Valikko

Jaksoarvio: Game of Thronesin toinen jakso oli huikea

Game of Thrones jatkuu ja vauhti on kova. Game of Thrones – pysy kartalla -sivulla voi näppärästi katsoa vaikka kännykällä sarjat viimeiset käänteet.

Game of Thrones jatkuu ja vauhti on kova.

Game of Thrones – pysy kartalla -sivulla voi näppärästi katsoa vaikka kännykällä sarjat viimeiset käänteet. Lisäksi teemme lyhyet videoarviot jaksoista.

Varoitus, tämä kirjoitus sisältää juonipaljastuksia kaikesta, mitä tv-sarjassa on tähän asti tapahtunut.

Näissä jaksoarvioissa voit osallistua keskusteluun. Luen kaikki kommentit ja pyrin vastaamaan kaikkiin kysymyksiin.

Tästä alkavat juonenpaljastukset.

 

Nyt se on nähty. Nyt se on varmaa. Jon Nietos elää.

En odottanut, että se tapahtuisi näin pian. Oma arvaukseni oli, että Jon heräisi ehkä neljännessä jaksossa. Mutta tämä ratkaisu on ymmärrettävä. Me kaikki tiesimme, että tämä tulee tapahtumaan, joten paras ratkaisu oli hoitaa se pois alta ja edetä tulevissa jaksoissa toisiin juonenkäänteisiin.

Vauhti sarjassa on nyt kova. Yhden jakson aikana Jon heräsi henkiin, ja Roose Bolton sekä Balon Greyjoy molemmat kuolivat. Talvi on tullut, valta vaihtuu ja uudet polvet nousevat.

Spekuloidaan.

Vauhdin on oltava juurikin näin kova. Pitää muistaa, että kun tämä kausi päättyy heinäkuun alussa, koko sarjaa on jäljellä enää kaksi kautta. Sarjan tekijät Dan Weiss ja David Benioff vihjasivat jo, että niissä saattaa olla yhteensä vain 13 jaksoa, seitsemän seuraavassa ja kuusi viimeisessä. Vaikka kahdessa viimeisessä kaudessa olisi molemmissa kymmenen jaksoa, silti monen asian täytyy olla tämän kauden päättyessä aivan eri tavalla kuin ne nyt ovat.

Käydään läpi käänteitä henkilö kerrallaan. Aloitetaan Bran Starkista, sillä hänen kohtauksensa valmistelee Jonin tarinaa.

 

Brandon Stark

Tapasimme Brandon ”Bran” Starkin nyt ensimmäistä kertaa neljännen kauden lopun jälkeen. Hän on ollut Kolmisilmäisen korpin opetuksessa ja hänellä on nyt poikkeuksellisia kykyjä.

Bran on nyt tavallaan kuin me tv-sarjan katsojat, hän katselee Westerosin tapahtumia etäisyyden päästä ja kommentoi niitä. Miten paljon hän pystyy niihin vaikuttamaan, sitä me emme vielä tiedä.

Bran sanoi nähtyään näyn Talvivaarasta, että hän oli kotonaan ja olisi halunnut jäädä sinne. Korppi ja Metsän Lapsi katsoivat toisiaan merkityksellisesti. Branin koti ei ole Talvivaarassa, eikä suuren puun alla. Hänen kohtalonsa on vielä tulossa ja se kietoutuu tulevaan sotaan, josta Kolmisilmäinen korppi puhui.

Spekuloidaan.

Korppi puhui tietenkin siitä suurimmasta sodasta, taistelusta Valkeita kulkijoita vastaan. Korppi ja Metsän Lapsi näyttävät tietävän, että Branilla on tärkeä osa siinä tulevassa sodassa. Sitä varten häntä koulutetaan.

Branin näyssä saimme vielä viimeisen varmistuksen sille tärkeälle kohtaukselle, jonka tulemme kohta näkemään. Näimme ensimmäisen kerran koko sarjan aikana Lyanna Starkin, Ned Starkin sisaren.

Bran kertoi Korpille, että hänen isänsä ei koskaan puhunut siskostaan Lyannasta.

Tulossa on kohtaus, joka vahvistaa sitkeän faniteorian R+L=J. Sen mukaan Jon Nietoksen äiti oli Lyanna Stark ja isä Rhaegar Targaryen. On mahdollista, että he jopa rakastivat toisiaan, ehkä menivät salaa naimisiin. Heidän perillisensä, Targaryenin satojen vuosien dynastian ja Pohjoisen muinaisten kuninkaiden perillinen, olisi Jon Nietos, joka juuri herätettiin kuolleista.

 

Jon Nietos

Jon Nietos elää taas. Täytyy sanoa, että olin vähän pettynyt, kun Jonin herättäminen tapahtui juuri sillä kaikkein itsestään selvimmällä tavalla. Melisandre pyysi Valon herraa herättämään Jonin ja näin tapahtui. Vaikka Melisandre ei siihen itsekään oikein uskonut.

Toisaalta, tämä on selkeämpää, kuin jos vaikka Yön kuningas olisi jotenkin herättänyt Jonin.

Mitä nyt tapahtuu, kun Jon on palannut?

Spekuloidaan.

Jon Nietos on tämän tarinan messias. Jon Nietos on luvattu vapauttaja, ja todennäköisesti myös se Valon soturi, jonka Melisandre luuli Stannis Baratheonin olevan.

Jon voi joko ottaa paikkansa Yövartion johtajana tai hän voi luopua kokonaan Yövartiosta. Kuolema on ainoa, joka vapauttaa Yövartion valoista – tai kuninkaan sana. Tähän asti edellinen on ollut lähinnä teoreettinen mahdollisuus. Nyt se toteutui.

Miksi Jon jättäisi Yövartion?

Vain perheensä takia. Todennäköisintä on, että Jon jotenkin saa yhteyden Sansaan tai Braniin. Sansa ehkä ennemmin. Se edellyttäisi vain sitä, että Sansa pääsee Mustalinnaan. Sinne hän tässä jaksossa sanoi olevansa matkalla, nyt Briennen hyvässä suojelussa.

Branin kohdalla se voisi tarkoittaa jotain mystisempää, muuta kuin fyysisesti olemista samassa paikassa.

Voi myös olla, että Jon Nietos vain kuulee muuta kautta tiedon siitä, että Boltonit ovat vallanneet Talvivaaran ja päättää, että hänen velvollisuutensa on nyt kostaa, kostaa kaikki – Ned Stark, Catelyn Stark, Robb Stark, kaikki. Nyt hänellä on lupa ja valta tehdä se.

Miten kuolleista herättäminen on muuttanut Jonia? Spekuloisin, että vähemmän kuin ehkä ajattelisimme. Hänen täytyy pysyä samana henkilönä, joka hän oli ennen kuolemaansa. Ei Beric Dondarrionkaan muuttunut toisenlaiseksi, kun hänet kuusi kertaa herätettiin. Hän vain sanoi, että joka kerran myötä häntä oli vähemmän jäljellä.

Sama tyhjyys ja kylmyys varmasti on ottanut osan Jonia. Mutta se luultavasti vain vahvistaa hänen päättäväisyyttään, siirtää syrjään toissijaisen ja tarpeettoman. Jäljelle jää vain jäänluja tahto ja päättäväisyys pelastaa Pohjoinen kaikilta sen vihollisilta.

Oli hienoa ja merkittävää, miten luontevasti villit ja Yövartion miehet seisovat samassa rintamassa. Edd, Tormund ja Ser Davos kaikki seisoivat rinnakkain Jonin ruumiin äärellä, vain koska Jonin elämäntyö oli saattanut kaikki nämä ihmisten kansat yhteen, tulossa olevaa yhteistä vihollista vastaan.

Kohtaus, jossa Melisandre herätti Jonin, oli alleviivatun kristillinen. Hänen haavoja täynnä oleva kehonsa näytti monilta kuvauksilta ristiinnaulitusta. Jonin ruumiin peseminen muistutti Jeesuksen ruumiin pesemistä, kun tämä oli otettu alas ristiltä. Senkin teki nainen.

Melisandre vielä pesi hänen hiuksensa, mikä sekin muistutti Raamatun tarinoita voitelusta ja pesemisestä.

Melisandre kärsi uskonkriisistä ennen Jonin herättämistä. Ser Davos sanoi hänelle olennaiset sanat – ei Davos usko mihinkään monista jumalista, mutta hän uskoo siihen, mitä hän näki. Hän uskoo Melisandreen. Ja Ser Davosin usko Melisandreen sai hänet herättämään Jonin.

Ser Davosin usko voi vielä pelastaa koko Seitsemän kuningaskuntaa tuholta, joka Muurin takaa on tulossa.

 

Boltonit

Veikkasin edellisessä arviossani, että Boltonien välit rikkoutuvat. En todellakaan osannut arvata, että Ramsay tappaa isänsä Roose Boltonin jo toisessa jaksossa.

Ramsay niin sanotusti putsasi pöydän. Hän tappoi isänsä, äitipuolensa ja velipuolensa. Ramsay ei katsonut isäänsä, kun tappoi tämän. Hänen ei tarvinnut. Roose oli sittenkin aina ollut Ramsaylle vain yksi väline muiden joukossa.

Spekuloidaan.

Ramsay kertoi käytännössä suunnitelmansa. Karstarkit, Umberit ja Manderlyt puolellaan hän voisi ottaa koko pohjoisen.

Karstarkit hänellä jo on, se on selvää, koska Karstarkin nuori lordi ei edes hätkähtänyt, kun Ramsay puukotti isänsä kuoliaaksi.

Ramsay on nyt mahdollisesti Seitsemän kuningaskunnan vaarallisin mies. Jos hänellä todella on Umberit ja Manderlyt puolellaan, hänen uhkansa on merkittävä koko valtakunnalle.

Kuka häntä voisi vastustaa? Jon Nietos, jolla on puolellaan villit. Yövartion kourallisesta miehiä ei ole juuri apua taistelussa Pohjoisesta. Toinen vaihtoehto on Petyr Baelish, joka lupasi Cerseille, että Arrynin laakson joukot taistelevat Boltoneita vastaan. Se olisikin erikoinen liittolaisuus, Arrynin laakso ja villit Muurin takaa.

Ramsay teki tässä jaksossa jotain yhtä kauhistuttavaa kuin Stannis Baratheon viime kaudella. Ramsay ei tule tämän jälkeen pysymään hengissä kauden loppuun asti. Todennäköisesti Jon tappaa hänet jossain vaiheessa lähempänä kauden loppua.

 

Greyjoyt

Greyjoyt ovat palanneet. Rautasaarilla on käynnissä valtataistelu.

Balon Greyjoy oli oikeassa, Viiden kuninkaan sodan kuninkaista vain hän oli elossa. Nyt myös Balon Greyjoy on kuollut. Hänet tappoi hänen veljensä Euron Greyjoy, jonka tapasimme nyt ensimmäistä kertaa.

Spekuloidaan.

Euron Greyjoy vaikuttaa olevan oikeasti mielipuolinen ihminen. Hän sanoo olevansa ”Hukkunut jumala, olevansa myrsky, ensimmäinen ja viimeinen myrsky”. Todella erinomainen uusi hahmo tarinassa.

Jos Balonin tytär Yara haluaa Suolavaltaistuimelle hallitsemaan Rautasaaria, hänen pitää Kuninkaankäräjillä voittaa Euron Greyjoy. Se jää nähtäväksi.

Theon Greyjoy kertoi Sansa Starkille katuvansa ja tuntevansa syyllisyyttä. Hän ei halunnut anteeksiantoa. Sansa halasi Theonia ja siinä hetkessä Theon sai anteeksi. Theonin tragedia on, että hän on niin rikottu ihminen, että hän ei pysty vastaanottamaan anteeksiantoa.

Spekuloidaan.

Theon menee ainoaan paikkaan, joka hänelle enää merkitsee jotain hyvää, kotiinsa, Rautasaarille, jossa häntä odottaa hänen sisarensa ja setänsä välinen valtataistelu. Mille puolelle hän siinä asettuu? Todennäköisesti sisarensa puolelle, sillä hänen sisarensa edes yritti pelastaa hänet aiemmin.

 

Tyrion Lannister

Tyrion osoitti, että hänellä on maailmassa kaksi tehtävää – juoda viiniä ja tietää asioita. Hän tietää paljon esimerkiksi lohikäärmeistä.

Hänen sanansa lohikäärmeistä ovat tietysti symbolisia. Tyrion kertoo, että kahlehdittu lohikäärme pienenee ja menettää voimansa. Tyrionin mukaan lohikäärmeet ovat ehkä ihmisiäkin älykkäämpiä. Ja tietävät hyvin, kuka on heidän puolellaan ja kuka ei.

No, Tyrion itse on tavallaan kuin sellainen lohikäärme, joka on pienentynyt suvun heikkenemisen myötä. Hän taas on tehnyt virheitä olettaessaan, kuka on hänen puolellaan ja kuka ei.

Mutta hänkin on tehnyt parhaansa murtaakseen kahleensa. Kuten Tyrion sanoi Jon Nietokselle ensimmäisellä kaudella – mieli tarvitsee kirjoja, kuten miekka tarvitsee teroituskiveä. Sillä hän on pärjännyt maailmassa.

Spekuloidaan.

Tyrion onnistui ja oli itse asiassa hyvin rohkea. Hän meni kahden lohikäärmeen eteen, sanoi olevansa niiden äidin ystävä ja hän selvisi hengissä. Tämä on erittäin merkittävää jatkon kannalta. Lohikäärmeet tietävät nyt voivansa luottaa Tyrioniin. Ja hän niihin.

Tyrion on kertonut nähneensä unia lohikäärmeistä. Nyt hän kertoi, että lapsena hän halusi lohikäärmeen. Hänellä on jonkinlainen suhde lohikäärmeisiin.

 

Arya Stark

Jaqen H’ghar lupasi palauttavansa Aryan näkökyvyn, jos hän vain sanoisi nimensä. Se on paljon luvattu. Arya ei silti antanut periksi, hän piti kiinni näkemyksestään, hän ei ollut kukaan. Arya tavoitti eräänlaisen pohjan kokemuksessaan. Jaqen lupasi hänelle pääsyn takaisin Mustan ja valkoisen taloon.

 

Kuningas Tommen, Cersei ja Jaime Lannister

Kun kuningas Tommen meni puhumaan äidilleen, Maggyn vanha ennustus oli koko ajan läsnä. Ennustus, jonka Cersei lapsena kuuli takaumassa edellisen kauden ensimmäisessä jaksossa.

Cersei kysyy Myrcellasta, puettiinko hänet punaiseen vai kultaan? Cersei, sanoi että hyvä, kulta oli aina hänen värinsä.

Samalla se oli teitysti Maggyn ennustuksen toteutumista, jonka mukaan Cersein kuolleilla lapsilla olisi kultaiset käärinliinat.

Spekuloidaan.

Tommen haluaa osoittaa käyttävänsä valtaa, ja tajuaa että ei ole ollut Lannister, ei ole ollut vahva. Nyt hän haluaa olla.

”Kasvatit minut vahvaksi. En kuitenkaan ollut vahva. Haluan olla vahva. Auta minua.”

Mutta miten tämä pieni, hyväsydäminen poika, voisi oppia olemaan julma Lannister ja pysyä hengissä? Ei mitenkään, tietenkään. Hän tulee saamaan oman kultaisen käärinliinansa, ehkä hyvin piankin. Cersei ymmärsi tämän, se näkyi hänen kasvoillaan.

Mitä tapahtuu sen jälkeen valtaistuimelle?

Siitä ei paljon tarvitse spekuloida. Sotahan siitä tulee.

Jaime haastoi suoraan Ylivarpusen kysyy, ”Minkä sovituksen minä ansaitsen?”

Hän uhkasi Uskon johtajaa väkivallalla.

Tässäkin on jännite, joka ei tule jäämään ratkaisemista. Ylivarpunen vetosi taas kansan ja monen voimaan. Hän kysyi ”Keitä me olemme?” ja vastasi itse.

”Jokainen meistä on köyhä eikä meillä ole valtaa. Yhdessä voimme silti kukistaa vallanpitäjät.”

Jos on liittolaisia, voi Game of Thronesin maailmassa pystyä mihin tahansa.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Game of Thrones
 • Televisio
 • keskustelu
Nyt.fi luetuimmat
 1. 1

  Hampurilaistesti: Maistoimme juustohampurilaisia kuudesta helsinkiläisravintolasta – selkeä voittaja ja häviäjä löytyivät

 2. 2

  Söikö Juha Mieto oikeasti 40 tuokkosta mämmiä? Selvitimme – Mieto lähetti kuvatodisteen

 3. 3

  11-vuotiaana Pinja Sanaksenaho opetteli itse tekemään videoita ja latasi niitä nettiin Pinkku Pinsku -nimellä – nyt hänellä on 47 miljoonaa katselua ja hän on vasta 14

 4. 4

  Aloita uusi vuosi uudella kalenterisysteemillä: Pidimme kaksi viikkoa uutta bullet journalia, jota hehkutetaan maailmalla – näin se toimii

 5. 5

  Viikonloppuna paistaa aurinko: näitä kivoja juttuja voi tehdä Helsingissä

 6. 6

  Tänään tv:ssä: Olivia Oras ryhtyi instaamaan, sai tuhansia seuraajia ja vietti 16-vuotiaana vip-elämää – mutta alkoi pelätä ja palasi kotiin

 7. 7

  Mullistaako uusi Apple TV television? Kokeilimme

 8. 8

  8 ihanaa espoolaista kahvilaa, joihin kannattaa tehdä kesäretki

 9. 9

  Poliisi julkaisi vihapuheen vastaisen videon, jolla suomalaislapset lukevat netin tappouhkauksia ja vihakommentteja

 10. 10

  Tällainen on sisältä Kallion uusi elokuvateatteri Riviera – leffaan pääsee jo tänä viikonloppuna

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Hampurilaistesti: Maistoimme juustohampurilaisia kuudesta helsinkiläisravintolasta – selkeä voittaja ja häviäjä löytyivät

 2. 2

  Suomi mainittu, Voguessa! Maailman kuuluisin muotilehti nosti Helsingin seuraavaksi cooliuden pääkaupungiksi

 3. 3

  Hittisarja Making a Murdererin ”sankarijuristit” vierailivat Suomessa, vastasivat kritiikkiin ja kysymyksiin – kävimme paikalla

 4. 4

  Viikonloppuna paistaa aurinko: näitä kivoja juttuja voi tehdä Helsingissä

 5. 5

  67 brunssia Helsingissä – kattava opas siihen, mitä syödä ja missä

 6. 6

  Trump leikki ajavansa rekkaa, tööttäili ja intoili kuin pikkulapsi, internet riemastui kuvista

 7. 7

  Pikatestissä Ison Roobertinkadun ylistetty ravintola, josta saa Lähi-idän ruokaa – salaatti oli raikasta ja lammas mehevää

 8. 8

  Näin syntyy täydellinen hampurilainen kotikeittiössä – huippukokki antaa vinkkejä jokaiseen vaiheeseen

 9. 9

  Lasipalatsin kahvilat ja ravintola avautuivat jälleen alkuviikosta, vuoden tauon jälkeen

 10. 10

  Netissä kiertää nyt ”maailman epätyydyttävin” video, jolla tehdään harmittomia juttuja väärin ja katsojia inhottaa – psykologi selittää, mistä vastenmielisyys johtuu

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Hampurilaistesti: Maistoimme juustohampurilaisia kuudesta helsinkiläisravintolasta – selkeä voittaja ja häviäjä löytyivät

 2. 2

  Some villiintyi Angela Merkelin Trump-ilmeistä, esittelyssä johtajien supertapaamisen suosikkimeemit

 3. 3

  Trump leikki ajavansa rekkaa, tööttäili ja intoili kuin pikkulapsi, internet riemastui kuvista

 4. 4

  Popin supertähti sairastui syömishäiriöön ja lopetti nettikommenttien lukemisen, kertoo siitä nyt kaikille, koska haluaa tukea naisia samassa taistelussa

 5. 5

  Netissä kiertää nyt ”maailman epätyydyttävin” video, jolla tehdään harmittomia juttuja väärin ja katsojia inhottaa – psykologi selittää, mistä vastenmielisyys johtuu

 6. 6

  Maailman huonoimmasta elokuvasta tehtiin Hollywood-leffa, jota ylistetään ja jolle povataan jo Oscaria

 7. 7

  Suomi mainittu, Voguessa! Maailman kuuluisin muotilehti nosti Helsingin seuraavaksi cooliuden pääkaupungiksi

 8. 8

  Pelit-lehden ansiosta suomalaisista tuli juuri tällainen pelaajakansa: päätoimittajana 25 vuotta toiminut Tuija Lindén kertoo nyt, miten se kävi

 9. 9

  Näin syntyy täydellinen hampurilainen kotikeittiössä – huippukokki antaa vinkkejä jokaiseen vaiheeseen

 10. 10

  Saksan internet keksi Angela Merkel -hymiön

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 1. 1

  Helsingin Jätkäsaari on tyylikäs, mutta värien kanssa riehuminen ärsyttää niin naapureita kuin arkkitehtuuri­kriitikoitakin

 2. 2

  George W. Bush vangitsi tauluihinsa Irakissa vammautuneen sotilaan katseen – näin suomalaisgalleristi arvioi maailmalla kehutun presidentin kyvyt

 3. 3

  Mätä brassiliha järkyttää, mutta Suomessakin kuluttajaa sumutetaan – ihan joka päivä

 4. 4

  Maailmanselitysten uusi supertähti povaa, että ihmislaji on tulossa tiensä päähän

 5. 5

  Donald Trump on hylännyt vallan kolmijako-opin ja haluaa hallita kuin Aurinkokuningas tai Mussolini, sanoo professori Martti Koskenniemi

 6. 6

  Rekkojen ulosajot ovat päivittäinen ongelma valtatiellä 21 – Taksikuski: ”Tie on aivan katastrofaalinen, aina joku auto penkkaan pyllähtäneenä”

 7. 7

  Yritysten pitää julkistaa naiskiintiö­tavoitteensa tänä keväänä – ilmoitukset olleet ylimalkaisia ja epämääräisiä

 8. 8

  Suomi on kaukana tasa-arvosta, sanoo tutkija – ”Rakenteellisia esteitä on vaikea nähdä, jos niitä ei itse kohtaa”

 9. 9

  Kalliolaiskaksion hinnalla ostaisi Tallinnasta lukaalin, Lontoosta rahalla ei saisi yksiötäkään – HS vertaili, mitä saa 250 000 eurolla viiden eurooppalaisen pääkaupungin ”Kalliosta”

 10. 10

  Tampereella myydään marmorista miljoonataloa, jota on tirkistelty hakupalveluissa jo satatuhatta kertaa – HS kävi katsomassa Kruunukalusteen perustajien elämäntyötä

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Mätä brassiliha järkyttää, mutta Suomessakin kuluttajaa sumutetaan – ihan joka päivä

 2. 2

  Tampereella myydään marmorista miljoonataloa, jota on tirkistelty hakupalveluissa jo satatuhatta kertaa – HS kävi katsomassa Kruunukalusteen perustajien elämäntyötä

 3. 3

  Alko harppaa ajassa taaksepäin Töölössä – pullot pyydettävä syksystä lähtien myyjien selän takaa palvelutiskiltä

 4. 4

  Suomi on kaukana tasa-arvosta, sanoo tutkija – ”Rakenteellisia esteitä on vaikea nähdä, jos niitä ei itse kohtaa”

 5. 5

  Kalliolaiskaksion hinnalla ostaisi Tallinnasta lukaalin, Lontoosta rahalla ei saisi yksiötäkään – HS vertaili, mitä saa 250 000 eurolla viiden eurooppalaisen pääkaupungin ”Kalliosta”

 6. 6

  Donald Trump on hylännyt vallan kolmijako-opin ja haluaa hallita kuin Aurinkokuningas tai Mussolini, sanoo professori Martti Koskenniemi

 7. 7

  Rekkojen ulosajot ovat päivittäinen ongelma valtatiellä 21 – Taksikuski: ”Tie on aivan katastrofaalinen, aina joku auto penkkaan pyllähtäneenä”

 8. 8

  George W. Bush vangitsi tauluihinsa Irakissa vammautuneen sotilaan katseen – näin suomalaisgalleristi arvioi maailmalla kehutun presidentin kyvyt

 9. 9

  Maailmanselitysten uusi supertähti povaa, että ihmislaji on tulossa tiensä päähän

 10. 10

  Tässäkö on Suomen vanhin käytössä oleva kännykkä? Mikkoset soittelevat 15 vuotta vanhalla oranssilla Nokialla – ja sen akku kestää viikon

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Tuhansia suomalaisia ryöstettiin orjiksi, mutta sitä hädin tuskin muistetaan – moni kansa ei unohtaisi moista vääryyttä ikinä

 2. 2

  Vanha hinnasto saattaa olla arvokkaampi kuin romaani eivätkä Myrna-kupit kiinnosta ketään – asiantuntijat kertovat, mitkä käytetyt tavarat nyt käyvät kaupaksi

 3. 3

  Jopa puolet liikunnan harrastajista treenaa liian lujaa, sanoo asiantuntija – Iltakävely voi usein olla hikilenkkiä parempi

 4. 4

  En halua olla sukupuoli­neutraali, haluan olla nainen – kotona pesen mielelläni mieheni pyykit

 5. 5

  Hampurilaistesti: Maistoimme juustohampurilaisia kuudesta helsinkiläisravintolasta – selkeä voittaja ja häviäjä löytyivät

 6. 6

  Lenkille lähtenyt helsinkiläisnainen huomasi itkevän autoilijan tien poskessa – kuljetti satamaan ja juoksi takaisin

 7. 7

  Toni Kitin kova flunssa olikin aids – Nyt hän toivoo, että muut eivät uskoisi netin valesivuja

 8. 8

  Ottelun parhaaksi pelaajaksi valitun hyökkääjän tunteellinen emämoka: kiitti haastattelussa vaimoaan – ja tyttöystäväänsä

 9. 9

  Finnair perui koko kesän Miamin-lennot – mitä lentoyhtiössä oikein tapahtuu?

 10. 10

  Vanhuksia on jäänyt ilman ruokaa Helsingissä, eikä edes kaupunki tavoita uutta lähettiyritystä – lopulta kotihoito tilasi ruokaa Helvi Ukkola-Saariselle, 91

 11. Näytä lisää