Valikko

Jaksoarvio: Game of Thronesin toinen jakso oli huikea

Game of Thrones jatkuu ja vauhti on kova. Game of Thrones – pysy kartalla -sivulla voi näppärästi katsoa vaikka kännykällä sarjat viimeiset käänteet.

Game of Thrones jatkuu ja vauhti on kova.

Game of Thrones – pysy kartalla -sivulla voi näppärästi katsoa vaikka kännykällä sarjat viimeiset käänteet. Lisäksi teemme lyhyet videoarviot jaksoista.

Varoitus, tämä kirjoitus sisältää juonipaljastuksia kaikesta, mitä tv-sarjassa on tähän asti tapahtunut.

Näissä jaksoarvioissa voit osallistua keskusteluun. Luen kaikki kommentit ja pyrin vastaamaan kaikkiin kysymyksiin.

Tästä alkavat juonenpaljastukset.

 

Nyt se on nähty. Nyt se on varmaa. Jon Nietos elää.

En odottanut, että se tapahtuisi näin pian. Oma arvaukseni oli, että Jon heräisi ehkä neljännessä jaksossa. Mutta tämä ratkaisu on ymmärrettävä. Me kaikki tiesimme, että tämä tulee tapahtumaan, joten paras ratkaisu oli hoitaa se pois alta ja edetä tulevissa jaksoissa toisiin juonenkäänteisiin.

Vauhti sarjassa on nyt kova. Yhden jakson aikana Jon heräsi henkiin, ja Roose Bolton sekä Balon Greyjoy molemmat kuolivat. Talvi on tullut, valta vaihtuu ja uudet polvet nousevat.

Spekuloidaan.

Vauhdin on oltava juurikin näin kova. Pitää muistaa, että kun tämä kausi päättyy heinäkuun alussa, koko sarjaa on jäljellä enää kaksi kautta. Sarjan tekijät Dan Weiss ja David Benioff vihjasivat jo, että niissä saattaa olla yhteensä vain 13 jaksoa, seitsemän seuraavassa ja kuusi viimeisessä. Vaikka kahdessa viimeisessä kaudessa olisi molemmissa kymmenen jaksoa, silti monen asian täytyy olla tämän kauden päättyessä aivan eri tavalla kuin ne nyt ovat.

Käydään läpi käänteitä henkilö kerrallaan. Aloitetaan Bran Starkista, sillä hänen kohtauksensa valmistelee Jonin tarinaa.

 

Brandon Stark

Tapasimme Brandon ”Bran” Starkin nyt ensimmäistä kertaa neljännen kauden lopun jälkeen. Hän on ollut Kolmisilmäisen korpin opetuksessa ja hänellä on nyt poikkeuksellisia kykyjä.

Bran on nyt tavallaan kuin me tv-sarjan katsojat, hän katselee Westerosin tapahtumia etäisyyden päästä ja kommentoi niitä. Miten paljon hän pystyy niihin vaikuttamaan, sitä me emme vielä tiedä.

Bran sanoi nähtyään näyn Talvivaarasta, että hän oli kotonaan ja olisi halunnut jäädä sinne. Korppi ja Metsän Lapsi katsoivat toisiaan merkityksellisesti. Branin koti ei ole Talvivaarassa, eikä suuren puun alla. Hänen kohtalonsa on vielä tulossa ja se kietoutuu tulevaan sotaan, josta Kolmisilmäinen korppi puhui.

Spekuloidaan.

Korppi puhui tietenkin siitä suurimmasta sodasta, taistelusta Valkeita kulkijoita vastaan. Korppi ja Metsän Lapsi näyttävät tietävän, että Branilla on tärkeä osa siinä tulevassa sodassa. Sitä varten häntä koulutetaan.

Branin näyssä saimme vielä viimeisen varmistuksen sille tärkeälle kohtaukselle, jonka tulemme kohta näkemään. Näimme ensimmäisen kerran koko sarjan aikana Lyanna Starkin, Ned Starkin sisaren.

Bran kertoi Korpille, että hänen isänsä ei koskaan puhunut siskostaan Lyannasta.

Tulossa on kohtaus, joka vahvistaa sitkeän faniteorian R+L=J. Sen mukaan Jon Nietoksen äiti oli Lyanna Stark ja isä Rhaegar Targaryen. On mahdollista, että he jopa rakastivat toisiaan, ehkä menivät salaa naimisiin. Heidän perillisensä, Targaryenin satojen vuosien dynastian ja Pohjoisen muinaisten kuninkaiden perillinen, olisi Jon Nietos, joka juuri herätettiin kuolleista.

 

Jon Nietos

Jon Nietos elää taas. Täytyy sanoa, että olin vähän pettynyt, kun Jonin herättäminen tapahtui juuri sillä kaikkein itsestään selvimmällä tavalla. Melisandre pyysi Valon herraa herättämään Jonin ja näin tapahtui. Vaikka Melisandre ei siihen itsekään oikein uskonut.

Toisaalta, tämä on selkeämpää, kuin jos vaikka Yön kuningas olisi jotenkin herättänyt Jonin.

Mitä nyt tapahtuu, kun Jon on palannut?

Spekuloidaan.

Jon Nietos on tämän tarinan messias. Jon Nietos on luvattu vapauttaja, ja todennäköisesti myös se Valon soturi, jonka Melisandre luuli Stannis Baratheonin olevan.

Jon voi joko ottaa paikkansa Yövartion johtajana tai hän voi luopua kokonaan Yövartiosta. Kuolema on ainoa, joka vapauttaa Yövartion valoista – tai kuninkaan sana. Tähän asti edellinen on ollut lähinnä teoreettinen mahdollisuus. Nyt se toteutui.

Miksi Jon jättäisi Yövartion?

Vain perheensä takia. Todennäköisintä on, että Jon jotenkin saa yhteyden Sansaan tai Braniin. Sansa ehkä ennemmin. Se edellyttäisi vain sitä, että Sansa pääsee Mustalinnaan. Sinne hän tässä jaksossa sanoi olevansa matkalla, nyt Briennen hyvässä suojelussa.

Branin kohdalla se voisi tarkoittaa jotain mystisempää, muuta kuin fyysisesti olemista samassa paikassa.

Voi myös olla, että Jon Nietos vain kuulee muuta kautta tiedon siitä, että Boltonit ovat vallanneet Talvivaaran ja päättää, että hänen velvollisuutensa on nyt kostaa, kostaa kaikki – Ned Stark, Catelyn Stark, Robb Stark, kaikki. Nyt hänellä on lupa ja valta tehdä se.

Miten kuolleista herättäminen on muuttanut Jonia? Spekuloisin, että vähemmän kuin ehkä ajattelisimme. Hänen täytyy pysyä samana henkilönä, joka hän oli ennen kuolemaansa. Ei Beric Dondarrionkaan muuttunut toisenlaiseksi, kun hänet kuusi kertaa herätettiin. Hän vain sanoi, että joka kerran myötä häntä oli vähemmän jäljellä.

Sama tyhjyys ja kylmyys varmasti on ottanut osan Jonia. Mutta se luultavasti vain vahvistaa hänen päättäväisyyttään, siirtää syrjään toissijaisen ja tarpeettoman. Jäljelle jää vain jäänluja tahto ja päättäväisyys pelastaa Pohjoinen kaikilta sen vihollisilta.

Oli hienoa ja merkittävää, miten luontevasti villit ja Yövartion miehet seisovat samassa rintamassa. Edd, Tormund ja Ser Davos kaikki seisoivat rinnakkain Jonin ruumiin äärellä, vain koska Jonin elämäntyö oli saattanut kaikki nämä ihmisten kansat yhteen, tulossa olevaa yhteistä vihollista vastaan.

Kohtaus, jossa Melisandre herätti Jonin, oli alleviivatun kristillinen. Hänen haavoja täynnä oleva kehonsa näytti monilta kuvauksilta ristiinnaulitusta. Jonin ruumiin peseminen muistutti Jeesuksen ruumiin pesemistä, kun tämä oli otettu alas ristiltä. Senkin teki nainen.

Melisandre vielä pesi hänen hiuksensa, mikä sekin muistutti Raamatun tarinoita voitelusta ja pesemisestä.

Melisandre kärsi uskonkriisistä ennen Jonin herättämistä. Ser Davos sanoi hänelle olennaiset sanat – ei Davos usko mihinkään monista jumalista, mutta hän uskoo siihen, mitä hän näki. Hän uskoo Melisandreen. Ja Ser Davosin usko Melisandreen sai hänet herättämään Jonin.

Ser Davosin usko voi vielä pelastaa koko Seitsemän kuningaskuntaa tuholta, joka Muurin takaa on tulossa.

 

Boltonit

Veikkasin edellisessä arviossani, että Boltonien välit rikkoutuvat. En todellakaan osannut arvata, että Ramsay tappaa isänsä Roose Boltonin jo toisessa jaksossa.

Ramsay niin sanotusti putsasi pöydän. Hän tappoi isänsä, äitipuolensa ja velipuolensa. Ramsay ei katsonut isäänsä, kun tappoi tämän. Hänen ei tarvinnut. Roose oli sittenkin aina ollut Ramsaylle vain yksi väline muiden joukossa.

Spekuloidaan.

Ramsay kertoi käytännössä suunnitelmansa. Karstarkit, Umberit ja Manderlyt puolellaan hän voisi ottaa koko pohjoisen.

Karstarkit hänellä jo on, se on selvää, koska Karstarkin nuori lordi ei edes hätkähtänyt, kun Ramsay puukotti isänsä kuoliaaksi.

Ramsay on nyt mahdollisesti Seitsemän kuningaskunnan vaarallisin mies. Jos hänellä todella on Umberit ja Manderlyt puolellaan, hänen uhkansa on merkittävä koko valtakunnalle.

Kuka häntä voisi vastustaa? Jon Nietos, jolla on puolellaan villit. Yövartion kourallisesta miehiä ei ole juuri apua taistelussa Pohjoisesta. Toinen vaihtoehto on Petyr Baelish, joka lupasi Cerseille, että Arrynin laakson joukot taistelevat Boltoneita vastaan. Se olisikin erikoinen liittolaisuus, Arrynin laakso ja villit Muurin takaa.

Ramsay teki tässä jaksossa jotain yhtä kauhistuttavaa kuin Stannis Baratheon viime kaudella. Ramsay ei tule tämän jälkeen pysymään hengissä kauden loppuun asti. Todennäköisesti Jon tappaa hänet jossain vaiheessa lähempänä kauden loppua.

 

Greyjoyt

Greyjoyt ovat palanneet. Rautasaarilla on käynnissä valtataistelu.

Balon Greyjoy oli oikeassa, Viiden kuninkaan sodan kuninkaista vain hän oli elossa. Nyt myös Balon Greyjoy on kuollut. Hänet tappoi hänen veljensä Euron Greyjoy, jonka tapasimme nyt ensimmäistä kertaa.

Spekuloidaan.

Euron Greyjoy vaikuttaa olevan oikeasti mielipuolinen ihminen. Hän sanoo olevansa ”Hukkunut jumala, olevansa myrsky, ensimmäinen ja viimeinen myrsky”. Todella erinomainen uusi hahmo tarinassa.

Jos Balonin tytär Yara haluaa Suolavaltaistuimelle hallitsemaan Rautasaaria, hänen pitää Kuninkaankäräjillä voittaa Euron Greyjoy. Se jää nähtäväksi.

Theon Greyjoy kertoi Sansa Starkille katuvansa ja tuntevansa syyllisyyttä. Hän ei halunnut anteeksiantoa. Sansa halasi Theonia ja siinä hetkessä Theon sai anteeksi. Theonin tragedia on, että hän on niin rikottu ihminen, että hän ei pysty vastaanottamaan anteeksiantoa.

Spekuloidaan.

Theon menee ainoaan paikkaan, joka hänelle enää merkitsee jotain hyvää, kotiinsa, Rautasaarille, jossa häntä odottaa hänen sisarensa ja setänsä välinen valtataistelu. Mille puolelle hän siinä asettuu? Todennäköisesti sisarensa puolelle, sillä hänen sisarensa edes yritti pelastaa hänet aiemmin.

 

Tyrion Lannister

Tyrion osoitti, että hänellä on maailmassa kaksi tehtävää – juoda viiniä ja tietää asioita. Hän tietää paljon esimerkiksi lohikäärmeistä.

Hänen sanansa lohikäärmeistä ovat tietysti symbolisia. Tyrion kertoo, että kahlehdittu lohikäärme pienenee ja menettää voimansa. Tyrionin mukaan lohikäärmeet ovat ehkä ihmisiäkin älykkäämpiä. Ja tietävät hyvin, kuka on heidän puolellaan ja kuka ei.

No, Tyrion itse on tavallaan kuin sellainen lohikäärme, joka on pienentynyt suvun heikkenemisen myötä. Hän taas on tehnyt virheitä olettaessaan, kuka on hänen puolellaan ja kuka ei.

Mutta hänkin on tehnyt parhaansa murtaakseen kahleensa. Kuten Tyrion sanoi Jon Nietokselle ensimmäisellä kaudella – mieli tarvitsee kirjoja, kuten miekka tarvitsee teroituskiveä. Sillä hän on pärjännyt maailmassa.

Spekuloidaan.

Tyrion onnistui ja oli itse asiassa hyvin rohkea. Hän meni kahden lohikäärmeen eteen, sanoi olevansa niiden äidin ystävä ja hän selvisi hengissä. Tämä on erittäin merkittävää jatkon kannalta. Lohikäärmeet tietävät nyt voivansa luottaa Tyrioniin. Ja hän niihin.

Tyrion on kertonut nähneensä unia lohikäärmeistä. Nyt hän kertoi, että lapsena hän halusi lohikäärmeen. Hänellä on jonkinlainen suhde lohikäärmeisiin.

 

Arya Stark

Jaqen H’ghar lupasi palauttavansa Aryan näkökyvyn, jos hän vain sanoisi nimensä. Se on paljon luvattu. Arya ei silti antanut periksi, hän piti kiinni näkemyksestään, hän ei ollut kukaan. Arya tavoitti eräänlaisen pohjan kokemuksessaan. Jaqen lupasi hänelle pääsyn takaisin Mustan ja valkoisen taloon.

 

Kuningas Tommen, Cersei ja Jaime Lannister

Kun kuningas Tommen meni puhumaan äidilleen, Maggyn vanha ennustus oli koko ajan läsnä. Ennustus, jonka Cersei lapsena kuuli takaumassa edellisen kauden ensimmäisessä jaksossa.

Cersei kysyy Myrcellasta, puettiinko hänet punaiseen vai kultaan? Cersei, sanoi että hyvä, kulta oli aina hänen värinsä.

Samalla se oli teitysti Maggyn ennustuksen toteutumista, jonka mukaan Cersein kuolleilla lapsilla olisi kultaiset käärinliinat.

Spekuloidaan.

Tommen haluaa osoittaa käyttävänsä valtaa, ja tajuaa että ei ole ollut Lannister, ei ole ollut vahva. Nyt hän haluaa olla.

”Kasvatit minut vahvaksi. En kuitenkaan ollut vahva. Haluan olla vahva. Auta minua.”

Mutta miten tämä pieni, hyväsydäminen poika, voisi oppia olemaan julma Lannister ja pysyä hengissä? Ei mitenkään, tietenkään. Hän tulee saamaan oman kultaisen käärinliinansa, ehkä hyvin piankin. Cersei ymmärsi tämän, se näkyi hänen kasvoillaan.

Mitä tapahtuu sen jälkeen valtaistuimelle?

Siitä ei paljon tarvitse spekuloida. Sotahan siitä tulee.

Jaime haastoi suoraan Ylivarpusen kysyy, ”Minkä sovituksen minä ansaitsen?”

Hän uhkasi Uskon johtajaa väkivallalla.

Tässäkin on jännite, joka ei tule jäämään ratkaisemista. Ylivarpunen vetosi taas kansan ja monen voimaan. Hän kysyi ”Keitä me olemme?” ja vastasi itse.

”Jokainen meistä on köyhä eikä meillä ole valtaa. Yhdessä voimme silti kukistaa vallanpitäjät.”

Jos on liittolaisia, voi Game of Thronesin maailmassa pystyä mihin tahansa.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Game of Thrones
 • Televisio
 • keskustelu
Nyt.fi luetuimmat
 1. 1

  Ole oma kesäheilasi: Näin masturboit, jos sinulla on penis

 2. 2

  Nettisivu paljastaa, onko tuttusi Tinderissä – käyttäjät järkyttyivät

 3. 3

  Ole oma juhannusheilasi: Näin masturboit jos sinulla on klitoris ja vagina

 4. 4

  Timo Soini lähtee Flow-festivaaleille kiskomaan artesaaniseitania! Olli Lindholm lukee Koko Hubaraa!

 5. 5

  Näistä syistä Puuhamaa-mainoslaulua ei voi unohtaa – Mikko Alatalo saa esittää klassikosta baarissa aina aikuisten version, jossa juodaan kaljaa ja mennään kotiin ”puuhailemaan”

 6. 6

  Aloita uusi vuosi uudella kalenterisysteemillä: Pidimme kaksi viikkoa uutta bullet journalia, jota hehkutetaan maailmalla – näin se toimii

 7. 7

  Näissä bailataan! Tässä yli 30 Helsingin aamuyön menopaikkaa

 8. 8

  Hae tästä tapahtumia Helsingin seudulla – mukana myös Nytin tärpit

 9. 9

  Mistä Helsingistä saa hyvännäköistä miestenmuotia? Tässä 16 erilaista kivaa kauppaa

 10. 10

  Tacotesti: Raati kokeili seitsemän Helsingin tacopaikkaa, tällaisia ne olivat

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Ole oma kesäheilasi: Näin masturboit, jos sinulla on penis

 2. 2

  Jaksoarvio: Game of Thronesin seitsemäs kausi alkoi verisellä kostolla ja Ed Sheeranin laulavalla cameolla

 3. 3

  Despacito on maailman kaikkien aikojen striimatuin kappale – Näistä syistä espanjankielisestä biisistä tuli niin valtaisa megahitti, myös Suomessa

 4. 4

  Teinielokuvaklassikko The Breakfast Clubin paras hahmo oli ”friikki”, joka ei vielä 1980-luvulla kelvannut pojille

 5. 5

  Game of Thronesin uutta psykopaattipahista esittää tanskalaistähti Pilou Asbaek, ja nyt hän kertoo, miten sai roolin

 6. 6

  Mistä Helsingistä saa hyvännäköistä miestenmuotia? Tässä 16 erilaista kivaa kauppaa

 7. 7

  Ole oma juhannusheilasi: Näin masturboit jos sinulla on klitoris ja vagina

 8. 8

  Keskiviikkona julkaistu sarjakuva oikeuttaa häirintää ja se ei ole ok – näistä syistä

 9. 9

  Torille! Monty Python -mies Michael Palin onnittelee 100-vuotiasta Suomea mahtavalla videoviestillä ja laulaa legendaarisen Finland, Finland, Finland -laulun

 10. 10

  Antti Tuisku, Haloo Helsinki, JVG, Sanni ja Profeetat esiintyvät kaikki viikonloppuna Tikkurila-festivaaleilla: ”Ei tarvitse miettiä, että mikä tuo örzingörzin-bändi on”

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Ole oma kesäheilasi: Näin masturboit, jos sinulla on penis

 2. 2

  Keskiviikkona julkaistu sarjakuva oikeuttaa häirintää ja se ei ole ok – näistä syistä

 3. 3

  Ole oma juhannusheilasi: Näin masturboit jos sinulla on klitoris ja vagina

 4. 4

  Jaksoarvio: Game of Thronesin seitsemäs kausi alkoi verisellä kostolla ja Ed Sheeranin laulavalla cameolla

 5. 5

  Despacito on maailman kaikkien aikojen striimatuin kappale – Näistä syistä espanjankielisestä biisistä tuli niin valtaisa megahitti, myös Suomessa

 6. 6

  Laulajatähti R. Kellyä syytetään nuorten naisten aivopesusta ja oudon seksuaalisen kultin johtamisesta, Kelly kiistää itse kaiken – tästä on kyse

 7. 7

  Mistä Helsingistä saa hyvännäköistä miestenmuotia? Tässä 16 erilaista kivaa kauppaa

 8. 8

  Game of Thronesin uutta psykopaattipahista esittää tanskalaistähti Pilou Asbaek, ja nyt hän kertoo, miten sai roolin

 9. 9

  Torille! Monty Python -mies Michael Palin onnittelee 100-vuotiasta Suomea mahtavalla videoviestillä ja laulaa legendaarisen Finland, Finland, Finland -laulun

 10. 10

  Video irlantilaisista maistelemassa suomalaisia ruokia trendaa netissä, karjalanpiirakoiden ulkomuoto kuohuttaa: ”Tuon piirakan tekijän ei kannattaisi tulla Suomeen ikinä”

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 1. 1

  ”Naamat” on kuin tuhannen ihmisen kotibileet – Tältä näyttää festivaalilla, joka suututti Sami Hedbergin managerin ja jonka liput myytiin loppuun ennen kuin esiintyjiä oli edes julkistettu

 2. 2

  Jos alamme tuomita toisiamme kuvottavien mutta yksityisiksi tarkoitettujen sanomisten vuoksi, olemme matkalla takaisin keskiajalle

 3. 3

  Pikkupojat surmasivat 4-vuotiaan leikkitoverinsa, väitti Ruotsin poliisi vuonna 1998 – ”Tapaus Kevinin” esitutkinta-aineisto tuli vihdoin julki, ja lähes kaikki siinä viittaa veljesten syyttömyyteen

 4. 4

  Kehäradan lipunmyynti on ajoittain ruuhkautunut Helsinki-Vantaalla – ”Oli säälittävää nähdä turhautuneet ulkomaalaiset ja kärsimättömät suomalaiset yhden lippuautomaatin edessä”

 5. 5

  Macronin ja ranskalaisten kuherruskuukausi on ohi – suosio hiipuu, tyytymättömät moittivat kivikasvoiseksi muuttunutta presidenttiä ylimieliseksi ja itsevaltaiseksi

 6. 6

  ”Boksi” esti nukkumisen ja kuulustelijan sylki lensi – Ageeda Paavel muistaa tarkkaan, mitä KGB:n edeltäjä teki hänelle teinityttönä Tallinnan synkimmässä kellarissa kesällä 1946

 7. 7

  Lihavuus lisääntyy joka puolella maailmaa – Suomessa on lihavia Ruotsia enemmän, mutta maailmassa olemme vain keskitasoa, kertoo 195 maan vertailu

 8. 8

  Dna-testi voi paljastaa sukusalaisuuksia satojen vuosien takaa – Laurin jälkeläisille selvisi, että he eivät polveudukaan Laurista

 9. 9

  Verottaja on tutkinut Panaman papereiden perusteella kymmeniä suomalaisia – veroparatiisivuodon tutkinta on ottanut kesän aikana ison harppauksen eteenpäin

 10. 10

  Suunnitteletko budjettimatkaa? Hintavertailu kertoo, missä on nyt edullista lomailla

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Pikkupojat surmasivat 4-vuotiaan leikkitoverinsa, väitti Ruotsin poliisi vuonna 1998 – ”Tapaus Kevinin” esitutkinta-aineisto tuli vihdoin julki, ja lähes kaikki siinä viittaa veljesten syyttömyyteen

 2. 2

  Dna-testi voi paljastaa sukusalaisuuksia satojen vuosien takaa – Laurin jälkeläisille selvisi, että he eivät polveudukaan Laurista

 3. 3

  Jos alamme tuomita toisiamme kuvottavien mutta yksityisiksi tarkoitettujen sanomisten vuoksi, olemme matkalla takaisin keskiajalle

 4. 4

  Merkillinen välikohtaus Itämerellä ihmetyttää – se liittynee Venäjän lisääntyneeseen uhoon

 5. 5

  ”Naamat” on kuin tuhannen ihmisen kotibileet – Tältä näyttää festivaalilla, joka suututti Sami Hedbergin managerin ja jonka liput myytiin loppuun ennen kuin esiintyjiä oli edes julkistettu

 6. 6

  Taiteilija Miina Äkkijyrkkä syytti norjalaistaiteilijaa kopioinnista ja vaati 118 000 euron korvauksia – Tekijänoikeusneuvosto katsoi teokset parodioiksi

 7. 7

  Kolmen päivän katkaisuhoito ei riitä koko kesän jatkuneen tissuttelun lopettamiseen – tuntuu, että puolisoni on jätetty heitteille

 8. 8

  ”Boksi” esti nukkumisen ja kuulustelijan sylki lensi – Ageeda Paavel muistaa tarkkaan, mitä KGB:n edeltäjä teki hänelle teinityttönä Tallinnan synkimmässä kellarissa kesällä 1946

 9. 9

  Turvapaikan­hakijana Suomeen tullut lääkäri joutuu odottamaan vuosia, että saa harjoittaa ammattiaan – Kotouttamiseen sijoitettiin enemmän rahaa kuin koskaan, mutta näkyykö se käytännössä?

 10. 10

  Lääkäri Pippa Laukka tyrmää epäilyn: ”Lankutuksella ei saa selän rasitusmurtumaa”

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Elävien kuolleiden kaupungilta näyttävän Daytonin ruumishuoneelta on tila loppu – Yhdysvaltoja riivaa historian pahin huume-epidemia, ja yliannostuksia ottavat niin eläkeläiset kuin lapsetkin

 2. 2

  Ole oma kesäheilasi: Näin masturboit, jos sinulla on penis

 3. 3

  Asuntopula ajaa nuoria aikuisia Inarin metsiin – Kaisa Tikka peseytyy purossa ja käyttää jääkaappinaan kivenkoloa

 4. 4

  Joka kolmas muistisairaus voitaisiin ehkäistä korjaamalla elintapoja – tutkijat tunnistivat yhdeksän vaaran paikkaa, jotka altistavat dementioille eri elämänvaiheissa

 5. 5

  Lilli Pukka, 28, on ollut ilman parisuhdetta 10 vuotta ja järjestää ”mää-juhlat” juhlistaakseen sitä – tyytyväiset sinkut voidaan kuitenkin kokea itsekkäinä tai jopa uhkana, sanoo asiantuntija

 6. 6

  Australialaisnainen soitti hätänumeroon Yhdysvalloissa, paikalle tullut poliisi ampui hänet – omaiset vaativat vastauksia surmasta

 7. 7

  Maistamaan pakottaminen vain pahentaa lapsen nirsoilua, ja sipulin piilottaminen ruokaan on epäreilua – lastenpsykiatri neuvoo, miten valikoivan lapsen voi saada syömään

 8. 8

  Onko Helsinki kupla, jota muu Suomi ei ymmärrä? ”Osa muualla asuvien Helsinki-kritiikistä voi olla ihmettelyä sen äärellä, mihin ei itsellä ole mahdollisuutta”

 9. 9

  Pikkupojat surmasivat 4-vuotiaan leikkitoverinsa, väitti Ruotsin poliisi vuonna 1998 – ”Tapaus Kevinin” esitutkinta-aineisto tuli vihdoin julki, ja lähes kaikki siinä viittaa veljesten syyttömyyteen

 10. 10

  Tällainen on Helsingin kallein vuokrakämppä: huoneita 11, neliöitä 500, vuokra 25 000 euroa kuussa

 11. Näytä lisää