Valikko

Edes yksi selvä päivä, ihanan kömpelö pisamamies – Tällaisista rakkaustarinoista suomalaiset oikeasti haaveilevat

Ylioppilasteatteri pyysi ihmisiä lähettämään rakkaustarinoita. Esittelemme tässä niistä neljä.

Mitä jos ihastuksesi olisikin vastannut tunteisiisi?

Mitä jos ette olisikaan eronneet?

Mitä jos saisit kokea kaikki ne rakkaudet, joista olet elämäsi aikana haaveillut?

Lauantaina se on mahdollista!

Ylioppilasteatteri järjestää nimittäin Toteutumattomien rakkauksien illan, jossa esitetään ihmisten lähettämiä rakkaustarinoita.

Välissä kuullaan bändejä ja syödään sydänmuotoista kakkua.

”Me oltiin ihan liikuttuneita ja hämillämme kun luettiin tekstejä yhdessä läpi”, kertoo toinen illan järjestäjistä Iida Rauhalammi.

Hän ja Mirva Anjala halusivat antaa ihmisille mahdollisuuden kuvitella itselleen toisenlaisen rakkaushistorian ja pyysivät heitä lähettämään tarinoita. Tosi tai kuviteltu, ei mitään väliä.

Ja tarinoita tuli, ihan valtavan hienoja!

Ja riipaisevia: tosi monessa rakkaus menee jotenkin mönkään.

Rauhalammilla on ajatus, miksi:

”Ajatellaan, että haluaisimme täydellisiä rakkaustarinoita, mutta oikeesti me kuitenkin kaivataan sellaista inhorealististakin menoa, missä sattuu ja jää yksin. Rakkaustarinaan kuuluu ne kaikki kolhut ja negatiiviset tunteet myös.”

Tutustuimme tarinoihin ja saimme työryhmältä luvan esittää neljästä katkelmat, anonyyminä tietysti:

1. Humalassa

Pariskunta on aina humalassa. Ilta toisensa jälkeen he kumoavat oluttuoppeja baareissa. Kirjoittaja haaveilee selvästä aamusta, että näkisi auringonnousun ja heräisi virkeänä, mutta ajautuu aina uudelleen rakastamansa miehen matkaan juomaan.

Eräänä yönä he sopivat, että huomenna on selvä päivä.

Se lupaus ei pidä.

Katkelma:

””Erotatko tähdet?”, kysyin.

Hän nyökytti päätään. Lehdet puissa humisivat humalaa vaisummin. Katsoimme käsikkäin tähdenlentoja, mutta kylmä pakotti jatkamaan matkaa.

Kun pesin hampaat, hän nukkui jo raajat levällään. Avasin hänen housujensa vetoketjun. Hän örähti, potki farkut jaloistaan ja veti paidan pois. Hän potkaisi vahingossa laukkuani, ja puuvärit levisivät lattialle.

”Miksi emme koskaan ole selvänä?”, hän kysyi.

”Niin, en tiedä. Voisimme olla.”

”Vaikka huomenna.”

”Lupaatko?”

Hän nyökkäsi, löi kättä päälle.”

2. Mehu-Topias

Kirjoittaja tapaa miehen nimeltä Topias. Ilta on täydellinen, kaikki klikkaa, Topias tuntuu sielunkumppanilta. He sopivat konserttitreffit seuraavaksi päiväksi, jatkavat iltaa kirjoittajan luo, nukahtavat suloisesti sylikkäin.

Aamu on järkytys: edellisen illan yhteys on mystisesti katkennut. Topias on muuttunut ihan eri ihmiseksi. Konsertissa sama meno jatkuu ja kirjoittaja poistuu kesken kaiken paikalta pettyneenä.

He tapaavat seuraavalla viikolla. Kummallakin on oma versio tapahtumista, kumpikaan ei ymmärrä toista, kumpikin on pettynyt.

Mitä tapahtui, se ei koskaan selviä.

Katkelma:

”Heräsin valoon. Hän avasi silmänsä kutakuinkin samaan aikaan kanssani ja katsoi minua kuin näkisi jotakin lievästi häiritsevää. Huomenta, sanoin hymyillen. Mm, hän vastasi. Nukuitko hyvin, lisäsin perään. Topias nousi istumaan ja kääntyi katsomaan minua hymyttömillä kasvoilla. Pitäiskö sun hakea meille vähän mehua, hän totesi jyrkällä äänensävyllä.

Naurahdin epäuskoisesti, sillä luulin että hän vitsailee.

Joo, toki, voin mä hakea meille mehua. Sipsutin keittiöön ja kaadoin kahteen viinilasiin appelsiinimehua. Lisäsin laseihin sydämenmuotoisia jääpaloja ja palasin makuuhuoneeseen. Hän otti lasinsa sanaakaan sanomatta vastaan, kulautti koko annoksen yhdellä kulauksella alas kurkustaan ja kopautti tyhjän lasin pöydälle kuin lapsityranni.

Siinä vaiheessa tulin ajatelleeksi, että jokin mikä päti eilisiltana, ei ehkä olekaan enää voimassa.”

3. Kömpelö pisamamies

Kirjoittaja muistelee ihanaa miestä, joka lakkasi rakastamasta häntä. Hän kutsuu miestä Tiistaiksi.

Tiistai oli kömpelö, pitkä mies. Kirjoittajaa hävetti kun Tiistai kompuroi ja hän pelkäsi sen estävän häntä rakastumasta tähän.

Vähitellen kirjoittaja rakastui Tiistaihin, kaikkiin tämän kummallisiin tapoihin ja hävettäviin puoliin. Tiistailla oli olkapäissä pisamia.

Sitten Tiistai jätti hänet.

Katkelma:

”Hänessä oli aluksi jotain, jota tarkastelin pitkään ikään kuin ulkopuolisen silmin. Näin, että tulisin häpeämään häntä. Hän löisi päänsä jonnekin, kun esittelisin hänet vanhemmilleni. Isäni muistaisi sen aina ja leimasi hänet kömpelöksi. Tiistai ymmärtäisi useasti ihmisten eleet väärin ja toimisi niissä tilanteissa vastoin odotuksia.

Aina kun lähdin hänen luotaan, hän saattoi minut autolle ja tuli kyydilläni kadun päähän lähikauppaan. Hän suuteli minua hyvästiksi ja joka kerta noustuaan hän kumartui vielä takaisin autoon ja suuteli uudelleen. Hän näytti onnelliselta. Hänen tunteensa minua kohtaan näkyivät hänen katseestaan ja se teki minut onnelliseksi. Mutta hän löi useimmiten päänsä auton ovenkarmiin vetäytyessään ulos auton oven raosta. Hänen liikkeensä olivat nopeita ja huolimattomia. Hän oli pitkä, eikä osannut arvioida mittasuhteitaan. Aina hänen kolauttaessaan päänsä autoni ovenkarmiin minut valtasi häpeä, jota varoin näyttämästä ja jonka karistin pikaisesti mielestäni lähdettyäni ajamaan kohti kolmostietä.”

4. Nainen, joka uskalsi

Kuusikymppinen nainen kertoo elämästään ja ihastuksistaan. Hän ei koskaan voinut vastustaa ihania renttuja.

Mies oli tumma ja komea. Hän oli myös mielenterveyskuntoutuja, alkoholisti ja parantumaton romantikko.

Mies näki harhoja, hän oli esimerkiksi purkanut Vuosaaressa kaupungin vuokra-asunnossa asuessaan hellan ja kaapin. Mies uskoi, että poliisilla oli salainen kurkistusluukku hänen makuuhuoneeseensa. Silti nainen ihaili miestä.

Sitten toinen nainen, ”kaunis yöhoitaja” hurmasi miehen. Nainen tuli niin mustasukkaiseksi, että narautti yöhoitajan potilassuhteesta ja yöhoitaja sai potkut. Mies asui yöhoitajan luona kaksi vuotta tekemättä mitään kunnes lensi pihalle.

Nainen yritti lähestyä miestä, mutta mies vain suri eroa hoitajasta.

Nainen ei koskaan saanut miestä.

Katkelma:

”Minä vähän ihastuinkin yhteen niistä mielenterveyskuntoutujista. Hän oli sellainen tumma, hyvin komea mies, charmikas, puoliksi mustalainen. Näin hänet ensimmäisen kerran istumassa K-kaupan edessä maassa juomassa kaljaa. Kuuntelin, mitä puhui minulle. Jäin salaa lähettyville ja kiinnostuin. Ihan tyrkytin itseni hänen tuttavakseen, ja aloin sitten vierailla hänen kotonaan. Hän oli romantikko, kuunteli aina rakkauslauluja, tangoja ja sellaisia. Minä menin siihen samaan tunnelmaan.

Vaikka tulee ikää, sairauksia ja iho rypistyy, säilyy se jokin romantiikan ja rakkauden kaipuu, se ei mene minnekään ihmiseltä, ikinä. Vaikka olisi luullut, että menee.

Toteutumattomien rakkauksien ilta Ylioppilasteatterilla la 21.5. (os. Mannerheimintie 3 B) klo 19. Vapaaehtoinen pääsymaksu. Lisäys 12.18: esityksen päivämäärä lisätty.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Rakkaus
 • Kotimaa
 • Teatteri
Nyt.fi luetuimmat
 1. 1

  Helsinkiläinen rakennusalan opiskelija kuvaa kerrostaloja Instagramiin, brittien The Guardian -lehti ihastui

 2. 2

  Sörnäisten rantatien kupeeseen tulossa ravintola- ja vapaa-ajan keskittymä – Tarkoitus avata jo tänä kesänä

 3. 3

  Melania Trump piti harvinaisen julkisen puheen rohkeista naisista, ja Suomi oli näyttävästi esillä (tai ainakin yksi suomen kielen sana oli)

 4. 4

  Räppäri Kevin Tandun elämästä oli suunta kadoksissa, nyt se on taas löytynyt – ja siitä hän kiittää Suomen armeijaa

 5. 5

  Futistähti Ronaldon käsittämättömästä näköispatsaasta tuli somehitti, tässä parhaat reaktiot

 6. 6

  Pelottavan pellen paluu: Stephen Kingin Se-kirjasta tulee uusi elokuva, ensimmäinen traileri nyt julki

 7. 7

  Huippukokit kertovat, missä Helsingin ravintoloissa käyvät syömässä ja juomassa

 8. 8

  Maailman suosituin tubettaja joutui keskelle poliittisen korrektiuden kamppailua, joka ravistelee länsimaita – Tästä on kyse PewDiePie-kohussa

 9. 9

  Tämän elokuvan pelottava pelle riivaa lapsia sukupolvesta toiseen – tästä on kyse periytyvässä kauhuilmiössä, joka tehdään nyt uusiksi

 10. 10

  Uutisraportti-ohjelma katsastaa vuoden 2016 – Ja Sauli Niinistö, sinun kannattaa katsoa viimeinen minuutti

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Melania Trump piti harvinaisen julkisen puheen rohkeista naisista, ja Suomi oli näyttävästi esillä (tai ainakin yksi suomen kielen sana oli)

 2. 2

  Sörnäisten rantatien kupeeseen tulossa ravintola- ja vapaa-ajan keskittymä – Tarkoitus avata jo tänä kesänä

 3. 3

  Helsinkiläinen rakennusalan opiskelija kuvaa kerrostaloja Instagramiin, brittien The Guardian -lehti ihastui

 4. 4

  Facebookiin tuli suurin muutos vuosikausiin, nyt Suomessakin: Ruutuun ilmestyivät Snapchatista kopioidut tarinapylpyrät – Tästä on kyse

 5. 5

  Räppäri Kevin Tandun elämästä oli suunta kadoksissa, nyt se on taas löytynyt – ja siitä hän kiittää Suomen armeijaa

 6. 6

  Futistähti Ronaldon käsittämättömästä näköispatsaasta tuli somehitti, tässä parhaat reaktiot

 7. 7

  Pelottavan pellen paluu: Stephen Kingin Se-kirjasta tulee uusi elokuva, ensimmäinen traileri nyt julki

 8. 8

  New York Times vieraili Helsingin Teurastamossa ja innostui suomalaisesta viskistä ja shampoosta

 9. 9

  Nämä asiat voisimme oppia keppihevosia harrastavilta tytöiltä, jotka tsemppaavat toisiaan ja taistelevat latistamista vastaan, psykologi kertoo

 10. 10

  Kieli kertoo maailmasta ja muokkaa sitä samalla, miksi siis vain naista sanotaan ”huoraksi”?

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Hampurilaistesti: Maistoimme juustohampurilaisia kuudesta helsinkiläisravintolasta – selkeä voittaja ja häviäjä löytyivät

 2. 2

  Nyt Netflix epäonnistui pahasti – menestykseksi odotettu sarja Iron Fist on täysi floppi, selitämme miksi

 3. 3

  Trump leikki ajavansa rekkaa, tööttäili ja intoili kuin pikkulapsi, internet riemastui kuvista

 4. 4

  Melania Trump piti harvinaisen julkisen puheen rohkeista naisista, ja Suomi oli näyttävästi esillä (tai ainakin yksi suomen kielen sana oli)

 5. 5

  Facebookiin tuli suurin muutos vuosikausiin, nyt Suomessakin: Ruutuun ilmestyivät Snapchatista kopioidut tarinapylpyrät – Tästä on kyse

 6. 6

  Helsingin uusissa K-18-pakohuoneissa on kauhua, kannibalismia ja oikeita näyttelijöitä pelottelemassa – tällaisia pelit ovat

 7. 7

  Sörnäisten rantatien kupeeseen tulossa ravintola- ja vapaa-ajan keskittymä – Tarkoitus avata jo tänä kesänä

 8. 8

  Suomi mainittu, Voguessa! Maailman kuuluisin muotilehti nosti Helsingin seuraavaksi cooliuden pääkaupungiksi

 9. 9

  Helsinkiläinen rakennusalan opiskelija kuvaa kerrostaloja Instagramiin, brittien The Guardian -lehti ihastui

 10. 10

  Räppäri Kevin Tandun elämästä oli suunta kadoksissa, nyt se on taas löytynyt – ja siitä hän kiittää Suomen armeijaa

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 1. 1

  Suuren urheilusponsorin perijä välttelee oikeudenkäyntiä kuolonkolarista – ja viettää yhä ylellistä elämää

 2. 2

  Sara Forsbergin piti esiintyä Katy Perryn kanssa, mutta Pietarsaaren Halpa-Hallin lavalle nousi uransa kadottanut lupaus – voiko tubetähti vielä nousta menestykseen?

 3. 3

  Nuukan aviomiehen kuolema paljasti leskirouvalle jättiomaisuuden – Nordea tarjosi neuvojaan ja yhtäkkiä rahat hupenivat

 4. 4

  Henri Karvinen jätti lukion väliin, työskenteli 10 vuotta rakennuksilla ja pääsi lääkikseen – Nyt hän kertoo, mikä oli onnistumisen salaisuus

 5. 5

  Norjalaislehti: Pohjoiskorealaiset työskentelevät kuin orjina Pietarin jalkapallostadionin rakennustyömaalla

 6. 6

  ”Mikä Juha Sipilää vaivaa?” – Hallituskumppanit kummastelevat pääministerin outoja ja arvaamattomia avauksia

 7. 7

  Tanskan maahanmuutto­ministeri: Jos pizzeriassa ei puhuta tanskaa, ilmiantakaa se viranomaisille

 8. 8

  Kelan maksujen takkuaminen aiheuttaa jo ongelmia vuokrien maksamisessa – ”Moni on kertonut, että nyt on häätöuhka päällä”

 9. 9

  Pahoinpitelyn silminnäkijänä minut haastettiin todistajaksi – oikeus kertoi nimeni syytetyille, ja pelkään nyt kostoa

 10. 10

  Helsinkiläinen rakennusalan opiskelija kuvaa kerrostaloja Instagramiin, brittien The Guardian -lehti ihastui

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Henri Karvinen jätti lukion väliin, työskenteli 10 vuotta rakennuksilla ja pääsi lääkikseen – Nyt hän kertoo, mikä oli onnistumisen salaisuus

 2. 2

  Sara Forsbergin piti esiintyä Katy Perryn kanssa, mutta Pietarsaaren Halpa-Hallin lavalle nousi uransa kadottanut lupaus – voiko tubetähti vielä nousta menestykseen?

 3. 3

  ”Mikä Juha Sipilää vaivaa?” – Hallituskumppanit kummastelevat pääministerin outoja ja arvaamattomia avauksia

 4. 4

  Poliisin mukaan moni käännytettävä uhkailee itsemurhalla – Mitä afganistanilaiselle Rezalle tapahtui sen jälkeen, kun hän oli kiivennyt köysi kädessä Rautatientorin puuhun?

 5. 5

  Melania Trump piti harvinaisen julkisen puheen rohkeista naisista, ja Suomi oli näyttävästi esillä (tai ainakin yksi suomen kielen sana oli)

 6. 6

  Radikaali rehellisyys voi muuttaa elämäsi ja tuhota parisuhteesi, mutta on sen arvoista, sanoo Tuuli Syvänen: ”Vaihtoehto on elää feikkaamalla”

 7. 7

  Huumevalistus vie lapsilta lelut saksalaisissa päiväkodeissa – Suomalaistutkija: ”Kannattaa kokeilla kotonakin”

 8. 8

  Jättimäinen pyton söi miehen Indonesiassa

 9. 9

  Tukiopetusta jäi pitämättä Lauttasaaressa – rehtori antoi rahat opettajille joululahjaksi

 10. 10

  Putin on valmis tapaamaan Trumpin Suomessa – Niinistö: ”Isännöimme ilomielin, mutta pitää olla myös jotain sanottavaa”

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Sara Forsbergin piti esiintyä Katy Perryn kanssa, mutta Pietarsaaren Halpa-Hallin lavalle nousi uransa kadottanut lupaus – voiko tubetähti vielä nousta menestykseen?

 2. 2

  Hampurilaistesti: Maistoimme juustohampurilaisia kuudesta helsinkiläisravintolasta – selkeä voittaja ja häviäjä löytyivät

 3. 3

  ”Ahne”, ”ikävä tapaus”, ”nuoria naisia lähentelevä outolintu” – tv-pomo Jorma Sairasen muistelmissa Spede, Petelius ja muut tv:n kultakauden suosikit saavat huutia

 4. 4

  Synnytyssaleihin tulee ympärileikattuja naisia jo viikoittain – ”Vaikeuttaa monin tavoin synnytystä”

 5. 5

  Henri Karvinen jätti lukion väliin, työskenteli 10 vuotta rakennuksilla ja pääsi lääkikseen – Nyt hän kertoo, mikä oli onnistumisen salaisuus

 6. 6

  Lääkkeillä laihtumisesta on saatu lupaavia tuloksia – näistä syistä me lihomme rajummin kuin koskaan

 7. 7

  Mätä brassiliha järkyttää, mutta Suomessakin kuluttajaa sumutetaan – ihan joka päivä

 8. 8

  Amatöörin voittama Jussi-palkinto on märkä rätti ammatti­näyttelijöiden kasvoille – Yleisön suosikit on Jusseissa unohdettu

 9. 9

  Vantaan Koivuhaassa on Jehovan todistajien päämaja, jossa valikoitu joukko odottaa pääsyä paratiisiin – lapset on kielletty ja raamatuntulkinta ainoaa oikeaa

 10. 10

  Jättimäinen pyton söi miehen Indonesiassa

 11. Näytä lisää