun ”paketti” on kasassa. Piti luoda artisti.

”Tehtiin paljon paskoja demoja. Tekemällä ja fiilistelemällä se löytyi, että mikä se oma juttu on. Olin niin vaiheessa, ihmisenä ja kirjoittajana. Se oli niin sanotusti kasvun paikka”, Tammenlaakso sanoo.

Syntyi Evelina.

Hän on artisti, joka tekee ”suomenkielistä pop-R&B-musiikkia jenkkivivahteella”.

Hän on itsevarma, kaunis ja seksikäs nainen, joka ei pyytele anteeksi.

Resepti oli toimiva. Yhteistyökumppanit, keikat ja kappaleet alkoivat tippua eteen. Festarikesä 2015, Takajeejee, Honey, Spotify-soittoon perustuva platinalevy ynnä muut kohokohdat seurasivat toisiaan.

Evelinan oma Sireenit-kappale on saanut paljon radiosoittoa. Albumi on tulossa.

Päivätyöt Evelina lopetti tämän vuoden puolella.

Evelina on nyt tehnyt musiikkia muun muassa JVG:n, Cheekin ja Robinin kanssa. Evelinan tuottaja MGI on kaveri, joka on tehnyt musiikkia muun muassa Justin Bieberin, Pitbullin ja 50 Centin kanssa.

Evelina on varmaan ainoa suomalainen, jonka valokuvan AAA-luokan supertähti Nicki Minaj on julkaissut omalla Instagram-tilillään.

Voi rehdein sydämin sanoa, että Universalin hulppeassa neuvottelutilassa istuu lähes oikea poptähti. Artisti, joka näyttää siltä, että hänet on kuin luotu punaisille matoille, stadioneille ja Venla-gaalaan.

Harmi vain, että nousussa olevan poptähden elämä Suomessa ei oikeastaan vastaa laulukilpailun tai somen unelmaa.

Otetaan tyypillinen viikonloppu.

Evelina pakkaa kassinsa ja lähtee dj:n kanssa pikkuautollaan kohti keikkapaikkaa satojen kilometrien päähän. Keikkapaikalla tehdään soundcheck. Sitten odotellaan tunteja, että keikka alkaa.

”Makaan hotellihuoneessa ja katson Netflixiä. Syön. Sitten hissuksiin pari tuntia ennen keikkaa alan laittaa meikkejä.”

Joskus keikat ovat mahtavia, joskus vaatimattomampia.

Evelinan keikkakalenterissa ovat esimerkiksi La Fiesta (Porvoo), Ipanema (Salo), Kasisali (lahti), B52 (Ähtäri), Cabaret (Pori), Amarillo (Kouvola), Rosendahl (Tampere), Vanha Paloasema (Oulu), Seurahuone (Kokkola).

”Ei ne aina mua siellä tunne. Joskus mun nimi on kirjoitettu julisteisiin väärin. Ne on vaan, että ’ai sä oot se mimmi siitä Takajeejeestä?”

Aamuyöstä Evelina menee nukkumaan, jos on varattu hotelli. Jos mennään kotiin nukkumaan, Evelina ajaa yötä vasten.

”Mun dj ottaa aina yhden kaljan, ettei sen tarvitse ajaa”, hän sanoo ja nauraa.

Evelina on some-ajan tuote. Artisti, jolle Instagram on sitä, mitä musiikkilehdet tai Pitchforkin verkkosivu vähän vanhemmille. Ja Instagramissa aika on, no, armoton.

”Kerran laitoin kuvan, jossa olin juuri syönyt, ja vatsa oli sillä lailla luonnollisen näköinen, ei mikään fitness-supermalli-sixpack. Alkoi kommentointi, että ’vitun läski huora’! ja ’kukahan se on pistänyt Evelinan paksuksi’. Jengi on aika vaativaa.”

Sama tulee vastaan keikalla.

Eräs tarina Jyväskylän Lutakosta on erityisen surullinen.

”Siellä on anniskelualue ja nuorten alue. Mulla oli 15 minuuttia aikaa treffata faneja keikan jälkeen. Anniskelupuolella sama jurrinen äijä tuli neljä kertaa pyytämään, että pitää saada yhteiskuva. Tuli sillä lailla vähän liian lähelle ja otti vähän liian kovaa kiinni.”

Evelinan äänentaso nousee.

”Mulla meni siellä jurristen seassa 10 minuuttia, ja samalla ne nuoret fanit odotti toisella puolella! Kummalle se kuva oli tärkeämpää, sille jurriselle äijälle, joka katsoo sitä kuvaa sen frendien kanssa ja sanoo että ’öhöhöö, panisin’, vai sille lapsifanille, jonka sen vanhemmat on tuoneet keikalle ja joka oikeasti kuuntelee sitä musaa?”

”Mikä siinä on, että hämärtyy se raja? Ihan kuin mä en olisi oikea ihminen siinä. Et sä voi koskea mua, ei sulla ole oikeutta rikkoa sitä mun koskemattomuutta! Ei, ei. Et sä tee kadullakaan kenellekään noin.”

Erityisesti Instagramin on sanottu korostavan ulkonäköä. Selfiet, tyyli ja eräänlainen jatkuva tyylibloggaus ovat lähes pakollisia elementtejä, jos nyt haluaa tähdeksi. Jos haluaa tähdeksi, ulkonäkö auttaa, sanoo Evelinakin.

”Olisi kaunis ajatus ajatella, että se ei vaikuttaisi. Mutta totta kai se vaikuttaa ja siitä on hyötyä. Mä saan paljon parempaa palveluakin missä vaan, kun olen tälläytynyt. Ai onko se iso ongelma? En tiedä, mutta eihän se nyt saisi olla niin.”

Niin, Instagram on tärkeä. Siellä pitää hallita keikkakiitoskuvat (paikalla olleet tykkäävät), arkiset omakuvat ja tsemppausviestit – ne ovat lähes jokaisen tähden arkea.

Evelina hallitsee:

Oikeasti Tammenlaakso on nyt juuri siinä, johon internet-ajan tähtikoneessa monen meno pysähtyy.

Musiikkiteollisuus ei enää tähtää albumeihin vaan brändeihin. Artistit saattavat julkaista singlen tai kaksi ja kadota somesta nousseen seuraavan ilmiön tieltä.

Esimerkiksi Robinin ”löytänyt” musiikkialan ammattilainen Kim Kuusi on sanonut, että suurimalle osalle nuorista artisteista poptähteys on muutaman vuoden kestävä intensiivinen harrastus.

Voi myös olla, että Evelina on parin vuoden päästä supertähti, sellainen kuin vaikkapa Sanni tai entisen PMMP:n Paula Vesala.

Ainakin hän sopii muottiin: suosituimmat popparit ovat nyt naisia, näyttävät hyvältä Instagramissa ja ovat valmiita sietämään pop-unelman ja nurkista murentuneen musiikkiteollisuuden välistä todellisuuseroa.

Sekin puhuu hyvän tulevaisuuden puolesta, että Evelina osallistuu kappaleidensa tekemiseen ainakin niin, että hän kirjoittaa itse sanansa. Jos artisti haluaa pitkäkestoisen uran, sen täytyy tarjota levy-yhtiölle jotain omaa. Jotain mikä ei ole helposti korvattavissa uudella kauniilla tähdenlennolla.

Esimerkiksi tämä seikka on nimenomaan syy, miksi esimerkiksi Sanni ja Vesala ovat tehneet verrattain pitkää uraa, ja miksi moni laulukilpailuista ponnistava jää yhden levyn tai singlen ihmeeksi.

Tuottaja MGI on toki puolueellinen, mutta hänen työhistoriansa supertähtien kanssa antaa ennustukselle jotain painoarvoa:

”Kyllä mä luulen että, osaan aika hyvin sanoa, kenessä on potentiaalia, varsinkin pitkälle uralle. Mä uskon ja toivon sitä, että Evelina on viiden vuoden päästä yksi Suomen suurimmista tähdistä.”

Omasta mielestään Evelina on jo nyt saavuttanut paljon.

”Tämä homma on niin paljon plussan puolella. Esimerkiksi Honey-biisistä sain kuuntelijalta viestin, että se biisi on hänen ja hänen syöpään sairastuneen ystävänsä voimabiisi. Tuollainen merkitsee mulle niin paljon. Se että, joku saa jotain siitä musiikista, mitä itse tekee.”

Tilastomatematiikan perusteella voi olla myös, että tämä on Evelinan uran huippu.

Suomen popin supertähdet täyttävät nyt jäähalleja tai jopa stadioneja, mutta heidän alapuolellaan kilpailu on koko ajan rajumpaa. Nuoria, uusia kasvoja nousee levy-yhtiöiden listoille lähes viikottain: Ronya, Venior, Evelina, Siniyvsemin, Vilma Alina, Alma, Annukka, Juulia, Sandhja, Katéa, Ellinoora, Elise, Ida Paul. Varmaa on ainoastaan se, että korkeintaan yhdestä kahdesta näistä tulee jotain suurta ja kestävää.

Eveliina Tammenlaaksoa se ei pelota. Hän aikoo puskea läpi.

”Tähän on tähdätty 20 vuotta.”

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Musiikki
 • Internet
Nyt.fi luetuimmat
 1. 1

  Arviossa kaupungin kuumin pizzeria Via Tribunali, johon voi joutua jonottamaan tunninkin – mutta se on sen arvoista

 2. 2

  Kuka voittaa Game of Thronesin ja saa Rautavaltaistuimen? Äänestä suosikkiasi

 3. 3

  Arnold Schwarzenegger ei olisi mitään ilman hänen elokuvissaan esiintyviä lukemattomia naisia – Testaa, montako heistä tunnistat

 4. 4

  Jaksoarvio: Game of Thronesin kakkosjaksossa koettiin koko sarjan kannalta käänteentekevä hetki

 5. 5

  Suomalaisen tv-historian kenties kömpelöin ja vilpittömin juontaja Riitta Väisänen aloitti tubettamisen, ja tästä syystä se on niin täydellistä

 6. 6

  Jaksoarvio: Game of Thronesin seitsemäs kausi alkoi verisellä kostolla ja Ed Sheeranin laulavalla cameolla

 7. 7

  Ensi viikolla Helsingissä nähdään esitys, jonka yleisöltä kerätään heidän Facebook-päivityksiään ja niitä käytetään osana show’ta – tästä on kyse

 8. 8

  Espresso Housen kahviloita nousee Helsingin ydinkeskustaan kuin sieniä sateella, ja loppuvuoden aikana uusia paikkoja avautuu vielä viisi – Näin ketjukahvilat hallitsevat nyt Helsinkiä

 9. 9

  Tässä 9 kiinnostavinta pizzeriaa Helsingissä juuri nyt

 10. 10

  Kallion ydinbaareihin kuuluva Cafe Mascot suljettu toistaiseksi, asiasta ilmoitettiin maanantai-iltana Facebookissa: ”Sata tapahtumaa peruuntuu”

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Arviossa kaupungin kuumin pizzeria Via Tribunali, johon voi joutua jonottamaan tunninkin – mutta se on sen arvoista

 2. 2

  Miksei tätä ole kerrottu aiemmin? Invavessaa saa käyttää häpeilemättä, vaikkei olisi vammainen

 3. 3

  Näin treenaat kuin Iso-Arska: ”Suomen lihaksikkain nainen” näyttää, miten teet oikeaoppisesti tehokkaat liikkeet rinnan, selän ja haban kasvattamiseen

 4. 4

  Suomalaisen tv-historian kenties kömpelöin ja vilpittömin juontaja Riitta Väisänen aloitti tubettamisen, ja tästä syystä se on niin täydellistä

 5. 5

  Jaksoarvio: Game of Thronesin kakkosjaksossa koettiin koko sarjan kannalta käänteentekevä hetki

 6. 6

  Espresso Housen kahviloita nousee Helsingin ydinkeskustaan kuin sieniä sateella, ja loppuvuoden aikana uusia paikkoja avautuu vielä viisi – Näin ketjukahvilat hallitsevat nyt Helsinkiä

 7. 7

  Arnold Schwarzenegger ei olisi mitään ilman hänen elokuvissaan esiintyviä lukemattomia naisia – Testaa, montako heistä tunnistat

 8. 8

  Kuka voittaa Game of Thronesin ja saa Rautavaltaistuimen? Äänestä suosikkiasi

 9. 9

  Kallion ydinbaareihin kuuluva Cafe Mascot suljettu toistaiseksi, asiasta ilmoitettiin maanantai-iltana Facebookissa: ”Sata tapahtumaa peruuntuu”

 10. 10

  Nämä 17 Arnold Schwarzeneggerin upeaa giffiä auttavat selviämään elämän haasteista

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Ole oma kesäheilasi: Näin masturboit, jos sinulla on penis

 2. 2

  Kallion ydinbaareihin kuuluva Cafe Mascot suljettu toistaiseksi, asiasta ilmoitettiin maanantai-iltana Facebookissa: ”Sata tapahtumaa peruuntuu”

 3. 3

  Jaksoarvio: Game of Thronesin kakkosjaksossa koettiin koko sarjan kannalta käänteentekevä hetki

 4. 4

  Despacito on maailman kaikkien aikojen striimatuin kappale – Näistä syistä espanjankielisestä biisistä tuli niin valtaisa megahitti, myös Suomessa

 5. 5

  Microsoft aikoo lopettaa legendaarisen Paint-piirrosohjelman 32 vuoden jälkeen – Kiitos yhteisistä vuosista!

 6. 6

  Näin treenaat kuin Iso-Arska: ”Suomen lihaksikkain nainen” näyttää, miten teet oikeaoppisesti tehokkaat liikkeet rinnan, selän ja haban kasvattamiseen

 7. 7

  Mistä Helsingistä saa hyvännäköistä miestenmuotia? Tässä 16 erilaista kivaa kauppaa

 8. 8

  Ole oma juhannusheilasi: Näin masturboit jos sinulla on klitoris ja vagina

 9. 9

  Keskiviikkona julkaistu sarjakuva oikeuttaa häirintää ja se ei ole ok – näistä syistä

 10. 10

  Arviossa kaupungin kuumin pizzeria Via Tribunali, johon voi joutua jonottamaan tunninkin – mutta se on sen arvoista

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 1. 1

  Professori Markku Kivinen: Putin lähetti lehdistötilaisuudessa piiloviestin Suomelle

 2. 2

  23-vuotiaalla Jami Särkisellä on kaksi tyttöystävää ja hän nauttii siitä niin, ettei yksiavioisuuteen ole paluuta – Polyamoria eli monisuhteisuus yleistyy

 3. 3

  Putin arvosteli USA:ta Punkaharjulla: ”On mahdotonta sietää loputtomiin häikäilemättömyyttä maatamme kohtaan” – Niinistö sanoi vastaan venäläistoimittajalle

 4. 4

  Treffailussa on edelleen yksi kammottavan vanhanaikainen piirre: Deiteillä nainen odottaa miehen hoitavan kaiken

 5. 5

  Venäjän mediassa on hämmästelty Suomen ja Venäjän hyviä suhteita Putinin Savonlinnan-vierailun alla – ”Miksi välit ovat niin läheiset?”

 6. 6

  Olen nähnyt miehiä tyydyttämässä itseään metron penkillä ja uimahalleissa – ei ole Sompasaunan vika, jos lauteilla irstaillaan

 7. 7

  Tutkijat: Antibioottikuuria ei aina tarvitsekaan syödä loppuun – liian pitkistä kuureista voi olla jopa haittaa

 8. 8

  Näin suomalaiset yrittävät petkuttaa Kelaa – viime vuonna kiinni jäi lähes pari tuhatta huijaria, keskimääräinen vedätys 4 200 euroa

 9. 9

  HS seuraa: Niinistö ja Putin ovat oopperassa – 11-vuotias Ellen Strandholm: ”Jolanta on hyvä, mutta tänään tulen tänne vain presidenttien vuoksi”

 10. 10

  Talousmediat: Amazonin perustaja Jeff Bezos on nyt maailman rikkain ihminen

 11. Näytä lisää
 1. 1

  23-vuotiaalla Jami Särkisellä on kaksi tyttöystävää ja hän nauttii siitä niin, ettei yksiavioisuuteen ole paluuta – Polyamoria eli monisuhteisuus yleistyy

 2. 2

  Lappiin matkalla oleva kaupunkifillari hämmensi Hämeenlinnassa – ”Mies otti valokuvia ja uhkasi lähettää ne poliisille”

 3. 3

  Treffailussa on edelleen yksi kammottavan vanhanaikainen piirre: Deiteillä nainen odottaa miehen hoitavan kaiken

 4. 4

  Huumeita myydään avoimesti Helsingin Torkkelinmäellä – HS vieraili puistossa, jossa huumekauppa asukkaiden mukaan rehottaa

 5. 5

  Finland, dit borde man åka – ruotsalaisten tietämättömyys Suomesta onnistuu yhä välillä hätkäyttämään

 6. 6

  Näin suomalaiset yrittävät petkuttaa Kelaa – viime vuonna kiinni jäi lähes pari tuhatta huijaria, keskimääräinen vedätys 4 200 euroa

 7. 7

  Olen nähnyt miehiä tyydyttämässä itseään metron penkillä ja uimahalleissa – ei ole Sompasaunan vika, jos lauteilla irstaillaan

 8. 8

  Poliisilta erikoinen kirje savonlinnalaisille – Miksi kaupunkilaisten pitäisi välttää parvekkeilla oloa Putinin vierailun aikana?

 9. 9

  Mies tyydytti itseään sekasaunassa, toinen kommentoi naisten vartaloita – seksuaalinen häirintä varjostaa Sompasaunaa

 10. 10

  Trump aikoo kieltää transsukupuoliset Yhdysvaltain armeijassa – Palkittu eliittisotilas ärähti: ”Sanokoon minulle päin naamaa, etten ole kelvollinen”

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Pikkupojat surmasivat 4-vuotiaan leikkitoverinsa, väitti Ruotsin poliisi vuonna 1998 – ”Tapaus Kevinin” esitutkinta-aineisto tuli vihdoin julki, ja lähes kaikki siinä viittaa veljesten syyttömyyteen

 2. 2

  Joka kolmas muistisairaus voitaisiin ehkäistä korjaamalla elintapoja – tutkijat tunnistivat yhdeksän vaaran paikkaa, jotka altistavat dementioille eri elämänvaiheissa

 3. 3

  Lilli Pukka, 28, on ollut ilman parisuhdetta 10 vuotta ja järjestää ”mää-juhlat” juhlistaakseen sitä – tyytyväiset sinkut voidaan kuitenkin kokea itsekkäinä tai jopa uhkana, sanoo asiantuntija

 4. 4

  Sompasaunassa on ahdasta, alastonta ja aitoa – ”Helsinki on paljon siistimpi kuin Tukholma”

 5. 5

  Ruokatoimittaja ja viestintäyrittäjä Elina Jyväs kuoli 40-vuotiaana

 6. 6

  23-vuotiaalla Jami Särkisellä on kaksi tyttöystävää ja hän nauttii siitä niin, ettei yksiavioisuuteen ole paluuta – Polyamoria eli monisuhteisuus yleistyy

 7. 7

  Lappiin matkalla oleva kaupunkifillari hämmensi Hämeenlinnassa – ”Mies otti valokuvia ja uhkasi lähettää ne poliisille”

 8. 8

  Mies tyydytti itseään sekasaunassa, toinen kommentoi naisten vartaloita – seksuaalinen häirintä varjostaa Sompasaunaa

 9. 9

  ”Naamat” on kuin tuhannen ihmisen kotibileet – Tältä näyttää festivaalilla, joka suututti Sami Hedbergin managerin ja jonka liput myytiin loppuun ennen kuin esiintyjiä oli edes julkistettu

 10. 10

  Jos alamme tuomita toisiamme kuvottavien mutta yksityisiksi tarkoitettujen sanomisten vuoksi, olemme matkalla takaisin keskiajalle

 11. Näytä lisää