Valikko

67 brunssia Helsingissä – kattava opas siihen, mitä syödä ja missä

Brunssi, ihmisen parasta aikaa. Siksi Nyt-liite kokosi yhteen valikoiman erilaisia Helsingin brunsseja.

Brunssi, ihmisen parasta aikaa. Siksi Nyt-liite kokosi yhteen valikoiman erilaisia Helsingin brunsseja.

Ne lajiteltiin seitsemään osioon: Ensimmäinen on buffettibrunssit. Toinen on buffetit, joissa on myös pöytään tarjoiltu pääruoka, ja kolmas esittelee hotellibrunsseja.

Neljännessä kerrotaan maa- ja teemabrunsseista, yksi niistä keskittyy esimerkiksi keittoihin. Viides kategoria sisältää lautasannoksia eli paikkoja, jossa eteen tuodaan valmiiksi kasattu brunssilautanen täynnä erilaista syötävää.

Kuudentena kerrotaan kasvispainotteisista brunsseista ja seitsemännessä kohdassa listataan yli 30 euron hintaisia luksusbrunsseja. Niillä saatetaan nauttia vaikkapa ankankoipisalaattia.

Osa paikoista voisi sopia useammankin kategorian alle, mutta ne on lajiteltu vain yhteen päällekkäisyyksien välttämiseksi. Mukaan otettiin vain sellaisia paikkoja, joissa ravintolat itse sanovat tarjoavansa brunssia, eivät esimerkiksi aamiaista. Raja on häilyvä. Kahviakin brunsseilla toki myös saa, mutta tällä kertaa keskitytään ruokaan.

Yhteensä brunsseja on tässä listattu 67. Saaliista eniten brunsseja oli Kalliossa (13 kpl), toiseksi eniten Taka-Töölössä (9 kpl), sitten Punavuoressa (8 kpl) ja neljänneksi eniten Kampissa (7 kpl).

Mutta se numeroista. Ei kun nauttimaan!

1. Buffettibrunsseja

Bar Kuja

Missä? Hakaniemenkatu 7, kujabarbistro.fi

Kaupunginosa? Kallio

Milloin? La klo 11–13, su 10.30–15

Paljonko? Lapset 0–9 e, aikuiset ja yli 12-vuotiaat 19,50 e

Monipuolinen buffetti, jossa on useita erilaisia salaatteja ja lämpimiä ruokia. Kasvissyöjät ja erikoisruokavaliot on huomioitu. Mukava bonus on asiakkaiden käytössä oleva vohvelirauta.

Bergga

Missä? Viides linja 14, bergga.fi

Kaupunginosa? Kallio

Milloin? Su klo 10–14

Paljonko? 17 e

Karhupuiston laidalla, entisen Makuunin tiloissa toimiva viihtyisä kahvila tarjoaa perinteistä sunnuntaibrunssia pekoneineen, munakokkeleineen ja leivänpäällysteineen. Kannattaa vilkaista myös leivosvitriiniin. Paikan leipuri-kokki Lloyd Pollack vastaa kahvilan leivonnaisista ja leipoo paljon vegaaneille ja keliaakikoille sopivia tuotteita.

Block by Dylan

Missä? Eteläranta 18, dylan.fi

Kaupunginosa? Kaartinkaupunki

Milloin? La–su klo 10.30–16

Paljonko? 19,50 e

Kauppatorin laidalla sijaitseva ravintola tarjoilee buffettibrunssia, usein jollakin vaihtuvalla teemalla. Tähän mennessä on nähty muun muassa meksikolainen, aasialainen, marokkolainen, italialainen ja amerikkalainen brunssi.

Blue Peter

Missä? Vattuniemen puistotie 1, bluepeter.fi

Kaupunginosa? Lauttasaari

Milloin? Su klo 12–16

Paljonko? 23,50 e

Lauttasaaren venesataman ravintolassa on sunnuntaisin ”brunssihenkinen noutopöytä”, jossa on muun muassa erilaisia salaatteja, kylmiä kalaruokia ja lämpimiä pääruokia. Myös jälkiruokia.

Café Cardemumma

Missä? Kaarlenkatu 15, cafecardemumma.fi

Kaupunginosa? Kallio

Milloin? La klo 10, 11.30 ja 13

Paljonko? 17 e

Tiivistunnelmaisella kahvilabrunssilla on tarjolla peruskattaus: muun muassa puuroa, jogurttia, salaatteja, juustoja, leikkeleitä, leipää, hedelmiä, makeita leivoksia ja lämpimiä ruokia quichepaistoksesta munakkaaseen.

Café Köket

Missä? Aleksanterinkatu 28

Kaupunginosa? Kruununhaka

Milloin? La–su klo 10–15

Paljonko? 25 e, alle 15-vuotiaat 1 e

Senaatintorin laidalla toimivan kahvilan brunssibuffetissa on kaikkea klassisista aamiaistarpeista salaatteihin ja lämpimiin ruokiin. Tarjolla on myös gluteenittomia ja vegaanisia kakkuja. Ruokailijoiden käytössä on vohvelirauta. Muista myös babybrunssi maanantaisin klo 15–18, jolloin vauva ja vanhempi syövät 15 eurolla.

Café Piritta

Missä? Eläintarhantie 12, piritta.fi

Kaupunginosa? Kallio

Milloin? Su klo 10–15

Paljonko? 24,50 e

Piritta sijaitsee nätillä paikalla Eläintarhanlahden rannalla, ja kesällä kannattaakin parkkeerata aurinkoiselle terassille. Buffetissa on muun muassa leipää, leikkeleitä, juustoja, salaatteja, croissanteja, munakokkelia, pekonia, makkaraa ja erilaisia makeita herkkuja. Vuonna 2016 joka kolmas brunssi on teemabrunssi.

Café Sose

Missä? Koskelantie 56

Kaupunginosa? Käpylä

Milloin? La–su klo 11–14.30

Paljonko? 18 e

Tunnelmallinen pikkukahvila tarjoaa buffettimuotoista brunssia, johon kuuluu muun muassa erilaisia salaatteja, hedelmiä, leipää ja leivoksia.

Café Stoa

Missä? Turunlinnatie 1, ravintolastoa.fi

Kaupunginosa? Vartiokylä

Milloin? La–su klo 11–15

Paljonko? 20,90 e, alle 14-v. 1 e / ikävuosi

Sandron itäiseksi pikkuveljeksi kutsuttu ravintola toimii Itäkeskuksen lähellä kulttuurikeskus Stoan tiloissa ja tarjoaa samantyylistä brunssia kuin isoveljensä. Ruoassa maistuvat Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan maut.

Café Talo

Missä? Hämeentie 2 B,

cafetalo.fi

Kaupunginosa? Kallio

Milloin? Su klo 11 ja 13

Paljonko? 17 e

Ravintola-baarin noutopöydässä on muun muassa ciabattaa, croissanteja, karjalanpiirakoita, juustoa, leikkeleitä, munakasta, makkaraa, kasvispyöryköitä ja erilaisia salaatteja coleslaw’sta kvinoasalaattiin. Ravintola kehuu satsaavansa hyvään, tuoreeseen ja itse tehtyyn ruokaan.

Café Ursula

Missä? Ehrenströmintie 3,

ursula.fi

Kaupunginosa? Kaivopuisto

Milloin? Su klo 10–14

Paljonko? 24 e

Ursula sijaitsee erinomaisella paikalla Kaivopuiston kärjessä aivan meren rannalla. Sunnuntaibrunssi poimitaan buffetista, ja tarjolla on muun muassa jogurttia, itse tehtyä mysliä, minicroissanteja, karjalanpiirakoita, juusto-yrttimunakasta, bratwurstia, herne-punajuuripihviä, pannukakkua ja minimacaroneja.

Deli Café Maya

Missä? Punavuorenkatu 3,

delicafemaya.com

Kaupunginosa? Punavuori

Milloin? La klo 11 ja 13, su klo 10, 12 ja 14

Paljonko? 22 e

Deli Café Mayassa tehdään itse kaikki hilloista mysliin ja leivistä kakkuihin. Salaatit ovat kasvispainotteisia, mutta myös pekonia ja lihapullia on. Vegaaneille on kasvismakkaraa ja porkkanapihviä. Myös gluteenittomuus huomioitu. Ravintola on pieni, ja varaus kannattaa tehdä.

Dylan Arabia

Missä? Hämeentie 153 B, dylan.fi

Kaupunginosa? Toukola

Milloin? La–su klo 11–15.30

Paljonko? 19,50 e

Dylan-ravintolaperheen ensimmäinen jäsen sijaitsee Arabiassa. Se oli suosittu brunssipaikka jo vuosia sitten ja pitää yhä pintansa. Runsaassa buffetissa on yli 20 salaatti- ja tapasvaihtoehtoa. Ravintola aloitti huhtikuussa 2016 teemabrunssit ja on tarjonnut mm. meksikolaista brunssia.

Faro Bar & Restaurant

Missä? Kellosaarenranta 2, faroravintola.fi

Kaupunginosa? Ruoholahti

Milloin? La–su klo 11–15

Paljonko? 24,50 e, alle 12-vuotiaat 1 e

Paviljonkiravintola mukavassa paikassa Ruoholahden kanavan varrella. Buffetissa on esimerkiksi silliä, kananmunia, savulohi-perunasalaattia, munakokkelia, bratwurstia, pekonia ja maissipaneroitua broilerinfileetä. Jälkiruoaksi voi syödä tiramisua, jäätelöä tai juustoa viikunahillokkeella.

Gate 1

Missä? Helsinki-Malmin lentoasema, gate1.fi

Kaupunginosa? Malmi

Milloin? La–su klo 11–14

Paljonko? 10/20 e

Gate 1 sijaitsee kiinnostavassa paikassa, Malmin lentoasemalla. Brunssin ohessa pääsee siis näkemään ilmailuhistoriaa. Lauantaisin tarjolla on perusbrunssi (10 e) ja sunnuntaisin vaihtuva teemabrunssi (20 e), joita on ollut iskelmästä sinkkubrunssiin. Pöytävarausta suositellaan.

Happy Friends

Missä? Vattuniemenkatu 13, happyfriends.fi

Kaupunginosa? Lauttasaari

Milloin? La–su klo 11–16

Paljonko? 24,50 e, alle 10-vuotiaat 1 e per ikävuosi

Happy Friends Lauttasaaressa tarjoaa brunssia lauantaisin ja sunnuntaisin. Buffetissa on muun muassa vihersalaattia, sushia, caesarsalaattia, focacciaa, karjalanpiirakoita, munakokkelia ja tuoreita hedelmiä. Myös suklaaputous! Ravintolassa on silloin tällöin myös teemabrunsseja.

IPI Kulmakuppila

Missä? Porthaninkatu 13, ipikulmakuppila.fi

Kaupunginosa? Kallio

Milloin? La klo 11–15

Paljonko? 19,90 e

Laadukas ja monipuolinen buffetti valoisassa kahvila-ravintolassa. Tyylikäs sisustus. Noutopöydässä salaatteja, leipiä, lämpimiä ruokia ja erilaisia jälkkäreitä. Tarjonta vaihtelee spelttipuurosta tomaatti-fenkoli-korvasienikeittoon. Erikoisruokavaliot huomioidaan mahdollisuuksien mukaan. Saavu ajoissa, sillä IPI ei ota pöytävarauksia.

Karl Fazer Café

Missä? Kluuvikatu 3

Kaupunginosa? Kluuvi

Milloin? La klo 9–14, su 10–14

Paljonko? 21,90 e

Fazerin kahvilan brunssi on varsin perinteinen. On talon omaa leipää, minicroissanteja, kinkkuja, juustoa, jogurttia, mysliä, espanjalaista munakasta, nakkeja, erilaisia salaatteja ja leivonnaisia. Brunssia tarjoaa myös Fazerin kahvilan toimipiste Munkkivuoren ostoskeskuksessa.

Kiila

Missä? Kalevankatu 1, ravintolakiila.fi

Kaupunginosa? Kamppi

Milloin? La klo 11–15, su 11–16

Paljonko? 22,50 e

Aivan Helsingin ytimessä sijaitsevan ravintolan brunssi on varsin klassinen buffetti salaatteineen ja croissanteineen. Reilun kokoiseen ravintolatilaan mahtuu isompikin seurue.

Kokomo

Missä? Uudenmaankatu 16–20, kokomo.fi

Kaupunginosa? Punavuori

Milloin? La klo 12–14.30

Paljonko? 22 e

Havaijilaistyylisen tiki-baarin brunssi ei ole yhtä eksoottinen kuin paikan sisustus, joka vie ajatukset Tyynenmeren saarille. Tarjolla on varsin tyypillisiä brunssitarpeita kuten jogurttia, mysliä, leipiä ja levitteitä. Lämpimissä ruoissa on kookosriisin, kimchin ja inkiväärigraavatun lohen kaltaisia, erikoisempia vaihtoehtoja. Esillepano on kaunis, ja ravintolassa on myös Brunssikeijo-blogin kehuma bloody mary -asema, jossa voi tehtailla cocktailin.

Korjaamo

Missä? Töölönkatu 51, korjaamo.fi/fi/ravintolat/baari-keittio

Kaupunginosa? Taka-Töölö

Milloin? La–su klo 11–15

Paljonko? 19,90 e, alle 13-vuotiaat 6,90 e

Kulttuuritehdas Korjaamon ravintolan kylmäpöydässä on muun muassa puuroa, aasialaista kaalisalaattia, jogurttia, graavilohta sekä leipiä ja erilaisia päällysteitä niille. Lämpimällä puolella on esimerkiksi feta-pekonipiirakkaa, jalapeno-juustomunakasta ja hodareita. Jälkiruokapöydässä on muun muassa suklaakakkua, mansikka-juustokakkua ja juustovalikoima.

Kustaa Vaasa

Missä? Vaasankatu 10, kustaavaasa.fi

Kaupunginosa? Harju

Milloin? La–su klo 10.30–15

Paljonko? Kylmäpöytä 15 e, lämmin lautanen 5 e

Vaasankadulla toimivassa Kustaa Vaasassa voi syödä joko pelkän kylmäpöydän tai vitosen lisämaksusta myös lämpimän annoksen. Syötävää on sekä kasvissyöjille että liharuoan ystäville. Kylmäbuffetissa on muun muassa leipää ja levitteitä, juustoja, leikkeleitä, erilaisia salaatteja, inkivääri-graavilohta, jogurtteja, myslejä, mustaherukkatuorepuuroa ja jälkiruokia vegaanisesta suklaakakusta raparperipiirakkaan vaniljakastikkeella. Lämpimäksi annokseksi voi valita tofuhodarin tai makkaraa, pekonia ja paistetun munan.

Meripaviljonki

Missä? Säästöpankinranta 3, ravintolameripaviljonki.fi

Kaupunginosa? Kallio

Milloin? Su klo 11–16

Paljonko? 29,50 e

Eläintarhanlahden kelluva ravintola tarjoilee sunnuntaisin ”meribrunssia”. Ei se kuitenkaan pelkkää kalaruokaa tarkoita. Buffetissa on myös useita kasvisruokia, hanhenrintaa, parsamuffinseja ja lukuisia jälkiruokia. Merellistä osastoa edustavat sillit, sinisimpukat, savustetut katkaravut, lohipastrami, katkarapu-caesar, savumuikku-skagen ja quiche lorraine -piiras, jossa on savusiikaa.

Mestaritalli

Missä? Merikannontie 2, tapahtumamaailma.fi/mestaritalli

Kaupunginosa? Taka-Töölö

Milloin? Su klo 12–16

Paljonko? 25,90 e, 4–10-vuotiaat 12,95 e

Taivallahden venesataman lähellä sijaitsevan ravintolan brunssi kulkee saaristolaisbrunssin nimellä. Listalla onkin esimerkiksi silliä, silakkaa, mätismetanaa ja saaristolaisleipää. Toisaalta on myös joka brunssin perusjuttuja, kuten croissanteja, nakkeja, munakokkelia ja pekonia.

Moko Market Café & Store

Missä? Perämiehenkatu 10 ja Vilhonvuorenkatu 11, moko.fi

Kaupunginosa? Punavuori ja Sörnäinen

Milloin? La klo 10 ja 12

Paljonko? 19,90 e

Kahvila-designmyymälän molemmissa toimipisteissä on lauantaisin perinteinen buffettibrunssi. Noutopöydässä on minicroissanteja, karjalanpiirakoita, makkaroita, lihapullia, jogurttia, hedelmiä, leikkeleitä, pinaatti-fetamunakasta ja muuta perussettiä. Myynnissä on myös sisustustuotteita.

Qulma

Missä? Mariankatu 13, qulma.fi

Kaupunginosa? Kruununhaka

Milloin? La klo 10.45–14

Paljonko? 17 e, lapset 7 e

Ravintola Qulman brunssissa on välimerellinen vivahde. Viime aikoina tarjolla on ollut esimerkiksi bulgur-salaattia, tsatsikia, hummusta ja feta-paprika-shakshukaa, joka on muun muassa Israelissa suosittu kananmuna-tomaattikastikeruoka. Myös perinteiset leivät, tuoremehut, jogurtit ja myslit löytyvät buffetista.

Ravintola Lämpö

Missä? Kaasutehtaankatu 1, ravintolalampo.fi

Kaupunginosa? Sörnäinen

Milloin? La–su klo 11–16

Paljonko? 19 e, lapset 1,20 e per ikävuosi, alle 4-vuotiaat 0 e

Runsas buffetti perinteisillä brunssivaihtoehdoilla. Silloin tällöin myös teemabrunsseja kuten euroviisubrunssi ja lakritsa-salmiakkibrunssi.

Ravintola Mercur

Missä? Ruusulankatu 5, mercur.fi

Kaupunginosa? Taka-Töölö

Milloin? La klo 11–15

Paljonko? 22,50 e, lapset 1 e per ikävuosi

Ruusulankadun keilahallin ravintola tarjoaa jenkkityylistä ruokaa. Myös lauantaibrunssissa on amerikkalainen vivahde. Se näkyy esimerkiksi jälkiruokapöydässä, jossa on suklaabrownieita Oreo-keksitäytteellä ja amerikkalaistyylistä porkkanakakkua. Muuten buffetissa on varsin perinteisiä tuotteita. On salaatteja, savulohta, munakasta, makkaroita, lihapyöryköitä, mysliä, jogurttia ja cocktailpiirakoita munavoilla.

Ravintola Oiva

Missä? Porthaninkatu 5, ravintolaoiva.fi

Kaupunginosa? Kallio

Milloin? Su klo 10–16

Paljonko? 20,90 e

Oiva on se ravintola, jossa laulun portsari saa lantin. Portsaria ei tosin brunsseilla näy, joten rahansa joutuu tiputtamaan keräyslippaaseen oven vieressä. Paremmin baarina kuin ruokapaikkana tunnettu ravintola on joka tapauksessa noussut muutamassa vuodessa suosituksi brunssipaikaksi. Tarjolla on perinteinen, laadukas ja runsas buffetti, jonka jälkeen ei jää nälkä.

Ravintola Stansvik

Missä? Stansvikintie 1, stansvik.fi

Kaupunginosa? Laajasalo

Milloin? Su klo 12–15

Paljonko? 28 e, 4–10-vuotiaat 15 e

Ravintola Stansvik sijaitsee luonnonkauniissa paikassa Laajasalon kärjessä. Keskustasta katsoen se on pienen retken päässä. Sunnuntaisin paikkaan voi tutustua brunssin merkeissä. Buffetissa on talon omaa luomuleipää, erilaisia salaatteja ja lämpimiä ruokia kala-, kasvis- ja lihavaihtoehtoina. Jälkiruokapöydässä on esimerkiksi kakkua ja miniviinereitä.

Ravintola Sunn

Missä? Aleksanterinkatu 26, ravintolasunn.fi

Kaupunginosa? Kruununhaka

Milloin? La–su klo 10–16

Paljonko? 23 e

Brunssipöydässä on useita ruokaisia salaatteja, leipää, mysliä, jogurtteja, juustoja ja hedelmiä. Lämpimien puolella mm. uuniperunaa. Lisähintaan saa muita lämpimiä annoksia, kuten päivän munakkaan (8 e) tai eggs benedictin (14 e). Ravintolatila on klassisen kaunis, ja ikkunoista näkyy Senaatintorille.

Sis. Deli + Café Punavuori

Missä? Pursimiehenkatu 7, sisdeli.fi

Kaupunginosa? Punavuori

Milloin? La–su klo 10, 12 ja 14

Paljonko? 18,50 e

Pienen kahvilaketjun Punavuoren-toimipiste tarjoaa lauantaisin brunssia kolmessa kattauksessa. Tarjolla perinteinen noutopöytä, jossa muun muassa leipää, leikkeleitä, mysliä, jogurttia, puuroa, croissanteja ja erilaisia salaatteja.

Southpark

Missä? Bulevardi 40, southparkrestaurant.fi

Kaupunginosa? Punavuori

Milloin? La–su klo 11–15

Paljonko? 19,90 e

Tyylikäs lasiseinäinen ravintola Koffin puiston laidalla tarjoaa kalifornialaista ruokaa, ja myös brunssiin on kuulemma haettu vaikutteita alueen terveyshenkisestä ruokakulttuurista. Buffetista voi kasata esimerkiksi ”super seed” -myslin. On myös runsas salaattivalikoima, pekonin ja munakokkelin kaltaisia perusjuttuja sekä runsas jälkiruokapöytä.

Treffipub

Missä? Hiihtomäentie 14, treffipub.com

Kaupunginosa? Herttoniemi

Milloin? Su klo 10–15

Paljonko? 25 e, 4–12-vuotiaat 12,50 e

Herttoniemen metroaseman kupeessa sijaitseva bistro-pubi nauttii suurta kansansuosiota. Paikan brunssien teema vaihtelee viikoittain, ja viime aikoina on nähty esimerkiksi aasialainen brunssi pho-keittoineen, kimcheineen ja soijamarinoituine lohineen. Joka kuun viimeisenä sunnuntaina teemana on katuruoka. Pöytävarausta suositellaan.

Töölön Sävel

Missä? Runeberginkatu 40, toolonsavel.fi

Kaupunginosa? Taka-Töölö

Milloin? Su klo 11–15

Paljonko? 23 e, 2–4-vuotiaat 8 e, 5–13-vuotiaat 14 e

Töölön Sävelen tyyliä kuvaillaan ”finbistroksi”. Brunssilla tarjolla on perinteinen ja varsin ruokaisa kattaus, johon kuuluu muun muassa vanhan ajan kaalipiirakkaa, punajuuripihvejä, munakokkelia, makkaroita, pekonia, erilaisia salaatteja, leipää, croissanteja, leikkeleitä, juustoja, jogurttia, hedelmiä ja suklaakakkua.

Weeruska

Missä? Porvoonkatu 19,

weeruska.com

Kaupunginosa? Alppiharju

Milloin? Su klo 11–16

Paljonko? 19,90 e, lapset 1 e per ikävuosi, 6–12-vuotiaat 9,95 e

Jokin aika sitten uudistunut klassikkoravintola aloitti hiljattain brunssit. Valikoima on runsas, ja tarjolla on paljon gluteenittomia, maidottomia ja vegaanisia vaihtoehtoja. Buffetissa on muun muassa perunasalaattia, erilaisia sillejä, karjalanpiirakoita, soijanakkeja, vohveleita ja jopa hattaraa.

2. Buffetti ja pöytään tarjoiltu pääruoka

Aito

Missä? Museokatu 29, ravintola-aito.fi

Kaupunginosa? Etu-Töölö

Milloin? Su klo 13 ja 15

Paljonko? 29 e

Tykätyn töölöläisbistron brunssi tarjoillaan sunnuntaisin kahdessa kattauksessa. Siihen kuuluu alkupalapöytä ja pöytään tarjoiltu pääruoka. Valittavana on kala-, liha- tai kasvisannos. Kokonaisuuden kruunaa jälkiruoka ja päivän kotimainen juusto.

Fazer 8th Floor

Missä? Aleksanterinkatu 52, fazer.fi/kahvilat-ja-leipomot/ravintolat/fazer-8th-floor

Kaupunginosa? Kluuvi

Milloin? La klo 10–14, su 11–17

Paljonko? La 29 e, su 26 e ja alle 13-vuotiaat 10 e

Stockmannin tavaratalon kahdeksannessa kerroksessa sijaitseva Fazerin kahvila tarjoaa sunnuntaisin brunssia, johon kuuluu runsas alkupala- ja jälkiruokapöytä sekä pöytään tarjoiltava pääruoka. Alkupaloja on kaikenlaisia salaateista sienipiirakkaan. Pääruokalistalla on kala-, kasvis- ja lihavaihtoehdot. Se voi olla vaikkapa nieriää korvasienikastikkeella tai parsarisottoa vuohenjuustolla. Jälkiruokapöydässä on Fazerin omia kakkuja, leivoksia ja konvehteja. Lauantaisin kahvilassa on pöytiin tarjoiltu samppanjabrunssi. 29 eurolla saa lasillisen samppanjaa ja ruoat. Jos brunssin haluaa ilman kuohujuomaa, hinta laskee kympillä.

Il Birrificio

Missä? Fredrikinkatu 22, ilbirri.fi

Kaupunginosa? Punavuori

Milloin? La–su klo 11–14.30

Paljonko? 25 e

Il Birrificiossa brunssin kyytipojaksi kannattaa ottaa olut, sillä ravintolassa toimii myös panimo. Brunssia saa viikonloppuisin, ja siihen kuuluu alkupalojen ja jälkiruoan lisäksi valinnainen lämmin annos, esimerkiksi avokado-portobelloleipä tai ravintolan itse tekemää makkaraa erilaisin lisukkein.

Primula

Missä? Laivurinkatu 10, ravintolaprimula.fi

Kaupunginosa? Punavuori

Milloin? Su klo 11 ja 13

Paljonko? 23 e

Pohjoismaiseksi kuvailtu, useita kalavaihtoehtoja sisältävä noutopöytä sekä valinnainen lämmin annos, joka tarjoillaan pöytään. Muun muassa eggs benedict eli leivän päältä tarjottu uppomuna pekonin, pinaatin ja hollandaisekastikkeen kanssa.

Solna

Missä? Solnantie 26, solna.fi

Kaupunginosa? Munkkiniemi

Milloin? La klo 11–15

Paljonko? 29 e, alle 12-vuotiaat 14,50 e

Munkkiniemeläisessä klassikkoravintolassa voi syödä brunssia lauantaisin. Alkupalapöytä on klassinen kokoelma leipiä, leikkeleitä, croissanteja, salaatteja ja sen sellaisia. Hintaan kuuluu pöytään tarjoiltu pääruoka, jonka voi valita kahdesta vaihtoehdosta. Lisäksi on jälkiruokapöytä kakkuineen ja konvehteineen.

3. Hotellibrunsseja

Meritorppa

Missä? Kalastajatorpantie 1, hravintolat.fi/kalastajatorppa

Kaupunginosa? Munkkiniemi

Milloin? Su klo 11–15

Paljonko? 36 e

Kalastajatorpan ravintolan ikkunoista aukeavat hienot näkymät viereiselle merenlahdelle. Sunnuntaisin voi ihailla maisemaa ja syödä brunssia, johon kuuluu runsas valikoima alkupaloja, pari pääruokaa ja muutamia jälkiruokia.

Klaus K

Missä? Bulevardi 2–4, klauskhotel.com/ruoka-juoma/brunssi

Kaupunginosa? Kamppi

Milloin? La–su klo 12–15

Paljonko? 35 e

Hotelli Klaus K tunnetaan mainiona arkiaamiaispaikkana. Viikonloppuisin kierroksia lisätään, ja tarjolla on lähituottajien sesonkiraaka-aineista kasattu brunssi. Menu vaihtuu viikoittain, mutta painottuu Klaus K:lle tyypillisesti suomalaisiin ruokalajeihin.

Krog Roba

Missä? Pieni Roobertinkatu 1–3, lillaroberts.com

Kaupunginosa? Kaartinkaupunki

Milloin? La–su klo 12.30–16

Paljonko? 29 e

Hotelli Lilla Robertsin ravintola kauppaa ”brunssimaista all day breakfastia”. Hotelliaamiaisen peruskattauksen lisäksi tarjolla on muun muassa suolaista piirakkaa ja kakkuja. Paikan lämminhenkinen ja kodikas sisustus on hotellin ravintolaksi harvinaisen onnistunut.

Ravintola Bro

Missä? John Stenbergin ranta 4, facebook.com/restaurantbro

Kaupunginosa? Kallio

Milloin? Su klo 12–15

Paljonko? 28 e

Hakaniemen Hilton-hotellin brunssilla on kaikkea salaateista munakkaisiin, hampurilaisiin, sushiin ja jälkkäreihin. Erikoisruokavaliot huomioidaan. Sisustukseen on satsattu, kuten myös tyylikkäisiin laseihin, lautasiin ja muihin ruokailuvälineisiin.

Ravintola Torni

Missä? Kalevankatu 5, raflaamo.fi/fi/helsinki/ravintola-torni

Kaupunginosa? Kamppi

Milloin? La klo 12–15

Paljonko? 26 e

Historiallisen Hotelli Tornin alakerran ravintolassa on lauantaisin brunssi. Tarjolla on laaja buffetti, usean vaihtoehdon puurobaari sekä kuusi pöytiin tarjoiltavaa pikkuannosta, joista voi valita kolme. Listalla on ollut esimerkiksi katkarapuskagenia, feta-pinaattipiirakkaa ja ylikypsää karitsaa. Jos on liikkeellä ison seurueen voimin, brunssin voi varata myös yläkerran näköalakabinettiin (minimiveloitus 600 e).

4. Maa- ja teemabrunsseja

Anna 22

Missä? Annankatu 22, anna22.fi

Kaupunginosa? Kamppi

Milloin? La klo 10.30–14.30

Paljonko? 12,50 e

Anna 22 -kahvilassa alkoi helmikuussa 2016 pancake-brunssi, johon on haettu vaikutteita Keski-Euroopan pancake-houseista eli lettuihin erikoistuneista ravintoloista. Tarjolla on lettuja sekä suolaisilla että makeilla täytteillä.

Alppilan kirkon brunssi

Missä? Kotkankatu 2, facebook.com/alppilankirkonbrunssi

Kaupunginosa? Alppiharju

Milloin? La klo 11–15

Paljonko? 17 e, lapset 5 e

Alppilan kirkko on kirkkobrunssien edelläkävijä. Nykyään sekin harrastaa teemabrunsseja. Alppilassa on ollut ainakin hampurilaisbrunssi. Brunssin tuloista osa lahjoitetaan Kirkon ulkomaanavulle.

Bali Brunch

Missä? Ei vielä tiedossa

Kaupunginosa? Ei vielä tiedossa

Milloin? Su klo 12–17

Paljonko? 10–12 e / annos

Jo pari vuotta toiminut pop up -brunssi, jossa tilataan listalta balilaisia aamiaisannoksia, kuten höyrytettyjä sämpylöitä eri täytteillä. Brunssi oli ensimmäiset pari vuotta ravintola Pueblon tiloissa ja on nyt siirtymässä uuteen paikkaan, jota ei ole vielä julkistettu.

Kita

Missä? Eteläesplanadi 4, kitaravintola.fi

Kaupunginosa? Kaartinkaupunki

Milloin? Su klo 12–19

Paljonko? 13,90–16,90 e

Sushiravintolan brunssilla voi tilata esimerkiksi sushisetin, miso-lohta, udon-nuudeleita tai kara-age-kanaa.

Lie Mi

Missä? Hämeentie 13, liemi.fi

Kaupunginosa? Kallio

Milloin? La klo 11–15

Paljonko? 19,50 e

Musiikkiklubi Siltasen vietnamilainen ravintola Lie Mi tarjoaa aasialaista brunssia lauantaisin. Aasialainen aamupalakulttuuri poikkeaa merkittävästi eurooppalaisesta, ja tarjolla onkin ruokia, jotka kuuluvat länsimaisesta näkökulmasta lounaalle tai illalliselle: mm. kanavartaita, kevätkääryleitä ja dim sumeja eli kiinalaisia taikinanyyttejä eri täytteillä.

Onda

Missä? Toinen linja 3, ondaruokala.fi

Kaupunginosa? Kallio

Milloin? La–su klo 11–16

Paljonko? 18 e

Ravintola Ondan perulaisella brunssilla on luvassa Etelä-Amerikan makuja. Buffetissa on esimerkiksi cevicheä eli limetin mehulla raakakypsennettyä kalaa. Valikoimassa on sekä gluteenittomia että maidottomia vaihtoehtoja.

Sandro

Missä? Kolmas linja 17 ja Tehtaankatu 34, sandro.fi

Kaupunginosa? Kallio ja Eira

Milloin? La–su klo 10–16

Paljonko? 28,50 e

Sandron brunssi on helsinkiläinen klassikko. Ravintolan noutopöydät pullistelevat viikonloppuisin ruokaa, jonka tyyli on jonkinlainen pohjoisafrikkalaisen, Lähi-idän ja Välimeren keittiön risteytys. Lauantaisin tarjolla on pelkkää kasvisruokaa, ja sunnuntaisin teemana on ”Marrakech madness”. Kylmällä puolella on erilaisia ruokaisia salaatteja sekä tsatsikia, hummusta ja muita tahnoja. Lisäksi on muutama lämmin ruoka ja jälkiruoka. Kannattaa tehdä pöytävaraus ja varautua ajoittaiseen tungokseen.

Soup

Missä? Runeberginkatu 54 ja Vilhonvuorenkatu 7–9

Kaupunginosa? Taka-Töölö ja Sörnäinen

Milloin? La klo 10.30–15

Paljonko? 16,50 e

Keittoihin erikoistunut kahden ravintolan pikkuketju tarjoaa lauantaisin keittobrunssia, johon kuuluu kasvispainotteinen buffetti sekä kaksi ravintolan suosituinta keittoa. Buffetin tuotteista suurin osa on vegaaneille sopivia.

Trattoria Sogno

Missä? Töölöntorinkatu 2

Kaupunginosa? Taka-Töölö

Milloin? La klo 11–14

Paljonko? 25 e

Töölöntorin lähellä sijaitsevassa Trattoria Sognossa pääsee syömään italialaista brunssia. Hintaan kuuluu muun muassa alkupalapöytä, jossa on tuoretta focacciaa, erilaisia leikkeleitä, juustoja ja muuta antipastohenkistä pikkusyötävää. Lisäksi asiakas voi valita pöytään tarjoiltavan lämpimän annoksen (liha-, kala- tai kasvisvaihtoehto).

Tokyo 55

Missä? Runeberginkatu 55, tokyo55.fi

Kaupunginosa? Taka-Töölö

Milloin? La klo 13–15

Paljonko? 20/21 e

Tokyo 55:ssä on lauantaisin sushibrunssi. 21 eurolla voi valita kolme vapaavalintaista sushiannosta listalta, jolla on erilaisia makeja ja nigirisettejä. Jos sushi ei maistu, voi syödä myös seitsemän jaettavan annoksen menun, johon kuuluu muita japanilaisia ruokia kuten wakame-merileväsalaattia, teriyaki-härkää ja kara age -kanaa. Viiden euron lisämaksulla tähän menuun voi lisätä haluamansa sushin tai jälkiruoan.

Zinnkeller

Missä? Meritullinkatu 25, zinnkeller.fi

Kaupunginosa? Kruununhaka

Milloin? Joka kuun ensimmäinen la klo 12–15

Paljonko? 15 e

Saksalainen ravintola Zinnkeller tarjoaa joka kuun ensimmäisenä lauantaina baijerilaista brunssia. Noutopöydässä on silloin eteläsaksalaisia herkkuja. Menu vaihtelee, mutta tarjolla on ollut muun muassa müncheniläistä weisswurstia makean sinapin kera ja svaabilaisia pastatyynyjä paahdetulla sipulilla.

5. Lautasannoksia

Brasserie Lumiere

Missä? Salomonkatu 15, brasserielumiere.fi

Kaupunginosa? Kamppi

Milloin? Su klo 12–18

Paljonko? 6–21,50 e / annos

Tennispalatsin toisessa kerroksessa sijaitsevan ranskalaisen ravintolan sunnuntaibrunssilla tilataan lautasannoksia listalta. On muun muassa croissant maalaispateella tai briejuustolla (7,50 e), gratinoitu metsäsienileipä vihreän salaatin kera (12 e) sekä ravintolan oma versio eggs benedictistä: uppomuna, sokeriherneitä, revittyä ankankoipea ja hollandaisekastiketta paahtoleivän päällä (13,50 e). Jos on tosi nälkä, voi syödä esimerkiksi entrecôte-pihvin (26 e). Myös gluteenittomat ja vegaaniset vaihtoehdot onnistuvat.

El Fant

Missä? Katariinankatu 3, facebook.com/El-Fant

Kaupunginosa? Kruununhaka

Milloin? Su klo 12–16

Paljonko? 24 e

Muun muassa Brunssikeijo-blogin ylistämällä brunssilla tarjoillaan pöytiin pikkuannoksia, jotka erottuvat laadullaan. Kahvila tunnetaan myös laadukkaasta kahvistaan ja kiinnostavasta viinivalikoimastaan. Pöytävaraus on erittäin suositeltava.

Fleuriste

Missä? Uudenmaankatu 13, fleuriste.fi

Kaupunginosa? Kamppi

Milloin? La klo 10 ja 12

Paljonko? 24 e

Tunnelmallisessa ranskalaistyylisessä kahvilassa tarjotaan lauantaisin valmiiksi kasattuja brunssilautasia, joilla on esimerkiksi leipää, piirakkaa, juustoja, kinkkua ja hedelmiä. Leivokset ja piiraat leivotaan itse. Hintaan kuuluu myös kakkupala ja smoothie. Erikoisruokavaliot huomioidaan pyynnöstä.

La Torrefazione

Missä? Aleksanterinkatu 50

Kaupunginosa? Kluuvi

Milloin? La klo 9–12, su 10–13

Paljonko? 21 e

Lautasmallista brunssia erilaisilla maa/alueteemoilla. Tarjolla kolme vaihtoehtoa: Amerikka (mm. granolaa, bagel), Suomi (mm. karjalanpiirakkaa, leipäjuustoa) ja Eurooppa (mm. croisantia, mozzarellajuustoa). Hintaan kuuluu mm. tuoremehu tai smoothie sekä pannukakku.

Story

Missä? Vanha Kauppahalli, Eteläranta

Kaupunginosa? Kaartinkaupunki

Milloin? Ma–pe klo 8–10.30, la 8–11.45

Paljonko? 10–14,50 e / annos.

Kauppahalliravintolasta saa erilaisia aamiaislautasia. Market hall (10 e) on esimerkiksi varsin simppeli setti, johon kuuluu mm. täytetty sämpylä, mehu sekä jogurttia ja granolaa tai rosmariinilla maustettua tattaripuuroa. Saatavilla on myös pannukakkuja (11,50 e) tai eggs benedict (8,30 e) liha-, kala- tai kasvisversiona.

6. Erityisesti kasvisruokaa

Cargo Coffee + Vegetarian Food

Missä? Ruoholahdenranta 8, cargohelsinki.fi

Kaupunginosa? Kamppi

Milloin? Joka kuun ensimmäinen su klo 10–16

Paljonko? Noin 29,50 e

Kasvisravintolaksi muuttunut konttikahvila järjestää joka kuun ensimmäisenä sunnuntaina vegaanibrunssin, jonka on suunnitellut villiyrttikokkina tunnettu Sami Tallberg. Tarjolla vegaaniruokia sekä vegaanisia viinejä. Paikka on pieni ja varaus välttämätön.

Ruplan vegebrunssit

Missä? Helsinginkatu 16 ja Iso Roobertinkatu 32

Kaupunginosa? Kallio ja Punavuori

Milloin? La–su klo 12, 13, 14 ja 15

Paljonko? 12 e

Kahdessa toimipisteessä sijaitseva Rupla-kahvila aloitti hiljattain kasvisbrunssin, joka sopii myös vegaaneille. Buffetti pohjautuu Urtekramin luomutuotteisiin ja tarjolla on muun muassa hummusta, tahinia, vihersalaattia, jogurttia, myslejä, gluteenitonta leipää, hedelmiä ja marjoja.

7. Luksusbrunsseja – hinta yli 30 euroa

Brasserie Kämp

Missä? Pohjoisesplanadi 29, brasseriekamp.fi

Kaupunginosa? Kluuvi

Milloin? Su klo 12–16

Paljonko? 39 e

Suomen kuuluisimman luksushotellin ravintola järjestää ylellistä sunnuntaibrunssia. Alkuruokapöydässä on kaikkea ankankoipisalaatista muikunmätimousseen. Pääruoaksi voi syödä vaikkapa tummassa oluessa haudutettua poronpotkaa tai portobello-perunamunakkaan. Jälkiruokapöydästä saa muun muassa valkosuklaa-punaherukka-kauracrumblea. Puitteet ovat ylelliset ja palvelu huolehtivaista.

Lehtovaara

Missä? Mechelininkatu 39, ravintolalehtovaara.fi

Kaupunginosa? Taka-Töölö

Milloin? Su klo 13–17

Paljonko? 39 e, alle 12-vuotiaat 19,50 e, alle 4-vuotiaat 0 e

Klassikkoravintolan brunssiin kuuluu runsas alkupalapöytä ja pöytiin tarjoiltava lämmin ruoka. Alkupaloissa on muun muassa silakkaa, silliä, graavikalaa, savulohta, paahtopaistia ja maalaispateeta. Pääruoan voi valita kolmesta vaihtoehdosta. Brunssin viimeistelee vierailu jälkiruokapöydässä, jossa on erilaisia kakkuja, piiraita, leivoksia ja vanukkaita.

RavintolaTöölönranta

Missä? Helsinginkatu 56, toolonranta.fi

Kaupunginosa? Taka-Töölö

Milloin? Su klo 12 ja 15

Paljonko? 33,50 e

Töölönrannan sunnuntaibrunssi sisältää alku- ja jälkiruokapöydän sekä pöytään tarjoiltavan lämpimän pääruoan. Alkuruokabuffetissa on kaikkea graavilohesta tabbouleh-salaattiin. Pääruokavalikoima vaihtelee viikoittain, mutta tarjolla on ollut esimerkiksi ylikypsää häränrintaa choron-kastikkeella ja punajuuririsottoa pähkinävinegretillä. Jälkkäriksi voi syödä vaikkapa tiramisua tai basilikakakkua.

Oikaisu 6.5. klo 10.15: Armas keittiö & viinitupa ei tarjoa enää brunsseja.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Helsinki
 • Ravintolat
 • Yleinen
Nyt.fi luetuimmat
 1. 1

  Espresso Housen kahviloita nousee Helsingin ydinkeskustaan kuin sieniä sateella, ja loppuvuoden aikana uusia paikkoja avautuu vielä viisi – Näin ketjukahvilat hallitsevat nyt Helsinkiä

 2. 2

  Näin treenaat kuin Iso-Arska: ”Suomen lihaksikkain nainen” näyttää, miten teet oikeaoppisesti tehokkaat liikkeet rinnan, selän ja haban kasvattamiseen

 3. 3

  Jaksoarvio: Game of Thronesin kakkosjaksossa koettiin koko sarjan kannalta käänteentekevä hetki

 4. 4

  Kallion ydinbaareihin kuuluva Cafe Mascot suljettu toistaiseksi, asiasta ilmoitettiin maanantai-iltana Facebookissa: ”Sata tapahtumaa peruuntuu”

 5. 5

  Nämä 17 Arnold Schwarzeneggerin upeaa giffiä auttavat selviämään elämän haasteista

 6. 6

  Microsoft aikoo lopettaa legendaarisen Paint-piirrosohjelman 32 vuoden jälkeen – Kiitos yhteisistä vuosista!

 7. 7

  Trump kumosi transsukupuolisten ”vessasäännön”, Kardashian-klaanin Caitlyn Jenner suuttui

 8. 8

  Iso-Arska 70 vuotta! Näitä Arnold Schwarzeneggerin roolihahmoja ei saa unohtaa

 9. 9

  Skinit hyökkäsivät somalien kimppuun, siitä kasvoi somalisukupolven urbaanilegenda, ja nämä koomikot tekivät tappelusta voimabiisin

 10. 10

  Onko naisen huivi aina alistamisen merkki? 18-vuotias huivinkäyttäjä kertoo, että ei ole – tästä kamppaillaan juuri nyt Euroopan maissa

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Kallion ydinbaareihin kuuluva Cafe Mascot suljettu toistaiseksi, asiasta ilmoitettiin maanantai-iltana Facebookissa: ”Sata tapahtumaa peruuntuu”

 2. 2

  Näin treenaat kuin Iso-Arska: ”Suomen lihaksikkain nainen” näyttää, miten teet oikeaoppisesti tehokkaat liikkeet rinnan, selän ja haban kasvattamiseen

 3. 3

  Jaksoarvio: Game of Thronesin kakkosjaksossa koettiin koko sarjan kannalta käänteentekevä hetki

 4. 4

  Nämä 17 Arnold Schwarzeneggerin upeaa giffiä auttavat selviämään elämän haasteista

 5. 5

  Espresso Housen kahviloita nousee Helsingin ydinkeskustaan kuin sieniä sateella, ja loppuvuoden aikana uusia paikkoja avautuu vielä viisi – Näin ketjukahvilat hallitsevat nyt Helsinkiä

 6. 6

  Arviossa Vallilan venezuelalainen ravintola, joka tarjoaa isoja annoksia, onnistuneita kasvispihvejä ja todella herkullisia maissileipiä

 7. 7

  Pikatestissä Espoon idyllisin museokahvila, jossa saa palvella itseään, mutta myös ihailla upeaa merinäköalaa

 8. 8

  Microsoft aikoo lopettaa legendaarisen Paint-piirrosohjelman 32 vuoden jälkeen – Kiitos yhteisistä vuosista!

 9. 9

  Jaksoarvio: Game of Thronesin seitsemäs kausi alkoi verisellä kostolla ja Ed Sheeranin laulavalla cameolla

 10. 10

  Iso-Arska 70 vuotta! Näitä Arnold Schwarzeneggerin roolihahmoja ei saa unohtaa

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Ole oma kesäheilasi: Näin masturboit, jos sinulla on penis

 2. 2

  Kallion ydinbaareihin kuuluva Cafe Mascot suljettu toistaiseksi, asiasta ilmoitettiin maanantai-iltana Facebookissa: ”Sata tapahtumaa peruuntuu”

 3. 3

  Keskiviikkona julkaistu sarjakuva oikeuttaa häirintää ja se ei ole ok – näistä syistä

 4. 4

  Ole oma juhannusheilasi: Näin masturboit jos sinulla on klitoris ja vagina

 5. 5

  Jaksoarvio: Game of Thronesin kakkosjaksossa koettiin koko sarjan kannalta käänteentekevä hetki

 6. 6

  Despacito on maailman kaikkien aikojen striimatuin kappale – Näistä syistä espanjankielisestä biisistä tuli niin valtaisa megahitti, myös Suomessa

 7. 7

  Microsoft aikoo lopettaa legendaarisen Paint-piirrosohjelman 32 vuoden jälkeen – Kiitos yhteisistä vuosista!

 8. 8

  Jaksoarvio: Game of Thronesin seitsemäs kausi alkoi verisellä kostolla ja Ed Sheeranin laulavalla cameolla

 9. 9

  Mistä Helsingistä saa hyvännäköistä miestenmuotia? Tässä 16 erilaista kivaa kauppaa

 10. 10

  Näin treenaat kuin Iso-Arska: ”Suomen lihaksikkain nainen” näyttää, miten teet oikeaoppisesti tehokkaat liikkeet rinnan, selän ja haban kasvattamiseen

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 1. 1

  Lappiin matkalla oleva kaupunkifillari hämmensi Hämeenlinnassa – ”Mies otti valokuvia ja uhkasi lähettää ne poliisille”

 2. 2

  Mies tyydytti itseään sekasaunassa, toinen kommentoi naisten vartaloita – seksuaalinen häirintä varjostaa Sompasaunaa

 3. 3

  Trump Twitterissä: Transsukupuoliset eivät voi palvella Yhdysvaltain armeijassa

 4. 4

  Suomalaiset parit muuttavat yhteen yllättävän nopeasti – Yhteen muuttaminen on aina kriisi suhteelle, mutta näin siitä selviää

 5. 5

  Shanghaissa mitattiin korkein lämpötila 145 vuoteen – Kiinassa on niin kuuma, että ihmiset ovat alkaneet tapella ja panda vaipui transsiin

 6. 6

  Kaikki hiestä ja hikoilusta: Helteiden pitäisi viimein tulla – miksi toiset hikoilevat enemmän, miksi kaikkien hiki ei haise, voiko deodoranttien kemikaaleista olla haittaa?

 7. 7

  Vanhempiensa Malesiaan hylkäämästä Evon Söderlundista kasvoi Suomessa menestyvä yrittäjä – ”Suomessa ei ole korruptiota vaan kilpailu on reilua”

 8. 8

  Suuri jätekasa palaa kaatopaikalla Turussa – paikalla 22 pelastuslaitoksen yksikköä

 9. 9

  Suomen EU-politiikkaa vetää arvostettu, karu ja pelättykin mies – Hän on palvellut viittä pääministeriä, mutta silti hänestä ei löydy edes Wikipedia-artikkelia

 10. 10

  Ulkopaikkakuntalaiset ruuhkauttivat mökkikuntien päivystykset heinäkuussa – yksityiset eivät juurikaan tarjoa ympärivuorokautista päivystystä

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Mies tyydytti itseään sekasaunassa, toinen kommentoi naisten vartaloita – seksuaalinen häirintä varjostaa Sompasaunaa

 2. 2

  Shanghaissa mitattiin korkein lämpötila 145 vuoteen – Kiinassa on niin kuuma, että ihmiset ovat alkaneet tapella ja panda vaipui transsiin

 3. 3

  Leipäjono kiemurteli Helsingissä yli kilometrin matkan Myllypurosta Kurkimäkeen

 4. 4

  Sompasaunassa on ahdasta, alastonta ja aitoa – ”Helsinki on paljon siistimpi kuin Tukholma”

 5. 5

  Lappiin matkalla oleva kaupunkifillari hämmensi Hämeenlinnassa – ”Mies otti valokuvia ja uhkasi lähettää ne poliisille”

 6. 6

  Suomen EU-politiikkaa vetää arvostettu, karu ja pelättykin mies – Hän on palvellut viittä pääministeriä, mutta silti hänestä ei löydy edes Wikipedia-artikkelia

 7. 7

  Kallion ydinbaareihin kuuluva Cafe Mascot suljettu toistaiseksi, asiasta ilmoitettiin maanantai-iltana Facebookissa: ”Sata tapahtumaa peruuntuu”

 8. 8

  Lahokaviosammal uhkaa panna Helsingin rakentamis­suunnitelmat uusiksi yli 10 000 asukkaan uudessa kaupunginosassa

 9. 9

  Pikkupojat surmasivat 4-vuotiaan leikkitoverinsa, väitti Ruotsin poliisi vuonna 1998 – ”Tapaus Kevinin” esitutkinta-aineisto tuli vihdoin julki, ja lähes kaikki siinä viittaa veljesten syyttömyyteen

 10. 10

  200 miljoonan euron tieteisseikkailu on kaunis katastrofi – kakkivia kärsäotuksia, Google Translaten läpi ajettua dialogia ja juoni, josta ei tajua mitään

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Ole oma kesäheilasi: Näin masturboit, jos sinulla on penis

 2. 2

  Pikkupojat surmasivat 4-vuotiaan leikkitoverinsa, väitti Ruotsin poliisi vuonna 1998 – ”Tapaus Kevinin” esitutkinta-aineisto tuli vihdoin julki, ja lähes kaikki siinä viittaa veljesten syyttömyyteen

 3. 3

  Joka kolmas muistisairaus voitaisiin ehkäistä korjaamalla elintapoja – tutkijat tunnistivat yhdeksän vaaran paikkaa, jotka altistavat dementioille eri elämänvaiheissa

 4. 4

  Lilli Pukka, 28, on ollut ilman parisuhdetta 10 vuotta ja järjestää ”mää-juhlat” juhlistaakseen sitä – tyytyväiset sinkut voidaan kuitenkin kokea itsekkäinä tai jopa uhkana, sanoo asiantuntija

 5. 5

  Ruokatoimittaja ja viestintäyrittäjä Elina Jyväs kuoli 40-vuotiaana

 6. 6

  Sompasaunassa on ahdasta, alastonta ja aitoa – ”Helsinki on paljon siistimpi kuin Tukholma”

 7. 7

  ”Naamat” on kuin tuhannen ihmisen kotibileet – Tältä näyttää festivaalilla, joka suututti Sami Hedbergin managerin ja jonka liput myytiin loppuun ennen kuin esiintyjiä oli edes julkistettu

 8. 8

  Maistamaan pakottaminen vain pahentaa lapsen nirsoilua, ja sipulin piilottaminen ruokaan on epäreilua – lastenpsykiatri neuvoo, miten valikoivan lapsen voi saada syömään

 9. 9

  Jos alamme tuomita toisiamme kuvottavien mutta yksityisiksi tarkoitettujen sanomisten vuoksi, olemme matkalla takaisin keskiajalle

 10. 10

  Onko Helsinki kupla, jota muu Suomi ei ymmärrä? ”Osa muualla asuvien Helsinki-kritiikistä voi olla ihmettelyä sen äärellä, mihin ei itsellä ole mahdollisuutta”

 11. Näytä lisää