Valikko

Jaksoarvio: Game of Thronesin kolmas jakso vyörytti useita juonia eteenpäin

GoT-erikoistoimittajamme Jussi Ahlroth käy läpi 6. kauden 3. jakson. Varoitus, tämä kirjoitus sisältää juonipaljastuksia!

Game of Thrones – pysy kartalla -sivulla voi näppärästi katsoa vaikka kännykällä sarjat viimeiset käänteet. Lisäksi teemme lyhyet videoarviot jaksoista.

Varoitus, tämä kirjoitus sisältää juonipaljastuksia kaikesta, mitä tv-sarjassa on tähän asti tapahtunut.

Näissä jaksoarvioissa voit osallistua keskusteluun. Luen kaikki kommentit ja pyrin vastaamaan kaikkiin kysymyksiin.

Lue kuudennen kauden ensimmäisen jakson arvio täältä ja toisen jakson arvio täältä.

 

Tästä alkavat juonipaljastukset.

Kuudennen sarjan kolmas jakso oli vahvaa keskitasoa, ja suuri osa tarinoista vyöryi eteenpäin juuri odotetulla tavalla.

Edellisen jakson tapaan suurimmasta käänteestä vastasi taas tällä kertaa Jon Nietos. Jaksossa, jonka nimi oli Oathbreaker, Valanrikkoja, Jon Nietos jätti Yövartion.

Ensimmäisen kauden ensimmäisen jakson alusta asti, kun tapasimme Jonin ensi kertaa, hän puhui Yövartioon lähtemisestä. Hän otti Yövartion valansa ensimmäisen kauden seitsemännessä jaksossa. Hänestä tuli Komentaja Mormontin henkilökohtainen palvelija, tehtävä joka valmisti häntä johtajaksi. Komentaja hänestä tuli viidennen kauden toisessa jaksossa. Nyt se vaihe hänen elämässään on päättynyt.

Miksi Jon lähti? Spekuloidaan.

Jon sanoi Ser Davosille epäonnistuneensa. Mielestäni hän tarkoitti epäonnistuneensa Yövartion johtajana. Hän ei onnistunut saamaan koko Yövartiota puolelleen suunnitelmassa, että Vartio ei enää taistelisi villejä vastaan, vaan valmistautuisi Valkeiden kulkijoiden uhkaan.

Tämä epäonnistuminen henkilöityi nuoreen poikaan, Ollyyn. Villit tappoivat Ollyn perheen ja hän liittyi Yövartioon. Jon näki pojassa jotain ja teki hänestä vuorostaan oman henkilökohtaisen palvelijansa – kuten Mormont teki Jonista.

Jon näki Ollyssa Yövartion tulevaisuuden. Ehkä hän näki myös, että jos tämä poika, jonka perheen villit tappoivat, ymmärtäisi Jonin suunnitelman, kuka tahansa ymmärtäisi.

Olly ei ymmärtänyt.

Jakson alussa Jon sanoi sydäntä särkevän surullisena ”Olly iski minua suoraan sydämeen”. Se oli tappava isku, fyysisesti ja henkisesti. Jon ei ainoastaan kuollut siinä hetkessä. Hän menetti uskonsa Yövartioon.

Kohtauksen vastaparina, lopuksi Jon hirtti Ollyn kolmen muun petturin kanssa. Hän kulki viimeisenä Ollyn ohi, eikä pystynyt sanomaan tälle mitään. Hirttäminen näytti karmealta, kuten myös hirtetyt miehet.

Mitä tästä seuraa? Spekuloidaan.

Jon lähti sanoen ”Minun vartioni on päättynyt”. Sanat ovat Yövartion valasta ja viittaavat kuolemaan. Kuten aiemmin spekuloin, Jonin kuollessa hänen Yövartion valansa purkautuivat ja hän on vapaa lähtemään. Ainakin omasta mielestään.

Pitäisin aika varmana, että Jon päätyy – mahdollisesti jo aika pian – johtamaan villit taisteluun Boltoneita ja näiden liittolaisia vastaan. Jon haluaa vapauttaa kotinsa Talvivaaran Boltoneista ja hänellä on nyt villien luottamus.

Melisandre sanoi Jonille, että Stannis Baratheon ei ollut ennustusten ”luvattu prinssi”, mutta ”jonkun pitää olla”. Jon luopui Yövartion viitasta, mutta hänen harteilleen asetellaan nyt paljon raskaampaa taakkaa. Tämä oli yksi osoitus lisää siitä, että Jonin ainakin odotetaan olevan tämän tarinan luvattu messias, kuten viime viikon arviossa kirjoitin. Samaa todisti Tormundin kommentti jakson alussa siitä, että Jonia pidetään nyt jonkinlaisena jumalana, koska hän palasi kuolleista.

Jon kertoi Melisandrelle, että ollessaan kuollut hän ei nähnyt eikä kokenut mitään. Se on ensinnäkin kylmä näkemys kuolemasta tarinan maailmassa. Toiseksi, se todistaa aika varmasti vääräksi sen suositun teorian, että Jonin mieli olisi ollut kuoleman ajan jotenkin yhdistyneenä hänen hurjasuden Aaveen mielen kanssa.

 

Boltonit

Pohjoisessa Umberit ovat nyt Boltoneiden liittolaisia. Syy on ymmärrettävä. Jon Nietos päästi villit Muurin eteläpuolelle. Uusi lordi Umber, Jon Umber nuorempi, haluaa ajaa villit pois mailtaan.

Umbereiden kotilinnoitus on nimeltään Viimeinen kotiliesi, koska se on pohjoisin linnoitus Muurin eteläpuolella. Hänen mailleen he tulevat ensimmäisenä. Hänen mailleen he ovat tulleet tähänkin asti ensimmäisenä.

Spekuloidaan.

Tämä on iso käänne. Jon Umber vanhempi oli yksi Robb Starkin uskollisimmista alaisista. Nyt hän on kuollut ja Jon nuorempi on valinnut toisen puolen. Umbereilla on yksi pohjoisen suurimmista armeijoista.

Boltoneilla on nyt Rickon Stark. Hänet Bran Stark lähetti pari kautta sitten juuri Umberien luo. Hän on ilmeisesti ollut viime ajat vankina. Tämä on yksi hyvä syy lisää Jonille käydä Boltoneita vastaan. Rickonin näyttelijä Art Parkinson oli kovasti varttunut.

 

Samwell, Neilikka ja pikku-Sam

Samwell, Neilikka ja pikku-Sam ovat matkalla etelään. Oli hienoa, että Neilikka kutsui Samia poikansa isäksi. Tärkeintä oli kuitenkin, että Sam sanoi vievänsä Neilikan Sarvikukkulaan. Se on hänen sukunsa Tarlyn kotilinnoitus. Tarlyt ovat yksi Tyrellien voimakkaimmista vasalleista ja Lakeuden mahtisukuja.

Spekuloidaan.

En usko, että sarja menee Sarvikukkulaan vain jättääkseen Neilikan ja vauvan sinne. Jos Tyrellit vielä lähtevät sotaan – mikä on Kuninkaansataman tilanteen takia täysin mahdollista – he kutsuvat vasallinsa. Suvun hallitsijaa, Randyll Tarlya, pidetään yhtenä Westerosin parhaista sotilaista ja komentajista. Näin sanoi Stannis Baratheon viime kauden viidennessä jaksossa Samille. Stannis oli aina tosissaan.

Randyll Tarly määräsi Samin lähtemään kotoaan Yövartioon, tai hän järjestäisi Samin kuoleman. Joten se jälleentapaaminen ei varmaan ole kovin iloinen.

Jos Tarlyt esitellään, on hyvin mahdollista, että Randyll Tarly saa isommankin roolin ja mikä sopivampi rooli kuin armeijan komentajana, jollaisena hänet meille ensimmäisen kerran esiteltiin?

 

Ned Stark ja Howland Reed

Nyt saimme vihdoin nähdä takauman tapahtumista Ilon tornin ulkopuolella. Tässä on kyse mahdollisesta isosta paljastuksesta, johon on viitattu jo useita kertoja. Se on ehkä suosituin ja tunnetuin faniteoria, joka Game of Thrones -sarjaan liittyy. Kyse on siis vielä teoriasta, ei varmasta tiedosta. Alkuperäiskirjojen lukijoille se on jo ns. ”vanha juttu”.

En tässä enää kertaa sitä teoriaa, mutta voit lukea siitä tästä linkistä löytyvästä viidennen kauden neljännen jakson arviostani, loppupuolelta. Spoilerivaroitus arviosta. Käyttäkää spoileri-sanaa myös kommenteissa, jos kirjoitatte teoriasta.

Emme kuitenkaan saaneet vielä sitä täyttä paljastusta, jota on odotettu. Puhutaan siitä enemmän, sitten jos ja kun koko paljastus lähiaikoina nähdään.

Ilon tornin ulkopuolella käyty taistelu oli legendaarinen. Bran Stark kertoi kuulleensa tarinan monia kertoja. Hänen isänsä Ned Stark ja Meeran isä Howland Reed tappoivat Westerosin parhaan taistelijan Ser Arthur Daynen.

Nyt kävi ilmi, että taistelu ei mennyt kuten Branille oli kerrottu. Dayne voitettiin raukkamaisella iskulla selkään.

Spekuloidaan. Tämä on olennaista, tämä vale, jota on pidetty yllä.

Tämä on ensimmäinen osoitus siitä, että Ilon tornin tapahtumista kerrottu tarina ei vastaa tapahtunutta. Sen suositun teorian mukaan tapahtumista on muutenkin valehdeltu jo vuosikymmeniä. Saa nähdä, mutta itse uskon, että koko teoria ja sen paljastus näytetään seuraavissa jaksoissa.

 

Bran Stark

Branin kohdalla tapahtui muutakin olennaista, ehkä koko jakson erikoisin hetki.

Korppi sanoi, että hän on odottanut puun alla tuhansia vuosia nimenomaan Brania ja että Bran ei tule jäämään puun alle. Branin rooli tulee olemaan siis erittäin merkittävä – mikä oli aavistettavissa kyllä jo aiemmin. Nyt se on aika selvästi alleviivattu.

Toiseksi, katsellessaan näkytakaumaa Ilon tornista, Bran huusi isälleen ja tämä kuuli huudon.

Spekuloidaan.

Ned Starkin ei olisi pitänyt kuulla mitään, koska Bran ja Korppi vain katselivat menneitä tapahtumia näyssä. Mutta jos Ned Stark kuuli Branin huudon, oli selvästi kyse siitä, että he todella olivat paikalla.

Ehkä Korppi ei ollut oikeassa, kun hän sanoi että menneisyys on jo kirjoitettu. Ehkä Bran todellakin pystyisi jopa vaikuttamaan menneisiin tapahtumiin. Tämä muuttaisi tulevan pelin täysin. Käytännössä kyse olisi aikamatkustuksesta. Se vasta olisikin iso juttu.

On toinenkin vaihtoehto. Bran ei todella pysty vaikuttamaan menneeseen, vaan on tilanteissa läsnä aineettomasti, kuin outo kaiku. Samaan tapaan kuin lukuisten kummitustarinoiden aaveet, jotka joutuvat todistamaan läheistensä kärsimystä ja jotka aistitaan vain outona, epämääräisenä läsnäolona, eivätkä pysty vaikuttamaan tapahtumiin.

 

Arya Stark

Bran Starkin koulutus on vielä kesken. Braavosissa Arya Stark näyttäisi sen sijaan olevan valmis. Jaqen H’ghar teki Aryalle eräänlaisen happotestin siitä, onko hän todella ei-kukaan.

”Jos tyttö ei todellakaan ole kukaan, hänellä ei ole pelättävää.”

Arya sai näkönsä takaisin, hän oli ei-kukaan.

Spekuloidaan.

Arya näyttäisi nyt olevan valmis koulutuksessaan. En tiedä, onko hän vielä kokonaan valmis Kasvottomaksi, mutta selvästi hän on nyt päästänyt irti identiteetistään Arya Starkina.

Näyttäisi vahvasti siltä, että Arya ehtii vielä tämän kauden aikana takaisin Westerosiin. Hänen tappolistansa on lyhyt, mutta siinä on muun muassa Cersei Lannisterin nimi.

 

Tyrion Lannister, Harmaa mato, Missandei ja Varys

Juoni idässä ei juuri nyt varsinaisesti säkenöi parhaimmillaan. Jotain odotetaan.

Tyrionin kohtaus Harmaan madon ja Missandein kanssa oli koominen, mutta eihän se juonta eteenpäin vienyt. Oli selvää, että näiden välillä tulee olemaan isoja kommunikaatio-ongelmia. Nyt ne nähtiin ja kuultiin.

Tyrion yritti saada heidät ymmärtämään, että hallitseminen on nimenomaan keskustelua. Ja hän on niin hyvä hallitsemaan, koska hän on hyvä keskustelemaan.

Varys sai selville sen, mikä oli aiemmin jo tuntunut selvältä. Harpyijan poikien taustalla ovat Yunkain ja Astapoorin isännät eli orjanomistajat.

Erikoista oli, että Varys tarjosi asian paljastaneelle naiselle ja tämän pojalle laivamatkan turvaan Pentosiin. Eikö kaikki laivat satamasta juuri poltettu?

 

Daenerys Targaryen

Daenerysille on kirjoitettu uusi vastoinkäyminen Vayes Dothrakissa, dothrakien kaupungissa. Käänne ei tuntunut kauhean kiinnostavalta, lähinnä hidasteelta ja keinolta saada tekemistä hänen pelastajille, Jorah Mormontille ja Daario Naharisille.

 

Lannisterit ja Tyrellit

Kuninkaansatamassa Lannisterit ovat hajonneet selkeästi kahteen leiriin.

Toisella puolella on Pientä neuvostoa Kuninkaan kourana johtava Kevan Lannister, Cersein ja Jaimen setä. Hänellä on tukenaan Mestari Pycell ja upporikkaat Tyrellit.

Kevan on ainakin tähän asti ollut ankara järjen mies, joka yrittää korjata kaaosta, jota Cersei taas parhaansa mukaan yrittää aikaansaada.

Kevan, Pycell ja Tyrellit ovat siis yhdellä puolella ja Cersei ja Jaime toisella puolella. Tommen on äitinsä puolella, luultavasti.

Spekuloidaan.

Jaime teki järkevän esityksen – Dorne on uhka ja heidän kannattaisi yhdistää voimansa sen varalta. Mutta Kevan ja lady Olenna eivät enää luota Cersei Lannisteriin.

Lady Olenna on vahvassa asemassa sukunsa rikkauden takia. Hän haluaa nyt ensisijaisesti Margaery Tyrellin vapaaksi vankeudesta ja seuraavaksi myös Loras Tyrellin vapaaksi. Voisiko Jaime tarjoutua vapauttamaan Margaeryn, jos saisi vastineeksi liittolaisuuden Dornen vallankaappajia ja Myrcellan murhaajia vastaan? Jaime varmasti mielellään edellisen jakson nokkapokan jälkeen näyttäisi Ylivarpuselle.

Lady Olennalle Margaery on ollut väline kuningas Tommenin kääntämiseen Cerseitä vastaan, keino iskeä kiila Lannisterien rintamaan. Hän ehti siinä jonkin verran onnistuakin.

Tässä jaksossa Tommen käyttäytyi kuin kuningas ja yritti saada Ylivarpusen muuttamaan mielensä.

Mutta Ylivarpunen osoitti, miksi hän johtaa Varpusten liikettä. Hän on erinomainen puhuja ja pian istui jo samalla penkillä kuninkaan rinnalla, riisuttuaan tämän symbolisesti vallastaan ja palautettuaan hänet äitinsä pojaksi.

Samalla Ylivarpunen ovelasti laittoi Tommenin harteille vastuun tuoda esiin se, mikä Cerseissä on hyvää ja parasta.

Mestari Qyburn on värvännyt Varysin vanhat pikku vakoojalapset Cersein palvelukseen. Ja mihin Cersei haluaa tätä arvokasta tiedonsaantiverkkoa käyttää? Ottaakseen selvää, nauraako kukaan missään Seitsemän kuningaskunnan kulmassa hänelle. Cersei tekee jatkuvasti vääriä siirtoja valtaistuinpelissä. Kuinka kauan se voi vielä jatkua?

Hän aikoo vaatia Ylivarpuselta oikeudenkäyntiä kaksintaistelulla ja hänen puolestaan taistelee zombi-Gregor.

Kuka voisi vastustaa häntä, asettua kirkon sankariksi? Sankarin on oltava erinomainen taistelija, tai hänellä ei ole mitään mahdollisuuksia. Tarthin Brienne? Hän on aika kaukana. Randyll Tarly? Lady Olenna voisi järjestää tämän. Ehkä sittenkin Ylivarpunen komentaa vankilassa viruvan Ser Loras Tyrellin taistelemaan.

Se voisi tietää kylmää loppua Suurtarhan kauniille sankarille.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Game of Thrones
 • keskustelu
 • Tv-sarjat
 • Televisio
Nyt.fi luetuimmat
 1. 1

  Ole oma kesäheilasi: Näin masturboit, jos sinulla on penis

 2. 2

  Näin Trumpin tiedottaja mokaili minuutti minuutilta itsensä syvemmälle Hitler-möläytyksen suohon, koonti tapahtumista

 3. 3

  Suomalaismuoti kiinnostaa maailmalla! Palkitun suunnittelijan mukaan pukeutumiskulttuurissamme on tekemistä, mutta: ”On ihan ok, että olemme käytännöllisempi kansa”

 4. 4

  Jaksoarvio: Game of Thronesin seitsemäs kausi alkoi verisellä kostolla ja Ed Sheeranin laulavalla cameolla

 5. 5

  Laulaja Chester Benningtonin kuolema koskettaa faneja ympäri maailmaa – Keräsimme netistä koskettavimpia muistoja siitä, kuinka Linkin Parkin musiikki auttoi vaikeiden aikojen yli

 6. 6

  11 uutta helsinkiläiskahvilaa, joissa kannattaa käydä

 7. 7

  Huippukokit kertovat, missä Helsingin ravintoloissa käyvät syömässä ja juomassa

 8. 8

  Helsingissä järjestetään lauantaina retropelimyyjäiset: fiilistelyyn kuuluvat Zelda, Donkey Kong ja Mario Bros

 9. 9

  Keskiviikkona julkaistu sarjakuva oikeuttaa häirintää ja se ei ole ok – näistä syistä

 10. 10

  Torille! Monty Python -mies Michael Palin onnittelee 100-vuotiasta Suomea mahtavalla videoviestillä ja laulaa legendaarisen Finland, Finland, Finland -laulun

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Ole oma kesäheilasi: Näin masturboit, jos sinulla on penis

 2. 2

  Näin Trumpin tiedottaja mokaili minuutti minuutilta itsensä syvemmälle Hitler-möläytyksen suohon, koonti tapahtumista

 3. 3

  Teinielokuvaklassikko The Breakfast Clubin paras hahmo oli ”friikki”, joka ei vielä 1980-luvulla kelvannut pojille

 4. 4

  Laulaja Chester Benningtonin kuolema koskettaa faneja ympäri maailmaa – Keräsimme netistä koskettavimpia muistoja siitä, kuinka Linkin Parkin musiikki auttoi vaikeiden aikojen yli

 5. 5

  Helsingissä järjestetään lauantaina retropelimyyjäiset: fiilistelyyn kuuluvat Zelda, Donkey Kong ja Mario Bros

 6. 6

  Mistä Helsingistä saa hyvännäköistä miestenmuotia? Tässä 16 erilaista kivaa kauppaa

 7. 7

  Torille! Monty Python -mies Michael Palin onnittelee 100-vuotiasta Suomea mahtavalla videoviestillä ja laulaa legendaarisen Finland, Finland, Finland -laulun

 8. 8

  Jaksoarvio: Game of Thronesin seitsemäs kausi alkoi verisellä kostolla ja Ed Sheeranin laulavalla cameolla

 9. 9

  Ole oma juhannusheilasi: Näin masturboit jos sinulla on klitoris ja vagina

 10. 10

  Antti Tuisku, Haloo Helsinki, JVG, Sanni ja Profeetat esiintyvät kaikki viikonloppuna Tikkurila-festivaaleilla: ”Ei tarvitse miettiä, että mikä tuo örzingörzin-bändi on”

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Ole oma kesäheilasi: Näin masturboit, jos sinulla on penis

 2. 2

  Keskiviikkona julkaistu sarjakuva oikeuttaa häirintää ja se ei ole ok – näistä syistä

 3. 3

  Ole oma juhannusheilasi: Näin masturboit jos sinulla on klitoris ja vagina

 4. 4

  Jaksoarvio: Game of Thronesin seitsemäs kausi alkoi verisellä kostolla ja Ed Sheeranin laulavalla cameolla

 5. 5

  Despacito on maailman kaikkien aikojen striimatuin kappale – Näistä syistä espanjankielisestä biisistä tuli niin valtaisa megahitti, myös Suomessa

 6. 6

  Laulajatähti R. Kellyä syytetään nuorten naisten aivopesusta ja oudon seksuaalisen kultin johtamisesta, Kelly kiistää itse kaiken – tästä on kyse

 7. 7

  Mistä Helsingistä saa hyvännäköistä miestenmuotia? Tässä 16 erilaista kivaa kauppaa

 8. 8

  ”Olet niin hyvässä kunnossa”, sanoi Trump Ranskan presidentin puolisolle kameroiden edessä, äläkkä seurasi – Neuvomme Trumpille: Älä kommentoi naisten ulkonäköä ollenkaan

 9. 9

  Game of Thronesin uutta psykopaattipahista esittää tanskalaistähti Pilou Asbaek, ja nyt hän kertoo, miten sai roolin

 10. 10

  Jenkkiopettaja kirjoitti hittijutun suomalaisten tavoista – ja suututti maanmiehensä

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 1. 1

  Taiteilija Miina Äkkijyrkkä syytti norjalaistaiteilijaa kopioinnista ja vaati 118 000 euron korvauksia – Tekijänoikeusneuvosto katsoi teokset parodioiksi

 2. 2

  Rintasyövästä kertaalleen parantuneen Astrid Swanin syöpä on uusiutunut

 3. 3

  Elokuussa uudistuva opintotuki saa yhä kritiikkiä, tukiin voi vaikuttaa sopimuskikkailulla – kokosimme yhteen, mikä kaikki opintotuessa muuttuu ja mikä siinä hiertää

 4. 4

  Olen pian taloudellisesti riippuvainen poikaystävästäni opintotuki­uudistuksen takia – ja se tuntuu nöyryyttävältä

 5. 5

  Erin Dillon menetti kaksi lastaan huumeiden takia, mutta haaveilee silti yhä huumeista – HS:n reportaasi valkoisten kerjäläisten kaupungista, jossa huumepussit toimitetaan kotioven eteen

 6. 6

  ”Itseoppineet suomalaistutkijat” haukkuvat hallituksen perustulokokeilun New York Timesissa: ”Lähinnä julkisuustemppu”

 7. 7

  Aurinkovoide ei suojaa ihoa, jos sitä käyttää väärin: ”Riskeihin ei suhtauduta tarpeeksi vakavasti” – Testaa, suojaudutko auringolta oikein

 8. 8

  Onko Helsinki kupla, jota muu Suomi ei ymmärrä? ”Osa muualla asuvien Helsinki-kritiikistä voi olla ihmettelyä sen äärellä, mihin ei itsellä ole mahdollisuutta”

 9. 9

  Moni kaupunki markkinoi itseään auringonpaisteella, mutta missä kesät ovat oikeasti kaikkein lämpimimmät? HS:n kartta näyttää jokaisen kunnan tilanteen

 10. 10

  Lilli Pukka, 28, on ollut ilman parisuhdetta 10 vuotta ja järjestää ”mää-juhlat” juhlistaakseen sitä – tyytyväiset sinkut voidaan kuitenkin kokea itsekkäinä tai jopa uhkana, sanoo asiantuntija

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Onko Helsinki kupla, jota muu Suomi ei ymmärrä? ”Osa muualla asuvien Helsinki-kritiikistä voi olla ihmettelyä sen äärellä, mihin ei itsellä ole mahdollisuutta”

 2. 2

  CNN listasi maailman 50 upeinta luonnonihmettä – Suomesta mukaan mahtui yksi kohde

 3. 3

  Lilli Pukka, 28, on ollut ilman parisuhdetta 10 vuotta ja järjestää ”mää-juhlat” juhlistaakseen sitä – tyytyväiset sinkut voidaan kuitenkin kokea itsekkäinä tai jopa uhkana, sanoo asiantuntija

 4. 4

  Olen pian taloudellisesti riippuvainen poikaystävästäni opintotuki­uudistuksen takia – ja se tuntuu nöyryyttävältä

 5. 5

  Erin Dillon menetti kaksi lastaan huumeiden takia, mutta haaveilee silti yhä huumeista – HS:n reportaasi valkoisten kerjäläisten kaupungista, jossa huumepussit toimitetaan kotioven eteen

 6. 6

  Tällainen on Helsingin kallein vuokrakämppä: huoneita 11, neliöitä 500, vuokra 25 000 euroa kuussa

 7. 7

  Donald Trumpin viestintäpäällikkö Sean Spicer on irtisanoutunut – tilalle nousee Valkoisen talon lehdistösihteeri Sarah Huckabee Sanders

 8. 8

  Brittien uusi Jane Austen -seteli aiheuttaa harmia – fanien mukaan pankki ei ole ymmärtänyt seteliin painettua sitaattia

 9. 9

  Taiteilija Miina Äkkijyrkkä syytti norjalaistaiteilijaa kopioinnista ja vaati 118 000 euron korvauksia – Tekijänoikeusneuvosto katsoi teokset parodioiksi

 10. 10

  ”Ne nipistää lapsilisistä / kiristää tilistä budjettii” – Paleface tunnetaan kantaa ottavista sanoituksista, mutta ovatko ne totta? Tarkistimme faktat

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Elävien kuolleiden kaupungilta näyttävän Daytonin ruumishuoneelta on tila loppu – Yhdysvaltoja riivaa historian pahin huume-epidemia, ja yliannostuksia ottavat niin eläkeläiset kuin lapsetkin

 2. 2

  Ole oma kesäheilasi: Näin masturboit, jos sinulla on penis

 3. 3

  Asuntopula ajaa nuoria aikuisia Inarin metsiin – Kaisa Tikka peseytyy purossa ja käyttää jääkaappinaan kivenkoloa

 4. 4

  Joka kolmas muistisairaus voitaisiin ehkäistä korjaamalla elintapoja – tutkijat tunnistivat yhdeksän vaaran paikkaa, jotka altistavat dementioille eri elämänvaiheissa

 5. 5

  Australialaisnainen soitti hätänumeroon Yhdysvalloissa, paikalle tullut poliisi ampui hänet – omaiset vaativat vastauksia surmasta

 6. 6

  Lilli Pukka, 28, on ollut ilman parisuhdetta 10 vuotta ja järjestää ”mää-juhlat” juhlistaakseen sitä – tyytyväiset sinkut voidaan kuitenkin kokea itsekkäinä tai jopa uhkana, sanoo asiantuntija

 7. 7

  Maistamaan pakottaminen vain pahentaa lapsen nirsoilua, ja sipulin piilottaminen ruokaan on epäreilua – lastenpsykiatri neuvoo, miten valikoivan lapsen voi saada syömään

 8. 8

  Ruokolahden leijona oli isojen poikien pila – viranomaiset ovat tienneet totuuden 25 vuotta

 9. 9

  Lipunmyynti lähijunissa loppui aikoja sitten, mutta 22 asemaa on edelleen ilman automaattia – Mitä tekee konduktööri, joka ei saa enää myydä lippuja?

 10. 10

  Kun entinen poikaystävä tappoi itsensä, Tuisku Lehto, 27, päätti elää – nyt hän on tehnyt näyttelyn, jossa näkyy mielenterveys­kuntoutujien ilo

 11. Näytä lisää