Valikko

Tässä ihan kaikki, mitä pitää tietää Helsingin ja lähiseudun kesäfestareista

Jättioppaassa valikoima Helsingin ja lähiseudun musiikkifestivaaleja. PJ Harvey, Iggy Pop ja Massive Attack... Musiikkia on enemmän kuin koskaan, ja se soi myöhempään kuin koskaan. Mukana myös uusia festivaaleja, esimerkiksi Vision, Iskelmä Live ja Herttoniemi Block Party!

Tästä tulee kaikkien aikojen festivaalikesä.

Helsingissä on musiikkifestivaaleja enemmän kuin miesmuistiin. Tuska ja Flow totuttivat 2000-luvulla kaupunkilaiset siihen, että Helsingin keskustassakin voi olla täysikokoinen, koko viikonlopun kestävä festivaali, jonka pääesiintyjinä on maailman tunnetuimpia artisteja.

Skaalan suuremmassa päässä on enemmän valinnan varaa, sillä Teurastamon alueella järjestetään nyt kaksikin kaksipäiväistä festivaalia. Viime kesänä menestyksekkäästi aloittanut Sideways-festivaali tulee taas, ja uutena tulokkaana on heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna järjestettävä Visio Festival, joka tarjoaa yksinomaan elektronista musiikkia.

Aivan toisenlaisesta musiikista pitäviä muistetaan myös uudella tapahtumalla: syyskuun alussa festivaalikesän päättää Iskelmä Live Suvilahdessa.

Ja vuonna 2016 musiikkia fiilistellään pidempään!

Suvilahden festivaalialue on tänä kesänä saanut pidennetyt meluluvat. Tuskassa soitetaan nyt perjantaina ja lauantaina puoleenyöhön asti ja sunnuntaina iltakymmeneen.

Flow’ssa musiikki soi kahtena ensimmäisenä iltana entiseen tapaan yhteen asti mutta nyt sunnuntainakin puoleenyöhön, ja elokuun We Love the 90’sissa ohjelma jatkuu perjantaina ja lauantaina tuntia entistä pidempään.

Uusien tapahtumisen vastapainoksi festivaalikartalta on poistunut Espoon Kivenlahti Rock, tosin vain tilapäisesti. Festivaali aikoo palata kesäkuussa 2017 uudelle juhlapaikalle Tapiolan urheilupuistoon tuoreen länsimetron ulottuville.

Mutta nyt: mahtavaa festarikesää!

Maailma kylässä

Kenelle: Etnoruoan ja -musiikin ystäville

Tämä on tapahtuma, joka aina käynnistää Helsingin festivaalikesän. Se on aina ollut keskusteluineen, työpajoineen, performansseineen ja runsaine ruokatarjoiluineen vähän enemmän kuin tavanomainen musiikkifestari. Päälavan esiintyjät ovat huippua, kuten brittiläinen pitkän linjan dub-fuusioyhtye Asian Dub Foundation ja Saharan bluesin tähti Bombino. Kotimaan suosikeista mukana ovat muiden muassa Scandinavian Music Group ja Mira Luoti.

Kaisaniemen puisto la 28. 5. klo 11–20 ja su 29. 5. klo 11–18. Vapaa pääsy. maailmakylassa.fi

Kumpulan kyläjuhla

Kenelle: Yhteisöllisille

Kumpulalaisten festivaalille ovat tervetulleita kaikki muutkin kuin idyllisen kaupunginosan oma väki. Koko päivän kestävillä kyläjuhlilla on monenlaista ohjelmaa, mutta suurimman huomion ovat saaneet nimekkäät artistit, joita tänä vuonna ovat muiden muassa Anssi Kela, Katri-Helena, Mokoma, Atomirotta, Pelle Miljoona United ja Pauli Halme Trio solistinaan Anna Puu.

Limingantien ja Intiankadun ympäristö la 28. 5. klo 9–22. Vapaa pääsy.

Hki Punk Fest

Nyt on muistettu punkkaria! Viisi päivää kestävässä ja neljään eri paikkaan levittäytyvässä punktapahtumassa esiintyy yhteensä 36 kotimaista yhtyettä punkin eri alatyyleistä. Mukana on nuoren polven yhtyeitä, 2000-luvun tulokkaita, kuten Ydinperhe, pidempään puurtaneita, kuten Sur-rur tai Oheisvasara ja yksi todellinen veteraanikin eli 37 vuotta sitten perustettu Kadotetut.

Oranssi, Lepakkomies, Rauhanasema ja Hämeentien sillan alus Hermannissa ke–su 1.–5. 6. Liput 6–12 e, festivaaliranneke 30 e. hkipunkfest.fi

Louhela Jam

Kenelle: Vantaalaisille rockpikniköijille

Jokiuoman puiston ilmaisfestivaali on pääkaupunkiseudun pitkäikäisimpiä, sillä ensimmäinen Louhela Jam järjestettiin jo vuonna 1991. Tänä vuonna Louhelassa soittavat muiden muassa Kuningasidea, Neumann & Liivit Boys ja The Duplo!

Jokiuoman puisto, Vantaa su 5. 6. klo 12–21. Vapaa pääsy. louhelajam.fi

First Sound of Summerburst

Kenelle: Terassibailaajille

Tämän kesän uutuuksiin kuuluu myös Hernesaaren uuden terassikeskuksen dj-tapahtuma First Sound of Summerburst, joka on vähän kuin pienempi versio Weekendistä. Edm-ohjelmiston vetonauloina ovat Kygo, Steve Angello ja Afrojack.

Hernesaaren ranta la 11. 6. klo 14. Liput 69,50–99,50 e. summerburst.fi

Sideways

Kenelle: Musiikkinörteille

Toista kertaa järjestettävä Sideways on kuin tiivistetty versio Flow’sta tupla-annoksella indierockia. PJ Harveyn ensimmäinen Suomen keikka on festivaalin vetonaula, mutta mukana on muitakin vahvoja naisartisteja, kuten Peaches, Susanne Sundfør ja Kelela. Kotimaisten artistien joukossa on vanhoja pioneereja: Radiopuhelimet, PK Keränen ja harvoin keikkaileva Yari.

Teurastamo (Työpajankatu 2) pe 17. 6. klo 16–1 ja la 18. 6. klo 14–1. Kahden päivän lippu 85 e, lauantai 60 e. Perjantain liput on varattu loppuun. sidewayshelsinki.fi

UUSI FESTIVAALI: Stadin juhannus

Kenelle: Kaupunkiin jääville

Uusi kaksipäiväinen juhannusfestivaali nousee Lonnan saareen, joka sijaitsee Suomenlinnan ja Katajanokan puolivälissä. Esiintyjinä on kotimaisia artisteja, etunenässä Paperi T, Reino Nordin, Tuuttimörkö, The Hearing. Lake Jons ja Töölön Ketterä. Lonnaan pääsee maksullisella vesibussikuljetuksella Kauppatorilta.

Lonnan saari to 23. 6. klo 16–24 ja pe 24. 6. klo 14–24. Liput 23 e (1 pv), 32,50 (2 pv). Facebook: Stadin juhannus.

Tavastian juhannus

Kenelle: Klubitunnelman ystäville

Yöttömän yön juhlaa voi viettää halutessaan myös keinovalossa ikkunattomalla Tavastialla ja alakerran Semifinalissa. Urbaani juhannus koostuu kahdesta illasta: aatonaaton tähtinä ovat Ismo Alanko ja Jonna Tervomaa ja aattoiltana soittavat J. Karjalainen ja Tiisu.

Urho Kekkosen katu 4–6 to 23. 6. ja pe 24. 6. klo 19.30. Liput 25 e (1 pv) ja 40 e (2 pv). tavastiaklubi.fi

Puistoblues

Kenelle: Perinnetietoisille

Maan tunnetuin bluesfestivaali on jo 38 vuotta vanha, mutta moni tämän kesän esiintyjä on paljon nuorempi. Kuten esimerkiksi hämmentävän suomalaiselta kuulostavan yhdysvaltalaisen Simo-yhtyeen keulakuva JD Simo tai vanhan rhythm & bluesin henkeä elvyttävä laulaja Nikki Hill. Lauantain pääkonsertin pääesiintyjä on slidekitaristi Sonny Landreth.

Vanhankylänniemi (Järvenpää) la 2. 7. klo 10.30. Liput 65,50 e. Lisäksi ilmaiskonsertteja Järvenpään keskustassa 29. 6–1. 7. puistoblues.fi

Tuska Open Air

Kenelle: Metalliväelle

Tuskassa karjahdellaan ilosta tänä kesänä, koska soittoajat saavat kestää myöhempään. Tietysti iloitaan myös esiintyjistä, joita ovat muiden muassa ruotsalainen pop-proge-fuusiometalliyhtye Ghost, 80-luvun sankarit Anthrax ja Testament, Espoon maailmankartalle soittanut Children of Bodom ja black metalin huippuihin kuuluva puolalainen Behemoth.

Suvilahti 1.–2. 7. klo 13–1 ja 3. 7. klo 14–22. Liput alk. 70 e (1 pv) 100 e (2 pv) 125 e (3 pv). tuska-festival.fi

UUSI FESTIVAALI: Visio Festival

Kenelle: Ääriteknoilijoille

Jos Flow’ssa on mielestäsi liikaa kitarabändejä ja indiefolkia ja Weekend on alaikäisille tarkoitettu edm-hoplop, niin Visio voi olla sopivin valinta. Tiukasti vain elektroniseen musiikkiin, teknoon, houseen ja diskoon keskittyvä tapahtuma järjestetään Sidewaysin tavoin Teurastamolla. Pääesiintyjä ja samalla festivaalin popmaisin artisti on norjalainen Todd Terje.

Teurastamo (Työpajankatu 2) pe 1. 7. klo 17–2 ja la 2. 7. klo 15–2. Liput 60 e (1 pv) ja 88 e (2 pv). visiofestival.com

Alppipuiston kesä

Kenelle: Säästäväisille

Alppipuistossa Linnanmäen ja pääradan välissä järjestetään heinäkuussa taas kaupungin tukemien ilmaistapahtumien sarja, joissa järjestäjät ja musiikkityylit vaihtelevat. Alppimuisto, Pitkä kuuma kesä ja Elephantasy ovat edelliskesiltä tuttuja, uusia ovat muun muassa Stupidon Indie Picnic ja Balkan Fever. Yhteistä on konstailematon tunnelma. Valtavaa valoshow’ta ei kaivata, eikä vähän tuhnuinen äänentoistokaan haittaa.

Alppipuisto lauantaisin ja sunnuntaisin heinäkuussa (paitsi 16.–17. 7.). Vapaa pääsy. alppipuistonkesa.info

Tikkurila-festivaali

Kenelle: Keskitien tallaajille

Kotimaisten huippunimien varaan rakennettu Tikkurila-festivaali elää nyt kolmatta kesäänsä. Cheekiä lukuun ottamatta Hiekkaharjun festivaalialueella nähdään kahden päivän aikana useimmat kesän työllistetyimmistä esiintyjistä: JVG, Chisu, Elastinen, Antti Tuisku, J. Karjalainen ja niin edelleen. Festivaalipaikalle pääsee ilmaisella bussilla Hotelli Vantaan pihasta.

Hiekkaharjun urheilupuisto (Urheilutie 15, Vantaa) pe 22. 7. ja la 23.  7. klo 13–1. Liput 55 e (1 pv) ja 79 e (2 pv). tikkurilafestivaali.fi

Hori Smoku Summer Boogaloo

Kenelle: Räminää rakastaville

Festivaaleja löytyy moneen makuun: Hori Smoku -festivaali Ääniwalli-klubilla Vallilassa palvelee punkin ja äänekkäämmän indien ja vaihtoehtorockin harrastajia. Esiintyjälistan kärjessä on ollut aina pari kansainvälistä sankaria, niin nytkin: Mudhoney, joka oli 1980-luvun lopussa Seattlen grungen ensimmäisiä muotoilijoita, ja 1990-luvulla kukoistanut punktrio Oblivians, joka palasi muutama vuosi sitten keikoille.

Ääniwalli (Pälkäneentie 13) pe 22.  7. klo 18–3 ja la 23.  7. klo 16–3. Liput 33,50 e (1 pv) ja 55 e (2 pv). Facebook: Hori Smoku Summer Boogaloo

Meidän festivaali

Kenelle: Fuusiofaneille

Pekka Kuusiston johtama poikkitaiteellinen ja kokeellinen tapahtuma kiinnostaa rockin ja popin raja-alueilla viihtyviä kuulijoita. Tänä vuonna runsasta klassisen musiikin tarjontaa täydentävät muiden muassa Paperi T, Ismo Alanko ja Giant Robotista tuttu Tuomas Toivonen.

Järvenpää-talo, Kallio-Kuninkala ja useita muita konserttipaikkoja 23.–30. 7. ourfestival.fi

Weekend Festival

Kenelle: Bailaaville

Kesän suurimmassa elektronisen tanssimusiikin eli edm:n tapahtumassa on kesän suurimmat edm-tähdet (mm. Axwell & Ingrosso, Armin van Buuren, Martin Garrix ja Tiësto) ja korein ökylava, mutta vähintään yhtä tärkeää festivaaleilla on yleisö itse. Tänä vuonna Weekend järjestetään samaan aikaan myös Tukholmassa ja Viron Pärnussa, ja pääesiintyjät kiertävät Weekendistä toiseen.

Kyläsaari (Kyläsaarenkatu 12) pe 5. 8. ja la 6. 8. klo 14–24. Liput 79 e (1 pv), 109 e (2 pv) ja 119 e (2 pv, oikeuttaa poistumaan päivän aikana alueelta ja palaamaan takaisin).

Flow Festival

Kenelle: Melkein kaikille

Iggy Popin, Massive Attackin, New Orderin ja Descendentsin ansiosta Suvilahteen vaeltaa tänäkin vuonna kirjava joukko kaikenlaista yleisöä. Halutessaan Suvilahdessa voi kikkailla koko viikonlopun myös marginaalisten esiintyjien keikoilla, mutta jos haluaa festivaaliviikonlopulta sekä tuttuja fanituksen kohteita että yllätyksiä, ei Flow’ta parempaa paikkaa ole kovin monta koko Pohjois-Euroopassa.

Suvilahti pe 12. 8. klo 15.30–2, la 13. 8. klo 14–2 ja su 14. 8. klo 13–24. Liput 92 e (1 pv) 142 e (2 pv) ja 175 e (3 pv). flowfestival.com

Art Goes Kapakka

Kymmenen päivää kestävässä baarifestivaalissa on mukana 32 Helsingin keskustan ravintolaa kymmenen illan ajan. Kapakoiden ohjelmassa on monenlaisia taiteilijoita, ohjelmatiedot julkaistaan vasta elokuun alussa.

Helsingin keskusta to 18.8.–la 27.8. artgoeskapakka.fi

Helsingin juhlaviikot

Kenelle: Poikkitaiteellisille

Juhlaviikkojen Huvila-teltan ohjelmassa on jazzia, bluesia, etnoa, rockia ja poppia. Nimekkäimmät vieraat ovat tänä vuonna sitarin soittaja Anoushka Shankar, countryklassikoistaan tunnettu Jimmy Webb ja etnofuusiota tekevä Afro Celt Sound System. Kotimaisista jättiläisistä nähdään Hector ja Amorphis.

Tokoinranta pe 19. 8.–su 4. 9. helsinginjuhlaviikot.fi

Kontufestari

Kenelle: Itäturisteille

Kontulan Kelkkapuiston festivaali oli pitkään koko kaupungin suurimpia ilmaistapahtumia, mutta viime vuoden jälkeen budjettia piti leikata. Tänä vuonna tapahtuma on vähän pienempi, ja se muuttaa Kontulan ostoskeskukseen. Ohjelma varmistuu myöhemmin.

Kontulan ostoskeskus la 20. 8. ja su 21. 8. Vapaa pääsy. alueportaali.net/kontufestari

We Love the 90’s

Kenelle: 90-luvun nuorille

Kesä kääntyy jo syksyksi, kun Suvilahdessa tampataan syvän nostalgian vallassa eurodancen tahtiin. Scooter, Sash!, Dj Bobo, Army of Lovers, Haddaway, E-Type ja muut Rantarockista ja Jyrki-ohjelmasta tutut tähdet takaavat tolppakenkien ja ruskean huulipunan tunnelman.

Suvilahti pe 26. 8. ja la 27. 8. klo 13.30–23. Liput 62 e (1 pv) ja 93 e (2 pv). welovethe90s.fi

UUSI FESTIVAALI: Herttoniemi Block Party

Kenelle: Hertsikan tyypeille

Herttoniemi saa tänä kesänä oman kaupunginosajuhlan. Luvassa on musiikkia, ruokaa ja lastenohjelmaa, ja esiintymislavoja tulee kaikkiaan viisi. Esiintyjistä on toistaiseksi paljastettu Egotrippi, mutta lisää on tulossa.

Asentajanpuisto, Herttoniemi la 27. 8. herttoniemiblockparty.fi

UUSI FESTIVAALI: Iskelmä Live

Kenelle: Wanhalle koulukunnalle

Helsingin kesän viimeinen suuri festivaalikin on uusi tulokas. Kaksipäiväinen Iskelmä Live kokoaa saman aidan sisään kotimaan tunnetuimmat iskelmäartistit Suvi Teräsniskasta ja Paula Koivuniemestä Jari Sillanpäähän ja Juha Tapioon. Ajan siipien havinaa tuovat Finnhittien kuninkaat -nimellä keikkailevat Danny, Tapani Kansa ja Frederik, ja onpa joukkoon soluttautunut myös punkbändinä paremmin tunnettu Apulanta.

Suvilahti pe 2. 9. klo 15.30–23 ja la 3. 9. klo 13.30-23. Liput 39,90 (1 pv) ja 69,90 (2 pv). iskelmalivehelsinki.fi

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Kotimaa
 • Festivaalit
 • Musiikki
 • Helsinki
Nyt.fi luetuimmat
 1. 1

  Jaksoarvio: Game of Thronesin kakkosjaksossa koettiin koko sarjan kannalta käänteentekevä hetki

 2. 2

  Microsoft aikoo lopettaa legendaarisen Paint-piirrosohjelman 32 vuoden jälkeen – Kiitos yhteisistä vuosista!

 3. 3

  Jaksoarvio: Game of Thronesin seitsemäs kausi alkoi verisellä kostolla ja Ed Sheeranin laulavalla cameolla

 4. 4

  Peter Pan oli alun perin itsekäs ja väkivaltainen hahmo, joka halusi tappaa aikuisia ja vei lapsia mukanaan tuonelaan – Näin sanoo Sini Helminen, 30, joka teki hahmosta gradunsa

 5. 5

  Hans Välimäki avaa uuden kolmikerroksisen ravintolan Eteläesplanadille kesällä

 6. 6

  Iso-Arska 70 vuotta! Näitä Arnold Schwarzeneggerin roolihahmoja ei saa unohtaa

 7. 7

  Parasta tänään: näyttelijä Nicolas Cage esiintyi perinnetakissa ja karvahatussa Kazakstanissa, internet juhlii

 8. 8

  Game of Thronesin uutta psykopaattipahista esittää tanskalaistähti Pilou Asbaek, ja nyt hän kertoo, miten sai roolin

 9. 9

  Pikatestissä Jätkäsaaren cocktailkeidas, joka sijaitsee vanhassa huutokonttorissa: juomat ovat kaupungin kärkitasoa

 10. 10

  Helsinkiin avautui jälleen uusi italialaistyylinen pizzeria: Daddy Greens Pizzabar tarjoilee napolilais-newyorkilaista pizzaa Töölössä

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Microsoft aikoo lopettaa legendaarisen Paint-piirrosohjelman 32 vuoden jälkeen – Kiitos yhteisistä vuosista!

 2. 2

  Jaksoarvio: Game of Thronesin kakkosjaksossa koettiin koko sarjan kannalta käänteentekevä hetki

 3. 3

  Parasta tänään: näyttelijä Nicolas Cage esiintyi perinnetakissa ja karvahatussa Kazakstanissa, internet juhlii

 4. 4

  Helsinkiin avautui jälleen uusi italialaistyylinen pizzeria: Daddy Greens Pizzabar tarjoilee napolilais-newyorkilaista pizzaa Töölössä

 5. 5

  Peter Pan oli alun perin itsekäs ja väkivaltainen hahmo, joka halusi tappaa aikuisia ja vei lapsia mukanaan tuonelaan – Näin sanoo Sini Helminen, 30, joka teki hahmosta gradunsa

 6. 6

  Hittisarja Stranger Thingsin toisen tuotantokauden traileri julkaistiin ja se on upea – Ainakin näitä asioita uusilta jaksoilta voi odottaa

 7. 7

  Iso-Arska 70 vuotta! Näitä Arnold Schwarzeneggerin roolihahmoja ei saa unohtaa

 8. 8

  Pikatestissä Jätkäsaaren cocktailkeidas, joka sijaitsee vanhassa huutokonttorissa: juomat ovat kaupungin kärkitasoa

 9. 9

  Jos haet koko kesän huippufiiliksiä, suosittelen jazzkeikkaa Teurastamolla

 10. 10

  Jaksoarvio: Game of Thronesin seitsemäs kausi alkoi verisellä kostolla ja Ed Sheeranin laulavalla cameolla

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Ole oma kesäheilasi: Näin masturboit, jos sinulla on penis

 2. 2

  Keskiviikkona julkaistu sarjakuva oikeuttaa häirintää ja se ei ole ok – näistä syistä

 3. 3

  Ole oma juhannusheilasi: Näin masturboit jos sinulla on klitoris ja vagina

 4. 4

  Jaksoarvio: Game of Thronesin seitsemäs kausi alkoi verisellä kostolla ja Ed Sheeranin laulavalla cameolla

 5. 5

  Despacito on maailman kaikkien aikojen striimatuin kappale – Näistä syistä espanjankielisestä biisistä tuli niin valtaisa megahitti, myös Suomessa

 6. 6

  Laulajatähti R. Kellyä syytetään nuorten naisten aivopesusta ja oudon seksuaalisen kultin johtamisesta, Kelly kiistää itse kaiken – tästä on kyse

 7. 7

  Microsoft aikoo lopettaa legendaarisen Paint-piirrosohjelman 32 vuoden jälkeen – Kiitos yhteisistä vuosista!

 8. 8

  Mistä Helsingistä saa hyvännäköistä miestenmuotia? Tässä 16 erilaista kivaa kauppaa

 9. 9

  Game of Thronesin uutta psykopaattipahista esittää tanskalaistähti Pilou Asbaek, ja nyt hän kertoo, miten sai roolin

 10. 10

  Torille! Monty Python -mies Michael Palin onnittelee 100-vuotiasta Suomea mahtavalla videoviestillä ja laulaa legendaarisen Finland, Finland, Finland -laulun

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 1. 1

  Sompasaunassa on ahdasta, alastonta ja aitoa – ”Helsinki on paljon siistimpi kuin Tukholma”

 2. 2

  Posti lopetti kirjeiden jakamisen tiistaisin – ”En näe, että tässä tulisi ongelmaa täyttää postilain asettamaa laatuvaatimusta”

 3. 3

  Kontulan koti­hälytykset työllistävät poliisia eniten: ”Päiväsaikaan on rauhallista, kun ne kovimmat jätkät nukkuu” – HS:n hakukone kertoo, mikä työllistää poliisia kotikulmillasi

 4. 4

  Vanhat hääperinteet tuntuvat yhä useammista vaivaannuttavilta – Suvi Sahakarin häissä morsiamen sijaan ryöstettiin kakkulapiot

 5. 5

  Jaksoarvio: Game of Thronesin kakkosjaksossa koettiin koko sarjan kannalta käänteentekevä hetki

 6. 6

  Ruokatoimittaja ja viestintäyrittäjä Elina Jyväs kuoli 40-vuotiaana

 7. 7

  Pikkupojat surmasivat 4-vuotiaan leikkitoverinsa, väitti Ruotsin poliisi vuonna 1998 – ”Tapaus Kevinin” esitutkinta-aineisto tuli vihdoin julki, ja lähes kaikki siinä viittaa veljesten syyttömyyteen

 8. 8

  Työttömien työnhakijoiden määrä vähentynyt rajusti – pitkäaikaistyöttömien määrä supistunut 16,5 prosenttia

 9. 9

  Vain oikea palkkatyö on parasta sosiaaliturvaa – ei sosiaaliturvaa vastaan tehtävä pakkotyö

 10. 10

  Sylki paljastaa, että nykyihminen on joskus paritellut tuntemattoman ihmislajin kanssa

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Ruokatoimittaja ja viestintäyrittäjä Elina Jyväs kuoli 40-vuotiaana

 2. 2

  Kohukenkä myytiin loppuun saman tien verkkokaupassa – suomalaisissa urheilukaupoissa Niken uutta juoksutossua ei ole ollut tarjolla

 3. 3

  Sylki paljastaa, että nykyihminen on joskus paritellut tuntemattoman ihmislajin kanssa

 4. 4

  Sompasaunassa on ahdasta, alastonta ja aitoa – ”Helsinki on paljon siistimpi kuin Tukholma”

 5. 5

  Pikkupojat surmasivat 4-vuotiaan leikkitoverinsa, väitti Ruotsin poliisi vuonna 1998 – ”Tapaus Kevinin” esitutkinta-aineisto tuli vihdoin julki, ja lähes kaikki siinä viittaa veljesten syyttömyyteen

 6. 6

  Kookosrapua ei kannata kutsua juhliin – jättimäinen otus tyhjentää pöydän ja vie kissankin

 7. 7

  ”Kapitalistista logiikkaa” vastustavat talonvaltaajat eivät suostu lähtemään saaristohuvilalta – Helsingin vaihtamat uudet lukot rikottiin heti, valtaajat kieltävät koskeneensa

 8. 8

  Kontulan koti­hälytykset työllistävät poliisia eniten: ”Päiväsaikaan on rauhallista, kun ne kovimmat jätkät nukkuu” – HS:n hakukone kertoo, mikä työllistää poliisia kotikulmillasi

 9. 9

  Viisilapsisen perheen äiti Aino Kämäräinen tekee itse hammastahnansa, välttää vihannespusseja ja elää heinäkuun ilman muovia – näin sinäkin voit vähentää muovijätettäsi

 10. 10

  Käpylässä sekakäyttäjillä on valikoiva maku: vain lonkero katosi hyllyistä – ”Perinteinen viinajuoppo on näissä tapauksissa harvassa”

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Ole oma kesäheilasi: Näin masturboit, jos sinulla on penis

 2. 2

  Joka kolmas muistisairaus voitaisiin ehkäistä korjaamalla elintapoja – tutkijat tunnistivat yhdeksän vaaran paikkaa, jotka altistavat dementioille eri elämänvaiheissa

 3. 3

  Pikkupojat surmasivat 4-vuotiaan leikkitoverinsa, väitti Ruotsin poliisi vuonna 1998 – ”Tapaus Kevinin” esitutkinta-aineisto tuli vihdoin julki, ja lähes kaikki siinä viittaa veljesten syyttömyyteen

 4. 4

  Lilli Pukka, 28, on ollut ilman parisuhdetta 10 vuotta ja järjestää ”mää-juhlat” juhlistaakseen sitä – tyytyväiset sinkut voidaan kuitenkin kokea itsekkäinä tai jopa uhkana, sanoo asiantuntija

 5. 5

  Australialaisnainen soitti hätänumeroon Yhdysvalloissa, paikalle tullut poliisi ampui hänet – omaiset vaativat vastauksia surmasta

 6. 6

  Ruokatoimittaja ja viestintäyrittäjä Elina Jyväs kuoli 40-vuotiaana

 7. 7

  Asuntopula ajaa nuoria aikuisia Inarin metsiin – Kaisa Tikka peseytyy purossa ja käyttää jääkaappinaan kivenkoloa

 8. 8

  ”Naamat” on kuin tuhannen ihmisen kotibileet – Tältä näyttää festivaalilla, joka suututti Sami Hedbergin managerin ja jonka liput myytiin loppuun ennen kuin esiintyjiä oli edes julkistettu

 9. 9

  Maistamaan pakottaminen vain pahentaa lapsen nirsoilua, ja sipulin piilottaminen ruokaan on epäreilua – lastenpsykiatri neuvoo, miten valikoivan lapsen voi saada syömään

 10. 10

  Jos alamme tuomita toisiamme kuvottavien mutta yksityisiksi tarkoitettujen sanomisten vuoksi, olemme matkalla takaisin keskiajalle

 11. Näytä lisää