Valikko

Tässä ovat Suomen suosituimmat eläinjulkkikset listana – tämä koirakolmikko tekee jo rahaa omistajalleen

Uusia internet-julkkiseläimiä syntyy jatkuvasti, Suomessakin.

Tunnetko jo Makkosen pojat, Wilhon, Masan ja Arvon? Mukavaa sakkia.

Jos et, tässä he ovat:

Ehkä olet nähnyt vilauksen pojista kaverisi jakamana?

Kolmikon koirat ovat näet Suomen kenties suosituimpia some-eläimiä. Niin suosittuja, että ne eivät saa kulkea kadulla rauhassa.

”Kun oltiin Kuopiossa hiihtolomalla ja mies kävi pissattamassa koiria hotellin lähellä, kaksi ohikulkijaa ehti tunnistaa Makkosen pojat”, sanoo poikien omistaja ja ”manageri” Elisa Makkonen.

Kun perhe vieraili Särkänniemessä, heiltä tultiin heiltä tultiin päivän aikana kysymään kolme kertaa, ovatko koirat ne kuulut Makkosen pojat.

Itse asiassa koirat ovat niin tunnettuja, että Elisa Makkonen on voinut jättää osin niiden ansioista työnsä.

Me rakastamme eläimiä internetissä – niin paljon, että niistä on tullut lähes oma teollisuudenalansa.

Mutta millainen eläin somessa sitten pärjää? Miksi juuri Makkosen pojat kiehtovat meitä? Miten eläinjulkkikseksi tullaan? Mitkä ovat Suomen suosituimpia eläimiä?

Aloitetaan maailman huipulta.

Siellä on lähes kaikkien tuntema Grumpy Cat – se alkuperäinen netin julkkiseläin. Sillä on tällä hetkellä 8,6 miljoonaa seuraajaa Facebookissa ja 1,4 miljoonaa Instagramissa.

Keväällä 2012 syntynyt kissa näytti purentavikansa vuoksi jo syntyessään hassulta. Syyskuussa kissan omistajan veli lisäsi Reddit-keskustelupalstalle tämän kuvan:

Klassikko syntyi parissa päivässä. Internet täyttyi muokkauksista joissa Grumpy Catiksi eli äreäksi kissaksi nimetyn otuksen kuvaa muokattiin ja tekstitettin mitä mielikuvituksellisemmilla tavoilla.

Syntyi Facebook-sivu, kissa nousi televisioon Yhdysvalloissa, sai omat kotisivunsa ja alkoi tehdä omistajilleen rahaa oheismyynnillä. Kissalla on oma manageri, jonka asiakkaita ovat myös internetiä aiemmin villinnyt Keyboard Cat (soittaa videolla pianoa). Vuonna 2014 Grumpy Catista valmistui oma jouluinen tv-elokuva.

Monen eläimen tie julkkikseksi on samanlainen: Niiden omistajat lataavat internetiin poikkeuksellisen ilmeikkään yksittäisen kuvan, joka syystä tai toisesta alkaa levitä kulovalkean tavoin.

Niin kävi esimerkiksi japanilaiselle shiba inu -koira Marutarolle, jonka omistaja latasi tämän kuvan blogiinsa vuonna 2010:

Tulos: Vuonna 2013 kuva tuli tunnetuksi ympäri maailmaa dogena, muuntuneena tekstipäällysteiseksi tajunnanvirraksi. Nyt Marutarolla on 2,4 miljoonaa seuraajaa Instagramissa.

Hieman tavanomaisempi tarina on losangelesilaisella Nala-kissalla, jolla on reilusti yli kaksi miljoonaa seuraajaa Instagramissa. Kissan omistaja otti sen huomaansa löytöeläintalosta ja alkoi kuvata kissaa Instagramiin. Kas näin:

I love you❤️ www.nalacat.com

Kuva, jonka nala_cat🐾 (@nala_cat) julkaisi

Nalan tarinassa on enemmän kyse onnesta ja taitavasta sosiaalisen median käytöstä: Kissa nousi tähdeksi vähitellen esimerkiksi Instagramin hashtag-hakujen kautta. Nalan kuviin lisättiin runsaasti hashtageja, joiden kautta se sai seuraajia, ja suosio vähitellen kasvoi – kunnes se räjähti.

Hieman samantapainen on Makkosen poikien tarina.

Kolmevuotias Wilho, kaksivuotias Masa ja vuoden ikäinen kuopus Arvo on hankittu Makkosten perheeseen pentuina vuorotellen, Wilho ja Arvo on kasvattajalta Siuntiosta ja Masa Latviasta.

Ennen koirien omaa sivua Elisa Makkonen laitteli niiden kuvia Facebookin kääpiösnautseriryhmään.

”Makkosen pojat -nimi ja käsite syntyi siellä. Jossain vaiheessa muut ryhmässä yllyttivät minua perustamaan pojille oman sivun tai blogin”, Makkonen, 36, kertoo.

Makkosen poikien Facebook-sivu perustettiin syksyllä 2014, ja tykkäjien määrä alkoi nopeasti kasvaa isommaksi kuin Makkonen olisi ikinä kuvitellut.

Nyt Makkosen pojilla on Facebookissa 18 000 tykkääjää. Se on kelpo määrä – esimerkiksi ihmisjulkkisten kärkeen kuuluvalla Jari Sillanpäällä tykkääjiä on runsat 30 000. Koirista ovat jo tehneet juttuja muun muassa Iltalehti ja MTV.

Manageri Elisa Makkonen on ainakin joksikin aikaa jättänyt sairaanhoitajan työnsä ja sanoo ”kaiken arjen pyörivän Makkosten poikien ympärillä.”

Myynnissä on oheistuotteita: Makkos-kuvilla koristeltuja kortteja, magneetteja, palapeli sekä seinäkalenteri, joka ehdittiin jo myydä loppuun.

Makkosen pojat poseeraavatkin usein ”kauden asuissa”, viimeksi vappuna:

Merkittävimmät tulot ovat sponsorituloja. Snautserikolmikkoa sponsoroi Makkosen mukaan eräs suurehko lemmikkitarvikefirma.

Jatkossa hän aikoo tehdä lisää kalenterien kaltaisia sesonkituotteita ja selvittää lisää mahdollisuuksia esimerkiksi nettisivujen bannerimainontaan ja tuotesijoitteluun.

Koirien oheen on syntynyt myös valokuvauspalvelu. Muurlan opistossa valokuvausta opiskeleva ja kaikki omat koirakuvansa ottanut Makkonen tarjoaa nyt myös koira- ja henkilökuvausta.

”Ei tällä leveästi pystyisi elämään, mutta jotain sivutuloja ainakin saa.”

Internetin sanotaan olevan kissojen valtakuntaa, mutta tämä ei pidä täysin paikkaansa.

Youtubessa on kissavideoita arviolta 2 miljoonaa – enemmän kuin mitään muuta yksittäistä aihetta käsitteleviä – ja niitä on katsottu yli 26 miljardia kertaa.

Mutta kissafanit, älkää vielä juhliko! Jokunen vuosi sitten havaittiin, että koirat ovat hakusanojen perusteella suositumpia kuin kissat, mutta kissa-aiheista sisältöä löytyy netistä reilusti enemmän.

Eläinlajien nettisuosio myös vaihtelee eri maailmankolkissa. Kissat ovat netin valtiaita Yhdysvalloissa, Länsi-Euroopassa ja Japanissa, Ugandassa taas suositaan vuohia ja kanoja ja Meksikossa laamoja.

Millaiset eläimet sitten suomalaisia miellyttävät?

Niiden somesuosio ei ole noussut jättilukemiin vaan lasketaan vielä tuhansissa (jos lukuun ei oteta virkaeläimiä kuten poliisi- ja tullikoiria, joiden suosio on erityisen suurta).

Tehdäänpä pari poimintaa (vinkkaa jutun lopussa muita suomalaisia some-eläimiä, haluamme koota kattavan listan):

1. Mäyrä-Kaarlo & Mauno Muikkunen, kissasisarukset, joilla on lähes 22 000 Instagram-seuraajaa:

2. Töräyttelystään tunnettu kirkkonummelainen aasi Sumu Sireeni, 13 737 tykkääjää Facebookissa:


3. Oululainen maatiaiskissa Sämpy (jolta on tulossa kirja), 12 732 tykkääjää Facebookissa:


4. Vinttikoira Matti, 6 200 tykkääjää:

Erityisen ammattimaisesti julkkiseläimen uralla etenevät Makkosen pojat.

Järjestyksessä ensin tulevat yleensä oheistuotteet kuten mukit ja paidat, sitten ehkä kuvakirja ja sponsorisopimukset. Jos saavuttaa huippusuosion, voi saada näitä varten joap sopimuksia, kuten Grumpy Cat.

Makkonen korostaa kuitenkin haluavansa pitää koirien kanssa harrastamisen pääasiana, eikä miettiä asiaa bisnes edellä. Makkosen poikien kanssa hän tekee myös hyväntekeväisyystyötä eri eläinsuojelujärjestöjen kanssa.

”En halua Makkosen pojista mitään mainossivustoa. Siksi valitsen sponsoritkin aika tarkkaan. Räikeä kaupallisuus olisi ristiriidassa sen hyvän mielen jutun kanssa, mitä olen koirien kanssa tekemässä.”

Makkonen sanoo, ettei ole tutustunut muihin söpöeläinjulkkiksiin paljoakaan, jotta saisi pidettyä projektissaan oman äänensä.

Sosiaalisen median ilmiötä Makkonen ei koiristaan ole mielestään pyrkinyt tietoisesti luomaan.

Edes yksittäisiä koirakuviaan Makkonen ei kertomansa mukaan suunnittele paljoa. Juhlapyhiä ja muita ajankohtaisia asioita hän pyrkii ottamaan huomioon, mutta muuten koirat itse ovat isoin inspiraation lähde.

”Voi olla, että lähdetään tavoittelemaan tietyntyyppistä kuvaa, mutta koirien ansiosta lopputulos onkin jotain aivan muuta.”

Miksi ylipäätään joistain eläimistä, kuten Makkosen pojista, tulee internet-julkkiksia ja joistain ei?

Ainakin jollain tapaa eläimen pitää olla persoonallinen, Makkonen miettii. Sitä ovat esimerkiksi Grumpy Cat, paukutteleva Sumu Sireeni, ilmeikäs Doge tai jatkuvasti kieli ulkona kulkeva Instagram-suosikki Marnie (1,9 miljoonaa seuraajaa):

Persoonallisuutta voivat heijastaa muutkin elementit kuin pelkät kuvat.

Makkonen itse panostaa esimerkiksi Facebook-kuvien yhteyteen kirjoittamiinsa teksteihin, ja yrittää saada niistä oikealla tavalla iloisia ja hauskoja.

”Meidän koirien luonteet ja persoonat ovat periaatteessa minun ’sanoittamiani.’ Ja ainakin itse olen sitä mieltä, että tekstin laatu vaikuttaa yleiseen kiinnostavuuteen. Jos ulosanti on kökköä yhdyssanavirheineen sun muineen, niin ei se silloin viehätä paljoa.”

Koirat ovat julkkisuransa varrella oppineet poseeraamaankin kiltisti – aivan aluksi näin ei ollut. Opettelussa palkkioherkuilla on tietysti ollut iso osa.

”Poikia varmaan pidetään kuvien perusteella paljon parempikäytöksisinä mitä ne ovat”, Makkonen naurahtaa.

Mutta miksi eläinkuvat ovat meille niin rakkaita?

Makkonen ei löydä sen kummempaa syytä kuin hyvän mielen, jonka hellyttävien eläinten katselusta saa.

”Mitä huonommin Suomessa tai maailmassa menee, sitä enemmän ihmiset kaipaavat positiivisia juttuja uutisvirtaansa”, hän pohtii.

”Harvoin uutiset ovat millään tavalla positiivisia. Eläinkuvia ja -juttuja katsomalla ihminen saa tauon siitä rumasta arjesta.”

Mitkä ovat Suomen suosituimpia some-eläimiä? Entä söpöimpiä? Kerro alla oma suosikkisi tai ilmianna menestyksekäs suomalaiseläin. Kokoamme vinkkien avulla Suomen some-eläimet mahdollisimman kattavaksi listaksi!

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Eläimet
 • Internet
 • keskustelu
Nyt.fi luetuimmat
 1. 1

  Näin Trumpin tiedottaja mokaili minuutti minuutilta itsensä syvemmälle Hitler-möläytyksen suohon, koonti tapahtumista

 2. 2

  Ole oma kesäheilasi: Näin masturboit, jos sinulla on penis

 3. 3

  Torille! Monty Python -mies Michael Palin onnittelee 100-vuotiasta Suomea mahtavalla videoviestillä ja laulaa legendaarisen Finland, Finland, Finland -laulun

 4. 4

  Despacito on maailman kaikkien aikojen striimatuin kappale – Näistä syistä espanjankielisestä biisistä tuli niin valtaisa megahitti, myös Suomessa

 5. 5

  Helsingissä järjestetään lauantaina retropelimyyjäiset: fiilistelyyn kuuluvat Zelda, Donkey Kong ja Mario Bros

 6. 6

  Teinielokuvaklassikko The Breakfast Clubin paras hahmo oli ”friikki”, joka ei vielä 1980-luvulla kelvannut pojille

 7. 7

  Jaksoarvio: Game of Thronesin seitsemäs kausi alkoi verisellä kostolla ja Ed Sheeranin laulavalla cameolla

 8. 8

  Laulaja Chester Benningtonin kuolema koskettaa faneja ympäri maailmaa – Keräsimme netistä koskettavimpia muistoja siitä, kuinka Linkin Parkin musiikki auttoi vaikeiden aikojen yli

 9. 9

  Ole oma juhannusheilasi: Näin masturboit jos sinulla on klitoris ja vagina

 10. 10

  Mistä Helsingistä saa hyvännäköistä miestenmuotia? Tässä 16 erilaista kivaa kauppaa

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Mistä Helsingistä saa hyvännäköistä miestenmuotia? Tässä 16 erilaista kivaa kauppaa

 2. 2

  Ole oma kesäheilasi: Näin masturboit, jos sinulla on penis

 3. 3

  Torille! Monty Python -mies Michael Palin onnittelee 100-vuotiasta Suomea mahtavalla videoviestillä ja laulaa legendaarisen Finland, Finland, Finland -laulun

 4. 4

  Teinielokuvaklassikko The Breakfast Clubin paras hahmo oli ”friikki”, joka ei vielä 1980-luvulla kelvannut pojille

 5. 5

  Suomalaismuoti kiinnostaa maailmalla! Palkitun suunnittelijan mukaan pukeutumiskulttuurissamme on tekemistä, mutta: ”On ihan ok, että olemme käytännöllisempi kansa”

 6. 6

  Laulaja Chester Benningtonin kuolema koskettaa faneja ympäri maailmaa – Keräsimme netistä koskettavimpia muistoja siitä, kuinka Linkin Parkin musiikki auttoi vaikeiden aikojen yli

 7. 7

  Näin Trumpin tiedottaja mokaili minuutti minuutilta itsensä syvemmälle Hitler-möläytyksen suohon, koonti tapahtumista

 8. 8

  Ole oma juhannusheilasi: Näin masturboit jos sinulla on klitoris ja vagina

 9. 9

  Antti Tuisku, Haloo Helsinki, JVG, Sanni ja Profeetat esiintyvät kaikki viikonloppuna Tikkurila-festivaaleilla: ”Ei tarvitse miettiä, että mikä tuo örzingörzin-bändi on”

 10. 10

  Despacito on maailman kaikkien aikojen striimatuin kappale – Näistä syistä espanjankielisestä biisistä tuli niin valtaisa megahitti, myös Suomessa

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Ole oma kesäheilasi: Näin masturboit, jos sinulla on penis

 2. 2

  Keskiviikkona julkaistu sarjakuva oikeuttaa häirintää ja se ei ole ok – näistä syistä

 3. 3

  Ole oma juhannusheilasi: Näin masturboit jos sinulla on klitoris ja vagina

 4. 4

  Jaksoarvio: Game of Thronesin seitsemäs kausi alkoi verisellä kostolla ja Ed Sheeranin laulavalla cameolla

 5. 5

  Despacito on maailman kaikkien aikojen striimatuin kappale – Näistä syistä espanjankielisestä biisistä tuli niin valtaisa megahitti, myös Suomessa

 6. 6

  Laulajatähti R. Kellyä syytetään nuorten naisten aivopesusta ja oudon seksuaalisen kultin johtamisesta, Kelly kiistää itse kaiken – tästä on kyse

 7. 7

  ”Olet niin hyvässä kunnossa”, sanoi Trump Ranskan presidentin puolisolle kameroiden edessä, äläkkä seurasi – Neuvomme Trumpille: Älä kommentoi naisten ulkonäköä ollenkaan

 8. 8

  Mistä Helsingistä saa hyvännäköistä miestenmuotia? Tässä 16 erilaista kivaa kauppaa

 9. 9

  Game of Thronesin uutta psykopaattipahista esittää tanskalaistähti Pilou Asbaek, ja nyt hän kertoo, miten sai roolin

 10. 10

  Jenkkiopettaja kirjoitti hittijutun suomalaisten tavoista – ja suututti maanmiehensä

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 1. 1

  Onko Helsinki kupla, jota muu Suomi ei ymmärrä? ”Osa muualla asuvien Helsinki-kritiikistä voi olla ihmettelyä sen äärellä, mihin ei itsellä ole mahdollisuutta”

 2. 2

  CNN listasi maailman 50 upeinta luonnonihmettä – Suomesta mukaan mahtui yksi kohde

 3. 3

  Erin Dillon menetti kaksi lastaan huumeiden takia, mutta kadehtii välillä narkomaaneja – HS:n reportaasi valkoisten kerjäläisten kaupungista, jossa ”dope boyt” toimittavat ilmaisia huumepusseja kotioville

 4. 4

  Olen pian taloudellisesti riippuvainen poikaystävästäni opintotuki­uudistuksen takia – ja se tuntuu nöyryyttävältä

 5. 5

  ”Ne nipistää lapsilisistä / kiristää tilistä budjettii” – Paleface tunnetaan kantaa ottavista sanoituksista, mutta ovatko ne totta? Tarkistimme faktat

 6. 6

  Lilli Pukka, 28, on ollut ilman parisuhdetta 10 vuotta ja järjestää ”mää-juhlat” juhlistaakseen sitä – tyytyväiset sinkut voidaan kuitenkin kokea itsekkäinä tai jopa uhkana, sanoo asiantuntija

 7. 7

  Tällainen on Helsingin kallein vuokrakämppä: huoneita 11, neliöitä 500, vuokra 25 000 euroa kuussa

 8. 8

  Ihmiskunnan itsetunto on pitkään ollut kuolemattoman sielun ja ylivertaisen älyn varassa – mutta kumpaakaan meillä ei ole

 9. 9

  Brittien uusi Jane Austen -seteli aiheuttaa harmia – fanien mukaan pankki ei ole ymmärtänyt seteliin painettua sitaattia

 10. 10

  Taiteilija Salvador Dalín ruumis nostettiin haudasta isyyden selvittämistä varten – viikset olivat ennallaan, kertoi balsamoija

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Lilli Pukka, 28, on ollut ilman parisuhdetta 10 vuotta ja järjestää ”mää-juhlat” juhlistaakseen sitä – tyytyväiset sinkut voidaan kuitenkin kokea itsekkäinä tai jopa uhkana, sanoo asiantuntija

 2. 2

  Tällainen on Helsingin kallein vuokrakämppä: huoneita 11, neliöitä 500, vuokra 25 000 euroa kuussa

 3. 3

  Löyhkäävä ”koiranlihakuja” on maanpäällinen helvetti, jossa päättömät koirat odottavat vierailijoita – osa korealaisista ajattelee yhä lihan maistuvan parhaalta, kun eläintä on piesty ennen teurastusta

 4. 4

  Tanska siivoaa kerjäläisensä vankilaan – kahden viikon ehdottomia tuomioita jaetaan nyt ilman varoitusta

 5. 5

  CNN listasi maailman 50 upeinta luonnonihmettä – Suomesta mukaan mahtui yksi kohde

 6. 6

  Kartta näyttää, mille alueille maahanmuutto keskittyy Suomessa – professorin mielestä hajasijoittaminen on ”periaatteessa kiva”, mutta ongelmallinen ajatus

 7. 7

  Brittien uusi Jane Austen -seteli aiheuttaa harmia – fanien mukaan pankki ei ole ymmärtänyt seteliin painettua sitaattia

 8. 8

  Äänestäjät saivat tahtonsa läpi: Tukholman ja Göteborgin väliä kulkeva juna nimettiin Trainy McTrainfaceksi

 9. 9

  Donald Trumpin viestintäpäällikkö Sean Spicer on irtisanoutunut – tilalle nousee Valkoisen talon lehdistösihteeri Sarah Huckabee Sanders

 10. 10

  Joka kolmas muistisairaus voitaisiin ehkäistä korjaamalla elintapoja – tutkijat tunnistivat yhdeksän vaaran paikkaa, jotka altistavat dementioille eri elämänvaiheissa

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Elävien kuolleiden kaupungilta näyttävän Daytonin ruumishuoneelta on tila loppu – Yhdysvaltoja riivaa historian pahin huume-epidemia, ja yliannostuksia ottavat niin eläkeläiset kuin lapsetkin

 2. 2

  Ole oma kesäheilasi: Näin masturboit, jos sinulla on penis

 3. 3

  Asuntopula ajaa nuoria aikuisia Inarin metsiin – Kaisa Tikka peseytyy purossa ja käyttää jääkaappinaan kivenkoloa

 4. 4

  Joka kolmas muistisairaus voitaisiin ehkäistä korjaamalla elintapoja – tutkijat tunnistivat yhdeksän vaaran paikkaa, jotka altistavat dementioille eri elämänvaiheissa

 5. 5

  Australialaisnainen soitti hätänumeroon Yhdysvalloissa, paikalle tullut poliisi ampui hänet – omaiset vaativat vastauksia surmasta

 6. 6

  Lilli Pukka, 28, on ollut ilman parisuhdetta 10 vuotta ja järjestää ”mää-juhlat” juhlistaakseen sitä – tyytyväiset sinkut voidaan kuitenkin kokea itsekkäinä tai jopa uhkana, sanoo asiantuntija

 7. 7

  Maistamaan pakottaminen vain pahentaa lapsen nirsoilua, ja sipulin piilottaminen ruokaan on epäreilua – lastenpsykiatri neuvoo, miten valikoivan lapsen voi saada syömään

 8. 8

  Ruokolahden leijona oli isojen poikien pila – viranomaiset ovat tienneet totuuden 25 vuotta

 9. 9

  Lipunmyynti lähijunissa loppui aikoja sitten, mutta 22 asemaa on edelleen ilman automaattia – Mitä tekee konduktööri, joka ei saa enää myydä lippuja?

 10. 10

  Kun entinen poikaystävä tappoi itsensä, Tuisku Lehto, 27, päätti elää – nyt hän on tehnyt näyttelyn, jossa näkyy mielenterveys­kuntoutujien ilo

 11. Näytä lisää
Uusimmat
 1. Juuri nyt
 2. Viisi loukkaantui ulosajossa Tammelassa – pelastuslaitos joutui irrottamaan yhden matkustajan autosta
 3. Ihmiskunnan itsetunto on pitkään ollut kuolemattoman sielun ja ylivertaisen älyn varassa – mutta kumpaakaan meillä ei ole
 4. Olen pian taloudellisesti riippuvainen poikaystävästäni opintotuki­uudistuksen takia – ja se tuntuu nöyryyttävältä
 5. ”Ne nipistää lapsilisistä / kiristää tilistä budjettii” – Paleface tunnetaan kantaa ottavista sanoituksista, mutta ovatko ne totta? Tarkistimme faktat
 6. Touko Aalto pyrkii nostamaan kahdessa vuodessa vihreät Suomen suurimmaksi puolueeksi – ”Politiikassa on tavoiteltava pääministeriyttä”
 7. Onko Helsinki kupla, jota muu Suomi ei ymmärrä? ”Osa muualla asuvien Helsinki-kritiikistä voi olla ihmettelyä sen äärellä, mihin ei itsellä ole mahdollisuutta”
 8. Oppivelvollisuuden mekaaninen pidennys olisi vanhanaikainen tapa torpata syrjäytymistä – yliopistojen lukukausimaksujen aika ei ole nyt, koska ne juuri saatiin ulkomaalaisille
 9. Erin Dillon menetti kaksi lastaan huumeiden takia, mutta kadehtii välillä narkomaaneja – HS:n reportaasi valkoisten kerjäläisten kaupungista, jossa ”dope boyt” toimittavat ilmaisia huumepusseja kotioville
 10. 2 tuntia sitten
 11. Mikä vikunja on? – Tämä ja muita kysymyksiä tänään Uutisgurussa
 12. Lauantai tuo mukanaan sekä sadetta että poutaa
 13. Näytä lisää