Valikko

Jaksoarvio: Game of Thronesin kuudennessa jaksossa kuningas teki valintansa

Kuudennen kauden kuudes jakso Blood of my blood ei pärjännyt jännittävyydessä kahden edellisen jakson hurjille juonenkäänteille. Silti, isoja asioita ja suuria tunteita nähtiin sekä koettiin.

Aluksi uutisia: Tänään järjestämme Nytin Game of Thrones -illan! Tulkaa kaikki mukaan katsomaan uusi jakso isolta kankaalta, keskustelemaan ja spekuloimaan, sekä osallistumaan GoT-tietovisaan, jossa on upeat Game of Thrones- ja HBO-aiheiset palkinnot.

Tervetuloa mukaan myös cosplayaamaan. Paras Game of Thrones –aiheinen puku saa myös palkinnon.

Nytin Game of Thrones -ilta tänään 31.5. klo 18-20 Painobaarissa, Sanomatalossa. Ikäraja K18. Facebook-tapahtuman löydät täältä.

Varoitus, tämä kirjoitus sisältää juonipaljastuksia kaikesta, mitä tv-sarjassa on tähän asti tapahtunut.

Näissä jaksoarvioissa voit osallistua keskusteluun. Luen kaikki kommentit ja pyrin vastaamaan kaikkiin kysymyksiin.

Täältä pääset 6. kauden aiempien jaksojen arvioihin: jakso 1, jakso 2 , jakso 3, jakso 4 ja jakso 5 .

Kuudennen kauden kuudes jakso Blood of my blood ei pärjännyt jännittävyydessä kahden edellisen jakson hurjille juonenkäänteille. Silti, isoja asioita ja suuria tunteita nähtiin sekä koettiin. Kukaan merkittävä ei kuollut – mikä nykyisin pitää mainita erikseen – mutta sen sijaan meille esiteltiin yksi uusi keskeinen henkilö.

Jakson nimen mukaan monissa juonissa oli kyse suvusta ja perinnöstä. Tämä jakso sai meidät pohtimaan sitä, mitä tarkoittaa suku ja perhe, sekä mistä sarjan henkilöt ovat valmiita luopumaan perheen ja suvun vuoksi.

Katsotaan päähenkilöitä yksi kerrallaan.

 

Daenerys Targaryen

Nimi ”Blood of my blood” tulee dothrakien perinteisestä tervehdyksestä khalin ja hänen veriratsastajiensa välillä. Se tarkoittaa sitä suhdetta, joka dothrakien khalilla on hänen läheisimpiin sotureihin eli veriratsastajiin.

Spekuloidaan.

Arvioin aiemmin, että osa dohrakeista saattaisi kapinoita Daenerysia vastaan. Näyttää siltä, että olin väärässä.

Dothrakit ovat nyt kaikki Daenerysin puolella. Lohikäärme Drogon ja todella hyvin pidetty puhe saivat koko hevossoturilauman Daenerysin taakse.

Daenerysin puhe, joka lainasi Khal Drogon ensimmäisen kauden seitsemännessä jaksossa pitämää puhetta, oli juuri sellaista erinomaista käsikirjoitusta, mitä tässä sarjassa ajoittain kuullaan.

Daenerys sanoi, että hän ei ole khal. Tämä samaan aikaan tavallaan rikkoo dothrakien kulttuurin sääntöjä sekä ei riko niitä. Khal voi olla vain mies, joten Daenerys voisikin olla vain khalin vaimo, khaleesi. Mutta nyt Daenerys käyttäytyy kuin khal, eli johtaja, kaikille heille. Tässä hän rikkoi sääntöjä. Vastaavasti, myös sääntöjä rikkoen, Danerys sanoi, että kaikki he voivat olla hänen veriratsastajiaan.

Näyttää siltä, että kun on lohikäärme alla, dothrakit ovat valmiita joustamaan säännöistään.

 

Lannisterit ja Tyrellit

Tämän jakson suurin paljastus nähtiin Kuninkaansatamassa.

Saimme kuulla, mikä oli se salaisuus, jonka kuningas Tommen kertoi tämän kauden neljännessä jaksossa äidilleen Cerseille. Se oli siis se salaisuus, joka sai Cersein liittoutumaan pitkäaikaisten vihollistensa Tyrellien kanssa.

Salaisuus oli, että Margaery kääntyi Seitsemän uskoon ja sai Tommenin puolelleen.

Näin spekuloin jo neljännen jakson arviossa. Margaery ja Tommen julistautuivat uskoviksi.

Tämä selitti sen, miten Cersei toimi. Hänen oli pakko puolustautua Ylivarpusen saamaa asemaa vastaan ja estää tätä saamasta otetta kuningas Tommenista.

Mutta juonen mittavuus paljastui vasta nyt.

Spekuloidaan.

Todistimme nyt uuden vallan nousua.

Tommenin ympärillä seisoi uusi Kuninkaanvartio, joiden rintapanssarissa oli Seitsemänsakarainen tähti uskon merkkinä ja sen keskellä, uskon puolustamana – sekä ympäröimänä ja rajoittamana – kuninkaan kruunu. Tällaista ei ole ennen nähty.

Tähän asti Kuninkaanvartiota, valan vannonutta ritariveljeskuntaa, oli johtanut Jaime Lannister. Hän nousi Suurseptin portaille hevosen selässä ja vaati selitystä Ylivarpuselta – mitä oli tapahtunut.

Cersei ei pystynyt estämään Tommenin, kuninkaan, astumista Kirkon vallan alle. Sen lisäksi hän ei pystynyt estämään sitä, että kirkko asettaa oman sotilaallisen voimansa suojelemaan kuningasta. Käytännössä, kaikki välitön suora yhteys kuninkaan kanssa kulkee tästä lähtien kirkon sotilaiden kautta.

Kyllä muuten näytti hienolta se kohtaus, kun Jaime ratsasti ylös portaita. Mutta hänet pelattiin ulos. Ylivarpunen ilmoitti, että Jaimen uhkaukset ovat tyhjiä.

Sen jälkeen, valtaistuinsalissa, Jaime Lannister riisuttiin vallastaan.

Tämä on valtavan merkittävää. Kuningas riisui Jaime Lannisterin, eli isänsä, vallasta ja karkotti tämän pääkaupungista. Jaimen riisuminen vallasta rinnastui aiempaan kohtaukseen ensimmäisen kauden kahdeksannessa jaksossa. Silloin Ser Barristan Selmy, myös ritari Kuninkaanvartion komentaja, käskettiin luopumaan tehtävästään ja riisumaan aseensa. Juuri silloin tehtävä annettiin Jaime Lannisterille.

Ser Barristanin erottamisesta ei seurannut mitään hyvää kuninkaalle. Ei varmaan seuraa Jaimenkaan erottamisesta nykyiselle kuninkaalle.

Kuninkaansataman Punalinnassa, valtaistuinsalissa, valta on nyt täysin vaihtunut.

Pitää ymmärtää, että se joka hallitsee Punalinnan valtaistuinsalia, hallitsee Seitsemää kuningaskuntaa. Koko Seitsemän kuningaskunnan valtasuhteet ovat vaihtuneet sen perusteella, mitä valtaistuinsalissa tapahtuu. Olemme nähneet monta kertaa, kuinka se, joka ottaa vallan valtaistuinsalissa, fyysisesti siitä salista, jossa muutamakymmentä ihmistä seisoo, hallitsee koko Westerosia.

Näimme ensimmäisellä kaudella, miten Robertin kuoleman jälkeen valta otettiin vain parilla kymmenellä soturilla. Näimme tässä jaksossa takaumana, miten Jaime Lannister tappoi kuninkaan samassa salissa.

Nyt Ylivarpunen on asettanut omat miehensä kuningas Tommenin ympärille.

Ylivarpunen otti tässä jaksossa yhdellä eleellä sekä Lannisterit että Tyrellit otteeseensa.

Jaime Lannister ja Cersei Lannister, joiden välit ehtivät jo viilentyä huomattavasti, ovat nyt ehkä jopa läheisempiä kuin koskaan aikaisemmin.

 

Samwell Tarly

Monista jakson perhesuhteista vaikein oli Samwell Tarlyn tapaaminen isänsä Randyll Tarlyn ja muun perheensä kanssa. Sam tapasi äitinsä ja siskonsa, jotka olivat suunnilleen maailman mukavimpia ihmisiä. Sen jälkeen hän tapasi isänsä, joka oli kovin erilainen.

Spekuloidaan.

Randyll on, kuten Stannis Baratheon sanoi viidennen kauden viidennessä jaksossa, parhaita sotajohtajia, jonka hän on koskaan tavannut.

Randyll osoitti nyt, että hänellä ei ole mitään kunnioitusta ihmisiä kohtaan sen mukaan mitä he ovat tehneet, vain ainoastaan sen mukaan mitä he hänen mielestään ovat.

Hän ei anna koskaan anteeksi Samwellille sitä, että Samista ei tullut soturia vaan kirjanoppinut. Hän halveksii lukeneisuutta, jota joku muu lordi voisi vaikka arvostaakin. Mutta ei.

Randyll sanoi pahimman kirouksen olevan, että Sam toi villin naisen hänen pöytäänsä. Ruokapöytäkohtaus oli tuskallista katsottavaa. Yleensä niin sanavalmis Sam oli käytännössä sanaton isänsä edessä. Hän ei millään tavalla puolustanut Neilikkaa, kun Randyll Tarly viittasi Neilikkaan se-pronominilla, kuin eläimeen, ja haukkui tätä huoraksi.

Randyll Tarly on tavallaan kuin Tywin Lannister ilman pienintäkään mahdollisuutta empatiaan – jota Tywin kuitenkin osoitti, esimerkiksi Aryaa kohtaan Harrenhallissa.

Randyllin tapa kohdella Samwellia rinnastuu jossain määrin Tywinin tapaan kohdella Tyrionia. Westerosissa riittää isiä, jotka ymmärtävät vain sodankäyntiä ja metsästystä, eivätkä hyväksy lapsikseen poikia, jotka eivät ole sotureita.

Kaiken sen sanallisen ja henkisen kaltoin kohtelun jälkeen oli ymmärrettävää, että Samwell varasti sukunsa valyrialaista terästä olevan miekan. Veikkaisin, että sen takia nähdään vielä kohtaaminen Samwellin ja hänen perheensä miespuolisten jäsenten välillä, kun miekkaa tullaan hakemaan takaisin.

Randyll Tarlyn kohtalo varmaan vie kohti pohjoista. Mace Tyrell on typerys, joka ei osaa johtaa armeijaa sen paremmin kuin valita tyylikästä kypärää. Hän ei johda Tyrellin armeijaa missään sodassa.

Randyll Tarly on on Tyrellin tärkeimpiä vasalleja, kova sotilas, taitava johtaja ja kylmä tappaja. Luulen, että hänet vielä nähdään taistelussa.

 

Brandon Stark

Sukulaisuuden teema jatkui kaukana pohjoisessa, Muurin takana. Bran, joka oli tuomittu kuolemaan Valkeiden kulkijoiden ja näitä seuraavien zombi-soturien käsissä, pelastui, koska hänen sukulaisensa tuli hänet pelastamaan.

Ned Starkin veli Benjen, eli Branin setä, tuli takaisin. Hänet nähtiin edellisen kerran sarjan ensimmäisellä kaudella.

Benjen sanoi, että Branista tulee uusi Kolmisilmäinen korppi. Tämä on erittäin merkittävää.

Bran ottaa siis Korpin paikan ja tekee saman tehtävän, jota Korppi on tähän asti tehnyt.

Tämä Branin asetelma pitää asettaa suhteeseen siihen, mitä olemme kuulleet muista tämän tarinan pelastajista ja messiaista.

Branin kohtalo näyttäisi olevan pakanallisen mytologian mukainen. Kristillisessä mytologiassa messias on poikkeus, katkos menneestä. Meille on jo kerrottu, että Jon ja Daenerys ovat tällaisia messiaita. Ainakin tv-sarjassa Jonille ja Daenerysille on rakennettu aika kristillistä messias-asetelmaa. Bran on sen sijaan luonnon kierron mukaan valittava uusi henkilö toteuttamaan saman tehtävän, joka toistuu.

Bran näki tässä jaksossa sarjan näkyjä, jotka olivat hyvin tärkeitä.

Nostan ensin pari yksittäistä asiaa esiin. Kun nuori Ned Stark, jonka näimme jaksossa kolme kysyi, missä hänen sisarensa, on, näimme naisen käden, joka oli veren peitossa. Tämä oli ilmeisesti yksi välähdys lisää siitä, mitä tapahtui Ilon tornissa. Toivottavasti jo kohta näkisimme koko tapahtuman.

Toiseksi, näimme miten Jaime Lannister tappoi Aerys II Targaryenin, Hullun kuninkaan. Tähän kohtaukseen on viitattu lukuisia kertoja ja oli hienoa nähdä se edes välähdyksinä.

Katsotaan näkyjä vielä perusteellisemmin, kokonaisuutena.

Bran näki kolme sarjaa näkyjä. Kaikki tapahtuivat hyvin nopeina sarjoina välähtäviä kuvia. Suurin osa niistä oli toistoa. Yritin katsoa kaikki pause-nappulan avulla ja purin ne osiin.

Ainakin sen mukaan mitä minä sain näkyviin, Branin näyt jakautuivat kahteen ryhmään, joiden lisäksi on kolmas, ei niin tärkeältä tuntuva joukko. Se kolmas joukko on tunnelmallisia kuvia pohjoisen maisemista.

Mitä ovat ne kaksi tärkeämpää?

Ensimmäinen näkyjen joukko on kuvia Starkin suvun jäsenten historiasta. Tämä sisältää sarjassa nähtyjä tapahtumia, joissa Branin perheenjäsenet kuolevat, sekä varhaisempia tapahtumia, kuten Ilon tornin tapahtumat, joista jo näimme osan jaksossa kolme.

Tämän lisäksi on joukko näkyjä, jotka tuntuvat – sekalaisilta. Kunnes katsoin ne moneen kertaan ja ymmärsin mistä oli kyse.

Kohtaukset, jotka eivät koskeneet Starkin sukua – lukuun ottamatta niitä paria pohjoisen maisemaa – koskivat joko tulta tai lohikäärmeitä.

Tämä on olennaista. Ja viimeisellä kerralla, kolmansien näkyjen aikana, Bran näki kohtauksia Hardhomen taistelusta, jossa Jon ja Yövartio taistelivat Kuolleiden armeijaa sekä Valkeita kulkijoita ja niiden johtajaa Yön kuningasta vastaan. Näkyjen välissä meille näytettiin, kuinka Kuolleiden armeijan zombit hyökkäsivät Branin ja Meeran kimppuun ja – tämä on olennaista – taustalla kaikuivat vielä Hullun kuninkaan sanat ”burn them all”.

”Polttakaa heidät kaikki.”

Tuli.

Ja mitä tapahtui sen jälkeen?

Branin ja Meeran pelasti Benjen Stark, joka käytti nimenomaan tulta kuolleiden armeijan tuhoamiseen.

Viesti oli selvä.

Tuli. Ja jos mahdollista, villituli ja lohikäärmeiden tuli. Kaikki mahdollinen tuli, Kuolleiden armeijaa vastaan.

Nappuloiden asettelu loppupelin pelilaudalle on alkanut. Elämme jännittäviä aikoja.

Nyt spekuloimaan kommenteissa!

  Seuraa uutisia tästä aiheesta

 • Game of Thrones
 • keskustelu
 • Tv-sarjat
 • Televisio
Nyt.fi luetuimmat
 1. 1

  Nyt Netflix epäonnistui pahasti – menestykseksi odotettu sarja Iron Fist on täysi floppi, selitämme miksi

 2. 2

  Äärioikeiston trollit voittivat taas Shia LaBeoufin: Trumpia vastustava, jo kolme kertaa eri paikkaan siirretty taideprojekti keskeytyi jälleen

 3. 3

  Steven Seagal ratsasti keskiaikaisessa haarniskassa ja söi diktaattorin porkkanaa: tässä toimintatähden kootut seikkailut entisissä neuvostomaissa

 4. 4

  Hittisarja Making a Murdererin ”sankarijuristit” vierailivat Suomessa, vastasivat kritiikkiin ja kysymyksiin – kävimme paikalla

 5. 5

  JVG:n Jare ja VilleGalle täyttävät 30 vuotta – ”synttäribileet” syksyllä Hartwall-areenalla

 6. 6

  Hampurilaistesti: Maistoimme juustohampurilaisia kuudesta helsinkiläisravintolasta – selkeä voittaja ja häviäjä löytyivät

 7. 7

  Kun Hollywood-tähti huutaa oudolla videolla "Just do it!", taustalla on tämä suomalaisnainen

 8. 8

  Trump leikki ajavansa rekkaa, tööttäili ja intoili kuin pikkulapsi, internet riemastui kuvista

 9. 9

  Pikatestissä Ison Roobertinkadun ylistetty ravintola, josta saa Lähi-idän ruokaa – salaatti oli raikasta ja lammas mehevää

 10. 10

  Aidot maut jyräävät jäätelöbisneksessä: Esittelyssä viisi pientä kotimaista jäätelönvalmistajaa

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Nyt Netflix epäonnistui pahasti – menestykseksi odotettu sarja Iron Fist on täysi floppi, selitämme miksi

 2. 2

  Hampurilaistesti: Maistoimme juustohampurilaisia kuudesta helsinkiläisravintolasta – selkeä voittaja ja häviäjä löytyivät

 3. 3

  Äärioikeiston trollit voittivat taas Shia LaBeoufin: Trumpia vastustava, jo kolme kertaa eri paikkaan siirretty taideprojekti keskeytyi jälleen

 4. 4

  Suomi mainittu, Voguessa! Maailman kuuluisin muotilehti nosti Helsingin seuraavaksi cooliuden pääkaupungiksi

 5. 5

  Hittisarja Making a Murdererin ”sankarijuristit” vierailivat Suomessa, vastasivat kritiikkiin ja kysymyksiin – kävimme paikalla

 6. 6

  JVG:n Jare ja VilleGalle täyttävät 30 vuotta – ”synttäribileet” syksyllä Hartwall-areenalla

 7. 7

  Trump leikki ajavansa rekkaa, tööttäili ja intoili kuin pikkulapsi, internet riemastui kuvista

 8. 8

  Lasipalatsin kahvilat ja ravintola avautuivat jälleen alkuviikosta, vuoden tauon jälkeen

 9. 9

  16-vuotias Tuure Boelius nousi tähdeksi tubettajana, valittiin Vuoden homoksi – ja pettyi pahasti Suomen mediaan

 10. 10

  20 tänä vuonna ilmestynyttä sarjaa, jotka kannattaa katsoa

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Hampurilaistesti: Maistoimme juustohampurilaisia kuudesta helsinkiläisravintolasta – selkeä voittaja ja häviäjä löytyivät

 2. 2

  Some villiintyi Angela Merkelin Trump-ilmeistä, esittelyssä johtajien supertapaamisen suosikkimeemit

 3. 3

  Trump leikki ajavansa rekkaa, tööttäili ja intoili kuin pikkulapsi, internet riemastui kuvista

 4. 4

  Nyt Netflix epäonnistui pahasti – menestykseksi odotettu sarja Iron Fist on täysi floppi, selitämme miksi

 5. 5

  Popin supertähti sairastui syömishäiriöön ja lopetti nettikommenttien lukemisen, kertoo siitä nyt kaikille, koska haluaa tukea naisia samassa taistelussa

 6. 6

  Netissä kiertää nyt ”maailman epätyydyttävin” video, jolla tehdään harmittomia juttuja väärin ja katsojia inhottaa – psykologi selittää, mistä vastenmielisyys johtuu

 7. 7

  Maailman huonoimmasta elokuvasta tehtiin Hollywood-leffa, jota ylistetään ja jolle povataan jo Oscaria

 8. 8

  Suomi mainittu, Voguessa! Maailman kuuluisin muotilehti nosti Helsingin seuraavaksi cooliuden pääkaupungiksi

 9. 9

  Pelit-lehden ansiosta suomalaisista tuli juuri tällainen pelaajakansa: päätoimittajana 25 vuotta toiminut Tuija Lindén kertoo nyt, miten se kävi

 10. 10

  Näin syntyy täydellinen hampurilainen kotikeittiössä – huippukokki antaa vinkkejä jokaiseen vaiheeseen

 11. Näytä lisää
Luetuimmat
 1. 1

  Koulun sisäilma tuhosi työntekijän terveyden – nyt vantaalaiskoulun lattian alta on löytynyt silkkaa vettä

 2. 2

  ”Ahne”, ”ikävä tapaus”, ”nuoria naisia lähentelevä outolintu” – tv-pomo Jorma Sairasen muistelmissa Spede, Petelius ja muut tv:n kultakauden suosikit saavat huutia

 3. 3

  Lapsettomuus on karu yllätys vanhemmaksi haluaville – ”Anna anteeksi ettei sinusta tullutkaan äitiä”

 4. 4

  Miksi saunassa muka pitää olla alasti? Ei kai ihmisen alapää ole yhtään uimapukua hygieenisempi

 5. 5

  Suupielet halkeavat, hiukset putoavat ja väsyttää – onko kyse keväisestä vitamiinien puutteesta?

 6. 6

  Nyt Netflix epäonnistui pahasti – menestykseksi odotettu sarja Iron Fist on täysi floppi, selitämme miksi

 7. 7

  Uimahallivastaava: ”Perimmäinen syy saunojen uima-asukieltoon on vain suomalainen saunakulttuuri”

 8. 8

  Suomalaisyritysten avuksi tulossa uusi organisaatio – hallitus yhdistämässä Tekesin ja Finpron

 9. 9

  Selvitys: Euroopan suurimmat pankit kätkevät miljardeja veroparatiiseihin – listalla mukana myös Nordea

 10. 10

  Perusterveestä Kaisa Tolosesta, 52, tuli sairas työtön kuudessa vuodessa: ”Tulevaisuuteni jäi Mikkolan kouluun”

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Miksi saunassa muka pitää olla alasti? Ei kai ihmisen alapää ole yhtään uimapukua hygieenisempi

 2. 2

  ”Ahne”, ”ikävä tapaus”, ”nuoria naisia lähentelevä outolintu” – tv-pomo Jorma Sairasen muistelmissa Spede, Petelius ja muut tv:n kultakauden suosikit saavat huutia

 3. 3

  Sunday Times: Trump ojensi Merkelille 350 miljardin euron laskun Nato-puolustuksesta

 4. 4

  Kansalaiset nousivat kesäaikakapinaan – aloite viisarien kääntelyn lopettamisesta otti huiman kirin ja menee eduskunnan käsiteltäväksi

 5. 5

  Nyt Netflix epäonnistui pahasti – menestykseksi odotettu sarja Iron Fist on täysi floppi, selitämme miksi

 6. 6

  Kananmuna onkin terveellistä – uudet tutkimukset kumoavat tiedon kolesterolipommista

 7. 7

  George W. Bush vangitsi tauluihinsa Irakissa vammautuneen sotilaan katseen – näin suomalaisgalleristi arvioi maailmalla kehutun presidentin kyvyt

 8. 8

  Suurpalon sammutus jatkuu koko maanantain Vantaalla – ”Useiden satojen tuhansien eurojen vahingot”

 9. 9

  Lapsettomuus on karu yllätys vanhemmaksi haluaville – ”Anna anteeksi ettei sinusta tullutkaan äitiä”

 10. 10

  Alhainen syntyvyys johtuu köyhyydestä – mieheni on yhden lapsen ja yhden aikuisen yksinhuoltaja

 11. Näytä lisää
 1. 1

  Tuhansia suomalaisia ryöstettiin orjiksi, mutta sitä hädin tuskin muistetaan – moni kansa ei unohtaisi moista vääryyttä ikinä

 2. 2

  Vanha hinnasto saattaa olla arvokkaampi kuin romaani eivätkä Myrna-kupit kiinnosta ketään – asiantuntijat kertovat, mitkä käytetyt tavarat nyt käyvät kaupaksi

 3. 3

  En halua olla sukupuoli­neutraali, haluan olla nainen – kotona pesen mielelläni mieheni pyykit

 4. 4

  Jopa puolet liikunnan harrastajista treenaa liian lujaa, sanoo asiantuntija – Iltakävely voi usein olla hikilenkkiä parempi

 5. 5

  Hampurilaistesti: Maistoimme juustohampurilaisia kuudesta helsinkiläisravintolasta – selkeä voittaja ja häviäjä löytyivät

 6. 6

  Toni Kitin kova flunssa olikin aids – Nyt hän toivoo, että muut eivät uskoisi netin valesivuja

 7. 7

  Ottelun parhaaksi pelaajaksi valitun hyökkääjän tunteellinen emämoka: kiitti haastattelussa vaimoaan – ja tyttöystäväänsä

 8. 8

  Finnair perui koko kesän Miamin-lennot – mitä lentoyhtiössä oikein tapahtuu?

 9. 9

  Vanhuksia on jäänyt ilman ruokaa Helsingissä, eikä edes kaupunki tavoita uutta lähettiyritystä – lopulta kotihoito tilasi ruokaa Helvi Ukkola-Saariselle, 91

 10. 10

  Sanna Stellanin talo paljastui homepommiksi – Vakuutus ei korvaa totaalisesta remontista senttiäkään

 11. Näytä lisää