Valikko

Jaksoarvio: Game of Thronesin kolmas jakso vyörytti useita juonia eteenpäin

GoT-erikoistoimittajamme Jussi Ahlroth käy läpi 6. kauden 3. jakson. Varoitus, tämä kirjoitus sisältää juonipaljastuksia!

Game of Thrones – pysy kartalla -sivulla voi näppärästi katsoa vaikka kännykällä sarjat viimeiset käänteet. Lisäksi teemme lyhyet videoarviot jaksoista.

Varoitus, tämä kirjoitus sisältää juonipaljastuksia kaikesta, mitä tv-sarjassa on tähän asti tapahtunut.

Näissä jaksoarvioissa voit osallistua keskusteluun. Luen kaikki kommentit ja pyrin vastaamaan kaikkiin kysymyksiin.

Lue kuudennen kauden ensimmäisen jakson arvio täältä ja toisen jakson arvio täältä.

 

Tästä alkavat juonipaljastukset.

Kuudennen sarjan kolmas jakso oli vahvaa keskitasoa, ja suuri osa tarinoista vyöryi eteenpäin juuri odotetulla tavalla.

Edellisen jakson tapaan suurimmasta käänteestä vastasi taas tällä kertaa Jon Nietos. Jaksossa, jonka nimi oli Oathbreaker, Valanrikkoja, Jon Nietos jätti Yövartion.

Ensimmäisen kauden ensimmäisen jakson alusta asti, kun tapasimme Jonin ensi kertaa, hän puhui Yövartioon lähtemisestä. Hän otti Yövartion valansa ensimmäisen kauden seitsemännessä jaksossa. Hänestä tuli Komentaja Mormontin henkilökohtainen palvelija, tehtävä joka valmisti häntä johtajaksi. Komentaja hänestä tuli viidennen kauden toisessa jaksossa. Nyt se vaihe hänen elämässään on päättynyt.

Miksi Jon lähti? Spekuloidaan.

Jon sanoi Ser Davosille epäonnistuneensa. Mielestäni hän tarkoitti epäonnistuneensa Yövartion johtajana. Hän ei onnistunut saamaan koko Yövartiota puolelleen suunnitelmassa, että Vartio ei enää taistelisi villejä vastaan, vaan valmistautuisi Valkeiden kulkijoiden uhkaan.

Tämä epäonnistuminen henkilöityi nuoreen poikaan, Ollyyn. Villit tappoivat Ollyn perheen ja hän liittyi Yövartioon. Jon näki pojassa jotain ja teki hänestä vuorostaan oman henkilökohtaisen palvelijansa – kuten Mormont teki Jonista.

Jon näki Ollyssa Yövartion tulevaisuuden. Ehkä hän näki myös, että jos tämä poika, jonka perheen villit tappoivat, ymmärtäisi Jonin suunnitelman, kuka tahansa ymmärtäisi.

Olly ei ymmärtänyt.

Jakson alussa Jon sanoi sydäntä särkevän surullisena ”Olly iski minua suoraan sydämeen”. Se oli tappava isku, fyysisesti ja henkisesti. Jon ei ainoastaan kuollut siinä hetkessä. Hän menetti uskonsa Yövartioon.

Kohtauksen vastaparina, lopuksi Jon hirtti Ollyn kolmen muun petturin kanssa. Hän kulki viimeisenä Ollyn ohi, eikä pystynyt sanomaan tälle mitään. Hirttäminen näytti karmealta, kuten myös hirtetyt miehet.

Mitä tästä seuraa? Spekuloidaan.

Jon lähti sanoen ”Minun vartioni on päättynyt”. Sanat ovat Yövartion valasta ja viittaavat kuolemaan. Kuten aiemmin spekuloin, Jonin kuollessa hänen Yövartion valansa purkautuivat ja hän on vapaa lähtemään. Ainakin omasta mielestään.

Pitäisin aika varmana, että Jon päätyy – mahdollisesti jo aika pian – johtamaan villit taisteluun Boltoneita ja näiden liittolaisia vastaan. Jon haluaa vapauttaa kotinsa Talvivaaran Boltoneista ja hänellä on nyt villien luottamus.

Melisandre sanoi Jonille, että Stannis Baratheon ei ollut ennustusten ”luvattu prinssi”, mutta ”jonkun pitää olla”. Jon luopui Yövartion viitasta, mutta hänen harteilleen asetellaan nyt paljon raskaampaa taakkaa. Tämä oli yksi osoitus lisää siitä, että Jonin ainakin odotetaan olevan tämän tarinan luvattu messias, kuten viime viikon arviossa kirjoitin. Samaa todisti Tormundin kommentti jakson alussa siitä, että Jonia pidetään nyt jonkinlaisena jumalana, koska hän palasi kuolleista.

Jon kertoi Melisandrelle, että ollessaan kuollut hän ei nähnyt eikä kokenut mitään. Se on ensinnäkin kylmä näkemys kuolemasta tarinan maailmassa. Toiseksi, se todistaa aika varmasti vääräksi sen suositun teorian, että Jonin mieli olisi ollut kuoleman ajan jotenkin yhdistyneenä hänen hurjasuden Aaveen mielen kanssa.

 

Boltonit

Pohjoisessa Umberit ovat nyt Boltoneiden liittolaisia. Syy on ymmärrettävä. Jon Nietos päästi villit Muurin eteläpuolelle. Uusi lordi Umber, Jon Umber nuorempi, haluaa ajaa villit pois mailtaan.

Umbereiden kotilinnoitus on nimeltään Viimeinen kotiliesi, koska se on pohjoisin linnoitus Muurin eteläpuolella. Hänen mailleen he tulevat ensimmäisenä. Hänen mailleen he ovat tulleet tähänkin asti ensimmäisenä.

Spekuloidaan.

Tämä on iso käänne. Jon Umber vanhempi oli yksi Robb Starkin uskollisimmista alaisista. Nyt hän on kuollut ja Jon nuorempi on valinnut toisen puolen. Umbereilla on yksi pohjoisen suurimmista armeijoista.

Boltoneilla on nyt Rickon Stark. Hänet Bran Stark lähetti pari kautta sitten juuri Umberien luo. Hän on ilmeisesti ollut viime ajat vankina. Tämä on yksi hyvä syy lisää Jonille käydä Boltoneita vastaan. Rickonin näyttelijä Art Parkinson oli kovasti varttunut.

 

Samwell, Neilikka ja pikku-Sam

Samwell, Neilikka ja pikku-Sam ovat matkalla etelään. Oli hienoa, että Neilikka kutsui Samia poikansa isäksi. Tärkeintä oli kuitenkin, että Sam sanoi vievänsä Neilikan Sarvikukkulaan. Se on hänen sukunsa Tarlyn kotilinnoitus. Tarlyt ovat yksi Tyrellien voimakkaimmista vasalleista ja Lakeuden mahtisukuja.

Spekuloidaan.

En usko, että sarja menee Sarvikukkulaan vain jättääkseen Neilikan ja vauvan sinne. Jos Tyrellit vielä lähtevät sotaan – mikä on Kuninkaansataman tilanteen takia täysin mahdollista – he kutsuvat vasallinsa. Suvun hallitsijaa, Randyll Tarlya, pidetään yhtenä Westerosin parhaista sotilaista ja komentajista. Näin sanoi Stannis Baratheon viime kauden viidennessä jaksossa Samille. Stannis oli aina tosissaan.

Randyll Tarly määräsi Samin lähtemään kotoaan Yövartioon, tai hän järjestäisi Samin kuoleman. Joten se jälleentapaaminen ei varmaan ole kovin iloinen.

Jos Tarlyt esitellään, on hyvin mahdollista, että Randyll Tarly saa isommankin roolin ja mikä sopivampi rooli kuin armeijan komentajana, jollaisena hänet meille ensimmäisen kerran esiteltiin?

 

Ned Stark ja Howland Reed

Nyt saimme vihdoin nähdä takauman tapahtumista Ilon tornin ulkopuolella. Tässä on kyse mahdollisesta isosta paljastuksesta, johon on viitattu jo useita kertoja. Se on ehkä suosituin ja tunnetuin faniteoria, joka Game of Thrones -sarjaan liittyy. Kyse on siis vielä teoriasta, ei varmasta tiedosta. Alkuperäiskirjojen lukijoille se on jo ns. ”vanha juttu”.

En tässä enää kertaa sitä teoriaa, mutta voit lukea siitä tästä linkistä löytyvästä viidennen kauden neljännen jakson arviostani, loppupuolelta. Spoilerivaroitus arviosta. Käyttäkää spoileri-sanaa myös kommenteissa, jos kirjoitatte teoriasta.

Emme kuitenkaan saaneet vielä sitä täyttä paljastusta, jota on odotettu. Puhutaan siitä enemmän, sitten jos ja kun koko paljastus lähiaikoina nähdään.

Ilon tornin ulkopuolella käyty taistelu oli legendaarinen. Bran Stark kertoi kuulleensa tarinan monia kertoja. Hänen isänsä Ned Stark ja Meeran isä Howland Reed tappoivat Westerosin parhaan taistelijan Ser Arthur Daynen.

Nyt kävi ilmi, että taistelu ei mennyt kuten Branille oli kerrottu. Dayne voitettiin raukkamaisella iskulla selkään.

Spekuloidaan. Tämä on olennaista, tämä vale, jota on pidetty yllä.

Tämä on ensimmäinen osoitus siitä, että Ilon tornin tapahtumista kerrottu tarina ei vastaa tapahtunutta. Sen suositun teorian mukaan tapahtumista on muutenkin valehdeltu jo vuosikymmeniä. Saa nähdä, mutta itse uskon, että koko teoria ja sen paljastus näytetään seuraavissa jaksoissa.

 

Bran Stark

Branin kohdalla tapahtui muutakin olennaista, ehkä koko jakson erikoisin hetki.

Korppi sanoi, että hän on odottanut puun alla tuhansia vuosia nimenomaan Brania ja että Bran ei tule jäämään puun alle. Branin rooli tulee olemaan siis erittäin merkittävä – mikä oli aavistettavissa kyllä jo aiemmin. Nyt se on aika selvästi alleviivattu.

Toiseksi, katsellessaan näkytakaumaa Ilon tornista, Bran huusi isälleen ja tämä kuuli huudon.

Spekuloidaan.

Ned Starkin ei olisi pitänyt kuulla mitään, koska Bran ja Korppi vain katselivat menneitä tapahtumia näyssä. Mutta jos Ned Stark kuuli Branin huudon, oli selvästi kyse siitä, että he todella olivat paikalla.

Ehkä Korppi ei ollut oikeassa, kun hän sanoi että menneisyys on jo kirjoitettu. Ehkä Bran todellakin pystyisi jopa vaikuttamaan menneisiin tapahtumiin. Tämä muuttaisi tulevan pelin täysin. Käytännössä kyse olisi aikamatkustuksesta. Se vasta olisikin iso juttu.

On toinenkin vaihtoehto. Bran ei todella pysty vaikuttamaan menneeseen, vaan on tilanteissa läsnä aineettomasti, kuin outo kaiku. Samaan tapaan kuin lukuisten kummitustarinoiden aaveet, jotka joutuvat todistamaan läheistensä kärsimystä ja jotka aistitaan vain outona, epämääräisenä läsnäolona, eivätkä pysty vaikuttamaan tapahtumiin.

 

Arya Stark

Bran Starkin koulutus on vielä kesken. Braavosissa Arya Stark näyttäisi sen sijaan olevan valmis. Jaqen H’ghar teki Aryalle eräänlaisen happotestin siitä, onko hän todella ei-kukaan.

”Jos tyttö ei todellakaan ole kukaan, hänellä ei ole pelättävää.”

Arya sai näkönsä takaisin, hän oli ei-kukaan.

Spekuloidaan.

Arya näyttäisi nyt olevan valmis koulutuksessaan. En tiedä, onko hän vielä kokonaan valmis Kasvottomaksi, mutta selvästi hän on nyt päästänyt irti identiteetistään Arya Starkina.

Näyttäisi vahvasti siltä, että Arya ehtii vielä tämän kauden aikana takaisin Westerosiin. Hänen tappolistansa on lyhyt, mutta siinä on muun muassa Cersei Lannisterin nimi.

 

Tyrion Lannister, Harmaa mato, Missandei ja Varys

Juoni idässä ei juuri nyt varsinaisesti säkenöi parhaimmillaan. Jotain odotetaan.

Tyrionin kohtaus Harmaan madon ja Missandein kanssa oli koominen, mutta eihän se juonta eteenpäin vienyt. Oli selvää, että näiden välillä tulee olemaan isoja kommunikaatio-ongelmia. Nyt ne nähtiin ja kuultiin.

Tyrion yritti saada heidät ymmärtämään, että hallitseminen on nimenomaan keskustelua. Ja hän on niin hyvä hallitsemaan, koska hän on hyvä keskustelemaan.

Varys sai selville sen, mikä oli aiemmin jo tuntunut selvältä. Harpyijan poikien taustalla ovat Yunkain ja Astapoorin isännät eli orjanomistajat.

Erikoista oli, että Varys tarjosi asian paljastaneelle naiselle ja tämän pojalle laivamatkan turvaan Pentosiin. Eikö kaikki laivat satamasta juuri poltettu?

 

Daenerys Targaryen

Daenerysille on kirjoitettu uusi vastoinkäyminen Vayes Dothrakissa, dothrakien kaupungissa. Käänne ei tuntunut kauhean kiinnostavalta, lähinnä hidasteelta ja keinolta saada tekemistä hänen pelastajille, Jorah Mormontille ja Daario Naharisille.

 

Lannisterit ja Tyrellit

Kuninkaansatamassa Lannisterit ovat hajonneet selkeästi kahteen leiriin.

Toisella puolella on Pientä neuvostoa Kuninkaan kourana johtava Kevan Lannister, Cersein ja Jaimen setä. Hänellä on tukenaan Mestari Pycell ja upporikkaat Tyrellit.

Kevan on ainakin tähän asti ollut ankara järjen mies, joka yrittää korjata kaaosta, jota Cersei taas parhaansa mukaan yrittää aikaansaada.

Kevan, Pycell ja Tyrellit ovat siis yhdellä puolella ja Cersei ja Jaime toisella puolella. Tommen on äitinsä puolella, luultavasti.

Spekuloidaan.

Jaime teki järkevän esityksen – Dorne on uhka ja heidän kannattaisi yhdistää voimansa sen varalta. Mutta Kevan ja lady Olenna eivät enää luota Cersei Lannisteriin.

Lady Olenna on vahvassa asemassa sukunsa rikkauden takia. Hän haluaa nyt ensisijaisesti Margaery Tyrellin vapaaksi vankeudesta ja seuraavaksi myös Loras Tyrellin vapaaksi. Voisiko Jaime tarjoutua vapauttamaan Margaeryn, jos saisi vastineeksi liittolaisuuden Dornen vallankaappajia ja Myrcellan murhaajia vastaan? Jaime varmasti mielellään edellisen jakson nokkapokan jälkeen näyttäisi Ylivarpuselle.

Lady Olennalle Margaery on ollut väline kuningas Tommenin kääntämiseen Cerseitä vastaan, keino iskeä kiila Lannisterien rintamaan. Hän ehti siinä jonkin verran onnistuakin.

Tässä jaksossa Tommen käyttäytyi kuin kuningas ja yritti saada Ylivarpusen muuttamaan mielensä.

Mutta Ylivarpunen osoitti, miksi hän johtaa Varpusten liikettä. Hän on erinomainen puhuja ja pian istui jo samalla penkillä kuninkaan rinnalla, riisuttuaan tämän symbolisesti vallastaan ja palautettuaan hänet äitinsä pojaksi.

Samalla Ylivarpunen ovelasti laittoi Tommenin harteille vastuun tuoda esiin se, mikä Cerseissä on hyvää ja parasta.

Mestari Qyburn on värvännyt Varysin vanhat pikku vakoojalapset Cersein palvelukseen. Ja mihin Cersei haluaa tätä arvokasta tiedonsaantiverkkoa käyttää? Ottaakseen selvää, nauraako kukaan missään Seitsemän kuningaskunnan kulmassa hänelle. Cersei tekee jatkuvasti vääriä siirtoja valtaistuinpelissä. Kuinka kauan se voi vielä jatkua?

Hän aikoo vaatia Ylivarpuselta oikeudenkäyntiä kaksintaistelulla ja hänen puolestaan taistelee zombi-Gregor.

Kuka voisi vastustaa häntä, asettua kirkon sankariksi? Sankarin on oltava erinomainen taistelija, tai hänellä ei ole mitään mahdollisuuksia. Tarthin Brienne? Hän on aika kaukana. Randyll Tarly? Lady Olenna voisi järjestää tämän. Ehkä sittenkin Ylivarpunen komentaa vankilassa viruvan Ser Loras Tyrellin taistelemaan.

Se voisi tietää kylmää loppua Suurtarhan kauniille sankarille.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Game of Thrones
 • keskustelu
 • Tv-sarjat
 • Televisio
Nyt.fi luetuimmat
 1. 1

  Hampurilaistesti: maistoimme juustohampurilaisia kuudesta helsinkiläisravintolasta – selkeä voittaja ja häviäjä löytyivät

 2. 2

  Näin syntyy täydellinen hampurilainen kotikeittiössä – huippukokki antaa vinkkejä jokaiseen vaiheeseen

 3. 3

  Supercellin uutuuspeli imuroi rahaa maailmalla: Tällainen se on

 4. 4

  Menin epäillen katsomaan uutta Kaunotarta ja hirviötä ja yllätyin: Se on alkuperäistä parempi, olennainen päivitys klassikkoon

 5. 5

  JVG esiintyy ensi kesänä Flow-festareilla – sekä ulkomaiset Goldfrapp, The Afghan Whigs ja Death Grips

 6. 6

  Netissä kiertää nyt ”maailman epätyydyttävin” video, jolla tehdään harmittomia juttuja väärin ja katsojia inhottaa – psykologi selittää, mistä vastenmielisyys johtuu

 7. 7

  Elokuvat palaavat Helsingin Gloriaan – ensi viikolla La La Land sekä uusi Onneli ja Anneli -elokuva

 8. 8

  Kun Hollywood-tähti huutaa oudolla videolla "Just do it!", taustalla on tämä suomalaisnainen

 9. 9

  Disneyn uuden Kaunotar ja Hirviö -leffan traileri on superhitti, ja siinä on nämä upeat asiat ja huolet

 10. 10

  Tänään tv:ssä: Olivia Oras ryhtyi instaamaan, sai tuhansia seuraajia ja vietti 16-vuotiaana vip-elämää – mutta alkoi pelätä ja palasi kotiin

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Netissä kiertää nyt ”maailman epätyydyttävin” video, jolla tehdään harmittomia juttuja väärin ja katsojia inhottaa – psykologi selittää, mistä vastenmielisyys johtuu

 2. 2

  Menin epäillen katsomaan uutta Kaunotarta ja hirviötä ja yllätyin: Se on alkuperäistä parempi, olennainen päivitys klassikkoon

 3. 3

  Pikatestissä Ison Roobertinkadun ylistetty ravintola, josta saa Lähi-idän ruokaa – salaatti oli raikasta ja lammas mehevää

 4. 4

  Pelit-lehden ansiosta suomalaisista tuli juuri tällainen pelaajakansa: päätoimittajana 25 vuotta toiminut Tuija Lindén kertoo nyt, miten se kävi

 5. 5

  Arviossa Helsingin keskustan uusi tapaspaikka, josta saa loistavia minipurilaisia

 6. 6

  JVG esiintyy ensi kesänä Flow-festareilla – sekä ulkomaiset Goldfrapp, The Afghan Whigs ja Death Grips

 7. 7

  HS:n satiirinen Uutisraportti: Aseita kauppaavalle Suomelle Helsingin suurmoskeija on tekopyhä kuperkeikka

 8. 8

  Zombielokuvien klassikko, jota ilman The Walking Deadiakaan ei olisi, näytetään pian Helsingissä valkokankaalla – leffan musiikin tehnyt kulttibändi tulee säestämään esitystä livenä

 9. 9

  Lasipalatsin kahvilat ja ravintola avautuivat jälleen alkuviikosta, vuoden tauon jälkeen

 10. 10

  Miksi meikkaaminen on pinnallista, mutta mopojen rassaus kehittävää?

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Some villiintyi Angela Merkelin Trump-ilmeistä, esittelyssä johtajien supertapaamisen suosikkimeemit

 2. 2

  Instagramin seuratuin ihminen poisti Instagramin puhelimestaan eikä halua enää seurata sitä, koska väsyi turhia asioita tursuavaan someen

 3. 3

  Popin supertähti sairastui syömishäiriöön ja lopetti nettikommenttien lukemisen, kertoo siitä nyt kaikille, koska haluaa tukea naisia samassa taistelussa

 4. 4

  Netissä kiertää nyt ”maailman epätyydyttävin” video, jolla tehdään harmittomia juttuja väärin ja katsojia inhottaa – psykologi selittää, mistä vastenmielisyys johtuu

 5. 5

  Maailman huonoimmasta elokuvasta tehtiin Hollywood-leffa, jota ylistetään ja jolle povataan jo Oscaria

 6. 6

  Pelit-lehden ansiosta suomalaisista tuli juuri tällainen pelaajakansa: päätoimittajana 25 vuotta toiminut Tuija Lindén kertoo nyt, miten se kävi

 7. 7

  Cheekin osaomistama yökerho avataan Makkarataloon parin viikon päästä – nyt paljastettiin nimi Skohan, josta vihjailtiin jo Cheekin ja Elastisen yhteisbiisissä

 8. 8

  Saksan internet keksi Angela Merkel -hymiön

 9. 9

  Tässä 9 oikeasti hyödyllistä ja elämää helpottavaa pyöräilyniksiä tavispyöräilijöille

 10. 10

  Ensi-iltaan tulevan Chips-elokuvan suomenkielinen nimi on Paskalakit pyörillä, kysyimme miksi

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 1. 1

  Happohyökkääjä vaanii nuoria naisia Berliinissä – uhreja ainakin kuusi

 2. 2

  Tuhansia suomalaisia ryöstettiin orjiksi, mutta sitä hädin tuskin muistetaan – moni kansa ei unohtaisi moista vääryyttä ikinä

 3. 3

  Turvapaikanhakijat eivät työllisty – etenkin Irakista ja Somaliasta tulevien työllisyys on hyvin heikko

 4. 4

  Toni Kitin kova flunssa olikin aids – Nyt hän toivoo, että muut eivät uskoisi netin valesivuja

 5. 5

  Kiinan presidentti Xi Jinping saapuu Suomeen juhlavuoden merkittävimpänä valtiovieraana

 6. 6

  Alkoholiin, huumeisiin ja itsemurhiin liittyvät ”epätoivon kuolemat” tappavat USA:n valkoisia ennätystahtiin

 7. 7

  Peruskoulu tuottaa passiivisia poikia – liian moni valinnaisaine on suunnattu tytöille

 8. 8

  Hampurilaistesti: maistoimme juustohampurilaisia kuudesta helsinkiläisravintolasta – selkeä voittaja ja häviäjä löytyivät

 9. 9

  Trump on rakennellut itselleen ansoja – voiko niistä seurata jotain todella dramaattista?

 10. 10

  Helsinki takoi viime vuonna 465 miljoonan voitot – jos Helsinki toimisi kuin pörssiyritys, veroprosentti voisi olla Suomen matalin

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Tuhansia suomalaisia ryöstettiin orjiksi, mutta sitä hädin tuskin muistetaan – moni kansa ei unohtaisi moista vääryyttä ikinä

 2. 2

  Toni Kitin kova flunssa olikin aids – Nyt hän toivoo, että muut eivät uskoisi netin valesivuja

 3. 3

  Tohtori Tuulan ja tehdastyöntekijä Ritvan rakkaus oli monelle yllätys – ”Alemmassa sosiaaliluokassa ajatellaan, että herrat eivät pidä maailmaa käynnissä”

 4. 4

  Aikuiset ihmiset ovat unohtaneet, ettei töykeyttä voi perustella millään

 5. 5

  Jopa puolet liikunnan harrastajista treenaa liian lujaa, sanoo asiantuntija – Iltakävely voi usein olla hikilenkkiä parempi

 6. 6

  Telia luopuu roaming-maksuista – kuluttajille kotimaan hinnat kaikissa EU-maissa

 7. 7

  Finnair perui koko kesän Miamin-lennot – mitä lentoyhtiössä oikein tapahtuu?

 8. 8

  En halua olla sukupuoli­neutraali, haluan olla nainen – kotona pesen mielelläni mieheni pyykit

 9. 9

  Yle sai JSN:ltä langettavan päätöksen poliittiseen painostukseen taipumisesta

 10. 10

  Isis ilmoittautui Lontoon terrori-iskun tekijäksi

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Tuhansia suomalaisia ryöstettiin orjiksi, mutta sitä hädin tuskin muistetaan – moni kansa ei unohtaisi moista vääryyttä ikinä

 2. 2

  Vanha hinnasto saattaa olla arvokkaampi kuin romaani eivätkä Myrna-kupit kiinnosta ketään – asiantuntijat kertovat, mitkä käytetyt tavarat nyt käyvät kaupaksi

 3. 3

  Lenkille lähtenyt helsinkiläisnainen huomasi itkevän autoilijan tien poskessa – kuljetti satamaan ja juoksi takaisin

 4. 4

  Jopa puolet liikunnan harrastajista treenaa liian lujaa, sanoo asiantuntija – Iltakävely voi usein olla hikilenkkiä parempi

 5. 5

  En halua olla sukupuoli­neutraali, haluan olla nainen – kotona pesen mielelläni mieheni pyykit

 6. 6

  Ottelun parhaaksi pelaajaksi valitun hyökkääjän tunteellinen emämoka: kiitti haastattelussa vaimoaan – ja tyttöystäväänsä

 7. 7

  Toni Kitin kova flunssa olikin aids – Nyt hän toivoo, että muut eivät uskoisi netin valesivuja

 8. 8

  Kela vaatii, että 6-vuotiaalle lapsenlapselle säästämäni rahat käytetään perheen elättämiseen

 9. 9

  Finnair perui koko kesän Miamin-lennot – mitä lentoyhtiössä oikein tapahtuu?

 10. 10

  Vanhuksia on jäänyt ilman ruokaa Helsingissä, eikä edes kaupunki tavoita uutta lähettiyritystä – lopulta kotihoito tilasi ruokaa Helvi Ukkola-Saariselle, 91

 11. Näytä lisää