Valikko

Evelina tekee ihan kaiken mitä nyt pitää tehdä, että hänestä tulee tähti

Evelina on kovassa nousussa oleva poptähti. Hän tietää, miten tähdet some-Suomessa syntyvät – ja millaista elämää he viettävät.

Evelina on kovassa nousussa oleva poptähti. Hän tietää, miten tähdet some-Suomessa syntyvät – ja millaista elämää he viettävät.

Eletään nollaria, 2000-luvun alkuvuosia, Turussa.

Huoneessa soi naisen esittämä pop-laulu: Anastasiaa, Britney Spearsia tai Shakiraa.

Sängyssä makoilee tyttö, joka tietää, että hänestä tulee poptähti.

Hänen nimensä on Eveliina Tammenlaakso.

Nyt Tammenlaakso tunnetaan nimellä Evelina. Tuossa hän istuu, levy-yhtiön neuvottelutilassa Helsingissä ja odottaa haastattelun alkua.

Kaikki on mennyt kuten hän lapsena päätti.

”Jotkut halusi olla pienenä eläinlääkäreitä ja jotkut astronautteja. Mä en ole ikinä halunnut mitään muuta kuin tätä”, Tammenlaakso sanoo.

”Kun kuuli ensimmäisen kerran omaa laulua radiosta, tuli olo, että juuri näin sen pitikin mennä.”

Ja se on mennyt juuri sillä tavalla, jolla tähtiä nykyisin tehdään.

Evelina ei vielä ole tähti, mutta hänestä voi tulla sellainen.

Viime vuonna Honey-single kävi lähellä listakärkeä. Huhtikuun alussa julkaistu Sireenit nousi lataus- ja singlelistoilla ykköseksi. Suunta on lupaava.

Niin ei ollut vielä vuonna 2012.

Tammenlaakson ensimmäinen mahdollisuus tulla tähdeksi oli epäonnistunut. Hän oli hakeutunut sinne, missä tähtiä unelmissa tehdään, television laulukilpailuun. Tammenlaakso putosi Voice of Finlandin ensimmäiseltä tuotantokaudelta.

Siitä hän ei halua juuri enää puhua.

”Jos nyt näkisin sen 16-vuotiaan Evelinan, niin läppäisin sitä naamaan.”

Tammenlaakson sukupolvi kasvoi Suomeen, jossa laulukilpailujen piti olla tähtitehtaita. 2000-luvun puolivälin jälkeen tähän oli helppo uskoa: Antti Tuisku, Hanna Pakarinen ja Anna Abreu nousivat tähdiksi Suomen Idolsista.

Nyt unelma on jo osin hiipunut: genren luonut American Idol loppui tänä vuonna, eikä sarjan voittajista oikeastaan muisteta kuin ensimmäinen, Kelly Clarkson.

Tammenlaakso on iloinen, että ei menestynyt kilpailussa.

”Olin silloin 16. Näytin tosi erilaiselta. Hirveä oli se stailaus. Eikä se edes ollut mun idea, vaan mun kummitädin! En koe, että olen sille formaatille velkaa. Mulla ei ollut silloin mitään identiteettiä. Olen iloinen, että tätä kaikkea ei tapahtunut silloin.”

Kisan jälkeen Tammenlaakso kävi lukion (psykologia, kielet ja taideaineet kiinnostivat, kemia meni läpi rimaa hipoen).

Oli 2010-luku, ja laulukilpailujen tilalle oli tullut toinen väylä tähdeksi. Youtube.

Väline oli erilainen, mutta unelma sama. Toivotaan, että joku huomaa lahjakkuuden, jakaa videon ja tähti syntyy sosiaalisesta mediasta. Näin nousi Suomesta Hollywoodiin Sara Forsberg, maailmalla taas Soundcloud synnytti Grimesin kaltaisia menestyksiä.

Turussa lukiosta päässyt Tammenlaakso haaveili samasta. Hän oli samaan aikaan lastenhoitaja, vartiointifirman narikka ja baarien lipunmyyjä.

Yöt menivät töissä. Kun hän ei ollut siellä, hän istui tietokoneella ja latasi Youtubeen cover-versioita esimerkiksi Amy Whinehousen ja Chisun kappaleista.

Kävi, kuten sosiaalisen median unelmassa useimmille käy.

Tammenlaakson coverit eivät kiinnostaneet ketään.

Tammenlaakso päätti, että hänellä olisi vielä yksi yritys. Suora toiminta.

”Olin, että nyt pitää pistää itseään likoon ja mennä epämukavuusalueelle. Tiesin, että [räppäri] Asteella on siistejä juttuja. Laitoin ihan pokkana sille Twitterissä viestiä, että jos hän haluaisi minut feattaamaan jollekin biisille, niin lähden. Ja se vastasikin heti!”

Aste eli Jani Sutelainen kertoo, mikä Tammenlaaksossa vetosi.

”Siitä tyypistä näki vaan heti, että se on spesiaali. Se heräsi siinä lavalla eloon, vaikka olikin tosi nuori ja jännittynyt.”

Hän puhuu nimenomaan Tammenlaakson Voice of Finland -vedosta.

Laulukilpailu kääntyi voitoksi.

Aste ja Tammenlaakso tekivät Himalaja-nimisen kappaleen. Se oli Tammenlaakson totuuden hetki, luultavasti viimeinen mahdollisuus kurottaa tähdeksi.

”Ensimmäisen kerran studiolla jännitti ihan vitusti. Mietin, että mokaa nyt tämä, ja uutta mahdollisuutta ei tule”, Tammenlaakso sanoo.

Himalaja menestyi hyvin. Spotify-streamauksia on kolme miljoonaa. Tammenlaakso ei mokannut.

Sitten yhteyttä otti nimekäs tuottaja MGI, Asteen hyvä ystävä, jonka Tammenlaakso oli tavannut vuotta ennen Himalajaa.

”Tsekkailin Even Youtube-covereita. Evellä on äänessään tietty tone, josta mä diggaan tosi paljon. Se on tunnistettava. Lisäksi niin kutsuttu swag on aivan jotain muuta kuin monilla muilla. Parasta Evessä on asenne, sellainen tietty urbaani ruffius.”

Huipputuottajan avulla tie tähdeksi oli yhtäkkiä auki.

Youtube kääntyi sittenkin voitoksi.

Ensin piti ottaa selvää, mistä 18-vuotiaassa Tammenlaaksossa oli kysymys.

Levy-yhtiön kanssa oli sovittu, että sopimus tehtäisiin, mutta vasta sitten, kun ”paketti” on kasassa. Piti luoda artisti.

”Tehtiin paljon paskoja demoja. Tekemällä ja fiilistelemällä se löytyi, että mikä se oma juttu on. Olin niin vaiheessa, ihmisenä ja kirjoittajana. Se oli niin sanotusti kasvun paikka”, Tammenlaakso sanoo.

Syntyi Evelina.

Hän on artisti, joka tekee ”suomenkielistä pop-R&B-musiikkia jenkkivivahteella”.

Hän on itsevarma, kaunis ja seksikäs nainen, joka ei pyytele anteeksi.

Resepti oli toimiva. Yhteistyökumppanit, keikat ja kappaleet alkoivat tippua eteen. Festarikesä 2015, Takajeejee, Honey, Spotify-soittoon perustuva platinalevy ynnä muut kohokohdat seurasivat toisiaan.

Evelinan oma Sireenit-kappale on saanut paljon radiosoittoa. Albumi on tulossa.

Päivätyöt Evelina lopetti tämän vuoden puolella.

Evelina on nyt tehnyt musiikkia muun muassa JVG:n, Cheekin ja Robinin kanssa. Evelinan tuottaja MGI on kaveri, joka on tehnyt musiikkia muun muassa Justin Bieberin, Pitbullin ja 50 Centin kanssa.

Evelina on varmaan ainoa suomalainen, jonka valokuvan AAA-luokan supertähti Nicki Minaj on julkaissut omalla Instagram-tilillään.

Voi rehdein sydämin sanoa, että Universalin hulppeassa neuvottelutilassa istuu lähes oikea poptähti. Artisti, joka näyttää siltä, että hänet on kuin luotu punaisille matoille, stadioneille ja Venla-gaalaan.

Harmi vain, että nousussa olevan poptähden elämä Suomessa ei oikeastaan vastaa laulukilpailun tai somen unelmaa.

Otetaan tyypillinen viikonloppu.

Evelina pakkaa kassinsa ja lähtee dj:n kanssa pikkuautollaan kohti keikkapaikkaa satojen kilometrien päähän. Keikkapaikalla tehdään soundcheck. Sitten odotellaan tunteja, että keikka alkaa.

”Makaan hotellihuoneessa ja katson Netflixiä. Syön. Sitten hissuksiin pari tuntia ennen keikkaa alan laittaa meikkejä.”

Joskus keikat ovat mahtavia, joskus vaatimattomampia.

Evelinan keikkakalenterissa ovat esimerkiksi La Fiesta (Porvoo), Ipanema (Salo), Kasisali (lahti), B52 (Ähtäri), Cabaret (Pori), Amarillo (Kouvola), Rosendahl (Tampere), Vanha Paloasema (Oulu), Seurahuone (Kokkola).

”Ei ne aina mua siellä tunne. Joskus mun nimi on kirjoitettu julisteisiin väärin. Ne on vaan, että ’ai sä oot se mimmi siitä Takajeejeestä?”

Aamuyöstä Evelina menee nukkumaan, jos on varattu hotelli. Jos mennään kotiin nukkumaan, Evelina ajaa yötä vasten.

”Mun dj ottaa aina yhden kaljan, ettei sen tarvitse ajaa”, hän sanoo ja nauraa.

Evelina on some-ajan tuote. Artisti, jolle Instagram on sitä, mitä musiikkilehdet tai Pitchforkin verkkosivu vähän vanhemmille. Ja Instagramissa aika on, no, armoton.

”Kerran laitoin kuvan, jossa olin juuri syönyt, ja vatsa oli sillä lailla luonnollisen näköinen, ei mikään fitness-supermalli-sixpack. Alkoi kommentointi, että ’vitun läski huora’! ja ’kukahan se on pistänyt Evelinan paksuksi’. Jengi on aika vaativaa.”

Sama tulee vastaan keikalla.

Eräs tarina Jyväskylän Lutakosta on erityisen surullinen.

”Siellä on anniskelualue ja nuorten alue. Mulla oli 15 minuuttia aikaa treffata faneja keikan jälkeen. Anniskelupuolella sama jurrinen äijä tuli neljä kertaa pyytämään, että pitää saada yhteiskuva. Tuli sillä lailla vähän liian lähelle ja otti vähän liian kovaa kiinni.”

Evelinan äänentaso nousee.

”Mulla meni siellä jurristen seassa 10 minuuttia, ja samalla ne nuoret fanit odotti toisella puolella! Kummalle se kuva oli tärkeämpää, sille jurriselle äijälle, joka katsoo sitä kuvaa sen frendien kanssa ja sanoo että ’öhöhöö, panisin’, vai sille lapsifanille, jonka sen vanhemmat on tuoneet keikalle ja joka oikeasti kuuntelee sitä musaa?”

”Mikä siinä on, että hämärtyy se raja? Ihan kuin mä en olisi oikea ihminen siinä. Et sä voi koskea mua, ei sulla ole oikeutta rikkoa sitä mun koskemattomuutta! Ei, ei. Et sä tee kadullakaan kenellekään noin.”

Erityisesti Instagramin on sanottu korostavan ulkonäköä. Selfiet, tyyli ja eräänlainen jatkuva tyylibloggaus ovat lähes pakollisia elementtejä, jos nyt haluaa tähdeksi. Jos haluaa tähdeksi, ulkonäkö auttaa, sanoo Evelinakin.

”Olisi kaunis ajatus ajatella, että se ei vaikuttaisi. Mutta totta kai se vaikuttaa ja siitä on hyötyä. Mä saan paljon parempaa palveluakin missä vaan, kun olen tälläytynyt. Ai onko se iso ongelma? En tiedä, mutta eihän se nyt saisi olla niin.”

Niin, Instagram on tärkeä. Siellä pitää hallita keikkakiitoskuvat (paikalla olleet tykkäävät), arkiset omakuvat ja tsemppausviestit – ne ovat lähes jokaisen tähden arkea.

Evelina hallitsee:

Oikeasti Tammenlaakso on nyt juuri siinä, johon internet-ajan tähtikoneessa monen meno pysähtyy.

Musiikkiteollisuus ei enää tähtää albumeihin vaan brändeihin. Artistit saattavat julkaista singlen tai kaksi ja kadota somesta nousseen seuraavan ilmiön tieltä.

Esimerkiksi Robinin ”löytänyt” musiikkialan ammattilainen Kim Kuusi on sanonut, että suurimalle osalle nuorista artisteista poptähteys on muutaman vuoden kestävä intensiivinen harrastus.

Voi myös olla, että Evelina on parin vuoden päästä supertähti, sellainen kuin vaikkapa Sanni tai entisen PMMP:n Paula Vesala.

Ainakin hän sopii muottiin: suosituimmat popparit ovat nyt naisia, näyttävät hyvältä Instagramissa ja ovat valmiita sietämään pop-unelman ja nurkista murentuneen musiikkiteollisuuden välistä todellisuuseroa.

Sekin puhuu hyvän tulevaisuuden puolesta, että Evelina osallistuu kappaleidensa tekemiseen ainakin niin, että hän kirjoittaa itse sanansa. Jos artisti haluaa pitkäkestoisen uran, sen täytyy tarjota levy-yhtiölle jotain omaa. Jotain mikä ei ole helposti korvattavissa uudella kauniilla tähdenlennolla.

Esimerkiksi tämä seikka on nimenomaan syy, miksi esimerkiksi Sanni ja Vesala ovat tehneet verrattain pitkää uraa, ja miksi moni laulukilpailuista ponnistava jää yhden levyn tai singlen ihmeeksi.

Tuottaja MGI on toki puolueellinen, mutta hänen työhistoriansa supertähtien kanssa antaa ennustukselle jotain painoarvoa:

”Kyllä mä luulen että, osaan aika hyvin sanoa, kenessä on potentiaalia, varsinkin pitkälle uralle. Mä uskon ja toivon sitä, että Evelina on viiden vuoden päästä yksi Suomen suurimmista tähdistä.”

Omasta mielestään Evelina on jo nyt saavuttanut paljon.

”Tämä homma on niin paljon plussan puolella. Esimerkiksi Honey-biisistä sain kuuntelijalta viestin, että se biisi on hänen ja hänen syöpään sairastuneen ystävänsä voimabiisi. Tuollainen merkitsee mulle niin paljon. Se että, joku saa jotain siitä musiikista, mitä itse tekee.”

Tilastomatematiikan perusteella voi olla myös, että tämä on Evelinan uran huippu.

Suomen popin supertähdet täyttävät nyt jäähalleja tai jopa stadioneja, mutta heidän alapuolellaan kilpailu on koko ajan rajumpaa. Nuoria, uusia kasvoja nousee levy-yhtiöiden listoille lähes viikottain: Ronya, Venior, Evelina, Siniyvsemin, Vilma Alina, Alma, Annukka, Juulia, Sandhja, Katéa, Ellinoora, Elise, Ida Paul. Varmaa on ainoastaan se, että korkeintaan yhdestä kahdesta näistä tulee jotain suurta ja kestävää.

Eveliina Tammenlaaksoa se ei pelota. Hän aikoo puskea läpi.

”Tähän on tähdätty 20 vuotta.”

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Musiikki
 • Internet
Nyt.fi luetuimmat
 1. 1

  Netissä kiertää nyt ”maailman epätyydyttävin” video, jolla tehdään harmittomia juttuja väärin ja katsojia inhottaa – psykologi selittää, mistä vastenmielisyys johtuu

 2. 2

  Menin epäillen katsomaan uutta Kaunotarta ja hirviötä ja yllätyin: Se on alkuperäistä parempi, olennainen päivitys klassikkoon

 3. 3

  Pikatestissä Ison Roobertinkadun ylistetty ravintola, josta saa Lähi-idän ruokaa – salaatti oli raikasta ja lammas mehevää

 4. 4

  Miksi meikkaaminen on pinnallista, mutta mopojen rassaus kehittävää?

 5. 5

  Pelit-lehden ansiosta suomalaisista tuli juuri tällainen pelaajakansa: päätoimittajana 25 vuotta toiminut Tuija Lindén kertoo nyt, miten se kävi

 6. 6

  Arviossa Helsingin keskustan uusi tapaspaikka, josta saa loistavia minipurilaisia

 7. 7

  JVG esiintyy ensi kesänä Flow-festareilla – sekä ulkomaiset Goldfrapp, The Afghan Whigs ja Death Grips

 8. 8

  Kun Hollywood-tähti huutaa oudolla videolla "Just do it!", taustalla on tämä suomalaisnainen

 9. 9

  Uusi Scarface-elokuva valmistunee vuonna 2018, mutta sillä välin Orionissa voi nähdä tämän vanhan – vuodelta 1932

 10. 10

  Pikatesti: Erityisruokavaliot huomioiva Anna 22 tarjoilee myös viiniä ja soveltuu koira-asiakkaille

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Netissä kiertää nyt ”maailman epätyydyttävin” video, jolla tehdään harmittomia juttuja väärin ja katsojia inhottaa – psykologi selittää, mistä vastenmielisyys johtuu

 2. 2

  Menin epäillen katsomaan uutta Kaunotarta ja hirviötä ja yllätyin: Se on alkuperäistä parempi, olennainen päivitys klassikkoon

 3. 3

  Pikatestissä Ison Roobertinkadun ylistetty ravintola, josta saa Lähi-idän ruokaa – salaatti oli raikasta ja lammas mehevää

 4. 4

  Pelit-lehden ansiosta suomalaisista tuli juuri tällainen pelaajakansa: päätoimittajana 25 vuotta toiminut Tuija Lindén kertoo nyt, miten se kävi

 5. 5

  Arviossa Helsingin keskustan uusi tapaspaikka, josta saa loistavia minipurilaisia

 6. 6

  JVG esiintyy ensi kesänä Flow-festareilla – sekä ulkomaiset Goldfrapp, The Afghan Whigs ja Death Grips

 7. 7

  HS:n satiirinen Uutisraportti: Aseita kauppaavalle Suomelle Helsingin suurmoskeija on tekopyhä kuperkeikka

 8. 8

  Zombielokuvien klassikko, jota ilman The Walking Deadiakaan ei olisi, näytetään pian Helsingissä valkokankaalla – leffan musiikin tehnyt kulttibändi tulee säestämään esitystä livenä

 9. 9

  Lasipalatsin kahvilat ja ravintola avautuivat jälleen alkuviikosta, vuoden tauon jälkeen

 10. 10

  Miksi meikkaaminen on pinnallista, mutta mopojen rassaus kehittävää?

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Some villiintyi Angela Merkelin Trump-ilmeistä, esittelyssä johtajien supertapaamisen suosikkimeemit

 2. 2

  Instagramin seuratuin ihminen poisti Instagramin puhelimestaan eikä halua enää seurata sitä, koska väsyi turhia asioita tursuavaan someen

 3. 3

  Popin supertähti sairastui syömishäiriöön ja lopetti nettikommenttien lukemisen, kertoo siitä nyt kaikille, koska haluaa tukea naisia samassa taistelussa

 4. 4

  Maailman huonoimmasta elokuvasta tehtiin Hollywood-leffa, jota ylistetään ja jolle povataan jo Oscaria

 5. 5

  Netissä kiertää nyt ”maailman epätyydyttävin” video, jolla tehdään harmittomia juttuja väärin ja katsojia inhottaa – psykologi selittää, mistä vastenmielisyys johtuu

 6. 6

  Pelit-lehden ansiosta suomalaisista tuli juuri tällainen pelaajakansa: päätoimittajana 25 vuotta toiminut Tuija Lindén kertoo nyt, miten se kävi

 7. 7

  Cheekin osaomistama yökerho avataan Makkarataloon parin viikon päästä – nyt paljastettiin nimi Skohan, josta vihjailtiin jo Cheekin ja Elastisen yhteisbiisissä

 8. 8

  Saksan internet keksi Angela Merkel -hymiön

 9. 9

  Tässä 9 oikeasti hyödyllistä ja elämää helpottavaa pyöräilyniksiä tavispyöräilijöille

 10. 10

  Ensi-iltaan tulevan Chips-elokuvan suomenkielinen nimi on Paskalakit pyörillä, kysyimme miksi

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 1. 1

  Tuhansia suomalaisia ryöstettiin orjiksi, mutta sitä hädin tuskin muistetaan – moni kansa ei unohtaisi moista vääryyttä ikinä

 2. 2

  Toni Kitin kova flunssa olikin aids – Nyt hän toivoo, että muut eivät uskoisi netin valesivuja

 3. 3

  Takaisku Trumpille – republikaanit lykkäsivät Obamacaren kumoavaa äänestystä

 4. 4

  Aikuiset ihmiset ovat unohtaneet, ettei töykeyttä voi perustella millään

 5. 5

  Tohtori Tuulan ja tehdastyöntekijä Ritvan rakkaus oli monelle yllätys – ”Alemmassa sosiaaliluokassa ajatellaan, että herrat eivät pidä maailmaa käynnissä”

 6. 6

  En halua olla sukupuoli­neutraali, haluan olla nainen – kotona pesen mielelläni mieheni pyykit

 7. 7

  Leipäjonot venyneet Kelan tukiongelmien takia – satojen ihmisten jonossa liikkuvat huhut ja neuvot

 8. 8

  Suurin osa syövistä on huonoa onnea – enemmistö syöpään johtavista mutaatioista on satunnaisia virheitä

 9. 9

  Jopa puolet liikunnan harrastajista treenaa liian lujaa, sanoo asiantuntija – Iltakävely voi usein olla hikilenkkiä parempi

 10. 10

  Neljäs Lontoon iskussa loukkaantunut on kuollut

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Tuhansia suomalaisia ryöstettiin orjiksi, mutta sitä hädin tuskin muistetaan – moni kansa ei unohtaisi moista vääryyttä ikinä

 2. 2

  Toni Kitin kova flunssa olikin aids – Nyt hän toivoo, että muut eivät uskoisi netin valesivuja

 3. 3

  Tohtori Tuulan ja tehdastyöntekijä Ritvan rakkaus oli monelle yllätys – ”Alemmassa sosiaaliluokassa ajatellaan, että herrat eivät pidä maailmaa käynnissä”

 4. 4

  Aikuiset ihmiset ovat unohtaneet, ettei töykeyttä voi perustella millään

 5. 5

  Jopa puolet liikunnan harrastajista treenaa liian lujaa, sanoo asiantuntija – Iltakävely voi usein olla hikilenkkiä parempi

 6. 6

  Telia luopuu roaming-maksuista – kuluttajille kotimaan hinnat kaikissa EU-maissa

 7. 7

  Finnair perui koko kesän Miamin-lennot – mitä lentoyhtiössä oikein tapahtuu?

 8. 8

  En halua olla sukupuoli­neutraali, haluan olla nainen – kotona pesen mielelläni mieheni pyykit

 9. 9

  Yle sai JSN:ltä langettavan päätöksen poliittiseen painostukseen taipumisesta

 10. 10

  Isis ilmoittautui Lontoon terrori-iskun tekijäksi

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Tuhansia suomalaisia ryöstettiin orjiksi, mutta sitä hädin tuskin muistetaan – moni kansa ei unohtaisi moista vääryyttä ikinä

 2. 2

  Vanha hinnasto saattaa olla arvokkaampi kuin romaani eivätkä Myrna-kupit kiinnosta ketään – asiantuntijat kertovat, mitkä käytetyt tavarat nyt käyvät kaupaksi

 3. 3

  Lenkille lähtenyt helsinkiläisnainen huomasi itkevän autoilijan tien poskessa – kuljetti satamaan ja juoksi takaisin

 4. 4

  Jopa puolet liikunnan harrastajista treenaa liian lujaa, sanoo asiantuntija – Iltakävely voi usein olla hikilenkkiä parempi

 5. 5

  En halua olla sukupuoli­neutraali, haluan olla nainen – kotona pesen mielelläni mieheni pyykit

 6. 6

  Ottelun parhaaksi pelaajaksi valitun hyökkääjän tunteellinen emämoka: kiitti haastattelussa vaimoaan – ja tyttöystäväänsä

 7. 7

  Toni Kitin kova flunssa olikin aids – Nyt hän toivoo, että muut eivät uskoisi netin valesivuja

 8. 8

  Kela vaatii, että 6-vuotiaalle lapsenlapselle säästämäni rahat käytetään perheen elättämiseen

 9. 9

  Finnair perui koko kesän Miamin-lennot – mitä lentoyhtiössä oikein tapahtuu?

 10. 10

  Vanhuksia on jäänyt ilman ruokaa Helsingissä, eikä edes kaupunki tavoita uutta lähettiyritystä – lopulta kotihoito tilasi ruokaa Helvi Ukkola-Saariselle, 91

 11. Näytä lisää