Valikko

Suomalaispari murskaa esineitä teollisella puristimella, miljoonat katsovat, tulot ”kuukausipalkkatasoa”

Tamperelaiset Lauri ja Anni Vuohensilta pitävät maailman nopeiten kasvavaa Youtube-kanavaa. Siitä saatavilla tuloilla voisi jo jättää normipäivätyöt.

Tampereella murskataan juuri nyt maailmanlaajuisia katsojaennätyksiä:

Tekniikan ylioppilas Lauri Vuohensilta, 29, työskentelee päivät perheensä konepajalla. Iltapuhteena hän vetää vaimonsa Anni Vuohensillan kanssa suosittua Youtube-kanavaa nimeltä Hydraulic Press Channel. Sinne ladatuilla videoilla Vuohensillat murskaavat esineitä hydraulisella prässillä.

Siis jääkiekkoja, golfpalloja, Barbie-nukkeja, kolikoita, kirjoituskoneita, kumiankkoja, pääsiäismunia, legoja. Ihan mitä tahansa mieleen tulee tai mitä katsojat pyytävät.

Vuohensillat perustivat kanavan jo viime syksynä, mutta sen päivittäminen unohtui pian työkiireiltä. Maaliskuun alussa alkoi kasvu, vähän sen jälkeen kun Lauri Vuohensilta sai Instagram-tililleen kyselyitä mainosyhteistyöstä kanavan kanssa.

Oman viehätyksen tuo kulmikkaasti puhuttu englannin kieli, jolla Vuohensilta selostaa kokeitaan.

”Jos tekee sisältöä, mikä ei oo kovin monimutkaista eikä vaadi hirveästi kielitaidolta, minkä takia ei tekisi sitä englanniksi heti, että kaikki muutkin voisivat siitä nauttia?”, pohti Vuohensilta kun haastattelimme häntä maaliskuussa.

Huhtikuun lopussa Hydraulic Press Channel nousi kaikkien aikojen nopeiten kasvavaksi Youtube-kanavaksi.

Tiistaina rikkoutui miljoonan tilaajan haamuraja.

Sen kunniaksi Vuohensilta julkaisi videon, jolla hän kiitteli paitsi katsojia, myös erikseen Reddit-käyttäjiä. Hydraulic Press Channel nousi maailmalla uutiseksi maaliskuussa juuri siksi, että internetin etusivuksi kutsutun sivuston käyttäjä jakoi sen.

Hydraulic Press Channelin ensimmäinen hitti on jo yli 10 miljoonaa kertaa katsottu paperintaitteluvideo:

Siinä Vuohensilta testaa myyttiä, jonka mukaan paperia ei voisi taitella enempää kuin seitsemän kertaa. Seitsemännellä kerralla prässiin menevä A3-paperi pamahtaa ja jäljelle jää paksu levy.

Videon fysiikkaa on pohdittu ulkomaita myöten. Tässä Mediumissa julkaistussa jutussa selitetään, että ratkaisu löytyy Gallivanin teoreemana tunnetusta yhtälöstä.

Pähkinänkuoressa: paperin muodostamat vetysidokset katkeavat hetkellisesti prässin paineessa, jolloin sen muodostaneista selluloosakuiduista tulee eräänlaista selluloosasoppaa. Lopputuote on paperimaisen sijaan kalkkikivimäinen.

Uusin hitti (6,5 miljoonaa katselua) on tämä timantinmurskausvideo:

Amerikkalainen timanttiyritys otti Lauri Vuohensiltaan yhteyttä ja kysyi, voisikohan heidän tuotteensa päästä hydrauliseen prässiin.

”Sanoin, että lähettäkää mahdollisimman iso timantti, kirkkaudella ei ole mitään väliä”, Vuohensilta kertoo.

Posti toikin pian kiven, jonka kokoinen normaalisti myynnissä lähtisi 4 000 dollarilla. Timantti oli niin himmeä, ettei se olisi kelvannut korukäyttöön.

Prässikäyttöön se oli erinomainen.

”So they say that diamonds are forever but how long?”, Vuohensilta selostaa lakonisesti ja käynnistää prässin.Videolla näkyy, miten männän pää liikahtaa sivusuuntaan ja timantti pulverisoituu.

”Yllätti jopa, miten kova timantti oli. Yleensä kovasta aineesta, kuten teräksestä tai lasista, tehdyt tavarat ovat tosi hauraita”, Vuohensilta sanoo.

Vuohensiltojen Youtube-bisnes on lähtenyt niin hyvään kasvuun, että he perustivat sitä varten yrityksen. Nyt raha liikkuu ja videoiden teossa tarvittavat varusteet, kuten tietokoneet ja kamerat, hoituvat HPC Entertainment Oy:n kautta.

”Tää alkaa olla pikku hiljaa päätoimeentulo, on jäänyt muu työ nyt niin vähälle.”

Hydraulic Press Channelin videoiden mainostulot ovat jo yhden ihmisen ”kuukausipalkkatasoa”, kuvailee Vuohensilta. Jos kasvu jatkuu, kanava on viikon päästä Suomen kolmanneksi seuratuin. Edellä ovat enää vain Angry Birdsit ja Duudsonit.

Vuohensilta ei tosin uskalla nuolaista ennen kuin tipahtaa vaan haluaa seurata kehitystä vielä pari kuukautta.

”Ei tässä vielä osaa sanoa, että kannattaako molempien jäädä tekemään tätä päätoimisesti”, Vuohensilta sanoo.

Vuohensillat kokeilevat kanavallaan rohkeasti kaikenlaista.

Hydraulic Press Channelilla on jo oma, ruokaan keskittyvä alagenrensä nimeltä Hydraulic Press kitchen.

Esimerkiksi tällä Fruit salad -nimisellä videolla Vuohensilta murskaa ananaksen, banaanitertun, vesimelonin, kookospähkinän ja lopuksi valmiskermavaahtopurkin – kirsikkana kakun päälle:

Taustalta kuuluu Anni Vuohensillan naurua, aviomieskään ei pysty pitämään pokkaansa vaan kommentoi:

”You don’t need any of that slice & dice shit, just press.”

Ylilyöntejäkin on tullut. Taiteilija Reija Meriläisen suunnittelemat tekoraajat näyttivät puristuessaan niin aidoilta ja rankoilta, että lapsikatsojat säikähtivät. Ongelma ratkesi kun videon alkuun laitettiin varoitus ja se siirrettiin Hydraulic Press Channelin sisarkanavalle, jonne Vuohensillat ovat alkaneet tuottaa erilaista materiaalia ”kulissien takaa”.

Siellä he ovat myös hieman vapautuneet hydraulisen prässin ikeestä.

Löytyy esimerkiksi video, jolla Anni Vuohensilta harrastaa voimannostoa. Se on pariskuntaa yhdistävä laji. Molemmat tähtäävät joulun alla järjestettäviin SM-kilpailuihin – Anni on jo selvittänyt SM-rajankin.

Tulossa on pyöräilyvideoita: jo parina juhannuksena Vuohensillat ovat järjestäneet Alastaron moottoriradalla Ratareisi-nimisen tempauksen, jossa ajetaan ajorataa ympäri 24 tuntia putkeen polkupyörällä, ja se järjestetään myös tänä vuonna.

Fysiikan peruskurssit Tampereen teknillisessä yliopistossa lukenut Lauri Vuohensilta on rakennellut useita erilaisia ”tuhokoneita” hyödyntämällä konepajalta löytyviä koneita, ja tehnyt niistä videoita.

”Vähän tällaista teknologiastuntti-typerä-tyhmyys-tyyppistä materiaalia”, hän toteaa naureskellen.

Vuohensillat rakensivat esimerkiksi auringonvalolla toimivan tuhoamissäteen, joka tehtiin satelliittilautasesta. Kun säteen eteen laittaa tulitikkuaskin, se syttyy tuleen hetkessä.

Seuraavaksi Vuohensilta aikoo rakentaa tyhjiötykin, jolla voi ampua pingispalloja yli äänennopeuden. Hän aikoo myös simuloida erilaisia työtapaturmia prässillä käyttäen apuna lihaskudosta simuloivia irtoraajoja. Hydraulic Press kitchenkin jatkuu.

”Tulossa on kolmen ruokalajin illallinen.”

Fanit odottavat kuitenkin eniten sitä, että Vuohensillat päivittäisivät peruskoneensa seuraavalle tasolle. Se on työn alla.

”Suurin ja tärkein projekti on isomman puristimen teko”, Vuohensilta paljastaa.

Nykyisen prässin puristusvoima on sata tonnia, mutta suunnitelmissa on tuhannen tonnin puristin. Sen hinta on kymmeniä tuhansia euroja.

Vuohensillat tekevät jo yhteistyötä yhden suomalaisen prässivalmistajan kanssa ja nyt haussa on vain muutama yhteistyökumppani lisää.

Siitä tulee tehokkaampi vempele, jossa on paremmat suojaukset ja pyörät, jotta se on vedettävissä ulos pajasta jos puristettava asia syttyisi tuleen. Tai tarvittaessa vietävissä kokonaan pois konepajalta, liveyleisön eteen.

Toki joka puolelta terässuojattuna.

”Käyvä ruohonleikkuri voisi olla mielenkiintoinen puristettava.”

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Internet
 • Tekniikka
 • Kotimaa
Nyt.fi luetuimmat
 1. 1

  Teinielokuvaklassikko The Breakfast Clubin paras hahmo oli ”friikki”, joka ei vielä 1980-luvulla kelvannut pojille

 2. 2

  Näin Trumpin tiedottaja mokaili minuutti minuutilta itsensä syvemmälle Hitler-möläytyksen suohon, koonti tapahtumista

 3. 3

  Game of Thronesin uutta psykopaattipahista esittää tanskalaistähti Pilou Asbaek, ja nyt hän kertoo, miten sai roolin

 4. 4

  Torille! Monty Python -mies Michael Palin onnittelee 100-vuotiasta Suomea mahtavalla videoviestillä ja laulaa legendaarisen Finland, Finland, Finland -laulun

 5. 5

  Ole oma kesäheilasi: Näin masturboit, jos sinulla on penis

 6. 6

  Jaksoarvio: Game of Thronesin seitsemäs kausi alkoi verisellä kostolla ja Ed Sheeranin laulavalla cameolla

 7. 7

  Tinder paljastaa, ovatko Facebook-kaverisi deittisovelluksessa – käyttäjät tyrmistyivät

 8. 8

  Antti Tuisku, Haloo Helsinki, JVG, Sanni ja Profeetat esiintyvät kaikki viikonloppuna Tikkurila-festivaaleilla: ”Ei tarvitse miettiä, että mikä tuo örzingörzin-bändi on”

 9. 9

  Helsingissä järjestetään lauantaina retropelimyyjäiset: fiilistelyyn kuuluvat Zelda, Donkey Kong ja Mario Bros

 10. 10

  Ole oma juhannusheilasi: Näin masturboit jos sinulla on klitoris ja vagina

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Mistä Helsingistä saa hyvännäköistä miestenmuotia? Tässä 16 erilaista kivaa kauppaa

 2. 2

  Ole oma kesäheilasi: Näin masturboit, jos sinulla on penis

 3. 3

  Torille! Monty Python -mies Michael Palin onnittelee 100-vuotiasta Suomea mahtavalla videoviestillä ja laulaa legendaarisen Finland, Finland, Finland -laulun

 4. 4

  Teinielokuvaklassikko The Breakfast Clubin paras hahmo oli ”friikki”, joka ei vielä 1980-luvulla kelvannut pojille

 5. 5

  Suomalaismuoti kiinnostaa maailmalla! Palkitun suunnittelijan mukaan pukeutumiskulttuurissamme on tekemistä, mutta: ”On ihan ok, että olemme käytännöllisempi kansa”

 6. 6

  Laulaja Chester Benningtonin kuolema koskettaa faneja ympäri maailmaa – Keräsimme netistä koskettavimpia muistoja siitä, kuinka Linkin Parkin musiikki auttoi vaikeiden aikojen yli

 7. 7

  Ole oma juhannusheilasi: Näin masturboit jos sinulla on klitoris ja vagina

 8. 8

  Näin Trumpin tiedottaja mokaili minuutti minuutilta itsensä syvemmälle Hitler-möläytyksen suohon, koonti tapahtumista

 9. 9

  Despacito on maailman kaikkien aikojen striimatuin kappale – Näistä syistä espanjankielisestä biisistä tuli niin valtaisa megahitti, myös Suomessa

 10. 10

  Antti Tuisku, Haloo Helsinki, JVG, Sanni ja Profeetat esiintyvät kaikki viikonloppuna Tikkurila-festivaaleilla: ”Ei tarvitse miettiä, että mikä tuo örzingörzin-bändi on”

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Ole oma kesäheilasi: Näin masturboit, jos sinulla on penis

 2. 2

  Keskiviikkona julkaistu sarjakuva oikeuttaa häirintää ja se ei ole ok – näistä syistä

 3. 3

  Ole oma juhannusheilasi: Näin masturboit jos sinulla on klitoris ja vagina

 4. 4

  Jaksoarvio: Game of Thronesin seitsemäs kausi alkoi verisellä kostolla ja Ed Sheeranin laulavalla cameolla

 5. 5

  Despacito on maailman kaikkien aikojen striimatuin kappale – Näistä syistä espanjankielisestä biisistä tuli niin valtaisa megahitti, myös Suomessa

 6. 6

  Laulajatähti R. Kellyä syytetään nuorten naisten aivopesusta ja oudon seksuaalisen kultin johtamisesta, Kelly kiistää itse kaiken – tästä on kyse

 7. 7

  ”Olet niin hyvässä kunnossa”, sanoi Trump Ranskan presidentin puolisolle kameroiden edessä, äläkkä seurasi – Neuvomme Trumpille: Älä kommentoi naisten ulkonäköä ollenkaan

 8. 8

  Mistä Helsingistä saa hyvännäköistä miestenmuotia? Tässä 16 erilaista kivaa kauppaa

 9. 9

  Game of Thronesin uutta psykopaattipahista esittää tanskalaistähti Pilou Asbaek, ja nyt hän kertoo, miten sai roolin

 10. 10

  Jenkkiopettaja kirjoitti hittijutun suomalaisten tavoista – ja suututti maanmiehensä

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 1. 1

  Onko Helsinki kupla, jota muu Suomi ei ymmärrä? ”Osa muualla asuvien Helsinki-kritiikistä voi olla ihmettelyä sen äärellä, mihin ei itsellä ole mahdollisuutta”

 2. 2

  CNN listasi maailman 50 upeinta luonnonihmettä – Suomesta mukaan mahtui yksi kohde

 3. 3

  Erin Dillon menetti kaksi lastaan huumeiden takia, mutta kadehtii välillä narkomaaneja – HS:n reportaasi valkoisten kerjäläisten kaupungista, jossa ”dope boyt” toimittavat ilmaisia huumepusseja kotioville

 4. 4

  Taiteilija Salvador Dalín ruumis nostettiin haudasta isyyden selvittämistä varten – viikset olivat ennallaan, kertoi balsamoija

 5. 5

  Lilli Pukka, 28, on ollut ilman parisuhdetta 10 vuotta ja järjestää ”mää-juhlat” juhlistaakseen sitä – tyytyväiset sinkut voidaan kuitenkin kokea itsekkäinä tai jopa uhkana, sanoo asiantuntija

 6. 6

  Ihmiskunnan itsetunto on pitkään ollut kuolemattoman sielun ja ylivertaisen älyn varassa – mutta kumpaakaan meillä ei ole

 7. 7

  Olen pian taloudellisesti riippuvainen poikaystävästäni opintotukiuudistuksen takia – ja se tuntuu nöyryyttävältä

 8. 8

  Tällainen on Helsingin kallein vuokrakämppä: huoneita 11, neliöitä 500, vuokra 25 000 euroa kuussa

 9. 9

  ”Ne nipistää lapsilisistä / kiristää tilistä budjettii” – Paleface tunnetaan kantaa ottavista sanoituksista, mutta ovatko ne totta? Tarkistimme faktat

 10. 10

  Poliisi tutkii ”haukimafian” toimia Norjassa – petokaloja laskettu luvatta lukuisiin järviin

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Lilli Pukka, 28, on ollut ilman parisuhdetta 10 vuotta ja järjestää ”mää-juhlat” juhlistaakseen sitä – tyytyväiset sinkut voidaan kuitenkin kokea itsekkäinä tai jopa uhkana, sanoo asiantuntija

 2. 2

  Tällainen on Helsingin kallein vuokrakämppä: huoneita 11, neliöitä 500, vuokra 25 000 euroa kuussa

 3. 3

  Löyhkäävä ”koiranlihakuja” on maanpäällinen helvetti, jossa päättömät koirat odottavat vierailijoita – osa korealaisista ajattelee yhä lihan maistuvan parhaalta, kun eläintä on piesty ennen teurastusta

 4. 4

  Kartta näyttää, mille alueille maahanmuutto keskittyy Suomessa – professorin mielestä hajasijoittaminen on ”periaatteessa kiva”, mutta ongelmallinen ajatus

 5. 5

  Tanska siivoaa kerjäläisensä vankilaan – kahden viikon ehdottomia tuomioita jaetaan nyt ilman varoitusta

 6. 6

  CNN listasi maailman 50 upeinta luonnonihmettä – Suomesta mukaan mahtui yksi kohde

 7. 7

  Joka kolmas muistisairaus voitaisiin ehkäistä korjaamalla elintapoja – tutkijat tunnistivat yhdeksän vaaran paikkaa, jotka altistavat dementioille eri elämänvaiheissa

 8. 8

  Brittien uusi Jane Austen -seteli aiheuttaa harmia – fanien mukaan pankki ei ole ymmärtänyt seteliin painettua sitaattia

 9. 9

  Äänestäjät saivat tahtonsa läpi: Tukholman ja Göteborgin väliä kulkeva juna nimettiin Trainy McTrainfaceksi

 10. 10

  Donald Trumpin viestintäpäällikkö Sean Spicer on irtisanoutunut – tilalle nousee Valkoisen talon lehdistösihteeri Sarah Huckabee Sanders

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Elävien kuolleiden kaupungilta näyttävän Daytonin ruumishuoneelta on tila loppu – Yhdysvaltoja riivaa historian pahin huume-epidemia, ja yliannostuksia ottavat niin eläkeläiset kuin lapsetkin

 2. 2

  Ole oma kesäheilasi: Näin masturboit, jos sinulla on penis

 3. 3

  Asuntopula ajaa nuoria aikuisia Inarin metsiin – Kaisa Tikka peseytyy purossa ja käyttää jääkaappinaan kivenkoloa

 4. 4

  Joka kolmas muistisairaus voitaisiin ehkäistä korjaamalla elintapoja – tutkijat tunnistivat yhdeksän vaaran paikkaa, jotka altistavat dementioille eri elämänvaiheissa

 5. 5

  Australialaisnainen soitti hätänumeroon Yhdysvalloissa, paikalle tullut poliisi ampui hänet – omaiset vaativat vastauksia surmasta

 6. 6

  Lilli Pukka, 28, on ollut ilman parisuhdetta 10 vuotta ja järjestää ”mää-juhlat” juhlistaakseen sitä – tyytyväiset sinkut voidaan kuitenkin kokea itsekkäinä tai jopa uhkana, sanoo asiantuntija

 7. 7

  Maistamaan pakottaminen vain pahentaa lapsen nirsoilua, ja sipulin piilottaminen ruokaan on epäreilua – lastenpsykiatri neuvoo, miten valikoivan lapsen voi saada syömään

 8. 8

  Ruokolahden leijona oli isojen poikien pila – viranomaiset ovat tienneet totuuden 25 vuotta

 9. 9

  Lipunmyynti lähijunissa loppui aikoja sitten, mutta 22 asemaa on edelleen ilman automaattia – Mitä tekee konduktööri, joka ei saa enää myydä lippuja?

 10. 10

  Kun entinen poikaystävä tappoi itsensä, Tuisku Lehto, 27, päätti elää – nyt hän on tehnyt näyttelyn, jossa näkyy mielenterveys­kuntoutujien ilo

 11. Näytä lisää