Valikko

Kysy mitä vaan: Selvitimme, missä Remontti-Reiska eli Jorma Piisinen on juuri nyt

Kysy mitä vaan, me etsimme vastauksen! Tällä kertaa kysyttiin, mihin on Remontti-Reiskana tunnettu Jorma Piisinen hävinnyt.

Kysy sovelluksessa (löydät sen täältä) mitä vaan, me selvitämme parhaisiin vastauksen! Mitä Google ei tiedä, se selviää täältä.

Tämän kysymyksen esitti nimimerkki SzJP9fxgUkx3:

”Hei! Mietittiin tossa äsken kaverin kanssa vanhaa kunnon telkkarisarjaa nimeltä Joka kodin asuntomarkkinat ja vanhaa kunnon Remontti-Reiskaa. Muutamia vuosia taaksepäin tämä herrasmies näkyi vähän joka paikassa mutta nyt hänestä ei ole kuulunut vuosiin. Mihin on Jorma Piisinen kadonnut ja mitä hänelle nykyään kuuluu?”

Jorma Piisinen tuli suomalaisille tunnetuksi viikonloppuaamuisin MTV3:lle näytetystä Joka kodin asuntomarkkinat -ohjelmasta. Ohjelma alkoi muinaisella Kolmoskanavalla vuonna 1991.

Vuodesta 1993 lähtien uudella MTV3-kanavalla esitetyssä ohjelmassa remonttiosuudet juonsi Jorma Piisinen, jonka kaikki muistavat Remontti-Reiskana.

Soitimme Piisiselle!

Puhelimeen vastaa hyvin hiljainen ja käheä ääni.

Jorma Piisinen puhuu kuiskaten, koska hän on menettänyt flunssan ja yskän myötä äänensä melkein kokonaan.

Jorma Piisinen, missä olet juuri nyt?

”Järvenpäässä, traktorin ratissa puuhommissa, koivunippu trukin piikeissä”, käheä-ääninen mutta hyväntuulinen Piisinen, 56, sanoo.

Vaikka Suomi tuntee Piisisen tv-töistään, hänen elämäntyönsä on ollut rakentaminen.

”Rakennetaan talot ja myydään ne pois. Sen lisäksi oon tässä touhunnut pikkuremontteja aina kun ehtii.”

Piisinen on rakentanut omalle perheelleen kolme omakotitaloa ja päälle kesämökin. Yhteensä hän on ollut mukana tekemässä toistasataa taloa.

Miten päädyit Remontti-Reiskaksi?

”1990-luvun alussa ne hakivat ohjelmaan uutta Remontti-Reiskaa. Muksujen kummi näki ilmoituksen, soitti mulle ja sanoi, että siinä olisi hyvä homma sulle”, Piisinen kertoo.

Hän laittoi hakemuksen sisään, tosin päivän myöhässä, ja sai kutsun koekuvauksiin. Piisinen ja viisi muuta kokelasta saivat tehtävän rakentaa linnunpönttö ja katsojat äänestivät niistä suosikkinsa.

Piisisen savivellillä maalattu linnunpönttö maastoutui hienosti ja vei voiton.

Ennen Piisistä remonttiosuuksia oli juontanut ohjelmassa toinen henkilö, mutta Piisinen ei tiedä, miltä tämä edes näytti.

”Pyysin ennen ensimmäisiä kuvauksiani nähdäkseni muutaman hänen tekemänsä jakson. Tuottaja ei suostunut näyttämään, vaan sanoi, että on parempi, kun teen aivan omannäköisen ohjelman.”

Millaista se julkisuus oli ohjelman kulta-aikana?

”Ihmiset tulivat kyselemään neuvoja remontteihin, että meillä olisi nyt tällainen ja tällainen tilanne, miten se pitäisi tehdä. Ihan päivittäin tultiin kyselemään.”

”Miehet suuttuivat aina kun näytin miten joku tehdään, kun ne itse olivat tottuneet tekemään sen toisella tavalla. Moni kävi kuumana ja sanoi, että älä neuvo. Mä usein sanoin, että joka meinaa tehdä rakennusmääräysten tai materiaalivalmistajien ohjeiden vastaisesti, sillä pitää olla helvetin paksu lompakko. Ei ne tykänneet siitäkään”, Piisinen toteaa.

Saitko paljon treffiehdotuksia?

”Äijät aina messuilla sanoivat, että rouvat sitä ohjelmaa katsoo. Tyrkkyjä ei ole ollut liian paljoa.”

Remontti-Reiska pukeutui usein erittäin niukkoihin, vartalon paljastaviin toppeihin tai lappuhaalareihin. Kuka päätti asuista?

”Se taisi olla niin, että ne asut tulivat tuotantoyhtiön puolesta alussa ja se tyyli vain jäi päälle”, Piisinen muistelee ja nauraa minkä käheydeltään pystyy.

”Ohjeistus oli, että mahdollisimman vähän päälle.”

Aiemmin Joka kodin asuntomarkkinoiden ohjelmapaikalla oli tullut talk show -satiiriohjelma Frank Pappa Show, jonka yksi tavaramerkeistä oli säämies Toni, valtavaa hauistaan esittelevä kehonrakentaja-meteorologi.

”Mäkin oli treenannut jonkun verran ja kun takana oli sama tuotantoyhtiö, ne sanoivat, että vedä säkin tollaisella lappuhaalarilookilla.”

Kaipaatko julkisuutta?

”En mä oikeastaan, kun en koskaan pyrkinyt julkisuuteen, vaan se tuli lähinnä ohjelman sivujuonteena. Otin sen sillä tavalla, että se on mun duuni, siinä tulee naama näkyviin. En pyrkinyt koskaan mihinkään juorupalstoille, enkä joutunutkaan hirveästi kun en törttöillyt”, Piisinen sanoo.

Tunnistetaanko sinut yhä kadulla?

”Kyllä vanhempi väki tunnistaa, teinit eivät ole kuulleetkaan. En mä hirveästi liiku missään. Normaaliarki on sellaista, että kun mä töistä selviän, käyn lenkillä. Vapaa-ajan olen melkein mökillä. Touhuilen pihahommia ja lumitöitä.”

Onko menneisyydestäsi Remontti-Reiskana ollut hyötyä?

”Lähinnä sillä tavalla, että kun siinä hommassa tehtiin yhteistyötä VTT:n ja yliopistojen kanssa, oli rakennusalan erikoisasiantuntijoita ja tohtoreita vieraana, niin tiesi aina, mihin suuntaan rakentaminen on menossa. Kolme-neljä vuotta etukäteen tiesi, mitä on tulossa, mitä määräyksiä ja trendejä. Materiaalitoimittajat ja rakennusaineteollisuus informoivat aina kaikista uudistuksista. Siitä oli sillä tavalla hyötyä omassa työssä.”

Joka kodin asuntomarkkinat päättyi vuonna 2010, jonka jälkeen Piisinen veti vielä omaa Remontti-Reiska-ohjelmaa maksullisen MTV3 Maxin puolella.

Piisisen viimeisiä töitä televisiossa oli Aku Hirviniemen Putous-sarjassa debytoiman Timo Harjakainen -komediahahmon kanssa tehty 12-osainen viihdesarja Harjakaisen ja Piisisen talkoot (2012).

Remontti-Reiska-nimitys oli jäänyt taakse, koska Joka kodin asuntomarkkinoiden tuotantoyhtiö omisti oikeudet tuotemerkkiin.

Ympäristöministeriö oli mukana tuottamassa Harjakaisen ja Piisisen talkoita, koska siinä kerrottiin suomalaisille rakentamisen perusperiaatteista.

Miksi teit ohjelman Putous-hahmon kanssa?

”Meikäläisen asia on yleensä aika tylsää ja kuivaa. Kun Harjakaisen hahmo pelleili siinä vierellä, sillä pyrittiin saamaan asiaa ja viihdettä sopivasti samaan ohjelmaan”, Piisinen kertoo.

Voisitko nähdä itsesi vielä joskus tekemässä remontteja televisiossa?

”En osaa sanoa. Toi nyky-tv on sellaista, että siinä pyritään tekemään viihdettä kaikesta ja kun en ole mikään koomikko, voi olla hankalaa löytää ohjelmaan sponsoreita”, Piisinen pohtii ääneen.

Myös lisääntynyt tuotesijoittelu arveluttaa.

”En oikein suostu puhumaan sellaisista tuotteita, joita en ole itse todennut hyviksi. Menetän naaman ja uskottavuuden jos puhuisin esimerkiksi sellaisten tuotteiden puolesta, jotka ovat täyttä sontaa.”

Lisää kysymyksiä voi jättää Nytin sovelluksessa.

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Kysy mitä vaan
 • Televisio
 • Kotimaa
Nyt.fi luetuimmat
 1. 1

  Helsingin uusissa K-18-pakohuoneissa on kauhua, kannibalismia ja oikeita näyttelijöitä pelottelemassa – tällaisia pelit ovat

 2. 2

  Näin ostat taidetta: Lenkkarit jalkaan ja nopeasti kiinni teokseen, kertoo ammattiostaja

 3. 3

  Pikatestissä Kampin pieni salaattiravintola, jossa annoksista saa selville kaiken mahdollisen

 4. 4

  HSTV:n satiirinen Uutisraportti-ohjelma: Ylen päätoimittaja Jääskeläinen unohti, että hänen lafkastaan tuli hallituksen äänitorvi jo vuosi sitten

 5. 5

  8 asiaa josta tietää että, Suomalaiset on kieli kansaa

 6. 6

  Instagram alkoi sumentaa ”arkaluontoista sisältöä” – esimerkiksi eläinsuojelujärjestöjen kuvia tai videoita

 7. 7

  Helsinkiin pystytettiin päiväksi K-18-kauhutalo, jossa klovnit sitoivat tuoliin ja teurastaja uhkaili – testasimme

 8. 8

  Kaikki Pokémonista: Lue tämä, niin tiedät kaiken, mitä 20 vuotta täyttävästä sarjasta pitää tietää

 9. 9

  Gayklubi Hercules löysi uudet tilat Helsingistä – avajaiset tänään

 10. 10

  Menot 15.–21. 8.

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Helsingin uusissa K-18-pakohuoneissa on kauhua, kannibalismia ja oikeita näyttelijöitä pelottelemassa – tällaisia pelit ovat

 2. 2

  Nyt Netflix epäonnistui pahasti – menestykseksi odotettu sarja Iron Fist on täysi floppi, selitämme miksi

 3. 3

  Pikatestissä Kampin pieni salaattiravintola, jossa annoksista saa selville kaiken mahdollisen

 4. 4

  Instagram alkoi sumentaa ”arkaluontoista sisältöä” – esimerkiksi eläinsuojelujärjestöjen kuvia tai videoita

 5. 5

  Äärioikeiston trollit voittivat taas Shia LaBeoufin: Trumpia vastustava, jo kolme kertaa eri paikkaan siirretty taideprojekti keskeytyi jälleen

 6. 6

  Hampurilaistesti: Maistoimme juustohampurilaisia kuudesta helsinkiläisravintolasta – selkeä voittaja ja häviäjä löytyivät

 7. 7

  Anoreksiaan yllyttävät kuvat saavat rehottaa, koska Instagram tekee niillä rahaa

 8. 8

  Hittisarja Making a Murdererin ”sankarijuristit” vierailivat Suomessa, vastasivat kritiikkiin ja kysymyksiin – kävimme paikalla

 9. 9

  Aloita uusi vuosi uudella kalenterisysteemillä: Pidimme kaksi viikkoa uutta bullet journalia, jota hehkutetaan maailmalla – näin se toimii

 10. 10

  Helsinkiin pystytettiin päiväksi K-18-kauhutalo, jossa klovnit sitoivat tuoliin ja teurastaja uhkaili – testasimme

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Hampurilaistesti: Maistoimme juustohampurilaisia kuudesta helsinkiläisravintolasta – selkeä voittaja ja häviäjä löytyivät

 2. 2

  Nyt Netflix epäonnistui pahasti – menestykseksi odotettu sarja Iron Fist on täysi floppi, selitämme miksi

 3. 3

  Trump leikki ajavansa rekkaa, tööttäili ja intoili kuin pikkulapsi, internet riemastui kuvista

 4. 4

  Netissä kiertää nyt ”maailman epätyydyttävin” video, jolla tehdään harmittomia juttuja väärin ja katsojia inhottaa – psykologi selittää, mistä vastenmielisyys johtuu

 5. 5

  Suomi mainittu, Voguessa! Maailman kuuluisin muotilehti nosti Helsingin seuraavaksi cooliuden pääkaupungiksi

 6. 6

  Pelit-lehden ansiosta suomalaisista tuli juuri tällainen pelaajakansa: päätoimittajana 25 vuotta toiminut Tuija Lindén kertoo nyt, miten se kävi

 7. 7

  Näin syntyy täydellinen hampurilainen kotikeittiössä – huippukokki antaa vinkkejä jokaiseen vaiheeseen

 8. 8

  Helsingin uusissa K-18-pakohuoneissa on kauhua, kannibalismia ja oikeita näyttelijöitä pelottelemassa – tällaisia pelit ovat

 9. 9

  Menin epäillen katsomaan uutta Kaunotarta ja hirviötä ja yllätyin: Se on alkuperäistä parempi, olennainen päivitys klassikkoon

 10. 10

  Pikatestissä Ison Roobertinkadun ylistetty ravintola, josta saa Lähi-idän ruokaa – salaatti oli raikasta ja lammas mehevää

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 1. 1

  Miten kävi Saaralle? ”Yritettiin tehdä kansainvälistä, tehtiin ihan Tokmannia”

 2. 2

  Synnytyssaleihin tulee ympärileikattuja naisia jo viikoittain – ”Vaikeuttaa monin tavoin synnytystä”

 3. 3

  Kongossa siepattu ruotsalainen YK:n työntekijä on löydetty kuolleena

 4. 4

  Moni uskoo, että sokeri tai maito voi aiheuttaa syöpää – Asiantuntija kertoo nyt, millainen ruokavalio pitää syövän loitolla

 5. 5

  Kaupungeissa on jotain, mikä koettelee mielenterveyttä – urbaani psykoosi on kaupunkilaisten oma oireyhtymä

 6. 6

  Lääkkeillä laihtumisesta on saatu lupaavia tuloksia – näistä syistä me lihomme rajummin kuin koskaan

 7. 7

  Hille Korhosen uraan mahtuu 7 vuotta kotiäitinä – kesällä hänestä tulee ainoa suurta pörssiyhtiötä johtava nainen Suomessa

 8. 8

  Syyte: Lihayritys myi ulkomaista lihaa kotimaisena ja kierrätti myymättömät tuotteet raaka-aineeksi – ”Virheitähän on tehty”, sanoo toimitusjohtaja HS:lle

 9. 9

  Yhdeksällä miljoonalla eurolla tietokoneita ja elektroniikkaa suoraan vääriin käsiin – näin Helsingin opetusviraston laitepetos onnistui

 10. 10

  Kasvukivut sekoittivat Finnairin – tässä selitys Miamin-lentojen perumiselle

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Synnytyssaleihin tulee ympärileikattuja naisia jo viikoittain – ”Vaikeuttaa monin tavoin synnytystä”

 2. 2

  Lääkkeillä laihtumisesta on saatu lupaavia tuloksia – näistä syistä me lihomme rajummin kuin koskaan

 3. 3

  Vuorilta löytyi maailman vanhin ja harvinaisin koiralaji – Uudenguinean ylämaakoiran uskottiin jo kuolleen sukupuuttoon

 4. 4

  Opetan lukiossa asioita, joita en ole opiskellut päivääkään

 5. 5

  ”Ahne”, ”ikävä tapaus”, ”nuoria naisia lähentelevä outolintu” – tv-pomo Jorma Sairasen muistelmissa Spede, Petelius ja muut tv:n kultakauden suosikit saavat huutia

 6. 6

  Syyte: Lihayritys myi ulkomaista lihaa kotimaisena ja kierrätti myymättömät tuotteet raaka-aineeksi – ”Virheitähän on tehty”, sanoo toimitusjohtaja HS:lle

 7. 7

  Nainen brittipolitiikassa on yhä sääriensä summa – tabloidin seksistinen kansikuva onnistui hätkähdyttämään jopa Britanniassa

 8. 8

  Tiedoksi niille, jotka surevat pakolaisten aiheuttamia kustannuksia: Leirittämällä ja eristämällä he vasta kalliiksi tulevatkin

 9. 9

  Rajan yli salakuljetetut liuskat paljastavat Pohjois-Korean arjen – Maailmalla kerää huomiota kirja, jonka tekijä on mysteeri

 10. 10

  Nainen ei saanut avioeroa Britanniassa – miljonääripariskunnan vaimon on pakko pysyä avioliitossa, vaikka mies valitti vanhasta syrjähypystä ja haukkui vaimoa julkisilla paikoilla

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Tuhansia suomalaisia ryöstettiin orjiksi, mutta sitä hädin tuskin muistetaan – moni kansa ei unohtaisi moista vääryyttä ikinä

 2. 2

  Jopa puolet liikunnan harrastajista treenaa liian lujaa, sanoo asiantuntija – Iltakävely voi usein olla hikilenkkiä parempi

 3. 3

  Hampurilaistesti: Maistoimme juustohampurilaisia kuudesta helsinkiläisravintolasta – selkeä voittaja ja häviäjä löytyivät

 4. 4

  ”Ahne”, ”ikävä tapaus”, ”nuoria naisia lähentelevä outolintu” – tv-pomo Jorma Sairasen muistelmissa Spede, Petelius ja muut tv:n kultakauden suosikit saavat huutia

 5. 5

  Toni Kitin kova flunssa olikin aids – Nyt hän toivoo, että muut eivät uskoisi netin valesivuja

 6. 6

  En halua olla sukupuoli­neutraali, haluan olla nainen – kotona pesen mielelläni mieheni pyykit

 7. 7

  Finnair perui koko kesän Miamin-lennot – mitä lentoyhtiössä oikein tapahtuu?

 8. 8

  Synnytyssaleihin tulee ympärileikattuja naisia jo viikoittain – ”Vaikeuttaa monin tavoin synnytystä”

 9. 9

  Lääkkeillä laihtumisesta on saatu lupaavia tuloksia – näistä syistä me lihomme rajummin kuin koskaan

 10. 10

  Mätä brassiliha järkyttää, mutta Suomessakin kuluttajaa sumutetaan – ihan joka päivä

 11. Näytä lisää